עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש לי נייד של HP המשמש בתור דסקטופ ב 95% מהזמן. בהתחלה עבדתי עם הסוללה בחוץ כדי שהיא תישאר צעירה לנצח, אבל החלטתי שאני מעדיף להחליף סוללה פעם בכמה שנים מאשר שתהיה הפסקת חשמל וה HDD שלי יילך קיבינימט. השאלה היא, כיצד משמרים את אורך החיים של סוללות lithium ion המצויות כיום במחשבים ניידים?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by hellfe,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים קצת משחקים. * גודל המסך? 13.3 עד 15.6 אינץ * רזולוציית המסך? בין 1600X900 עד FHD 1920x1080 * משקל רצוי? נמוך מ2.4 קילו כולל סוללה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. 6-7 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשובב הגודל * כונן אופטי? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ל א שייהיה עם המעבד I5 לפחות של האסוול דור 4

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  3. Started by tendo,

שלום לכולם, לאחרונה שידרגתי כרטיס מסך ורציתי לדעת כמה שווה הכרטיס הישן שלי למכירה ביד 2: מה שהיה לי הוא כרטיס sparkle nidia geforce gtx 470 2 GB edition הרכטיס בן כשנתיים וחצי ומגיע עם קירור GELID ICY REV2 ורציתי לדעת כמה והוא יהיה שווה עם הקירור סטוק שלו או עם הקירור ששמתי לו. תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. מבקש המלצה ללוח אם ומעבד (CPU) עד 2000 ש"ח. השדרוג כמובן הוא למטרת משחקי מחשב כבדים דוגמת: BF4, COH2 וכו'... מעוניין במעבד טוב עם ליבה גרפית מובנית חזקה... (בדגש על הליבה הגרפית). לא אכפת לי אם זו מערכת של AMD/INTEL. מבחינת לוח אם, שיהיה טוב ל-OC, אך אני לא פריק של OC אז אין צורך להציע לי דגמים יקרים... סה"כ לוח אם בסיסי+ איכותי עם צ'יפסט מתקדם.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by .AloN,

אהלן, ולהלן הפירוט: (אם אפשר בפחות מ2000 אז בכלל מגניב..) * מטרות המחשב? שימוש כללי (אינטרנט, אופיס, מוזיקה) כן חשוב שהוא יהיה אופטימילי כמה שניתן למולטי טאסק. * גודל המסך? 13-15, עדיפות למט אך לא קריטי. * רזולוציית המסך? לא חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? רצוי אך לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, הסוג לא משנה. * כונן אופטי? יש צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל לא Acer. תודה רבה לכל העוזרים!

• 1 תגובה
    • 965 צפיות
  6. Started by Ofir Baruch,

מחשב נייד LG E500 S.AP3DE - קישור למפרט שודרג הארד דיסק ל 320GB, שודרג הזכרון ל 4GB DDR2 800Mhz. בכמה אפשר למכור אותו כולל השדרוגים? כמובן שהמחשב במצב מצוין! פועל נהדר! והתקנתי עליו ווינדוס 7, אמנם יש לו ויסטה מקורי אבל אף אחד לא ירצה את זה בטח.

• 0 תגובות
    • 988 צפיות
  7. Started by ShahafH,

אשמח לדעת כמה המחשב שלי שווה כיום כי אני מתכוון למכור אותו קומפלט. המפרט שלי בצד, תודה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Shumy2,

היי! המחשב הנייד שלי מתחמם ונכבה, ומגיב ממש לאט.. יש לו משטח קירור אבל לא נראה שזה עוזר יותר מדי.. מה מומלץ לעשות ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by nico,

שלום לכולם, היום לפני כמה שעות הלך לעולמו ( עוד פעם ) הנייד הקשיש שלי שבן קרוב ל-5 שנים. אמנם, כנראה, מדובר בסה"כ החלפת סוללה ( הוחלפו לו כבר כ-2 סוללות וכ-2 מטענים ), אך עדיין אני סטודנט ואין לי זמן כרגע להיות בלי נייד עד שתגיע סוללה חדשה מאי-ביי, או חשק להוציא כ-500 ש"ח על סוללה בארץ. לכן נראה לי כמו עיתוי טוב לקנות מחשב חדש ( למרות שרציתי להתאפק עד הקיץ ולהביא אחד חדש מארה"ב ). כרגע המחשב שנראה לי המחשב המתאים עבורי הוא ASUS G750 בתצורה הבסיסית שלו, שנמכר כרגע בKSP במבצע סוף שנה שלהם, במחיר של כ-5K בסניף אילת ( במידה ואמצא מישהו שיהיה שם בימים הקרובים ) או כ-6K בסניף הקרוב לבית ( חיפה ). כנראה שבמועד הרכישה אוסיף לו סטיק נוסף של 8 גיגה, ועם מחשבה בהמשך להוסיף לו דיסק…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by shomer,

מחפש מחשב למשחקים, מתבלט האם ללכת על I-3 ואז ללכת על כרטיס דוגמת 660GTX ואז אני פחות או יותר לא חורג מהמחיר או על I- 5 ועם איזה כרטיס.... תודה לעוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי?2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה. משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, COD וכו... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1400*900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by IronKnife,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, משחקים מאוד מאוד קלים. * גודל המסך? שיהיה לפחות 15.6 * רזולוציית המסך? אני לא ממש מתמצא בתחום אבל עדיף שהרזולוציה תהיה גבוהה בשביל האיכות בסרטים... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 3 ק"ג נראה לי סביר אפשר לחרוג קצת * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שלוש שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אפשרי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא ממש מתמצא בנושא אבל שיהיה חזק חשוב לי שהמחשב ירוץ חלק אבל אני לא חושב שאני אשתמש ביותר מדי זכרון... * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, שתהיה וינדוס * האם …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. מטרות המחשב: עבודה משרדית, ניגון סרטים לטלוויזיה, תוכנות לחישוב תאורה. מעבד: מהסדרה האחרונה של אינטל, הסוול. גודל מסך: 14 או 15.6 אינצ'. סוג מסך: מט רזולוציית מסך: לא משמעותית. משקל רצוי: עד 2.4 קילו, העדפה למחשב נייד וקל יותר. זמן סוללה: ממוצע. יציאות: HDMI, USB3. סוג כונן וגודל מינמלי: שילוב של SSD (8 ג'יגה) עם HD(320 ג'יגה). כונן אופטי: בלי תמיכה בתחנות עגינה: לא. אחריות בינלאומית: לא. מערכת הפעלה: עדיפות שכן. העדפה לחברה מסוימת: כן, לאסוס, לנובו, וסמסונג. אשמח לשמוע גם על חברה אחרת אם מתאים למפרט. דרישה מיוחדת: מקלדת מוארת ושלא תופס טביעות אצבעות.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אהלן, אני מתלבט כרגע בין שני ניידים, vostro 3460 מול thinkpad edge e330, וספציפית יותר שני הדגמים האלו: thinkpad - http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22447 vostro - http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22795 אחרי הרחבת אחריות ל3 שנים ללנובו, הם יוצאים באותו מחיר. הדל על פניו יותר טוב עם HDD גדול יותר, אפשרות ליותר הרחבת זיכרון בעתיד, מקדלת מוארת וקיום כונן DVD. מצד שני, הלנובו קל יותר בכמעט חצי קילו וזה בעצם הסייג היחיד שלי מהדל. בשורה התחתונה, אני צריך מחשב נוח לכתיבה מרובה (תכנות), וכמה שיותר איכותי מבחינת בניה, שיחזיק לשנתיים-שלוש הקרובות בלי התעסקות מיוחדת (מקסימום הוספת RAM). אני יודע שסדרת הthinkpad הרגילה כזאת, השאלה אם גם הedge שווה משהו. אם יש הצעות לאו…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. הי, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד בסביבות 4000 ש"ח. עקרונית המחשב מיועד לעבודה משרדית, מולטימדיה וקצת משחקים (קל עד בינוני). בחנתי מספר אופציות, בהן Dell Latitude 3540, אבל רציתי לראות האם יש המלצה לדגם בעל מפרט עדיף. פחות התרשמתי מהמעבד 4200U ומהעדר יציאת ה-HDMI (באופן תמוה) בדגם הזה. *מטרות המחשב? עבודות משרדיות , משחקים (קלים-לדוגמא civ5), צפיה בסרטים. * גודל המסך - 15.6 או דומה. עדיף מאט. * רזולוציית המסך? עדיפות ל- FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי - לא פקטור משמעותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מספיק זמן סוללה של 3-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות ליציאת HDMI, אך לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין עדיפות * כונן אופטי? …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום רב, רכשתי את המחשב לפני כ4 חודשים עם כרטיס מסך חיצוני נוסף של AMD - Radeon HD 7670M 2GB. לפני כמה שבועות המחשב התחיל לעשות לי בעיות בהפעלה מחדש בכל פעם לאחר שינה, הבעיה שמופיעה היא : Display driver stopped responding and has recovered בנוסף, כשאני נכנס למנהל ההתקנים תחת display adapters אני רואה שמסומן סימן קריאה מתחת לAMD ובלחיצה עליו רשום תחת קטגורית מצב ההתקן : "‏‏Windows הפסיק את פעולתו של התקן זה מכיוון שההתקן דיווח על בעיות. (קוד 43)" ניסיתי להפוך עולמות בשביל לסדר את זה כולל הסרה והתקנה מחדש של הדרייבר ולא הצלחתי למישהו יש מושג מה לעשות ? נואש לעזרה. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. היי אני בהתלבטות קשה בין השניים, הסמסונג סדרה 9 הוא דגם של שנה שעברה מגיע עם 512 SSD מסך FHD אנטי גלייר והמעבד הקודם (לא הסוול) עד 7.5 שעות עבודה ללא טעינה! עכשיו המחיר שלו ירד ל6700 (מפרט מלא בזאפ http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=845389) הלונובו יוגה 2 לאומת זאת הוא דגם חדש מגיע עם מסך 13 ברזולציה 3200x1800 שלדעתי סתם מוגזמת ולא נוחה לשימוש, מסך טאץ' שאני לא באמת צריך ובגלל שהוא טאץ הוא גם מבריק דבר שהוא חסרון מבחינתי וזמן סוללה שלו עד 6.5 שעות עבודה, וסינגל באנד וייפי שזה עוד דבר שאומרים שהוא חיסרון, יתרון יחד זה המעבד החדש וזכרון ראם של 8 לאומת 4 בסמסונג במחיר טיפה יותר זול של 6000 שקלים (מפרט מלא בזאפ http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=863219) …

