ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,353 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ואני אשמח לעזרתכם בבחירתו. מטרות המחשב? הכל, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים, שיוכל להריץ על ההגדרות הגבוהות ביותר שניתן במסגרת התקציב), צפיה בסרטים וסדרות ב-hd, עריכת סרטים ותמונות(לא שימוש עיקרי, אבל שיוכל לעשות זאת כשאצטרך) . * גודל המסך עדיפות ל-15, אפשר גם 17 אבל זה הופך להיות פחות נייד ונוח. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה, נראה לי מאט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * משקל רצוי? שלא יהיה משקולת של חמש קילו.. משהו סטנדרטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יודע מה זה ארוך, אם הוא מצליח להחזיק 3 שעות של שימוש זה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Hdmi, כל השאר ככל שיותר יותר טוב. * Bluetooth? לא קריטי…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הכבדים ביותר, BF וכ'ו מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1280 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של …
-
- 0 תגובות
- 686 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080P (טלוויזיה 42") -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכל…
-
- 0 תגובות
- 764 צפיות
-
-
תראו, השאלה שלי היא פשוטה: אני מעוניין לקנות לסבא שלי מחשב חדש, מכיוון שבקודם לוח האם החליט להיפרד מעולמינו לאחר 5 שנות עבודה. אין לי כלכך מה לבנות לו מפרט, הדרישות מהמחשב הן מאוד בסיסיות: שולה מוקשים, סוליטר, אינטרנט וצפייה ביוטיוב באיכות סבירה. השאלה שלי היא אחרת. הרעיון שלי היה לקנות לו מחשב מוכן מIVORY, כגון זה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2753 באמת, את המחשב הפשוט והזול ביותר אותו הם מוכרים. האם זה שזה הוא המפרט הזול ביותר שלהם אמור להפריע לרכישה שלי? האם מפרטים אחרים, כגון המפרטים היקרים במספר מאות שקלים באמת יביאו איתם שינוי מהותי כלשהו? אשמח לשמוע את דעתכם
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?HD.גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5.…
-
- 0 תגובות
- 861 צפיות
-
-
הגיע הזמן להתחדש, לאחר נבירה הגעתי למפרט הבא: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪903 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪42 לוח אם: Gigabyte GA-Z87P-D3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪525 מארז: בנאדל מארז Ippon S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪485 זיכרון: Corsair 8Gb Kit (4G X2) CML8GX3M2A1600C9B CL-9-9-9-24 Low profile כמות: 1 - מחיר: ₪424 כרטיס מסך: SAPPHIRE 7970 DUAL-X 3GB GDDR5 HDMI RETAIL - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1199 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Cavi…
-
- 0 תגובות
- 886 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט למחשב עבור משחקים עד סכום כולל של 4500 ש"ח (עם חריגה של 100 ש"ח גג). אני לא זקוק לרמקולים ומסך, אבל כן אשמח אם תכללו ציוד היקפי של מקלדת ועכבר וכמובן מארז וספק וכל מה שמחשב סטנדרטי מכיל דבר אחרון, אשמח שהמפרט יכלול SSD בגודל כלשהו, אני סומך עליכם שתוכלו להמליץ לי על הגודל המתאים בתקציב הנוכחי. בתודה מראש ושבוע טוב! נוריאל
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני העדיף שלא לעבור את 4K ובטח שלא את 4.5K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שיוכל להריץ את BF4 וDragon Age 3(כשהוא יצא) ברמה בינונית עד גבוה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסךSamsung SyncMaster S22B300 אני די בטוח שהוא Full HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא צריך להשתמש בכל התקציב זה גם טוב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מומלץ. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, WATCHDOGS, GTA5. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כיום. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אני מדבר כמובן על לוחות אם, מארזים וכו'... לא חנויות כמו באג ושאר הירקות. אשמח לדעת האם יש חנויות שכאלו (מנסיון העבר) ובכמה הנחה אפשר להשיג על מפרט מחשב חדש.
