ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלומות. אני הולך לקנות בזמן הקרוב מאוד מערכת מחשב חדשה. בניתי את המערכת באתר של החנות KSP, וזה מה שיצא לי. אגב, זוהי מערכת מחשב אשר תהיה מיועדת רוב רובה למשחקים. מעבד AMD Athlon XP 2000+ Cooper Fan. לוח אם למעבד AMD של חברת Gigabyte מדגם VAX (KT400) AGPx8, ATA133, USB2SB. זכרון של חברת Twinmos מסוג 256MB DDR333. כרטיס מסך של חברת ATI מדגם Radeon 9500PRO 128MB TV, DVI. כרטיס קול של חברת Creative מדגם Live! 5.1. דיסק קשיח של חברת Maxtor מסוג ה-60GB 7200 RPM. כונן דיסקים של חברת Sony. כונן CDRom של חברת Sony. מארז מסוג ATX MIDI 350W USB. מסך 17' של חברת Samsung מדגם DFX Flat 753. מערכת מקלדת + עכבר אופטי של חברת Microsoft. ומערכת רמקולים הכוללת שני רמקולים וסאבוואפר של חברת …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לציין שיש לי כבר כרטיס מסך שהוא יחסית טוב וחדש amd radeon hd 7770 ואני רק צריך לשנות את חלקי המחשב שיהיו טובים ושיעבדו עם הכרטיס מסך שלי.1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:CSGO LOL PAYDAY 2 BATTLEFIELD 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברים, שמח שהפורום והאתר הזה מחזיקים מעמד ואפילו משתפרים ! אני מתלבט אם לרכוש מחשב חדש או לא והסיבות הן שכרגע יש לי מחשב ממוצע אך משנת 2008 והוא דור אחד או שניים אחורה. כבר מספר שנים לא השקעתי על מחשב ראוי ולאחרונה המחשב הנוכחי שלי עושה לי בעיות. הקונפיגורציה הנוכחית שלי היא : מעבד Q6600 לוח אסוס P5K-E/WIFI 6 ג'יגה זכרון (מעורבב) כרטיס מסך HD7850 דיסק 1TR משנת 2008 שעדיין עובד כמו גדול דיסק SSD 120 של אינטל שלפעמים הלוח אם לא מזהה אותו והוא עושה לי צרות מארז של NZXT KAHOS שרכשתי לפני שנה ב-300 ש"ח והוא דיי נמאס עליי כי הוא מסורבל וכבד מאוד שני ספקי כח (האחד יותר איכותי מהשני אך שניהם לא ג'נרים - שכחתי את המותגים) כיום אני משחק בעיקר BF4 ומידי פעם משחקים אחרים. לאחרו…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד קל משקל במחיר של עד 4,000 ₪ (אפשר לחרוג קצת) דרישות: גודל 13.3" – 14" משקל נמוך מ-1.5 ק"ג מעבד i5 זיכרון 8 GB דיסק קשיח 256 GB SSD עדיפות לדגם עם כניסת VGA לחיבור מסך סטנדרטי סוס עבודה - יצרן וסידרה איכותיים (לדוגמא ThinkPad או Vostro) כולל מערכת הפעלה כרגע מצאתי את הדגמים האלה: Lenovo ThinkPad 13 20GJ0048IV – משקל 1.4 ק"ג – 3790 ₪ HP ProBook 430 G2 P4N89EA 3Y – משקל 1.5 ק"ג – 3978 ₪ Asus ZenBook UX305UA-FB012T – משקל 1.3 ק"ג – 3999 ₪ איזה מבניהם עדיף מבחינת אחריות ואיכות מוצר ? (מבחינת רכיבים הם די זהים) יש דגמים נוספים שיכולים לענות על הדרישות שלי ?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הערה :המחיר משוער וזאת משום שלא מצאתי את הלוח שבו אני מעוניין ואני גם לא סגור על פיתרון הקירור למעבד . המפרט מיועד להמהרה אולם אני לא מעוניין לשלם תוספת משמעותית עבור חלקים יקרים שיתנו לי שיפור זניח בביצועים. שקט חשוב מאוד , ואני מוכן לשים עד 500 ¤ עבור קירור שהוא פסיבי\מים , אולם כזה ,שיאפשר המהרה בעזרת מאורר 120 מילימטר שקט ואיכותי שינכנס באופן אוטומטי לפעולה כאשר החום עולה . EP43-DS3R: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=349034.msg3016672#msg3016672 ¤ 2x2GB OCZ Vista----ddr2 ---900 ---שימו לב מדובר ב-2 סטים ,כלומר 8gb בסך הכל ש"ח 1390 ¤- Core 2 Quad Q9450, 1333Mhz 804 ¤ 1TB 7200 RPM, 32MB---hd ש"ח Teac/SONY---flofy 1.4 -- ¤ 40 External BURNER USB 2.0 GSA-E6…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש על העזרה! בן משפחה מבוגר כבן 60 ביקש ממני לרכוש עבורו מחשב נייד בתקציב של כ-2500 עם אפשרות לחרוג עד 3000 ש"ח. אני מתכוון לקנות לו את המחשב מאחת החנויות בארץ, עדיפות לאיזור המרכז, אבל אם יש משלוח כמו ברוב החנויות אז זה לא קריטי. מטרות המחשב הן בעיקר גלישה באינטרנט, ועבודה עם אופיס. אני מניח שרוב העבודה שתעשה עם המחשב הזה היא גלישה ומקסימום הורדת מצגות שמועברות במייל והצגתם, פלוס סרטונים ואולי גם סרטים באורך מלא. רצוי מאד למרות מסגרת הגבלת התקציב והעובדה שזה מחשב נייד פשוט יחסית שיהיה לנייד ספיקר יחסית איכותי, כי לדעתי הוא מתכוון לשמוע הרבה מוזיקה דרך הרמקול הזה. אני יודע שזאת דרישה מעט בעייתית. גודל המסך - לדעתי לא מהקטנים ביותר כי בכל זאת מדובר באדם מב…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד intel core i5 2400 מאוורר למעבד generic cpu cooler לוח אם gigabyte h67m-ud2h-b3 זכרון 4gb kingston דיסק קשיח wd 500mb כרטיס מסך מובנה עדיין לא חשבתי על כרטיס לא יודע אם יש לי צורך אני לא גיימר צורב LG dvd x22 מארז warrior- 18 midi ATX Black with 80mm fan (arctic cooling) (no psu ספק כוח golden tiger 450w 12 cm מחיר: 2050 שח אציין כי אני לא גיימר אבל אני צריך מחשב חזק כי אני עובד עם הרבה אינטרנט בו זמנית וגם אני לא אוהב לסגור חלונות אשמח לשמוע דעות ושיפורים במיוחד לגבי הקירור וסתם בכללי תודה.
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב שיחזיק משחקים חדשים בשוק בצורה טובה, גם יהיה מחשב ביתי לכל השימושים, סרטים, סדרות, HD, משחקים, אינטרנט והכל. צריך בנוסף מקלדת ועכבר אלחוטיים (הסט של מיקרוסופט 3000 בחרתי) ומערכת הפעלה ווינדוס 8. אני בניתי את המפרט הבא : סה"כ 4385 (קצת חורג לי מהתקציב) אשמח להמלצות ושיפורים אם יש לכם איך לחסוך (בדגש על הכ.מסך אם הוא שווה את המחיר והלוח אם) *את המפרט בניתי בKSP, נוח לי כי יש לי ליד הבית. תודה רבה! רן
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דרוש לי מפרט למחשב חזק איכותי ומהיר , אני אישית הייתי מעדיף שלא לחסוך , השימושים במחשב יהיו בעצם כמעט להכל , אני רוצה שהוא יוכל לסחוב תוכנות כבדות בלי בעיה ,יתאים לעריכות שונות של סרטי וידאו , הדבקת תרגומים בסרטים וכו'. הוא יכיל הרבה תכני HD כי המחשב אמור להתחבר ל-LCD 32 שלי בחדר והולך לשמש בגדול בתור סוג של "סטרימר" , הוא אמור להיות מחובר למערכת קולנוע ביתית שיש לי ככה שחשוב לי שתהיה לי את האפשרות לשמוע סראונד מהמחשב. כמו כן אני הולך להעמיס עליו הרבה מאוד חומר , בנוסף אני גם רוצה שהוא יהיה מיועד גם למשחקים בסופו של דבר למרות שאיני כ"כ משחק במחשב , אבל אני לא רוצה להיות מוגבל גם מהבחינה הזאת,אין צורך במסך כי יש לי מסך FULL HD של LG שקניתי לא מזמן שכמובן מגיע לרזולוציה מקס…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אופציה ראשונה - אופציה מספר 2 - מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i7 8700 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1430 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 - משתתף בבלאק פריידי כמות: 1 - מחיר: ₪ 69 לוחות אם: MSI Z370 TOMAHAWK כמות: 1 - מחיר: ₪ 724 זכרונות: Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 Vengance LPX Black CMK16GX4M2A2133C13 - משתתף בבלאק פריידי כמות: 1 - מחיר: ₪ 693 מארזים: Fractal Design Focus Black Window כמות: 1 - מחיר: ₪ 282 ספקי כוח: Corsair RM750x 750W PSU 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 527 דיסקים SSD: Samsung SSD 250G 960 EVO NVMe M.2…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המפרט מיועד למשחקים ואינטרנט [AMD] לא צריך מסך.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אשמח לדעת כמה המחשב שלי שווה כיום כי אני מתכוון למכור אותו קומפלט. המפרט שלי בצד, תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
MSI H87 LGA 1150,DDR 3 1600,2xPCI-E,DVI,HDMI,DP- לוח אם INTEL CORE I5 HASWELL 4430 3.0GHZ 6MB L3 TRAY- מעבד SCYTHE KATANA 3 CPU COOLER SCKTN-3000- קירור למעבד KINGSTON HYPERX BLU 2*4 DDR3 1333/1600- זיכרון (חצי 1333 והחצי השני 1600) CRUCIAL M4 2.5I 128GB SSD MLC SATAT 3- דיסק קשיח SAPPHIRE RADEON HD7790 1GB DDR5 DX11- כרטיס מסך כמה אתם חושבים שהדברים האלה שווים יחד? יחד עם זאת אשמח לקבל ביקורת על המחשב
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש בתקופה האחרונה נייד חדש ואובד עצות מכמות המבחר והדגמים. המחשב צריך להיות בין 14-15.6 אינצ לא כבד מידי. למרות שהשימוש הוא משרדי בעיקר וצפייה בסרטים, אני בכל זאת רוצה מחשב חזק ומהיר מאוד. חשוב לי העיצוב ושיהיה במשקל נשיאה סביר. מתחבר לעיצוב של אפל אבל לא בהכרח. בנוסף שהמחשב והרכיבים יהיו מדגם חדש ככל האפשר. טווח המחירים רחב יחסית - 4,000 שח למחשב ש״עושה את העבודה״ עד 7000 שח למחשב שבאמת שווה את המחיר. מחפש הכוונה כי הלכתי לאיבוד באינטרנט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 - 7,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש…
-
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
חיפשתי וחיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי שום מחשב נייד בסביבות מחירים של 5000 ש"ח עם כרטיס מסך NVIDIA GeForce GT 650והתפשרתי על NVIDIA GeForce GT 635M, יכול מאוד להיות שזה טעות טיפשית כיוון שהכרטיס מהר מאוד יהיה לא רלוונטי לשוק, ואז יכלתי פשוט לקנות מחשב פשוט ב 3000 ש"ח ולוותר על חווית המשחק הקצרה שהוא יפיק.בכל אופן, זה רק אני או ש KSP ושניידר מחשבים מוכרים את אותו המחשב בכמעט אותו מחיר, רק שבשניידר אתה מקבל נפח זיכרון של 8G (!) בעוד ב KSP זה עומד על נפח של 4G , אם ישנו נתון נוסף ששונה ולא ראיתי אשמח לדעת!אם זה אכן ככה, אקנה כמובן משניידר המחשב באתר שניידר מחשביםhttp://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21285 המחשב באתר KSP http://ksp.co.il/?uin=17341
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? איני מעורה כל-כך במחירי השוק העדכניים. נכון לעכשיו התקציב הוא עד 5,000 ש"ח אבל אהיה מוכן לחרוג במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר לגיימינג. למשל הייתי רוצה מפרט למחשב שיכול להריץ את Cyberpunk 2077 ואת Red Dead Redemption 2. לא בהכרח בהגדרות מקסימליות או 4K אבל לפחות בהגדרות גבוהות ועם FPS 60 יציב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני מחפש מפרט מלא, כולל SSD ומרכיבים בסיסיים. …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
החלטתי לרכוש היום את ה-SC3 ,שהוא לדעתי האישית ,הנייד האופטימאלי שמאפשר את מירב היתרונות ואת מינימום החסרונות. אפשר לומר שהוא מגלם את הטוב מכל העולמות בכך שמצד אחד הוא קל משקל (800 גרם) ובעל מימדים של קופסת סרט DVD,כך שאפשר להכניס אותו לתוך תיק צד קטנצ'יק ומצד שני הוא מאפשר ביצוע סביר(גם אם לא אופטימאלי) של כל אותם דברים שניתן לעשות עם ניידים ששוקלים פי כמה וכמה, ושמחייבים היסחבות עם תרמיל גב או תיק ממש. יתרון משמעותי נוסף הוא שיש לו חריץ - ExpressCard/34 slot שמאפשר לחבר לו בקלות ובנוחות מגוון רחב של אביזרים שמשדרגים את הפונקציונאליות שלו בצורה משמעותית (לדוגמא מודם סלולארי- 3G , כרטיס TV ,בקר דיסקים חיצוניים וכיוצא באלו) כמו כן הוא מגיע מובנה עם GPS . הסוללה הבסיסית ש…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש נייד לעבודה, קל משקל לנשיאה ברכבת. בדגש על משקל אבל בלי מחיר מפוצץ. עדיף עם חיי סוללה ארוכים וRAM של 8GB או יותר. עם ביצועים מספיקים ככה שהדבר הכי כבד שירוץ עליו זה MATLAB אבל בזריזות. מסך 15.6 או יותר.
