ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
דרוש מחשב כולל מסך בעיקר לגיימינג, גלישה בנט ושימושים טיפוסיים בסגנון.. חשוב שהמחשב יהיה עמיד ממבחינת הספק, איכות חלקים ועמידות. אני יודע שהתקציב נמוך למדי, כך שאני לא מצפה לאיזה HIGH END. אז ככה, רצוי DUAL CORE איכותי כלשהו, הבנתי שהQUAD לא ישתלם לי בגלל חוסר הניצול שלו בינתים ופרט לכך, התקציב שלי לא מספיק.[עדיפות לאינטל] כונן קשיח 320GB,אין צורך ביותר. בנוגע לכ.מסך, בניתי על איזה 9800GT שאמרו לי שהוא חבל על הזמן, מה דעתכם? [יש לי עדיפות לNVIDIA 4 ג'יגה זכרון נראה לי אופטימלי. יש לי סט רמקולים 4.1, יש לוח אם עם כ.קול מובנה שיתמוך כראוי ב4.1? בניתי על מסך 20' רחב, אבל חבר שלי ממליץ לי בחום על יותר מזה, לדוגמא 22'..טוען כי ההבדל מטורף ותוספת המחיר שווה את זה. השתכנעתי, כך …
-
- 6 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום! בקרוב מאוד אני מתחיל לימודי הנדסת מכונות ואני זקוק למחשב נייד חדש לצורכי הלימודים. עקב חוסר התמצאותי בעולם המחשבים והחומרה (אך אחרי מחקר מעמיק בנושא..) אני מבקש את עזרתכם במציאת המחשב האידיאלי. אז ככה: התקציב הוא בסביבות ה3500 שקל (אפשרי מעט יותר אם צריך) מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, משחקים בסיסיים ביותר עם כיוון לבכלל לא * גודל המסך - סביבות 13.3" קצת פחות קצת יותר זה בסדר גמור * משקל רצוי - פחות מ 2 ק"ג (לכיוון 1.7-1.8 ) זאת בין הנק' היותר קריטיות מבחינת השיקולים * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן, 5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא *כונן קשיח - לפחות 300GB הסוג פחות משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא חו…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה של תמונות (קבצי RAW בכמויות גדולות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כנראה לייטרום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 3 תגובות
- 584 צפיות
-
-
מעבד 4300 בערך 600 ש"ח זכרונות - G SKILL 2048MB 667MHZ CL5 בערך 500 ש"ח לוח - ASROK LGA775 INTEL945 CONROE945G בערך 450 ש"ח כונן קשיח - WD2500KS 250GB בערך 350 ש"ח מארז+ספק - ANTEC SONATA בערך 700 ש"ח מסך 19' כלשהוא עד 1000 ש"ח כ.מסך+כ.קול ON BOARD אשמח לקבל כל הצעת ייעול
-
- 2 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום. אני הולך לקנות בימים הקרובים (בתקווה מחר ) מחשב חדש, וזקוק למספר המלצות. המחשב הולך לשמש בעיקר לעבודת סטודנט (כלומר תכנות .net, גלישה אינטנסיבית, טיפה עריכת תמונות). החלטתי על המעבד (p4;2.6 התומך ב HT, מכיוון שזו קניה חד-פעמית יקרה לשנים הקרובות) מכאן מתחילות הצרות... איזה לוח אם (אינני הולך להתעסק עם OC אז אני צריך אמין ויעיל, עדיף עם כ.קול עליו וכ.רשת ושאר תוספות. אבל חשוב האמין!) איזה HD, איזה כרטיס גראפי (מבחנתי גם Nvidia GF4 בסיסי יספיק כי אינני משחק לרוב עם המחשב). המחשב אמור לתפקד לשנים הקרובות בצורה אמינה וחשבתי להשקיע עד 5000 ש"ח (לא כולל מסך שיש לי כבר) אבל בפחות כסף יהיה יותר ממבורך ;D ... בתודה מראש....
-
- 7 תגובות
- 970 צפיות
-
-
היי, אני צריך מפרט למשחקים ב7000 שקל אני רוצה שיכיל 1024MB של RAM שיכלול מסך audigy 2 value logitech x-530 וצורב DVD 10X
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
אהלן, בעוד כשבועיים אתחיל את שנת הלימודים הראשונה שלי (הנדסה). אני מעוניין כעת להצתייד במחשב נייד שישמש אותי גם בקמפוס (סיכום הרצאות, גלישה באינטרנט וכו'), וגם במעונות לצפייה בלייב סטרימינג (כדורגל), והרצאות ביוטיוב.. הדרישות שאציין כאן הן משוערות, אם לדעתכם יש לשנות או להוסיף משהו על מנת שיענה על צרכיי באקדמיה אתם יותר ממוזמנים להציע: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס)- ובכללי שימוש בתוכנות בסיסיות הנדרשות להפעלה במחשב הביתי כחלק מלימודי ההנדסה, צפיה בסרטים והרצאות באינטרנט (יוטיוב) ובשידורים חיים (של כדורגל וספורט בכללי) -רצוי צפייה כמה שיותר חלקה, כי המחשב כנראה יחליף את הטלוויזיה בצפייה בספורט. * גודל המסך?- רצוי 17 אינצ' משום שכאמור ישמש לעבודה אינטנסי…
-
- 0 תגובות
- 531 צפיות
-
-
ברשותי LAPTOP (נייד), של HP דגם ZE2055EA. פתאום... ללא שום סיבה מיוחדת, המסך הוחשך לרמה כזאת שאני לא רואה כמעט כלום על המסך... למזלי הגדרתי מראש אופצייה למסך חיצוני אז ניצלתי את העובדה ורציתי לשלול תקלת תוכנה במקום חומרה ואכן לצערי זאת תקלת חומרה כי עם צג חיצוני הוא עובד שיגעון... :'( עכשיו אני תקוע עם LAPTOP שעובד כמו שולחני... מה ההצעות ? האם משהו פתאום רופף ? האם יש דרך כלשהי אחרת ?.. אגב ב- DOS הוא גם חשוך כך שבוודאות של 100% זאת תקלת חומרה כלשהי.... אשמח לעזרה כי זה די חשוב לי ליום ראשון הקרוב..... תודה :'(
-
- 15 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
יש שני דגמים שאני מאוד מתלבט בניהם בנוסף גם עלה לי טיפה התקציב ל3500, אם זה פותח אפשרות לדברים קצת יותר טובים. עוד שאלה: הראו לי בבאג מחשב של סמסונג עם מעבד Amd, האם כדאי ללכת על משהו כזה או להישאר עם intel? האופציות שלי הן: (אם יש הצעות חדשות עם התקציב החדש אשמח לשמוע, אם לא מה עדיף מבניהם) vostro 3450 - http://www.notebookclub.co.il/products/dell%20saleout/saleout-3450-2350m.htm lenovo e330 - http://www.zolprice.co.il/product-1629-Lenovo_ThinkPad_Edge_E330_3354_96G.aspx https://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13033 - מה אתם אומרים על העסקה הזאת - מעבד 4 ליבות של AMD? הנה הדרישות שלי שוב * מטרות המחשב? עבודה משרדית, סרטים, טיפה פוטושופ. * גודל המסך? מעדיף קטן מ15 אבל לא…
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום רב לכולם זקוק לאישור הערות סופיות הצעות אחרונות ממש רגע לפני שאני מזמין תודה המפרט CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1194.16 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) [ ¤ 753.88 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 274.14 ] 2 Hard Discs : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 645.37 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600 Pro 128MB DDR DVI Video Card [ ¤ 999.88 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 20…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב יש לי כמה שאלות. 1. קודם כל, הייתי רוצה לדעת קצת על החומרה האחרונה במחשבים ניידים (כבר הרבה זמן שלא התעדכנתי בזה). מעבדים\צ'יפסטים וכד' . 2. איזה מחשבים טובים אפשר למצוא עד 4000 ש"ח? (לתיכנות, אינטרנט, תמונות וקצת משחקים לא כבדים.) 3. אני טס עוד כחודש וחצי לסין, כדאי לקנות שם ולהביא לארץ? צריך לשלם\להצהיר במכס? ומבחינת אחריות? מה אני עושה אם אני צריך לתקן בארץ בעיות במחשב? תודה!
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
זה המפרט המתוכנן לבניה עד סוף החודש, רשמתי מאילו חנויות נקנו החלקים מתחת למפרט כתבתי סיבות על קניית החלקים. אני די סגור על המפרט הזה פשוט רוצה לשמוע מה אנשים חושבים תודה. לוח אם: Asus M2N-E AM2 Nforce 570 Ultra 720 KSP מעבד: AMD Athlon 64 3800 X2 Windsor AM2 930 KSP זכרונות: 2X Aenon 1GB DDR2 667MHz 860 KSP אחסון: Western Digital WD2500JS 250GB 16mb Buffer SATA II 460 KSP כרטיס מסך: Leadtek PX7900GT 256MB 450/1320MHz 1500 SKY-PC מארז+ספק: Antec PERFORMANCE TX1050B 500W SmartPower 2.0 850 NOA צורב: DVD±RW X16 NEC ND-3550 200 KSP משלוחים: SKY-PC/NOA 40+40 שליח עד הבית סה"כ: 5600 והנה הסיבות שבחרתי את מה שבחרתי M2N-E: לפי מה שקראתי אין הרבה לוחות באמת טובים לAM2 כמו שיש ל93…
-
- 8 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שכתוב בכותרת, מחפש לאשתי נייד "12 עד 4,000 ש"ח. היא תקח אותו איתה לכל מקום ולכן חשוב שיהיה קל ושהסוללה תספיק לכמה שיותר זמן. מעבר לזה, חשוב שהמסך יהיה איכותי ויאפשר לכתוב ולקרוא ממנו בנוחות במשך שעות, לא ממש מבין בתצוגות של ניידים... הארדיסק צריך להיות לפחות 500 250 ג'יגה. נראה לי שבתקציב הזה אפשר להשיג מחשב שיהיה גם מהיר יחסית ויאפשר עבודה זורמת גם עם כמה תוכנות/חלונות/טאבים פתוחים בו זמנית. אשמח לקבל המלצות תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
1. מה התקציב? , תקציב 4.5K 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ATI 4870 1GB TOXIC SAPPHIRE. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? 25% מולטיטסקינג, 75% משחקים. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא כל כך, אבל שלא יעשה הרבה בכל זאת חדר שינה. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. מסך 32" TOSHIBA רזולוציה 1366*768, …
-
- 10 תגובות
- 918 צפיות
-
-
קיבלתי ACER חדש, הגיוני שיש רק רמקול אחד? איכות קול ממש גרועה. דרך הרשת רואים רק רמקול אחד (ככה גם שומעים) לא ידעתי שעדיין עושים ניידים עם רמקול אחד.אמור להיות איכותי מספיק לסרטם ומוזיקה
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום, להלן שני מפרטים שונים, מבקש לדעת האם משתלם להשקיע את הכסף במפרט היקר יותר. השימוש הוא לזוג מבוגר לשימוש ביתי בלבד. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_659&products_id=23092 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_2495&products_id=28101\\ תודה מראש על כל תגובה ניר
-
- 3 תגובות
- 691 צפיות
-
-
המפרט שלו הוא מעבד: Intel Core Duo T9600 2.80/6M /1066 כרטיס מסך לא מובנה: NVIDIA Quadro FX 2700M 512 MB זיכרון:2GB דיסק קשיח: 1000GB/1TB Display: 17", IPS wide-aspect screen with 1920x1200 resolution led hp dreamcolor Battery New In working condition. Hold a charge. Get about 90-120 minutes of web browsing. Bluetooth:yes. HDMI: Yes. Standard size connector Webcam: Yes 2.0MP Finger login Optical Drive: DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM - Integrated (lightscribe) New HP 120watt a/c adaptor שווה לקנות ב2000 שקלים היום?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 סוגי מחשב: הראשונה מערכת מבוססת על G640 והשניה על i3 העניין הוא שאני מוכן להוציא 1600 ש"ח בלבד, ובמערכת מחשב מבוססת G640 אני מקבל בסכום הזה מערכת יותר מאוזנת והגיוניתובמערכת מבוססת i3 אני מקבל מערכת שנראית יותר חזקה אך פחות מאוזנת. השאלה היא: מה עדיף? מעבד חזק יותר או מערכת מאוזנת יותר? חשוב לציין כי השימושים הנדרשים הם בעיקר אופיס, אינטרנט ומשחקים פשוטים (כגון פיפ"א 2011 או משחקים באינרטנט). המערכות (שחלק מהן נלקחו מהפורום) הן כדלהלן: מבוסס על G640 (הורכב בTMS] מעבד: Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪273 קירור למעבד: Intel Original 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪29 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪311 מארז: באנ…
-
- 4 תגובות
- 967 צפיות
-
-
1. התקציב הוא עד 3000 2.המטרה היא למשחקים בעיקר 3.לא זקוק לציוד הקפי ובקשר למשחקים אני מתכוון לשחק בCOD 4 וב CRYSIS על איכות גבוהה. אז תודה מראש על המפרט אה ונ.ב:אני יכול לחכות עוד חודש חודשיים עד לקניה
-
- 4 תגובות
- 589 צפיות
-
-
המחיר שמצויין זה ללא מסך . בגדול מעבד חשבתי על i7 לוח אם אין לי מושג איזה בדיוק כרטיס מסך אני לא יודע באיזו חברה לבחור אתי או נוידיה דיסק קשיח זה לא בעיה ספק גם אני צריך עזרה בזה גם מארז אין לי מושג מה שווה ומה לא מסךךגביי מסך הוא לא נכלל בתקציב אני אשמח להמלצות לגביי המסך בהקשר לכרטיס המסך שיומלץ לי כאן אני רוצה לקבל את מירב הביצועים האפשריים מהכרטיס מסך ולכן אני רוצה גם מסך ברמה. 23 אינץ זה אחלה שיהיה טוב 2m לא 5 שיהיה איכותי אשמח לקבל עזרה בהקדם תודה לכם
-
- 6 תגובות
- 890 צפיות
-
-
תקציב: בסביבות 2000-2500 ש"ח מטרות המחשב: המחשב אמור לשמש לעבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ובנוסף אמור לשמש למשחקים קלים כמו מנג'ר ולחיבור לטלוויזיית HD לצפייה בסרטים וסדרות. אין צורך במסך, רמקולים, מקלדת (עכבר כן דרוש) וגם לא במארז שקט. אין העדפה לחברה מסויימת, אין צורך במערכת הפעלה, אך דרושה הרכבה של המחשב במעבדה. שקט ברמה סבירה ואין תכנון לOC. תודה רבה!!
