עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני חדש כאן בפורום, עברתי על המון פוסטים לפני שהחלטתי לפתוח אחד משלי כי לא מצאתי פוסט התייעצות שתואם לצרכי - אשמח מאוד לקבל המלצה ! מחפש המלצה למחשב נייד (נייד וקל) שישמש אותי בכמה שנים הקרובות * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (הרבה הקלדה), עריכת סרטים ליוטיוב באיכות טובה, צפיה בסרטים, גלישה מרובה באינטרנט * גודל המסך? בין 11-13.3 (מעדיף שהמחשב יהיה נייד וקל כי אני מתרוצץ ממקום למקום ואסחב אותו על הכתף 2-5 שעות ביום) האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין לי ככ מושג מה עדיף, אבל אני אשתמש בו בעיקר במשרד, בית קפה ולעיתים רחוקות בפארק. * רזולוציית המסך? שיראו טוב סרטים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? הייתי רוצה להקליט סרטוני וידאו אז יהיה נחמד אם יהיה סאונד טוב …

• 13 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. שלום, הגיע הזמן לשים את המחשב הוותיק שלי (E7200 + HD4870) במשכבו שירת אותי בנאמנות מ2008. יש חשיבות למחשב שקט הכרטיס המסך הנוכחי עם קירור סטוק שלי גרם לי להבין כמה חשוב שקט. . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + לימודי מערכות מידע א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים (פחות מעודכן כי המחשב הנוכחי ישן) -מהי הרזולוצ…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אז ככה, אני הולך לרכוש פיזית מחשב נייד לגיימינג בארה"ב, אני בהתלבטות קשה בין 2 דגמי MSI! התקציב שלי הוא לא יותר מ-2,000$ (דולר!) הנה ההשוואה (תלחצו על Show Differences) http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?id=cat13504&searchPromo=false&type=page&pageIdentity=searchDriven&useProductString=true&productString=1219111590554*1219111593522&unProductString=1219111592284*mp1310683563*mp1310294301*mp1307432464*mp1309854745*mp1309835829*mp1310683501*mp1310683471*1219060404198*1219128145308*1219163971046*1219068211083*1219052242230&catId=&usc=All+Categories שתיהם אותו מחיר, 1889$, באחד יש כרטיס מסך יותר טוב ובשני יש יותר מהירות (SSD וכו) איזה אחד…

4. המחשב ישמש בעיקר לתכנות בEclipse, ושימוש משרדי(אופיס+אינטרנט) אני אנסה לעבור על הרשימה. לא דרוש שום ציוד היקפי(יש כבר עכבר מקלדת מסך רמקולים...). לגבי התקציב- כתבתי 2000 בעיקר כי אני לא ממש מעודכן במצב המחירים, המטרה היא לקנות את המחשב המתאים במחיר הנכון, ולא את המחשב שינצל כול שקל בתקציב כי אפשר. כלומר אם אפשר לחסוך מאה, מאתיים 500 או 1000 בלי שאני מתפשר על הדרישות שאני אכתוב בהמשך מצויין. דרישות: מארז וספק מחברה מוכרת, לא צריך להשתגע כי לא יבוצע שום OC, אבל אני לא רוצה משהו סיני(תיכנון עם ייצור סיני אין בעיה). אציין שיש לי שני מאווררי 120MM מצויינים שיכולים לעבור למחשב החדש. דיסק קשיח 1TB, לא צריך יותר. עדיפות ל3 שנות אחריות. לא ישמש למשחקים אז אין צורך לכרטיס מסך מעבר …

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  5. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי,אינטרנט,וורד ,פשוט 3 . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש לי עכבר מקלדת ורמקולים, ומסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? , לפי סעיף 3 -יש לי עכבר מקלדת רמקולים ומסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?6(די חשוב) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…

• 30 תגובות
    • 6.6k צפיות
  6. Started by Roy-L,

שלום, המחשב לגביו אני שואל הינו HTPC די ישן שאני מתלבט אם שווה למכור, וזה המפרט שלו: מעבד Intel E5300 עם קירור פאסיבי ללא מאוורר של Thermaltake לוח אם של Gigabyte 4 GB זיכרון כונן 320GB של Seagate כונן אופטי של LG כרטיס גרפי Sapphire Radeon HD5450 עם קירור פאסיבי ללא מאוורר כרטיס רשת פנימי (PCI) של TP-Link מארז HTPC של Coolermaster (לא זוכר דגם, עלה כ- 350 ש"ח) ספק כוח שקט של Thermaltake (כנ"ל, עלה בסביבות 300 ש"ח). Windows 7 המחשב שקט לחלוטין, המאוורר היחיד (והשקט) הוא של ספק הכוח. [h=1][/h]

