עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by דובי770,

לכל מומחי הפורום שלום רב. אני צריך לקנות כארבעה חמישה מחשבים למשרד. . מה התקציב המקסימאלי? לא יודע, דרישות בהמשך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית עם מולטי טאסקינג בתכנות קל באקסל בדפדפן בmysql בוורד בvnc viewer ותוכנות דומות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מעוניין במסך FHD גדול 20-23 אי…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by foxil,

שלום, למכרה שלי יש מחשב נייד TOSHIBA L650, הסוללה המקורית למחשב נייד הפסיק לעבוד ומזה שנתיים המכרה עובדת רק עם חשמל מקיר. ולפני כמה ימים היא קנתה סוללה חליפית מאתר הזה מהתאם לדגם למחשב נייד. לאחר שהיא קבלה את הסוללה, היא השאיר את המחשב נייד לטעון במשך שש שעות ללא שימוש במחשב עד שהיא מפעילה את המחשב. אך אחרי כמה שעות הסוללה עצמה מתרקן מהר. לפי דבריה המחשב נמצא במחשב חיסכון ושום דבר לא עזר. לפני שאגיע לבית של מכרה כדי לבדוק את הבעיה, הייתה רוצה להתקין לה תוכנה כלשהי בעזרת סיוע מרוחק, התוכנה שתבדוק את הפעילות המחשב (תוכנה, חומרה וכו') בזמן שהסוללה במצב מחוץ לטעינה, תוך כדי למצוא את הגורם לבעיה לנצילות סוללה. ואני פונה אליכם עזרה, איזו תוכנה מומלצת לבדיקת ניצולת סוללה? אני מו…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. בוקר טוב, מה דעתכם על המחשב הזה? Dell Vostro 5470 VM-RD33-7217 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=13330 כמה שאלות שיש לי ואשמח אם תענו- 1.המעבד שמסתיים עם האות U הוא עדיף ממעבד שמסתיים עם האות M? האם זה המעבד הכי חזק שיש עםI5? 2.הזכרון הוא קטן האם ניתן להוסיף עוד 250GB? או שזה או זכרון רגיל או SSD ? 3.מה החסרונות במחשב זה ומה היתרונות? 4.אם אני יוסיף עוד 500-700 ש"ח האם ניתן לרכוש מחשב טוב יותר מבחינה משמעותית? אני מחפש מחשב בעל מסך 14-15.6' מסך מגע(אלא אם כן תשכנעו אותי אחרת) זכרון-8GB RAM, והייתי שמח שמערכת התקנה תותקן על SSD אחרי ששמעתי שמכם שזה דבר טוב הארד דיסק של לפחות 500 GB שימושים עיקריים- לימודים,אינטרנט,סרטים,אופיס Photoshop, VEGAS משחקים-N…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Yossarian22,

שלום לכולם בזמן הקרוב אני הולך לעבור לדירה קצת פחות מרווחת וחשבתי שזאת הזדמנות מצוינת לבדוק אפשרות לעבור למחשב ALL IN ONE. הייתי שוקל IMAC אבל אני לא בטוח שאני רוצה לעבור מערכת הפעלה אחרי 24 שנים בערך של ווינדוס. האם הטכנולוגיה הזאת בשלה או שכדי לחכות עוד קצת? במידה וכן- השימושים שלי מאוד פשוטים. לימודים (קריאה וכתיבת מסמכים), צפיה בסרטים וגלישה באינטרנט. יש לי מקלדת עכבר ורמקולים ככה שהפרמטרים היחידים שצריך להתחשב בהם זה האיכות של המסך, והמהירות עבודה של המחשב עצמו. אני מניח שתקציב יהיה בערך 4500. אני לא רוצה מסך 27' גדול ומעדיף 23. לא צריך מסך מגע. יש משהו מתאים ומומלץ? תודה לכל העוזרים.

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. אני מתלבט בין שני המחשבים האלה, מישהו יכול להכריע ולעזור לי להחליט? קראתי פה קצת ושמתי לב שלכל מחשב יש גם תת דגם אחר שמעבד I5 יכול להיות גם יותר חזר ופחות מוחלש. מהחיפוש שלי ראיתי שהמחשבים האלו מומלצים ומוזכרים הרבה, אשמח אם מישהו פה ייתן לי פה המלצה למחשב נייד אחר שהוא יותר טוב ויותר מתקדם או שיכריע מביניהם הדרישות שלי הם כאלה - גודל המסך? 15.6-13.3 *מעבד I 7 * רזולוציית המסך? שיהיה חד וטוב עדיפות למה שהכי טוב היום FHD? * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדייכי אני אצטרך אותו גם ללימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HD 500 GB אשמח להסבר על SSD * מערכת הפעלה- כן שיגיע עם המחש…

• 22 תגובות
    • 9.2k צפיות
  6. שלום, אני לא מבקש מפרט למחשב קומפלט, אני רוצה לדעת מה הוא כרטיס המסך, זיכרון, לוח, מעבד, ספק, שצריך כדי לקבל דרישה מינימלית, לעבודה בSolid Works 2014. המחיר , מארז , דיסק קשיח, מאווררים, פחות מעניין כרגע. פשוט רוצה לדעת דרישות מינימום! אחר כך אציב תקציב. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 3.6k צפיות
  7. Started by itay442,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם זה משהו חשוב מאוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.assassin creed 4,battle field 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך טלויזיה חדש של 27-32 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

• 1 תגובה
    • 948 צפיות
  8. לחברי הפורום שלום רב אני צריך מחשב נייד שיהיה מסוגל להריץ את שלושה התוכנות הבאות במקביל FOTOSHOPE INDESIGN אילוסטרייטור עכשיו מצאתי מחשב באחת הרשתות שמציע את המפרט הבא: (asus n550jv -cn191h) מעבד 2.4GH I7 4700 HQ זכרון 8GB דיסק קשיח 7200 RPM נפח כרגע לא חשוב כרטיס מסך של NIVIDIA GEFORCE GT 750M 2GB מסך FULL HD 1920X1080 על הקירור לא הופיע מידע עד כמה זה חשוב ? במחיר של 4900 באילת ואולי תהייה עוד הנחה מה אתם אומרים על המפרט הוא יעשה את את העבודה בצורה טובה? זה לעבודות גרפיקה בנסיעות או בחופשות וסופ"ש יש לי מחשב נייח בבית שעושה את העבודה כמו שצריך! ועוד שאלה אחרונה האם אפשר לראות מה המפרט של המחשב הנייח ופשוט לקנות מחשב נייד תואם עם אותו המפרט והוא ייתן לי ביצועים כמן …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
    • 0 תגובות
    • 478 צפיות
  9. שלום יש לי מחשב נייד חדש של אסוס S450. אחרי חודשיים הלך הדיסק הקשיח והוא הוחלף במסגרת האחריות. בזמן האחרון יש בעיה חדשה, אחרי שלוחצים על כיבוי או הפעלה מחדש המערכת הפעלה נסגרת, המסך הופך שחור ואז המחשב נשאר כך למשך דקה או 2, ורק אז מופיע הלוגו של אסוס אם הפעלתי מחדש או שהמחשב נכבה לגמרי אם בחרתי בכך. הנורית של פעולת הדיסק קשיח מהבהבת בכל הזמן הזה וכמה שניות לפני שהמחשב ממש נכבה היא דולקת רצוף (אם זה אןומר משהו) עשיתי איחוי לדיסק, השתמשתי בתוכנות לניקוי רג'יסטרי, התקנתי עידכונים למערכת ההפעלה, ביטלתי את כל התוכנות שעולות עם המערכת הפעלה. אני די אובד עצות. המחשב משמש ללימודים, ובסוף היום אני צריך לחכות למחשב שייכבה, אלא אם כן אני לוחץ על לחצן הכיבוי ואז הוא נכנס למצב שינה ד…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. שלום, רציתי לדעת מה ההבדלים בין הדגמים: R451,V451,S451? המפרטים שלהם זהים וגם המחירים כמעט זהים תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by nadav7791,

שלום לכולם! בעוד חודש קרוב משפחה שלי שגר בארץ טס לבקר את אח שלו שגר בארה"ב. אשמח לקבל המלצות על חנויות שדרכן אני יכול להזמין לפטופ שיישלח (הבנתי שיש חנויות שעושות משלוחים חינם בתוך ארהב?) לבית של בן דוד שלי שגר בארה"ב. מה עושים בנושא האחריות? בנוסף אשמח לקבל המלצה ללפטופ בתקציב של עד 3000. המחשב מיועד ללימודים והדרישות העיקריות שלי הן משקל קל עד כמה שניתן, סוללה חזקה,מסך 15"וכונן ssd.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by YuvalStudent,