-
- 6 תגובות
- 624 צפיות
-
-
הגיע זמן השדרוג השנתי המחשב כבר וותיק ועם הזמן התווסף לו הארד דיסק נוסף והוחלף כרטיס מסך שמת המחשב שיש כרגע הוא: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA69G-S3H ספק HEC 400TR 2.00GB DDR2 AMD Radeon HD 6600 Series 2 HD בסך1.5 גיגה סך הכל והחמוד התחיל לקרטע אז אני הולך להשקיע בין 1000 ל1500 שקל בשדרוג המערכת כשהמחשבה הראשונית היתה רק להחליף מעבד ולהוסיף זכרון אני לא מצליח להבין איזה Socket יש לי , באתר של Gigabyte מופיעים לי על אותו לוח אם 3 שונים : AM2 AM3 ו AM2+ אופציה שניה אם אין מעבדים מתאימים ללוח הזה או שהוא יגביל מדי את המחשב , להחליף גם לוח אם ואולי ספק בכל מקרה הכוונה לשדרג כרטיס מסך עוד איזה שנה מה לדעת…
-
- 4 תגובות
- 998 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,300 - רצוי שיהיה קרוב יותר ל 2,300, לפי תמורה למחיר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש של סטודנט 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מניח שנדרש ווינדוס 10או 8 או 7 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע-שבועיים קרובים 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: צריך לפחות 4 ג'יגה ראם, אם יהיה איטי אולי ארצה לשדרג ל 8 …
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
גודל המסך? - 15.6 * משקל רצוי? - עד 3 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - שעתיים? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - כל החדשות. USB3, HDMI * בלוטות? - ברור? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - לא משנה, הכי פשוט * כונן CD/DVD? - כדאי שיהיה צורב. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מעלות תרשיחא נחשב חו"ל? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? האחת עם השירות ההכי טוב, מחשב שאמור לשמש הרבה בני משפחה שונים. הורים, ילדים, מורים ותלמידים. עדיף שכולל כל מה שיש בדסקטופ. בעקרון רציתי מאייבורי או KSP את המחשב: http://www.ivory.co.il/Asus_X54C_B960.html אבל אף אחת מהחנויות לא עושה לי חיים קלים. רוצה לראות את החנות הז…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, איני משתמש "כבד" - אני בעיקר מחפש מחשב שקט. האם אני צריך להחליף את הקירור המקורי? בחרתי לוח אם ללא קירור אקטיבי וכך גם כרטיס המסך. בגדול אני והמשפחה משתמשים במחשב לצפיה בסרטים, עריכת מסמכים, גלישה, הורדות.. הישומים המעט יותר "רציניים" - לעיתים אני עורך תמונות ווידאו. חשוב לי גם שהמחשב שאני קונה עכשיו יהיה כמה שפחות מיושן ולא-שימושי בעוד כמה שנים (רציתי לכתוב "שלא יהיה" אבל אני יודע שאין סיכוי שזה יקרה..). Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz 6MB 1333FSB 45nm - BOX 891.00 ש"ח GIGABYTE GA-P35-DS3L (P35) - ATX 447.22 ש"ח 2X2GB NCP DDR II - 800 - NCP Original לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 394.00 ש"ח ASUS Radeon EAH3650 SILENT HTDI 512MB DDR3 - RETAIL 528.90 ש"ח Seagat…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-