עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 a. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר - למה לא? b. במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 ש"ח, אם ההבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) פיתוח (תכנות) והרצת מספר virtual machines במקביל. איכות הגרפיקה לא מעניינת. בנוסף השתמש במחשב גם לצורךלכתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט, אך כידוע צורך זה לא דורש ביצועים מיוחדים. a. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש הקמת מחשבים וירטואלים באמצעות Vmware. ביצוע עבודות תכנות באמצעות eclipse, java, c++, php וכו'. התכנות הוא יותר אלגוריתמי לוגי, ופחות תוכנות גראפיות. b. במידה וה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by *BYZ*,

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12608 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=13865 http://ksp.co.il/?store=ksptelaviv&uin=22126 הדילמה שלי זה האם יהיה הבדל משמעותי במהירות הכונן? הטושיבה 5400 השאר 7200

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by archi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) שימוש בייתי לעבודה, לבניית שרת וירטולאיזציה עם מערכות הפעלה, ושיהיה כ.מסך סבבה למשחקים ולסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…

• 4 תגובות
    • 832 צפיות
  4. היי אני רוצה לקנות מחשב חדש. אני סטודנט, אז השימוש העיקרי של המחשב הוא אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים וכו'. פעם הייתי משחק המון במחשב, היום כמעט ולא בגלל שאין לי זמן. פעם הייתי יודע די טוב מה הולך עם החומרה, הייתי מכיר כרטיסים, מעבדים וכו'. היום בעיקר בגלל הצבא הלימודים ועוד הרבה דברים אין לי מושג כל כך מה הולך עם החומרה ומה נחשב ליותר או פחות טוב. אני רוצה לבקש שני מפרטים: (עבור כל מפרט עניתי על סט השאלות בנפרד) תודה רבה. המפקט הראשון: מחשב לסטודנט שכולל את השימושים שכתבתי למעלה (אופיס, קצת תכנות SQL ותכנות אחר, אינטרנט, מוזיקה וכו'). במפרט הזה ניראה לי שתכניסו כרטיס מסך מובנה או כרטיס מסך שלא מיועד למשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנס…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by oranis,

שלום לכולם בניתי מפרט בtms ורציתי חוות דעת אם בניתי מחשב טוב רוב הצרכים שלי הם משחקים ועריכה גרפית באילסטריטור ופוטושופ אם יש משהו שצריך לשנות או שיכול להוזיל את העליות זה מצוין אשמח לשמוע עצות ורעיונות מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i7 4770 3.4Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1419 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪64 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪292 מארז: באנדל - Redline 01 USB3 + Seasonic 450W RT 80+GOLD - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪525 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪330 כרטיס מסך…

• 8 תגובות
    • 974 צפיות
  6. Started by shirb,

* מטרות המחשב? ,תכנות בעיקר visual studio ,eclipse * גודל המסך? מאט, 13 אינטש * רזולוציית המסך? שיהיה אפשר לחבר אותו למסך גדול יותר בלי שזה יפגע ברזולוציה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עד 1.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות נשמע סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB HDD ועדיפות לאחד עם SSD( כCHACHE לפחות) * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צרי…

• 0 תגובות
    • 891 צפיות
  7. Started by yakirz5,

היי, אני מחפש לקנות לפטופ חדש ואשמח לקבל איזה מפרט מתאים. השימוש בכללי הוא לעבודה סטנדרטית ולא למשחקים ועריכה שדורשים כרטיס מסך רציני.. 4/8 ג'יגה RAM , נפח של 1.0/2.0 טרה יספיקו. גודל המסך(13.3-15.6) זה מקום להתגמש לטובת מחיר נמוך והעיקר שהסוללה תחזיק לאזור ה5-6 שעות בלי חיבור לחשמל. תקציב של 2500 ש"ח, תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 976 צפיות
  8. Started by m53242,

אני מבין טוב במחשבים. פעם ראשונה ראיתי משהו שונה מאחרים שהיה לי קל לימצוא ולאפס ביוס. יש לי מחשב נייד בדגם lenovo B550 אני שכחתי סיסמא ב bios . מדליק מחשב ישר מבקש ממני סיסמא. לא זוכר. נסיתי להפעיל מחדש ולילחוץ בזמן F2 או F1 לא מצליח להיכנס להגדרות לאפס BIOS. הפכתי מחשב נייד שיחררתי כמה בורג. ופתחתי מיכסה. ולא רואה איפה בטריה אני רוצה לאפס הגדרות BIOS פעם ראיתי במחשב אחר סוללה(בטריה) BIOS וזה עבד. אבל במחשב נייד B550 הזה לא רואה בטריה. היכן נימצא סוללה BIOS? פירקתי הכל כולל מקלדת לא מוצא איפוס BIOS. בלוח אם איך נראה BIOS? אגב: מישהו יודע ברירת מחדל קוד סיסמאות של BIOS ובלי לפרק מחשב? זה ממש יחסוך לי עבודה. בתודה מראש אמיר

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by idanshmu,

אני מחפש מחשב נייד להורים שלי. הניידות של המחשב היא פרט שולי. בפועל, הוא ישמש כמחשב נייח לכל דבר. מסך, מקלדת, זמן סוללה, משקל וכו' הם לא פרטים חשובים בשקלול. להוריי צרכים מועטים. גלישה, מסמכים, תמונות וסרטונים. תחנת עגינה במחיר סביר תתקבל בברכה. אני יודע שבשביל הצרכים האלה אני לא צריך להגיע לסכומים כאלה אבל מכיוון שאני קונה מחשב אחת ל 5-6 שנים החסכון לא רלוונטי. המפרט הבסיסי חייב לכלול: 1. מעבד i5 2. כרטיס מסך NVIDIA/AMD 3. אחריות 3 שנים. צמצתי את הבחירה למחשבים הבאים: https://ksp.co.il/?list_compare=.20624..21784..20635. אני חושש מהביצועים של הניידים בעיקר בגלל מהירות הדיסק (5400). שאלה: איזה מבין המחשבים הייתם בוחרים? כולם די דומים במפרט ובאחריות. האם יש יצרן עדיף? האם…

• 0 תגובות
    • 986 צפיות
  10. Started by GOLD_BOMB,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ל נסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א ופיס, סרטים FHD, תוכנות מסחר בשוק ההון.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ה מחשב הולך לעבוד כמעט 24 שעות ביממה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: hearthstone, starcraft 2 אין צורך ultra .. -מהי הרזולוציה הטבעית ( מקסימאלית ) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL 22 2209W A -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  11. אהלן, אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט עבור motion graphics התוכנה העיקרית היא after effects ומניסיון שלי אני צריך לפחות 32 גיגה זיכרון. אשמח לעזרה, תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך - אם על חשבון ביצועים אז אין צורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אנימציה (מושן גרפיקס) ועריכת וידיאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - פרנסה , תוכנות After effects , cinema 4d , premiere , photoshop , -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין ג…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 - 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך - אם על חשבון ביצועים אז אין צורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גיימינג) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 4, Titanfall -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 900*1600 אולי הוא יקנה מסך full hd בקרוב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Dorongol,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל אך אם השיפור בביצועים אפסי ולא יוכל לעזור בעתיד אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: bf4 titanfall gta וכל המשחקים החדשים שיצאו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אקנה מסך בנוסף אלה עם המסך syncmaster p2250 שברשותי מתאים אבל המסך הוא לא חלק מן התקציב -לאילו הגד…

• 3 תגובות
    • 794 צפיות
  14. אני רוצה לקנות מחשב למשחקים שיספיק לי ל3 שנים שיוכל להריץ משחקים על גרפיקה גבוהה וירוץ חלק ויהיה שקט. בעיקרון אני בעיקר משחק משחקי רשת כמו LOL,WOW ועוד משחקים כמו AC GTA . עכשיו ראיתי אנשים שמבקשים מפרטים בין 4-6K ובעיקר השוני שהציעו זה בכרטיס מסך. האם מחשב ב 4K יספיק לי לזמן שאני רוצה?(מקסימום שדרוג של כרטיס עוד שנתיים וימשיך לשמש אותי בצורה טובה) בין הדברים חשבתי על 250GB SSD של SAMSUNG EVO (אני יודע שהוא יקר אבל אולי לא יכלול בתקציב), שבלוח יהיה אפשרות של 4 סלוטים ושיהיה אפשרי לחבר עד 32GB, יש לי HD כבר במחשב הנוכחי שאני מתכוון להעביר אז לא צריך. אני רוצה 2 סלוטים של ראם של 16 GB DUAL, חושב על ספק כוח 650W 80+(אני לא מבין מה זה אומר BRONZE SILVER GOLD נשמח להסבר …

• 3 תגובות
    • 696 צפיות
  15. שלום, אני סטודנט הנדסאי תכנה בתל אביב לקראת סמסטר ב' הקרב ובא, וכנראה שאצטרך מחשב נייד בשביל הנוחות. התקציב נע בין 2500 ל 3000, והקריטריונים להלן. אגב, למישהו יש מושג אם אמורים לצאת לשוק מחשבים חדשים בקרוב? ואם כן מתי? תודה לכל העוזרים * מטרות המחשב - Visual Studio ואולי איזושהי תכנת Java בהמשך, Visual Basic, צפייה בסרטים * גודל המסך - עדיף כמה שיותר קטן, אבל ממה שהבנתי numpad נמצא רק ב15.6" ומעלה אז שיהי כן. עדיפות ברורה למסך מאט * רזולוציית המסך - כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - numpad נדרש * משקל רצוי - הכי קרוב שאפשר ל2 ק"ג, אם אפשר פחות - מה טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא ממש חשוב, אבל שלא ייכבה אחרי שעה עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוח…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Anat72,

שלום לפורום אני באה לפה בעקבות המלצת חברה. זקוקה למחשב עד 4000 ש"ח לבתי ולי. היא אוהבת לשחק משחקי בנות כמו Sims ודומיו, אני משתמשת באופיס. יש צורך בכל הציוד ההיקפי כולל חלונות ומסך 21 אינץ. כמו כן המלצה לחנות באזור חולון בת ים תודה לכולכם

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, נכון לעכשיו בעיקר CS5 ו CS6, יכול להיות עוד תוכנות בעתיד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לימודים ובעתיד פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש צורך במקלדת ואולי רמקולים פשוטים. אין צורך בעכבר, המחשב יחובר למסך Dell U2312HM 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בHDD, יש כבר SSD 256GB מוכן להרכבה המחשב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5, לא קריטי אבל עדיף …

• 3 תגובות
    • 787 צפיות
  18. הי, הגיע זמן להחליף מחשב ביתי שמשמש גם לעבודות מחקר (חישובים סטיסטיים). הנה התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי/ביתי + חישובי סטטיסטיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SPSS, Stata, HLM (עבודות מחקר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה ח…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שוב שלום. צמצמתי בסוף לפי הדרישות שלי את חמשת האופציות הבאות, אשמח אם תעזרו לי בבחירה - איזה מחשב בבחירה הראשונה שלכם, ואיזה כבחירה שניה? Dell Inspiron 3537 - Intel i5-4200 1.6Ghz - 6GB RAM - 1TB HD - AMD Radeon 8670M 2GB - TouchScreen Dell Inspiron 3521 - Intel i7-3537 2.0Ghz - 4GB RAM - 1TB HD - AMD Radeon 8730M 2GB - TouchScreen Asus S550CM - Intel i7-3517U 1.9Ghz - 4GB RAM - 750GB HD - 24GB SSD - Nvidia GeForce GT635M 2GB - TouchScreen Asus S551LB - Intel i5-4200U 1.6Ghz - 8GB RAM - 750GB HD - 24GB SSD - Nvidia GeForce GT740M 2GB - TouchScreen Samsung NP350V5C - Intel i5-3230M 2.6Ghz - 8GB RAM - 1TB HD - AMD Radeon 8850M 2GB - TouchScreen מבחינת אחריות, לכל החמישה י…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by blackhawk,

היי חבר'ה , מעוניין לדעת כמה שווה המפרט של המחשב הישן שלי. מחשב חזק , אמין וטוב.(לפי דעתי כמובן). מעבד : intel core 2 quad Q9550 2.83GHz לוח אם : Asus rampage extreme זיכרון: 8GB DDR3 kingston כרטיס מסך : Ati readon 5770 hd 1 GB הארד דיסק : WD 500 GB 7200 ספק : לא כ"כ זוכר אבל משו סביר

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by Pribary,

כרטיס מסך: 2GB gigabyte geforce gtx 650 זיכרון: 8x2 זיכרון קשיח: SSD 128 ו 1 טרה רגיל

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by יוחנן,

ברשותי מחשב נייד לנובו G580 מעבד דואל קור 320 קשיח 2 ראם בן 5 שנים שמור מה המחיר

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. Started by ASTR4L,

יש לי רעיון למחשב חדש אז כמה שווה זה? Intel Core i5 4670K | Corsair H110 | ASUS Maximus VI Hero| MSI 770GTX TWIN FROZR | G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz SNIPER Edition | Corsair Force SSD 60GB | Western Digital Caviar Black 500GB | SeaSonic G-650 650W Gold Modular G-Series | Corsair 500R Arctic

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Havatselet,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Fallout השונים, Dark souls 2, Thiefe -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 22 אינטצ', 1920x1080, -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) - אולטרה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  25. Started by Sere,

נראה שהשארתי את המחשב בסטנדביי עד לפריקה מלאה וכיבוי פעם אחת יותר מדי (אחרת אין לי הסבר לזה, אמנם הסוללה בת כמה שנים אבל עד לפני שבוע היתה נותנת כמה שעות עבודה). כעת: המחשב אינו נדלק כשהוא על סוללה בלבד. כאשר המחשב כבוי ומחובר למטען נורת הטעינה דולקת. מערכת ההפעלה מדווחת שהסוללה נטענת כביכול אך אחוזי הטעינה נשארים קבוע על 14%. כאשר אני מנתק את המחשב מהמטען מתרחש כיבוי מיידי. ניסיתי לשים את הסוללה בפריזר ללילה ואז לטעון - לא עזר. יש למישהו עצות או שהגיע הזמן לאיביי?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים