עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by SmallerMeow,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב לחרוג מהתקציב? לא משנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Skyrim (modded), AC4, Metal Gear Rising Revengeance -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? זכרונות RAM 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 6. האם מ…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום לכולם, אחרי נבירה עמוקה בפורום הבנתי שאין ברירה אלא לשאול ספציפית לצרכיי כי התבלבלתי לגמרי.... בכל אופן: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו. Premiere, After CS6, Avid MC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגד…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by extremex,

היי , אנחנו בקרוב קונים מחשב חדש לאחי הקטן ואני צריך מפרט לגיימינג עד 2,500 ש"ח אני יודע שזה סכום מועט אבל אם אפשר להוציא את המקסימום מזה לגיימינג חוץ מזה זה גם יהיה לשימושים רגילים בישביל גלישה באנטרנט וכדומה 1.לנצל את כל ה 2,500 ש"ח אי אפשר לחרוג מהתקציב השימושים הצפויים של המחשב : משחקים , גלישה באנטרנט , צפייה בסרטים וכדומה מחשב ביתי אבל כעקרון לגיימינג משחקים של שנת 2009~2011 כמו PROTOTAYPE , Singulatiy , DARKSDIER וכדומה 2.אין צורך בציוד הקיפי ובמסך - יש מסך 23 אינץ , אין צורך בעכבר / מקלדת / רמקולים / WINDOWS / אבל צריך כונן DVD שהוא גם צורב 3.השקט של המחשב חשוב בדרגה 8 שיהיה נוח ולא יעשה רעשים חזקים שיפריעו לשינה ומהלך היום 4.אין צורך ב OC 5.לא צריך מערכת הפעלה …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by magafaim,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 1.5-2K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדיות...בעיקר לאמא תבינו לבד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא צריך ציוד היקפי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי.. יש לי הארד דיסק שאני עוד מעט יעלה את מפרט שלו לראות אם הוא מתאים...בנתיים שיהיהה מפרט עם הארד דיסק 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים ל…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אהלן צריך מפרט מחשב במחיר 3,000-3,500 ש"ח ללא ציוד הקפי, ללא מארז. שיתאים בעיקר למשחקים. הייתי מעדיף מבוסס מעבד אינטל פנטיום 4 ולוח אם רק של ג'יגהבייט תודה רבה מראש!

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. לנובו 730 13'' מארה''ב יקנה דרך אמזון לכתובת בארהב ויגיע לארץ עם חבר כדאי? מה לגבי אחריות בארץ ? זה המחשב : Lenovo Yoga 730 13 - 13.3" Touch FHD - i5-8250u - 8GB - 256GB SSD - Platinum תודה

7. שוב, מדובר במחשב משרדי בלבד! האם הקונפיגורציה הזו אמינה? מעבד: AMD 1.4GHz לוח Elite משולב זכרון חזק 256MB DDR כונן 1.44 דיסק קשיח ענק 40GB כ.מסך (64MB (Shared מקלדת קואנטום מארז מידי מהמם ?+ USB בחזית עכבר עם גלגלת כ.קול 128BIT (משולב) CDX52 מהיר כרטיס רשת מתאים ל ADSL (אופציה ל ADSL) (משולב) מודם 56K מתקדם (משולב) תודה!!!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Tray קרור למעבד Arctic Cooling Alpine 7 Pro לוח אם Gigabyte GA-P43-ES3G כונן קשיח Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB + עוד כונן קשיח של סמסונג של 500GB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PK כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 Vapor-X 512MB DDR3 PCIe ספק כח Seasonic SS-400ET 400W מארז ללא ספק Antec Three Hundred

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by udiudi,

התקציב: 3,500 ש"ח שימוש עיקרי למחשב הינו עבודה משרדית, עריכה גראפית ופיתוח תוכנה וכמובן צפייה בסרטי HD. תוכנות שאשתמש בהן: Photoshop, ZendStudio, בנוסף אשתמש בVirtualBox על מנת לעבוד גם בווינדוס [אני משתמש בלינוקס]. לא צריך ציוד הקפי כלל מלבד קורא/צורב CD ו-DVD. השקט לא הכי חשוב לי, אם לפי הדירוג 10 = השקט קריטי אז מבחינתי 5 יהיה מעולה. לא מתוכנן אוברקלוק, אני אתקין לינוקס בעצמי אבל כן מעדיף שהחנות תרכיב את המחשב. אני גר באזור המרכז - חנויות באזור זה יש לא מעט, לא משנה לי ממש באיזו חנות ארכוש את המחשב. אני כן רוצה eSata, לא מעוניין בFW. הRAID לא ממש חשוב לי - אני אקנה בעתיד כונן קשיח חיצוני. בנוגע לכרטיס מסך: אני מתכנן לרכוש מסך נוסף בעתיד, חשוב לי שיהיו 2 חיבורי DVI לכ.…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by asafm,

כתבתי בצד גם מזה כול רכיב ורכיב מעבדAMD XP 2000 בורדGigabyte GA-7VAX KT 400 זכרון256 DDR MICRON 266mhz כרטיס קולLIVE 5.1 כרטיס מסךGigabyte ATi Radeon 9700 PRO דיוידיDVDX16L/G הרד דיסק40.5 GB 7200 RPM רמקוליםINSPIRE 5300 מארזMidi atx p4 300w מסךMAG 17-786 PF 0.25 flat כונן 1.44TEAK FLOPPY עכברLOGITECH SCROOL MOUSE מקלדתINTERNET USB QUANTUM סה"כ 6300 שקל חחו דעתכם וכמה שאלות 1)כדי שאני יוכל לקנות את הראדון 9700 הורדתי את הזכרונות לזכרונות במהירות 266 MHZ עכשיו האם זה ישפיע בצורה משמעותית על הביצועים של המחשב כי אם אני כבר סוחט עוד טיפה אז אני מעדיף לסחוט כבר לקנות עוד 256 MB של 266 שאני יודע שזה יותר טוב.... 2)300W יספיקו למחשב??? הראדו…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. מה אתם אומרים על המפרט הנ"ל - חשוב לציין שהמחשב הוא למשחקים. פשוט התקציב הוא לא גבוה ואין לקונה כלום ! זאת אומרת שצריך גם מקלדת ועכבר וזה קצת חרג לי. [מה שאני באמת הייתי רוצה ולא לרדת מהרמה של המעבד ששמתי ומהכרטיס מסך ומההרדיסק שנותן 32 באפר] שם הפריט מק"ט כמות Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 3Mb 1066MHz TRAY E7400TRAY 1 Arctic-Cooling Freezer 7 LP CPU Cooler For HTPC Freezer 7 LP 1 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset GEP43DS3L 1 NZXT GUARDIAN 921 GUARDIAN 921 1 Cooler Master 500W Extreme Power plus RS-500-PCAR 1 A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL5 Vitesta D24G800ADK 1 Western Digital 6401AALS 640GB 32MB 7200RPM SATA II 6401AALS 1 …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. המטרה: מחשב משחקים שירוץ בסבבה ביותר (ושיידע לעשות קצת תלת מימד+אפטר בעיתות צורך) תקציב : 7+טיפה בלי "מסביבים", יש בבית שני מסכים, מקלדת/עכבר וכו'.. כלומר נטו "ברזלים" רצוי שיהיה שקט ככל שאפשר (וצריך גם ווייפיי חזק). אחרי הרבה מאוד קדימה ואחורה הגעתי לשני המפרטים הבאים: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=22237 http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=22233 ההבדל ביניהם הוא בבורד, מצד אחד התקציב עומד על כ-7 עם טיפה חריגה, אז אני מנסה לצמצם, מצד שני קראתי ביקורת לא מוצלחת כ"כ על הMSI שטוענת שהוא לא מוצלח למשחקים, מצד שני אני חושב שעם המעבד והכרטיס מסך והזכרון לא אמורה להיות בעיה בכלל, מצד שלישי אם יש איתו בעיה במשחקים א…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. היי, המחשב מיוחד לתלמיד כיתה ז', וישמש בעיקר משחקים, גלישה באינטרנט ולימודים (Microsoft Office). יש צורך במערכת הפעלה, ציוד היקפי, חוץ ממקלדת ורמקולים שיש ברשותי. מעוניין במסך 22" ומעלה. בנוסף, מכיוון שאין חיבור לרשת תקשורת בסביבת המחשב, ויש wifi בבית, יהיה צורך להוסיף כרטיס רשת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אין פגיעה משמעותית בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כמה עשרות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, אינטרנט ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Mi…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by arield,

1. מה התקציב המקסימאלי.7000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל גג 2. מה שימושי המחשב ?גיימינג כבד ושימוש כללי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב?ישוחקו battlefiled3,crysis2 וכ"ד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.רזולוציה מקסימאלית שאני אשחק היא full hd. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות(?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסו…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום, אבי טס לסין היום בלילה ואני צריך לתת לו שם של 3 דגמים מומלצים בטווח ה14-15 אינץ'. מדובר על לפטופ עבור סטודנט למשפטים. ביצועים גרפיים פחות נחוצים פה, השאיפה היא לאורך חיי בטרייה גבוה, מקלדת נוחה ומשקל לא גבוה. לגביי נושא - האם הדגם קיים בסין או לא, זה לא חשוב. המטרה שלי היא להביא לאבי פתק ובו רשומים שמות הדגמים ומחירם בארץ ובהתאם לכך הוא ידע האם ההפרש מצדיק את הקניה. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. קיבלתי כמה הצעות ואני צריך עזרה בבחירה במשתלמת ביותר מביניהן. 1. http://www.g-tech.co.il/Product.asp?Pid=100239&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=30 2. http://www.g-tech.co.il/Product.asp?Pid=100236&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=14 3. מעבד אינטל פנטיום 4 3000 1 מ"ב זכרון פנימי 512 מ"ב דואל צ'אנל 400 מהץ PC3200 דיסק קשיח 80 ג"ב * 7200 סל"ד SATA כונן X52 כונן צורב DVD NEC מצלמת אינטרנט LOGITECH עם מקרופון מובנה כ. מסך GFORCE PCIX 256MB PCX6200 סך הכל כולל התקנה 728 $ + מע"מ. (שזה בשקלים 3350) אבל בכל זאת אפשרי. הצעות טובות יותר יתקבלו בברכה, תודה !

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Or1987,

טוב המחשב שלי ממש ישן יש לי אותו 5-6 שנים לא מאמין ששווה הרבה אבל בכל זאת.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. היי. יש לי LENOVO N100 3000 משהו כזה - בן שנה וחודש. מהיום בבוקר צצה לי בעיה במחשב. ראיתי סרט במחשב - ופתאום באמצע שאני רואה המחשב פשוט כאילו מת - נכבה בבת אחת. הדלקתי מחדש את המחשב - והגעתי למסך ה LOGIN של ווינדואס ששם אני מקיש סיסמא ונכנס למחשב, ואז לחצתי על המשתמש והמחשב עוד פעם נכבה בבום. הדלקתי שוב, הפעם נכנסתי למחשב עצמו, גלשתי באינטרנט 3 דקות ושוב זה נכבה. חשבתי שאולי הבעיה במערכת אז החלטתי להשתמש ב LENOVO CARE ולשחזר את המחשב להגדרות המפעל\יצרן. בקיצור גיביתי הכל והתחלתי בתהליך של השחזור ובאמצע, כשהוא מריץ את החלון DOS הזה עם כל השורות שמשחזר לי את המחשב - זה שוב נכבה. הדלקתי מחדש, נכנסתי שוב ללנובו CARE ועוד פעם שיחזרתי - זה פשוט לא עובד! נכבה שוב! מה אני עושה? מ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח כולל מסך 22 אינץ' 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: עבודה משרדית, תכני HD, וקצת תלת מימד א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. 3d studio max ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא לרינדור ולא לפרנסה. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. מסך : 22 אינץ', רמקולים: אני מתכנן לקנות בתקציב נפרד רמקולים באיכות גבוהה שישמשו אותי לראות סרטים, מכאן אני מגיע לשאלה: האם צריך כרטיס קול בנפרד לסאונד …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by d0r,

לא ממש משנה לי מבוסס AMD או Intel, אבל אני מאמין שיש עדיפות ל Intel. זיכרון - רק 256MB, מעבד 2.4, ולוח אם 800 . הארד-דיסק, 7200, לפחות 40 גיגה. כרטיס מסך לא כל כך חשוב. תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. קיבלתי מפרט למחשב משחקים בעלות של 3200 שקל. הוא מאד דומה למפרט המומלץ שלכם אבל עם כמה שינויים שהייתי רוצה להתייעץ אתכם. המפרט הוא: מעבד: Intel Pentium 4 3.0 GHz 530 HT 800 (במפרט שלכם מוצע הסלרון שהוא פחות חזק כך שזה נראה לי שיפור רציני). לוח אם: MSI 915P (במפרט שלכם מוצע ה-Gigabyte שאני מאד מחבב אותם אבל במבצע זה ה-MSI הזה - אשמח לשמוע אם זה לא "עז"). זיכרון פנימי: 2 מודולים של 256 MB (כמובן של 400 MHz אבל לא יודע דגם מדוייק - זה קריטי לבקש דגם מסויים?) דיסק קשיח SATA - 80GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer צורב LG 52x32x52 CDRW כונן דיסקטים 1.44 כרטיס מסך: NVIDIA GEOFORCE 6200 256 MB (במפרט שלכם מומלץ ה-GEOFORCE 6600 - האם יש הבדל רציני ביניהם כשמדובר במשחקים "כב…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי?12000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים גרפיקה ובלו-ריי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים שעתידים לצאת הכבדים בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 x 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Nevo,

[move]מחשב עצבני ב14,000[/move] אני רוצה מחשב עם מעבד של AMD טוב כרטיס קול טוב שאני יכול לחבר איזה 6 רמקולים טובים ... כרטיס מסך טוב שאני יוכל לשחק משחקים חדשים בשקט. זיכרון 2 של 512.. ( אם זה זול וטוב אז 3) מארז פצצה אני רוצה עצבני (חשוב) רמקולים טובים... עכבר לא אלחוטי מקלדת אלחוטית מסך "19" אם אפשר של סמסונג... ועוד כמה דברים שאפשר להוסיף תודה רבה לעוזרים.

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by nattyk212,

משתמש רשום 0 8 דווח פורסם ביום שני בשעה 09:20 (נערך) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים 4K ובעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך גם מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD ש…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום לכולם, רציתי לדעת, במידה ואני צריך להחליף\לתקן את הכרטיס אלחוטי שלי במחשב הנייד (האחראי על הWifi & BT) אני חייב להשתמש אך ורק באותה הדגם שהגיע עם המחשב? או שכל כרטיס אלחוטי עם חיבור Mini-PCI יעבוד? דגם מחשב : Lenovo E330 3354-1S6 דגם כרטיס אלחוטי מקורי: T77H195.12 תודה רבה לכל מי שעוזר

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים