עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש לי מחשב די חלש ואני רוצה לשדרג אותו בהשקעה נמוכה של כמה מאות שקלים אם יהיה לי כסף אני כבר אקנה אחד חדש מה יש לי: מעבד AMD 5200X2 2.7GH זכרון שתי סטיקים של 1 גיגה כל אחד של CEON במהירות DDR2 800MHZ לוח אם nforce430 k9n6pgm2v am2 gf6100 amd msi וגולת הכותרת כ.המסך geforce 9400gt 0.5giga זהו מסך וציוד היקפי יש סביר כרגע אני משחק במשחק של 2005 על lowest possible settings השאלה היא אם כדי נומר להחליך כרטיס מסך או זיכרון או מה אתם מציאים להחליך בו במקסימום 500 שקל אני משחק במשחקי אסטרטגיה כמו medieval total war אז אני לא חי בסרט וגם לא מעוניין להריץ shooterim כמו crysis או משהו פסיכי כזה תודה אאהה שכחתי יש ספק כח כתוב עליו 300 true watt יש לי הארד דיסק חדש western dig…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום לכולם, אני מחפש להחליף את המחשב הנייד שלי שהוא כבר בן 4 למחשב נייח שיחזיק עוד 4 שנים. השימוש שלי הוא בעיקר יישומים משרדיים למיניהם, אינטרנט, סרטים ב-HD ועריכת תמונות. אני כרגע עובד עם Adobe Lightroom 2.6 שעובד לי באיטיות מחרידה ואני מתכוון לשדרג לגרסה 3.0. למי שלא מכיר זו תוכנה לעריכת תמונות בדו מימד, בלי תלת מימד בכלל. אם זה חשוב אז הנייד שלי הוא core 2 duo 1.5ghz עם 1G RAM, HDD120gb 5400 וכרטיס מסך מובנה. המחשב יעבוד עם מסך DELL U2311H. 1. תקציב כ-2400 ש"ח, ניתן לחרוג אם הכרחי אך דגש לתמורה למחיר. 2. השימושים שלי לפי סדר חשיבות יהיו עריכת תמונות ב-Lightroom (בלי תלת מימד), עבודה משרדית וצפייה בסרטי HD. לא למשחקים בכלל. 3. אין צורך בציוד היקפי, אך אם אפשר להמליץ על …

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. הייתי שמח לעזרה בבניית מחשב לגיימינג בתקציב של עד 6.5K, בדקתי את המפרטים המוצעים באתר והיקר שבהם היה עד 5K, ולכן אני אשמח לקבל הצעות למפרטים טובים יותר.... המחשב יכול להרעיש, ולכן אין צורך לשים דגש מיוחד על רעש או קירור מיוחד, וכמה שיותר מפרטים או אלטרנטיבות, והסבר להעדפות של אנשים, יעזרו לא רק לי אלא לשאר האנשים עם תקציב של יותר מ 5K. תודה מראש! דביר