שלום,אשמח אם תעזרו לי לפתור דילמה קטנה.. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, העניין הוא שאני מתחיל ללמוד לתואר רק עוד שנה - שנה וחצי. האם כדאי לחכות ולקנות בסמוך ללימודים(מבחינת אורך חיים של המחשב,התקדמות טכנולוגית של עוד שנה וחצי.. וכו') או שזה לא משנה וכדאי לרכוש כבר עכשיו? *הערה: אני צריך מחשב נייד עכשיו אבל לא ברמה דחופה ויכול להיות בהמשך טיול של חצי שנה שבו המחשב יהיה ללא שימוש.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שבוע טוב ! ברצוני לקבל חוות דעת על מפרט שבניתי, המחשב מיודע להיות רב תכליתי עם דגש למשחקים , מארז איכותי בעל זרימת אוויר טובה תקציב 5200 , אין צורך במסך מקלדת ועכבר , רק מחשב נטו. המפרט שבניתי חורג מהתקציב ולכן זקוק לעזרתכם לצורך ייעול . כמו כן , התבססתי על המחירים של KSP ו IVORY , כיוון שאלו החנויות היחידות שנמצאות בכרמיאל. להלן המפרט : Processor : Intel Core i5-4570 Haswell , 1020 Processor Cooling Scythe Katana 4 CPU Cooler 130 Memory : G.Skill 8GB DDR3 1333MHz F3-10666CL9S-8GBXL , 410 HD : Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB SATA3 / SATA2 , 420 Samsung MZ7TE120BW 840 EVO Series MZ-7TE120W , 470 MotherBoard : Gigabyte GA-H87-D3H , 535 PowerSupply Seasonic S12…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. 1. אשמח להמלצה על מחשב בייתי לשימוש בסיסי ממוצע (אינטרנט, אופיס וכו'), תקציב של 1,500 - 2,000 ש"ח אמור לענות על הסוגייה להבנתי, אינני מעוניין להרכיב מחשב ולבחור חלקים ספציפיים, אלא אשמח להמלצה על מערכת מוכנה שאני יכול לנסוע ללרכוש באחת מהחברות המוכרות בתחום באיזור המרכז. אשמח ללינק ספציפי לרכישת מערכת מוכנה (אין צורך במסך). 2. מעוניין במכשיר משולב מדפסת + סורק + מכונת צילום + פקס. כמות ההדפסה הינה נמוכה, מספר דפים חד ספרתי בשבוע, אשמח ללינק ספציפי לרכישת מוצר מתאים מומלץ, עדיף מאותה החנות מהסעיף הקודם. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by crik,

היי, מה דעתכם על המפרט הבא למשחקים כמו לדוגמא BF4. [TABLE] [TR] [TD]קטגוריות[/TD] [TD]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1027[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪124[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם[/TD] [TD=width: 35%]Gigabyte GA-B85-HD3 for 1150[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by dimka323,

היי, שני הדגמים נמכרים באותם חנויות באותו מחיר עם אותו מפרט (לפחות ככה זה נראה) http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24275 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24210 מה ההבדל בינהם?

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  17. כמו שכבר אמרתי אני מחפש לקנות מחשב נייד למטרת תיכנות (לימודים) וקצת משחקים (אסאסין סקריד, פרוטוטייפ - זה הסגנון) תקציב של 3.5K עם חריגה של עד 1K המחשב יכול להיות מהארץ או מאתר NEWEGG * גודל המסך? ממה שהבנתי הכי טוב זה '14 או '15 * רזולוציית המסך? מה שמתאים לצריכים שלי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת + מלאה * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדיי לשים בתיק כי אני יסתובב איתו בלימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ כמה שיותר ארוך. אני לא יודע מה זמני הסוללות של הניידים לכן אני יגיד 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3. * Bluetooth? לא חובה (לא צריך) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD + עוד כונן SDD שעליו אני יתקין את התוכנות הכבדות ומערכת ההפעלה * כונן א…

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. שלום רב, אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד בתקציב של 3000 ש"ח (עם חריגה אפשרית של כ-200 ש"ח) * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות,קצת סרטים * גודל המסך? "15.6, מאט * רזולוציית המסך? לא ידוע * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת הכוללת numpad. * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? במידת האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB (לפחות) * כונן אופטי? במידת האפשר - לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא (Linux) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? המחשב הזה HP ProBook 450 E9Y54EA נראה לי מתאים …

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. צהריים טובים, אני משתמש במחשב נייד מהדגם הנ"ל (למפרט מדוייק - http://www.samsung.com/us/business/computing/tablet-pcs/XE700T1C-A03US). לצערי ישנו סדק די רציני במסך, שאמנם מאפשר להשתמש בו כרגיל (אפילו במגע), אבל בכל זאת מפריע לעבודה התקינה שכן הסדק פרוס על גבי כל המסך. חיון מחשבים, שבידם האחריות, מטרטרים אותי כבר שבועיים (זה כבר לנושא אחר.....) והיום קיבלתי הצעת מחיר להחלפת המסך - 2500 ש"ח!!! כעוס וחדור מטרה, ניסיתי לבדוק מה העלות של מסך כזה באינטרנט - ולהפתעתי גיליתי מספר אתרים שמציעים מסכים חילופיים, במחירים שבסביבות ה-80$. גם עם מכס והתקנה במעבדה, אוכל לבצע את התיקון בחצי מחיר... וכאן נכנסת עזרתכם לתמונה - הבעיה בכל המסכים החלופיים שמצאתי, היא שמדובר במסכים המיועדים …

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Hydr0,

מה נשמע? אני רוצה לקנות לפטופ חדש והתקציב שלי הוא עד 4100 ש"ח. המטרה היא ללימודים, סרטים, אינטרנט ומשחקים (לא רציניים יותר מדי - DOTA..) כבר עשיתי את החיפושים ובסוף החלטתי על המחשב הזה: S551LB-CJ022H - http://ksp.co.il/?uin=20168 הבעייה היא שהוא מגיע עם מסך מגע ואני לא מעוניין בזה. הבנתי שאולי יש את אותו הדגם בשם טיפה שונה בלי המסך מגע. יש מצב שזה נכון? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימלי 3200 ש"חא) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) עבודה משרדית וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) מחשב לעבודה (פרנסה) מצגות כבדות של מאות מגהבייטים, ותוכנות עיצוב פנים כבדות יחסית . שימוש אינטנסיבי מאוד! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא לגיימינג בכלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by was955,

אני מביא את הבאנדל הזה Intel Core i7 4960X Extreme 3.6Ghz 15MB L3 Cache s2011 - Box Asus X79-DELUXE Intel 530 Series SSDSC2BW180A401 180GB SSD Sata III Crucial 16gb kit 2X8GB ddr3-14900 240 -pin נשאר לי מארז + ספק + כרטיס מסך + דיסק קשיח רגיל + סט מקלדת עכבר +צורב DVD מה אתם מציעים למערכת המפלצתית הזו 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ל(מארז + ספק + כרטיס מסך + דיסק קשיח רגיל + סט מקלדת עכבר +צורב DVD) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בניית אתרים ועריכת גרפיקה פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריו…

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by Adun,

שלום, אני מתלבט בין שני מפרטים למחשב זהים בסכ"ה, אבל אחד מעט יותר טוב מהשני. אשמח לקבל חוות דעת על המפרט, איכות, אם יש צוואר בקבוק, התגשות חומרה, המלצות וכו'. מודה מראש מפרט ראשון: http://i61.tinypic.com/e81uzn.jpg מפרט שני: http://i57.tinypic.com/2s1pu1x.jpg

• 21 תגובות
    • 3.6k צפיות
  24. יצרן: DELL מוצר: Dell Inspiron 15R מסך מגע 15.6 INCH מק"ט חברה AD15-TS-i3 סידרה 3521 רכיבים פנימים: מעבד Intel® Core™ i3-3217U תדר מעבד 1.9GHZ תדר מקסימלי (3M Cache, 1.90 GHz) זיכרון 8GB גודל מסך 15.6INCH מסך מבריק מסך מגע כן כרטיס מסך Intel® HD Graphics 4000 זכרון כרטיס המסך משולב פנימי רזולוציה מקסימלית 1366x768 כרטיס רשת קווי קיים צורב קיים מצלמה+ מיקרופון קיים סוללה תאים 6 רמקולים קיים בלוטוס קיים כרטיס רשת אלחוטי קיים מהירות זיכרון 1600MHZ DDR3 דיסק קשיח 500gb דיסק קשיח SSD Cache לא קיים מערכת הפעלה Microsoft Windows 8 64BIT מידה 0.98 ~ 1.0 x 14.8 x 10.2 סנטימטרים (גובה X רוחב X עומק, בקירוב) משקל 2.5KG צבע צבע: …

• 7 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים