ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לכם טיפים לקירור לפטופ (מבלי לקנות בסיס קירור)? ניסיתי לשים הגבהה מתחת לרגליות של המחשב שתהיה זרימת אויר יותר טובה. אבל זה לא עזר יותר מידי :-) אולי בקצת. (אני צריך ללכת למעבדה כבר הרבה זמן גם בקשר לכונן הקשיח וגם בקשר לבעיות החום. אבל הם "דפקו אותי". לפני שקניתי ביררתי איפה מעבדת השירות, והיא היתה בת"א. וכעת הם עברו להרצליה הבנתי. מבחינתי נסיעה להרצליה זה ביזבוז של חצי יום לפחות ולא מעט כסף).
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, לאחרונה התחלתי להתעניין ב HTPC (כי זה נראה כמו הפתרון הטוב ביותר לניגון סרטים בטלוויזיה גם ברזולוציות גבוהות שמשלב רשת וכל העניין דיי גמיש). כעיקרון מושך אותי מאוד לבנות אחד כזה, ממש מאפס מארז, ספק כח, מאווררים, כפתורים, צג וכד'. זה נשמע הרבה יותר מעניין ומאתגר וגם יותר זול (אם מזניחים את שעות העבודה). מה אתם אומרים? כדאי? בסטיקי מצאתי מפרט מומלץ: מעבד AMD Athlon-II X2 250 3.0Ghz גרסת BOX לוח-אם Gigabyte GA-880GM-D2H זכרונות 1x2GB DDR3 1066Mhz/1333Mh כונן קשיח SAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ מארז Enermax Laguna 300w האם המפרט הזה באמת נחוץ? לא מספיקה ליבה אחת ו 1GB RAM? ואולי לשים את אחת מגרסאות ה HOME של Win 7? ומה כ"כ מיוחד ב Windows Media Center הזה …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה. קליטת האלחוט היא די טובה אבל במצבים מסויימים אני שם לב שאין לי קליטה או שיש לי קליטה נמוכה. שאלתי היא .. 1. האם יש אפשרות לקנות מגבר לכרטיס הרשת ? ( אני ידוע שיש אפשרות להגביר את עוצמת הגל של הראוטר .. אבל לא את זה אני מחפש מאחר ולא תמיד יש לי גישה לראוטר ( למחשב כשאני משתמש באותו מחשב נייד במסגרת עבודתי ) ) האם אפשרות לחבר כרטיס רשת נוסף ( כמו למשל בחיבור USB ) שיקלוט טוב יותר את האות מהראוטר ?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב נייח ולא מסתדר עם המפרטים המחשב לעבודה משרדית ולהרצת מספר שרתים וירטואלים סטומרת צריך יותר מ16GB זכרון אני צריך עזרה במציאת הרכיבים המתאימים 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן תלוי כמה משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + התקנת שרתים וירטואליים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ,office,photoshop ,vmware ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
opteron 148 DFI Ultra-D nf4 Twinmose 400mhz 512mb X2 FORSA 7800GT NEC 3550A HITACHI 80GB SATA2 HEC Compucase 400W איך זה?
-
- 28 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כולם, אמא שלי צריכה מחשב נייד לצרכי מייל ועיבוד תמלילים. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). בנוסף היא משתמשת בתוכנה בשם Scribe לתמולול סרטים, שאינה מצריכה חומרה מיוחדת. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13" ל14" * רזולוציית המסך? לא חשובה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן. היא תהיה בדרכים לא מעט. 8 שעות זה סבבה לגמרי, אבל אפשר גם פחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת כמה יעלה לי מחשב מינימאלי, שכולל לוח ומעבד טובים, רצוי עם חיבור ATA עם הלוח, וספק סביר (500W?). אני רוצה שהמחשב (לוח+ מעבד+ ספק) יחזיקו כמה שנים טובות, שאר הרכיבים ישודרגו בעתיד, לכן הם צריכים להיות כמה שיותר מינימאליים, רצוי שיריצו משחקים כמו DOO3 באיכות סבירה. המחשב מיועד למשחקים...
