ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אשמח לשמוע חוות דעתכם על מפרט שהרכבתי והצעות לשינויים שיגדילות עלות/תועלת: . מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) photoshop, capture NX, lightroom, SolidWorks, 3d Maz השימוש הוא תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ללא ציוד הקיפי, למשחקים כבדים, אפשרות לאוברקלוק קטן בהתחלה, עם קירור סטוק לעת עתה כרטיס קול עם יציאה אופטית. נראה לי שאני אלך על 2GB זיכרון. גג 6000 ש"ח לא עשר שקל יותר, אפשר מכמה חנויות
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב P4 1.8 RDRAM-800 עם 256 זיכרון כרטיס מסך: ASUS GEFORCE 3 TI-200 64M חשבתי לשדרג מעט את המחשב שיריץ משחקים בצורה סבירה (לא משחקים חדשים מאוד) השאלה מה עדיף לשדרג: כרטיס מסך או זיכרון (או שניהם) ?? ולאיזה חלקים? (אני יודע שזיכרון RDRAM יקר יחסית) האם בכלל שווה להשקיע 500 ש"ח במחשב? והם זה מספיק? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אם תוכלו לעזור במציאת המחשב החלומי אשמח מאוד ואודה UX
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, בעבר נעזרתי בפורום כדי להרכיב מפרט למחשב שלי ואני די מרוצה, אשמח אם תעזרו לי בבקשה דומה בשביל חבר. אלה התשובות לשאלות לפי הצורך שלו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Office, לתכנת, משחקים, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ויז'ואל סטודיו כבד, אקליפס כבד, אופיס כבד, פוטושופ כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, Battlefield, PES2012 ורוצה להריץ משחקים עתידיים כמה ש…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן מבקש עזרה בבחירת לפטופ לעבודה משרדית עבור חברה. אני יודע שהלפטופ הקודם שלה כלל מעבד i7 אך המחשב היה כבד מאוד (פיזית). תקציב - 3,000 ש"ח עם חריגה אפשרית של 500+- שימושי המחשב - עבודה משרדית (אופיס, גלישה באינטרנט). גודל מסך - 13-15 אינצ'. יש לכלול מערכת הפעלה ואופיס. יציאות וחיבורים - כמות מספקת, לא לחסוך. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: עדיפות לכונן SSD. משקל המחשב הוא סוגיה חשובה - כמה שיותר נמוך מבלי לפגוע ביכולות המחשב. אותיות זוהרות במקלדת (בונוס). מסך טאצ'. תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המטען של הנייד שלי (ועל הדרך גם הסוללה) נדפקו. אני מחפש מטען חדש.. ראיתי שהמטען המקורי הרבה יותר יקר ממטענים אוניברסלים למינהם.. השאלה היא האם יש מטענים אוניברסליים טובים ולא מתקלקלים אחרי כמה חודשים.. אם כן אשמח להמלצה. המחשב שלי הוא fujitsu-ah530. כמו כן איזה אתרים טובים יש שבהם יש סיקורים של אנשים על מוצרים? תודה כמו כן אני מחפש מאוורר טוב למחשב נייד (אחד שלא דוחף אבק כמו שאני קניתי) על איזה אתם ממליצים לקנות? ובתכל'ס גם מאיפה כדאי לקנות. תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מהם הטכנולגיות שאמורות לצאת בקרוב במחשבים הניידים?.. האם הם ישפיעו/לא ישפיעו כל כך? האם הם ישנו את תקציב המחשב? בתודה, EliaV-PeretZ.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, ברשותי מחשב נייד מדגם HP Envy Touchsmart 15-j000. חלק מהמקשים יצאו מהמקום והתופסנים הקטנים מפלסטיק שמחברים אותם למקלדת נשברו (תמונה מצורפת).[ATTACH=CONFIG]9927[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9928[/ATTACH] האם מישהו יכול לעזור לי למצוא מקום שמוכר מקשים בודדים כדי שאוכל להחליף? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4k. גמיש. 2. מה שימושי המחשב - פיתוח בלבד. 4. האם יש רכיב שיש צורך לכלול במפרט? - 16gb זכרון. חובה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? שלילי. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? אוטוטו 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? 16gb זכרון. חובה. ssd. 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב פיתוח חזק +. קיבלתי מפרט שמישהו אחר בדיוק הזמין ב ksp. רציתי לדעת : א. דעתכם? ב. מדוע לקנות היום מארז atx ? למה לה mini itx? מה היתרונות? ג. זכרונות …
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב אני מחפש נייד 14 עד לסכום של 3000 ש"ח על המחשב לתמוך בעבודה עם אופיס\אינטרנט בקיצור בסיסי. מתלבט בין שני דגמים-אשמח לקבל חוות דעת לגבי אמינות\תקלות\שרות של המוצר. ASUS-http://www.pascal-sh.com/product.asp?productid=2327&CatCode=164 http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSPGahash&cat=2020 לנובו. עזרתכם בהחלטה-דגש על אמינות\שרות למוצר מבחינת ביצועים כולם יעשו את העבודה . תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=240_339&products_id=3325 האם המחיר שווה ? מה מומלץ להחליף ובאיזה מסגרת מחיר ?
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.computeruniverse.net/ מפה התקציב הוא עד 1200 יורו האתר עצמו הוא בגרמנית אז לכו לצד ימין למאלה ותבחרו ת'סמל של אנגליה וזה יהפוך לאנגלית ותעזרו לי בבקשה לבחור מחשב טוב עד 1200 יורו שיחזיק הרבה זמן המחשב אני קונה מגרמניה ותראו איזה הבדלים במחירים של ישראל לגרמניה http://www2.computeruniverse.net/products/e90127254.asp http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=60&p=21 ורק שפה יש 20 ג'יגה יותר ונגיד שנוסיף למחיר של גרמניה עוד 50 יורו ועדיין אני יוצא ברווח של 450 יורו אם אני קונה בגרמניה אז בבקשה תמליצו לי על מחשב נייד טוב
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים. אפשר מפרט? 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא נראה לי תצליחו לחסוך מהתקציב הזה לדרישות שלי... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 אם זה חשוב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. נראה לכם שאני אוותר על וויצר 3? גם גיטיאיי 5 נראה לא רע -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD במסך מחשב ובטלוויזית 32" ובעתיד Virtual Reality -לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן פתחתי פה דיון על התלבטות בין שני מחשבים. אחת ההמלצות שקיבלתי הייתה הASUS הבא: http://www.ebay.com/itm/311042303105 היום הייתי בBest Buy ליד הבית שלי וראיתי ב-590$ את המחשב הבא של Lenovo, שהוא open box אבל מגיע עם שנה אחריות: http://www.bestbuy.com/site/lenovo-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i7-8gb-memory-1tb-hard-drive-silver/5829006.p?id=1219163970041&skuId=5829006 מה אתם חושבים? על פניו נראה שהלנובו משמעותית יותר טוב, האם אני מפספס משהו? רשום שהרזולוציה של המסך היא 1920X1080, האם זה אומר שההבדל בין המסכים לא מאוד משמעותי? תודה מראש. מטרות המחשב? עבודה יומיומית (גלישה, אופיס וכו'), צפיה בסרטים * גודל המסך? בעיקרון אני מחפש 15 ומעלה, אבל מוכן ל…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לשלוח את המחשב הנייח שלי בגרמניה לישראל. המארז הוא Cougar QBX (מיני ITX). יש לי עדיין את האריזה המקורית כולל הקלקר. אני מבין שה GPU שביר ויכול להינזק לכן לא אשלח אותו בתוך המחשב. אני יכול לשלוח או עם DHL או לשלוח אותו במזוודה במטוס. השאלה שלי האם מישהו פה כבר עשה זאת ויכול לשתף? איזה דרך נשמעת לכם יותר סבירה? מה לגבי מכס? איני מחפש לקנות מחשב בארץ תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב. אחרי כל השינויים והשיפורים מהת'רד שפתחה הילה, הנה מה שנשאר. הכוונה היא ליצור מחשב (בלי הרד דיסק וCD) שיחליף את העגלה הקיימת (נרכשה ביולי 1999). מה שאני עושה עם מחשב עכשיו זה דיי אינטרנט ותיכנות, אבל בהינתן מחשב יותר רציני, משחקים בהחלט באים בחשבון (המשחק האהוב עם המחשב הישן: CIV1 בגרסת EGA). המפרט: AMD Athlon XP 2100+ - 643 Epox 8RDA+ - 736 TT Volcano 7+ - 115 DDR-RAM 512MB 3200 (Winbond) - 596 Sapphire RADEON 9500 Pro - 1172 Compucase HEC Midi Tower CI-6A19+300W P/S - 324 ------ 3586 (3516 במזומן - כל זה באיזה חנות ברשת, אני אשמח לקבל בפרטי עוד כתובות של חנויות לצרכי השוואה). הרד דיסק יש לי (40G/7200rpm של WD) וDVD/CDRW יש לי (combo - philips) כך שנראה לי…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG ו OVERWATCH -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות שרת RAID עבור המחשבים בבית, שיתבסס על מערכת הפעלה freeNAS (אפשר למצוא פרטים עליה ב-http://www.freenas.org/ ). מאחר וזו מערכת הפעלה המבוססת על freeBSD, יש צורך בחומרה שתתאים למערכת ההפעלה. הדרישות מהכיוון שלי: * זה צריך להיות מחשב שקט, כי הוא ימוקם באחד החדרים בבית, ורצוי שיפלוט חום נמוך. * עדיפות ללוחות אם עם פורט רשת כפול של 1000BaseT, כדי לאפשר חיבור מהיר למחשבים שמחוברים אליו קווית ומעבר נוח במקרה של תקלת חומרה בפורט הרשת. * ניתן להסתמך על כרטיס גרפי על לוח האם, מאחר ועיקר התיפעול של מערכת ההפעלה נעשה דרך ממשק WEB ממחשבים אחרים. * מקום גידול לכוננים קשיחים - אני מתכנן להתחיל עם שלושה כוננים של 500M (כמו http://www.wdc.com/en/products/products.as…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חיפשנו לחבר שלי מפרט מחשב למשחקים ו OC ולקחנו מ[צונזר] ממערכות המחשב שלהם מחשב ב 4,819.83 ש"ח [צונזר] זה המפרט של המחשב, שווה או להחליף חלקים ? מעבד: מבוסס AMD Athlon XP זיכרון: 512MB TwinMos DDR PC3200/400 לוח אם: ABIT NF7 (nforce2) - ATX כ. קול: 5.1 משולב בלוח האם כ. רשת: 10/100 משולב בלוח האם כ. מסך: SAPPHIRE RADEON 9500Pro ATLANTIS PRO - 128MB DDR דיסק קשיח: WD 80GB-8MB-7200RPM ATA100 כונן דיוידי: BENQ DVD 1648A X16 צורב: LITEON 48x 24x 48x CD-RW כונן דיסקטים: 1.44 מודם: PINE FM-3621-31 (ECS2819F) 56K VOICE - PCI מארז מקצועי: COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE מאורר מיוחד למעבד: Thermaltake Volcano 11 < הפרסום אסור. ראה הוזהרת. >
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש שאמור לשמש כ"מחשב שולחני", ומתלבט לגבי סוג ההארדדיסק. אני רוצה את המהירות של ה SSD, אבל צריך את הנפח (והעלות) של מכאני. ההגיון שלי אומר שהכי טוב יהיה לשלב את כל העולמות - SSD של 128, או 256 שעליו תשב מערכת ההפעלה וכל התוכנות. ובנוסף, דיסק מכאני רגיל של 1T שעליו יהיה את כל השאר... ניסיתי קצת לחפש בגוגל לגבי השילוב הזה, ולא מצאתי ביקורת שלילית עליו. מצד שני, בחיפוש בחנויות קשה מאד למצוא אותו. מחיפוש (לא מאד יסודי, מודה) ב KSP, שניידר, ו newegg (רק כדי לראות מפרטים שהם מציעים, לא נראה לי שבאמת אצליח לקנות מהם) המחשב היחידי שמצאתי שמוצע עם שני דיסקים הוא https://www.pc365.co.il/product-133…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי 3 שנים עם לפטופ בלבד (לימודים) החלטתי להתחדש בנייח שאני אוכל לשחק עליו. 1. התקציב הוא סביב 4K. אפשר לנצל הכל. במידת הצורך, אפשר לחרוג ב-500-600 ש"ח. 2. המחשב מיועד לגיימינג קל - משחקים שאין להם דרישות מטורפות לדוגמא - L4D2, Assassin's Creed, Just Cause 2. האתגר הכי גדול שאני צופה לו כרגע זה GTA. כמו כן, הייתי רוצה לשחק אותם עם הגדרות גרפיות גבוהות וברזולוציה של 1920X1200. חוץ מזה המחשב מיועד גם לצפייה בסרטים ב-HD ומדי פעם חישובים כבדים. 3. המפרט שהרכבתי כולל מסך, חוץ מזה אין צורך בציוד היקפי נוסף. 4. אין צורך לכלול גם כונן SSD וכונן אופטי. כבר יש לי. 5. חשוב שהמארז יהיה די שקט (נגיד, 7) ואסתטי, עדיף כמה שפחות נורות וחלונות. 6. לא מתוכנן OC. 7. לא חשוב לי לשמור על אופ…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך עזרה בלהרכיב 2 מחשבים שונים למטרות שונות. המחשב הראשון אמור להיות סביבי לגמרי, למטרות של גלישה באינטרנט בלבד בסכום של עד 1500 שקל. המחשב השני למשחקים, ולגמרי לא לשימוש אינטרנטי בסכום של 4000-4500. תודה רבה!
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%a1%d7%9b%d7%99-%d7%9e%d7%92%d7%a2-%d7%91%d7%93%d7%a8%d7%9b%d7%9d-%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%a2%d7%9c%d7%9d/
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?:לנצל במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?:4600 מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?:גיימינג. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב:black ops, mw2 ולפעמים CSS. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך):1360X768 בקרוב אני הולך לקנות מסך אבל אני לא יודע איזה... האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים:לא. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?:לא. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, ב…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-