4. Started by astralon,

טוב.... בקצרה - המליצו לי על מחשב והייתי בבדיקות אחרונות לקראת רכישה וגיליתי שלנובו לא נותנת לו אחריות בינלאומית בארץ :-( חוזרים לשולחן העבודה ושוב אני צריך מחשב.... דרישות: קטן וקל ללימודים, מספיק חזק למשחקים ממוצע פלוס. חשוב שיהיה חזק לצפייה בסרטים באיכות הגבוהה ביותר. גודל מסך - 13-14" משקל - כמה שפחות דיסק קשיח - מינימום 250 ג'יגה זיכרון - מינימום 4 ג'יגה כונן אופטי - רצוי אבל לא חובה, יש לי אפשרות להוסיף חיצוני במקרה הצורך. USB3 - רצוי מאוד (אם יש אפשרות להוסיף כרטיס כלשהו שייתן לי כזו זה מאוד יעזור). GPU - כמה שיותר חזק? :-\ יציאות מיוחדות - HDMI חובה!!! זמן סוללה - מינימום 3 שעות. עדיף יותר. אחריות - חובה, אני מעדיף 3 שנים מקסימום אני יכול להרחיב. חשוב מאוד: -קטן …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Jiddu101,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Starcraft 2, BF3, Crysis 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום, אני מחפש מחשב או טאבלט שישמש אותי כמחברת חכמה בלימודים. נתקלתי במספר מכשירים שנראים לי מאוד מתאימים אך בטווחי מכירים שונים ומשווקים שונים. הצרכים שלי: זיכרון: לפחות 50GB פנוי לא משנה SSD וא HDD. מסך: FHD מומלץ IPS בגודל של 13.3inch או 14inch. משקל: קל ככל האפשר אבל אני מתפשר פה. מעבד: חזק יחסית I3 לפחות. ראם:4GB לפחות. המכשיר כמו שאמרתי מיועד בשביל לימודים והעיקר שלי יהיה שימוש במסמכי office וספרים אלקטרונים אבל גם משחקי אינדי ברמה של limbo למי שמכיר. מה שחשוב מאוד זה שהסוללה תיהיה בסביבות ה10 שעות ללא טעינה ומומלץ אף יותר. כמו שאפשר להסיק אני מעוניין במכשיר מבוסס windows 8 pro אל תשאלו למה זה פשוט עניין של נוחות. מצאתי מספר מכשירים שמתאימים לצרכים שלי פחות או יותר.…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. הדגם של החמשב הנייד הוא HP ZE2151ea מהסדרה ze2000 בן 3. למחשב יש מן לחצן (כמתואר בתמונה, בפינה מתחת למסך, צ'ופציק בולט כזה) המודיע למחשב מתי המסך סגור, ובכך מכבה את תאורת הפלוסנט של המסך. הבעיה היא בו, הוא "נתקע" לא פיזית (אלא כנראה הכפתור עליו הוא שולט) על מצב בו הוא חושב שהוא סגור תמידית ובכל למעשה מבטל את פעולת התאורה האחורית - ולמעשה לא ניתן להשתמש במחשב כמו שהוא אלא צריך מסך חיצוני. האם מישהו נתקל או יודע איך לסדר דבר זה? אין על המחשב אחריות, אך לצערי לאחר ניסינם של אחרים עם שירות HP - זול זה לא הולך להיות. זה דיי דחוף... המחשב הזה הוא המחשב הראשי שלי. תודה.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום, אם תוכלו לעזור במציאת המחשב החלומי אשמח מאוד ואודה UX

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אני צריך מפרט של עד 6000 ש''ח ושלא יהיה כולל בו: מסך , כרטיס קול , מקלדת ועכבר אבל אם אתם יכולים לרשום לי מפרט עם מארז שיש בו הרבה מקומות למאווררים של 120MM וגם 80MM תרשמו כמה המחשב עולה בסה''כ עם המארז ובלי המארז אם אתם יכולים .... אהה ושבמחשב יהיה מעבד של Intel וכרטיס מסך של'GeForce לא AMD או ATI ותסבירו לי גם בדרך למה אנשים שמים שתי כרטיסי מסך על אותו מחשב שמעתי שיש שתי מעבדים אבל כרטיסי מסך לא הבנתי את זה אם מישהו שם שתי כרטיסי מסך במחשב שלו אז הוא צריך ליבה כפולה ?!?!? (דרך אגב ליבה זה ביוס נכון !?!?!?) תודה לכולם אוהב אותכם אחים שלי תעזרו למה אני חייב משהו מטורף........

