ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות NodeJS, WebStorm א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכי FHD 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל אפשר גם לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לצפייה והורדת סרטים, תכני HD, וגם שימוש ביתי קל (אינטרנט, וורד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יתחבר למסך 21' וטלוויזיה 42' FULLHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? צריך להציג סרטים כמו שצריך 3. …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. דבר ראשון הוא שאני חדש בפורום הזה, אז אם יש דרך כלשהי להציג שאלות כאלה, בבקשה תכתבו לי. אני מעוניין לשדרג את החומרה הקיימת שלי כך שתריץ יותר טוב את המשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר, לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.(כשיצא)assassins creed 3+4. far cry 3.watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך ש…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנטית ואני מעוניינת לרכוש מחשב נייד אשר יוכל לעמוד בתוכנות עיצוב אוטוקאד וסקצ'אפ (תוכנות לעיצוב) אשר הינן תוכנות כבדות. המרצה שלי המליץ על קניית מחשב בעל מעבד intel core i7, זיכרון RAM של 8GB, והמליץ על חברת dell. אשמח אם תתנו לי המלצות נוספות על מחשב שיתאים לצרכים שלי או על מפרט אחר שיותר מתאים (ולהתחשב בעובדה שאני סטודנטית). תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב, בגלל שכיום אי אפשר כבר להרכיב לאפטופים, ואפשר רק לקנות מין תוצר מוגמר מלא בפלסטיק של חברות... נניח שיש לי סכום X... (נגיד אפילו 4000 שקל) הייתם מעדיפים לקנות מחשב ממש טוב בסכום הזה אבל ששוקל 2.5 קילו? (דוגמא טובה לכך זה דל) או מהאולטרהבוקסים שיש להם מחשבים סבירים... מסך קצת שביר... אבל בסך הכל מחשב סבבה לגמרי ששוקל קילו וחצי?
-
- 18 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם זה משהו חשוב מאוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.assassin creed 4,battle field 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך טלויזיה חדש של 27-32 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה על מחשב נייד שבנוי מחומרים איכותיים, עמידים, זמן סוללה ארוך. לצורכי לימודים, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה, לצערי מחברת ועט לא יעזרו לי, כתב לא קריא בעליל... *תקציב: 5000, גמיש. * גודל המסך? רצוי 15 אינץ' מט. * רזולוציית המסך? שיהיה שטח עבודה גדול, כמה שיותר גבוה יותר טוב.. * משקל הרצוי כמובן כמה שיותר קל. * זמן סוללה אחד הדברים החשובים, שאוכל לעבוד בלי לחשוש לזמן הסוללה. * חיבור HDMI. כונן אופטי. * עם אחריות בינלאומית. * אין צורך במערכת הפעלה, אוכל להתקין לבד. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לפני חצי שנה בערך רציתי לקנות נייד ואמרו לי לחכות לדגמי האסוול. הם הגיעו לארץ כבר? בכל אופן אני רוצה לקנות נייד 15 אינץ' שיהיה מהיר, שקט ובעל ביצועים טובים. לאחר שבדקתי כמה מחשבים מצאתי את המחשב הבא של סמסונג שנראה לי מעולה. אשמח לחוות דעת.. http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=13132
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
אז... כמה לדעתכם שווה המחשב הבא ? מעבד - Intel Core i5-2500k קירור למעבד - Scythe Mugen 2 Rev B לוח אם - ASROCK z68 Extreme4 זיכרון - G.Skill 8GB DDR3 הארדיסק - Crucial M4 C400 128GB כרטיס מסך - Sparkle Geforce GTX 560 Ti מארז - Cooler Master CM690 II Basic ספק כוח - Cougar A760 760W 80Plus Bronze תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי תקלה מוזרה מאוד במחשב החדש של HP מדגם 250 G1, מותקנת עליו מערכת הפעלה מקורית WINDOWS 8.1 STANDARD ושאני בא לבצע RESTART או כיבוי, הוא כותב על המסך שזה מתבצע ולאחר מכן נהיה מסך שחור לחלוטין, ועד שאני לא לוחץ בעצמי על הכפתור כיבוי ומדליק אותו בעצמי, המחשב לא מעלה את מערכת ההפעלה אלא נשאר תקוע על מסך שחור. חוץ מהתקלה הזו, אין בעיות ביצועים כלל. איך פותרים את זה? וממה זה נגרם? כבר ביטלתי את האופציה HYBRID SHUTDOWN שאמרו בפורום אחר לבטל.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכל המייעצים, אני סטודנטית מתחילה בלימודי חינוך. לצערי אני לא מסתדרת בלי מחשב נייד בשיעורים (והמחשב השולחני בבית ישן שנת ישרים). הייתי רוצה להתארגן על מחשב בהקדם האפשרי, ככה שכל עצה תתקבל בשמחה. התקציב שלי הוא 3,600 עם גמישות של 400 ש''ח (וגם זה הרבה בשבילי). זה בגדול הדרישות שלי: [TABLE] [TR] [TD]תקציב:[/TD] [TD]עד 4,000 [/TD] [/TR] [TR] [TD]מטרות המחשב:[/TD] [TD]עבודה משרדית (WORD ואינטרנט – לשוניות מרובות), צפיה בסרטים, Photoshop, האזנה למוזיקה.[/TD] [/TR] [TR] [TD]גודל המסך:[/TD] [TD]15.6 מאט.[/TD] [/TR] [TR] [TD]מסך:[/TD] [TD]FHD או IPS (עדיף).[/TD] [/TR] [TR] [TD]אמצעי קלט:[/TD] [TD]מקלדת numpad.[/TD] [/TR] [TR] [TD]משקל רצוי:[/TD] [TD]עד 2.6 ק''ג (כמה שפחות)…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אבא שלי רוצה לקנות מחשב נייד לבית שלו, אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' או 17 אינצ' (הנייד הזה יהיה אך ורק בבית ונועד לעבור חדרים בתוך הבית בלבד לכן ככל שיותר גדול יותר טוב). עדיפות למאט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...), * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לום חברה 1. מה התקציב המקסימאלי? = 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? = אם אפשר להשיג את מה שאני צריך ולשמור על אותו כוח ,בפחות אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? =תוספת של עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? =משחקים,אינטרנט,צפייה בסרטים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). = אני לא מתעסק עם תוכנות גרפיות כאלה ואחרות מקסימום הצייר הישן של ווינדוס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: * אני לא גיימר כבד אני משחק מדי פעם במשחקי רשת בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. = משחקים כמו באטלפיילד החדש ובכלל שהמח…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד "ביצועים" בתקציב של עד 5,000 ש"ח ובהתאם לצרכים שאפרט בהמשך. אני יודע שגם מחשב זול יותר יכול לענות על הצרכים האלו - אבל אני בכל זאת רוצה לרכוש מחשב חזק ועמיד יותר שיוכל לתפקד כמו שצריך גם בעתיד ובמידה והצרכים ישתנו מעט. בגדול המחשב שאני חושב עליו הוא מחשב עם מסך 15.6, מעבד i5/i7 "רגיל" (לא חסכוני), 8 ג'יגה זכרון (רצוי עם אופציה לשדרוג עתידי), דיסק קשיח לפחות 500 ג'יגה משולב SSD או SSD ככונן נוסף. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים, פוטושופ, פיתוח וואב, תוכנות מרובות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, עדיפות למאט כל עוד זה לא מסך מגע כמובן * רזולוציית המסך? 1366x768, אפשר גם יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצ…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב חברים... אני צריך לבנות מחשב חדש בימים הקרובים וזקוק לעזרתכם . השימושים שלי הם בעיקר ללימודים של ניהול רשתות לכן אצטרך לעשות בו מכונות וירטואליות חזקות.. בנוסף אשמח בעתיד להפוך אותו לגיימינג כבד אך כרגע אני לא רוצה כרטיס מסך.. חלקים שלא צריך כרגע הם כרטיס מסך וכוננים קשיחים כי יש לי כבר ssd פנוי בבית. מבחינת תקציב 3-4 אלף..כמובן שעדיף כמה שפחות... התחלתי לבנות מפרט ב-ksp מה דעתכם?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב נייד שישמש לחיבור למקרן (כל מחשב יתאים לכך) אך להבדיל מ ה lenovo sl300 שלי יהיה בעל מסך טוב בעל זויות צפייה רחבות לדעתי עליו להיות לפחות בגודל 15 אינצ' תודה ניצן
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ומשחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו Legue of Legends ומשחקים דומים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
רציתי לדעת עד כמה סוללה של 6 תאים יותר טובה מסוללה של 4 על כמה יותר זמן אנחנו מדברים כאן? תודה
-
- 10 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום לכולם הייתי מעוניין לקבל עזרה לגבי רכישה של מחשב נייד חשוב לציין שיש לי חנות מאוד ספציפית שאני מעוניין לקנות בה בגלל יכולת לקבל הנחה וגם בגלל שיכול לעשות שידרוגים שם כגון ssd וכאלה ומשם אני יביא את הלינקים לדגמים.... הצורך שלי במחשב הוא קודם כול וירטואליזציה מה שאומר שאני זקוק למחשב שמינימום יהיו בו 8g עדיף אם אפשרות להרחיב אבל לא חובה עוד פרט חשוב הוא ssd והפרט הנוסף או רזולוציה וזה בגלל נוחות עבודה צוריך לעכב בעוד כמה שנים את המשקפיים http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2180 המחשב הזה יגיע עם 16g http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2516 גם המחשב הזה יגיע עם 16g http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2465 המחשב הזה יגיע עם 12g ו500ssd http://www.pc-online…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר): לא משנה לי, חשוב לי רק שכאשר אני מחבר את המחשב לטלויזיה הרזולוציה תהיה FHD 1920x1080 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - לא מבין בזה, אבל צריך שיהיה HDMI לטלויזיה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מעדיף שכן, לא אכפת לי להוסיף עוד 100-200 במקרה…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלי התחיל קצת לעשות פדיחות לאחרונה וכבר עברו איזה 5-6 שנים מאז שקניתי אותו, ועכשיו שאני משתחרר ומתכוון לעבוד חשבתי לשלוף איזשהו חיסכון שהיה לי ולהתפנק במחשב חדש. 1. התקציב הוא עד 3500 ש"ח. א) מעדיף לחסוך כמה שיותר שיעלה אפילו פחות מהתקציב (קראו בהמשך) ב) 4000 זו החריגה, אין יותר מזה. גם לא רואה סיבה שיגיע לסכום כזה. 2. סרטים, אינטרנט וגיימינג. ב) אססינס קריד, דרגון אייג', ביושוק. משחקים עדכניים. כרגע ברזולוציה של 1050X1680 עם מסך 22", אבל ייתכן שאקנה מסך חדש שאיתו תעלה גם הרזולוציה. מעדיף הגדרות גרפיות כמה שיותר גבוהות, אבל כל עוד זה במסגרת התקציב. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. יש כמה רכיבים שיתכן ואין צורך, קראו בהמשך. 5. שקט מאוד חשוב (9-1…
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו על EDIUS + אפטר, שימוש מסיבי בפוטשופ ולייטרום ושימוש אינטרנטי, לפחות 2 כונני צריבה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רמקולים, כונני צריבה, מקלדת מסך כפול- אפשר בנפרד ממחיר המחשב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, WIN 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? באיזור ת"א עד חדרה (לא קריטי מידי..) 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאס…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני אוטוטו מתחיל ללמוד לתואר ואני מעוניין לקנות מחשב נייד, התקציב הוא כ-2500 שקלים אבל מחשב שיתאים לצרכים שלי במחיר זול יותר גם הוא מקובל. אמנם השימוש למחשב הוא לא למשחקים כבדים וכו' אבל אני מעוניין שיהיה מהיר כברק וירוץ לי ולא יתקע וידלק מהר ושיהיה מהיר ויוכל להריץ משחקים במידת הצורך וזמן סוללה ארוך. * מטרות המחשב: עבודה בWORD גלישה באינטרנט,סקייפ. * גודל המסך: מבריק או מאט? אין לי שמץ מה ההבדל בין השניים אשמח אם תעזרו לי בנושא, לגבי הגודל.. לא משהו עצום אבל לא משהו קטן... שיהיה בגודל טוב. * רזולוציית המסך: בינונית- גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: שיהיה את האפשרות להזיז את העכבר עם האצבע. * משקל רצוי: לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כמה שיותר ארוך כמה שיות…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! אני צריך עזרה בבחירת מפרט למשחקים. תקציב: 6500. אם אפשר לחסוך - מה טוב שימוש: משחקים, רזולוציה FHD OC: לא שקט: לא כל-כך חשוב. אם כי יכול להיות נחמד.. מערכת הפעלה: צריך ציוד הקפי: לא קשיחים: 2TB איחסון ו SSD עדיפות מ-TMS חשבתי על מערכת מבוססת i5-4570+ 280X/270X יש רעיונות? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-