עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by tk_mc,

צריך מפרט ב3000 שקל... שמתאים קצת מכל דבר... קצת מקולונוע ביתי קצת ממחשב לגיימרים ולעבודה משרדית... בקיצור קצת מכל דבר....

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. היי, אני סטודנט להנד' מכונות, משתמש בעיקר בתוכנות Solidworks\Ansys. מחפש משהו פשוט יחסית בתקציב עד 3K. מה משלושת הבאים חשוב יותר וחשוב פחות להרצת תוכנות אלו. - סוג ומהירות מעבד - כרטיס מסך - זיכרון פנימי נניח שיש שלושה מחשבים באותו מחיר ולכל אחד מהם יש תכונה אחת חזקה ושתיים אחרות חלשות, על מה כדאי ללכת? (אם יש מאפיינים חשובים נוספים שלא הזכרתי, אשמח לדעת עליהם). תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by R9nald0,

1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא לחסוך אבל גם לא לחרוג אם אפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים.. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - תדיר מאוד. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כמה שיותר כבדים בטווח מחיר הזה.. ביצועים הכי חשוב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי - לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - אם כדאי לא להחליף את הדיסק הקשיח - אשמח להשאר עם הקיים. בכל מקרה אין היום שדרוג אמיתי ל-500GB ולא צריך יותר מזה. הדיסק שיש לי - Western Digital WD5000AAKS 500GB 7200 RPM 16MB Cache. 6. עד כמה השק…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Menahemd,

1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?במידה ויש הצדקה,500-700. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 איצנ',לא סגור כרגע על רזולציה,אני מאמין שאני ישחק ב1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. מישהו מכיר אחד כזה? :s05: משהו פנימי ולא חיצוני... בילט-אין במחשב. תודה מראש, דוד.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by צחי_אל,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000 2. מה שימושי המחשב ? גיימינג + צפייה בסרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. wiitcher 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by lcx,

היי, מתלבט על רכישת מחשב נייד LENOVO THINKBOOK 15 G2 ITL 20VE00FPIV האם הוא טוב? יש לו חסרונות משמעותיים למשתמש הביתי? האם יש מחשב אחר בתקציב הזה (עד 3500) עם נתונים טובים יותר? דרישות: מסך 14-15.6 עם בהירות טובה גם בשמש, זכרון לפחות 512, ראם 16. מחשב שיכול להריץ בלי בעיה תוכנות, סרטים.

8. Started by israelisraeli,

יש למישהו המלצה לכרטיס מסך ב300-500 ש"ח? אני לא רוצה לעשות gaming רציני. המחשק הכי כבד שאני משחק זה SWTOR (Star Wars The Old Republic) ראיתי בTMS כרטיס של חברת ninja ותהיתי אם מישהו יודע משהו על החברה הזאת, כי לא הצלחתי למצוא עליה כלום באינטרנט. https://www.tms.co.il/product/11893 אני לא יודע אם כדאי לקנות מהם, אבל הוא זוך ב70 ש"ח מהאחד של Gigabeyteתודה! ניר

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אני מעוניין במחשב ללא מסך ורמקולים. אני רוצה את המפרט הכי טוב שניתן למצוא.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by eranir,

התקציב גמיש, פלוס מינוס 500 שקל, העיקר שיהיה cost-effective, אין צורך לבזבז. המחשב ישמש לעבודת פיתוח (VS ואקליפס, ומדי פעם הרמת שרתים וירטואלים) ובנוסף יחובר לטלויזיה לתכני HD. לא ישמש למשחקים, אז אין צורך בכרטיס מסך יעודי, רק שתהיה יציאת HDMI לטלויזיה ו-DVI/HDMI נוספת למסך (Dell 2312HM). אין צורך בציוד היקפי, יש צורך בכונן אופטי. בנוסף אבקש שיכלול דיסק קשיח רגיל של 2TB ו-SSD של 120/128GB. אין חשיבות לרעש בצורה מיוחדת (בהתחשב בכך שאין כרטיס מסך יעודי, קשה לי לחשוב על סיבה לרכיבים רועשים), בטח לא למארז או ספק ייעודיים. לא מתוכנן OC או שדרוג עתידי. יש לכלול הרכבה בחנות, אבל אין צורך במערכת הפעלה. עדיפות לחנות באזור כפ"ס או ת"א. תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני צריך כרטיס מסך טוב של "גיגהבייט" 64 מגה בערך.. לוח אם עמיד.. מעבד 1.8 - 2.0 בערך.. עד - 4500 כולל מסך.. מסך - FLATRON 17 774 FT אני חושב שהוא מצוין..(תקנו אותי אם אני טועה). המחשב רוב היום אני גולש בו ולפעמיים משחק קצת.. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. ראשית, ברצוני להודות ל- Zrizi, BlaCK - DiMoND, iem, sapits1, ZB על כך שסייעו לי בהרכבת המפרט למחשב הקודם... הוא עובד מצוין!!. שנית, מחשבי הישן די מקרטע ומתקלקל ועל כן החלטתי לרכוש מחשב מחדש. להלן בפירוט: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2600-2800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? נצלו כאוות נפשכם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש משרדי (אופיס, גלישה) ומשחקים (משחקים יותר קלים כמו PES NFS ומשחקי רשת CS, MMORPG, ומשחקים קצת יותר כבדים - השאיפה שלי היא להפעיל אותם ברזולוציה סבירה כמו 1024 על 1280 , כל נושא הAA X16 פחות נוגע אליי) …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by draak31,

עכשיו אחרי שאחי קנה מחשב אני גם רוצה... לא צריך ציוד היקפי אבל חייב שיהיה בו גם כונן די וי די וגם צורב די וי די וכונן פלופי הרכבה- לא חייב אבל אם נכנס לתקציב אז עדיף...

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by TheRealOG,

היי חברה, אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש, בתקציב של 4500 ש"ח, אם אפשרות לחרוג עד 5000. * מטרות המחשב? בעיקר למשחקים, אולי קצת לתכנות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? הגודל לא קריטי במיוחד, הבנתי שמסך מאט עדיף להרבה משחקים וסרטים אז אני מניח שמאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). עדיף כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין. * משקל רצוי? לא קריטי בכלל, מבחינתי שישקול 20 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא נדרש זמן סוללה מיוחד, מה שסטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות ל-HDMI * Bluetooth? לא מחייב בכלל, אבל תמי…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ 6500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, עריכת סרטי HD ביתיים, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) , Eclispe, Visual c#, VMware, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by romansah9,

אחרי שבחרתי איזה מחשב נייד אני רוצה: Dell XPS L702x i7-2720QM GT 555M http://speed4u.co.il/sg_product~XP-RD33-5209~65~137.htm נתקלתי בחוסר וודאות... אחרי חיפוש השווהתי, לא מצעתי נתונים על הביצועים של כרטיס המסך במחשב הנ"ל. האמת קשה לי להבדיל בין הכרטיסים בכלל כי אני לא ממש מבין בהם. רציתי לדעת העם המחשב יוכל להריץ משחקים כבדים כמו:Crysis 2, BF bad company 3, Deus Ex: Human Revolution וכו'.. ועם למחשב יוכולת תלת מימד, אז הוא יצליח להריץ אותם בתלת מיימד? או שהוא יכול רק "לסחוב" סרטים בתלת מיימד? בבבקשה צריך עזרה... זה פשוט המחשב הראשון שאני הולך לקנות ואני לא רוצה לפקשש... ???

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by BigDragoon,

הרכבתי את המפרט הבא: Intel Core Duo E5200 2.5GHz 2Mb 800mhz BOX, יחידות 1 ¤400 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3941 Scythe KATANA 2 3Heat Pipes CPU Cooler, יחידות 1 ¤140 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1810 Kingston DDR2 2GB 667MHZ CL5, יחידות 1 ¤150 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1745 WD 640GB 7200RPM 16MB SATA2, יחידות 1 ¤380 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3883 LG GSA-GH22NP30 DVDRWX22 SATA BLACK BULK, יחידות 1 ¤110 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=2882 Hauppauge WinTV PVR 150 MCE KIT, יחידות 1 ¤305 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1883 ANTEC NSK2480 380W, …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Mickel,

שלום לכולם, התעניינתי לקנות לאחותי מחשב נייד באיביי ולהביא אותו דרך מאסטופ. משם לפה נמהרתי טיפה והצעתי על המחשב הזה, שדווקא נראה לי בעל פוטנציאל לא רע לשדרוג. http://cgi.ebay.com/Toshiba-Satellite-Laptop-includes-MS-Office-Pro-2003_W0QQitemZ230374543265QQihZ013QQcategoryZ177QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem השאלה המרכזית שלי היא האם אפשר לשים עליו מעבדי C2D. ישנים בתושבת M. לדוגמא את הT5300. (יותר פשוט נראה לי בגלל שיש לו באס נמוך כמו לE1350. של 533.) ומצד שני אפשר לקבל יותר ביצועים נניח מT2400 בפחות כסף. הבעייה היא שהT2400 בעל FSB של 667. ובכלל האם זה אפשרי או שאני חייב מעבדים מתקופת הcore due. כדוגמאת הT2050. מבחינה טכנית את הידע להחליף מעבד יש לי (כולה כמה בר…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by XMB,

אהלן, רוצה חוות דעת על המפרט הבא: (אם ישנם שיפורים אשמח לשמוע, בעיקרון הדילמה כאן היא על המעבד והכרטיס מסך, אם אקח P9500, מעבד שעדיין מסידרת P שחוסך יחסית בחשמל האם תהייה השפעה בניגוד ל P8600 או שאם אקח T9500 כמה ההבדל באמת שווה את הכסף לבין הביצועים לבין חיי סוללה, כנ"ל לגבי הכרטיס הגרפי, השימושים יהיו עבודה משרדית כמעט נטו אך אין לדעת למה אצטרך את המחשב, גרפיקה יכולה להילקח בחשבון). Base Latitude E6400 Laptop: Intel Core 2 Duo P8600 (2.40GHz, 3M L2 Cache, 1066MHz FSB) Media Bay 8X DVD +/- RW w/dbl layer write capability Memory 4 GB DDR2 SDRAM 800MHz (2 DIMMs) Hard Disk Drive 250 GB Free Fall Sensor Hard Drive (7200 RPM) Video 256MB NVIDIA Quadro NVS 160M With Express …

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. מסך לפחות 13 אינץ, רצוי מעבד i5, ורצוי שיהיה עליו כניסת CD יש לכם דגם מומלץ שעולה בראש? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  21. שלום,<br> כתבתי כאן הודעה לפני חודשיים בערך בבקשה על המלצה על מחשב נייד. המליצו לי על דגם של dell latitude שנה שעברה שאכן קראתי עליו ביקורות ונראה שהוא ממש מתאים לצרכים שלי. הבעיה היא שהוא דגם ישן ולא ניתן להשיג אותו בשום מקום, לכן אשמח להמלצה דומה. הדרישות, מתוך ההודעה הראשונה שפירסמתי: בקיצור, אני זקוקה להמלצה על מחשב נייד בסביבות 3000 ש"ח, רצוי קצת פחות. הדרישות: מעבד טוב, ביצועים טובים בכל הקשור לגרפיקה, ובעיקר- שיהיה נח מבחינה חיצונית: עכבר נח בעל שני כפתורים- מאוד מאוד חשוב לי (שיהיה כפתור נפרד לעכבר ימני ועכבר שמאלי, אחרת אני לוחצת בטעות על כל הזמן על עכבר ימני במחשב הזה), ושיהיה קשיח ועמיד, שלא יתקלקל אחרי חודשיים! מחשב כזה של בחורות שאפשר לדחוף לתיק ולא לשמ…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by nimrod342,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני hd. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג, שיתאים למשחקים החדשים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield, gta וכ'ו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות פלוס עד גבוהות. (עדיף כמה שיותר גבוהות). 3. האם יש צ…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אהלן, בימים האחרונים ההארדיסק שלי שבק חיים וכרגע אני בהתלבטות אם לקנות מחשב חדש או לא.. אשאל בפורום כוננים קשיחים לגביי המלצה לSSD והארדיסק חדש עבור המערכת, אבל אני חושב לקנות כבר מחשב חדש (בכל זאת המערכת בת כ5 שנים) - כמובן עם SSD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי - אם משתלם אז לנצל, אם לא אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכנות וכן הרצת vmים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרצת vmware workstation (וכמובן מכונות וריטוא…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by A1eX,

הרכבתי מפרט בשאיפה שיספיק לטווח ארוך כמה שיותר. לציין כי איני משחק אך לא מוכן להתפשר על מפרט "פשוט". להלן המפרט שהרכבתי. ברצוני לקבל חו"ד מכם ואולי אף להאיר את עיני במשהו שאולי פיספסתי. המפרט הנוכחי שלי הוא: Q6600 ASUS P5K SE 8GB RAM GTX 550Ti ספק TT ToughPower 650W ו3 HD בנפחים שונים.

25. אהלן חברה... מחר מגיעה SONY 40' FULL HD שלי והחלתתי לקנות נייד שיריץ את התכנים( 1080P BLUE-RAY RIPS בעיקר) וכמו כן שאוכל גם להנות ממשחקים ועבודה יום יומית. התקציב הוא עד 5000 ש"ח וניתן לחרוג רק אם זה באמת שווה. הדגמים שסמתי עין אליהם הם 1- Dell studio 1537 P8400- http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-p8400.htm 2-Gigabyte W576V- http://ivory.co.il/product.asp?productid=2568&CatCode=315 אז לכל אחד מהם יש את היתרונות שלו לדוגמה לGigabyte יש HDD גדול יותר וכרטיס מסך חזק יותר לDELL יש שלט וגם 3שנים אחריות. אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט. תודה מראש ויום טוב

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים