עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by MOOMOY,

http://fre.co.il/items/141686 תודה רבה

2. Started by yagelk,

רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל מסך לפחות 13 אינץ'. * רזולוציית המסך? כנ"ל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב. לדעתי 1.5-2 יהיה טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן! לא יודע כמה אבל היות ובעבודה אין תמיד אפשרות לחיבור לחשמל אז עדיף שיחזיק זמן רב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi, usb 3, * Bluetooth? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? hdd 500 gb לפחות. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by idofr,

שלום לכולם, הDell N3010 היפה שלי כבר לא כל כך צעיר ואני כבר נוטה להחליף אותו במשהו יותר חדש (אני מתעסק הרבה בגרפיקה ובלמידת מכונה ולכן צריך משהו עם ביצועים נחמדים). לפני שאני הולך להוציא אבל סכומים מכובדים על מחשב חדש, חשבתי אולי אם אני יוסיף לו זיכרון ההבדל יהיה משמעותי מספיק כדי להחזיק אותו עוד איזה חצי שנה - שנה. המפרט הנוכחי הוא: i5-430M (Arrandale) 2*2GB DDR3 667MHz Radeon HD5400 סלוט אחד של 2GB הוא פנימי ולכן אני ישאיר אותו, מה שאני חושב לעשות זה להחליף את ה2GB השני ב8GB. (ההבדל הוא בעצם של 6GB ולא 4 כמו שרשום בכותרת) לפי ניסיון שלכם, כמה הבדל זה אמור לעשות? אם לא כתבתי משהו חשוב מהמפרט תגידו ואני יוסיף. תודה רבה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Guy950,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בראשיתו המחשב מיועד ללימודים שלי בהנדסת תוכנה, בתור תפקיד שני הוא מיועד למשחקים כמו BF3\BF4 ומשחקים ששמתי עליהם עין שיצאו בקרוב, אין טעם לתת פירוט כי כולנו מחכים לאותם המשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתכוון להריץ באופן קבוע VMware Workstation עם אובנטו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ציינתי כרגע שניים ממה שאני זוכר שהם BF3\B…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב ברובו מיועד לגיימינג כבד, אך גם לעריכה גרפית והנדסת תוכנה: התוכנות שאשתמש בהם הן illustrator, PhotoShop, Workstation, Flash, visualstudio,java ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, BTF4, ASSIANS CREED IV, COD GHOST וכל המשחקים שכולם מחכים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…

• 1 תגובה
    • 864 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט , תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין …

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  7. Started by jonathanh,

שלום רב, אני מחפש מחשב לסטודנטית שחוזרת ללמוד. התקציב הוא כ 3.5K, אבל אין בעיה לחרוג ממנו אם יש משהו טוב יותר. אשמח גם לדעת היכן אפשר ללכת לראות מחשבים ניידים באזור השרון/מרכז- לא בהכרח לקנות, אך ללכת ולהתרשם. כמו כן, המחשבה היא לקבל מחשב טוב, שאפשר לעבוד עליו בקלות בבית (אם אפשר לדוגמה שהמקלדת תהיה גדולה) ויריץ תוכנות רגילות ואפשר יהיה לצפות בו בסרטים. תודה יונתן דרישות המחשב: מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט- לא קטן מדי * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? * גודל מינימלי …

• 0 תגובות
    • 472 צפיות
  8. Started by Morfium,

שלום, פרסמתי מחשב למכירה, כך בלי קשר לזה אשמח לדעת כמה הוא באמת שווה לדעתכם. מעבד : Core I7 3770 קירור: Arctic Freezer Pro 7 R2 לוח אם: Gygabyte GA-H77-D3H זיכרון: G.Skill 2X4GB DDR3 1600 Ripjaws כרטיס מסך: EVGA GTX570 SC ספק: Thermaltake TR2 700W מארז: Thermaltake Level 10 GTS דיסק קשיח : WD160 (ישן) על רוב החלקים יש אחריות של שנתיים + במחשב בן פחות משנה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by avrahams1,

תקציב: 3500 * מטרות המחשב? עבודה משרדית, הורדות, צפייה בסרטים ומשחקים קלים (שקרייסיס 2 ירוץ סביר על MED~HIGH) * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? אין בקשה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף, לא חיב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB 7200RPM * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP,ASUS, SONY, LENOVO, SAMSUNG * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - מחשב שנמכר בחנות באילת. המח…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by iNfeKTziA,

* תקציב - 2000 אפשר חריגה ב500 אם זה ממש מצריך את זה * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (קלים) צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? הכי טוב שאפשר בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין, * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף אבל לרוב השימוש בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה, רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * כונן אופטי? עדיף אך לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? WIN 7 אבל לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כל חברה אמינה שתמליצו עליה * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה…

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  11. Started by klozo,

אהלן מתלבט בין 4 הדגמים הבאים: asus n56vj - dh71 http://qsys.co.il/items/154632 asus n56vj - s4008h http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=13070 asus n56vb - i5 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12544 asus n56vb - i7 http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=1375 קראתי הודעות אחרות בנושא והבנתי שהדגם vb הוא המעודכן יותר. השאלה כמה קריטי לי i7 לעומת i5, וכנל לגבי כרטיסי מסך. בכל אופן השימושים יהיו - all around / פוטושופ מדי פעם / עריכת סרטים בסיסית sony vegas חשוב לי מחשב עמיד, שלא יתחמם יותר מדי ויעשה בעיות (טראומה מ hp). אשמח לעזרתכם, מעוניין לקנות בהקדם תודה ! גלעד

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  12. שלום, אני לומד שנה שניה עיצוב מתעסקת בתוכנות כמו פוטושופ, אילוסטרייטור, cinima4d, after effects * מעדיף מסך 17 אינץ' אבל גם גדלים אחרים יכולים להיות סבבה * עדיף סוללה עם אריכות גבוהה * מינימום הארד דיסק 1T אבל יכול להתפשר אם זה שווה את המחיר לחצי טרה * מעדיף dell כי אני איתם הרבה שנים והם די מוכחים את עצמם * צריך 8RAM * מעבד i7 לפי מה שהבנתי זה הכי כדאי עכשיו * כרטיס מסך סבבה לא ברמה גבוהה אך לא ברמה נמוכה מדי * תקציב של בסביבות 4000 ראיתי את הדגם Dell Inspiron 3721 במחיר של 4,190 http://ksp.co.il/?select=.268..271..413..8..371.&list=1&sort=2&glist=1&uin=19917&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 הייתי שמח לשמוע חוות דעת על המחשב הזה, …

• 0 תגובות
    • 866 צפיות
  13. Started by Adun,

אני כבר זמן רב מעוניין לקנות מחשב חזק לגיימינג, אחד כזה שיהיה מסוגל להריץ את המשחקים החדשים ביותר באיכות הגבוהה ביותר, עד כמה שזה אפשרי.. התקציב שלי הוא 10,000 ש"ח שחסכתי, עם חריגה עד 2000 ש"ח (כלומר 12 אלף). כן, זה סכום גדול, השאיפה לא לבזבז את כולו, אבל בגדול זה מה שהקצבתי לעצמי לטובת מחשב איכותי וחזק. יש לי 2 התלבטויות. הראשונה היא, האם לקנות מחשב גיימינג מורכב מראש מהחנות, או להזמין חלקים בניפרד, ולהרכיב בבית (שזאת השאיפה שלי). לצערי אני לא מכיר כ"כ בחנויות וכו', חוץ משתי הרשתות הגדולות; אייבורי ו KSP. עיינתי באתרים שלהם ומצאתי שם מפרט בכל אחד מהם, בסביבות ה 10 אלף. http://www.ivory.co.il/catalog.php?act=cat&id=1011&orderBy=priceHigh http://ksp.co.il/?select=2…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים העתידיים לצאת call of duty, saints row וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by usx,

תקציב - 4000 אפשר חריגה ב500 אם זה ממש מצריך את זה * מטרות המחשב? מעוניינת ללמוד אדריכלות לכן אני חושב שיש צורך במעבד טוב וכובן ש SIMS 4 יעבוד טוב * גודל המסך? 15.6 / 14 * רזולוציית המסך? הכי טוב שאפשר בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין, * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין עדיפות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 7200RPM ואם אפשר אז אפילו SSD משולב * כונן אופטי? עדיף אך לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? WIN 7…

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  16. Started by andrei21,

שלום אני מתכוון לרכוש לוח asus z87 deluxe ומעבד 4770k דרך הנחה באינטל. האם אני צריך מארז full tower atx או ש midi atx יספיק? בנוסף לכרטיס מסך gtx770\670 האם ספק כח של seasonic בסביבות ה300+ שח יעשה את העבודה? אשמח להמלצה לספק ומארז ... תודה

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  17. יש לי נייד של דל 2.4 מעבד i3 וכרטיס מסך של אינטל hd 3000 וgta iv לא עובד לי רק סאן אנדרס מה יעזור לי כרטיס מסך חדש אולי ואם כן אז של איזה חברה?

18. אז אחרי שהתייעצתי אתכם: http://hwzone.co.il/community/threads/533149-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-13-3-%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%9C-1-5-%D7%AA%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%91-%D7%91%D7%A2%D7%A8%D7%9A-3500 בחרתי את ה- Samsung NP530U3C-A07IL ומסתבר שאין אותו במלאי באף חנות! ממש התאכזבתי. אני מצרפת שוב את הקריטריונים שלי למחשב: * מטרות המחשב? צרכי לימודים (אופיס), צפייה בסרטים. * גודל המסך? 13.3 * רזולוציית המסך? לא כל כך יודעת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? מקסימום 1.5קילו (זה קריטריון שמאוד חשוב לי... אני מאוד לא רוצה מעל למשקל זה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי מאוד, בערך 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימ…

• 0 תגובות
    • 565 צפיות
  19. אז קודם כל תודה - לפני בערך חצי שנה הזמנתי בעזרתכם מחשב לשימושים שונים (עריכת וידאו, תלת מימד, תכנות, מכונות וירטואליות...) והמערכת עובדת בצורה מושלמת עד עכשיו - אז שיחקתם אותה. אם זה מעניין מישהו אני יכול לפרסם את המפרט הסופי שהגעתי אליו כי לא היה אז צורך להעלות אותו. ולענייננו - כעת אני מתכנן לאחיין שלי מחשב - הפעם לא מילאתי את הטופס במלואו כי הדרישות דיי פשוטות: * 3000 ₪ כולל הכל (מחשב, צג, מקלדת, עכבר, רמקולים) == סביב ה-2300 ₪ ללא צג. * צריך להריץ משחקים כמו שילדים אוהבים. כלומר, פשוט להריץ משחקים חדשים, גם אם על הגדרות נמוכות. למשל SPORE, ורצוי גם יותר רציניים כמו CIV5 על הגדרות מצ'וקמקות, הוא פשוט דיי התלהב מהמשחק. * מן הסתם, תוספות מתקדמות לא רלוונטיות - כלומר אי…

20. אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה בעוד כחודש... והחלטתי להשתדרג ולקנות מחשב נייד חדש. Asus UX32VD-R4013H אשמח לקבל חוות דעת

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by roey312,

1. מה התקציב המקסימאלי?3.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (GTA V,WATCHDOGS,AC) וכל המשחקים החדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1440X900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…

22. זה המפרט: http://www.1pc.co.il/product-3527-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92__Adventurer_II,_i3_3220,_4GB,_500GB,_HD7790_OC.aspx אני הולך לעשות בו שדרוג אחד ולהחליף את כרטיס המסך ל sparkle gtx 660 האם לדעתכם המפרט מאוזן והאם ספק הכוח יחזיק את הכרטיס. תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום רב, אני קונה מחשב חדש, מפרט למטה. התחיל משאלות הבסיס: 1. מה התקציב המקסימאלי?: סביב ה-3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?: אשמח לדעת אם הגזמתי ואפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: 300 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: עבודה ועריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: photoshop, sketchup - תדיר, משימות מוזרות במתמטיקה ותוכנות מוזרות נוספות מדי פעם.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - פעם אחרונה ששיחקתי במשחק מחשב הייתה לפני עשור בערך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרגע לא מתכנן על כרטיס מסך, אשמח לעצות בנוגע להחלטה…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. ​אהלן , אני צריך המלצה למפרט למחשב נייד עם דגש על יצירת מוזיקה , שיהיה אפשר לעבוד עם קיובייס ונוח עם קבצי מוזיקה. אני כרגע נמצא בחול ככה שעדיף פשוט לפרט את החלקים ואני אקנה כאן. סביבות תקציב של 3-5 אלף ש''ח. תודה לעונים!

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  25. Started by Mishmish007,

* תקציב עד 3500 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים * גודל המסך? סטנדרטי, 15 אינץ בערך. לא כל כך ברור לי ההבדל בין מט למבריק או מה היתרונות של כל אחד אז לא משנה. * רזולוציית המסך? לא יודע אך חשוב שאוכל להריץ סרטי HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? ממוצע - עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - לא יודע. רצוי 500 גיגה * כונן אופטי? רצוי אך לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי אך לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס ר…

• 0 תגובות
    • 781 צפיות

דיונים חדשים בפורומים