ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לקבל המלצה עבור מחשב לצפייה ישירה\ אופיס ומוזיקה צפייה באיכות Full HD ללא מסך וללא ציוד הקפי תודה,
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? יחס תמורה מחיר הכי טוב אפשר גם לחסוך (אם יש קפיצה משמעותית בכסף שלא תיתן קפיצה משמעותית בביצועים אז אפשר לוותר) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה פתוח 24/7 והוא יהיה מחובר ל2 מסכים (בתקווה 3) והשימוש העיקרי יהיה לסרטוט גרפי ואלמטיים סופיים ותוכונות תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) המחשב יריץ תוכנות סרטוט כגון סוליד/NX/קטיה (תוכנות מאוד כבדות= הרבה RAM) והשימוש הוא לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המ…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
השאלה שלי היא האם מערכת ההפעלה של מחשב נייד היא זהה לזו שבשולחני? כלומר היות ומחשב נייד מגיעי כבר עם מערכת הפעלה האם אני יכול לפרמט אותה ולהתקין מערכת חדשה מדיסק שיש לי?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כללי: מחפש מחשב לעיבוד גראפי ושימוש כמדיה סנטר. יש כבר ברשותי מעבד Core i7-4770K ו Intel 730 240GB מחפש מחשב שקט ואמין (אם אפשר מארז עם פח עבה) מה התקציב המקסימאלי? 4000 ( לא כולל הרכיבים שכבר יש לי) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש תדיר בפוטושופ לעריכת תמונות בגודל 15.1mp ועיבוד תמונה כמו הערמת פוקוס בתוכנות כגון CombineZP, צפיה בסרטים דרך הטלויזיה במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא האם יש רכיב שאין צורך לכל…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח בעזרת חברי הפורום להרכבת מפרט מחשב עבורי לפי הפרטים הנ"ל: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח לכל היותר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידת האפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב למשחקים בלבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מבלי להתחייב, כמעט כל הכותרים הגדולים שייצאו. כל השאר (שגם מהם אשתדל לטעום ) ירוצו, בתקווה, על מחשב בסכום הזה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינץ', ברזולוציית 1080*1920. לא אתנגד לאפשרויות גבוהות יותר .…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום - המחשב השולחי התחיל לעבוד קצת בעיות בהרצה של תכני HD מדובר על מחשב ישן (אוטוטו בן 11) עם מעבד Intel D 2.8Ghz, לוח אם MSI 945G וזיכרון 2GB DDR ביחד עם כרטיס ATI 4670 1GB שמספק יציאת HDMI למסך 32" HDR העניין הוא שכשאני צופה בתכני HD - בלי קשר אם זה על המסך של ה32" או על המסך מחשב (21" רגיל) אז לפעמים בזמן הסרט (לרוב בקטעים של להבות או מים - שדורשים קצב רענון מוגבר כנראה) אז התמונה כאילו נתקעת לכמה שניות ואז חוזרת בפריים הבא (אולם הסאונד לא נפגע לאורך הסרט כלל) מצורף קובץ דוגמא מתוך סרט כשזה קורה - מדובר על סרטי 720P. היות ואני חשבתי שאולי זה נגרם כי המעבד גורם לסוגשל "צוואר בקבוק" עם הכרטיס (שאמור להריץ HD בלי בעיה) אז החלטתי לשדרג קצת את המחשב כי הוא מיועד להיות HTPC…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. וכו' bf4, watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני אשמח גם להמלצה על מסך 22 -24 אינצ' בתקציב של 700 עד 1000 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש״ח עד 3000, לפי ההערות למטה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ביתי, משרדי, נטפליקס וכו׳. משחקים בקטנה לדוגמה סימס 4. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט ברמה סבירה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו‘? עדיפות לגודל קטן - מיקרו או מיני atx. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן ר…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חשבתי על המפרט הבא: מארז: NZXT HUSH Silver ספק: TRENDSONIC 600W גוף קירור: Thermalright Ultra-120 eXtreme מאוורר: THERMALTAKE 120MM SILENT CAT A2329 מעבד: Core 2 Quad Q6600 SLACR Core Stepping G0 זיכרון: OCZ 2G KIT DDR2 800MHz CL4 PLATINUM X2 לוח אם: ASUS P5KC s775 1333Mhz, Intel P35, 4xDDR2, 2xDDR3, 2xPCI-E כרטיס מסך:SPARKLE SP860T512 GEFORCE 8600GT 512MB DDR2 DUAL DVI PCI-E אין צורך בדיסק קשיח,מה דעתכם? המטרה להריץ מספר Virtual Machines על המחשב.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1 תקציב מקסימלי} 1300 ש"ח 2שימושים עיקרים במחשב} גיימניק.. מסך 19 איינץ אין מושג על איזה רוזלוציה חח לא מעניין ממש העיקר שיראו משהו על המסך ..כמובן ברוזלוציה נורמלאית 3ציוד היקפי }לא צריך יש כבר 4רכיבים שאין בהם צורך} ספק כוח. דיסק קשיח. כונן DVD .צורב מארז.כרטיס מסך. 5חלקים נחוצים}הרעיון שלי זה מעבד{ AMD Phenom II X4 965} ..כרטיס מסך{ASUS EAH5850/G/2DIS/1GD5 אני לא רוכש אותו יש לי אותו כבר}וזכרונות 4גיגה 6לא חשוב רעש 7לא מתכנןOC 8יש לי ווינדאס 7 פשוט הלוח אם והזכרונות נישרפו אז רק אותם אני צריך 9חנות ספציפיתKSP מחשבים סניף מעודף צומת בילו 10לא ממש חושב על שידרוג אז ככה .בעצם מה שאני רוצה לבקש זה. המלצה ללוח אם הכי טוב לכרטיס מסךASUS HD5850+ מעבד AMD Phenom II X4 965 . ב…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. רצייתי להתייעץ עמכם בנוגע לרכישה שאני מתכנן לבצע בקרוב של מחשב לצורך יישומים גרפיים כגון - Maya, Max , Softimage|XSI . ובנוסף המתלווה עליהם זה כמובן פוטושופ, After effects, Fusion וכדומה. אין לי צורך ממשי במחשב למשחקים, אבל לרוב זה משתלב יחדיו לא רע, אז למה לא.. התקציב הוא 9,000 ש"ח. מבחינת מסך : אני עובד עם Benq FP241W אז המסך גדול.. תתחשבו בזה ביחס לכ.מ. (ויכול להיות גם עוד מסך 19" נוסף). בכל מקרה, המפרט הנ"ל לקוח מפנדה, החלטתי שאני ירכוש או מהם או מ-זיגזג. -אני מודע לירידת מחירים שתגיע ביולי, אבל אני מוכרח לרכוש את המחשב עכשיו. כמה שאלות לפני: -אם אני לא מתכנן OC האם הקירור סטוק של המעבד יתאים? -אם אני מתכנן OC מאוד מתון, משהו כמו ל-2.6\2.8 ה…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש כאן ומחפש לבנות מחשב לעבודה בפוטושופ בעיקר אני צריך המלצה לכרטיס מסך ולוח אם
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם הבן שלי עולה לתיכון ואני רוצה לקנות לא מחשב הוא הולך ללמוד בכיתת מחשבים . הוא גם רוצה לשחק במשחקים הללו : Minecraft Fortnite Call of duty warzone Rocket league GTA 5 התקציב שלי 4000-4500 ( מקסימום 5000 ) ש׳ח עבור מחשב ו עד 1600 ( מקסימום 2000 ) ש׳ח עבור מסך האם מחשב כזה יכול להטעים : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=18309? אם כן – יש צורך באיזה שפורים/שינוים? האם אפשר לקנות משהו זול יותר? איזה מסך מומלץ לקנות? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לעבודה + קצת משחקים, חלקי המחשב לא זרים לי, אבל אין לי את הידע לבניית מפרט שיעבוד טוב למה שאני צריך, במיוחד כשזה מגיע למשחקים (כרטיסים גרפיים) ולדורות המעבדים החדשים, אני לא יודע אם ני צריך מחשב "גיימינג" שיכול לתת לי מענה על לצרכי העבודה, או מחשב לצרכי עבודה שיכול לתת מענה גם ל"גיימינג" אשמח אם יש רעיונות והצעות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? שואף ל6k, גמיש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קימפול ווירטואליזציה קלה, צריכת מולטמדיה, רוצה יכולת להריץ קצת משחקים (GTA 5) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך 2 מחשבים לאותו שימוש כאשר ההבדל ביניהם הוא בתקציב ואולי גם במסך אחד חזק יותר בתקציב 9000 ש"ח עם מסך 24" והשני מספיק 7000 ש"ח אפשר עם מסך 22" אם זה משפיע משמעותית. . מה התקציב המקסימאלי? 2 מחשבים: 1) 9000 ש"ח. 2) 7000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק בראשון (היותר יקר) אפשר עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו 4K וגרפיקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אפטר אפקטס, פוטושופ, איל…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי הנה המפרט.. הדעה שלכם מאוד חשובה שלי.. CPU - Intel Pentium 4 3000MHz 1M Cache 800FSB LGA775 Motherboard - GIGABYTE GA-8I915PLG Memory - GeIL Original 512MB - 2x256 DDR400 with cooling VGA-Card - GIGABYTE GeForce 6 FX6200 256MB TurboCache PCI-Express HDD - Western Digital SATA 120MB 7200rpm 8M Cache DVD-RW - LG DUAL LAYER DVD+/-RW x16 GWA4161B Sound - AC-97 8-channel o/b LAN - Marvell 10/100/1000 o/b USB2 - 8 units: 2 front- and 6 backside Case - Foxconn TLA 436 Silver/Black CPU VentTube - Intel Aproved *עריכה* המחשב הוא בשביל אינטרנט, תוכנות כבדות ומשחקים בקטנה..
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעונין לקנות מחשב חדש. המחשב יהיה מיועד למשחקים כבדים, למשחקים החדשים שדורשים כוח עיבוד חזק. התקציב שלי הוא עד 4000 שקל + - אני רוצה רק מחשב לא כולל אביזרים נלווים כמו מסך, וכ"ו. יש לי מסך 22 אינטץ. אני לא מעונין באובר קלוק. זה המפרט שבניתי ב KSP: איך הלוח אם? והזיכרון? מספיק לי זיכרון של 800mhz? הם מהירים? לגבי הכרטיס מסך, האם הוא מספיק חזק בשבילי? הוא יספק אותי לשנים הקרובות? יש לציין שהמחשב מיעוד בעיקר למשחקים, אז חשוב לי הכרטיס. איך המארז, הוא טוב? בסיסי? אשמח לתגובה תודה רבה!
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים, שיחזיק לכמה שנים, ושיהיה ניתן לשדרוג עתידי, חשוב מאוד שיהיה בו מעבד כפול ליבה טוב, לוח אם תומך טוב, זכרון ddr או ddr2 בזוג של 1024 (שניהם של 1024), מערכת קירור על מים, (או אם יש לכם המלצה למשהו יותר טוב אני אקבל), כונן dvd, צורב dvd, הארד דיסק גדול (250 לפחות, אבל לא חובה יותר), מארז יפה (אבל בלי חלון, כי זה במיקום שלא רואים) עם ספק כוח טוב, עכבר טוב (אבל לא אלחוטי). לא צריך כרטיס מסך כי אני לוקח אותו מהמחשב הישן שלי, הכרטיס הוא nvidia 6600 GT-AGP ככה שאני צריך שהלוח אם יתמוך גם בכרטיס. גם לא צריך מסך, לא רמקולים ולא מקלדת, אבל אם פיספתי איזה רכיב חשוב למחשב וזה נכנס לתקציב אז אתם מוזמנים לכתוב. תודה לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 300 (אם זה מצדיק..) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים וגלישה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כרטיס רשת אלחוטי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב! אני צריך מפרט לעריכה גרפית עד 3500 ש"ח ללא מסך 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב לכולם, בשעה טובה יש לי זמן להחליף למשפחה את המחשב הביתי שנמצא אצלנו בסלון ומשמש את כל בני הבית (המחשב היחיד שאינו לפטופ/טבלט). . מה התקציב המקסימלי? גבולות התקציב מאוד מאוד גמישות, אבקש לא להגזים (2500 דולר לא כולל מע"מ – לא משולם בגלל קניה אקדמית – זה נראה לי עוד סביר) – הקונה לא יודע איזה תקציב לתת ושואל מהו תקציב לסביר למחשב מצויין (ציטוט!) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את מלואו. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג אם זה מצדיק את התוספת. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה באינטרנט, עריכת תמונות בפוטושופ CS4, עבודה משרדית בשימוש בacrobat pro, winedt, mat…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט לבן דוד הסכום הוא 2500 מותר לחרוג (עד 100 שקל יותר) הוא צריך את זה יותר לאינטרנט משחקים לא כבדים ללא ציוד הקפי תודה יש איזה מארז שהוא רוצה במיוחד SunBeam Samurai Blue case
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה דעתכם המקצועית על המפרט הבא: המטרה: עבודת פיתוח מאסיבית, תקשורת (עבודה ברשת) + משחקים (לא גיימר) LG GSA-4167B 16x White Bulk DVD-R/RW+-R/RW AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD Seagate 250GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra nForce4 Ultra Socket 939 Motherboard Kingston KVR533D2N4-1024MB DDR-II DDR 533 Memory Enermax 485W EG495P-VE FMA 20/24Pin Power Supply Creative Audigy 2 ZS Bulk Sound Card Leadtek FX6600 PX6600TD PCI-e 256 MB VIVO Retail Video Card Antec 2650-BQE Black Quiet Midi Tower 350W Case Altec Lansing ATP3 3-Piece System (2.1) Speakers 10/100 Standart Network Card רצוי מאוד מ…
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כאמור אני לא צריך מסך איתו, אני צריך אותו עם הדברים הבאים: אני רוצה מארז מהדגם הבא: RaidMax Scorpio 868 אני לא מבין במעבדים ולוחות אם אז מה שתתנו יהיה טוב. כרטיס מסך: Radeon 9600pro 128M -DVD (רגיל, לא משולב עם CD) -צורב CDRW -HD של 80 גיגה לפחות... (120 עוד יותר טוב...) -מקלדת רגילה, עכבר אופטי חוטי... (רגיל) שימושים במחשב: משחקים, המון אינטרנט (הרבה חלונות פתוחים), סרטים. דוד
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך מקסימום ביצועים - מינימום מחיר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, לימודים (לקראת תואר במדעי-המחשב) VM א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dota 2, CSGO, COD, Battlefield חדשים (מגוון) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-