7. דרישות: מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקי תלת מימד מהשנים האחרונות, רצוי באיכות כמה שיותר טובה. וכן, אני יודע שהתקציב מהווה בעיה. שאר הדרישות די רגילות - אופיס, אינטרנט, סרטים. שום דבר דורשני במיוחד (להוציא את נושא המשחקים כמובן) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 13 עד 15.5. לא חשוב אם מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיף 1366x768 או משהו באיזור. רצוי לא FHD. * דרישות …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ומידה וניתן אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם חייב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפייה HD, משחקים קלילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע מסך 19 רגיל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by roeesnir,

ASUS K550C. ב- Boot Menu יש רק את הדיסק הקשיח, אפילו לא CD. גם ב-BIOS תחת BOOT כנ"ל. יש שם דבר שאף פעם לא ראיתי: Add New Boot Option. וכשנכנסים: יש שם אפשרות להגדיר Boot אבל אבל צריך להגדיר שם מערכת קבצים ו-Path. מה זה הדבר הזה?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by zomb,

שלום, מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סטנדרטיים כמו fifa וכאלה, צפייה בסרטי בלו-ריי, שמייעת מוזיקה קבצי FLAC באיכות גבוה חשוב הסאונד אך לא צריך כרטיס קול צריך רק SPDIF א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: קל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך זה יהיה מצויין ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty/battlefield וכדו' משחקי FPS בעיקר מהחדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920/1080 22INCH -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?אם אפשר גבוהות ביח…

• 5 תגובות
    • 899 צפיות
  12. האמת שהכרטיס כבר בדרך אלי (יד שניה, מצב מעולה [בדוק]). ב534 שקל כולל משלוח. אני מתאר לעצמי שזו רכישה סבירה ולכן הלכתי על זה, אבל אם להגיד את האמת יש לי רגשות מעורבים ולכן אני פה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by galofek,

שלום לכולם. ברשותי מחשב נייד asus k53sv ואני מעוניין למכור אותו כדי לקנות מחשב נייח וטוב יותר לגיימינג.. ובשביל זה אני צריך לדעת כמה הוא שווה.. אשמח לכל עזרה אפשרית. תודה מראש , גל. אנא צרו איתי קשר גם במייל: galofeknew@gmail.com - - - תגובה אוחדה: - - - שכחתי לציין שהמחשב עבר החלפת מסך (לאחר שהקודם נשבר קצת) והוא עומד לעבור פירמוט פעם ראשונה. חוץ מזה הוא במצב מצויין והוא בן 3 בערך.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by ril2,

מטרות המחשב: עבודה משרדית וגיימינג קל. MineCraft Med-High PlanetSide Low-Med * גודל המסך? מבריק... 13-14 אינץ' * משקל רצוי? מקסימום 1.6 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? צריך סוללה סבירה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא אכפת * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 500GB * כונן אופטי? כן, אבל גם על זה אין לי בעיה לוותר * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * מערכת הפעלה: בלי מערכת \ WIN7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם שיהיה אסתטי ונוח לעבודה

• 0 תגובות
    • 850 צפיות
  15. זהו הדגם של המחשב הנייד [h=1]HP Pavilion dv7-6135dx[/h]קישור למפרט: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&docname=c02845403#N410 קניתי אותו בארה"ב לפני שנה וחצי (אחריות לא תופס בארץ) מצבו מצויין אין שריטות (עשו מאלומיניום) הסוללה מחזיקה בכיף לארבע שעות.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום, אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב עבור אבא שלי שעובד במסחר היום יומי בבורסה האמריקאית המחשב צריך להיות בעל יכולת עיבוד נתונים וקבלת נתונים מהרשת במהירות מירבית וכמו כן הוא צריך להתחבר ל4 מסכים! את המסכים כבר יש לי התקציב הוא למחשב עצמו בלבד! לפי תוכנת המסחר שבה הוא עובד אלה הדרישות מערכת: [TABLE] [TR] [TD=bgcolor: #e8e8e8]System requirements[/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD]Processor[/TD] [TD]Multi-core Intel® or AMD®processor at 3 GHz or faster[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #f8f8f8]Memory (RAM)[/TD] [TD=bgcolor: #f8f8f8]4 GB or more[/TD] [/TR] [TR] [TD]Hard Drive[/TD] [TD]Solid State Drive (SSD) or 7200 RPM drive 1 GB free space or more[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #f8f…

