ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
מתכנן לקנות בחודש הקרוב מחשב חדש, ואני רוצה לדעת בכמה אני יכול למכור את הנוכחי שלי. לוח אם Gigabyte M55S-S3 מעבד AMD Phenom II X2 555 4GB RAM זוג כוננים של WD של 500 ג'יגה כל אחד. כ. מסך HD5770 1GB מארז NZXT Trinity ספק SeaSonic 520W מודולרי. יש בו גם כרטיס קול של Creative, איזה Audigy או משהו שעלה לי בזמנו 200 שקל +-, ואולי עוד שטויות שאני שוכח אבל זה לא רלוונטי. מחשב ישן מאוד שעבר כמה שדרוגים מקיפים, בעקרון המארז ולוח האם כבר בני 5-6, שאר החלקים יותר חדשים. אין לי שום ציפיות פה, זה מחשב חלש, אני רוצה את המחיר הכי ריאליסטי וכזה שיאפשר לי למכור את המחשב מהר גם אם אפשר להוציא עליו כמה גרושים יותר. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון לקנות מחשב נייח לצורך לימודים וכתחביב שישמש בעיקר לעיצוב גרפי ועריכת וידאו בHD יש לי נסיון וידע בתחום החומרה ולכן חקרתי והרכבתי לעצמי מפרט שאני מרוצה ממנו בנוסף בחנות לא היה קיט ram 2x8 1600 cl9 ולכן בחרתי 2 יחידות של 8. אין בעיה עם זה נכון? תנו לי חוות דעת מקצועית על המפרט בבקשה 1 Intel Core i7 4770 Haswell 3.4Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 27387 מעבד אינטל 1 Arctic Freezer 11 LP 22112 מאוורר למעבד 1 27339 Gigabyte GA-Z87-HD3 LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI לוחות אם למעבדי אינטל 2 Corsair Vengeance LP 8GB DDR3 1600MHz CL9 28882 זכרונות 1 Zotac GTX660 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 25281 כרטיסי מסך 1 Western Digital Caviar Black…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן. קניתי לפני כמה ימים מחשב חדש ורציתי לשמוע (לקרוא) קצת חוות דעת שלכם עליו. חשוב לציין שלא פתחתי אשכול לקבלת הצעה ממכם לפני קנייה כי הסתכלתי במשך כמה ימים פה על אשכולות של אחרים עם אותם תקציב ועם אותם דרישות בדיוק כמו שלי וחשבתי שלא אצטרך לפתוח סתם עוד אשכול. הדרישות בגדול היו: מחשב למשחקים כבדים - GTA 5, באטלפילד החדש וכל המשחקים החדשים, שירוצו על הגדרות גבוהות. ללא OC, ועם דרישות שקט ברמה סבירה. המסך הוא: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2950 Intel Core i5-4670 TRAY Arctic Cooling Freezer 13 Gigabyte GA-H81M-S2PV Fractal Design Core 3000 USB 3.0 8GB Crucial Original DDR3 1600Mhz SSD Samsung MZ7TE120BW 840 EVO Series 120GB 2.5" Sata 3 Western Digital Cavia…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות וצפיה בסרטים.פוטושופ.וירטואליזציה - כמה מערכות הפעלה ב-PC אחד* גודל המסך? 15.6 " * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משהו מיוחד * משקל רצוי? עדיף שלא יהיה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא יודע מה זה זמן ארוך, אבל כמובן שעדיף כמה שיותר ארוך... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500gb עדיפות 7200RPM * כונן אופטי? צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על asus/אפשר גם לחברות אחרות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? עדיפות למעבד i5 או…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד - Intel i5 4670K לוח אם - Asus Gryphon Z87 זכרון - 8G (2x4GB) Patriot DDR3 1600Mhz כרטיס מסך - Sapphire R9 290 Tri-X כונן קשיח - Samsung 500GB(HD502HJ) כונן אופטי - LG GH20NS15 קירור למעבד - CoolerMaster V6 ספק כוח - SeaSonic 850W Bronze Series Active PFC 12cm Fan Modular PSU מארז - Corsair Carbide 200R נרכש לפני פחות מחודשיים(הכול חוץ מכוננים קשיחים וכונן אופטי) מסטארט פיסי, יש לי את כל החוברות, כל הדיסקים וכל האריזות הכול כולל הכול. אני שוקל למכור ולרכוש מחשב נייד ללימודים, גלישה, משחקים קלים(קאונטר-סטרייק לדוגמא) וסרטים ואת שאר הכסף לשים בצד ואולי לרכוש קונסולה כלשהי. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים אני מחפש מפרט למקום העבודה. השימוש בו יהיה בעיקר משרדי (OFFICE,אינטרנט וכו') כך שהפוקוס הוא על מעבד וזיכרון נורמליים צריך שגם מסך יהיה כלול בתקציב . מה התקציב המקסימאלי? 3.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל לא קריטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן מקלדת עכבר ורמקולים זולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי ל…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הוא בן 4 שנים, מעבד ATOM N450, י1.66 ג'יגה הרץ, 1 ג'יגה זיכרון ddr2 מסך 10 אינץ' לד. הארדיסק 250 ג'יגה, קישוריות בלוטות', ווי פי, סלולרית(כרטיס סים). כמה הוא שווה לדעתכם? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם באמת יש צורך אם אפשר לחסוך מה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ערוצי טלויזיה ,אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1650*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח גם להמלצה על מחשב לחבר, התקציב הוא עד 3K - עדיף כמובן כמה שפחות, אך אם זה שווה את ההפרש ניתן למתוח את התקציב גם בכמה מאות בודדות. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, אינטרנט, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מסך 15.6, לא קריטי אם מבריק, לא קריטי הרזולוציה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם ישנם ניידים זולים (עד 3K) הכוללים חריץ mSATA לחיבור של SSD בנוסף לקשיח הקיים? (משיטוט מצאתי או בעלי קשיח הייבריד, או בעלי מסכים קטנים יותר, או מחשבים יקרים מהסדרות העסקיות) בנוסף , האם חיבור אחד כזה עצמאית מבטל את האחריות? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כי אני רואה שחלקם יותר יקרים וחלקם פחות.. ובטופיק מפורסם פה שמדריך איך לעשות את העניין של הוספת HDD CADDY במקום CD ROM גם מוזכר העניין הזה שבעצם גובים יותר כסף על HDD CADDY שכביכול תואם דגם מסויים כשבעצם הכל זהה למישהו יש מושג? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם זה משהו חשוב מאוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.assassin creed 4,battle field 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך טלויזיה חדש של 27-32 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי! אני מתכוון לעבור דירה בקרוב ומכיוון שכל הציוד שלי נשאר בבית אני צריך המלצות לקצת אלקטרוניקה לבית החדש. הדברים מאוד בסיסיים- מחשב לאינטרנט, למוסיקה ולסדרות (כולל מסך, מקלדת, עכבר). משהו נורמטיבי, לא חייב להריץ גיימינג, רצוי שתהיה לו יכולת להריץ דברים בסיסיים (פרו, פיפ"א). חשוב חשוב- שאוכל לחבר אותו לטלוויזיה. מתכוון לקנות חדשה שאתה על הקיר, סביבות 30-40 אינץ'. אם למישהו יש המלצות לדגמים וחברות זה גם המקום. חשוב חשוב- רמקולים. אני רוצה לחבר באיזושהי צורה את הרמקולים לטלוויזיה ולמחשב. איך עושים את זה? אילו חיבורים אני צריך לוודא שיש בשניהם והאם אני צריך להתארגן בצורה מיוחדת? חשוב לי גם לקבל המלצות לערכות של רמקולים (2 או 5). השאיפה היא שכל הסיפור יסתכם בכמה אלפי שקלים ב…
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מחפש מפרטי גיימינג ומצאתי עד עכשיו 3 טובים אני צריך ביקורת עליהם http://www.tms.co.il/preview/spec/aj7yp8un http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1150 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10329 וזה מסך שחשבתי לקנות בנוסף http://www.tms.co.il/product/10845 אשמח לביקורת או למפרטים בטווח המחירים האלו תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 * רזולוציית המסך? HD 1366x768 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד * Bluetooth? מעדיף שיהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 ומעלה * כונן אופטי? לא הכרחי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? משום מה ננעלתי על ASUS שלום. השארתי למעלה רק את מה שרלוונטי. מחפש נייד פשוט, שישרת אותי לאינטרנט ואופיס לכמה שנים. משום מה ננעלתי על ASUS ואני הולך לאיבוד בין הדגמים. ראיתי את ה S400CA מוחדש עם שנה אחריות באתר קופונים ב 2099. יש את דגמי ה 451 למיניהם. ממש הולך לאיבוד. תודה! אסף
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
המחשב הנ״ל מגיע ללא כונן DVD ועם דיסק קשיח, עם זיכרון 8GB. עכשיו יש לי 2 שאלות: 1. האם כדאי לשדרג את הסטיק זיכרון ל16GB בחנות עצמה? או שיש אפשרות לעשות את זה לבד ולחסוף כסף? 2. במידה ואני מעוניין להחליף את הדיסק הקשיח 1TB על 5400, בSSD 256, האם יש אפשרות לעשות את לבד? האם צריך מתאם או משהו? מבחינת לשלם על כונן ועבודה העלות מעל 1500 ש״ח בחנות.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב, בגלל שכיום אי אפשר כבר להרכיב לאפטופים, ואפשר רק לקנות מין תוצר מוגמר מלא בפלסטיק של חברות... נניח שיש לי סכום X... (נגיד אפילו 4000 שקל) הייתם מעדיפים לקנות מחשב ממש טוב בסכום הזה אבל ששוקל 2.5 קילו? (דוגמא טובה לכך זה דל) או מהאולטרהבוקסים שיש להם מחשבים סבירים... מסך קצת שביר... אבל בסך הכל מחשב סבבה לגמרי ששוקל קילו וחצי?
-
- 18 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם באמת יש צורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סקייפ, אימייל, פייסבוק, גלישה באתרים וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1650*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי, הדברים הכי מאתגרים שהמחשב יתמודד איתם הם משחקי פייסבוק/סרטוני יוטיוב 3…
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות NodeJS, WebStorm א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכי FHD 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלאן חברים, רציתי לבקש את עזרתכם בבניית מפרט חדש בסכום של 6500 ש"ח לגיימינג. תודה מראש לכל המשתתפים והעוזרים בדיון!
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות וצפיה בסרטים * גודל המסך? 14" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משהו מיוחד * משקל רצוי? עדיף שלא יהיה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יודע מה זה זמן ארוך, אבל כמובן שעדיף כמה שיותר ארוך... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500gb * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? בדרך כלל מעדיף דל.. אבל אשמח לשמוע אם סמסונג טובים, או כל דבר אחר שמחזיק זמן. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? שלא יהיה עבה מידיי ושיהיה מעבד i5.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים אני צלם,מתעסק בצילום סטילס ווידאו DSLR מחפש מחשב לעריכת וידאו ועריכת תמונות-לא HIGH END משהו שאפשר לעבוד עליו בכיף כנראה על תוכנת פרימייר,AVID,PHOTOSHOP התקציב הוא עד 3500 מקס-בלי מסך רעש-לא מפריע אוברקלוק-לא מתוכנן אם אפשר לא להגיע לסכום הסופי בכלל מעולה בלי מערכת הפעלה אין צורך בשום ציוד הקפי תודה רבה לעוזרים מעריך את זה!
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, אני סטודנט להנדסת מחשבים ואני מחפש כרגע לפטופ ללימודים. מקווה שתוכלו לעזור לי. מטרות המחשב? לימודים, קצת תכנות ושימוש יומיומי. גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 14-15 אינץ (יותר לכיוון ה14) * רזולוציית המסך? לא חשוב לי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? בערך 2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? צריך בערך 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף כונן SSD למערכת ההפעלה לפחות. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב של חבר שלי התקלקל(משהו ממש מוזר - המחשב היה מחובר לחשמל ופתאום קרס. גם המטען הפסיק לעבוד, הוא ניסה לחבר את המטען לשקע אחר והמטען עבד(האור שלו נדלק) אבל ברגע שמחברים למחשב המטען נכבה) בכל מקרה אשמח להמלצה על חנות טובה ואמינה באזור ירושלים. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-