עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, * ההודעה נערכה מחדש בהתאם לחוקי הפורום עקב המלצה של smalul ועקב חוסר בתגובות. אני צריך מחשב לעסק, הצרכים הם אופיס, אימילים ואינטרנט. [TABLE=width: 633] [TR] [TD]מעבד אינטל[/TD] [TD]Intel Core i3 4130 Haswell 3.4Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [/TR] [TR] [TD]מאוורר למעבד[/TD] [TD]Arctic Alpine 11 GT[/TD] [/TR] [TR] [TD]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD] [TD]Asus H81M-E LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI[/TD] [/TR] [TR] [TD]זכרונות[/TD] [TD]G.Skill Aegis 4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28[/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיסי מסך[/TD] [TD]On Board Intel HD Graphics 4400[/TD] [/TR] [TR] [TD]דיסקים קשיחים[/TD] [TD]Western Digital Caviar B…

• 1 תגובה
    • 800 צפיות
  2. Started by almor12,

יש לי מחשב נייד של HP מדגם elitebook 2540p. אני מחפש למחשב הנ''ל זיכרונות והארד דיסק חדשים. לפי בדיקה בגוגל הארד דיסק שלו בגודל 1.8", ניסיתי לחפש חנויות שמוכרות הארד דיסקים בגדלים אלה אבל זה היה אפסי. אני מחפש כונן SSD, יש לי כונן SSD מסוג msata שקיבלתי מחבר, לפי הבנה הmsata הוא בגודל 1.8" האם יש לי אפשרות לחבר אותו למחשב? כרגע למחשב יש 1gb זיכרון ואני מעוניין לשדרג לפחות ל8gb. כמה סלוטים יש למחשב? אני יודע שיש אחד בחלק התחתון של המחשב ולפי המפרט של המחשב צריך להיות עוד אחד, איפה הוא נמצא? איזה זכרונות כדאי לקנות? ראיתי שיש DDR3L וDDR3 איזה זיכרונות אני צריך לבחור מהם? בגדול המחשב משמש לתכנות, עיצוב גרפי הרוב פוטושופ, עריכת וידאו פשוטה של הקלטות של שיעורים ופה ושם סרטי י…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום, אבקש את עזרתכם בייעוץ: . מה התקציב המקסימאלי? 4.7K-5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לחסוך בעלויות אולם במידה ומדובר בפגיעה משמעותית אז לא לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (עדיפות נמוכה) והרצת מכונות ווירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - הרצת מכונות ווירטואליות - תדיר/כבד , גיימינג - מזדמן/תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  4. שלומות לכם, תקציב מקסימלי - 3K. שימושי המחשב - אינטרנט ומשחקים. (מיועד להוריי, כאשר אבי חובב משחקים, אך לא בצורה קיצונית או "כבדה"). ציוד היקפי - אין צורך. רכיבים שאין צורך לכלול - כונן DVD/RW, מארז (CM690). לא מתוכנן OC / אין צורך במערכת הפעלה / רכישה בימים הקרובים - רצוי מחנות באיזור נס ציונה והסביבה (ז"א, רשל"צ / רחובות). אחרי זמן רב מאוד מחוץ לתחום (עד כדי כך ששכחתי את היוזר שלי כאן בפורום ונאלצתי לפתוח חדש), נעזרתי בחברים סביבי (הפעילים בתחום) - וזאת ההצעה שהומלץ לי עליה: מעבד - I3 4130 קירור למעבד - AC Freezer 11 PRO Rev 2 לוח אם - Asus B85M-G זכרונות - G.Skill AGEIS 2X4GB DDR3-1600Mhz ULV כרטיס מסך - AMD Saphhire R7-250 BOOST 2GB DDR3 דיסק קשיח - WD Cabiar Green …

• 1 תגובה
    • 761 צפיות
  5. הי חברים - לפני שבוע נתתם לי אחלה ייעוץ לגבי מפרט: מעבד: Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪276 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪47 לוח אם: Gigabyte GA-B85N כמות: 1 - מחיר: ₪437 מארז: CFI A6819 150W BLACK Slim כמות: 1 - מחיר: ₪189 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select DDR3 1333Mhz 1.5V CL9 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪183 קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪415 כונן אופטי: LITE-ON DL-8A9SH-01 x8 Slim DVDRW כמות: 1 - מחיר: ₪139 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי ע…

• 8 תגובות
    • 827 צפיות
  6. Started by idans94,

* המחשב נקנה בארץ. * מטרות המחשב - עבודה משרדית, הצגת מצגות וסרטים על גבי מקרן, עריכת מצגות וסרטים. * גודל המסך - לא קריטי 15" - 17" עדיפות למסך מאט. * רזולוציית המסך - אין צורך קריטי ב1080P. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא, הולך לעבוד רוב הזמן עם עכבר חיצוני. * משקל רצוי - לא קריטי, לא יסחב למרחק רב. * זמן סוללה ארוך - כ-5 שעות עבודה יספקו. * צורך ביציאות מיוחדות - vga עקב עבודה רבה עם מקרנים. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח -500GB hdd ושילוב של SSD של לפחות 128GB לא משנה באיזו קונפיגירציה (m-sata או שני 2.5"). * כונן אופט - כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא אך רצוי אחריות ל3 שנים. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - העדפה לאחת החברות הגדולות…

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  7. שלום, אני מגיע להונג קונג מחר ואני מתכנן לקנות שם מחשב נייד. המחירים שם זולים מבארץ, ואין בעיה אם תביאו קישור למחשב נייד שנמכר בארץ במחיר החורג מ1000$ כי שם הוא כנראה יכנס בתקציב (אלקטרוניקה מאוד זולה שם) שגם ככה גמיש. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, מעט משחקים ושמיעת מוזיקה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13"-15" כדי שיוכל להתנייד באופן נסבל * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים …

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  8. קניתי ASUS N550JK חדש וכשאני לוחץ על הקובץ על מנת להפעיל את המשחק לא קורה כלום , זה קורה לי בכל משחק. מה יכולה להיות הבעיה? אני חושד שהבעיה היא בזה שיש יותר מכרטיס מסך אחד למחשב , אך עדיין כשאני מגדיר לו לעבוד רק עם הכרטיס של NVIDIA עדיין אין תגובה.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי?1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב?צפיה בתכני HD, גלישה, אופיס, אולי תכנות בסביבת Visual. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: לא משהו שעולה לי בראש - בכל מקרה המחשב Core2Due שלי הספיק לכל דבר שהשתמשתי בו בעבר אז אני לא צופה פה לבעיה - גם שעבדתי עליו עם מטלב וסימולציות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: מסך 32 אינץ FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן, בתקציב נפרד (אשמח להצעות על מקלדת אלחוטית ועכבר טובים למדיה סנטר). 4. האם …

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. Started by lalamor123,

כבר תקופה אני שוקל לשדרג את המחשב, וזה המפרט שלי: מעבד: QuadCore Intel Core i5 750, 2.67 GHz לוח אם: Gigabyte GA-P55M-UD2 זיכרונות: Kingston HyperX KHX1600C10D3/8GX 8 GB DDR3-1333 Kingston HyperX KHX1600C10D3/8GX 8 GB DDR3-1333 כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 7970 Dual-X 3GB ספק כח: Corsair TX750W Power Supply קירור: קאבוטו רגיל וישן. קשיח רגיל, 500GB WD עכשיו אני שוקל לשדרג מעבד (נראה לי כמו צוואר בקבוק לכרטיס מסך), יש צורך לדעתכם להשקיע גם בלוח אם חדש? בכלל, יש עוד משהו שצריך לשדרג לדעתכם?

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  11. מחפש מחשב נייד לפיתוח עבור סטרטאפ בהקמה (שאין לי שום חלק בו). המחשב ישמש לפיתוח כמחשב, ויהיה מחשב הפיתוח היחידי. 1. קנייה בישראל. 2. גודל - נוח לעבודה אבל כן מתנייד, כך ש15.6". עדיפות למט' אבל לא חובה. רזולוציה לא קריטית. 3. זמן סוללה לא קריטי 4. דרושה יציאת HDMI. 5. חובה 8GB RAM לפחות 6. רצוי מחשב עם שילוב של HDD וSSD. לפי 500GB HDD ועוד 120GB SSD. - חשוב. 7. לא חובה כונן אופטי (יש אפשרות להשתמש בחיצוני). 8. דרוש שיגיע עם WINDOWS 7. 9. אחריות כמה שיותר ארוכה ומנותן אחריות שידוע בשירות טוב ומהיר - חשוב. 10. מעבד חזק ככל הניתן עדיפות לI7 נמרובע עדכני.

12. Started by mig21,

i5 2.4 ghz 4GB זכרון 500GB איחסון 13.3 אינץ' כמה אפשר לבקש עליו?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by I7210I,

שלום האם קיים מחשב נייד במשקל נמוך (ultrabook) עם SSD סוללה בעלת 6+ תאים זיכרון 8GB ו..מעבד מהסדרה M בעל תדר עבודה של לפחות 2.5 ghz? בכוונה לא כתבתי תקציב כי אני חושב שמדובר פה על תקציב בשמים לכזה דבר תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by haimamazavs,

שלום אני ממש אשמח לעזרה בהרכבת מפרט מחשב לגיימינג בגלל שהמחשב הקודם שלי מת משיבה טובה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים ותכני hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא שיחקתי המון זמן אז אין לי מושג מה יצא חדש אבל כל המשחקים החדשים שימאו ויצאו, המחשב יחובר למ…

• 2 תגובות
    • 870 צפיות
  15. Started by shlomom,

HTPC כ-2500. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 אפשר לחרוג קצת אם חייבים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - צפיה בתוכן HD, ניגון מוזיקה, לא משחקים - סביר שארצה לשתף את התוכן ברשת הביתית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - יש לי מקלדת עכבר - אולי צריך שלט אם זה מהווה שליטה טובה בניגון תוכן. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא, ראה דוגמה במפרט למטה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שקט אך לא חרישי. שלא ישימו לב אליו בסלון 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …

• 21 תגובות
    • 3.9k צפיות
  16. שלום לכולם ותודה מראש. אני משתמש בעיקר ב-3DS MAX ו-UNITY3D כמפתח הדמיות גראפיות כבדות עם חישובי פיזיקה בזמן אמת...וגם משחקים. הגעתי למצב של תכנון סצנות במקס של שני מיליון פולי ויותר ואני זקוק לשדרוג רציני. תכל'ס נסגרתי כבר על מפרט ואני מעוניין לשתף אתכם כדי לשמוע חוות דעתכם לפני הקניה הדי יקרה אך מתבקשת. ובעיקר לגבי כרטיס המסך למי שמבין היות וזה הרכיב הכי חשוב במערכת ואני זקוק לכמה שיותר מעבדי קודה גם לפיזיקה בהדמיה אבל מצד שני ליתרונות שיתן לי כרטיס המסך המיקצועי החזק ביותר כיום בעבודה עם מקס. ההתלבטות היא או ה-k5100m או ה- GTX 880M כפול 2 ב-SLI מה שיכפיל לי את כמות מעבדי הקודה בחישובים כבדים בהדמיה אך יבטל היתרונות בעבודה בקאד...אשמח לדעתכם גם בנושא זה. זה המפרט: …

17. Started by nizans0,

שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי במינימום תקציב האפשרי אבל שיוכל להריץ BF4 על הגדרות מקסימליות עם FPS נוח המסך שלי הוא ברזולוציה של 1680x1050 המפרט שלי כיום הוא: I5 760 OC - 3.5GHz 4g ram ddr3 לוח - Gigabyte GA-P55A-UD3 כרטיס מסך GTX 285 ספק כח חזק 750W של Crosair קשיח רגיל לא SSD. עם המפרט הזה אני משחק לדוגמא BF4 על הגדרות הכי נמוכות ועדיין הFPS נמוך יחסית. אני מחפש שדרוג לגיימינג במינימיום תקציב אבל שBF4 ירוץ על מקסימיום הגדרות. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת עד 3 מכונות ורטואליות במקביל עם תוכנות עיבוד מידע ושרתי DB. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר , DB Oracle, SQL Server, Informatica, Microstrategy, Obiee ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" -לאילו הג…

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, שיתוף מדיה בייתי באמצעות itunes ו Plex. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב דולק כל הזמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…

• 0 תגובות
    • 602 צפיות
  20. * מטרות המחשב? קצת עבודה משרדית, משחקים לא כבדים במיוחד (minecraft וכאלה), וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ומאט * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה כל כך אבל לא כבד ממש * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)חובה HDMI * Bluetooth?לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) גודל מינימלי 500GB סוג אני לא מבינה כל כך.. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?מהחברות הפשוטות, dell, lenovo. hp. אב…

• 1 תגובה
    • 894 צפיות
  21. Started by moni147,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רק אם חייב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים קלילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלו…

• 8 תגובות
    • 807 צפיות
  22. Started by Illectronic,

הלוח אם שלי עשה את שלו ככה שהגיע הזמן לשדרג. אני מחפש מעבד I5 לוח אם שחוץ מכניסה לכרטיס מסך תהיה גם כניסת PCI אחת. 4 כניסות USB3 אחוריות ואם אפשר גם כניסות USB2 (אפשרי קדמיות). תומך SATA3. בדרך אני רוצה להגדיל את הזכרון ל-16 גיגה 1600Ghz. תקציב: 2500 שח אין צורך ב-OC. מעבר לדברים יומיומיים אני רוצה להריץ עליו הרבה מכונות וירטואליות במקביל. יש המלצות מה לחפש במעבד/לוח אם או דגמים מסויימים מומלצים? עריכה: נראה לי שמצאתי לוח אם שתואם לדרישות שלי Asus H87M-Plus לגבי המעבד אני עוד לא בטוח. הכל נראה אותו דבר - - - תגובה אוחדה: - - - פחחח מזה? איך הגעתי לפורום הזה ^^

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  23. המחשב ישמש לשימוש משרדי וביתי פשוט בשימוש מזדמן עריכת סרטים חובבנית

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by andrei21,

מה ההבדל בין שני המחשבים האלו : http://ksp.co.il/?uin=15931 http://ksp.co.il/?uin=21557 אני רואה שיש הבדל בלוח ובמעבד אבל מה ההבדל בפועל ? תודה

• 1 תגובה
    • 784 צפיות
  25. אחרי שעזרתם לי פה מאוד בבחירת המחשב נייד שלי ללימודים אני צריך עזרה בבחירת מחשב לאבא שלי * מטרות המחשב? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וסרטים מדי פעם * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 עדיף * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא נראה לי שכזה קריטי אבל רזולוציה שתהיה סבירה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? רוב השימוש יהיה בבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…

• 0 תגובות
    • 967 צפיות

דיונים חדשים בפורומים