עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by SharkGever,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4200, חריגה 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, עבודה משרדית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 3 , crysis 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות uvu3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by zomb,

שלום, מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סטנדרטיים כמו fifa וכאלה, צפייה בסרטי בלו-ריי, שמייעת מוזיקה קבצי FLAC באיכות גבוה חשוב הסאונד אך לא צריך כרטיס קול צריך רק SPDIF א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: קל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אני מחפש לקנות הן נייד והן נייח חדשים (אין לי נייח ישן). 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2.5 לכל מחשב, אם לא ניתן- עד 3.3K עבור הנייח ולוותר על הנייד א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לתעדף את הנייח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לרוב שימוש ביתי, סרטים, ערכית תמונות וסביבות תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד): מקלדת, מסך ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך רמקולים …

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. Started by pumix,

שלום לכולם מחפש נייד "סטודנטיאלי" - שימושי אופיס ווידאו לא קיצוניים. תקציב 2000-3000 מה דעתכם על הקופון שעלה אמש? http://www.groupon.co.il/deals/travel-iw/AcerGatewayUPG/1596045?nlp=&CID=IL_CRM_1_0_0_319&a=2527 רב תודות!

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. ב"ה היי קניתי lenovo ideapad u160 , מה אתם חושבים עליו? http://www.engadget.com/2010/08/03/lenovo-ideapad-u160-review/ מפרט: http://www.ksp.co.il/computers/part_uin.php?uin=11837 (חיפשתי מחשב נייד קטן שיהיה קל וחמוד.. אני מודה שקניתי אותו בגלל העיצוב..) המוכר לא המליץ לי עליו וזה מלחיץ אותי קצת.. ??? :s05: שאלה בקשר למאווררים: יש לי עוד מחשב נייד בבית, בו הטמפרטורות לפי התוכנה הם בסדר, התוכנה היא SPEEDFAN והיא מסנמת חץ כחול או סימן של V ירוק.. במחשב הנייד החדש, הרבה פעמים אני רואה שהטמפרטורות הם סביבות ה 50 , והתוכנה מסמנת לי סימן אדום או סימן של אש והמחשב חם וזה מלחיץ .. :s05: ??? אבל יש משהו טוב: במחשב החדש הקטן , הטמפרטורה של הארדיסק היא טובה (33C), ובישן היא תמיד…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by draak31,

עכשיו אחרי שאחי קנה מחשב אני גם רוצה... לא צריך ציוד היקפי אבל חייב שיהיה בו גם כונן די וי די וגם צורב די וי די וכונן פלופי הרכבה- לא חייב אבל אם נכנס לתקציב אז עדיף...

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. טוב, את המפרט הזה אני מרכיב לאחותי הקטנה. כראוי לילדה בת 12 הרבה יותר אכפת לה איך המחשב נראה (ז"א מארז, רמקולים, מקלדת וכולי) מאשר איך הוא מתפקד, אבל עדיין אני בונה עליו למשחקי רשת וכולי. בכל אופן אני אעריך הערות

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום לכולם, אני מחפש לרכוש מחשב נייד חדש וצריך את עזרתכם. אני מחפש מחשב שמיועד בעיקר לקולנוע ביתי(שימוש משני ללימודים, עבודה עם אופיס) כזה שיריץ כל סרט ללא בעיה כולל bluray מלא. עם נפח של לפחות 1T. סוללה די חזקה, וחיבור HDMI. תקציב בסביבות ה3500. אם יש משהו שעונה על הצרכים שלי גם בפחות זה יהיה מעולה. ואני מנהריה. אשמח להכוונה והמלצות כי זה ממש לא התחום לי. תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD ותכני Bluray א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיק…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. היי חבר'ה, כאמור מדובר רק במחשב ללא מסך לצרכי אינטרנט ושאר דברים בסיסים כשהכובד העיקרי יפול על סרטי HD לכן כדאי כרטיס מסך עם האצת קידודי HD וזיכרון גבוה , העדפה ל 4GB אם יכנס בתקציב. רצוי מ KSP או חנות מאזור ראשון לציון-רחובות תודה

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. היי, לאחר צפייה בסרטונים הללו: https://www.youtube.com/watch?v=gi5Fu9yf9L8 https://www.youtube.com/watch?v=dLkQo93Z_Ao https://www.youtube.com/watch?v=JR3GfeoycpI אני עדיין מבולבל למדיי, חשבתי בעיקר על ה-Lenovo y520 (בעיקר כי הוא מגיע עם gtx 1050ti כברירת מחדל), או על ה acer vx 15 שגם עושה רושם שהוא בעל יחס מחיר\תמורה טוב.... אך איני יודע אם אלו אכן בחירות טובות ביחס לאלטרנטיבות אחרות באותו טווח המחירים, שאולי קיימות ושאיני מודע אליהן (הקריטריון היחיד הוא גיימינג בלבד). את המחשב אני קונה בארה''ב (אהיה שם פיזית), כך שאני לא מוגבל רק לחנויות בארץ.... בתודה רבה מראש, וגמר חתימה …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום, אח של גיסי מעוניין לקנות מחשב קומפלט כולל מסך ומדפסת בסביבות ה 3000 אלף שקל. המחשב ישמש בעיקר לאופיס ואינטרנט ואם אפשר אז גם משחקים. על כן אשמח לקבל מפרטים(רצוי עם לינק לאתרים מהם נלקחו) וזאת בשביל לאפשר לו לקנות את המחשב האופטימלי בשבילו.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Esther Malul,

בה שלום וברכה, קיבלתי מפרט של מחשב בקורס גרפיקה ואנשים אמינים ומומחים במחשבים אמרו לי שזה קצת מוגזם... יש לי תקציב של עד 3500... יש כזה דבר? מחשב טוב לגרפיקה במחיר כזה? כולל מסך... או בלי מסך.... וכמה אמור לעלות תוכנות וכו? על מה אפשר להיתפשר ועל מה אסור? תודה מראש! ענקית!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by xpepx,

אני מעוניין לרכוש לפטופ חדש. הצרכים הם: אינטרנט, מוזיקה, סרטי HD, אופיס, עבודות סטודנטיליות, קצת משחקים (COD\GTA\PES וכו'..). מחשב שיחליף את הנייח. אני מעוניין לרכוש את המחשב הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_3610_3578&products_id=33759 Intel Core i7 M2630 2.0 Ghz 8GB DDR3 1333Mhz 640GB5400RPM Nvidia GeForce GT525 1GB - איך הכרטיס מסך הזה? שווה משהו? יש לו יציאת HDMI? כי למחשב עצמו יש יציאת HDMI. מה דעתכם? איך המפרט שלו? שווה את המחיר? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8500 שקל עם אפשרות לחריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג + אפשרות לתכנות בהמשך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין שום צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אשמח למחשב שלא יעשה יותר מידי רעש במידה ואשחק בלילה, אך אפשר להתפשר פה. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אורך בסביבות 45-50ס״מ גובה 40-46ס״מ רוחב עד 23ס״מ, …

15. היי חבריה כותרת הכל זז לאט מאוד,התקנה ,הפעלת המחשב . ניקיתי את המאוורר,לא מתחמם החלפתי סלוט לזיכרון מה יכולה להיות הבעיה? מחשב נייד VOSTRO 1015 תודה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. התקציב שונה מ2000 ש"ח ל3000 ש"ח (עליתי ב1000 ש"ח). בבקשה לקרוא את כל מה שרשמתי. קודם כל אני רוצה שמישהו איכותי ומקצועי שמבין בחומרה ומבין בחלקים (יחס ביצועים למחיר) שירכיב לי את המפרט, אני לא רוצה באשכול זה אנשים שלא מבינים כלום ומרכיבים מפרטים לא קשורים או לא שווים/בזבזניים ולא מומלצים.. ותודה רבה על העזרה לתותחים פה! אתם פשוט מלכים! לא משנה מאיזה חנות, עדיף חנות זולה. לא מתכוון לעשות OC. לא צרך ציוד היקפי. מסך יש לי כבר - 17 אינטש. צריך מחשב למשחקים, על הגדרת בינוניות ולעבודות רגילות. אין אפשרות להעלות את התקציב (אולי ב200 ש"ח אבל אניכמובן מעדיף שלא, רק אם ממש צריך). מעוניין במארז טוב (יפה ושקט).. אם ספק+מארז משולב יוזיל את המחיר אז אני אלך על זה (כמובן רק במ…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by avipaz,

מעוניינת לשדרג מחשב נייד ומחשב נייח ל זכרונות Ssd איך אדע אם יש לי ממשק sata 3 שתומך בusb 3 תודה

18. אוקיי, חבר שלי ביקש ממני שאני יסדר לו מפרט מחשב עם מסך 17', ולי ממש אין שום רעיון איך לעשות מפרט כזה בסכום יחסית נמוך כמו זה. הצעתי לו לקחת מחשב מבוסס AMD, שיעלה לו הרבה יותר זול, ולא בהכרח יותר גרוע מאינטל אלא אפילו יותר טוב, אבל הוא אומר " אני מעדיף ללכת על בטוח", אז אני יודה לכם אם לא תפנו לכיוון הזה. הממ.. הבנאדם לא יודע ולא יעשה אוברקלוק - 100%. המחשב יהיה מיועד למשחקי מחשב ולאינטרנט, אז חשוב שיהיה לו כרטיס מסך טוב. אני מתאר לעצמי שזה הכל. אז אם מישהו מוכן בבקשה להשקיע קצת מהזמן שלו ולעזור לי אני ישמח נורא. בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  19. Started by אנטי-פסטו,

אהלן, אני מתלבט על נטבוק בסביבות ה 1500-1800 ושמתי את עיני על הasus eee. יש שני דגמים בעלי תג מחיר כמעט דומה, ומפרט זהה לחלוטין, רק השם שונה. http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=eee יש את הAsus 1005p ו הAsus 1015p מה ההבדלים בינהם? במה לבחור..

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by GooG,

זה המפרט שלי בגדול: CORE I5 3570K @4.5GHZ RX 480 8GB z77x-UD3H 16GB RAM DDR3 650W קניתי את הכרטיס מסך הזה אחרי שכבר היה לי את המעבד הזה כמה חודשים (הייתי עם המעבד הזה עם כרטיס חלש) ועכשיו המעבד חלש מדי יחסית לכרטיס חחח אני חושב שהמעבד דופק אותי בFPS כי במשחקים (חדשים בעיקר) לא משנה כמה אני מוריד או מעלה את ההגדרות וידאו, הFPS נשאר אותו דבר. איזה מעבד או שילוב של מעבד/כרטיס/זכרונות כדאי לקנות?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. מה המצב אנשים, הזמנתי סוף סוף מחשב, אני חושב שיצא לי דווקא מחיר סבבה יחסית למפרט, תגידו בבקשה מה דעתכם על המפרט עצמו או על המחירים, סך הכל המחיר יצא 6,475 ש"ח. המקור הוא מקור אמין ואלו המחירים באילת. מעבד: Pentium D 775 3.0G 2X2M TRAY 930 Dual Core - 1,074 NIS לוח אם: ASUS P5LD2-VM - 630 NIS כרטיס מסך: ASUS N7600GT/2DHT - 1,310 NIS זכרון: Corsair Value 2X512MB 667Mhz - 630 NIS כונן אופטי: DVD LG 8.5G 16X GSA-H10A - 242 NIS מארז + ספק כח: ThermalTake SWING Silver 120MM FAN + 430W SATA 24 PIN PCI-E - 533 NIS דיסק קשיח: Western Digital SATA II 250GB 7200 RPM - 504 NIS מסך: Samsung 730BF (LCD, 17", 4MS) - 1,552 NIS

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by rule_the_pc,

הנה המפרט שנתנו לי: מעבד אינטל פנטיום 4 2.4 512k לוח אם אינטל BLUE MOUTAIN 2 DDR 333 כונן 1.44 TEAC דיסק קשיח GB 60 7200 RPM כרטיס קול CREATIVE LIVE כרטיס רשת 10\100 מקלדת קואנטום עכבר לוג'יטק+גלגלת אופטית מארז אינטל 2 יציאות בחזית CDX52 סמסונג כרטיס מסך ASUS GF 4 64 DDR רמקולים A.L. 2100 מסך" YAMA 413 17 שטוח המחשב עולה 7000 שקל. שווה?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום לכם. החלטתי שהגיע הזמן לרכוש מחשב HTPC לסלון. המחשב הנ"ל יחובר לטלויזיה 40 אינץ' עכשיו ו-55 אינץ' בהמשך (לא יודע אם זה פרט חשוב). בנוסף, המחשב יחובר למערכת קולנוע ביתית - מגבר ורמקולים (של Onkyo). המערכת שתהיה מותקנת הינה Windows 7 x64. המחשב נועד בעיקר לצפייה בסרטים באיכות הטובה ביותר שקיימת (Bluray Remux למיניהם, בגודל 20-40GB לסרט), אך גם לקצת משחקים, לא כבדים במיוחד, בסגנון PES2011 על הגדרות מקסימליות. מאוד חשוב השקט של המערכת, וכמובן שתיראה טוב באמצע הסלון. רצוי מאוד USB3. מבקש שהמערכת תהיה מבוססת על מעבד INTEL. ובכן, לאחר קריאה רבה ומעמיקה בניתי לעצמי את המפרט הבא, אני מבקש את דעתכם על המפרט, האם יש משהו שהייתם משנים, האם כל החלקים תואמים? מעבד: Intel Sandy Bri…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום חברים. שבוע שעבר קניתי את המחשב HP DV-4 1030 http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06a/321957-321957-3329744-64354-64354-3745837.html לאחר מכן התברר, שיש ל -HP שלש טעויות במפרט שהם מפרסמים. 1. אין מודם פקס. 2. אין חיבור IEEE 1394 3. יש רק 2 USB ולא 3. עכשיו יש לי שתי אפשרויות שהם הציעו לי ברוב טובם... 1. להחזיר לי את התשלום ששילמתי עבור המחשב. 2. להחזיר לי תשלום עבור רכישת אביזרים אלו חיצוניים. (לקנות מודם ופיירוור חיצוני) השאלה היא האם שווה לי לקנות מודם ופיירוור חיצונים? האם יש בכלל מכשיר שמשלב את שניהם יחד? (אם אפשר לינק - זה מעולה!!!) עכשיו אני גם שואל האם כדאי לי להחליף למחשב 12.1 של HP אבל עם מעבד AMD ולא Intel® Core 2 Duo Processor P8400‎‏ ובכלל המפרט…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. ברשותי מחשב נייח עם מעבד I5 וזיכרון 4GB. המחשב הוא כבין 7 שנים. המחשב החל לעשות בעיות של קריסות וכל מיני בעיות של איטיות בקיצור לא עובד כמו שצריך כפי הניראה יש בעיות של חומרה ותוכנה כי משהו אמר שיש כניראה בעיה בלוח ובזיכרון. שאלתי האם כדאי להחליף את כל המחשב לחדש?או לתקן את הקיים. האם אני יכול כיום להשתמש במעבד הנ"ל במחשב חדש. ושאלה חשובה האם יש הבדל גדול בין המעבד שיש לי כיום מבחינת ביצועים למעבד I5 של היום (I5 750 2.67GHZ-המעבד שיש לי כיום) תודה אשמח מאוד לעזרתכם והמלצתכם לפני החלטה שלי