עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ItayMaoz,

שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות. אני מתכנן להתקין עליו הפצה כלשהי של linux, ולהוסיף לו/להחליף את הHD הקיים בכונן SSD. התקציב שלי הוא 2000-2300 ש"ח. ביצעתי חיפוש קצר בזאפ לדגמים שמתאימים לצרכים שלי והגעתי לדגם הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=859132 (HP ProBook 450 H6P51EA) מה דעתכם עליו? האם מדובר בקנייה מומלצת או שכדאי ללכת על מחשב אחר בתקציב הזה? תודה רבה, איתי.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  2. Started by dani571,

ערב טוב לכולם, אז ככה... ישלי מחשב נייד HP Pavilion dv5 - 1160ej ומותקנת עליו מערכת ויסטה... אחרי התנסות קצרה אם המערכת הבנתי שזאת לא המערכת בשבילי ואני מעוניין לשנות לוינדוס XP... כידוע לכם... במחשב הזה יש קורא טביעות אצבעות... יש מערכת מדיה פלייר מעל המקלדת.. מצלמה מיקרופון ורמקולים מובנים ( כמו בכול מחשב נייד.. ). וקיבלתי את המחשב בלי דיסק אם כול הדרייברים.. אז עכשיו אני צריך להוריד את כול הדרייברים כדי לפרמט.. ישלי כמה שאלות... חוץ מדרייברים של כרטיס מסך, מקלדת עכבר וכול הINPUT... מה עוד אני צריך? צריך משהוא מיוחד לקורא טביעות אצבע? צריך אולי דרייבר ללוח אם? דרייבר לרמקולים למצלמה ולמיקרופון? נכנסתי לאתר HP והורדתי דרייברים למקלדת עכבר וכול ה-INPUT.. ומ-NVIDIA הורדתי …

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by benyben,

שלום. אפשר לקבל חוות דעת על כרטיס המסך המצויין לעיל (בהקשר של שימוש ברמה בינונית בתכונה CAD) ====הסבר אופציונאלי===== סליחה על הבורות הנוראית שעולה מן ההודעה הזאת, אבל אני משתדל (: אחי הגדול הוא אדריכל (אבל די עצלן), וביקש ממני קצת עזרה בקניית מחשב [האמת את שאת המפרט של המחשב רשמתי פה באתר כבר בעבר, אבל בהקשר אחר]. מדובר על שימוש בתוכנת CAD (כך לפי מה שהבנתי, יכול מאוד להיות שאני לא מאיית את התוכנה נכונה, או את שמה - ועל כך סליחה). מעבר לכך, לא הצלחתי לברר יותר מדי לגבי השימושים של המחשב (כי לצערי גם אחי לא יודע יותר מדי להסביר לי מה הוא צריך ובמה הוא ישתמש בעתיד). א-ב-ל, על המחשב שלו גיליתי כמה תוכנות: איזשהי תוכנת עיצוב של גוגל שמשום מה אני לא מצליח לזכור את…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by ronmiz,

היי, אני מעוניין במחשב נייד עם מסך 14.1 כרגע יש לי את האפשרות לקנות dell vostro 1400, שהחלטתי עליו לאחר התייעצויות כאן (על פני ה- gigabyte וה- HP). מחירו 4150 (הכי זול בזאפ). השאלה שלי היא, אם כדאי להעלות את התקציב משמעותית בשביל ה- ThinkPad T61 (UZ26CIV) למשל, שמצאתי אותו גם בתור הזול ביותר בסדרת thinkpad בזאפ ועם מאפיינים דומים למדי (מסך, משקל, שנות אחריות ...) מה מצדיק את הפרש המחיר המשמעותי, מלבד השם - thinkpad ואולי ה- trackpoint ??

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום, לפני כשבוע פתחתי דיון בפורום זה שבו ביקשתי עזרה בהרכבת מפרט למחשב חדש מבוסס AMD64, לאחר שקיבלתי תגובות רבות ומפורטות (תודה רבה) מצאתי לעצמי זמן לבדוק אותן לעומק ולנסות ולהרכיב מפרט חזק שלא יהיה יקר מדי. כמו-כן גיליתי מקור לא צפוי של תמיכה כספית (AKA הורים) כך שיתכן שאוכל להרשות לעצמי מחשב חזק יותר ממה שחשבתי שאוכל. מעבד: AMD Athlon 64 2800+ (עולה 930 בKSP ו960 בנועה) לוח-אם: +EPOX 8KDA3J AMD 64 (עולה 970 בנועה) או EPOX 8KDA3J AMD 64 (עולה 670 בנועה) או EPOX 8HDA5J AMD64 (עולה 610 בנועה) זיכרון פנימי: A-DATA DDR 512 MB (עולה 490 בKSP ו660 בנועה) דיסק קשיח: Samsung 80GB SATA (עולה 480 בKSP) כונן דיסקטים: Sony 1.44 (עולה 40 בKSP) צורב CD + קורא DVD (קומבו): LG …

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. צריך חוות דעת על מפרט שבניתי למטרת גיימינג שבניתי : דגם מחשב: computer מעבדי ‏AMD: Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8091 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8530 לוחות אם למעבדי ‏AMD: GIGABYTE 880GM-D2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11870 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11914 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9424 כרטיסי מסך: Sapphire HD 6950 2GB GDDR…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. מתכננים רכישה של מחשב פשוט לבית או למשרד? הגעתם למקום הנכון. במדריך זה נעשה לכם סדר, ונוציא את התמורה הגבוהה ביותר עבור הכסף שלכם לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%97%d7%a4%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%a4%d7%a9%d7%95%d7%98-%d7%90%d7%9c-%d7%aa%d7%9c%d7%9b%d7%95-%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%91%d7%95%d7%93-%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a/

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Lior Derei,

שלום, אני מחפש לחפש את המחשב הקיים, המפרט שלו הינו: Intel Core i5 3450 @ 3.10GHz Ivy Bridge 22nm Technology 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24) motherboard: Intel Corporation DH67BLR (CPU 1) ASUS VW228 (1920x1080@60Hz) 1023MB NVIDIA GeForce GTX 560 Ti (Gigabyte) 465GB Western Digital WDC WD5000AAKX-001CA0 (SATA) חשבתי רק על כרטיס מסך וזכרון בסביבות ה1500-1800 ש"ח תודה רבה על העזרה

9. Started by gll,

יש לי למכירה בעקבות שדרוג: crucial m4 256GB SSD מעבד I5 דגם 760 2.8GHz לוח אם P55-USB3 של ג'יגה בייט זיכרונות 4X2GB g.skill DDR3-1600-pc3 תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. כמו בכותרת, מחפש נייד לגלישה (בעיקר ניהול דפי פייסבוק) וסרטים. עדיפות לכונן קשיח כמה שיותר גדול. כל השאר לא כזה חשוב, אבל עדיף בין 13-16 אינץ'.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. דחוףףף צריך מחשב שיריץ את כל המחשקים החדשים שיוצאים ושיחזיק עד אותו זמן שנה הבאה אני לא רוצה איזה מפלצת או משהו מספיק לי שיריץ בכבוד על מדיום על יותר מ 50 FPS ואני יהיה שמח אני צריך לשדרג תזיכרונות ל 2 GB ותכרטיס מסך :-\ מצב קשה המפרט הקיים: מעבד אינטל פנטיום D 3.4 GHZ לוח אסוס p5ld 2se 945P תומך PCI E 16X DDR2 667 כרטיס מסך:g-force 7300 LE שרד עד היום מריץ COD 4 בלי טקיעות זיכרון: 1GB D-C 533 מה יקרה אם נשים עליו 667 מסך:lcd lg flatron 17~` מארז וספק גנריק 450 ואט ועם המארז אפשר להסתדר :] זהו נראה לי מספיק פרטים אם תרצו עוד משהו תגידו ותודה מראש אין הרבה כסף!!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. היי, לאחר שנים שאני סוחב עם ה-E6600 הוא התחיל לעשות בעיות קריטיות וכבר לא ממש בא לי לנסות לתקן אותו. החלטתי לקנות מחשב חדש שיתאים למשחקים, אבל בלי להתפרע במחיר. יש לי מהמחשב הנוכחי ספק ANTEC NEO HE430, וסטיק של 4GB זכרון שקניתי לא מזמן שאולי יוכלו לשמש במחשב החדש. מה שכן יש סיכוי שהבעיה שיש לי במחשב הנוכחי קשורה בספק אז זה בערבון מוגבל. אז לענייננו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי, הכי חשוב להוציא את המחשב הכי Cost Effective ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (דוטה 2 ומשחקי רשת אחרים)/עבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאל…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אהלן, אני חדש בפורום ואשמח אם תוכלו לעזור לי מנסיונכם עם בעיה דחופה שיש לי. לפני שנה קניתי בארה"ב מחשב נייד של סוני מדגם VGN-FZ180e (במחיר של 1700$ בערך). עשיתי בזמנו סקר שוק די ארוך ובסוף החלטתי ללכת דווקא עליו (על אף המחיר הגבוה) דווקא בגלל הכרטיס מסך שלו, שהיה הכי טוב בקטגוריית הניידים עם מסך 15.4" (כרטיס מסך של nVidia, דגם GeForce 8400GT M עם 256MB זיכרון). ידעתי שזה מחשב שישמש אותי כ-desktop ורציתי שיוכל לעשות הכל. בחודשים האחרונים שמתי לב לבעיה שהולכת ומחמירה - הנייד שלי היה מתחמם מאוד מאוד מהר (בזמן שספק הכוח מחובר לחשמל), ולעתים אחרי שהייתי משתמש בו תקופה ארוכה (משחק unreal3 לדוג') הוא היה מתחמם ברמה שכמעט אפשר להכוות ממנו - הצדדים (ממתכת) וגם המקלדת (פלסטיק) הי…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים אתם בטח תגידו למה חבר שלך לא שואל .... אז ככה הוא פשוט עצלן ואין לו כ'ח להרשם אז הוא ביקש ממני הצעתי לו את המפרט שאני רוצה לקנות באותו מחיר אבל הוא רוצה חוות דעת שניה על המפרט. אם למשהו יש דעה אחרת למפרט אחר אז בבקשה לרשום מפרט . AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE PROSECCOR 3800+(2GHZ) BOX 1 2120 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 1 820 LeadTek WinFast PX7800GT TDH MyVIVO Extreme 1 2490 1GB SAMSUNG ORGINAL DDR 400MHZ 2 1300 WD 200GB 7200RPM 8MB SATA II 1 600 CREATIVE L-TRIGUE 3200SE 1 590 Sunbeam Transformer BLUE 1 400 Ener…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אני רוצה לקנות מחשב חדש ובן דוד שלי המליץ לי על המפרט הבא : סה"כ כללי במזומן 4225 ש"ח רציתי לדעת מה דעתכם? המחיר יקר? הציעו לי לרכוש את זה : http://shopping.walla.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1085808

