ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום רב אני מעוניין לבנות מחשב לעריכת וידאו אודיו מבוסס AMD Ryzen 9 5950X איזה מפרט מומלץ להרכיב עם זה חשוב לי שכל החלקים יעבדו כמו שצריך וגוף הקירור היה היטב בישביל המעבד הנ"ל גם המארז. הרכבה עצמית של מחשב נייח (ksp.co.il) יש לי במחשב הישן הרד דיסק של 4 טרה ביט . בכרטיס מסך אין צורך כי יש לי במחשב הישן שאני מוציא. בחרתי מעבד AMD Ryzen 9 5950X 3.4Ghz AM4 - Box קירור נוזלי למעבד Corsair H55 RGB Liquid CPU Cooler לוח אם Asus PRIME X570-P AM4, AMD X570, DDR4, 2xPCI-E, HDMI זכרון למחשב Kingston FURY BEAST RGB 32GB DDR4 3200MHz CL16 כונתן לכונן C ונתונים כונן Western Digital Blue SN570 1TB SSD M.2 228…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
יש סיכוי לקישור לדרייבר לנייד הנ"ל?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר שלי מתכנן לקנות מחשב חדש אבל מספק חלקים הוא כבר רכש ביד שניה ממישהו אחר. הוא קנה- כרטיס מסך: Sapphire Radeon X1900XTX +Zalman VF900-Cu לוח אם: Asus P5B Deluxe עכשיו נשאר לו לקנות את שאר החלקים למחשב- 1) מעבד 2) קירור אוויר 3) זכרונות 4) דיסק קשיח 5) מארז 6) ספק לרכישת כל החלקים האלה יש תקציב של אזור ה- 9,000 ש"ח. אשמח לשמוע מה יש לכם להציע. מעבד צריך משהו טוב שיחזיק מעמד די הרבה זמן וגם יהיה טוב ל- OC. ( זה מצמצם את הבחירה ל... מעבד אחד. ) 2GB זכרונות שמתאימים גם ל- OC. שתי דיסקים קשיחים ב- RAID 0. מארז קריר וספק שיחזיק גם שידרוגים עתידיים לכרטיסי מסך של DX10. עכשיו הנה הטריק פה, הוא עובד בחברה ש"משתפת פעולה" עם נועה מחשבים אז הוא מקבל שם הנחה של 1…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראשית תודה רבה על האתר. אני קוראת בו כבר כמה ימים ועושה רושם נפלא כעת, אני מעוניינת לקנות מחשב שישמש כמחשב משרדי כללי, בנוסף יירכז מוזיקה והורדות רבות ויהיה HTPC (בכ- 5K פחות או יותר - כמובן שעדיף פחות) ולבד מפוטופוש, ללא שימושי גרפיקה מיוחדים או גיימר. בנוסף לבקשה בעזרה במפרט הרי כמה שאלות ראשוניות שבינתיים אני איתן תקועה 1. אשמח מאוד לקבל מפרטים תחת מגבלת התקציב. אני רוצה לציין שהיות והמחשב אמור גם כמחשב ראשי ובנוסף כ- HTPC יש צורך בזכרון גדול ובייכולת עיבוד דברים רבים ושונים בו זמנית (לרוב אני עובדת בו זמנית במספר יישומים). היות ומדובר על מחשב ראשי ועליו להיות חזק, ואני מעוניינת גם באפשרות שדרוג בעתיד רצוי שזה יהיה מארז HTPC יפה מהסוג הגדול אבל לא יקר מידי, ועל המ…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לוח אם Gigabyte GAZ77XD3H מעבדIntel Core i5 3570K זיכרון Corsair Vengeance 16GB (4x4GB) DDR3 1600 מארז CoolerMaster HAF 932 קירור Cooler Master: V8 לוח אם ומעבד עוד שנה אחריות.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
והייתי בהתלבטות עד שקראתי את המבחן כאן בפורום "בביקורות" על הטושיבה r700 ופשוט נדלקתי גם בביקורות בפורומים שונים הוא מקבל ציונים מעולים ואפילו עדיפים מהדל 4310 אני שואל האם r700 ניתן להשוות אותו ללנובו t410s? עדיין לא הצלחתי להבין האם המסך בטושיבה הוא מט? יש למשהו ניסיון עם המקלדת של הטושיבה ביחס למקלדת המעולה של לנובו?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 1600-1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי,אינטרנט,וורד ,פשוט 3 . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש לי עכבר מקלדת ורמקולים, ומסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? , לפי סעיף 3 -יש לי עכבר מקלדת רמקולים ומסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? באמצע... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור ה8K, ניתן לחרוג בכמה שצריך אפילו ל9K או 10K במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב1440p / פריימרייט של 165 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בהארד דיסק, SSD עבור מערכת ההפעלה יספיק. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב כל עוד זה לא חורג מהתקציב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא כרגע, אבל יהיה נחמד אם תהיה אפשרות כזאת לעתיד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי! אשמח להמלצות לנייד 14.1 עד 3500 ש"ח תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נשבר המסך של המחשב ניייד של דל מדגם INSPREION, כנראה עקב נפילה (פתחנו את הלטופ והמסך שבור) מגובה של כמטר. סביר להניח כי כל שאר החלקים עובדים כראוי, זאת משום שהווינדוס עשה לנו את הצליל פתיחה ונראה כאילו עובד בסדר. בחלק הלא שבור של המסך וזה שנראה בסדר, רואים את החלק של הויינדוס... עכשיו בהנחה שאכן זה מה שקרה, כמה עולה התיקון של המסך (בערך)?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם , אשמח להצעות ומחשב עם הדרישות הבאות : - מחשב לא מיועד למשחקים , מיועד לגלישה - מוזיקה - סרטים - תוכנות כמו וורד -ללא ציוד היקפי - ללא OC - מעבד : INTEL ועדיפות ל QUAD או 4 ליבות של AMD ? - זכרון : עדיפות ל 4 GB חברות : OCZ \ GSKILL - קירור למעבד - עדיפות להחלפת הקירור למעבד למשהו יותר נורמלי - מארז - עדיפות לשקט - עדיפות ל COOLMASTER - מעדיף לוח אם ללא כרטיס מסך - אולי להוסיף כרטיס מסך באיזה 200 שקל גג - אולי פעם באיזה כמה זמן יתחשק לו לשחק איזה משחק ישן כזה קונן קשיח : חברות WD / SEAGATE , נראה לי 500GB לפחות - הרי זה דיי זול שקט : תמיד טוב שקט לא? לא אובססיבי תודה מראש לעל העוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
wd 80GB -499 EPOX EP-8RGA+ NFORCE2 -616 AMD BORTON 2500 512K-565. GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Golden Dragon Value Memory - 639 LITEON 52*48*52 RETAIL - 259 17" LG T710BH EZ Flat Monitor -874 VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD - 177 TASK 9988L Screwless Front USB 350W Case w/Transparent X-Window - 251 Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive - 51 3931 זה לחבר שבינתיים יעדיף להשאר עם הכרטים מסך שעל הלוח
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
[ftp][/ftp] מחר אני יוצא לקנות נייד חדש משלי.. עכשיו הבעיה שאני לא מבין טוב בהן. אני רוצה נייד ל: 1- עבודה רגילה כגון קריאהץץכתיבהץץצפיה בשקופיות..צפיית סרטים..עבודת אינטרניט אלחוטי.. העברת מידע בבלוטות או אינפרא-אדום...אולי משחק או שתיים... אבל שלא יהיה עתיק.. צריך להיות חדיש ובנוי לחידושים קיצוניים... לוק חדש וסקסי.. ראיתי הרבה והתבלבלתי.. אם אפשר כמה רעיונןת לדגמים חברה ..יהיה מצויין..
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Hi, I'm currently in the US and am shopping for a laptop I went to BestBuy and I'm debating between 2 computers: the sony VAIO http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9370012&type=product&id=1218092999297 or the HP Pavilion http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9371404&type=product&id=1218093381700 the only drawback that stops me from buying the HP one is that the battery sticks out and not flat... plus I have another question, at the store they told me that I can't get an International warranty on laptops and in order to have an International warranty I need to call the company and get one that will cost around 300$, is that true or…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השאלה שלי היא האם מערכת ההפעלה של מחשב נייד היא זהה לזו שבשולחני? כלומר היות ומחשב נייד מגיעי כבר עם מערכת הפעלה האם אני יכול לפרמט אותה ולהתקין מערכת חדשה מדיסק שיש לי?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודת עיבוד נתונים וDATABASE (postgresql) ותוכנות שהדרישות האופטימליות הן מעבד i5+ ו 8gb ראם ומעלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנות לא מוכרות בכלל אז רשמתי את הדרישות השימוש יהיה כבד בכל מקרה אם משהו מכיר PT3 בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים כבדים בכלל אבל רוצה שתהיה אופציה לשחק משחקים חדשים ועתידיים ברזולוציה ממוצעת + -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA PRO בעיק…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
להלן הצרכים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לנצל הכל, אם מיותר אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (יישומי אופיס, גלישה באינטרנט עם מעבד שיוכל להחזיק כמה עשרות לשוניות פתוחות), וצפייה בסרטי FULL HD 1080p על מסך "24-22, וגיימינג בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: (FIFA, NBA, GTA, Battlefield, Need For Speed, משחקים בסגנון הנ"ל) . -…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
לאחרונה רכשתי מחשב נייד DELL Inspiron n3010 בגדול המחשב נהדר אבל רציתי להסב את צומת ליבכם לבעיה ניתן לעבוד עם כרטיס הרשת האלחוטי במהירות מקסימלית של 65MBS למרות שזה כרטיס בתקן N שאמור לתת ביצועים של 300MBS מחשבים אחרים בביתי מול ראוטר D LINK 655 נותנים ביצועים הרבה יותר טובים בסביבות 170MBS מעבדה של DELL החליפה לי כבר את כרטיס הרשת לאותו אחד וזה נשאר אותו הדבר אני ממליץ למי שחשוב לו המהירות לא לרכוש נייד זה במידה ומישהוא יכול לסייע לי מול DELL בפתרון הבעיה אשמח לקבל סיוע בתודה מראש MIKE
