עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אמנם אני קצת מנוסה בתחום, אבל עדיין לא בטוח, זה מפרט לחבר. אני בעיקר חושש על הספק. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪899 קירור למעבד: ZALMAN 8000T PLUS SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪120 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪357 מארז: FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪550 זיכרון: Corsair 4Gb CMV4GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 2 - מחיר: ₪142 קשיח למחשב שולחני: Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪490 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות:…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. יש לי לנובו יוגה 3 עם 250 SSD עכשיו, בכונן D של LENOVO מוקצים 25 גיגה... כדאי לחלץ משם כמה גיגות לטובת מחיצה חדשה? או להוסיף ל C? ואם כן, אז כמה אתם אומרים כדאי?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by SlyFox,

תקציב: 5000 מתי מתוכננת הרכישה: החודש כשיש את כל המבצעים או חודש הבא בסמוך לקריסמס מהארץ או מחו"ל: רצוי מהארץ אך אם יש אתר אמין מחו"ל אין לי בעיה יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: שנה מינימום ואם יש אחריות בין לאומית זה מעולה חברת המחשב הניד המועדפת: תמליצו אתם מערכת הפעלה מועדפת: תמליצו אתם מערכת הפעלה כחלק מהתקציב: תמליצו אתם למרות שאני גם מסוגל להשיג בעצמי גודל כונן קשיח מועדף: כמה שיותר יותר טוב, לא? תדירות שינוי מיקום המחשב: (כמה פעמים תקחו את המחשב ממקום למקום? יומי זמן סוללה רצוי: כמה שיותר גודל הצג: כמה שיותר וכמובן בשביל שיהיה נוח לעבוד ולשחק איתו צבע המחשב הרצוי: משהו על גוון של כחול אבל אני עם ראש פתוח אפשרויות נוספות במחשב: תמליצו אתם אין לי ממש רעיונו…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. בוקר טוב, לא תארתי לעצמי שזה יהיה כזה מורכב, אבל כמות הידע שצריך לרכוש ע"מ להרכיב מחשב טוב איננה קטנה בכלל, ולכן אני פונה לעזרתכם. אני מחפש מחשב שישמש אותי להפקת מוסיקה נטו (ללא משחקים), בתקציב של 3.5K, לא כולל מסך, מקלדת, עכבר או כרטיס קול מקצועי. התבוננתי במפרטים הכלליים, ולפי מיטב הבנתי, לעמדות הפקת מוסיקה יש צרכים שונים ממערכות גיימיניג או משרדיות. ראיתי גם כמה הצעות בפורום לעמדות כאלו, אך אני מניח שהמפרט שהומלץ בסוף שנה שעבר שונה מהמפרט אשר יומלץ היום. חשוב לי - שני הארד דיסקים מהירים: האחד למערכת הפעלה, השני לקבצי אודיו וסאמפלים. חשוב שלא יפריעו אחד לשני. מעבד: הבנתי שתוכנות עריכת מוסיקה השונות עושות שימוש טוב במעבדי QUAD, אז ארצה ללכת בכיוון הנ"ל. זכרון: כיאה למע…

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום אז החופש הגיע והחלטתי לקנות מחשב חדש. מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1288 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme כמות: 1 - מחיר: ¤319 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3R כמות: 1 - מחיר: ¤675 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤415 קירור למארז: Scythe 120mm MINEBEA 1100RPM 42CFM / 18dBA כמות: 1 - מחיר: ¤82 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤459 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 - מחיר: ¤481 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 1 - מחיר: ¤355 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail - זמין במלאי! כמות: 1 - מחי…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. דחוףףף צריך מחשב שיריץ את כל המחשקים החדשים שיוצאים ושיחזיק עד אותו זמן שנה הבאה אני לא רוצה איזה מפלצת או משהו מספיק לי שיריץ בכבוד על מדיום על יותר מ 50 FPS ואני יהיה שמח אני צריך לשדרג תזיכרונות ל 2 GB ותכרטיס מסך :-\ מצב קשה המפרט הקיים: מעבד אינטל פנטיום D 3.4 GHZ לוח אסוס p5ld 2se 945P תומך PCI E 16X DDR2 667 כרטיס מסך:g-force 7300 LE שרד עד היום מריץ COD 4 בלי טקיעות זיכרון: 1GB D-C 533 מה יקרה אם נשים עליו 667 מסך:lcd lg flatron 17~` מארז וספק גנריק 450 ואט ועם המארז אפשר להסתדר :] זהו נראה לי מספיק פרטים אם תרצו עוד משהו תגידו ותודה מראש אין הרבה כסף!!

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by shesek,

אהלן. אני מחפש מפרט לשני מחשבים, אחד מהם מיועד לשימוש יום-יומי, יריץ לינוקס, השימוש הוא בעיקר פיתוח (תכנות), גלישה באינטרנט, IRC, כמה שרתים שירוצו לשימוש מקומי (כמה דברים די כבדים, סקריפטים שירוצו ברקע, דאטאבייסים גדולים וכו', צריך הרבה כוח עיבוד), הארדיסק בסביבות 100-200 ג'יגה יספיק לי. התקציב הוא 6000, כולל מסך השני מיועד למשחקים וסרטים, וכנראה יהיה מחובר למקרן. אני גם עומד להשקיע במערכת סאונד (עוד כמה אלפים, על זה אני אשלח הודעה בפורום המתאים), אז צריך כרטיס קול שידע לנצל את היכולות האלה, הארדיסק עם טרה. התקציב הוא 15000, כולל מסך וציוד היקפי (שני המחשבים יחלקו אותו ציוד היקפי, מלבד המסך) הערה לגבי הכרטיס קול - את המוזיקה שלי אני שומע מהלינוקס, את הסרטים מהווינדוס. אני…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אני כרגע לא כותב על העניין של הכסף אני ארשום איזה מחשב שאני חושב שאני רוצה ואתם תגידו איפה כדי לשפר כרגע אל תתיחסו לעניין של הכסף כמחשול רק לא להגזים מידי אני רוצה ככה מעבד 3.4 זה הכי גבוהה היום נכון? RAM גיגה אחד. הארד דיסק 200 GB GeForce 7800 Ultra או אולי NVIDIA GeForce 7900GT זה מה שחשבתי בנתיים עם אתם יכולים לתת לי את השמות המדיוקים שאתם ממליצים ולהוסיף כמובן את שאר חלקי המחשב כרגע בלי הגבלת כסף אבל לא להגזים מאוד תודה רבה :]

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by M1SH,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, אינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. EVE Online עם 3-4 אקאונטים פתוחים במקביל (כמה שאפשר יותר, יותר טוב) 3 GTA V, Witcher -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1920-1080 יתכן שדרוג בזמן הקרוב -לאילו הגדרו…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. קניתי מעולם הקולנוע מחשב נייד לפני שלושה שבועות השבוע קפץ לי חלון שהוינדוס לא חוקי, אני רוצה לבטל עסקה בלי שום קשר לוינדוס זה אפשרי?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. מחפש מחשב נייד לשימושים ביתיים בעיקר (שיעורים של בתי ספר, הדפסות, אינטרנט וכו'). הדרישות הן: 1. מסך 15.6. 2. מפרט חזק כדי לא לשדרג בשנים הקרובות (I3 מינימום). 3. זמן סוללה ארוך כמה שניתן (למרות שישתמשו בו בעיקר בבית, פרמטר חשוב בשבילם). 4. עדיפות למחשבים הנמכרים באייבורי ועם אחריות איסוף והחזרה מבית הלקוח (אסוס וכו'). אני משתמש ביום יום באסוס UX31A ונהנה מזמן סוללה של מעל ל8 שעות כשהWIFI כבוי ומביצועים מעולים, אבל לפעמים נראה שלא היה מזיק 8GB זיכרון במקום ה4 הקיימים, אז אם יש ניידים עם 8GB, הם מקבלים עדיפות. תודה, אבירן.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום, אני מעוניין לבנות מערכת מחשב קטנת מימדים אשר מבוססת על מארז Corsair 380T שיש ברשותי. רוב השימוש של המחשב יהיו לעריכה דו מימדית, עריכת סאונד קלה, גלישה באינטרנט ומסחר בשוק ההון. כמה נקודות לציון: אני לא גיימר, אז כרטיס מסך יעודי לזה אני לא צריך. חשוב לי שיהיו לפחות 3 יציאות למסכים בכרטיס המסך. ולשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עבודה משרדית, עריכת סאונד ומעקב אחרי שוק ההון (ריבוי מסכים) א) במידה והמחשב מיועד לת…

13. מעבד סלרון 1700 HD 40/5200 לוח עילית 128 DDR SHARDE MEMORY כרטיס מסך SHARDE עד 64 OB LAN OB MODE OB קול OB עכבר אופטי מייקוסופט+מקלדת+רמקולים 300W. כל זה ב 1250 ש"ח שווה?.....השימוש שלי הוא איטרנט, דאר, WORD הדפסת תמונות, לא יותר מזה בלי משחקים ובלי כלום.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by e10hs,

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום, קניתי בטעות מחשב שלא יספק את צרכי ולא יקבלו אותו בחזרה, אני מעוניין לבדוק אם השדרוג שהציעו לי יעשה את העבודה, המחשב מיועד בעיקר לעבודה גרפית כבדה (קבצי פוטושופ בגודל גיגה) ולהורדות emule רציפות. לא מתוכנן Oc זה המחשב שנקנה: מעבד amd athlon 64 bit x2 3800+am2 box לוח אם abit nf-m2s am2- הציעו לי להחליף ל gigabyte gam61pm-s2 זכרון supertalent 1024/667 X2 סה"כ 2 גיגה זכרון- הציעו לי להוסיף עוד 2 סטיקים זהים דיסק קשיח wd 250 gb sata 2- להוסיף עוד כונן זהה לraid0+ עוד כונן למערכת הפעלה והורדות מארז hec 6a19 300ar+fan כונן asus dvdX16 צורב dvd necX18 5170 כרטיס מסך-בשלב זה ללא משחקים, כשארצה אקנה כרטיס מתאים, אשמח להצעה שתתאים לצרכים ( עד כמה שהבנתי אין משמעות …

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by orano,

אשמח לקבל חוות דעת על מחשב שאקנה בחודש הקרוב, מה דעתכם עליו? המסך שאקנה יהיה SAMSUNG T220. שיניתי את המפרט עקב תגובות שלכם פה שממש עזרו לי ושיכנעו אותי ללכת על זה. מה דעתכם? Tms&Fox X84 HD4850 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb 1333MHz BOX ¤1,266 לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3 ¤448 זיכרון Transcend DDR2 4096MB 2GBX2 800MHZ CL5 ¤253 כרטיס מסך PowerColor ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤550 דיסק קשיח Western Digital WD5000AADS 500GB SATA2 7200rpm 32MB Hard Drive ¤309 כונן אופטי צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ¤138 ספק כוח Silver Power 500W 34A@12V SS-500ET-APFC-F3 SeaSonic Production ¤348 מארז Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid…

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום 🙂, התגבשתי על מחשב לשימוש כללי, והייתי שמח לקבל את ברכת הפרום / נסיון אישי עם כזה ודומיו המחשב: Lenovo Yoga 7-15ITL Multi-touch 2-in-1 דגם: 82BJ0047I, מחירו כ-5400 ש״ח, ברף העליון של התקציב שלי שימושים: כללי, משרד, אינטרנט (לא משחקים) חשוב לי: אמין, מסך לא קטן, חיי סוללה, תאורת מקלדת, מעדיף זיכרון על מעבד פחות חשוב: משקל תודה 🙏

18. Started by RoyM,

שלום, חברה שלי מחפשת מחשב נייד עבור לימודיה ואשמח להמלצותיכם. התקציב יחסית נמוך, אך לדעתי עבור המטרה הוא מספיק: עד 2000ש"ח (אפשר לחרוג עד 2300 במידה ומדובר בשדרוג משמעותי). מטרות מחשב: לימודים - כלומר צריך להיות קל ונוח לנשיאה ממקום למקום ועם סוללה חזקה (למקרה ונמצאים בשיעור ללא שקע חשמלי). שנית, ישמש כמרכז מדיה בבית (כלומר, יחובר לטלוויזיה עבור צפייה בסרטים - משמע צריך חיבור HDMI) גודל המסך: לא קריטי, אך שלא יהיה גדול מדי. עיקר השימוש הוא בכיתה והנוחות היא החשובה. רזולוציית המסך: מניח שלפחות 720p? דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad יהיה תוספת נחמדה, אך לא דיל ברייקר. משקל רצוי? כמה שיותר קל - יותר טוב האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן (עיקר השימוש הוא באוניברסיטה ולא תמיד יש…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by מוטי770,

קבלתי אתמול את המחשב הנייד שבכותרת הוא נקנה בארה"ב ואני מעוניין למכור אותו , אך אני לא מצליח לדעת מה הדגם הישראלי המקביל שלו, המחשב חדש אתמול העלתי לו את הווינדוס 8 . אולי יש למישהו הערכה לגבי השווי שלו ? מסך 15.6" בתודה מראש על כל עזרה

20. שלום, אשמח להמלצה על מחשב נייד למתכנת הנתונים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, חריגה עד 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תיכנות, בעיקר c ו c++ ופייתון לימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רגיל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מינימום 14 אינץ מסך עדיף 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Tim Portnoy,

שלום לכולם אני רוצה לשלוח את המחשב הנייח שלי בגרמניה לישראל. המארז הוא Cougar QBX (מיני ITX). יש לי עדיין את האריזה המקורית כולל הקלקר. אני מבין שה GPU שביר ויכול להינזק לכן לא אשלח אותו בתוך המחשב. אני יכול לשלוח או עם DHL או לשלוח אותו במזוודה במטוס. השאלה שלי האם מישהו פה כבר עשה זאת ויכול לשתף? איזה דרך נשמעת לכם יותר סבירה? מה לגבי מכס? איני מחפש לקנות מחשב בארץ תודה על העזרה!

22. שלום אני חדש פה ואני צריך עזרה בקניית מחשב חדש,תודה לעוזרים. 1.תקציב מאקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ300 2.מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,פוטושופ,מוזיקה אינטרנט.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך:22" רזולוציה: 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בנוניות~גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=ש…

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by splendor,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר למשחקים, בעתיד אולי גם לתכנות בסיסי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DOTA 2, Mortal Kombat ,Titanfall -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 (יהיה מחובר ל-2 מסכים עם רזולוציה כזאת) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי?4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).המסך שכרגע יש ברמה לא גבוה בכלל,אקנה בהמשך מסך שאתמוך ב2k/4k המסך samsung SyncMaster2233BW -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אחרי שהקנייה מיד שניה לא צלחה (ואולי לטובה), אני אקנה מחשב חדש ורק את הכרטיס מסך מיד שניה (אין צורך להוסיף כרטיס מסך במפרט). אין צורך בציוד הקפי. התקציב כמו שציינתי הוא עד 1500 (+-100 שקל). כשהרעיון הוא להגיע ל2000 כולל הכרטיס מסך המשומש. אני מניח שצריך להתפשר על AMD. רמת השקט לא כל כך חשובה לי. אפשר גם לוותר על צורב (למרות שזה רק 100 שקל אני מניח). והארד דיסק אפשר להתפשר עד 500GB. אם המחשב יצליח להריץ את הElder Scrolls החדש שיצא בסוף השנה זה יהיה מעולה ;D אשמח גם אם יהיה ניתן להסביר מעט על מה ההבדל בין AMD וINTEL, בהנחה שאנחנו מדברים על אותם נתונים יבשים. הייתי כל החיים עם אינטל וזה נשמע לי קצת מוזר לעבור. עוד דבר חשוב זה שהלוח אם יהיה תואם לכרטיסי מסך ישנים יותר (לכשאני…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.