ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
זה המפרט שלי עכשיו : מעבד : intel core2 quad Q6600 2.4GHz לוח אם : gigabyte ga-p35c-ds3r זיכרון : 2gb RAM כ.מסך : geforce 8800 gt חשבתי לשדרג את הכ.מסך זכרונות והארד דיסק ל : Radeon HD7790 1GB 2X4GB DDR3 1333Mhz כונן קשיח ssd כלשהו. האם זה אפשרי? האם זה כדאי בכלל?
-
- 7 תגובות
- 989 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, אפשר לחרוג קצת. אבל אשמח גם לשמוע אם ניתן למצוא בפחות (נגיד 3000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנת אוטוקד לצורך עיצוב אופנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, העדפה למחשב קל וקטן 13". מוכנה להתפשר על 14 אם יש הבדל משמעותי במחיר/ביצועים 7…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לעבודה ולפגישות. הוא צריך להיות קומפקטי כדי שאוכל לראות את האדם שיושב מולי כאשר הוא פתוח. התקציב גמיש אבל אני לא רוצה לשלם על מה שאני לא צריך. אני לא גיימר. אני כן מריץ מספר תוכנות במקביל ורוצה מחשב שרץ היטב. מוכן לשלם בשביל זמן סוללה ארוך יותר ובשביל מסך שעובד טוב גם באור יום בחוץ. גם בשביל איכות סאונד אסכים לשלם. עיצוב - כמה שיותר קטן במגבלה של מסך 13.3. אשמח לקבל המלצות למחשב מתאים.
-
- 3 תגובות
- 725 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CALL OF DUTY\BATTLEFIELD 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גם גודל 23 וגם גודל 42 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-גיימינג די כבד, -ללא ציוד הקפי וללא צורב DVD. -לא מתוכנן OC ולא מתוכנן שדרוג בעתיד. -רמת שקט 6 בסולם מ 1-10 (לא כל כך חשובה) -רזולוציית משחק 1920X1080 -אם אפשר אז מערכת בלי SLI\CROSSFIRE (מעדיף כרטיס בודד) אם אפשר כמה שיותר לחסוך יותר לכיוון 3800
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אממ אוקיי בעיקרון הוא למשחקים: מעבד: LGA 775 3.0GHZ 2MB 630J 64BIT BOX לוח אם:P5GL-MX ASUS זיכרון:2X DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL with COOLING דיסק קשיח:160GB 7200RPM IDE/100 8MB BUFFER WD כרטיס מסך:BFG 7800GT 256MB OC DDR3 הכרטיס בדרך מחול תנו דעה בבקשה. איך ירוצו משחקים ? הוא בנוי להכל.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג מספר חלקים במחשב: זיכרון,כרטיס מסך ולוח אם בהתחלה רציתי רק זיכרון וכרטיס מסך ,אבל אח"כ גיליתי שיש לי חיבור AGP X 8 מכיוון שאני רוצה כרטיס מסך של NVIDIA geforce 8XXX ,כרטיסים אלה אינם קיימם בחיבור AGP לכן החלטתי להחליף גם לוח אם שיהיה בעל החיבור החדש: PCLE . הרכיבים שאני רוצה : כרטיס מסך -של NVIDIA ג'יפורס 8 עם חיבור PCLE זיכרון -2 ג"ב -עדיפות לקינגסטון ולוח אם-שיהיה מותאם לחיבור של הכרטיס מסך כמובן אני צריך המלצות לריכיבים שרשמתי, תקציב :2300 ש"ח , ועוד 2 שאלות אחרונות: 1. מה תפקידו של לוח האם?, מה ההבדל בין לוח אם שעולה 500 ש"ח לבין לוח אם שעולה 1000 ש"ח 2. מהי השפעת המעבד על המשחקים?, האם מעבד שהוא לא כפול ליבה יפעיל הרבה פחות משחקים מאשר מעבד כפול לי…
-
- 5 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שיהיה כפול ליבה 2 ג'יגה זיכרון וכל השאר אתם תבחרו.. תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 589 צפיות
-
-
מחפש פיתרון קירור לנייד, אני מתכנת ככה שהמחשב הנייד משמש תכלס כתחנת עבודה והמשטח הקיים על הפנים. יש לי נייד 15.6 wide והשאלה אם יש פה מישהו שיצא לו להתנסות עם zalman nc1500 ויודע אם הוא באמת מתאים ל15.6? זה משטח יקר חבל לי להוציא כסף ולראות בסוף שהוא לא תואם.. אני מקסימום יוסיף קצת לטובת nc2000 שמיועד בכלל למחשבים של 17'
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
-
-
1- Motherboard Gigabyte P55-UD3R for Core I7 Chipset Intel P55, Dual Channel 4 XDDR3, 8 Channels Audio, Gigabit LAN, PEGX16, 8xSATA (RAID 0, 1, 5, 10). (3 Years Guaranty) 2- CPU INTEL Core I7-860 Socket LGA1156, 2,8GHz 8MB Buffer 64Bit (Lifetime Guaranty) 3- Memory OCZ Kit High Performance Memory, Platinum, PC310666, 2X 2GB 1333MHz 7-7-7-20 (3 Years Guaranty) 4- Hard Disk SEAGATE Barracuda 1TB ST31000333AS, Sata2, 32MB Buffer, 3.0GB/s 7200rpm (3 Years Guaranty) 5- Case ANTEC Professional Silence SONATA III With FAN, E-Sata on front 6- PSU ANTEC Professional Silence 500 Watts True Power 7- 2X DVDRW Samsung SH-S223 Dual Layer (up to 8.5GB) 8- VGA Card PCI-E …
-
- 8 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות כרטיס מסך Radeon RX 5500 XT OC EVO 8GB GDDR6 כאשר ברשותי לוח אם Asus TUF Z390M-PRO GAMING LGA1151v2, Intel Z390, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP. כרטיס המסך הוא PCI Express 4.0 בזמן שלוח האם שלי הוא 3.0. האם זה יעבוד??? במפרט טכני שמצאתי באמזון, מופיע בדרישות: PCI Express® 2.0 or higher version based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard in order for the card to be compatible with. האם אפשר לסמוך על זה?? לא מצאתי התייחסות בשום מקום אחר...
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מוכר את המחשב שלי בגלל שאין לי בו שימוש אני בצבא ואני לא מנצל אותו אני בטוח שאחד מכם ידע לנצל אותו לא עבר אוברקלוק לא מבין בזה בכלל מעבד Q9550 זיכרונות CORSAIR 4GB מארז ANTEC THREE UNDER כרטיס מסך 4870X2 5 מאווררים לוח אם הארד דיס 500GB צורב DVD רגיל כרטיס מסך CREATIVE XFI GAMER קירור למעבד שקט במיוחד פאלפון 0507114835\ מחיר 1500 אפשרות ליקנות משתמש של סטים בעוד 500 שקל סה''כ 2000 חשוב לציין שאין ספק מכרתי אותו בנפרד GIGABYT EG41MF-USTH2
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
היי, יש לי כיום מחשב נייד בן 6 שנים, dell inspirion מעבד i7 דור רביעי וכונן קשיח 4500 RPM ב4 שנים האחרונות היה לי את המחשב של העבודה אז לא ממש התייחסתי למחשב שלי, בגלל הקורונה קרה ואני מחפש עבודה ואני מנסה לעבוד על המחשב הישן.... זה לא זה. אני כבר בן 33, שואל את עצמי האם אני צריך מחשב נייד או נייח ואני לא בטוח שהיתרונות של המחיר והאפשרות לשדרג בקלות זה מספיק סיבה למחשב נייח. אני לא מהאנשים שמורידים סרטים למחשב ואז מחברים לטלווזיה, אז דוגרי אני פחות רוצה להוזיז את המחשב. אני רק יודע שאני רוצה להריץ מספר מכונות וירטואליות על המחשב. חשבתי על מעבד i7, עם לפחות 32 ג'יגה ראם, וכונן SSD של חצי טרה, אני משחק הירוס 3 במחשב ואני לא מתכוון בזמן…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני בשבוע הקרוב הולך לקנות את המחשב הזה ב-K.S.P ,מחשב לצרכים בסיסים אופיס,אינטרנט ומשחקים קלים.. AMD Sempron 2800+ (S-754) AMD ASROCK K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E DDR 400 512MB 400MHz V-DATA Hitachi Deskstar 80GB Sata II eVGA GF 6100 128MB ON BOARD CD Recorders LiteOn Combo 48 x 32 x 48 + DVDx16(מספיק לי גם בקושי אני ישתמש בצורב) HEC Compucase CI-6A21 400W Logitech Internet Pro White MS Optical + roll רמקולים SAMSUNG 17'' 793 DF FLAT מחיר: 3000 ¤ מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט לעיצוב תעשייתי והשנה אמור להתחיל לעבוד עם תוכנות כמו solidworks ו 3DMAX. אני מתכנן לקנות מחשב (נייח) והתקציב הוא 6000 ש"ח פחות או יותר. לאחר שעברתי בחיפושים על הפורומים והתייעצתי רבות עוד לא קיבלתי ממש את התשובה למה בדיוק אני צריך, למשל: 1. כרטיס מסך- להסתפק בכרטיס ג'י פורס טוב או ללכת על קוואדרו, ואם כן אז איזה? 2. על מה עוד כדאי לשים דגש? מעבד, זכרון וכו... 3.צריך ציוד היקפי, אין דרישות מיוחדות ולכן עוד לא מצאתי את המפרט המתאים.. המחשב לא אמור ליהיות למשחקים, אבל גם לא רק לעבודה. אשמח להצעות ותגובות תודה מראש, גיא.
-
- 6 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אני מקווה שזה הפורום המתאים. אני מחפש מחשב פיסי קטן כמו ה-MAC MINI ולא מצאתי (ולא HTPC). האם קיים מארז קטן כמו המיני שניתן להרכיב ממנו מפרט חזק כמו שהתפוח מציע? תודה.
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב HTPC שאמור להתחבר לטלוויזיה כמסך יחיד (40 אינץ') בסלון. המחשב ישמש לצפייה בסרטים (HD), ביטורנט והאזנה למוזיקה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב- 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC + ביטורנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מתוכנן גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאי…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש מחשב נייד DELL עם מסך מבריק. האם יש דרך לדעת אילו מהדגמים של Dell Inspiron הם עם מסך מבריק ואיזה עם מט? משיחה עם נציג תמיכה של DELL העולמית עולה שכל דגמי 3000 הם מט, כל דגמי 5000 הם מבריקים (עם ציפוי antiglare) וכל דגמי 7000 הם מבריקים (ללא ציפוי anti glare), אבל אני לא בטוחה שזו אכן קביעה נכונה (כי לא מצאתי תיעוד לזה וכי נראה שיש דגמי 3000 שכן מבריקים. אודה לכל מי שיוכל להאיר את עיני איך אפשר לחפש רק את הדגמים המבריקים (מבלי לגשת לחנות ולבדוק את המסך).
-
- 0 תגובות
- 701 צפיות
- 1 follower
-
-
אחרי התלבטויות וחיפושים מרובים החלטתי ללכת על המחשב הזה: Fujitsu Siemens Amilo Pro V2045 http://www.pcdepot.co.il/product.asp?productid=641 לפני שאני קונה אני רוצה לשמוע מה דעתכם על הנייד. מה דעתכם על החברה? איך השרות שלהם בארץ? כמה זמן תחזיק לי הסוללה? יש כאן מישהו שברשותו הנייד הספציפי הזה? מה הם החסרונות שלו? יש דברים שלא שמתי לב אליהם? ורק אוסיף שהשימוש שלי יהיה לאוטוקאד, תוכנות תלת מימד, פוטושופ, אינטרנט, הורדות וסרטים תודה רבה לכם אנשי מחשבים גאונים יקרים.... :-* :-* :-* :-* :-* :-* אה... ועוד משהו קטן - האם יש סקירה מסודרת על המחשב הספציפי הזה? גם עברית וגם אנגלית
-
- 12 תגובות
- 859 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מעוניין לבנות מפרט מחשב לבן דודי היקר ורציתי להתייעץ איתכם לפני שאני סוגר את המפרט, הרי, מי יותר מבין ממכם (: אז ככה, הבחור כבר בוגר, אין לו צורך במשחקי מחשב ולא בOC ומוכן להוציא עד כ-3500 ש"ח (כמובן עם העדפה לסכום הנמוך ביותר) למרות שעם סכום כזה אפשר להביא מחשב מצוין למשחקים. העניין שיש לו כבר מחשב ישן מתוכו הוא ייקח את המסך HD 500GB SATA, WIDESCREEN 20, רמקולים ומקלדת ועכבר אלחוטיים. ובנוסף הוא מעוניין בכרטיס טלוויזיה חדש שיתפוס לו את כל שידורי הטלוויזיה באיכות שלא תאכזב כל אוהד כדורגל מושבע, עם העדפה לHDMI. אני מאמין שבמפרט הזה ההשקעה הגדולה ביותר תקח משמעות בעיצוב ובנוחות! ולכן הרשיתי לעצמי לבנות לו מפרט שאת האמת אני לא סגור עליו כל כך... לשיפוטכם: Int…
-
- 35 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?- 2500-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?- עדיף לחסוך אבל שיהיה כמה שיותר טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?-200-300 ש"ח אם זה באמת משנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?- משחקים וגלישה לרוב (דברים יומיומיים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -לא מיועד לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call Of Duty 2 Multiplayer -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - אשמח אם תוסיפו מסך למפרט -לאילו הגד…
-
- 7 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים , קצת סרטים ומוזיקהת בעיקר ללימודים PDF WORD * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? זה מחשב שיהיה בעיקר בבית ומידי פעם טס איתי, ואני הולכת איתו ללימודים * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין לי מושג לא מבינה בזה אבל יש לי כונן חיצוני שיש בו מקום ככה שזה לא כזה קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש לי DELL XPS M1330 והוא היה סבבה אבל ממש אין לי העדפה וחשבתי על ASUS יש להם מחשבים דקים כאלה למרות שגם עם דל לא הייתה לי בעיה המחיר עלה לעד 5000 אבל ממש ל…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! צריך דעה שלכם עם הפרט למה אני לא כל כך מבין בזה המחשב יהיה לבית - תכנות - סרטים - לפעמים משחקים - לא צריך כרטיס הכי טוב. - לא יהיה אוברקלוקינג זה מה שיצא: CPU AMD Athlon 64 Bit 5000 Dual Core Socket AM2 Box CPU 650.00 M.Board Asus M2N-E nForce570 Ultra Socket AM2 Motherboard 520.00 Memory Kingston KVR667D2N5/1G DDR-II 667 Memory x 2 380.00 Video Card Asus EN8600GT/2DHT PCI-e 256Mb Video Card 819.00 CDRW\DVDRW Pioneer DVR-112DBK Black x 16 Bulk DVD±R/RW 185.00 HDD WD 320GB WD3200AAKS 16MB S-ATAII HDD 441.00 Cases EZcool H-550D Front USB+25mm side fan Black 400W Case 330.00 Speakers Creative SBS245 Black 2.0 Speakers 65.00 …
-
- 8 תגובות
- 694 צפיות
-
-
אם יש לכם/ן הערות מבהירות על הרכיבים השונים או/ו הצעות לשיפור או /ומפרט חלופי אשמח מאוד לשמוע. בעקרון אני רוצה מחשב קומפקטי ואסטתי עם רכיבים אמינים וחזקים. אופציית הסטריאו במארז T2-PH1 מאוד קרצה לי מאוד. השימוש שלי במחשב הוא ברמת משתמש שכיחה: אינטרנט, הורדת מוסיקה, אופיס, אולי קצת לערוך באופן חובבני-ביתי בווידאו, קצת-קצת משחקים, חשוב לי שאוכל לשמוע במחשב מוסיקה ואולי לחבר את זה לטלוויזיה בעתיד - יענו שתהיה אופצייה שהמחשב יהיה חלק מתחנת מולטימדיה. אמנם כרגע זה חלום, כך שזה לא מאוד הכרחי שיתבטא במפרט, אבל אשמח שתתייחסו גם לפרמטר העתידי הזה.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב ביתי כולל ציוד הקפי עד 2000.לא מתוכנן אוברקלוק.משחקים בה גם משחקים קלים כמו פיפא ואני צריך גם מסך
-
- 7 תגובות
- 642 צפיות
-