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום אחותי מבלה הרבה מזמנה בדרכים וכעת מעוניינת לקנות נייד - נטבוק או אולטראבוק בעיקר להעברת זמן. היא בעיקרון מתכנתת, אבל היא לא מתכוונת לעסוק בזה בנסיעות בדרך כלל. גם אם כן, התוכנות קלות מאוד. זה בעיקר מחשב שמיועד להעברת והשמעת מוזיקה, עריכות גרפיות קלות של תמונות, כתיבה, שיטוט באינטרנט וכו'. חשוב מאוד שהוא יהיה קל - עד 1.3 ק"ג בערך ולא יותר מסך 10 בערך יתאים תקציב 2300 - 2000 ש"ח עם אפשרות לחריגה קטנה בשביל משהו טוב עדיף עם מסך מגע אבל לא חובה לעומת זאת חובה מקלדת פיזית, וכן חובה מערכת הפעלה של windows ולא אנדרואיד. אם למישהו יש רעיון למשהו יעיל ואולי לאיזה מבצע לקראת סוף שנה ו\או בלאק פריידי אשמח לקבל ייעוץ תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לגיימינג בסביבות 4K, בניתי מפרט ב TMS ומבקש לקבל חוות דעת, חשוב בנוסף לביצועים שיהיה שקט, תודה [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪903[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪125[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב: • התקציב לרכישת המחשב: 6500 • חריגה מקסימלית מהתקציב: 7500 שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). גיימינג כבד • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: battlefield 4league of legends GTA5Crysis 3 • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט):64 ביטמערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.5GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64bit תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. רוב המחשבים הסטנדרטיים כיום עובדים עם יותר מ-3.25GB זיכרון ראם, ולכן לרוב יהיה עדיף להשתמש במערכת הפעלה 64BIT. • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? כן ווינדוס 7 שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב לא • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בע…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אמנם שאלתי לא מזמן, כרגע יותר ספציפי: *עריכת וידאו כתחביב \ לימודים בלבד. *התוכנות - פרימייר ואפטר אפקטס. אבקש המלצה למעבד i5, זיכרון 8GB ולוח אם, חשוב שכולם יתאימו למשימה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 829 צפיות
-
-
קיבלתי מחשב של טושיבה דגם L450-16N ולצערי אין לי יכולת אלחוטית (ניסיתי להפעיל את היכולת האלחוטית דרך F8 אבל זה לא עושה כלום). המחשב הוא מחשב משומש, וכמה שחיפשתי באינטרנט דרייבר בשביל זה אני לא מצאתי. אפשר בבקשה קישור להורדה של הדרייבר?
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי אופציה למכור למכר כמה יהיה מחיר הוגן ?? להלן המפרט: מעבד Athlon II X4 635 לוח אם GA-MA790X-UD3P 6GB זכרון דיסק קשיח 1TB של סמסונגג ספק של Chieftec 550W מארז Chieftec Mesh צורב כ. מסך ati 6580
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 הקירורים של NOCTUA D14 ו C14 לגבי D14 הלוח אם שלי ASUS Z87 DELUXE והזכרון DDR3 GSKILL RIPJAWS נמצאים ברשימת תמיכה שלהם, אבל ל C14 אני לא מוצא תאימות זכרון באופן כללי לפי נתונים יבשים הם נותנים אותה זרימת אויר ואותה כמות רעש. תתקנו אותי אם אני טועה מה אתם ממליצים ? לגבי המשקל הD14 יותר כבר ב200 גרם בערך, האם זה יותר מידי כבד מה שיוביל לעקמת כלשהי ללוח אם או לתושבת של המעבד? למרות שC14 גם לא ממש קל. מה אתם חושבים על עניין המשקל , לפני כמה שנים זה היה משמעותי
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 ש"ח, לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, סרטים, עבודה משרדית ופיתוח תוכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop Visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:S,GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. דגש על כרט…
-
- 3 תגובות
- 776 צפיות
-
-
אז ככה התקציב שלי זה 4 וחצי אלך ש"ח ורציתי מחשב חדש כי שלי ממש ישן ועושה רעשים המון בעיות אז בניתי לי מפרט ביינתים אבל אני לא יודע אם הוא מספיק טוב או שאולי יש חלקים שהם יותר טובים או אולי שווה לי להוסיף קצת לעוד קירור בקיצור באתי לקבל ייעוץ מה להוסיף להוריד וכו' המטרה של המחשב היא גיימינג ותודה מראשש לכל העוזריםם זה משהרכבתי באתר של אייבורי : [TABLE] [TR] [TD=align: center][/TD] [TD=align: right]מארז מחשב Thermaltake V9 Blacx VM400M1W2Z מארז Thermaltake דגם V9 BLACX VM400M1W2Z כולל שלושה מאווררים וחלון צד מק"ט: VM400M1W2Z[/TD] [TD=align: center][/TD] [TD=align: center][/TD] [TD=align: center]550 ₪[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center][/TD] [TD=align: …
-
- 3 תגובות
- 808 צפיות
-
-
קבלתי אתמול את המחשב הנייד שבכותרת הוא נקנה בארה"ב ואני מעוניין למכור אותו , אך אני לא מצליח לדעת מה הדגם הישראלי המקביל שלו, המחשב חדש אתמול העלתי לו את הווינדוס 8 . אולי יש למישהו הערכה לגבי השווי שלו ? מסך 15.6" בתודה מראש על כל עזרה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מחשב חדש לאשתי (יקנה במהלך או ישר אחרי ה-BF הבא עלינו לטובה, בהתאם להיצע ולהצעות שלכם) יש ברשותי עבורו כונן SSD (אגיליטי 4 מה-BF הקודם) בנפח שמספיק לחלוטין לאשתי וסטיק אחד של 8GB ראם DDR3 1600 (גם מהBF הקודם). מה שאומר שאני צריך מארז+ספק, לוח אם ומעבד. אשתי צריכה את זה לשימושי אינטרנט כלליים ואופיס. לא יותר. אני מעוניין במחשב קטן ככל האפשר, מאחר והוא עשוי למצוט עצמו בסלון כשנעבור דירה. האפשרויות הן 1. ללכת לכיוון של מיני מחשב NUC \ Edge Vs8 \ Brix. היתרון הוא שהם באמת קטנים. החיסרון זה שהם יותר יקרים ופחות חזקים. וגם כשאפשר לקנות אותם ללא דיסק קשיח וזיכרון, הם צריכים זיכרון לנייד וקשיח msata. הפלטפורמות שלהם מבוססות על מעבדים של מחשבים ניידים, שלהבנתי עשויות להי…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, למחשב יש דיסק קשיח משולב SSD 24 גיגה. ה SSD אמור להיות CACHE או משהו כזה, לפי HD TUNE אחרי שלוש שעות עבודה עם המחשב , ה SSD לא עשה אפילו פעולה אחת. מה עושים ?
-
- 0 תגובות
- 875 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב! אני מנסה לעזור לידידה לרכוש מחשב חדש. עוד לא הוחלט סופית על תקציב, אבל הייתי רוצה כיוון בהרכבה של מחשב כמה שיותר קטן, שקט, וחזק. הצורך במחשב קטן הוא פשוט בעיית מקום - אין לאן להכניס מחשב בגודל מלא. מה התקציב המקסימלי? עוד לא הוחלט התקציב. אני מאמין שבין 5 ל-7 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק למען חסכון 2. מה שימושי המחשב (לדוגמה: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)? שימוש יומיומי. היא סטודנטית לעיצוב אפנה. אני מאמין תכנות כגון Adobe illustrator, inDesign, photo…
-
- 0 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום לכל הקוראים, מדור המפרטים המומלצים שלנו עודכן שוב והוא יעודכן כל מספר שבועות, בהתאם לשינויים גדולים שיהיו בשוק. הדיון הזה נועד ל-3 מטרות עיקריות- להסביר מעט על המפרטים והקטגוריות הנמצאות במאגר, לתת מענה לשאלות נפוצות בקשר למפרטים וכמובן לקבל מכם הערות על המפרטים. להרכיב את המפרטים הללו לקח לא מעט זמן ובדקנו אותם מספר פעמים, אבל, כולנו בני-אדם לכן יכולות להיות פה ושם טעויות. מה שכן, תמיד יכול להיות שיש חומרה אחרת עדיפה או שבטעות הכנסנו רכיב לא מתאים או מחיר לא מתאים ולא שמנו לב אליו. לכן, במידה ואתם אכן נתקלתם בבעיה כלשהי באחד המפרטים ו/או יש לכם חלופה אחרת- נשמח לשמוע ונעדכן בזמן אמת כמובן. עם זאת, שימו לב שאין דבר כזה מפרט מושלם לכן כל אחד כנראה יחשוב מע…
-
- 91 תגובות
- 233.2k צפיות
- 1 follower
-
-
ביררתי כאן לא מזמן לגבי רכישת מחשב נייד, ירדתי מזה ועכשיו אני רוצה לסגור את הסיפור. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד המיועד למטרות לימודים (תוכנות אופיס שונות, אקסל בעיקר), גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים באמצעות האינטרנט. התקציב הרצוי הוא 2,000-2,500 ₪ (אפשר לחרוג קצת אם זה יצדיק). מבחינת גודל מסך, אני מתלבט בין 13.3 עד 14 שבאמת יהיה נייד לבין 15.6 שיהיה נוח לצפייה בכמה חלונות במקביל. בכל מקרה שלא יהיה כבד מדי. אשמח לשמוע תובנות. מבחינת ביצועים, לא נראה לי שהמטרות הצפויות דורשות משהו מיוחד אבל הייתי רוצה משהו קצת גבוה מהממוצע, שלא יגביל את העבודה וירוץ חלק גם בעבודה על כמה יישומים במקביל. ראיתי כמה אפשרויות: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=854186 http://www.zap.co.il/mod…
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-