• 27 תגובות
    • 3.7k צפיות
  17. Started by shaylex,

. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? פרקו את זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שנראה לכם הגיוני ומשתלם. כלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים יחסית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רוכשת גם מסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות אם אפשרי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 3 תגובות
    • 617 צפיות
  18. Started by amig,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד שמחירו סביבות 2500 ₪, אפשר למתוח למעלה אבל אם אפשר שלא אז עדיף. אני לא בקי במחשבים אבל לפני שפניתי אליכם קראתי המלצות בפורום ולמדתי מעט. אשמח אם התגובות שלכם יהיו ברורות גם למי שלא מבין בתחום, תודה מחפש המלצה למחשב נייד (נייד וקל) שישמש אותי בכמה שנים הקרובות * מטרות המחשב? שימוש מרובה ב"וורד", גלישה באינטרנט, יו-טיוב (צפייה בסרטונים), קריאת קבצי PDF. אני מאוד מעוניין שתוכנות כאלו יוכלו לרוץ במגביל ובמהירות. * גודל המסך? 13-15 מצד אחד אני מעוניין במחשב קל, מצד שני אני רוצה שהמסך יהיה מספיק נוח לעבודה עם "וורד". אחרי שראיתי ניידים בחנות אני נוטה ל 13 או 14, אבל אם יהיה 15 במשקל קל אז למה לא. האם חשוב מסך מבריק או מאט? נראה לי מט * רזו…

• 0 תגובות
    • 943 צפיות
  19. Started by amyu98,

: מעבד:G620 לוח:MSI H61M-E23 4GB RAM DDR3. דיסק קשיח 500GB. כטיס מסך HD 6850 שווה? יריץ BF4 על High? תודה.

• 9 תגובות
    • 780 צפיות
  20. Started by gshani,

שלום, חשקה נפשי מאוד מאוד בdell xps 13. התכוונתי לקנות אותו דרך חבר בארה"ב כי המחירים בארץ חסרי כל פרופורציה. העניין הוא שיש הבדל של 450$ בין הדגמים שנמכרים עם אחריות בינלאומית לאלו שלא. ההפרש המטורף גרם לי לחשוב שאולי עדיף לי לחסוך עכשיו את הכסף ומקסימום אם יהיה תיקון הוא יעלה בערך את מה שחסכתי. האם אני צודק ? או שעלויות תיקון של מחשב נייד הרבה יותר יקרות ומצדיקות הבדל של 1,600 ש"ח במחיר ? תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by skyline,

מעבד i7-3612QM תדר שעון 2.1Ghz 8GB זכרון מסך 17.3 1TB אחסון כולל מערכת הפעלה Windows 7 מקורי ברשותי כשנה ו4 חודשים וקיימת אחריות 3 שנים במצב חדש ללא שריטות\פגיעות כמה לדעתם אוכל ושווה לי למכור אותו? בתודה מראש, skyline

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני מייעד את המחשב בסדר עדיפות ראשונה ללימודים לתוכנות כמו מאטלאב וכו׳. משחקים יהיו בסדר עדיפות האחרונה המפרט של הווסטרו שאני מדבר עליו זה זה עם הכרטיס ראם של 8gb, כרטיס מסך 2gb של ג׳יפורס וכונן ssd של 128gb ועם טאצ׳ סקרין. 1) כמה זיכרון נטו יהיה לי כשאקבל את המחשב ? והאם אתם ממליצים על שדרוג ל256 ssd? (סרטים ותמונות יהיו על כונן חיצוני) 2) מה לגבי האחראיות של המוצר במידה וארצה לשדרג לכונן הנ״ל? 3)המחשב יוכל להריץ סרטים של 4k ? (יש לי טלוויזיה שיכולה להציג תכנים ב4k) תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב להורים שלי - נכון הם לא גיימרים, אבל כן חשוב שהמחשב יהיה חזק שקט ומהיר. ולכן אני מניח שאפשר להתפשר בכרטיס המסך. התקציב למחשב בלבד + רישיונות לאופיס וחלונות ( אין צורך בציוד היקפי, מסך וכדומה). מארז חשבתי על אחד הדגמים של ANTEC . זיכרון של כ- 8 GB. דיסק קשיח של 2 טרה מעבד i5 או i7 אופיס חדש בעברית (כולל אאוטלוק) חלונות - יש לי בעיה עם חלונות 8 (אז אולי עדיף 7 ). תודה רבה מראש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני צריך לקנות מחשב חדש לעבודה יריץ בעיקר מסמכי אקסל כבדים מאוד ותוכנות פיננסיות שונות תקציב 8-10 דרישות: גודל 14-13, כמה שיותר קל (ישמש לנסיעות בעיקר) אם אפשר אחד גם עם מטען קל וסוללה חזקה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 911 צפיות
  25. Started by domuzy,

כבר שאלתי והציעו לי בין היתר ללכת על מחשב מותג. יש לי את : Dell OPTIPLEX 3020 SFF I5- 4570/500GB/RW/4GB DDR3/WIN8PRO 64B ENG DG TO 7/3Y-OS ב2600 ש"ח ללא ציוד נלווה. האם ללכת על זה או שאוכל לוותר על I5 ועדיף לבנות מחשב עם I3 וכונן SSD במקום (מבחינת עלויות. אני יודע שזה לא אותו רכיב)?

• 33 תגובות
    • 6.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים