עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, לצערי הכרטיס מסך שלי שווק חיים, ואי אפשר להציל אותו, אני לא יודע אם כדאי לי לקנות מחשב חדש או לשדרג את המחשב הנוכחי שלי מכיוון שהוא טיפה מיושן כבר. אם רק כרטיס מסך אז התקציב שלי הוא בסביבות 2500 ש"ח אם לשדרג אז אני אצטרך לעלות לסביבות 5000 ש"ח הנה המפרט הנוכחי שלי: מעבד: i7-4790K Quad core CPU - LGA1150 - 4.0 G לוח אם: B85-Pro4 -ASRock Socket LGA1150 CPU Haswell, Broadwell זכרון: 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v KINGSTON כרטיס מסך:GeForce GTX780 Ti GPU - 3GB 384 bit GDDR = מת ספק כוח: S12G-550 -Seasonic 550W - 80+ Gold certified - Active PFC קירור: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 - Sup …

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Tehila Brook,

שלום לכל החברים, זה המחשב שיש לנו כרגע: i5 9600kf מעבד Z390 m gaming לוח Gtx 1660ti 6g כרטיס מסך 16g ram 2133 mhz זכרון 550w ספק כוח תקציב שדרוג כולל כ 5000 ש"ח מספר דגשים 1) לפני מספר חודשים הפורטנייט היה עובד על 240 FPS קבוע ולאחר עדכון של פורטנייט או NVIDIA התחילו דרופים... עם יש למישהו דרך אולי לסדר את זה אולי אוכל לחסוך את עלות השדרוג הזאת או לקצץ 2) יש לנו מקלדת RAZER BLACK WIDOW ועכבר GPRO WIRELESS הילד רוצה להחליף את זה ל מקלדת של APEX PRO TKL ועכבר RAZER VIPER ULTIMATE הבעיה שזה עולה ביחד כ1500 וזה מקצץ משמעותית את תקציב השדרוג עצמו... השאלה היא במידה והמקלדת שלנו והעכבר תקינים האם מה שהוא רוצה י…

3. Started by omerha,

שלום, אני מנסה לעזור לחבר עם מפרט לבן שלו למשחקים קלים ( fortnite) הגעתי למשהו כזה: https://www.tms.co.il/225648 אבל הוא רוצה להוזיל עוד עלויות. המפרט הזה בכלל מאוזן? אפשר להוזיל עוד? תודה

4. Started by lary371,

שלום חברים, מרגיש אבוד לפני רכישת מחשב. הצורך הינו למשרד בבית, שימוש בתוכנות אופיס סטנדרטיות, הרבה קבצי PDF של עד 500 מגה, תוכנות GIS של עיריות כאלה ואחרות כולל קצת תלת מימד (לא מדובר בתוכנות שיושבות על המחשב אלא באתר אינטרנטי של העיריות), קבצי DWFX, ריבוי חלונות בו זמנית, תמונות וכדו'. מתלבט האם לקנות נייד / נייח / AIO. התקציב בין 3,500 ל- 5,000 ש"ח. המליצו לי מאוד על LENOVO או DELL. האם מעבד i5 מספיק או שעדיף i7? האם אני צריך כרטיס מסך נפרד או שמספיק הכרטיס שבא אונבורד? האם מחשבי AIO מומלצים? או שיש איתם בעיה מסויימת? אשמח להפנייה לדגמים ספציפיים. תודה רבה:)

5. Started by vovalol,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000, אם שווה את זה יש אפשרות לחרוג(יכול לעשות נסיעה לאילת) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, אולי live stream וpcvr 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אבל אשמח להמלצה על רמקולים שאולי אקנה בעתיד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שיהיה שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/א…

• 10 תגובות
    • 5.8k צפיות
  6. שאלה לקהל המבין: מחפש לקנות לוח אם Z590 (מכוון למעבד דור 11) יש לי התלבטות מאוד קשה בתנאים הבאים שאני מציב ללוח אם(בבקשה לתקן אותי אם אני טועה בידע הטכני שלי לדברים): כמה שיותר יציאות USB (עדיפות ל10GBPS)(מחפש סה"כ 8+ יציאות מינימום 6) שתהיה יציאת THUNDERBOLT4 40GBPS (למקרה וצריך העברת מידע מהירה) - לפחות אחת, לא בטוח אם היציאות המובנות בלוח אם זה רק בשביל מסך וכאלה נורות RGB בשביל סינכרון למשחקים + זה יפה ואני אוהב את השיט הזה WIFI 6E מובנה (כדי שיהיה מוכן כבר למקסימום WIFI שקיים + 5.2BT) כרטיס מובנה LAN 2.5GB או 10GBPS בתכלס אני ממש מתלבט על לוח אם שיהיה לו לוק (זה אמנם רק ישב בבית אבל אני נהנה מעיצוב מגניב) צימצתי…

7. בעבר נעזרתי בפורום הזה לרכוש מחשב נייח וקיבלתי המון ידע ורכשתי מחשב שאני מאוד מרוצה ממנו. עכשיו אני מנסה למצוא לפטופ בתקציב מוגבל יחסית (4000 ש"ח) שיתאים לעבודה ביום צילומים - העברת תמונות מהירה ועבודה של צפייה מהירה בקבצים עם עיבוד בסיסי עם לייטרום במידת הצורך. מה שנראה לי חשוב: NVMe אולי בנוסף לשים גם SSD רגיל RAM סביר מעבד סביר מאיץ גרפי סביר מסך עם כמה שניתן יותר עוצמה לאור שמש בחוץ מסך כמה שיותר קרוב ל100% sRGB חיי סוללה טובים אשמח להמלצות לדגמים שיעשו את העבודה במחיר סביר.

8. Started by I7210I,

שלום רב, מחפש מחשב נייד לשימושים ביתיים כמו אינטרנט ואופיס, לא יותר מידי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? נייד פשוט לבית, להערכתי אין צורך בביצועים מיוחדים כדאי מקום אחסון. עיקר השימוש יהיה כתיבת מסמכים, צפייה בסרטונים ברשת וכו', אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בגדר הסביר, אבל שהשקט לא יבוא על חשבו…

9. Started by Batels,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 שקל, מתאפשרת חריגה קטנה, יש אפשרות לקנות באילת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות ולימודים בעיקר, שימוש בIDE למיניהם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב רק שהמסך יהיה לא קטן יותר מ14 אינץ'. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפ…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. היי, קיבלתי הצעת מחיר לגבי מחשב נייח למטרות עריכת מוזיקה ווידאו, אשמח לשמוע את דעתכם והצעות לשיפור אם יש. חשוב לי גם שהמאוור יהיה שקט (בגלל הקלטות מוזיקה), שיהיה חזק מספיק כדי שאפשר יהיה לערוך מוזיקה ובמקביל לפתוח אימייל בלי שהמחשב יתקע... וגם שהמחשב יחזיק למספר שנים טובות. זה המפרט: Intel I7-11700F Asus ROG Strix Z590-F WiFi 16gb DDR4 3200 1tb Nvme SSD M.2 PCIE GeForce GTX1650 4gb Dual 1gbps LAN + WiFi 6 Antec 550w 80+ GOLD Ippon Silencer 2x120mm Windows 11 Pro 3 years warranty בלבד חומרה אפשרויות שדרוג: שדרוג זיכרון ל 32 ג'יגה – 340 ₪ כולל מע"מ שדרוג כרטיס מסך - 1140 ש"ח כולל מע"מ 12gb RTX3060…

• אהבתי!
    • 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Gal Sivan,

מי שהוא יודע אם מקבלים משחה טרמית כשה קונים מעבד או קירור למחשב תודה מראש

12. Started by PrefaceAlumni,

https://tms.co.il/builds/302246 כמה נקודות: את המעבד והלוח אם אני קונה עם הנחה משמעותית שקיימת רק על הדגמים האלה, אז אני די נעול עליהם. לגבי הכרטיס מסך אני מתלבט בין ה3060/3060ti/3070, הבדל של כ100 דולר בינהם. את המארז כבר יש לי, מעדיף לא להחליף. איזה קירור צריך למעבד הזה? לא משנה לי רעש. ואיזה זכרונות\ספק כדאי? שימוש - משחקים (-:

• 10 תגובות
    • 997 צפיות
  13. Started by thenoaman,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב למורה, בעיקר תוכנות אופיס וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב שיהיה קל ככל האפשר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…

14. Started by berkovits,

שלום, מחפש לפטופ לעיצוב גרפי, בעיקר לתוכנות Adobe (אילוסטרייטור, פוטושופ ואינדיזיין) במחיר של עד 5,000 ש"ח (בתקווה שהמחיר מספיק). אין נתונים קריטיים אחרים שכרגע הכרחיים מבחינתי (ווינדוס, אופיס, ציוד היקפי וכד'). בנוסף, אך פחות קריטי לי - היא המלצה על דגם או על אופן בחירה של לוח ציור גרפי. תודה רבה.

15. Started by I7210I,

שלום רב, אני מחפש מחשב לשימוש בייתי של אינטרנט , סרטים 4K, לא יותר מידי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בסיסיים, אינטרנט, סרטים 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ssd pci, הארד דיסקים, ספק כוח 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשובה מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? העדפה ללוח mini 7. האם הא…

16. Started by er4n,

1. מה התקציב המקסימאלי? סביבות 7קיי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לדעתי אין צורך לנצל את כל התקציב אבל אני זורם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף לא לחרוג מהתקציב אבל שוב בואו נזרום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק פוקר אונליין עם שימוש בתוכנת מעקב אחרי הידיים (posgresql) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …

17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8500 שקל עם אפשרות לחריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג + אפשרות לתכנות בהמשך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין שום צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אשמח למחשב שלא יעשה יותר מידי רעש במידה ואשחק בלילה, אך אפשר להתפשר פה. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אורך בסביבות 45-50ס״מ גובה 40-46ס״מ רוחב עד 23ס״מ, …

18. היי, חושב על קניית מחשב נייד חדש. חשבתי על הדגם הזה- Lenovo Legion 5-15IAH7 82RC0058IV https://ksp.co.il/web/item/216361 האם המחשב מספיק חזק להריץ את כל המשחקים הכי חדשים ? מדובר במעבר i5 תודה

19. הי, אני יוצא לטיול ארוך. אני רוצה לקחת איתי לפטופ, קטן וקל משקל. סיכוי גבוה שהוא יגנב או ינזק, אז אני מחפש משהו זול יחסית, אבל שכל עוד הוא לא נגנב או ניזוק שיהיה נחמד לעבוד איתו. עבודה משרדית. הכי חשוב לי זה הרבה זכרון RAM ושיהיה אפשר לחבר כמה מסכים. יש איזו המלצת קונצנזוס?

20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500. בעיקרון רצוי פחות במקרה שהמחשב עונה על הדרישות שציינתי וכמובן אפשר לחרוג אם לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא שיקול ראשוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…

21. קיבלתי את ההצעה הבאה: מספר המפרט 378955 (tms.co.il) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 וגמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משתמש ב-Solidworks, Keyshot, Premier, Solidworks Composer, Photoshop, תוכנות להמרת וידיאו מפורמט אחד לאחר, StableDiffusion ודומיו. אשמח כמובן אם המערכת תעבוד גם עם משחקי מחשב, לכן אני לא יודע אם אני מכוון לסדרת Quadro או דומיה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצ…

22. כבר הרבה שנים אני מחוץ לעניינים. אז נלך לפי השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 ניתן לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סטודנט להנדסה: מטלאב בסיסי. אם יהיו תרגילים או פרוייקטים עם דרישות כבדות יבוא הביתה ויריץ על הנייח. לא מתוכנן גיימינג מסוג כלשהו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי ש…

23. Started by maxth,

שלום, ברצוני לרכוש מחשב חדש עקב שהישן שבק חיים (בן 12 ) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי, מולטימדיה, בעתיד ארצה להוסיף כרטיס מסך למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לגבי מסך אני בדילמה יש לי את הישן אבל הוא בעל חיבור dvi-i או שעדיף חדש לא יקר בעל חיבורים עדכניים וכמו כן צריך כרטיס רשת אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף שק…

24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 רכישה באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ככה ככה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …

25. Started by KF,

חג שמח! האמת שאני נמצא כרגע בהתלבטות.. המחשב עוד מעט בן 3. רציתי להתייעץ אתכם האם כדאי לשדרג את הכרטיס מסך ל-4080? (ואולי לנסות למכור את הנוכחי). האם לא יהיה צוואר בקבוק עם המעבד? אני משחק כרגע ברזולוציה 1440P על כל ההגדרות והפילטרים במקסימום. ישנם משחקים כבדים שהכרטיס כבר מגרד את ה-60FPS ואפילו יורד מתחת באיזורים מסויימים. האם הייתם משדרגים את הכרטיס עכשיו או מחכים עוד שנה/שנתיים ומחליפים כבר את כל המערכת? AMD 5900X Gigabyte X570S AERO G XFX Radeon RX 6800 XT Samsung 970 EVO Plus 1TB Crucial P3 2TB PCIe Gen3 3D Crucial Ballistix 32GB (4x8gb) 3600 cl16 Corsair iCue H115i Elite Capellix Corsair HX850 850W Platinum …

דיונים חדשים בפורומים