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by brk2k,

יש לי התלבטות חזקה בין שתי מערכות שאחת מהם יותר זולה משמעותית (AMD) ואף יותר חזקה ומגיעה לרמה יותר חזקה באובר קלוק . המערכות הן אלה: Mobile ATHLON XP 2600+ ABIT NF 7 -SL OCZ 3200 enhanced latency platinum 512 * 2 wd 80 g sata 9800 pro compucase 300 W והנה מערכת האינטל: P4 2.6C ASUS P4P800 DELUXE OCZ 3200 enhanced latency platinum 512 * 2 wd 80 g sata 9800 pro compucase 300 W חברה בבקשה ממכם אני צריך חוות דעת איזה מהמערכות יגיע לאובר קלוק שיהיה יותר חזק ומהיר . כל דעה תתקבל בברכה זה באמת חשוב אז בבקשה ממכם תגיבו לגבי הת'ראד ... :-[ זה גם יכול לשמש דיון טוב מאוד לגבי איזה מערכת יותר טובה לאובר - AMD או אינטל תודה רבה רבה לכל המגיבים!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום, אבי טס לסין היום בלילה ואני צריך לתת לו שם של 3 דגמים מומלצים בטווח ה14-15 אינץ'. מדובר על לפטופ עבור סטודנט למשפטים. ביצועים גרפיים פחות נחוצים פה, השאיפה היא לאורך חיי בטרייה גבוה, מקלדת נוחה ומשקל לא גבוה. לגביי נושא - האם הדגם קיים בסין או לא, זה לא חשוב. המטרה שלי היא להביא לאבי פתק ובו רשומים שמות הדגמים ומחירם בארץ ובהתאם לכך הוא ידע האם ההפרש מצדיק את הקניה. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Intel Pentium D 920 Dual Core 2.8Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box 1760 ¤ 1 GIGABYTE GA-8I945P-G 680 ¤ 1 PQI TURBO DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 600 ¤ 1 SEAGATE 80GB 7200RPM SATAII 8MB 380 ¤ 1 Point Of View Geforce 7800GT 256MB PCI-E 1970 ¤ 1 LG GSA-4167B BLACK BULK 260 ¤ 1 Sunbeam Samurai BLACK 230 ¤ 1 FSP 400W ATX 12V (Version 2.0) 400W 12CM Fan 380 ¤ 1 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro 160 ¤ 1 מסך LG L1750HQ 8 MS 1820 ש"ח סה"כ מחיר סופי: ¤ 8036.9במזומן. התייעצות אחרונה לפני שאני קונה. את הציוד ההקפי אני קונה ממקום אחר.

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by bd,

אני רוצה שתעזרו לי להכין מפרט ממוצע למחשב שכל בנאדם שרוצה לקנות מחשב צריך להציע לו אותו בחודש הקרוב.. למשחקים עבודה רגילה אינטנרט אופיס..וכו'...משהו לא בשמיים זה לאנשים שלא מבינים מה היכולת של כל חלק אבל אני מעדיף לתת להם את המייטב של החלקים..ככה שיבואו עוד לקוחות ושלא יצא לי שם של נוכל... אם אפשר כמה מפרטים כולל מסך וכל הציוד ההיקפי..גודל הרדיסק סטנדט כמו שהולך היום בערךק 200 גיגה1 זיכרון 1 גיגה ראם..מארז חמוד..צורב דיוידי לוח שתומך ברוח הפיצרים....מקלדת וכו'..הכל סטנדט לא מעבר לממוצע.. אין סכום רלוונטי.. תודה חג שמח אבל לא צריך חלקים הכי יקירים או להגזים.. עד 5אלף שקל..אפשר בפחות צריך חלקים שמאימים למה שאמרתי..לא צריך כרטיס מסך ב 2000 שקל ולא איזה זיכרון יקר ..או מארז …

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by nily nily,

היי לכולם, אני מחפשת לוח גרפי שיתאים לאיור, עיצוב ux ui....אנימציה שמעתי על כמה חברות בניהן: wacom, huion, microsoft studio... יש לי כמה שאלות- יש לי מחשב נייד איטי וכדי להשתמש בלוחות הבנתי שצריך לחבר אותן למחשב, האם לוח גרפי מחייב חיבור למחשב או שיש לוחות שפועלים בלי מחשב? ואיזה לוח גרפי אתם ממליצים לקנות? אני סטודנטית ולא רוצה להוציא יותר מ- 3000 תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  15. שואל בשביל חבר שרוצה לקנות מחשב לגיימינג ב3000 שח 1. תקציב: 3000 שקל, אפשר לחרוג ב200 שקל (אלא אם כן מאוד משתלם לחרוג קצת יותר אז אפשר להציע 2. מה שימושי המחשב: משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? : לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שיהיה שקט, לא יותר מדי חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, אפשר להוסיף הרכבת מחשב בחנות אם זה לא משפיע על התקציב. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? …