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חברים, אני די סגור על המפרט הזה- [TABLE=width: 620] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 10%]מק"ט[/TD] [TD=width: 45%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]C4570T[/TD] [TD=width: 45%]Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪911[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]E41759-002[/TD] [TD=width: 45%]Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪43[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]GH81MD2V[/TD] [TD=width: 45%]Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Fron…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, מעוניין לקנות מחשב לעבודה משרדית חשוב שיהיה שקט ומאוד מהיר. אשמח לקבל תגובות האם המחשב הנ"ל יספק את הצורך והם יש תאימות בין הריכיבים שבחרתי. מעבד INTEL: ₪ 835 -- מעבד Intel® Core™ i5-8400 Coffee Lake Tray מאוורר למעבד: ₪ 69 -- מאוורר למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 לוח אם: ₪ 349 -- לוח אם (Gigabyte B360M H (rev. 1.0 זכרון (RAM): ₪ 400 -- זכרון למחשב Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2400MHz KVR24N17S8/8 DIMM כונן SSD: ₪ 310 -- כונן Crucial MX500 CT250MX500SSD1 250GB SSD דיסק קשיח: ₪ 240 -- דיסק קשיח Western Digital Blue WD10EZEX 1TB ספק כח: ₪ 285 -- ספק כח FSP FSP500-60…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברצוני במחשב HTPC אבל גם לאינטרנט ועבודה(אופיס) במקרה הצורך. התקציב הינו עד 3100 ש"ח, אפשר לחרוג אם זה באמת משתלם למרות שקשה לי לחשוב איזו סיבה יכולה להיות. אנא הכלילו בהצעה מערכת הפעלה וחובה שהמפרט יבנה מ-RSM בלבד. אני מתלבט בין 2 הפלטפורמות הנ"ל, כל הצעה אחרת תתקבל בברכה: מפרט INTEL Intel Sandy Bridge Core i3 2105 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Box, יחידות 1 ₪695 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2909 Gigabyte GA-HA65M-D2H-B3 H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪467 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2649 Samsung SpinPoint F4 EcoGreen 32MB 2TB Sata HD204UI, יחידות 1 ₪425 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2132 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪116 http://ww…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי 5 שנים, גם מחשב הגיימינג שלי התחיל לקרטע, והגיע הזמן להתחדש אז... 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. אולי אפילו קצר יותר בשביל הקריטריונים האחרים (בסעיף הבא). 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: כל מה שחדש. dark souls 2? -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): מסך 24" של 1920x1200. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר, יותר טוב. התוכנית הנוכחית שלי היא משהו שיחזיק לפחות שנה על הרזולוציות הגבוהות, ואולי גם יותר מכך. קשה לי למצוא את ה sweet-spot של "יחזי…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום... רציתי לדעת אם קיים לוח אלקטרוני שניתן לכתוב עליו ולשרטט עליו שרטוטים והלוח יעביר את הכתב והשרטוטים ישירות למחשב בלי לבצע המרה כלשהי של הכתב פשוט כמו שהוא... פשוט ללימודים זה הרבה יותר נח ממחברות פשוט לתכוב ולהעביר למחשב..... אני מאמין שצריך שזה יהיה מחובר למחשב כל הזמן אז אין עם זה בעיה כי מתוכנן גם מחשב נייד לידו תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איך אני יכול לשחזר הגדרות יצרן בנייד מיני (DELL) אני רוצה להחזיר את הווידוס למצב הראשון שלו
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי! הנה המפרט, אני צריך לדעת אם כל החלקים מסתדרים ביחד ואין איזשהו צוואר בקבוק קריטי במפרט. זה בעיקרון מפרט שראיתי פה מלפני כמה ימים ושיניתי כמה דברים. [table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td] 918₪ [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td] 129₪ [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75-D3V[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td] 4…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-