עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. התקציב שונה מ2000 ש"ח ל3000 ש"ח (עליתי ב1000 ש"ח). בבקשה לקרוא את כל מה שרשמתי. קודם כל אני רוצה שמישהו איכותי ומקצועי שמבין בחומרה ומבין בחלקים (יחס ביצועים למחיר) שירכיב לי את המפרט, אני לא רוצה באשכול זה אנשים שלא מבינים כלום ומרכיבים מפרטים לא קשורים או לא שווים/בזבזניים ולא מומלצים.. ותודה רבה על העזרה לתותחים פה! אתם פשוט מלכים! לא משנה מאיזה חנות, עדיף חנות זולה. לא מתכוון לעשות OC. לא צרך ציוד היקפי. מסך יש לי כבר - 17 אינטש. צריך מחשב למשחקים, על הגדרת בינוניות ולעבודות רגילות. אין אפשרות להעלות את התקציב (אולי ב200 ש"ח אבל אניכמובן מעדיף שלא, רק אם ממש צריך). מעוניין במארז טוב (יפה ושקט).. אם ספק+מארז משולב יוזיל את המחיר אז אני אלך על זה (כמובן רק במ…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אני מרכיב מפרט למחשב עבור החברה שאני עובד בה, המחשב ישמש לעבודות תכנות ו CAD, כל החלקים יירכשו בחו"ל מ NEWEGG.COM. התקציב שאני מכוון אליו הוא אזור ה $2250, אפשר לחרוג במידה ומרוויחים יתרונות משמעותיים, אני אשמח לחסוך במידה ואני מבזבז כסף עבור כלום. המסכים יהיו מסכי ה 22" החדשים של לנובו L220X שירכשו בנפרד, מערכת ההפעלה תהיה XP 32 שכבר נרכשה. הנה המפרט שחשבתי עליו: Antec Mini P182 Black $139.95 ENERMAX Noisetaker II EG701AX VE(W) SFMA 600W $109.99 ASUS RAMPAGE FORMULA X48- $289.99 Intel Core 2 Quad Q9300- $274.99 ZALMAN 9500A 92mm 2 Ball CPU Cooler - Retail $53.99 G.SKILL 4GB (2 x 2GB) DDR31333 (PC3 10600) Dual Model F3-10600CL8D-4GBHK-$249.99 PNY VCQFX1700-PCIE-PB Quadro …

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by the_lighting,

מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6400) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1229 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS4 REV3.3 מחיר: ¤944 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC2 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ¤1985 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤391 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-5 - F2-6400CL4D-2GBHK מחיר: ¤1142 מארז: ANTEC P150 QUIET PC CAES + 430W PSU מחיר: ¤1028 קרור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm מחיר: ¤261 מחיר סופי: ¤7005 נראה לי מצויין! יש מקום לשינויים? רציתי בנוסף שתמליצו לי על מאווררים שקטים וטובים למארז! רציתי לדעת כמה שווה המפרט הנוכ…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Drogba,

עכשיו שייצאו כל הכרטיסים החדשים של ATI , אני מבולבל ואני רוצה מפרט חדש ( אני לא יודע אם המפרט שבחתימה הוא עדיין שווה ) - - מטרות : משחקים כבדים יחסית , אינטרנט - תקציב : 6000 , חריגה מקסימום 100 ש"ח , שקל לא יותר! - חובה הרכבה במעבדה ( שתיכנס בתקציה ) - AMD 3000+ - 1024MB ( 512X2 ) - כרטיס יותר חזק מ6600GT ( כמו שאתם רואים במפרט שחשבתי לקחת יש לי X800GT ) - מארז עם Firewire , או לוח אם עם Firewire . - 160GB , SATA או SATA II - חנות לא חשובה . ציוד היקפי : - מסך LCD של סאמסונג ( 730B ) - מקלדת ועכבר

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. מפרט לחבר: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪894 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55A-UD3 ₪727 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950202 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪429 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-20 Reaper ₪608 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ3405K כרטיס גרפי HIS ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪1510 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=H585F1GD צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪115 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מארז כולל ספק Antec Sonata III 500W ₪652 …

