ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
לא פעם ממליצים פה בפורום על המחשב lenovo flex 2 14 אינץ ביחד עם ההמלצה להחליף באופן עצמאי על הכונן הקשיח המכני בכונן SSD. אותו דבר המליצו לי וכך באמת עשיתי. עם זאת, ידוע כי במחשב הספציפי הזה ההחלפה היא לא לגמרי טריוואלית בגלל שהפתיחה היא לא פשוטה כל כך, בנוסף לכך אין סרטון לפתיחה של המחשב (האמת שיש אחד בגרמנית, אבל אין לי כבר את הלינק שלו). לכן אני אחלוק את הרשמים שלי: דבר ראשון, יש את המניואל של המחשב שצריך להשתמש בו, אני פשוט אתן כמה טיפים נוספים. http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/lenovo_flex_2_14_flex_2_14d_flex_2_15_flex_2_15d_ug_english.pdf בשלב הראשון צריך להוציא את המקלדת, לפי המיונאל ניתן לעשות את זה עם האצבעות, לפי המציאות זה לא כל כך נכון, אני השתמ…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יודע שכנראה כמה מאות אבל זה עדיף מכלום: E8400 3GHz OCZ Gladiator Gigabyte GA-EP43-DS3L A-DATA 4GB DDR2 FSP 550W NZXT Apollo בלי כרטיס מסך
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש מחשב בתקציב של 2500 עד 2800 ש"ח , המחשב הוא למטרת משחקים בעיקר , תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צריך חוות דעת על המחשב יש לי כרטיס מסך GTX 660 ZOTAC אז אני לא צריך חדש. המחשב למשחקים כמו BF4 ומשחקים כבדים מעבד : Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray קירור מעבד : Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Cooler לוח אם : Gigabyte GA-H81M-DS2 LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA זיכרון ראם : Corsair Value 8GB DDR3 1600MHz CL11 הארדיסק : Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III ספק כוח : SeaSonic 620W Active PFC 80+ Bronze S12II-620 PSU מארז : CoolerMaster CM Storm Scout 2 Window ATX Case Black No PSU קונה בKSP סך הכל 2775 שקל. האם המפרט טוב לתקציב? (לא מעוניין בSSD) *אני יכול לקנות רק בKSP
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט מחשב לגרפיקה, תודה מראש על העזרה שלכם! זאת ההודעה הישנה שרשמתי לפני מספר שבועות אולי זה יעזור לכם גם להבין מה אני צריך: (למרות שמאז התקציב גדל) http://hwzone.co.il/community/threads/547180-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%91-3-5K-%D7%9C%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%99%D7%A9%D7%9F?p=4912581&highlight=aviatan7#post4912581 דרישות למפרט למחשב חדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך כמובן אך לא מחייב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב מעדיף …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברה אודה לעזרתכם.. . מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, גודל מסך 24 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן DVD יש לי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש ל…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מפרט מבוסס Q6600 של אינטל למשחקים ומדיה לא כולל מסך (רכשתי בנפרד) הכי חשוב מארז שקט עם פילטר אבק וספק טוב. תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית וגלישה באינטרנט, קצת תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ועבודה עם תוכנות Pycharm Netbeans וEclpise (השימוש הוא לא בו זמנית והשימוש הוא קל). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: (המחשב אינו מיועד לגיימינג אך בכל זאת ציינתי את המסך למי שמעוניין) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי חברים. אני זקוק למשחבים כאלו לחברה בה אני עובד: http://www.geekbuying.com/item/Vorke-V1-Intel-Celeron-J3160-4G-64G-MINI-PC-802-11b-g-n-Gigabit-LAN-Bluetooth4-0-HDMI---Black-367582.html?source=ShareAsale לא חייב להיות זהה אבל בתצורה דומה. הבעיה שאני לא מוצא את זה בארץ, ולהזמין מחו"ל לחברה כרגע לא אופציה. יש למישהו מושג היכן ניתן לרכוש כאלו/דומים לאלו בארץ?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור ה8K, ניתן לחרוג בכמה שצריך אפילו ל9K או 10K במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב1440p / פריימרייט של 165 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בהארד דיסק, SSD עבור מערכת ההפעלה יספיק. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב כל עוד זה לא חורג מהתקציב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא כרגע, אבל יהיה נחמד אם תהיה אפשרות כזאת לעתיד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ברוב המוחלט של זמן השימוש: אופיס עריכת מצגות וזום. אם אפשר גם אולי לשחק מידי פעם בפרוזה 4 - לא חייב אם זה דורש תוספת משמעותית לסכום ההשקעה (מעל ל500 ש"ח לעומת מחשב בלי הבקשה הזו). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. האם אפשר לחבר את המחשב לרסיבר של מערכת קולנוע ביתית ונדרש איזשהו מתאם לשם כך? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אז הגיעה הזמן להחליף מחשב! אין לי עדין תקציב זה תלוי במה שאני אצטרך, אני צריך מחשב נטו + מארז (בלי מסך עכבר מקלדת וכו'), הדגש כמו שכבתי יהיה על משחקים כבדים כנראה, מינמום ג'יגה RAM וכרטיס מסך טוב כי זה אחד הדברים שמתיישנים די מהר. עוד פעם אין לי תקציב מדויק אז אם תוכלו לתת לי גם ב4500 בערך וגם מעל 5000 עד 6000 כדי שאני אראה את ההבדלים ואדע אם כדי להשקיע עוד 1000 או שזה לא ישנה בביצועים. תודה מראש, רועי
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה אני רוצה לקנות מחשב כללי (לפי ההגדרות שנתתי לעיל - אני לא גיימר משוגע, אבל גם אני נהנה לשחק לפעמים משחקים באיכות טובה, ואני מסתכל הרבה מאד בסרטים וכדומה כך שאני מאד מעוניין במסך 19 אינץ' LCD) בלי OC מתוכנן, ללא ציוד היקפי מלבד המסך. עדיף שהמחשב יהיה מחנות דוגמת KSP באיזור הצפון. יש לי גם כמה שאלות למי שמוכן לעזור - במידה שרק 1 גי'גה יכנס לתקציב שלי הנ"ל, האם כדאי לקנות אותו בסטיק אחד כדי לקנות בעתיד עוד סטיק (לויסטה) או שלקנות 2 סטיקים של 512 ובעתיד עוד 2 סטיקים? ובכלל, האם כדאי להוסיף עוד קצת לתקציב כדי להכניס 2 גיג'ה? שמעתי על מסכי LCD רחבים לצפייה - האם הצפיה גם באתרי אינטרנט ובמשחקים מתאפשרת איתם או שזה בעיקר לסרטים? ועוד על מסך LCD - במידה ואני לא אצליח בת…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב משחקים כבדים על מסך גדול יחסית (22 או אחר), סרטים HD, מוזיקה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך, מקלדת פשוטה, רמקולים טובים (כרגע משתמש ב Creative sbs 390 רוצה לעלות ברמה.) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם …
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. המטרה העיקרית היא לימודים, לכן חשוב מאוד המשקל של המחשב. יחד עם זאת, אני מחכה בקוצר רוח לדיאבלו 3 ואשמח שהמשחק ירוץ חלק על המחשב..... התקציב עד 7000 ש"ח (הקנייה תהיה כנראה בארה"ב לשם הוזלה) כמובן עדיף כמה שפחות בתקציב ממש לא מחייב להשתמש בכולו, להפך גם מאוד חשוב שיהיה כמה שיותר דק.... אין מקום בתיק..... * מטרות המחשב? לימודים, גלישה באינטרנט, סרטים באיכות HD (כמה שיותר גבוהה), דיאבלו 3 כשייצא. * גודל המסך? בין 13 ל-15 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שפחות? שיהיה נייד ושלא ישבור את הגב... * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן. כמה שיותר..... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDM…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט שמיועד לגיימינג כבד, למשחקי יריות ואסטרטגיה חדשים (אני לא אפרט רשימה ארוכה..). מסך WIDESCREEN "19 , רזולוציה 1680X1080, למרות שאת כרטיס המסך כבר החלטתי. אני רוצה לעשות OC מ-3.0GHz ל 3.33Ghz בערך. המלצות לגביי קירור וספק בעיקר, תודה מראש. Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6Mb 1333MHz BOX, יחידות 1 ¤849 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1163 ASUS P5QL PRO P43 Chipset, יחידות 1 ¤580 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1447 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PK CL4-4-4-12, יחידות 1 ¤350 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=836 Palit ATI Radeon HD4850 512MB PCIe, יחידות 1 ¤860 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1480 Western Digital…
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתלבט כבר איזה חודש לגבי קניית מחשב חדש לצורכי משחקים,סרטים,מוזיקה ועבודה גרפית רצינית(3D+סרטים). עכשיו לגבי התקציב-חשוב מאוד להדגיש כבר בשלב זה שהביצועים והאיכות באים אצלי לפני המחיר לכן ארצה להדגיש שלקחת דור אחורה ברוב המקרים זה אינו מה שאני רוצה,למרות זאת אני פתוח לשמוע דעות של אחרים,וארצה להוסיף שאשמח לקבל מפרט עם ביצועים טובים גם במחיר נמוך יותר,המטרה שלי היא לא לבזבז כסף בכוח,אך התקציב קיים. נקודה נוספת לגבי ציודע היקפי- אין צורך במסך אבל יש צורך במקלדת + עכבר אלחוטיים(פה זה המקום היחיד בו אני מוכן להתפשר על איכות) כמו כן לא צריך רמקולים... מומלץ להוסיף כרטיס טלויזיה אך לא חובה רוב הסיכויים שלמחשב יהיו 2 מסכים,אחד לעבודה עם תוכנות גרפיות וכו',ו…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך כרטיס מסך טוב של "גיגהבייט" 64 מגה בערך.. לוח אם עמיד.. מעבד 1.8 - 2.0 בערך.. עד - 4500 כולל מסך.. מסך - FLATRON 17 774 FT אני חושב שהוא מצוין..(תקנו אותי אם אני טועה). המחשב רוב היום אני גולש בו ולפעמיים משחק קצת.. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברה בן דוד שלי רוצה לקנות מחשב ומכיוון שהוא לא מבין בזה הוא ביקש ממני עזרה אז ככה הוא עדיין לא החליט מה הוא רוצה פנטיום 4 או אתלון 64 אני המלצתי לו על ה אתלון... אז ככה כמו שהוא תיאר את זה הוא רוצצה מחשב שיהיה חדיש מבחינה טכנולוגית כלומר שישמש לו להרבה זמן ושלא יקנה משהו עכשיו שעוד שנה כבר יחשב לישן בהתחלה הוא רצה לקנות איזשהו מחשב מורכב בחנות או במכירה פומבית אבל המלצתי לו שלא כדאי כי תמיד מכניסים לשם חלקים לא טובים... אז נגיד והוא קונה AMD חשבתי על אתלון64 3500+ בסוקט 939 ככה גם המליצו לי פה בפורום כי זה הכי חדש וזה תומך ב DUAL CHANNEL לוח NFORCE4 איזשהו כרטיס מסך 6600GT ב PCI-E זכרונות DDR400 של איזשהי חברה בסטיק אחד כאשר בעתיד יתווסף עוד סטיק... אז זה בעצם החלקים העי…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב לתוכנות שבהם אני משתמש MAYA ו- 3D STUDIO MAX ועוד כל מיני תוכנות ומשחקים כבדים ולשירים סרטים אינטרנט וכל השאר אבל יותר שיהיה חזק לתוכנות שאני משתמש בהם וזהו
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אנו בתהליכים של קניית שרת קבצים לעסק קטן (5-6 מחשבים מחוברים ברשת ולא סביר שהמספר הזה ייגדל). בעסק אנו עובדים מכמה מחשבים שונים עם תוכנה מסוימת שיש לה מסד נתונים מאוד גדול ולכן אנחנו מעוניינים בשרת קבצים על מנת שהגישה מכל המחשבים למסד הנתונים תהיה מהירה. החלטנו שכרגע לא נשקיע בתוכנת SBS ונשים על השרת Windows XP. קיבלנו את המפרט הבא ואנו רוצים את חוות דעתכם בנושא. בנוסף רצינו לשאול האם יש צורך לשדרג את הרשת שלנו במשרד (כרגע בכל המחשבים יש כרטיסי רשת 10/100 וכן גם ההאב שלנו במהירות) - בשרת ובשאר המחשבים. תודה רבה. המפרט: מעבד: Intel Q8300 לוח אם: Intel G41 זכרון: 2GB DDR2 800 TRANSEND מארז: REBEL מאושר אינטל + usb שתי יציאות ATX צורב דיוידי: Samsung x22 דיסק קשי…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי! אשמח להמלצות לנייד 14.1 עד 3500 ש"ח תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בניתי את המפרט הזה, אשמח לתגובות (הוא אפילו קצת חורג מהתקציב אז אם אפשר להוזיל אותו מבלי לפגוע משמעותית בביצוע אשמח) תודה מראש תקציב מקסימלי 6000 שח בלי לחרוג מהתקציב המחשב נועד לגיימינג (ריינבו סיקס,פור הונור וכו') ,תלת מימד (autodesk maya) ועריכה גרפית (פוטושופ) רזולוציית המסך 1920x1080 מיועד להגדרות גרפיות גבוהות דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 7700 3.6Ghz 8MB Cache s1151 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד CoolerMaster GeminII M4 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H170-PRO LGA1151, Intel H170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בהמשך ל- http://hwzone.co.il/community/threads/568931 החלטתי לקנות מחשב חדש לגמרי ורק להעביר אליו את הכרטיס מסך והכוננים הקיימים הדבר היחיד שהשתנה מהשאלון הקודם הוא התקציב מ- 3000 ללא חריגה ל- 4000 עם חריגה קלה של עד 100-200 (בגלל שהפעם יש צורך בכל החלקים) החלטתי לשמור על המחשב הקיים עבור שימושים אחרים שהוא יכול למלא והרעיון שבחריגה של 1000 שקלים +/- מהתקציב אני מרוויח 2 מחשבים קורץ לי מאוד! שוב, כמו שאמרתי השאלון מפעם קודמת לא השתנה, אז אני לא ממלא מחדש, תוכלו פשוט להכנס ולראות אותו שם. זה המפרט שהרכבתי: הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [TABLE] [TR] [TD][/TD] [TD]1[/TD] [TD]Intel[/TD] [TD]CM8066201920103[/TD] [TD]מעבד…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי שכרגע יש רק את HP שנמכר בארץ. אני לא אוהב אותם כלל.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-