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אשמח לקבל הצעות רלוונטיות לרכישת מחשב נייד לצרכי עיצוב גרפי תחת הגדרה של מחשב מולטימדיה - כמובן שכשאני מסתכל על מחשבי המקבוק פרו החדשים של אפל אני מתחיל להזיל ריר אבל חשבתי גם על מחשב מבוסס WIN8 שיכול להוות מתחרה ראוי למחשב של אפל שיעודו הוא למעצבים ברחבי העולם: חשבתי על ASUS/SAMSUNG שהם השמות הגדולים היום בשוק ניידי המולטימדיה - דגם אחד http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/N56VJ/ דגם שני http://www.samsung.com/il/news/localnews/2013/ces2013-series-7-chronos חשובות לי תכונות כמו זכרון 8 גיגה, כרטיס גרפי חיצוני של NVIDIA/ATM , כניסות HDMI USB3 , מסך 15.6" אופציה לזכרון פלאש SSD גם כן רצויה אמנם היא לא חובה כמו כן חשוב לי כונן CD/CD-RW מה שלא קיים במחשבי המקבוק החדשים…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ספציפי של חברת לנובו, בניגוד לחברות אחרות, לנובו נותנת רק שנה אחריות למחשבים שלה, ולכן אני קצת נרתע מלקנות את המחשב. בדקתי עם לנובו אם יש אפשרות להאריך את האחריות בתוספת תשלום, אבל זה לא אפשרי לדגם שאני רוצה. הבנתי שיש חברות שיכולות לבטח את הלפטופ וכך מכוסים אפילו יותר מאחריות רגילה - גם במקרה של גניבה למשל. מישהו אולי מכיר ויכול להמליץ על חברות שכאלה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב מיועד להורים שלי שעד עכשיו הסתפקו בפנטיום 4 1.7\512 ראם/FX5200 שהספיק לכל מה שהיו צריכים גם אם קצת באיטיות. המחשב הישן הלך וצריך חדש. השאלה אם המפרט הזה טוב או שיש הצעות לשיפורים במגבלת התקציב ואפילו אפשרות להוזיל. קחו בחשבון שמתישהו נתקין ויסטה. אין תיכנון ל -OC או לשדרג בעתיד הקרוב. יש לי החזר לזכותי ב-KSP אז אני מעדיף להזמין משם. AMD Athlon 64 4000+ (Socket AM2) X2 DualCore 430 GIGABYTE MA69VM-S2 AM2, 690V, DDRII 800, PCI-E 375 DDR II 667Mhz 1GB TwinMOS x2 420 Point Of View 7600GS 512MB TV, DVI, PCI-E 450 Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 280 LG DVD±RW GSA-H44LB x18 LightScribe Beige 205 HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) 245…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי SONY VAIO סדרה S דגם VPCSA21GX. הזמנתי את המחשב מ-EBAY, לאחר שלושה חודשים של שימוש הוא לא זיהה את הסוללה והחל להתחמם בצורה לא רגילה. פניתי לחנות והם אמרו לי שאין ביכולתם לעשות הרבה והמליצו לי לעשות עדכון BIOS, עשיתי אך שום בעיה לא נפתרה. אני לא יודע מה לעשות, בינתיים הוצאתי את הסוללה כי כשהיא בפנים המחשב מתחמם יותר, היא במילא לא יעילה והמאוורר שלו לא מפסיק לעבוד. כמו כן יש לו 2 כרטיסי מסך ויש כפתור הבורר בניהם, כאשר אני משתמש בכרטיס מסך החזק יותר אז אי אפשר לגעת במחשב בכלל מרוב שהוא חם. זה לא נראה לי תקין בשום דרך. מצורף מפרט המחשב: [table][tr][td][table][tr][td]Input[/td][td]Backlit QWERTY keyboard, 82 keys with 2.0mm stroke and 19.05mm pitch3 USB (1 US…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, מתלבט בין הדגמים הבאים: Dell E6400 Studio 15 Insparion 1525 Insparion 15 Lenovo T400 כולם מפרטים דומים רק שלE6400 וגם יש כרטיס מסך מובנה 4500 שזה יתרון מבחינת הסוללה. כולם באותו המחיר בערך במפרטים שכוללים מעבד P8600 עם 4GB זיכרון ו250GB 7200RPM ה T400 כרטיס מסך חיצוני גם ה STUDIO, ל T400 ולE6400 יש מסך 14.1 לשאר יש 15-15.6. אני מחפש: 1. זמן סוללה 6/9 תאים 2. המחשב מיועד לעבודה + עריכה (לא משהו כבד סוני וואגס, פוטושופ, וורד, אפליקציות 3D מעט וכו') 3. אחריות לא חשובה בארץ, טווחי המחירים למחשבים 1000-1200$ (זה גם מה שיוצא עם קופוני הנחה של כולם, ל DELL גם יש OUTLET שמביאים מחשבים REF שעולים חצי מחיר ומקבלים אחריות מלא (ויש עוד קופוני הנחה של 20% עליהם ככה שאפשר לקחת מ…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לגיימינג, מנסה להוציא את הטוב ביותר מהתקציב (2.7K), אין צורך בכונן קשיח וצורב DVD דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 3220 3.3Ghz s1155, GPU Core, Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Zalman SZ CC92HS CPU Cooler 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77M-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair 1x4GB DDR3 1600Mhz XMS3 CL9-9-9-24 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX650 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E 1 ספקי כוח: ספק כח SeaSonic 400W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-400ET Oem 1 מארזים: מארז One Hundred ATX Mid Tower Gaming Black Case No PSU 1 …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000 2. מה שימושי המחשב ? גיימינג + צפייה בסרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. wiitcher 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עכשיו שייצאו כל הכרטיסים החדשים של ATI , אני מבולבל ואני רוצה מפרט חדש ( אני לא יודע אם המפרט שבחתימה הוא עדיין שווה ) - - מטרות : משחקים כבדים יחסית , אינטרנט - תקציב : 6000 , חריגה מקסימום 100 ש"ח , שקל לא יותר! - חובה הרכבה במעבדה ( שתיכנס בתקציה ) - AMD 3000+ - 1024MB ( 512X2 ) - כרטיס יותר חזק מ6600GT ( כמו שאתם רואים במפרט שחשבתי לקחת יש לי X800GT ) - מארז עם Firewire , או לוח אם עם Firewire . - 160GB , SATA או SATA II - חנות לא חשובה . ציוד היקפי : - מסך LCD של סאמסונג ( 730B ) - מקלדת ועכבר
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לק"י בס"ד שלום. אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לעבודה עם התוכנה Microsoft Visual C# (פרוייקטים כבדים יחסית) וכן לוורד ואינטרנט, ושכמובן יוכל להריץ אותם יחד (גם עם מוזיקה ברקע) בלי להיתקע ולעשות בעיות. לא יזיק אם הוא יוכל להריץ גם משחקים קלים * גודל המסך? 15.6 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי (כמובן שכמה שיותר יותר טוב). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) usb3 יהיה נחמד, אך ממש לא קריטי. * בלוטות? לא נדרש. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB (עדיף 7200RPM, אך לא קריטי). * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? האמת שאין לי מושג כל כך מה ההבדל מאחריות רג…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם מאחר והנטבוק של לנובו S10E המעולה החל להיות איטי ביותר. אני מעונין לפרמט אותו חזרה להגדרות יצרן. שאלתי היא האם גם הווינדוס שהגיע איתו יהיה מותקן? איך עושים פירמוט למחשב זה כך שבסיום המחשב יעלה את ווינדוס ואופיס המותקנים בו כרגע? אשמח להתייחסות. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד, אני אשתמש בו ללימודים שזה רק אומר לקרוא עליו אז זה לא דורש שום ביצועים מיוחדים. מצד שני למטרות תכנות חשוב לי שהוא יהיה יחסילא אפעיל עליו משחקים אז אני מניח שזה לא חשוב.ת חזק, לא משהו מטורף, אני לא מתכוון לשחק עליו משחקי מחשב. אבל אני כן צריך לפעמים להריץ הרבה תוכנות בו זמנית. כרגע המחשב שלי בבית הוא 4 ג'יגה של RAM ומעבד 2 ג'יגה-הרץ והוא הוא מתמודד סבבה, קורה לעתים נדירות שיש עליו קצת עומס אבל זה לא קורה כמעט. מבחינת כרטיס מסך אני לא אפעיל עליו משחקים אז אני מניח שזה לא חשוב. אני רוצה שהמחשב יבוא בלי מערכת הפעלה, אני מתכוון להתקין עליו Ubuntu Linux, אם יש מחשבים ניידים שבאים עם Ubuntu מותקן זה גם בסדר. הנה התשובות לשאלות הסנדרטיות: *…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח בסיוע לרכישת מחשב נייד בתקציב של כ 4500. * מטרות המחשב? סטודנטית אך המחשב בשימוש אינטנסיבי * גודל המסך? עדיפות ל14 אינץ מסך מאט * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. בסביבות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SDD לא יודעת מה הגודל המומלץ. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על HP, סמסונג או טושיבה * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- ללא מסך מגע תודה!!!
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אין צורך במסך וציוד היקפי לא הולך לבצע OC תודה
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודת עיבוד נתונים וDATABASE (postgresql) ותוכנות שהדרישות האופטימליות הן מעבד i5+ ו 8gb ראם ומעלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנות לא מוכרות בכלל אז רשמתי את הדרישות השימוש יהיה כבד בכל מקרה אם משהו מכיר PT3 בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים כבדים בכלל אבל רוצה שתהיה אופציה לשחק משחקים חדשים ועתידיים ברזולוציה ממוצעת + -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA PRO בעיק…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום פורום מפרטים, תנו לי בבקשה מפרט, לעבודה משרדית בלבד, בתקציב 5000 (חריגה 500 ש"ח). צריך: מקלדת ועכבר סט אלחוטי רצוי לוגיטק, מסך LCD שהניגודיות יותר חשובה מכל דבר אחר, בייחוד זמן תגובה לא מעניין, 1GB RAM. בקשר לכרטיס מסך, אני רוצה משהו מסידרה טובה אבל דגם הכי חלש, לא מובנה, אפשר 7150, 6200, 7200, שלושתם נראים לי הכי טובים. אני רוצה את הכרטיסים האלו בשביל התמיכה בויסטה, אז לא מובנה. נמרוד.
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, ברשותי מחשב מדגם Dell n5010. לפעמים אני משאיר אותו להוריד בלילה אז אני צריך לכבות את המסך שלו כך שהמחשב יישאר עובד ולא ייכנס לשינה. הגדרתי בהגדרות צריכת חשמל שכאשר המחשב מחובר לחשמל, סגירת המכסה רק תכבה את המסך ולא תשים אותו במצב שינה. הבעיה היא שכאשר המכסה של המחשב סגור הרבה זמן והוא עובד, הוא מתחיל להתחמם מאוד-במיוחד הדיסק הקשיח. אני צריך דרך לכבות את המסך של המחשב כך שהוא יישאר פועל אבל עם מכסה פתוח. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום פורום, להלן תשובות לשאלון: מטרות המחשב? לימודים, סרטי HD, ואם אפשר עריכה על פרמייר cs6 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. לפי מה שראיתי בפורום עדיף מאט, לא? אז מאט. * רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה, יותר טוב. * משקל רצוי? עד 1.6 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אם אפשר ארבע שעות לפחות, זה יהיה נהדר. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אפשר לחיות עם שתי האופציות. שילוב יכול להיות מעולה. אז ככה, מקריאה בפורום הגעתי בסופו של יום לסמסונג NP730, שאנשים פה המליצו עליו (יש גרסא שלו עם טאצ', אבל היא יקרה ואחותי לא צריכה את זה). דיי ננעלנו עליו אבל כשהתקשרנו לניידנייד, הם אמרו שזה דגם מיושן קצת ושיש דגם …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-