ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
בניתי לי מפרט מסויים שאני רוצה אבל הוא חורג מהתקציב שלי שהוא 4,500 ש"ח (ללא מקלדת, עכבר ורמקולים) המפרט: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6700 BOX לוח אם: MSI P43T-C51 צ'יפסט P43 כונן קשיח: Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון: Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD4890 1024MB DDR5 PCIe צורב: LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ספק: Seasonic S12II 500W מסך: LG W2253TQ *הוא מיועד לשימוש רגיל ברוב הזמן אבל גם למשחקים *בחרתי את המסך הזה כי הוא ה2MS הכי זול של LG/SAMSUNG שראיתי אבל אין לי בעיה לקחת דגם אחר יותר זול אם יש במקום אחר לי אין לאייבורי הכל במלאי *השקט לא כ"כ חשוב, ובנתיים אני לא יודע גם עם איזה מארז זה מגיע, אני אערוך פה כשאני א…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 1800 ש"ח, אבל עדיף כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך לרכוש את כל הרכיבים הבסיסיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב ש'ט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם ל…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אני קונה את המחשב הבא: http://www.directdial.com/VGNNS150DS.html אני קונה אותו מקנדה ב799$ (דולר קנדי, שזה 2476.9ש"ח) המחשב שווה את המחיר? משתלם? אני צריך את המחשב לעבודות, אינטרנט, סרטים וכו', אולי אולי לאזה משחק פה ושם אבל כעיקרון הוא לעבודה.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני עכשיו בהתלבטות איזה מחשב נייד להביא, זה לא המחשב הראשי שלי אלא מחשב משני. גודל המסך שאני רוצה זה 13״-15״, מעדיף מעבד I5, זיכרון 3-4 ג׳יגה ראם, כרטיס מסך שיוכל להריץ סרטי full HD במסך חיצוני ובשלו בלי לקרטע, שיהיה סבבה למשחקים(לא כבדים מידי נגיד GTA SA) ויריץ אותם על איכות סבירה אבל זה לא השימוש העיקרי שלו. שימוש עיקרי בגדול יהיה מסנג׳ר אנטרנט שירים וכל מיני דברים די בסיסים, אבל לפעמים משחקים ועריכת תמונות כל מיני דברים בסגנון.. חשוב לי שהוא יהיה מעוצב יפה, ועדיפות שישקול כמה שפחות למרות שאני לא סגור עדיין אם אני מעדיף אותו קל מבחינת משקל או עם מפרט ממש טוב כי בתקציב הזה אני לא יוכל להביא שילוב של שניהם. ולגבי כונן דיסקים, ממש לא אכפת לי אם יש או אין במחשב אבל תכלס…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקציב שונה מ2000 ש"ח ל3000 ש"ח (עליתי ב1000 ש"ח). בבקשה לקרוא את כל מה שרשמתי. קודם כל אני רוצה שמישהו איכותי ומקצועי שמבין בחומרה ומבין בחלקים (יחס ביצועים למחיר) שירכיב לי את המפרט, אני לא רוצה באשכול זה אנשים שלא מבינים כלום ומרכיבים מפרטים לא קשורים או לא שווים/בזבזניים ולא מומלצים.. ותודה רבה על העזרה לתותחים פה! אתם פשוט מלכים! לא משנה מאיזה חנות, עדיף חנות זולה. לא מתכוון לעשות OC. לא צרך ציוד היקפי. מסך יש לי כבר - 17 אינטש. צריך מחשב למשחקים, על הגדרת בינוניות ולעבודות רגילות. אין אפשרות להעלות את התקציב (אולי ב200 ש"ח אבל אניכמובן מעדיף שלא, רק אם ממש צריך). מעוניין במארז טוב (יפה ושקט).. אם ספק+מארז משולב יוזיל את המחיר אז אני אלך על זה (כמובן רק במ…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, לא מזמן פתחתי נושא, אבל מאז גיליתי שאני יכול לקנות מעבד ולוח אם במחיר זול (מאד) ולכן התקציב השתנה. אני מתנצל על פתיחת נושא נוסף. 1. התקציב - 2,500 שח. חריגה של עד 500. עדיף לנסות לחסוך. 2. שימושים -משחקים - שירוצו חלק על הגדרות בינוניות ומעלה. בפרט starcraft2. מסך "22, רזולוציה 1680X1050. 3. ציוד היקפי - לא צריך. 4. יש לי כרטיס מסך 9800GT שניתן להשתמש בו 5. שקט - 7 מ - 10 . 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. אין צורך באף תוכנה. 8. חנות - כל חנות טובה באזור חיפה, נשר, רמת ישי. אפשר בנועה מחשבים למשל. 10.שדרוג - אפשרי - פירוט למטה. המחירים עבור לוח אם ומעבד: i5 2500 (6M chache, 3.3 GHz): 380 NIS i7 2600K - 608 NIS Intel® Desktop Board DZ68DB - 410 NIS (כלומר עבור i7 ולוח אם, …
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, צריך חוות דעתכם כל המפרט הבא: [table][tr][td]מק"ט[/td] [td]מוצרים[/td] [td]כמות[/td] [td]מחיר[/td][/tr] [tr] [td]S6751GD5HDV[/td] [td]Sapphire 6750 1GB GDDR5 Vapor X DVI HDMI DP[/td] [td]1[/td] [td]₪573[/td][/tr] [tr] [td]WD1002FAEX[/td] [td]WD 1.0TB Sata 3 Black Caviar[/td] [td]1[/td] [td]₪420[/td][/tr] [tr] [td]700-80GHN[/td] [td]FSP 700W 80GHN 120mm Satax2 PCI-E 4xRails A.PFC 80+ Bronze - מחיר חם ניתן לרכוש יחידה אחד בלבד[/td] [td]1[/td] [td]₪255[/td][/tr] [tr] [td]C2500T[/td] [td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray[/td] [td]1[/td] [td]₪849[/td][/tr] [tr] [td]GPH67AD3B3[/td] [td]Gigabyte GA-PH67AD3-B3 for socket 1155[/td] [td]1[/td] [td…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב לכול המסתכלים במודעה אני מעוניין לקנות מחשב לעריכת וידיאו עם תוכנת AVID MEDIA COMPOSER 4 כמו כן קבלתי מספר מפרטים ורצתי לדעת מה דעתכם על אחד המפרטים שקבלתי כמו כן התקציב הוא עד 6K בלי ציוד נלווה לאלן המפרט 1. לוח אם LGA 1366) Intel® Smackover DX58SO) 2. מעבד-Intel Core I7 930 2.8Ghz/8MB/4.8 GT/sec 3. מארז ATX COMPUCASE 6AR6 מארז שקט, בולמי זעזועים , מאוורר "12 שקטים, 4 חיבורי USB מקדימה. 4. ספק כח Thermaltake THOUGHPOWER 650W 5. זכרון- KINGSTON - 2GB DDR3 1333MHZ כמות 3.00 יח' 6. דיסק - WD WD5000AADS 500GB/7200/32MB SATA II 7. דיסק -D WD1002FAEX 1TB/7200/64MB SATA II Black PNY QUADRO FX 580 PCIE 512 mb Retail .8 כרטיס מסך 9. כרטיס קול משולב …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למוסך ותוכנה קלילה של המוסך של חבר ומצאתי ב300 ש"ח פנטיום 3 מהירות 1000MHZ זיכרון 384MB (מורכב מ128+254) במהירות 133MHZ לוח ASUS CUSI-FX צ'יפסט SiS 630E/S + 85C503/5513/961 כונן קשיח 13 ג'יגה כרטיס קול + רשת on board עובדים כונן דיסקטים + כונן תקליטורים X52 כמה שווה מחשב כזה באמת? 300 זה בסדר?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי יש לי dell latitude d820 עם 1 גיגה זיכרון ואני מריץ XP התקנתי אנטיוירוס AVD והמחשב שלי ממש איטי. אני צריך המלצה לאנטיוירוס חינמי קל מאוד. כזה שלא יצרוך הרבה מעבד וזיכרון בזמן עבודה שוטפת. אשמח לקבל המלצות
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נטו מחשב, בלי ציוד הקפי. בעקרון לא ממש אכפת לי ממשחקים אבל אם כבר קונים אז שיוכל להפעיל את המשחקים של היום סבבה. יותר חשוב שיפעל מהר, לא יתקע ויוכל להפעיל כמה יישומים בו זמנית ושיפעיל FHD בצורה חלקה. אם אפשר לקבל את המפרט מKSP או מעוד חנויות מאיזור הקריות זה יהיה מעולה. המחיר שוב, הוא 3K תשתדלו לא לחרוג. תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 1280X1024 LCD ו-LCDTV FHD שהמחשב החדש יחובר אליו ובעוד חודשיים קונה את ה-U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד ה…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אירע אסון נורא, והמחשב שלי נשרף. ככל הנראה- מדובר רק בספק הכוח, אך מכיוון שהמחשב יחסית ישן- החלטתי לשדרג אותו. קראתי את המדיך לבניית מפרטים, הבנתי מה אני צריך, ועכשיו אני זקוק לעיצתכם: אני מעוניין להרכיב מחשב בתקציב של עד 3500ש"ח (לא כולל מסך) המחשב מיועד עבור השמעת מוסיקה והצגת סרטים, כאשר אין צורך בכרטיס קול מיוחד (מספיק ה-ONBOARD) ואין לי גם צורך בכרטיס TV. מדגיש: המחשב לא מיועד למשחקים, לכן אין צורך בכרטיס מסך ייעודי. כמו כן- המחשב ישמש לעבודה עם Photoshop בצורה אינטנסיבית, כך שאולי נדרש אוברקלוקינג קל... ובכל מקרה- הרבה זיכרון. בנוסף- חשוב שבלוח האם יהיו חיבורים של USB 2.0 וכניסות של USB גם בחלקו הקדמי של המארז קירור חזק ואיורור שקט חשובים ביותר- ש…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מחשב שישמש לשרטוט בתוכנות אוטוקאד וסקאצאפ כמו כן ישמש למשחקים ברמה של OVERWATCH בניתי את המפרט הבא. השאלות הן האם מומלץ חלק אחד על פני אחר? אם משהו מיותר וניתן לחסוך במחיר אני אשמח. מק"ט מוצרים כמות מחיר C7700T Intel Core i7 7700 / 1151 Tray 1 ₪1325 …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
http://img525.imageshack.us/my.php?image=39280556qw0.jpg המפרט לא כולל כרטיס מסך, אני ישים כרטיס מסך זמני עד שיצאו החדשים בנובמבר. יש משהו שהייתם משנים? תודה מראש!
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
דרוש מפרט למחשב שישמש בעיקר לגיימינג וקצת גרפיקה קלה (illustrator, indesign) בתקציב של 5500 ש"ח. במידת הצורך ניתן לחרוג ל-6000 (אבל רק אם זה ישפר משמעותית את התועלת\עלות). ללא ציוד היקפי או מערכת הפעלה. כמו כן כולל מסך בגודל 24 שיתן עבודה טובה (ניגודיות,זמן תגובה,רזולוציה- אני לא כ"כ מתמצא אז אשאיר לכם את העניין). לא הולך לעבור OC. שיכלול כרטיס מסך R9 280X עם 3G זיכרון (מקריאה בפורום הגעתי למסקנה שזהו הכרטיס הטוב ביותר בטווח המחירים שהגדרתי. אם לדעתכם עדיף כרטיס אחר אשמח לשמוע איזה ולמה). משחקים שאני הולך להריץ עליו לדוגמה: fallout new vegas, skyrim, farcry,batman arkham origins, assasin's creed black flag ברזולוציה גבוהה (לא מתכנן להגיע לאולטרה בכזה תקציב). תודה רבה רבה …
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צרכים : עבודה עם גרפיקה ואנימציות , תוכנות Photoshop , freehand - לא ממש מקצועי , היא רק לומדת ! לא משחקת במשחקי מחשב ! תקציב : 2500 ש''ח ללא מסך , ללא מקלדת , ללא עכבר , ללא רמקולים , ללא כונן 1.44 מעבד כבר בחרתי - AMD Sempron 2600 ( או 2800 ) צריך עזרה ב: לוח אם ( חייב שיהיה משולב כרטיס קול + כרטיס רשת ) זכרון ( לפחות 512 ! ) - כדאי יותר ? כרטיס מסך - חובה TVOUT , לא חובה DVI צורב מארז הרד-דיסק - ( כנראה 80 גיגה של WD עם 8 buffer) מחפש מקסימום תמורה עבור 2500 ש''ח תרגישו חופשי להציע ולשנות ! תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אנשים, שמעתי שאתם טובים בזה, אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי... אני רוצה לקנות מחשב נייד, אחד טוב כזה שאני לא אצטרך כל חודש לשדרג, אבל גם לא אחד שיעלה לי המון... התקציב הוא בין 6-8... אבל יש מצב לשכנע את אבא שלי ליותר אם אני אראה שאין בררה... בכל מקרה, אני צריך שהמחשב יוציא ביצועים טובים, אם זה קול ואם זה סאונד.. אני רוצה למקסס איתו במסיבות וממש לא בא לי שהוא יתקע לי באמצע... אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי, ואם תוכלו את המפרטים, או כל שאלה אחרת להפנות לאי-מייל שלי (אני לא חושב שיהיה לי כל כך הרבה זמן לבקר פה בזמן הקרוב ואני צריך לתת את הפירוט בהקדם...) אז אני בכלל אודה לכם מקרב לב... בכל מקרה, האי מייל הוא PashoshDrag@hotmail.com תודה מראש, עמית.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם [= בזמן האחרון המחשב שלי החליט להפסיק לעבוד והוא כל שניה מכבה את עצמו ועושה בעיות אז יש לי שאלה האם כדאי לקנות בתקופה הזאת מחשב? [בחודש-חודשיים הקרובים] או שכדאי לחכות ליציאה הרישמית של מעבדי qued? [תתקנו אותי עם לא נכון אני מתכוון למעבדים עם ה4 ליבות] אז עם לא ישתלם לחכות אני רוצה מפרט עד 5500 שקל [עם חריגה קטנה אולי] ללא ציוד היקפי לא מתוכנן oc עדיפות לחנות פנדה [קרוב לבית וטוב] עדיפות לכרטיס מסך gf 8800gts\x [אני יודע שXלא יכנס לתקציב אז לא משנה] שיהיה מעבד חזק. ולפחות 160 ג'יגה... עד בלתי אפשרי להרכיב מחשב כזה אז תציעו מפרט אחר שיהיה טוב למשחקים. תודה מראש [=
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים. הלונובו S100 העגלה שלי מראה סימני גסיסה כבר כמה חודשים אז החלטתי להתחיל לחפש משהו חדש. הקדשתי לכל העסקה עד 3000 עם גמישות קטנה והתחלתי לחפש. בחיפוש קצרצר בזאפ של נייד עם לפחות 8gb ram, 256ssd ומעבד i5 או i7 מדור חדש יחסית המחירים בושה (לפעמים כמעט כפול מהמחיר שבאמזון!) והמבחר דל ביותר. זה פשוט לא משתלם ולא בא לי לשלם לעוקצים האלה שקל. אמרתי נראה מה יש באמזון ובאמת שיש כמה הצעות נהדרות שם, כולל משלוח ומכס. יש את האייסר ניטרו 5 https://www.amazon.com/gp/product/B086KJBKDW/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A133XRPP18G6HD&psc=1 יש את האסוס vivobook 15 https://www.amazon.com/ASUS-F512JA-AS34-VivoBook-i3-1005…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים ברשותי לפטופ חדש ורציתי לדעת מה ההליך הטוב ביותר להשמת אותיות עברית על הלפטופ. הבנתי שמדבקות זה האידיאל בגלל שחריטה מפיגה את האחריות. למישהו יש דגם מדבקות מומלצות ומקום מומלץ שיוכל לעשות לי את העבודה? תודה רבה! אגב-- לא ביקשתי המלצות לחריטה בגלל שלמיטב הבנתי הן פוגמות באחריות (lenovo t420s), אם אני טועה וזה לא פוגם באחריות אשמח אם תגידו לי, כי זה ללא ספק אופציה עדיפה. תודה שוב.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מסוף 2008 אני משתמש ב- GA-EP43-DS3L + E8400 + Geil 2x2GB + Geil Black Dragon 2x2GB. המארז והספק שלי Antec Sonata III + EarthWatts EA-500D כרטיס מסך MSI R4850-T2D512 כרטיס קול Creative Sound Blaster X-Fi Titanium (קניתי ב- 500 ש"ח בשביל DDL, כדי שיהיה לי סראונד במשחקים). זהו בגדול. אני מעוניין להתחדש בשילוש עד 1500 ש"ח, אשמח לשמוע המלצות.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. XCOM2, civilization, starcraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל מסך לפחות 13 אינץ'. * רזולוציית המסך? כנ"ל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב. לדעתי 1.5-2 יהיה טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן! לא יודע כמה אבל היות ובעבודה אין תמיד אפשרות לחיבור לחשמל אז עדיף שיחזיק זמן רב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi, usb 3, * Bluetooth? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? hdd 500 gb לפחות. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-