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Lionizer,

מעבד: AMD PHENOM 2 X4 955 Black edition עם אחריות לעוד שנה וחודש כולל אריזה וקירור מקורי. מסך:Dell u2311h 23" עם אחריות לעוד שנה וחודשיים כולל אריזה. תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אהלן מבקש עזרה בבחירת לפטופ לעבודה משרדית עבור חברה. אני יודע שהלפטופ הקודם שלה כלל מעבד i7 אך המחשב היה כבד מאוד (פיזית). תקציב - 3,000 ש"ח עם חריגה אפשרית של 500+- שימושי המחשב - עבודה משרדית (אופיס, גלישה באינטרנט). גודל מסך - 13-15 אינצ'. יש לכלול מערכת הפעלה ואופיס. יציאות וחיבורים - כמות מספקת, לא לחסוך. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: עדיפות לכונן SSD. משקל המחשב הוא סוגיה חשובה - כמה שיותר נמוך מבלי לפגוע ביכולות המחשב. אותיות זוהרות במקלדת (בונוס). מסך טאצ'. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by shkup,

המפרט עריכת וידאו מטעה לדעתי. כשמדברים על עריכת וידאו חובה לומר על איזו רזולציית עריכה מדברים. אם מדובר על עריכת 4K RAW המפרט כאן אינו מספיק בכלל. ב- 4K לרוב מדברים על DUAL XEON עם 6 ליבות כ"א (כלומר, שני מעבדי XEON וסך כולל של 12-16 ליבות), תצורת כרטיסי וידאו במערך של שניים וכמובן שמוניטורים ברזולוציה 4K שמתחילים ב- 700 דולר למוניטור בודד ועולים מאוד כאשר מדובר בצורך בלתי מתפשר בשחזור צבעים מדוייק. באופן כללי, ממליץ מאוד למי שרוצה לקבל מושג להסתכל בתצורה של MAC PRO משודרג. זה נותן מושג דיי טוב איזו כוח מחשוב נדרש כדי לעמוד בעריכה מסוג זה.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. * מטרות המחשב? לדוגמה: צפייה בסרטים, אינטרנט, תכנות (סטודנט למדעי המחשב)! עריכת תמונות. * גודל המסך? 13.3/14 , מעדיף מסך מגע למרות ההשתקפות. * רזולוציית המסך? FHD ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל: פחות מ2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? חובה! * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD לפחות 256 * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. *חשוב לי מאוד האיכות בנייה של המחשב והחומרים ממנו הוא עשוי, שמהחשב יהיה ברמת ניידות גבוה, מעדיף i7 ,זיכרון ram 8 גיגה…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. ברצוני לשדרג את המפרט הבא: מעבד: Athlon XP (Palomino) 1700+ זיכרון: Genereic 256Mb 266Mhz DDR-SDRam לוח אם: Gigabyte Ga-7vtx (מבוסס על via kt266a) כרטיס מסך: Geforce 256 with 32Mb Sdram (כן כן תצחקו ;D ) הארד דיסק: Seagate Barracuda IV 40Gb אלה הפרטים הרלוונטיים (יש עוד התקנים אבל הם לא ישודרגו). התקציב הוא בין 500 ל750 דולר, כאשר העדיפות הראשונה היא כמובן כרטיס מסך, אחריה זיכרון, אחריה הארד דיסק טאז השאר... עכשיו, לגבי הכרטיס מסך, אני מתלבט פשוט בין Radeom 9600PRO לXT, אבל המלצות, הערות והארות יתקבלו בברכה. הבעייתיות שלי לגבי הזיכרון היא שאם אני ארכוש זיכרון מהיר (333/400) הוא לא ינוצל (אני רוצה לרכוש לפחות 512Mb) עקב הסטיק האיטי/הלוח אם (את הסטיק האיטי אני אוכ…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. מה התקציב?תקציב 4550 שקל וסוג התשלום הוא בתשלומים. מטרות המחשב?משחקים כבדים. האם אתם צריכים ציוד הקפי?לא האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?כונן דיסקטים וכרטיס קול. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?אני רוצה מעבד Q9550 BOX ובלי שום מעבד אחר.כמו כן אני רוצה כרטיס מסך 260GTX GAINWARD. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? הקירור כן חשוב אבל העיצוב לא. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?הרכבת מחשב במעבדה. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?100 אחוז משחקים. האם חשוב שקט? עד כמה?לא משנה אבל שלא יהיה ממש רועש כי המחשב נמצא בחדר השינה. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?מתוכננן OC בינוני. במפרט למשחקים - ב…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. הרכבתי ב-KSP. המחשב מיועד למשחקים חדשים. הצעות לשיפור המפרט יתקבלו בברכה בתנאי שלא עוברים את המחיר הכולל unit == price (NIS) Althon 64 3200+ (Socket AM2) == 575 GIGABYTE M51GM-S2G Socket AM2, DDRII 800 (Overclocked) == 495 2xDDR II 667 512MB Twinmos == 450 Samsung 80GB 7200RPM 8MB SATA II == 255 eVGA 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E == 1090 HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) == 240 Spire Spire RockeTeer II 400W Silent (24pin) == 190 Total == 3295 אין צורך בצורב , ובשום רכיב שלא מופיע ברשימה. מחיר המעבד הוא מחיר מבצע בסניף KSP חיפה. הצעות לשיפור מחנויות פיזיות בחיפה.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. מעבד Q9450 לוח GA-X48-DS4 קשיח SG500 כרטיס מסך CF HD4870 מארז Antec P182 צורב DVD LG ויסטה אולטימייט 64 ביט זיכרון מאשקין רד ליין 4ג'יגה ספק Corsair 650W מה אומרים? משחקים בעיקר לא משו מיוחד

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Asaf Gaming,

תקציב: • התקציב לרכישת המחשב(יש לציין מזומן/אשראי/אחר):5200 + מסך של DELL P2416D • חריגה מקסימלית מהתקציב:5500 • האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום).עבודה משרדית | גיימינג כבד או קל | עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק:אוברווץ, באטלפיד 1 , GTA V , מיינקראפט עם חברים ועוד הרבה • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא):לא דרישות מיוחדות: • האם יש העדפה לגודל\צורה של המארז? (קטן | בינוני | גדול | שוכב (מאוזן) | אין חשיבות) שימו במפרט מארז VSP 5000 , שמעתי שהוא טוב , או כל מארז אחרר שהוא שקט ובהתאם לתק…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  25. Started by amir47,

[TABLE=class: tborder, width: 100%, align: center] [TR] [TD=class: alt1, bgcolor: #F0F4F8] שלום לכולם, אני מקווה שזה המקום לשאול ובכן, אני מתכנן לקנות לאפטופ מארה"ב (Bַַ&H) ודי ננעלתי על שני דגמים של אסוס. ASUS N56JR http://www.bhphotovideo.com/c/product/1015794-REG/asus_n56jr_eh71_15_6_notebook_computer.html ו ASUS N550JV שניתן לרכוש בארץ בכ 1600שח יותר. המרכיבים הבסיסיים שחשובים לי הם- מעבד intel core i7 זיכרון 8gb וזהו.. המחשב לצרכים די בסיסיים אך אני עובד גם עם מוסיקה וגרפיקה לא מעט. ההתלבטות וההתמקדות היא על הN56JR אך הבנתי שהוא דגם בעייתי ולמרות המפרט המפלצתי לעיין הוא די פרובלמטי.. אשמח אם מישהו מכיר או לחילופין יוכל לייעץ לי ברכישה של לאפטופ טוב .. תודה …

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים