ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
אני הולך לקנות את זה: http://www.alienware.com/configurator_pages/aurora_m9700.aspx?syscode=PC-LT-AURORA-M-9700&subcode=SKU-DEFAULT מספר שאלות תקציביות: - בהתחשב שהתקציב הוא 2200$, מה השידרוגים העדיפים ? 2GB זכרון ? SLI Enabled ? איזו מהירות מעבד ? - בקיצור מפרט במסגרת התקציב.. - דעות נוספות יתקבלו בברכה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : משחקים כבדים(בסגנון COD), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? : לא משנה. * רזולוציית המסך? : אני רוצה לראות הרבה סרטים במחשב אז צריך רזולציה טובה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? : אין. * משקל רצוי? : לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? : סטנדרט. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? : HDMI * Bluetooth? : כדאי , אם זה מייקר את העיניין אז לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? : לא משנה. גודל : 1T. * כונן אופטי? : צריך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? : לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? : לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? : אפשרי , אבל לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? : לא. * חריגת תקציב : 500 ש"ח. …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי את המחשב הקיים שלי שמחובר למסך 15 אינץ של סמסונג די ישן בחדר אחד והמטרה של המחשב הזה היא גלישה באינטרנט והורדות כמעט ובלבד! כמה דברים קטנים-המחשב לא נכבה כמעט בחיים, לא צריץ להריץ אפילו סוליטר. מפרט המחשב-2 גיגה זכרון ב4 סטיקים של 512-800 מה"צ, D920, P5WD2-E, 7600GT כל אלה יושבים בתוך מארז אורורה. עכשיו יש לי LCD בחדר שלי ולה אני רוצה מחשב רק בשביל סרטים וקצת אינטרנט, חשוב מאוד סרטי בלו-ריי!! ויציאת HDMI, כלומר כרטיס מסך יותר חזק מהבסיסים כמו ה2400 וכו', אין צורך בשום דבר שקשור למשחקים. אפשר לשחק לקחת דברים מהמחשב הקיים ולהרכיב איתו את החדש ולהיפך! חשוב מאוד מחשב חרישי, שקט לגמרי לא רוצה לשמוע אותו. מוכן לשמוע גם על מסך שיתאים למחשב שמטרתו רק לגלישה כאשר …
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום ! יש לי שתי שאלות : 1. האם כדי לקנות מחשב בחלקים (כל חלק בחנות אחרת) וכך יהיה זול יותר אבל הרבה כאב ראש, או לקנות את כל המחשב בחנות אחת, כך שזה יותר נוח אבל יצא אולי טיפה יותר יקר ? 2. במידה ואני קונה בחנות אחת את כל המחשב, איזה חנויות מומלצות ? (מבחינת שירות, מקצויות, מחיר) חנויות מאיזור בת ים, חולון, ראשון לציון, תל אביב (אפילו רמת גן אולי)
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אישית אני לא סובל מסך רחב, כי אני משתמש בנייד בעיקר בשביל טקסט, וברחב יוצא שיש שוליים ענקיים שהם ריקים לגמרי, ובאופן כללי זה דבר מעצבן ונותן תחושה של אי פרופורציה. כך שכל נייד שאני חושק בו, אני ישר רוצה לבדוק אם הוא רחב, הבעייה היא שזה לא כתוב בשום מקום בצורה ברורה ונורמלית, ויש כל כך הרבה מונחים מבלבלים שאני טובע. 1. WXGA זה מסך רחב? או מה בדיוק?? 2. מה זה 15.4 או 14.1 או כל הנקודות האלה, האם זה אומר שהמחשב הוא מסך רחב? 3. תכלע'ס, איך אני יכול לדעת מה זה מסך רחב ומה לא? ברשימה המצורפת פה למשל, איך אני יודע מה רגיל? http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/Products?openagent&brand=Thinkpad&series=ThinkPad+T+Series ובכלל נראה שהמסך הרגיל הוא זן הולך ונכחד, לא?
-
- 8 תגובות
- 990 צפיות
-
-
מפרט מבוסס amd בעלות של 6000 ש'ח לא כולל מסך ורמקולים במקלדת לא להשקיעה מקלדת פשוטה מאוד כנ''ל לעכבר תודה. המפרט רצוי להפעלת משחקים כבדים מאוד בעתיד גם.לכן אבקש שיהיה כרטיס מסך חזק וזיכרון כבד תודה רבה לעוזרים : - )
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר אז כן אבל רק אם זה יותר משתלם. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,תכני HD ולימודים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. counter strike,assassin's creed,gta,fifa 2015 וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני זקוק למפרט לאחותי ולהורים שלי ב3000 שקל מקסימום בלי מסך שימושים:אינטרנט,משחקים קלים לא רציניים,משחק הכי רציני יהיה אולי סימס... כרטיס מסך צריך לא יותר מידי חזק וזול... זיכרון 1GB כבר מצאתי אחד מאוד של 667 MHZ אבל אשמח להצעות מעבד צריך משהו טוב ולא יקר ושל INTEL לוח אם נחמד ולא יקר של ASUS לא מסכים למשהו אחר חוץ מ ASUS רמקולים 2.1 וזהו פחות או יותר... תודה 8)
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב בעלות של כ- 2500 שקלים ללא מסך למשחקים ולגלישה באינטרנט. אבקש שבמחיר יהיה כלול מעבד,זיכרון,לוח אם(הכולל בתוכו גם כרטיס רשת וכרטיס קול),מארז,כונן DVD,צורב,כרטיס מסך, עכבר אופטי,מקלדת רגילה. תודה רבה ! הגעתי למפרט הבא, האם הוא טוב? CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU [ ¤ 367.98 ] 1 Motherboards for AMD : Asus A7V8X-X VIA KT400 Motherboard (AGPx8, ATA133, LAN, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 479.65 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory [ ¤ 350.88 ] 1 CPU Cooling : CPU Cooler for FCPGA/Duron/Athlon up To 2000 MHz [ ¤ 37.17 ] 1 Video Cards : Albatron Geforce 4 MX440SEN1 64MB DDR TV-Out Retail Video Card [ ¤ 303.31 ] 1 Floppy : Teac / Al…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה מה שהאתר מציע: מעבד Intel Celeron D 320 - 2.40Ghz Prescott , 256kb 533MHz FSB - BOX - with stock fan 450 לוח אם SiS 661FX - Asus P4S800-MX - M.ATX, Onboard VGA/Lan/Sound - 3Y Warranty 410 זיכרון פנימי 256mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS 400MHz CL2.5 - 5Y Warranty 230 דיסק קשיח ATA - 40GB 7200RPM - Seagate 8mb Buffer Cache - 5Y Warranty 345 צורב רגיל ? כרטיס מסך Onboard - מובנה על הלוח אם 0 כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם 0 כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם 0 רמקולים 0 מארז Compucase CI-6CS3 + HEC-300ER Black 220 ספק כח כלול במארז 0 עכבר Microsoft Optical Basic Black Mouse - OEM USB 55 מקלדת Compaq Multimedia PS2 BLACK 45 מסך Samsung 793DF 725 סה"כ 2480¤ מה…
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה המצב... אני רוצה לקנות מחשב נייד. אני מתלבט בין LG שמהירת החומרה שלו 667 MHz לבין SONY שמהיות תהחומרה שלו 533 MHz שני המחשבים הם (CORE DUO T200 (2GH עם כרטיסי מסך טובים. הדגם של LG הוא S1 והדגם של SONY הוא או AR או FE. תודה לעוזרים..
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב. פתחתי אשכול דומה לפני למעלה מחודש, אך כמה נסיבות השתנו מאז ואני זקוק לעזרה בשנית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך זה יהיה נחמד. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה עם תוכנות עריכה תלת ודו מימדית, עבודה עם מנועי משחק. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DStudio Max, UDK, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל דבר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני רוצה נייד שיריץ את רוב המשחקים החדשים על high שיהיה 15.6 אינץ' וכמה שיותר קל (לא יותר מ 2.7 קילו) עד עכשיו מצאתי 2 ניידים שנראים לי מתאימים 1)hp dv6 הסדרה החדשה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv63050ej 2)toshiba l650 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8986&perur=2&t=1&c=339 שניהם שוקלים 2.5 קילו ולשניהם כרטיס מסך 5650HD לטושיבה יש אחריות טובה יותר (שנתיים+אחריות no matter what) ולHP מעבד יותר טוב i5 520M מי מבין שניים עדיף או שיש נייד אחר שמתאים יותר תודה רבה לעוזרים!!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! ברשותי מחשב אסוס K43SA די חדש עם מעבד i7 2670QM זיכרון 4 ג'יגה קשיח 750. המחשב לא כל כך מהיר והרבה פעמים נתקע לדקה/כמה דקות בכל מיני מצבים (פתיחת תיקיות מסמכים כשיש סריקת אנטיוירוס של מייקרוסופט ועוד). מה יכולה להיות הבעיה או שבגלל שזה לא SSD זה הגיוני? עוד שאלה - חיבור בלוטוס לרוב עובד אבל לפעמים לא וצריך לחבר אותו במנהל ההתקנים. מה יכולה להיות הבעיה?? תודה!!!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חזק, קל ועם זמן סוללה ארוך. נכון להיום (לא כולל Asus UL30JT שעוד לא יצא) מצאתי את שני המחשבים הבאים כמועמדים רציניים לקניה: Sony Vaio y series HP dm4 המחשב שיבחר יוזמן ישירות מהאתר של היצרן, לפי קסטומיזציה שלי (מעבד core i5 החזק שבחבורה, הסוללה החזקה יותר וכרטיס גראפי). למישהו יש המלצה מי מבין השניים עדיף?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברור לי שזו שאלת תם בפורום הזה. מדוע כל המפרטים המוצעים כוללים מעבד של AMD? אשמח לקבל סקירה קצרה על הבעד ונגד מול אינטל.
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
לא הצלחתי למצוא באתר של DELL. תודה, אופיר
-
- 0 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום! דוד שלי מעוניין לקנות מחשב חדש התקציב שלו הוא 4500 ש"ח במזומן מטרות המחשב הם בעיקר להפעלת משחקים כבדים הורדת סרטים גלישה באינטרנט והורדות הציוד ההיקפי שאני צריך הוא רק מסך lcd רמקולים חזקים וזהו כונן דיוידי צורב פלופי מקלדת ועכבר לא צריך יש לנו אני בעיקרון רוצה את החברות הכי טובות שאפשר כמובן למחיר הזה לכל חלק בעיקרון זה kingston לזיכרון ו asus ללוח אם אני לא צריך מערכת הפעלה יש לי תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
שלום לכולם חשוב לי שיהיה במחשב הרבה זיכרון RAM בסדר גודל של 8 ג'יגה, וכונן SSD. כדי לפתור את בעיית נפח האיכסון הקטן שמציע כונן SSD חשבתי לשלב גם HD רגיל. אני לא בטוח בכלל שאפשר לעשות את זה במחשב נייד בתקציב הזה. בכל מקרה תוספת ה-HD פחות חשובה. אין צורך בכרטיס מסך חיצוני, כרטיס פנימי טוב יספק אותי. אגב, חיפשתי באייבורי וב-KSP ניידים עם כונן SSD ולא מצאתי בכלל. קצת מוזר, לא? אשמח להצעות שיהיה לכם יום טוב!
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני זקוק לעזרה בבניית מחשב בתקציב של 6000-7000 ש"ח הנה כמה קריטריונים: מסך LCD 17" כולל מקלדת,עכבר וכו' המחשב מיועד למשחקים ואינטרנט וטיפ טיפה עריכה גראפית. תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח מאוד לעזרתכם על מחשב נייד לגרפיקה בתקציב 4200-5000 ש"ח כולל מע"מ להלן הפירוט : מטרות המחשב? עבודה גרפית כבדה ב- ADOBE - פוטושופ אינדיזיין ואילוסטרייטור . עיצוב לWEB עיצוב לדפוס . עבודה משרדית * גודל המסך? 15.6 מבריק/מט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ומעלה * משקל רצוי? 2.5 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? – HDMI, VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח – שילוב של SSD (חשוב ) ו HDD לפחות 500GB * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם – זכרון 8GB-16 GBעדיפות DDR3L מעבד חזק ואיכותי לפחות Intel® Core™ i7 עדיפות לquad CORE מאיץ גרפי איכותי NVIDIA GeForce שאתם מכירים את המחשב מניסיון * כונן אופטי? כן * …
-
- 0 תגובות
- 903 צפיות
-
-
לאחי יש מחשב ישן פנטיום 3,פרטים: מעבד 478 - 2.40GHZ זיכרון קינסטון 2X512MB=1GB דיסק קשיח 320GB צורב DVD LG כרטיס מסך AGP- GF 5200 הייתי רוצה לשדרג מחשב ישן לחדש,כמה שווה מחשב ישן? הייתי רוצה מחשב חדש גיימר. רוצה לוח אם ASUS לוח אם תומך SATA3 לוח אם תומך זיכרון DDR3 - 1600 איזה כרטיס מסך PCI-E חזק שיחזיק מעמד 3 שנים חמשחקים חדשים? ואיזה ספק חשמל חזק ושקט? איזה מעבד מהירות טובה וחזק ולא מתחמם ומחיר סביר? איזה לוח אם אתם ממליצים לי,מה הדגם לוח אם? התקציב שלי 3500 ש"ח אפשר להיתגמש קצת יותר תקציב עד 4000 ש"ח בתודה מראש מיכאל
-
- 2 תגובות
- 647 צפיות
-
-
בס"ד 1. התקציב במוזמן 5000K במדיוק.. אני יודע שזה הרבה אבל בכל זאת זה התקציב, אם אפשר להתשדל שזה יגיע כמה שיותר קרוב למחיר 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים צפיה בסרטים, הורדות, 3. ציוד הקפי: מסך 19 אינץ', מקלדת ועכבר (אלחוטיים), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. 4. אם אפשר שני כוננים של די וי די-אפשר שיהיו גם צורבים. 6. שיהיה קירור נחמד ושקט במחשב 7. שיורכב באותה חברה
-
- 5 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה לנגן סרטי HD עם המחשב הנייד HP Pavilion dv3-2150 (קישור), כאשר הוא מחובר לטלוויזיית LCD דרך חיבור HDMI. החיבור מוגדר כ-1080p. אני משתמש בגרסה האחרונה של VLC ועדכנתי את הדרייבר של כרטיס המסך באתר של NV. סרטי XVID מנגנים כראוי, אבל סרטים באיכות של 720p או 1080p (קבצי MKV), נתקעים לא מעט, נמרחים על המסך וכו'. גם אם פה ושם יש דקה רצופה שמנוגנת כמו שצריך, בתכל'ס אי אפשר לצפות בסרט. השאלה שלי: 1. האם זה נובע מחומרה חלשה של המחשב הנייד? או שמשהו תוכנתי לא תקין והמחשב הנ"ל אמור להריץ את זה כמו שצריך? 2. אם המחשב חלש מידי, אשמח להמלצה למחשב נייד באותו גודל (מסך 13 אינץ', כדי שיהיה נוח לקחת ללימודים) שיהיה מסוגל לנגן בהצלחה סרטי HD דרך חיבור HDMI. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב - עד 5000 מזומן מטרה - משחקים, במיוחד משחקים של החברה blizzard ז"א world of warcraft וגם סטארקראפט ודיאבלו החדשים לכשיצאו. מעולם לא ביצעתי OC אבל אני חושב להתחיל עם המחשב הזה, אז אולי אבצע OC קל בלבד. המחשב לא ישודרג בעתיד (מה שאקנה עכשיו ישאר עד המחשב הבא). אני קונה מחשב חדש בערך כל 4 שנים (רק כשהמחשב מאוד מאוד ישן). המחשב לא ישמש לצפייה בסרטים, לא יוחבר לטלוויזיה. המחשב צריך להיות שקט (רמת חשיבות = בינונית), אמין לאורך זמן, מותאם לאיזור הדרום שבו יש הרבה אבק (היו לי לא מעט בעיות עם האבק עם המחשב הנוכחי) יש ברשותי ups טוב לכן אינני חושב שצריך ספק שיש לו דגש על ייצוב מתח וכדומה. עיצוב - לא חשוב לי בכלל. עדיף איכות מיופי חיצוני. המפרט צריך לכלול: מעבד אינטל לוח …
-
- 3 תגובות
- 550 צפיות
-