ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט לקרוב משפחה שלי,הוא רוב הזמן עובד ועורך אבל בזמנו הפנוי הוא גם משחק . רוב הזמן העריכה בפוטושופ ,אבל הוא גם עושה קבוצות הדרכה לתוכנות עריכה קטנות למיניהן 1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית לפרנסה,גיימינג כבד,סטרימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)-פוטושופ cs6 פרנסה ,פוטוסקייפ ועוד תוכנות קטנות מזדמן(קבוצות הדרכה בעיקר). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ETS …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב אולטרה בוק של סמסונג דגם NP530U4C אני חושב שהוא תומך כי הוא די חדש (שנה אצלי בערך) אבל אני לא בטוח.. איך אני יכול לדעת? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. זה המפרט שלי: I5 2400 GTX760 2 GB 4GB RAM כשאני משחק בקמפיין הכל על ULRTA FHD ורץ חלק כשאני במולטי יש קצת נפילות בממיוחד שאני באיזור עם הרבה שחקנים. גם כשאני מוריד את הAA ל2 האם הוספת 4GB נוספים תעזור? תודה
-
- 29 תגובות
- 5k צפיות
-
-
היי לכולם, ערב טוב. אני סטודנט שזקוק למחשב נייח חדש. משיטוט קצר ברשת, הבנתי שזה ה-מקום להתייעצות ובניית מפרטים, אז ככה: השימוש במחשב יהיה בסה"כ סטנדרטי, ויכלול לרוב עבודה משרדית, כשהדבר הכי כבד שהמחשב יצטרך להריץ יהיה ככל הנראה 2 סרטי HD (כבדים) במקביל. בכל זאת, אשמח לקחת קצת אקסטרה ולוודא שלמחשב יהיה 0 תקיעות בכל שימוש - ככה שנגדיר שאשמח אם המחשב יוכל להריץ באופן חלק משחקים יחסית חדשים, כמו לדוגמא ג'י.טי.איי 5. 1. מה התקציב המקסימאלי --------------3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -------- לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? --------------500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ספציפיקציות שה…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן יש לי מחשב של דל סטודיו 1569 שנקנה לפני 3 שנים ובזמן האחרון יש הפרעות בסאונד, קפיצות ורעשים. ההפרעות מתרחשות גם באינטרנט וגם בנגנים במחשב וקורות רק שאני מפעיל משהו אחר בנוסף לשיר\סרט שפועל.למשל אם אני פותח אתר אחר או קובץ אחר במחשב בזמן שסרטון ביוטיוב פועל יש את הקפיצות והרעשים. חשבתי שזה מהרמקולים אבל גם עם אוזניות זה קורה. עדכנתי דרייבר שהורדתי מהאתר של דל וגם זה לא עזר. תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שניהם ישמשו לצרכים משרדיים (לא מתעסקים בגרפיקה ולא משחקים) אבל חשובה המהירות והיציבות. מצד שני, לא מתכוונים עכשיו להתחיל לבנות ולהרכיב, אז האם המפרט המוכן הבא מאייבורי יענה על הדרישה? : [TABLE=width: 100%] [TR] [TD]מארז CASECOM כולל יציאות USB קידמיות ואחוריות ספק כח מותג FSP 400W בטכנולוגיית Active PFC וכולל מאוורר 12 ס"מ מעבד Intel® Core™ i7-47703.4GHz Haswell כולל מאוורר Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 לוח אם לוח Gigabyte דגם GA-H81M-D2V צ'יפסט H81 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000 כוללSATA3 (6Gbps)i ו-USB3.0 דיסק קשיח Western Digital Caviar Blue 500GB SATA2 / SATA3 7200RPM 16MB זכרון פנימי Crucial 4GB DDR3 1600MHz כונן אופטי צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24 כרט…
-
- 19 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום חברים, מחפש מפרט למחשב עריכה ברמה מקצועית. התוכנות שאני משתמש בהם : PREMIERE, AFTER EFFECTS , CINEMA 4D. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה וההבדל משמעותי ושווה לנצל את כל התקציב או לחרוג ממנו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו\גראפית, גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PREMIERE, AFTER EFFECTS, CINEMA 4D, אופן שימוש תדיר-כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סקיירים, אסאסין קריד... בקיצור סוגי המ…
-
- 5 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום לבאי הפורום. אני סטודנט לקולנוע, חי בתל אביב, ומכוון לקנות מחשב שיעזור לי לערוך מהבית. איש מחשבים מבית הספר בו אני לומד (מנשר) הציע לי לרכוש מפרט מסוים דרך חנות שבית הספר עצמו עובד איתה (WELLCOM בחולון) ולכאורה זה אמור להיות קצת יותר זול עבורי. המפרט ניתן לפני חודש ואולי המחירים ישתנו אך אשמח להיוועצות שכן מאז לפני עשור כבר איני מעודכן בעולם החומרה (גם תוכנה לא). מעבד: Intel Core i7-4770 processor Trey 1408שח מסך DELL U2312HM Ultra Sharp IPS 818שח לוח M GigaByte GA-H87M-HD3 LGA 1150 431שח (מקרר?) Arctic Freezer 11 LP 110שח דיסקשיח WD 3.5" 1TB SATA3 Cache 64MB WD10EZEX 588שח RAM Corsair CMX8G…
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
מה דעתכם על זה? http://www.belkin.com/us/p/P-F5L001/ לא מחפש רמקולים ותוספות. עד 200. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בעזרה בהכנת מפרט למחשב חזק - לא למטרות גיימינג: צריך כח עיבוד וצפייה בווידאו. 1. מה התקציב המקסימאלי ? - 3000-4000 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - במידת הצורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - הרצת תוכנות שדורשות כח חישובי גבוה, וצפייה בווידאו ברזולוציות גבוהות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). למשל MATLAB, מנועי שח, חישובים כבדים בתוכנות JAVA, פייטון. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחש…
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
* תקציב: 2000-2200 * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), שוק ההון, בורסה, שיחזיק את התוכנות! * גודל המסך? 11-12 * רזולוציית המסך? לא ידוע * משקל רצוי? שיהיה קל לנשיאה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן (כמה שמתאפשר) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כרטיס מסך חיצוני, זאת אומרת שאוכל לחבר מספר מסכים. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 250-500GB * כונן אופטי? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם מתאפשר רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * מערכת הפעלה WIN 7 * RAM: לפחות 4 DDR3. * אם בתקציב הזה יש i5 עם 4 או 8 RAM אשמח!, אם אין אז i3 תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים, אני מעוניין למכור את המחשב נייד שלי מדגם: Samsung NP530U4E-S01 למחשב הוספתי 4GB מדגם: G.SKILL F3-12800CL9S-4GBSK נקנה בארץ לפני חצי שנה בערך, במצב מעולה, עם כל האביזרים והאריזה, באחריות לעוד שנתיים וחצי. אשמח להערכת מחיר, תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב:: וירטואליזציה * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1366X768 * משקל רצוי? עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G/7200RPM * כונן אופטי? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם מתאפשר רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * אם ישנה אפשרות להוספת SSD בעתיד, MSATA ודומה, רצוי. !- בבקשה להתייחס רק למחשב נייד לצורך וירטואליזציה, אופטימלי עד כמה שניתן. בתודה רבה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית - פוטו שופ * גודל המסך? 11-12 * רזולוציית המסך? לא ידוע * משקל רצוי? עד 1.3 - 1.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן (כמה שמתאפשר) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן - VGA (אמור להתחבר בבית למסך גדול) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן אופטי? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם מתאפשר רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא במידת הצורך אפשר לחרוג עד 3000 ש"ח
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות. אני מתכנן להתקין עליו הפצה כלשהי של linux, ולהוסיף לו/להחליף את הHD הקיים בכונן SSD. התקציב שלי הוא 2000-2300 ש"ח. ביצעתי חיפוש קצר בזאפ לדגמים שמתאימים לצרכים שלי והגעתי לדגם הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=859132 (HP ProBook 450 H6P51EA) מה דעתכם עליו? האם מדובר בקנייה מומלצת או שכדאי ללכת על מחשב אחר בתקציב הזה? תודה רבה, איתי.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
הי שימוש העיקרי לאינטרנט וסרטים 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -- ניצן לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -- עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. -- אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…
-
- 1 תגובה
- 707 צפיות
-
-
אהלן, מבקש עזרה בהרכבת מפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי ? - 3000-3200 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - שימוש יומיומי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני- גבוה 3. האם יש צורך בצ…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד 15.6 המיועד להחליף מחשב נייח לצרכים בסיסיים כגון תוכנות אופיס, אינטרנט, סרטים וכד' בתקציב 2,000-2,500 ש"ח שיספיק גם למערכת הפעלה. אני יודע שבתקציב כזה אני לא אמור לצפות ליותר מידי אבל מצאתי כמה אפשרויות ואשמח לשמוע חוות דעת עליהן (מותג, דגם, מרכיבים שונים) או המלצות אחרות, כמובן. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה אמין ולא מיושן מידי. DELL #1- http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-i3-4GB-500GB-W8/pi1OK3521283 DELL 2#- http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7755731 DELL 3#- http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7754978 ASUS #1- http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=77563…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, התבקשתי על ידי קרובים לבנות להם מפרט למחשב. הדרישות שלהם לא גבוהות ובהתאם לכך גם התקציב כ2000 עד 2500 שקלים לא כולל מסך וציוד הקפי. זו פעם ראשונה שאני קונה מחשב ככה ואני צריך את העצה שלכם בנושא. מנסיוני ניסיתי להרכיב להם מפרט בבחירה אישית שלי ועל כן אני שואל קודם כל, אני לא רוצה שהמוכר ידחוף לי מפרט משלו עם מה שהוא רוצה שאני אקנה, אבל אם תוכלו ליעץ לי כיצד רוכשים מחשב על ידי מפרט בבחירה אישית? חשבתי על הרכיבים הללו: מעבד: Intel Core i3 4130 Haswell 3.4Ghz לוח אם: Asus H81M-A זכרון: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz כ. מסך: Asus GT630 2GB הארד דיסק: WD Blue 1TB SATA III ספק: Corsair VS450 450W מה דעתכם? האם לדעתכם ניתן במחיר הזה להחליף ברכיבים יותר…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מארז שקט מאד כי המחשב יהיה בחדר שינה . 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd ומשחקים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.bfd וכו.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבובות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום , אשמח לקבל המלצה על מחשב נייד (עדיף של Asus) במחיר של עד 3,500 בערך. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לעבודה משרדית (Word וכו'), גלישה, משחקים (לדוגמא, AC, GTA, COD ועוד) (וגם משחקים ישנים מאד) תוכנות גרפיקה שונות, למשל של AutoDesk מאיה, אפטר אפקטס ועוד, צפייה בסרטים וסדרות, האזנה למוסיקה וזהו בערך. דרישות: אעדיף מאד מחשב של Asus אעדיף שהמסך יהיה מט 8 GB RAM כרטיס מסך מתאים להרצה של משחקים כבדים במיוחד ומעבד חזק. אני לא באמת יודעת אם זה משנה שהוא יהיה i7, לא מבינה בזה מספיק. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין בינתיים אחד הדגמים שאני מתלבטת עליהם הוא Asus A550CC XX665H. אשמח לשמוע מה דעתכם עליו, למי שמכיר\יש לו את הדגם או יכול לעיין במפרט שלו ולשתף אותי בדעתו בבקשה המפרט…
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למצות את מקסימום הביצועים+תועלת למחיר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, סרטי HD , עריכת סרטים ביתיים ב HD, שימוש יומיומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת עריכת סרטים כמו Adobe premier או Sony Vegas Pro. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא למטרות גיימינג בעיקרון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינצ'ים. -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום האם מישהו יוכל להמליץ לי על מחשב נייד .. עד 2000 שח לאחותי. עדיף שיהיה של חברה טובה / ידועה כמו סמסונג אסוס lg.. בעקרון הדרישות שיריץ פוטושופ ושיהיה לו כרטיס רשת מובנה ישירות שאפשר יהיה לאינטרנט.. (כמובן לאחר התחברות לראוטר שלי) ומסך 14 אינץ׳ ומעלה וזיכרון ראם לפחות 4 גיגה ו250 גיגה זכרון קשיח ועדיף אם אפשר שיהיה כלול עם מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 ביט. תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 רק אם זה הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסלון, יחובר לטלוויזיה 46 אינץ'. סרטים (גם HD) וגלישה באינטרנט. לא משחקים. אם יש אפשרות בתקציב להכניס מארז HTPC, אז עדיף. אם לא, אז מארז רגיל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-