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. היום הוא חוגג שנתיים. מפרט: I3 2100 4GB RAM GT430 איך אפשר לפנק אותו? מה לקנות לו? טנקס.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by omri123,

לכל העוזרים שלום רכשתי HP Pavilion dv6-6140ej לפני שנה ושמתי לב כי האפשרות של התאורת מסך לא עובד בכלל, לא בשילוב על כפתור הFN ולא דרך האפשרויות של צריכת חשמל, לא משנה אם המטען מחובר או לא פשוט האופציה של בהירות מסך לא עובדת במחשב בכלל. מישהו מכיר/נתקל??

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ופוטושופ לייטרום - פרנסה(אבל שימוש תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by nex,

אהלן, המפרט שלי קצת ישן, ורק עכשיו מתחיל לאכזב אותי במשחקים האחרונים.. מדובר ב: intel core i5 750@3360MHZ + Scythe ninja2, Gigabyte P55-UD2, Gskill 4GB ,1600MHZ X2, Gigabyte ATI 5850 1GB, Samsung F3 500GB X2, Cougar 550W NZXT Zero2 אני מתלבט בין בניית מפרט חדש לגמרי, או לשדרג רק את הכ.מסך (למשהו באיזור ה1000ש"ח) והוספת SSD לטובת מערכת ההפעלה.. מה דעתכם? ברור לי שעניין התקציב משחק תפקיד פה, אבל השאלה אם המפרט הנוכחי טרם מיצה את עצמו, וחבל להחליף. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by bennash,

יש לו מחשב עם מעבד אתום על סף לא שמיש: הוא משתמש במקלדת וירטואלית כי המקלדת לא עובדת, הוא משתמש USB מצד ימין ורכזת USB כי צד שמאל לא עובד. הוא מעוניין במחשב עם מקסימום 11.9 אינץ' ואני עוד מגזים ושיהיה קל ככול הניתן. מעבד שיכול להריץ WIN7 (חשבתי עלAMD A4-A8), זיכרון שיכול להריץ "יריד תעסוקה וירטואלי" של יד2 (חשבתי 2-4 גיגה), כרטיס מסך שיכול להריץ HD רֶדִי, יש לו 15 מגה מהירות גלישה בבית ו5 מגה מהירות גלישה בחוץ + 1.5 גיגה הורדות עד לגמר השימוש במודם הסלולרי לכן הוא משתמש בעידן +. 1. מה התקציב המקסימאלי?1501 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Konst1988,

אני מעוניין במחשב שישמש אותי לכל המטרות, כמו אינטרנט, משחקים, ופיתוח (visual studio). מעוניין בכונן SSD, ובנוסף דיסק של חצי טרה מקסימום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Mass Effect 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. המחשב הוא ASUS N550JV ווינדוס 8 חושש לשלוח את המחשב למעבדה רק בגלל שדף הפייסבוק של אסוס כולו תלונות על האחריות, למרות שחוויתי שירות טוב.(היה במעבדה ) שלום לכולם , איך אני יכול לדעת שהמחשב שקניתי הינו תקין? המחשב כבר ראה מעבדה אחרי היום השני שהוא אצלי . התקלות שהתגלו במעבדה: קבל טעינה +מטען היו פגומים והמחשב היה נוטע לקפוא תיקון המעבדה : החלפת קבל טעינה +מטען עדכון ביוס עדכון דריברים. במהלך השבועה בשבוע שהמחשב חזר עליי (יום שני) או שבוע הבא,היו את הדברים הבאים : טאצ' פאד הפסיק להגיב באינטרנט אקספלורר וגם לחיצה על מקש האנטר במקלדת לא הורידה אותי שורה .(מדובר בדפדפן הזה בלבד ) הקלדה באינטרנט עם דילי ,(אם הבנתי נכון זה קשור לחיבור איטי )התופעה הזו נעלמה. כשלא עדכניתי את…

24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סדרות, סרטים וגלישה ברשת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מושג. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רק לשימושים שביקשתי לא יותר מזה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ 6500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, עריכת סרטי HD ביתיים, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) , Eclispe, Visual c#, VMware, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים