ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
היי חברה הרכבתי מפרט ב 5000 שח אשמח לביקורות הצעות וכו' תודה מראש לעוזרים [TABLE=width: 100%] [TR] [TD] CM8064601560516 - Intel i5-4690 Quad core CPU - LGA1150 - 3.5 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1200MHz - Haswell Refresh - Tray שלוש שנים אחריות[/TD] [TD] [/TD] [TD=align: center]1[/TD] [TD=width: 80, align: center]₪ 946[/TD] [/TR] [TR] [TD] GA-H87-D3H - Gigabyte Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel H87 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI-D, HDMI video outputs - 2 PCI Express x16 slots - 8-channel audio - S/Pdif - Gigabit LAN - 6 SATA3 6Gb/s - Up to 6 US…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, דרוש מפרט בעיקר לעובדה משרדית + קצת גרפיקה ומשחק ברמה סבירה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת אבל לא חובה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי גרפיקה משחקים בסדר הזה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא המשחקים הכי כבדים אבל שיעבוד סביר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש ברשותי את הנתונים הבאים: ספק כוח 650 W מעבד :i5 4460 כרטיס מסך : Gigabyte GT 1030 Low Profile 2G (זמני כי נשרף לי הקודם). 8GB זכרון חצי טרה SSD. עכשיו, הרכיבים (פרט לכרטיס מסך) הם בני 4-5 שנים. אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך וכנראה להוסיף עוד זיכרון של 8GB. אני יודע שזה ללא ספק יאפשר לשחק משחקים יותר עדכניים, אבל השאלה היא אם זה יספיק, האם המעבד כבר לא "מיושן" ועשה את שלו? מבחינתי ולפי מה שאני שם לב, הכל עובד כמו שצריך פרט לעובדה שאין לי אפשרות להריץ משחקים עדכניים על איכות נורמאלית.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, התחלתי ללמוד עיצוב גרפי השבוע וטרם רכשתי מחשב כי אני ממש מבולבלת ממגוון האופציות. המרצה אמר שכדאי מחשב מסוג דל או אסוס או כמובן מקבוק פרו. העניין שאני לא ככ מתחברת למקבוק וגם זה לא ממש בתקציב שלי. בכיתה שאנחנו לומדים יש מחשבי imac אשמח לדעת מה דעתכם, האם יבלבל אותי בכיתה לעבוד על מק ובבית pc? אולי בכל זאת לרכוש מק? ואם לא, על איזה מחשבים אתם ממליצים? אשמח לשמוע! יש מחשב שהמליצו לי שנקרא zeenbook pro של אסוס, אשמח לדעת מה דעתכם עליו. תודה רבה!🤗
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד להורים שלי בתקציב של כ-2000 שח. ניתן לרכוש מאילת. בעיקר לשימוש ביתי למורה (אופיס\אינטרנט וכו') מסך 15 לפחות. אין חשיבות גדולה למשקל וסוללה כיוון שהמחשב ישאר בבית. עדיפות שיגיע עם מערכת הפעלה ווינדואס. אם יש אפשרות אז מומלץ לשלב SSD קטן עם כונן קשיח גדול (1T) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי ביקש שאתייעץ עימכם בנוגע לרכישת מחשב עבורו, התקציב שלו למטרה זו הוא: 6000 ש"ח אך הוא מוכן להוסיף עוד 500 ש"ח אם ה"קפיצה" הזו במחיר אכן משפיעה על טיב המחשב שיקבל הוא מתלבט בין ALL IN ONE לבין נייד , חשוב לו שיהיו כמה שפחות כבלים שניתן+ מסך איכותי או אפשרות לחבר לטלויזיה + איכות סאונד גבוהה (פלוס עקרוני- אפשרות לשבת במרחק נורמלי מהמחשב בזמן העבודה) +(במקרה של נייד) מעדיף מקלדת מלאה דרישות שהחבר העלה לפי השאלון סטיקי שלכם: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס (עם כמה שיותר טאבים פתוחים)), משחקים (בינוניים מידי פעם - זאת אומרת שתיהיה אפשרות להריץ אותם אבל זה לא הדבר הכי קריטי שנדרש (רוצה להריץ משחקים לא על הדרישות הכי גבוהות אבל שגם לא יראה כמו מיינקרפ…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, יש ברשותי מחשב נייד ישן שלמרות השנים הוא מתפקד בסדר גמור יחסית. הבעיה היחידה שמתחרשת בעבודה איתו היא שלפעמים אם יש עליו יותר מדי עומס (לדוגמא כמה דפדפנים במקביל) הוא פשוט קופא ונתקע וכל שנותר הוא לעשות ריסטרט. יש למישהו רעיון ממה הבעיה נובעת? אולי צריך להוסיף עוד זיכרון? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי דל לטיטוד 630 שהלך לו הדיסק הקשיח. (חדש! בן חודש!) הוא חזר היום מתיקון (אחרי 3 שבועות ראבק) והחליפו לו הרד דיסק. שאלתי: 1. איך אני יכול לדעת ששמו לי אותו דיסק כמו שהיה? היה לי דיסק של 7200 RPM איך אפשר לדעת שלא תקעו לי אחד 5400 RPM? 2. הדיסק עושה הרבה רעש באופן יחסי למה שהיה (3 שבועות, אב נראה לי), יש מה לעשות בנידון? הדיסק החדש הוא (לפי טיון אפ 2008) Hitachi HTS541612J95A00 תודה עומר
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום כבר כמה ימים שאני מחפש פורום חברים שנושמים CPU ומדברים בייטים. כנראה שמצאתי מאז הרכישה של המחשב הנוכחי לפני שנתיים לא נגעתי במפרטים, ועכשיו כשהגיע הזמן לשדרג אני מוצא שאני מה זה לא מעודכן. NVIDIA עבורו לסדרות תלת ספרתיות ומדברים פה כבר על פטה-בייט. בקיצור יקיריי הנוב הותיק קורא לעזרתכם ברמה העקרונית כמו כל אחד אני מעדיף לחסוך כמה שאפשר ושכל שקל יתן תמורה של שתיים ויותר. ולכן החלטתי לבצע את רכישת הרכיבים בנפרד ממקורות שונים ומחול כמו EBAY למשל הייתי רוצה להתפרע לגמרי, שיהיה מפרט מטורף שיעבור את הדרישות המומלצות למשחקים הכבדים ביותר וישמור על מעמד גבוה במשחקים גם בעוד שנה שנתיים. סוף סוף אני רוצה לשחק בפול HD בלי מריחות ובלי פינגים ולאגים. אשמח ל…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בוקר טוב! אני מתחיל בימים אלו את לימודיי באדריכלות נוף, ואני מעוניין בקניית מחשב נייד שיתמוך בהרצת אוטוקאד בצורה מיטבית. לפני הכל, מהן הדרישות להרצת אוטוקאד? ממי שיודע, כי בדקתי בדרישות החברה ולא צוין שם כרטיס גרפי כזה או אחר, אבל משיטוטים ברשת משנים קודמות נכתב שרצוי שיהיה כרטיס מסך, מסדרת quordo אין לי רקע במחשבים ניידים, בטח שלא בכרטיסי מסך מסך זה, אשמח להמלצות למחשב נייד. תקציב? 2000-3000 ש"ח, אם אני הוזה וצריך סכום גבוה יותר,עדכנו אותי * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנט, הרצת אוטוקאד בצורה מיטבית * גודל המסך?14-15.6 לא יותר ולא פחות. * משקל רצוי?לא מעל…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז הנה לכם, אני צריך מערכת בתקצוב מינימלי. תקציב: עד 2000, עדיף כמה שפחות דרישות: צריך לתפקד כמדיה סנטר, זה אומר להקליט מהטלוויזיה, לשדר לטלוויזיה וכו, זה גם אומר צורב די וי די ואחרון חביב זה אומר שזה צריך להיות שקט ולהראות סבבה לא אכפת לי חלקים ישנים או משומשים, העיקר שיעבוד יפה, אנא עזרו
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני טס לארהב ורציתי לקנות מחשב נייד לגיימניג. חשבתי אולי על זה: https://www.amazon.com/Acer-Aspire-Gaming-GeForce-VX5-591G-75RM/dp/B01N12YZ7B/ref=as_li_ss_tl?s=electronics&ie=UTF8&qid=1490319842&sr=1-1&keywords=ASUS+VX+15&linkCode=sl1&tag=pcve-20&linkId=6958b0cd64f501ab0f7a35dd74f02e89 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100$ אבל רק אם זה הבדל של שמיים וארץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לראות סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקר…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אנשים, אני מתלבט לגבי קניית לפטופ עם מעבד 1.73 DUAL. למה אפשר להשוות את הביצועים שלו? משחקים יעבדו עליו טוב?בהנחה שהכרטיס מסך X1600?וג'יגה זכרון... לאיזה מעבד רגיל הוא חופף?שווה להשקיע במעבד 1.83 DUAL או אפילו 2 DUAL במקום?יש הבדל עצום?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
בוקר טוב, ברצוני לרכוש מחשב נייד ללימודים המתבסס על שימוש בתוכנות עריכה כגון פרימייר ואביד - זו המטרה עיקרית. אך גם שיריץ משחקים חזקים ועדכניים. (לדוגמא AC) סכום של 4k עם נטייה קלה ל4.2 *יש לציין שארכוש את המחשב מאילת כך שהטווח מחירים יכול להיות גדול יותר. העדפת רכישה בחנויות ksp/ ivory חשוב כמות זיכרון גדולה (T.) עשיתי מעט מחקר והבנתי בגדול מה צריך, אך אשמח אם תוכלו להסביר לי את העניין עם הGHz האם זה משהו שאני יכולה לשדרג? אני צריכה 3 הבנתי? וכמובן איזה חברה הכי כדאית.. המון תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אני מבקש מפרט מחשב שישמש בעיקר למשחקים סרטים וכו'.. ציוד היקפי כמו מסך רמקולים עכבר ומקלדת לא צריך. מארז כן. תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זהו זה....הגיע הזמן להיתקדם. יש מה לשנות בלי לפגוע באיכות וביצועים על מנת לחסוך קצת? מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 1 780 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE כמות מחיר סה"כ EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 1 440 זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty כמות מחיר סה"כ 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel 1 300 כרטיסי מסך ASUS כמות מחיר סה"כ HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 1 1190 דיסקים קשיחים Western Digital כמות מחיר סה"כ 640GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 315 צורבים Asus כמות מחיר סה"כ DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata 1 150 מאווררים וגופי קירור…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני באמת מתנצל שאני לא עושה את הבקשות כי כבר התמקדתי על 2 דגמים על איזה מהם אתה יותר ממליצים lenovo y50 asus n550kj שני המחשבים בעלי i7 לפחות 8 גיגה זכרון ram הכרטיס מסך 850-860 המחשב ישמש למשחקים פוטושופ vm וגלישה וסרטים אשמח לשמוע את דעותיכם
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום!, אני רוצה להזמין שני מחשבים המיועדים למשחקים, סרטים, תוכנות, אינטרנט וכו'.. אך למשחקים בעיקר. אני רוצה ששני המחשבים יהיו זהים אך בתקציב של אחד יהיה כלול מסך 22" אז תחלקו את ה-10,000 ש"ח איך שבא לכם שיכלול: מחשב+מחשב+מסך=10,000 X+X+Y=10,000 ז"א ששני המחשבים יהיו אותו דבר או אם יש לכם שיקולים אחרים אשמח לשמוע. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 10,000 ש"ח - מזומן. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?) צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מטרות המחשב הן למשחקים החדשים והכבדים שירוצו חלק על רזולוצית מסך 22" וכמובן שגם אינטרנט, תוכנות, …
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי מחקר לא קטן, ניפיתי כאמור את המתמודדים לשניים הבאים: Inspiron 1545 T6400 Lenovo G550 2958-RAG המחשב מיועד לחברה, שימוש עיקרי יהיה תוכנות גראפיקה (פוטושפו/פלאש). כן, אני יודע שבסכום הזה לבקש מחשב לעריכה גראפית זה דיי מצחיק, אבל זה מה יש. אז מצד אחד לDELL מעבד טוב יותר, מצד שני לLenovo יש 4GB של DDR3. למי הביצועים הטובים יותר? שמתי לב גם שהמסך של הLenovo רחב-אקסטרא (16:9), עד כמה זה מורגש? יש למישהו הצעה אחרת לגמרי?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
[TABLE=width: 973] [TR=class: pcheader] [TD=class: pcitem3]יצרן[/TD] [TD=class: pcitem3, width: 35px, align: center]אתר[/TD] [TD=class: pcitem3, width: 35px, align: center]זמינות[/TD] [TD=class: pcitem3, width: 35px, align: center]איפוס[/TD] [TD=class: pcqnt, colspan: 3, align: center]כמות[/TD] [/TR] [TR=class: pcrow] [TD=class: pctyper, width: 20, bgcolor: #F0F3F1][/TD] [TD=class: pctyper, width: 125, bgcolor: #F0F3F1]מעבד אינטל :[/TD] [TD=class: pcimgr] [/TD] [TD=class: pcitemr]מק"ט: #30868Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD=class: pcitemr1, align: center][/TD] [TD=class: pcitemr1, align: center][/TD] [TD=class: pcitemr1, align: …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קראתי פה הרבה על ההבדלים בין במעבדים ולפי הבנתי, אני לא אשים לב להבדל שכן אני לא מתכוון להכביד על המעבד. אבל הייתי רוצה לדעת על שאר ההבדלים בין המחשבים, לאיזה שוק פונה הXPS? כמה הבדל יש בין כרטיסי המסך? לא מצאתי תשובה ברורה לגבי המשקל של הXPS? זה 1.8 או 2.2?? ואיזה עוד הבדלים יש בינהם? (שמתי לב אולי לRPM של ההארד דיסק...) אני יודע שהXPS מחוץ לתקציב, אבל אני שוקל למתוח את התקציב בשבילו...
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מסך יש 22" 1920X1200 צריך מקלדת ועכבר. תקציב מפרט: 3000. שימושים: משחקים, סרטים ומוסיקה.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. ההורים רוצים מחשב HTPC לסלון.תקציב 5000ש"ח בערך. עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי לקנות מחשב HTPC חדש לגמרי לסלון או לקנות מחשב חדש לחדר ו"לשדרג" את המחשב הישן למחשב HTPC זאת אומרת להחליף מארז ולשים כרטיס טלויזיה. המחשב מיועד למסך טלויזיה גדול 32 LCD (אם זה משנה משהו) מידע על המחשב ה"ישן": AMD Athlon 64 Processor 3000+ לוח אם ASUS A8N-E 1 גיגה זיכרון כרטיס מסך 6600GT של גיגהבייט השאלה היא האם המחשב הישן יתן את אותה חווית צפיה כמו מחשב חדש?(לא יתקע,הקלטה חלקה,צפיה בסרטים וכו') ומה אתם הייתם עושים במקומי? כי האמת אני לא משחק הרבה במשחקים רק מידי פעם.ואני משתמש במחשב בעיקר בשביל אינטרנט ותוכנות.. עריכה:החלטתי בסוף ללכת עלHTPC חדש..תסתכלו למטה תודה לעוזר…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין שני הניידים מ-ksp: (אם יש הצעות מ-tms אילת ויותר זול אמח לשמוע..) Asus rog strix SCAR III G531GW-AZ052R Asus rog strix SCAR III G531GW-AZ051 מתלבט אם לרכוש בבלאק פריידי או בסוף השנה אולי יהיו עוד מבצעים אני קונה מאילת. תקציב עד 8700 ש"ח לעדיפות לאזור ה-7200 ש"ח הצורך העיקרי שלי הוא מחשב נייד לטווח ארוך - בעיקר, למשחקים, תוכנות עריכה למתחיל ולימודים. ההבדל בין הדגמים הוא הזיכרון ssd/hdd ומעבד אז השאלה שלי מה ההבדל בין המעבדים וכמה משמעותי ההבדל? Intel 9750H/Intel 9880H ומה ההבדל בין כרטיס מסך רגיל ובין max Q הבנתי כרטיס מוחלש יותר אבל בכמה..? ואם יש המלצות על הדגמים האלו או בכלל דגם אחר..
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל המלצות למחשבים ניידים שיירכשו באייבורי \ אופיס דיפו \ באג \ באג דיוטיפרי \ כל חנות אחרת מומלצת מאזור הקריות. התקציב הוא 2500 ש"ח. המטרה היא עבודה משרדית וטיפה יותר מזה. כלומר שלא יהיה מחשב מינימום שיחזיק לי לשנה-שנתיים אלא שיחזיק איתי לתקופה קצת יותר ארוכה כמו 4-5 שנים. מילאתי את השאלון לפי חוקי הפורום- * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יותר קטן מ 15 אינץ' ולא גדול יותר מ 17 אינץ'. לא חשוב מבריק או מט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקוני…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-