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז המחשב הנהדר שלי, החזיר את חייו לבורא( לנובו יוגה 2 פרו),אחרי כמעט חמש שנים, הייתי מאוד מרוצה ממנו, והוא היה ללא תקלות בכלל. אני זקוקה למחשב בעיקר לעבודות משרד, נטפליקס, וגלישה באינטרנט. מסך בין 13-14, שלא יהיה כבד מדי. וכאן אני נתקעת, כי יש המון אופציות, ואני מבינה שזה לא המקום לבחור לפי הצבע. מהקצת שקראתי, אני מבינה שאני צריכה זיכרון פנימי של של לפחות 8, וזיכרון ssd, , כיוון שהוא עמיד יותר למכות. עמודות זה גם פרמטר חשוב, יש לי כישרון להפיל/לשפוך דברים, וחתול שאוהב לקפוץ ולשבת על המחשב. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים (לא יותר מדי כבדים , סגנון League Of Legends, Counter Strike ושאר משחקי הרשת הפופולריים שיהיו על FPS גבוה ועל מקסימום דרישות..) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? כמה שיותר קטן יותר טוב, לא יודע את ההבדל בין מבריק למאט. * רזולוציית המסך? לא מבין בזה הרבה אבל כמה שיותר, יותר טוב. כל מה שישפר לי את הביצועים והגרפיקה במשחקים הרי הוא מבורך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא משנה כל כך, כמה שפחות יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שעתיים כאשר יש סרט מתנגן ברקע כשהוא לא מחובר לחשמל על מקסימום בהירות. יותר מזה לא (רוב הזמן הוא יהיה מחובר לשקע חשמלי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו מחוץ לנורמה, עדיף כמה שיותר כניסות …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני לפני קניית נייד חדש ואחרי שנכוויתי מהשירות של מעבדת CPM אני מעוניין לדעת מיהם נותני השירות בארץ לניידים הנפוצים ומהי דעתכם על השירות שלהם. הנה רשימת כמה יצרנים מרכזיים, אם אתם חושבים על חברה נוספת אתם מוזמנים להוסיף: LENOVO HP TOSHIBA ACER MSI ASUS LG DELL - בנוגע ל- CPM אני כבר יודע טוב מדי, אם יש מפיצים נוספים עם שירות יותר טוב אשמח אם תוסיפו אותם.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני נמצא כרגע בארה"ב ובקרוב אחזור לארץ, אני רוצה לנצל את זה כדי להזמין את רוב החלקים למחשב מכאן למעט מארז ומסך. בניתי מפרט מחשב לפי מה שאני מכיר ויודע אבל הידע שלי הוא מאוד בסיסי ואשמח לקבל עזרה אם צריך לעשות שינויים ומה אתם חושבים והאם בכלל אתם מכירים מקום שאני יכול להזמין מפרט דומה בארץ במחיר דומה (לא אילת כמובן..) המטרה שלי היא מחשב בעיקר לגיימינג אבל גם לתוכנות עריכה כמו פוטושופ או פינקל סטודיו וכמובן לשמור לעצמי את היכולת שדרוג בעוד כמה שנים ולא להחליף את הכל מעבד: AMD Ryzen 7 3700X 8-Core, 16-Thread Unlocked Desktop Processor with Wraith Prism LED Cooler מחיר: 1,041 ש"ח https://www.amazon.com/gp/product/B07SXMZLPK/ref=ox_sc_act_title_6?smid=ATVPDKIKX0DER&am…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 5500 שקלים, אפשר לחרוג עד 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש המירבי הוא תכנות, הרבה עבודה עם VM, (בערך כשלוש VM של לינוקס רצים במקביל), בנוסף טיפה גיימינג (משחק כשעה בשבוע במשחקים בסגנון הירוס 3, פורטל, פורטנייט, ביושוק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי ש…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כותרת, תקציב: 9000-9500, הבקשה היחידה שהחנות תקבל במזומן וצ'קים. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחי חושב לקנות MAC BOOK AIR. אני זוכר שזמן קצר אחרי שהוא יצא היה דיון שבו סיפרו על דגמים מתחרים שהיו דקים באותה מידה אבל עדיפים על המק מבחינת ביצועים או מבחינת מחיר. האם יש ניידים דקים באותה מידה או דקים יותר שעדיפים על MAC BOOK AIR? השימושים הם גלישה ברשת וצפיה בסרטים/שירים. המשקל ונוחות הם גורמים מרכזיים. חשוב לציין שהמחשב ירכש בניו יורק.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-