16. Started by Tal_Ill,

היי, מצרפת מפרט עבור מחשב נייד גיימינג לצרכי עבודת תוכנות שרטוט ועיצוב (אוטוקאד, פוטושופ וכו). מבחינת חשיבות- חוזק, מהירות, שלא מתחמם בקלות ומחזיק לאורך זמן. רגילה עד היום למחשבים של hp אבל ראיתי את המפרט הזה של לנובו, יש משהו שרצוי לשנות במפרט? או המלצה למחשב אחר שיכול להתאים לדרישות האלה? היתה עדיפות למשקל נמוך יותר אבל לא מצאתי כזה שתואם לדרישות. אחריות שלוש שנות אחריות באתר הלקוח ע"י היבואן הרשמי שלוש שנות אחריות למטען ושנה אחריות לסוללה מותג Lenovo דגם 82XW006BIV מעבד I…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. טוב הרכבתי את המפרט הבא, אני מתכוון לרכוש בסופש הזה, או בתחילת שבוע הבא [בתקווה השבוע], אשמח לחוות דעת: 423 423 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 BOX AMD1205 221 221 1 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 NQ F2-6400CL5D-2GBNQ 781 781 1 כרטיס גרפי Sparkle nVIDIA GeForce 9600GT 512MB PCIe SF-PX96GT512D3-HP 214 214 1 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB SATA2 8MB 1600AAJS 126 126 1 צורב LG GSA-GH20N X20 DVD GSA-GH20N 357 357 1 מארז כולל ספק HEC 6A19B Black 400W CI-6A19B-400 79 79 1 הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מאמץ ועומס סהכ מחיר: 2,204 ¤ לוח אם: 328 328 1 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI 31542 274 274 1 לוח אם GIGABYTE GA-MA69VM-S2 38470 הור…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. לאחר דפדוף בפורום לגבי המלצות על חלקים ומפרטים שונים אני עדיין חלוק לגבי חלקים מסוימים ולגבי השימושים הצורך הוא שהמערכת תיתן בצועים מלאים ב3 משחקים startcraft2,gw2 ו wow והרצת סרטים ב FULL HD הנה המפרט : Intel Core i5 4670 Haswell tray 1070 ש"ח scythe mugen 3 215 ש"ח Asus z87-k 670 ש"ח Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz 365 ש"ח Wd red 2TB 560 ש"ח Asus Radeon HD 7850 2GB …

19. Started by Firefix,

מעבד: CPU Type QuadCore Intel Core i5-2400, 3200 MHz לוח אם: Gigabyte GA-H61M-DS2 (2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN כרטיס מסך : Video Adapter NVIDIA GeForce GT 430 (1 GB) מארז: SOHOO ספק: Solid power ATX 550W

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. דרוש מפרט למחשב שישמש בעיקר לגיימינג וקצת גרפיקה קלה (illustrator, indesign) בתקציב של 5500 ש"ח. במידת הצורך ניתן לחרוג ל-6000 (אבל רק אם זה ישפר משמעותית את התועלת\עלות). ללא ציוד היקפי או מערכת הפעלה. כמו כן כולל מסך בגודל 24 שיתן עבודה טובה (ניגודיות,זמן תגובה,רזולוציה- אני לא כ"כ מתמצא אז אשאיר לכם את העניין). לא הולך לעבור OC. שיכלול כרטיס מסך R9 280X עם 3G זיכרון (מקריאה בפורום הגעתי למסקנה שזהו הכרטיס הטוב ביותר בטווח המחירים שהגדרתי. אם לדעתכם עדיף כרטיס אחר אשמח לשמוע איזה ולמה). משחקים שאני הולך להריץ עליו לדוגמה: fallout new vegas, skyrim, farcry,batman arkham origins, assasin's creed black flag ברזולוציה גבוהה (לא מתכנן להגיע לאולטרה בכזה תקציב). תודה רבה רבה …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום רב אני מחפש נייד 14 עד לסכום של 3000 ש"ח על המחשב לתמוך בעבודה עם אופיס\אינטרנט בקיצור בסיסי. מתלבט בין שני דגמים-אשמח לקבל חוות דעת לגבי אמינות\תקלות\שרות של המוצר. ASUS-http://www.pascal-sh.com/product.asp?productid=2327&CatCode=164 http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSPGahash&cat=2020 לנובו. עזרתכם בהחלטה-דגש על אמינות\שרות למוצר מבחינת ביצועים כולם יעשו את העבודה . תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 760 2.8Ghz 8MB Cache Tray כמות: 1 - מחיר: ₪933 קירור למעבד: Evercool TRANSFORMER4 (4X Heatpipe) 775/1156/1366/AM2/AM3 כמות: 1 - מחיר: ₪166 לוח אם: Gigabyte P55A-UD3 כמות: 1 - מחיר: ₪680 מארז: Thermaltake Element T + 450W PSU כמות: 1 - מחיר: ₪536 זיכרון: 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3 כמות: 2 - מחיר: ₪122 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500G Sata II 16MB כמות: 1 - מחיר: ₪195 קשיח למחשב שולחני: Intel SSD 40GB כמות: 1 - מחיר: ₪467 כרטיס מסך: Gigabyte GTX460 1024MB GDDR5 DUAL DVI כמות: 1 - מחיר: ₪1077 רשתות: D-Link Lan Card 10/100 PCI Dual Speed כמות: 1 - מחיר: ₪27 הרכבה…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אני לא מבין אותכם.. זה לא יוסיף לא עכשיו ולא בעתיד בעתיד כלום.. וה700 800 שקל האלה היו יכולים להיות הרבה יותר מנוצלים בדברים אחרים כמו במסך רמקולים כרטיס מסך וכדומה.. כאילו השיפור שהמעבד הזה יביא במשחקים על E6300 הוא 0%

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by redbaron,

על המחשב ירוצו מכונות ווירטואליות, משהו כמו 2-3 במקביל. לפעמים גם איזה מישחק כזה או אחר, וסביר להניח שהוא לא יהיה הדבר הכי חם בשוק : חשבתי על הלוח של ASUS P5B DELUXE או על ה COMMANDO, היות ושמעתי רק דברים טובים על ה DELUX והיות והוא מגיע עם כניסת פיירוויר. חשוב לי שיהיו לי כניסות רבות של כרטיסי PCI, ולכן ה COMMANDO יכול לבוא בחשבון. מבחינת זיכרון, אני נוטה ללכת על קינגסטון (אחריות לכל החיים), אבל אם משהו דומה לו בביצועים, ובעל מחיר דומה אני פתוח להצעות. מה ההבדל בין הסוג הזה והסוג ה "רגיל" של קינגסטון? האם יש הצדקה למחיר בהיתחשב שאני לא ממש גיימר... : מעבד, אינטל E6600, ניראה לי התמורה הכי טובה לכסף, בלי להישתגע יותר מידי. דיסק יש לי, SATAII 160G של WD. מחכה רק …

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Rbix,

אז בעקבות השהות שלי כאן בפורום, ניצלתי את הידע הפעוט שלי בבניית אתרים למען המטרה שלשמה כולנו כאן. הרעיון הוא פשוט: כולנו מחפשים את המכשיר הבא שלנו. יש כאלה שכבר יש להם אותו. לרוב, כולנו שואלים את אותן השאלות ומקבלים את אותן התשובות. אז למה לא לרכז הכל במקום אחד? האתר שפתחתי נועד לעזור לחברי הפורום לקבל מידע על המכשירים שהם מתכננים לקנות. ברשותכם מכשיר כלשהו? הקדישו 10 שניות כדי למלא משוב מהיר על המכשיר, או מס' דק' כדי לכתוב עליו ביקורת קצרה. אין על אותו מכשיר עמוד? אתם יכולים לפתוח בעצמכם! אם מישהו רוצה לקחת חלק בפרוייקט ולעזור, הוא יותר ממוזמן לפנות אליי בפרטי www.geemeek.co.il

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים