ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, אני זקוק ל-2 מפרטים: מחשב א': 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, אינטרנט, שירים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד למשהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך גם מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. הא…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב הנוכחי כבר בן 11. עם i5 4460, עם 16GB זכרון DDR3, עם שני SATA SSD של 256GB כ"א ו-HDD של טרה. עם windows, בעיקר גלישה וצפיה בסרטים, ותכנות קל ב-WSL. מחובר למסך 27 ברזולוציה של 2K (המסך תומך עד 4K). לא משחק, לא משדרג, לא פותח וסוגר, לא מחפש חלונות ואורות. רוצה את המארז הקטן ביותר, והשקט ביותר. את כל המחשבים לי ולמשפחה ב-2 עשורים האחרונים אני קונה עם המלצת הפורום הזה, אז תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? סביבות 3000. קונה מחשב לשנים רבות קדימה. אפשר לחרוג בעוד 1000 ש"ח אם ממש צריך. 2. מה שימושי המחשב? בעיקר גלישה וצפיה בסרטים, ותכנות קל ב-WSL. רוצה משהו טוב לכל מקרה שלא יגיע. לא צריך משחק…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, טוב אני חייב לציין שהתייאשתי לחלוטין, בזמנו היה מאוד קל להבין איזה מחשב נייד מתאים לך כי לא היו כל כך הרבה ומגוון אפשריות, היום אני מבין שצריך תואר ראשון בשביל למצוא את הנייד שמתאים לך אז קודם כל נתחיל עם התקציב, יש לי 7 אלף להשקיע במחשב נייד אבל אם אפשר בפחות אז למה לא? (גם דיי מומלץ) השימושים של המחשב נייד מתחלקים ל2, בבית ובחוץ שאני מתנייד איתו ולכן עשיתי רשימה. בבית: • גלישה באינטרנט • עבודה משרדית • קריאה וכתיבה של טקסטים (חשוב מאוד שיהיה בעל מסך איכותי ונעים לעיניים, נתקלתי לא פעם במסכים שאחרי חצי שעה עבודה עליהם במיוחד עם טקסטים יש לך כאב ראש...) • הצגת תמונות ולכן חשוב שיהיה חיבור HDMI. בחוץ: • אינטרנט • משחקים קלים (לדוג' Worms, PES10 וכו'...) …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מטען לסוללות AA. ראיתי בK.S.P את המטענים הללו, האם אחד מהם מומלץ? https://ksp.co.il/web/compare
-
- 14 תגובות
- 3.3k צפיות
- 3 followers
-
-
היי לכולם ! על פניו, מתברר שהפאשלה של NVIDIA עם כרטיסי המסך השולחניים מהסדרה האחרונה לא בדיוק דילגה גם על אלו שבמחשבים הניידים. אז כדאי להמתין ולראות מה המצב לאשורו ... https://www.youtube.com/watch?v=Pou_chA9FZE
-
- 0 תגובות
- 503 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני זקוק לעזרתכם אני לא מבין גדול במחשבים ואני קונה השבוע מחשב חדש. סיירתי קצת באתר ובפורומים והחלטתי שאני אקנה: מעבד: Intel® Core2 Quad Processor Q6600, 1066MHz, s775, 8MB המחיר: 1390 ש"ח כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 8800GT 512MB ASUS המחיר: 1490 ש"ח זה משאיר לי עוד 2120 שקלים לקנות את שאר הרכיבים. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להרכיב את מה שנשאר. המחירים לקוחים מהאתר של ksp כי שם אני כנראה אקנה. אם מישהו מכיר בחיפה חנות יותר זולה ואמינה מksp שירשום אותה בבקשה פה כי כל שקל חשוב לי. פרטים נוספים: המחשב מיועד בעיקר למשחקים (כל המשחקים גם הכבדים), אינטרנט, וצפייה בסרטים. כמו כן אין לי כוונה לעשות OC או לקנות ציוד היקפי כמו מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. אין ל…
-
- 40 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
איך אני יכול לעשות שיחות וידיאו דרך האייסיקיו בנייד של LG? תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב נייד לצרכים בסיסיים: גלישה באינטרנט , עבודה עם מיילים , office , חיבור למקרן חיצוני (לצורך הצגת מצגות) מדובר במחשב למרצה/ מורה בקורסים ברחבי הארץ. כתבתי שהתקציב הוא עד 4000 ש"ח , אך אין באמת סף אמיתי - כלומר: אם תביאו לי מחשב ב5k ותסבירו מדוע אני מוציא עוד 1000 , אז בכיף. עדיפויות: 1. מסך 15.6 , כן - מסך גדול. 2. מקלדת נוחה וגדולה - אין ממש צורך במקלדת מלאה ( המספרים בצד ימין לא חשובים לי). 3. DELL (אלה אם כן תגידו אחרת). 4. אחריות טובה. נקודה חשובה: לפי הצרכים שתיארתי , מחשב נייד ב2.5k יעשה את העבודה בצורה מעולה++ ,אז אם אתם מציעים משהו יותר יקר - אני צריך הסבר. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אשמח לקבל ייעוץ / חוות דעת / עצות לשיפור למפרט גיימינג בתקציב של עד 5K (שמיועד גם לעבודות תכנות שונות שכוללות עבודה עם מכונות וירטואליות). המפרט הורכב בחברת IQPC, שממנה אני מתכנן לקנות (אני מאזור אשדוד). מעבד: INTEL 4590 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.3Ghz - TRAY ₪ 909 לוח אם: MSI B85M-E45 ₪ 331 כרטיס מסך: GAINWARD GTX970 PHANTOM 4GB GDDR5 - RETAIL ₪ 1776 זיכרון: ADATA 8GB DDR3 1600Hz ₪ 390 x 2 ספק כוח: Corsair VS650 650W ₪ 361 מארז: COUGAR SOLUTION (FRONT USB 3) w/o PSU ₪ 219 קרור למעבד: INTEL COPPER ORIGINAL CPU COOLER FOR S1155 ₪ 55 קרור למארז: COOLERMASTER 140mm Blue Silent - זמין במלאי ₪ 45 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + ח…
-
- 0 תגובות
- 859 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?5000 עד 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים לדוגמה NEED FOR SPEED האחרון (גיימינג כבד} 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? פחות חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין אי…
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
- 3 followers
-
-
שלומות, הערות שלי והסברים נוספים- אחרי השאלון המצ"ב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? תוכנת אוטוקאד ב2D, תוכנת מידול וחישוב קונסטרוקציה בשם STRAP שעושה הרבה חישובי מטריצות, אופיס ואינטרנט. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? רזולוציה 1280x1920, כלומר FHD. המסך ככל הנראה יהיה Dell P2414H. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך- בתקציב נפרד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי- המקום יחסית לא שקט. 6. האם מתוכנ…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
המחשב בחדר השיינה תחת לראש ממש... המארז (אני מחפש שקטטטטטטט...) "יקר ומיותר"? הלוח "סביר" או יש אחר טוב באותו המחיר? ובכלל איך? דאנקשה אנשים. מצורף מסמך. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 618 צפיות
-
-
היי, הגיע הזמן לשדרג את המחשב הישן.... השימושים שלי בעיקר אינטרנט, אופיס, סרטים ואני מתכוון להתקין עליו Linux RHEL5 כנראה על VM ו- oracle database לשימוש ביתי (לא לכמות גדולה של התחברויות או לעומס גדול במיוחד). בבקשה תאמרו מה דעתכם על המפרט, לא אכפת לי דווקא AMD אפשר גם המלצות הכוללות מעבד intel, העיקר להיצמד למגבלת התקציב ולשימוש. המפרט לא כולל כרטיס מסך כיוון שאני לא משתמש במחשב למשחקים ולכן לא ראיתי בכך חשיבות כיוון שהלוח מכיל כרטיס שלדעתי מספיק לשימושים שלי (אני צודק?) אגב, מסך אני קונה PROVIEW 22" AR2238AFW 1680X1050 HDPC DVI+ SP 2MS (אני יודע שיש יותר איכותיים אבל קיבלתי המלצות מאוד מאוד טובות על הדגם הקודם לו FP2226W משלושה אנשים שקנו אותו, וחוץ מזה המחיר שלו…