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. אהלן אני מחפשת מחשב נייד ללימודים (לא משהו עיצובי או גראפי) שיסחוב יפה פוטושופ ותוכנות דומות, עם מסך של 15.4 / 15.6. כמובן שכדאי שיהיה כמה שיותר קל, למרות שאני מבינה שהוא בכל מקרה ישקול בסביבות ה2.5 ק"ג. כרגע נראה לי שזה יהיה אחד המחשבים של דל, אבל אני לא ממש מבינה מה ההבדלים בין הסדרות (הסתכלתי על הסטודיו ואינספירון). אז, יש המלצות? תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. האם אתם מכירים חנויות אמינות שעושות טרייד אין למחשבים ניידים?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום חברים, התחלתי ללמוד מדעי המחשב, אני באמצע שנה א' ואחרי שמשכתי את זה כמה שהצלחתי אני מרגיש שלקראת סמסטר ב' אני צריך לקנות לפטופ. השימוש המרכזי הוא כמובן ללימודים וגם לשימושי פנאי כמו עריכות תמונות (לא משהו מקצועי, אבל שיהיה מספיק זיכרון כדי שלא ייתקע כל הזמן) ומשחקים לא כבדים. 1.התקציב המקסימאלי: 7000 ש"ח א) לנסות ולחסוך ב) בשאיפה לא לחרוג מהתקציב 2. שימושי המחשב: בעיקר ללימודים (לומד מדעי המחשב) אך גם לעיסוקי פנאי כגון משחקים לא כבדים ממש (DOTA2 זה בערך הכי כבד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): עד עכשיו עבדנו רק עם VISUAL STUDIO, לא יודע עדיין עם אילו תוכנות נעבוד בלימודים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינ…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אני בן 13.5. מבקש לרכוש מחשב נייד מכספי מתנת בר מצווה. אין לי ידע כלל בנושא. אבא שלי מציע לי מפרטים למחשב נייח אבל אין לי מקום בחדר. לא מחפש מחשב נייד למשחקים, כי הבנתי שהוא יהיה יקר מאד. מעדיף מחשב קטן אבל אז המסך יהיה קטן מדיי. חשוב לי מעבד חזק, גלישה מהירה באינטרנט, כרטיס מסך סביר ושקל יהיה לקחת את המחשב ממקום למקום (למשל לטיולים - שלא יהיה כבד מדיי). שתהיה אפשרות להתחבר עם WIFI. אין צורך בצורב. כונן קשיח מעל 250 גיגה. רוצה שיעבו מהר, כלומר הרבה זכרון. שיוכל להפעיל מערכת הפעלה חלונות 7 + אופיס. סרטים אני מוריד מהאינטרנט וצופה באמצעות DOK אז נראה לי שכונן DVD מיותר לי. הבנתי שיש היום מחשבים ניידים עם מצלמה מובנית.זה יכול להיות טוב גם עבורי. ראיתי אצל חבר גם אפשרות לחב…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by Evgeni,

שלום, אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המפרט הבא. המחשב מיועד לסטודנט, נדרש להריץ מספר תוכנות כבדות במקביל וגם למשחקים. אם ניתן לחסוך ולרדת לכוון של 4500 ש"ח בלי לפגוע יותר מידי בביצועים, אז יהיה אפילו עדיף. המפרט: מעבד: Intel Core 2 Duo E4400 2.0GHz 2Mb Box 700 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L 650 ש"ח זכרונות: OCZ 2048MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL Special Ops Edition 5-5-5-12 495 ש"ח ספק כח: FSP 350W LGA775 24pin SATA 12cm 260 ש"ח דיסק קשיח: WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 285 ש"ח צורב LG GSA-H44N DVDRW X18 DUA…

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by draak31,

עכשיו אחרי שאחי קנה מחשב אני גם רוצה... לא צריך ציוד היקפי אבל חייב שיהיה בו גם כונן די וי די וגם צורב די וי די וכונן פלופי הרכבה- לא חייב אבל אם נכנס לתקציב אז עדיף...

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Nimale,

שלום, אני צריך בבקשה המלצה למפרט לצרכים הבאים: אני רוצה לשים בבית מחשב PC שישמש כשרת ESX (שרת למחשבי VM), הוא לא צריך מסך או ציוד היקפי אחר - הוא פשוט צריך להיות חזק, מספיק חזק כדי שיריץ 5-6 מכונות VM במקביל בלי לקרטע. התקציב הוא עד 4000 ש"ח. אלמנטים חשובים: 1. כח עיבוד חזק מאוד 2. זכרון ואחסון גדולים מאוד 3. כרטיס מסך לא צריך (אני אשתמש ב-OnBoard) תודה רבה על העזרה! נמרוד.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. מחפש לפטופ מומלץ לצרכי סטודנטית, שיחזיק בשאיפה כ-4 שנים (לאורך כל התואר). יש הזדמנות לרכוש מסין במהלך טיול בחודש הבא, ולכן אם מישהו מכיר את המחירים, דגמים ומקומות מומלצים לרכישה בשנחאי, הונג קונג או בייג'ינג, אשמח (: התקציב - עד 5000 ש"ח פחות או יותר. מטרות: שימוש סטודנטיאלי וסרטים (לא גיימינג) משקל ומימדים - שיהיה כמה שיותר דק וקל (סדר גודל של 1.2 - 1.5 ק"ג, אם אפשר פחות עדיף). גודל מועדף- 13.3 / 14.4. סוללה- דגש על סוללה חזקה שתחזיק במהלך היום יום, ולאורך מס' שנים. הארד דיסק - עדיפות ל-SSD, לפחות 256GB זיכרון - לפחות 8GB לפי דעתי (עדיף 16) תודה מראש, שלומי.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אני רוצה לעשות OC עד 4.5 בערך. איך הזכרונות והקירור למעבד שקניתי ל-OC? לקנות אולי את ה-Dominator GT במקום ה-XMS3? הלוח אם תומך ב-1600Mhz זכרונות? כי זה קופץ מ1333 ל2200 בפירוט שלו.. מעבד Intel Core i7-950 Tray ₪1359 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7-950ay לוח אם Gigabyte GA-X58A-UD3R ₪1140 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39426 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪330 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון Corsair DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 7-7-7-20 XMS3 ₪1219 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C6G1600C7 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5870 Vapor-X 1024MB DDR5 PCIe ₪2353 כמו…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by tzay,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד 15.6 המיועד להחליף מחשב נייח לצרכים בסיסיים כגון תוכנות אופיס, אינטרנט, סרטים וכד' בתקציב 2,000-2,500 ש"ח שיספיק גם למערכת הפעלה. אני יודע שבתקציב כזה אני לא אמור לצפות ליותר מידי אבל מצאתי כמה אפשרויות ואשמח לשמוע חוות דעת עליהן (מותג, דגם, מרכיבים שונים) או המלצות אחרות, כמובן. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה אמין ולא מיושן מידי. DELL #1- http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-i3-4GB-500GB-W8/pi1OK3521283 DELL 2#- http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7755731 DELL 3#- http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7754978 ASUS #1- http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=77563…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by lior777,

אני הולך היום לקנות נייד לשימוש ממש קל של שמיעת מוסיקה וחיבור לטלוויזיה ל1080p... שמתי עין על הניידים הקטנים עם המסכים הקטנים . הם באמת מגיעים ל10 12 שעות עבודה?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Eidanos,

מחפש בתקופה האחרונה נייד חדש ואובד עצות מכמות המבחר והדגמים. המחשב צריך להיות בין 14-15.6 אינצ לא כבד מידי. למרות שהשימוש הוא משרדי בעיקר וצפייה בסרטים, אני בכל זאת רוצה מחשב חזק ומהיר מאוד. חשוב לי העיצוב ושיהיה במשקל נשיאה סביר. מתחבר לעיצוב של אפל אבל לא בהכרח. בנוסף שהמחשב והרכיבים יהיו מדגם חדש ככל האפשר. טווח המחירים רחב יחסית - 4,000 שח למחשב ש״עושה את העבודה״ עד 7000 שח למחשב שבאמת שווה את המחיר. מחפש הכוונה כי הלכתי לאיבוד באינטרנט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 - 7,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש…

18. שלום, אני מחפש מחשב או טאבלט שישמש אותי כמחברת חכמה בלימודים. נתקלתי במספר מכשירים שנראים לי מאוד מתאימים אך בטווחי מכירים שונים ומשווקים שונים. הצרכים שלי: זיכרון: לפחות 50GB פנוי לא משנה SSD וא HDD. מסך: FHD מומלץ IPS בגודל של 13.3inch או 14inch. משקל: קל ככל האפשר אבל אני מתפשר פה. מעבד: חזק יחסית I3 לפחות. ראם:4GB לפחות. המכשיר כמו שאמרתי מיועד בשביל לימודים והעיקר שלי יהיה שימוש במסמכי office וספרים אלקטרונים אבל גם משחקי אינדי ברמה של limbo למי שמכיר. מה שחשוב מאוד זה שהסוללה תיהיה בסביבות ה10 שעות ללא טעינה ומומלץ אף יותר. כמו שאפשר להסיק אני מעוניין במכשיר מבוסס windows 8 pro אל תשאלו למה זה פשוט עניין של נוחות. מצאתי מספר מכשירים שמתאימים לצרכים שלי פחות או יותר.…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by eLado,

מישהו יכול להמליץ לי על מחשב נייד קטן, קל וחזק במיוחד שמתאים לפיתוח כבד - Visual Studio 2005/2008, SQL 2005, שיתפקד גם כתחנת עבודה? עדיף עם כונן Solid State, זיכרון 4GB. מהירות הדיסק מאוד חשובה מאחר ותוכנות הפיתוח סורקות אלפי קבצים בו זמנית. גודל המסך פחות קריטי מאחר ואחבר אותו ל-DOCK עם שני מסכים. אני מעדיף מחשב קטן על מסך גדול. תודה!

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום רב לכולם שמי אבי ואני בן 26 מהמרכז. קודם כל אני חדש בפורום נכנסתי להמון נושאים בפורום קראתי הרבה ואני רואה שיש כאן המון מקצוענים בתחום ואני שמח שהגעתי למקום הנכון ובכן, אני עובד עם לפטופ סטודנט ב4 שנים האחרונות , לא קניתי PC כבר קרוב לעשור, החלטתי להתפנק במחשב גיימרים בתקציב של 8000 ש"ח (לא כולל מסך וציוד היקפי). נקודות חשובות: קראתי המון ואני מעדיף מעבד IVY BRIDGE במחשב, אני תמיד מעדיף לקנות חומרה חדשה. חובה SSD שעליו אתקין מערכת הפעלה + תוכנות חשובות ומשחק. לגבי כרטיס מסך, כאן אני לא מבין הרבה, המליצו לי עלGTX 580 ו 680 כל אחד טוען שהאחר טוב יותר לגיימינג. חשוב שבעתיד הרחוק אני אעשה OC למחשב כדי להימנע משדרוג עתידי. המחשב צריך להריץ משחקים על הגדרות ה…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. טוב אני צריך מפרט בכ8000 ש"ח שיכלול את המסך, העדפה ל7600GT, אם X1800XT נכנס אז ברוך הבא.. אני צריך את כל הציוד ההקפי בנוסף: עכבר, מקלדת, רמקולים, שהמארז לא ירעיש וספק גם באיכות טובה ולא מרעיש כי זה אמור להיות בחדר שלי קרוב למיטה, תודה לכולם.

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום לכולם יש לי מחשב נייד של HP דגם:HP PAVILION DV4-1190EJ עכשיו היה לי מותקן עליו ויסטה ובא ביחד איתו שלט כזה קטנצ'יק של MEDIA CENTER שיש לו אפילו SLOT בצד שמאל של הלפטופ עכשיו כשויסטה מותקן אז כל הדרייברים מותקנים אוטומטית לא אמור להיות בעיות לקולטן של הINFRA RED עכשיו השלט לא עבד אמרתי לעצמי שויסטה זה חרא(וזה באמת וזה לא סוד) אז התקנתי וינדוס 7 הכל עובד כל הדרייברים מצאתי גם לINFRARED ועדיין השלט לא קולט את המחשב (או להפך) בקיצור אני לא מצליח להשתמש בשלט של המדיה סנטר וכן למתחכמים יש סוללה והיא בתוך השלט אז אולי למישהו יש אותה הבעיה והוא הצליח לפתור אותה או שיש למישהו עצות?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. אז ככה: חבר טוב שלי מהנדס באינטל קיבל את המעבד במתנה..אל תשאלו איך ולמה. הוא רוצה להתאים למפלצת הזאת לוח אם, זיכרון, כונן קשיח מארז וספק. הוא לא צריך חלקי פריפריה כמו עכבר מקלדת. יש לו מסך שהביא מארה"ב לפני חודש "24 EIZO. בגדול הוא לא מעונין ב-OC (אולי משהו קליל כי הוא "שמע" על זה..). תוכנות גרפיות כגון REVIT,PRO FLASH ועריכת REAL TIME. הדרישה העיקרית והחשובה שהוא יכול להריץ ללא כל בעיה סרטי FULL HD חלק ללא כל תקיעות וקירטועים..הבן-אדם הביא כמות של סרטים לא יאומן..ואם צריך הגדלת תקציב אין לו בעיה, אבל זה תנאי הכרחי. שימו לב שהתקציב הוא ללא מעבד, כלומר ללוח, זכרונות כוננים קשיחים ומארז וספק. בשום מקרה הוא לא מוכן כרטיסי ATI והוא מעוניין רק ב-NVIDIA. חובה יציאת קול דיגיטלית…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי זה אינטרנט הרבה חלונות פתוחים ברקע שימוש רב במשחקים קלים שיש בפייסבוק כולל צפייה מרובה בסרטים כולל HD (עם אופצייה לחבר בעזרת כבל לטלויזיה) כמובן מיועד גם לשימוש בקבצי אופיס אבקש שהמחשב ירוץ חלק ונקי ללא תקיעות או באגים בפעולה השוטפת של המחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by assaf91,

מטרות המחשב? בסיסי- תוכנות קלות, סרטים באיכות גבוהה, איכות שמע טובה.. שיוכל להריץ במקביל דפדפן עם תוכנות קלות. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא הכרחי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 GB, הסוג פחות קריטי. * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא הכרחי... מקסימום אתקין בעצמי מערכת הפעלה אבל אם יש אז מעולה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא *מחיר ל3 שנות אחריות בתוספת תשלום עד הת…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים