ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
תקציב: 3000-3200, לא ניתן לחרוג. אני מאוד מעדיף מחשב שהוא אינו ThinkPad אם זה אפשרי. * מטרות המחשב? לדוגמה: אופיס אינטרנט ומעט סרטים. מיועד גם לתכנות קל. * גודל המסך? 13.3, מט. * רזולוציית המסך? לא ממש חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? מתחת ל 2 קילוגרם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעוניין בכ 4 שעות סוללה ואפילו יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב בכלל. 250-500GB יספיקו * כונן אופטי? ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לכלול בתקציב מערכת הפעלה של Win8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין. * כל דרישה מיוחדת ש…
-
- 6 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום באוקטובר אני אתחיל לימודי הנדסה ומחפשת לפטופ ללימודים: תכנות, גלישה, קצת סרטים חשבתי על הדגמים הבאים,עדיפות למעבד I5, אשמח גם להמלצות שונות! -ותשובה לאיזה דגם עדיף מבחינת איכות המחשב, ואם ידוע דעה לחיוב או שלילה לגבי התחממות יתר או רעש! , ודעה לגבי כמה דגש צריך לשים לב לגבי אחריות למחשב,תודה רבה לכל המלצה בנושא . http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=14702 - דגם של טושיבה ,שנתיים אחריות,האם יש שיודעים כמה זמן הדגם בשוק, איכות מול מחיר?- המלצות לטושיבה? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9736 - שלוש שנים אחריות במעבדות dell http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12756- מעבד i3 מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, ,תכנות , צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מס…
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום רב. רכשתי בהתאם להמלצות בפורום את ה e330: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23632 הבאתי אותו למעבדה על מנת שיתקינו לו את הכרטיס הבא לפי המלצות הפורום: https://www.tms.co.il/product/12901 במעבדה טוענים שאין אפשרות כזו. אין מקום. האם אצלי הטעות?
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 בלי כונן SSD עד 2500 עם. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. אופיס, אינטרנט, משחקי רשת פשוטים, תכני HD לעתים רחוקות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר, אבל בעיקר גלישה ויישומים פשוטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
שלום. בהמלצת הפורום רכשתי את הנייד מתוך כוונה להוסיף 120gb ssd להרד דיסק הקיים. לאחר רכישה בשניידר ופירוק הנייד לצורך הרכבת ה ssd אני מגלה שאין מקום ל ssd. מה עושים
-
- 2 תגובות
- 879 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, המחשב באולפן כבר לא מחזיק מעמד בלחץ הקיובייס. כשאני מגיע למספר ערוצים שעולה על 60 עם כמות בסיסית של פלאגינים שרצים, הפרוייקט מתחיל "לרעוד". אני רוצה לשדרג לכן אני שואל מלכתחילה מה אצטרך מאחר והחלקים במחשב קצת ישנים. E8400 GIGABYTE EP 43 DS3L 4GB DDR2 (2x2) אני חושב שלוח האם מאפשר שדרוג גם בזיכרון וגם במעבד, או שאני טועה? ואם כן, לאיזה מעבד כדאי לעבור? ובזיכרון, אם ארצה להוסיף עוד, האם עדיף עוד סטיק של 4 יחיד, או 2 של 2 נוספים? תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני עוד מנסה לפענח מה אני רוצה ולכן התקציב קצת פתוח אני רוצה מאוד חזק - שיעמוד במשחקים VMים וכל הדברים המגניבים הרבה זיכרון מסך 13.3? אני רוצה ניידות גבוהה מגע? עוד לא סגור אשמח לעצתכם
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אך ורק גלישה באינטרנט (כולל צפיה בסרטוני יוטיוב וכיוצ"ב) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? – 15.6, לא חשוב * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם( לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות ? לא חשוב * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח (HDD, SSD) או שילוב? (דורש (mSata ? לא חשוב * כונן אופטי? צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשר רצוי שכן, מעדיף windows 7 ולא 8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם …
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
היי לכולם אני אשמח לקבל המלצה למחשב נייד אז בהמשך לדיון מלפני חודש וחצי: http://hwzone.co.il/community/threads/531172-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-4-5K-%D7%92%D7%9E%D7%99%D7%A9-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A7%D7%9C (בכוונה פתחתי דיון חדש כי יש שם המלצות שכבר פחות רלוונטיות) * מטרות המחשב? לימודים (מדעי המחשב, תכנות), משחקים (לדברים הכבדים באמת יש נייח, אז הנייד הוא יותר למפגשים עם חברים שכרגע משחקים דברים בסגנון left 4 dead ), צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-17 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * מ…
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מעבד Intel Xeon E5620 2.40Ghz , מערכת הפעלה Windows 7 Pro , זיכרון 8G, דיסק קשיח 1.5TB , כונן DVD/RW , כרטיס מסך NVIDIA Quadro FX380 256MB
-
- 0 תגובות
- 851 צפיות
-
-
היי, אני מחפש כבר זמן מה מחשב נייד שישמש ללימודים (הנדסה) בסביבות 2500 עד 3000 ש"ח עדיפות למחשב מאט, קל יחסית ומהיר יחסית (לא למשחקים) עם מסך 15.6 עכשיו מביקורות פה בפורום ראיתי שמציעים הרבה את הדגם הזה http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12692 עכשיו התקשרתי לחברה הזאת נייד נייד לגבי הדגם הזה והוא אמר לי שיחזרו אלי רק ביום ראשון אחרי שיבדקו במלאי וכאלה ואז הוא מתחיל להגיד לי שבגלל שזה דגם לא פופולרי אז אין אותו כרגע וזה בעיקר בגלל שהוא 3 תאי סוללה והוא יחזיק רק שעה וחצי! אמרתי לו שמספר התאים לא מעיד על אורך החיים של המחשב והוא אמר שעבדו עלי ושזה מה שקובע ושכדאי לקנות משהו עם 6 תאי סוללה והתחיל להציע לי דגמים כמו http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, מתחילה ללמוד מדעי המחשב. אשמח להמלצה למחשב נייד. תודה רבה רבה מראש * מטרות המחשב? איטרנט, אופיס, תכנות * גודל המסך? 13 בערך * רזולוציית המסך? לא כל כך מבינה בזה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין * משקל רצוי?כמה שיותר קל! * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd * כונן אופטי? לא מבינה בזה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, רק שתהיה אמינה וטובה * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- שיעבוד מהר
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
עובד עפ"ר על תכונות גרפיות רבות במקביל, ובנוסף צריך להריץ מק על העמדה. אופציה אחת שהועלתה: DELL PRESICION T1700 MT/INTEL E3-1240/500GB SATA/16GB/2GB NVIDIA QUADRO K2000/RW/F-D/3YOS כשכמובן היתרון הוא ביציבות ובאחריות (3 שנים) שמעניק לך מחשב מותג. אשמח כמובן לשמוע על אלטרנטיבות בסביבות ה-5K.
-
- 0 תגובות
- 897 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מחשב לסטודנט, צפיה בסרטים. * גודל המסך? 13-15 אינץ' * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500 GB , ו SSD למערכת הפעלה ותוכנות * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק של הארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק לא DELL * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : אם אפשר שהמסך יהיה LED, רצוי מעל 4 ג'יגה זיכרון. מה דעתכם על Asus N56VJ-S4008H UltraBook אסוס ? http://www.nayadnayad.co.il/Product.as…
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום! אשמח לקבל את עזרתכם במציאת מחשב נייד לדודה שלי, שיתאים בעיקר לעבודות משרדיות אבל גם לילדים שלה שמשחקים במחשב. התקציב לא בשמיים ואני לא יודע עד כמה אפשר להשיג את כל הדרישות, אבל שווה לנסות ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים אך לא בהרבה יותר מזה.. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (לא כבדים במיוחד, לא חייבים לרוץ על הגדרות גבוהות בכלל. משחקים כמו WOW לדוגמא). * גודל המסך? 15.6 זה אופטימלי, אך אפשר גם קטן יותר * רזולוציית המסך? לא קריטי במיוחד, אבל שיספיק למשחקים של הילדים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אם יהיה אפשר, עם עדיפות למקלדת מלאה כוללת numpad * משקל רצוי? לא קריטי במיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שאפשר להוציא ממחשב בתקציב * האם יש צ…
-
- 0 תגובות
- 574 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב מיועד בגדול ללימודי הנדסה (תכנות), אבל ארצה גם לראות סרטים ב HD וגם להריץ משחקים ברמה סבירה (בינונית נקרא לזה ככה). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט ? 15.6 אינץ', בנוגע לסוג המסך הבנתי שלעבודה שוטפת עדיף בכללי מסך מאט אבל אני עדיין מתלבט (אשמח לעזרה בנושא). * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציית מסך טבעית של 15.6 ( 1366x768 לא ?) * דרישות מיוחדות ל…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,ישמש כHTPC(מוסתר ע"י קיר מהטלוויזיה), עבודה משרדית, ועריכת תמונות, לעיתים רחוקות עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:cod, hitman וכדומה... -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).שני מסכים 20 ו 23 + טלוויזיה 42 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. ה…
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה החלטתי להכנס לפורום כי הבנתי שהוא נורא פעיל ויש כאן אנשים שבאמת מבינים עניין. אני מתחיל ללמוד עיצוב משחקים ואני מתכוון לעבוד על UNITY וUE3.5 בעיקר, בנוסף לזה תוכנות גראפיות כאלה ואחרות (מאיה 3DMAX וכו' ) אני כרגע תקוע עם מחשב Q8400 שסחב מעולה עד עכשיו אבל הגיע הזמן לשדרג. אני מתכוון להעביר את הכ.מסך הנוכחי שלי (560TI ) למחשב החדש שאני אקנה. הדרישות למחשב: 2.5K~ עכשיו מה שאני צריך זה 12GB RAM- חובה. מעבד i7 או i5 - מה שמשתלם יותר ביחס לביצועים (הבנתי שיש HASWELL וכל הIVY BRIDGE וזה, לאדע מה הדברים האלה) ללא כרטיס מסך! (הולך לשים את הנוכחי שלי) לוח אם פשוט, אני לא מתכוון להתעסק באוברקלוקינג ושיט. ספק+מארז פשוטים לגמרי, שיהיו משתלמים ושיחזיקו את המחשב. ועכ…
-
- 3 תגובות
- 654 צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד עם מסך מגע איכותי אשר מגיע עם Windows 8 לא RT ועם אפשרות התקנת SSD בממשק SATA3 במהירות של 6Gbs שימושים - גלישה באתרי אינטרנט, מעט מאוד אופיס. תקציב - עד 4k. תודה מראש.
-
- 29 תגובות
- 4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כגון: BF4 ודמויו מבחינת דרישות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).רק משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (Ultra) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבחירת מחשב. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות (netbeans וכדומה) * גודל המסך? עדיף 13.3 אפשר עד 14.1 * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא יותר מ2 קג אולי טיפה יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן למעלה מחמש שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, נחמד אם יהיה usb3.0 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה כלכך סוג, לא פחות מ250gb * כונן אופטי? כדאי, אם לא לא נורא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא צריך יש לי עותק חדש מלא שלא בשימוש. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כל חברה תתקבל חוץ מסמסונג (סיפור א…
-
- 1 תגובה
- 781 צפיות
-
-
במידה והתקציב שלי לא הגיוני אתם מוזמנים להציע אחד אחר שעונה על הדרישות אבל חורג מהתקציב. הבקשה שלי קצת כללית מכיוון שאני לא יודע בדיוק מה אני רוצה, אם הייתי יודע כנראה לא הייתי מפרסם. אני רוצה לקבל המלצה מהפורום לגבי המחשב שיספק את הצרכים שלי. למה מיועד המחשב? - תכנות (Java, Assembly, Cpp, שפות Web, אנדרואיד, LabView...) - לימודים (באופן צפוי: דפדפן, Office...) ? אם זה בא בלי הוצאות נוספות גדולות מדי אז שגם יתאים לתוכנות עיצוב וגרפיקה (Photoshop, Illustrator...) גודל המסך? 14+ * רזולוציית המסך? מה שעדיף. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? סטנדרטי, אין צורך בNumpad. * משקל רצוי? 2.5 קילו מקסימום, כמה שפחות יותר טוב. * האם נדר…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי האמת שכל ההודעות פה קצת בלבלו אותי.. אני מתחילה השנה ללמוד מדעי המחשב ואני צריכה מחשב שיחזיק את ה3 שנים הללו. התקציב הוא עד 3000 ש"ח.. הבנתי שצריך לענות על שאלון אז: * מטרות המחשב? ללימודים, קצת תכנות וקצת סרטים :] * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6 אממ נראה לי מאט * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישות * משקל רצוי?קל יחסית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) נראה לי שכן אני צריכה ללימודים אז 4-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא בטוחה אם צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - מה שאמור…
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
-
-
לאחר מעבר לדירה חדשה אני צריך מחשב חדש. החלטתי שאם כבר אני קונה מחשב אני יאפשר לעצמי לשחק קצת משחקים שאהבתי מאוד לשחק פעם(משחקי אסטרטגיה). אז עיקר הרעיון של המחשב הוא אינטרנט וקצת משחקי כדוגמת starcraft 2. עיקר השימוש במחשב יהיה הורדה של תכני HD וגלישה באינטרנט וקצת משחקים. תודה לכל העוזרים!!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך תמיד טוב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא:משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd, אינטרנט, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד ל…
-
- 23 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מתחיל ללמוד מדעי המחשב, מחפש לקנות מחשב נייד לטווח ארוך שישמש אותי בתואר. בעיקרון מתלבט בין dell inspiron 3521 מעבד i7 לבין Lenovo idea pad s310 5937-4232 מעבד i5. זה המחשבים שהגעתי אליהם לאחר סינון שלי, טווח המחירים הוא 2.7-3.2 פחות או יותר. אשמח לתגובות וגם להצעות שונות אם יש לכם. תודה עידן - - - תגובה אוחדה: - - - שכחתי לציין שהמחירים רלוונטיים לקניה באילת
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-