-
- 14 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום, אפשר לקבל חוות דעת על מחשב טושיבה דגם - Satellite L750 -1LM המחשב מיועד לעבודה משרדית יששומי אופיס מוסיקה , חיבור לטלוויזיה וציפייה בסרטים תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אין צורך בציוד היקפי. מסך 22" רזולוציה 1680x1050. לוח אם בעל תמיכה בשידרוג עתידי מקסימלית (USB3, SATA3). מעבד כמה שיותר חזק. כרטיס מסך, רק לצפיית HD, ישודרג בעתיד (וכן גם המסך ל- 1900x1200). זיכרון 4GB (מערכת Win7 64bit). מארז שקט. התקציב כולל UPS. בניתי את המפרט הבא - AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition Tray, יחידות 1 ₪938 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1119 Gigabyte GA-790XTA-UD4 +SB750 CHIPSET, יחידות 1 ₪716 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1539 OCZ 4GB Kit DDR3 1333Mhz Gold PC3-10666 CL9 Core I5, יחידות 1 ₪546 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1334 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחי…
-
- 6 תגובות
- 950 צפיות
-
-
בין 2 הדגמים המובילים שלהם hp dv6 2130 VS hp dv6 2110 אחד עם מעבד I3 והשני I5, כרטיס מסך של 1G מול 512MB השאלה אם ההפרש במחיר שווה את זה ? ה2130 עולה 4800 וה 2110 עולה 4000 ( דרך וואלה שופס ) תכלס אני צריך מחשב חזק יחסית שלא יתחמם ושיספק אותי לצערכים של עריכות פוטושופ סרטים בHD וכו כמובן שגם נוחות ומראה זה דבר חשוב ממה שחיפשתי אין מחשבים אחרים עם אותה חומרה במחירים כאלה(של המותגים המובילים כמובן -DELL\HP\ASUS) תודה לעוזרים :]
-
- 2 תגובות
- 765 צפיות
-
-
אודה לכם על המלצתכם למחשב נייד בתקציב 7000-8000 ש"ח
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל הרשו לי להגיד תודה- כי זה על הכיפאק שיש מקומות כאלה שיכולים לעזור לפחות מביני עניין- אז ח"ח! אני די נברתי בחודש האחרון לחיפוש הלפטופ בשבילי כסטודנט לעתיד. אני לא גיימר ולא משחק בשום משחקים או אצטרך גרפיקה גבוהה. סה"כ אני צריך את המחשב לכתיבת עבודות, לגלוש באינטרנט ולראות מידי פעם סרטים. מכל החיפושים, מה שכתבתי בכותרת פחות או יותר זה מה שמצאתי אבל אני אשמח אם תוכלי להמליץ לי על משהו יותר טוב או שאולי אני בכלל לא מבין מה אני צריך לקנות... בקיצור, אני אשמח אם תוסיפו גם דגמים משלכם... בגדול, אני חושב שאני לא צריך יותר מ 2-3 GB זיכרון ודיסק קשיח של לא יותר מ 160-250GB (הבנתי שגם ויסטה רץ בזה יפה...), מסך שבין 14 ל 15.4 אינץ'. יש לי חברים שמבלבלים לי ת'מוח על dual-core…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אחרי סקירה של מספר דגמים וחנויות נתקלתי בדגם הבא: Dell Studio 1537 V9400 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7138 מעט מאד המידע שמצאתי על הדגם בחיפוש בגוגל, וכן המקום הנוסף שמוכרים אותו הינו בחנות שניידר מחשוב: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10755 והאחריות הינה של דל למשך 3 שנים (האם עצם היותי בעל מחשב דל מקנה לי אחריות של מקורית?) מספר שאלות לפני שאחליט על רכישה: 1. האם מישהו התנסה בדגם הספציפי הזה? 2. חנות מתחרה הסבירה לי כי דגם זה הינו "שיפור" לדגם שונה שעושים בחנות. האם זה נכון? 3. מה דעתכם הכוללת? * אני יודע שישנם אנשים שאינם קונים בKSP מסיבות אלו ואחרות- ולכן את הדעה האישית לגבי החנות נא להשאיר בצד. אם למישהו יש הצעות/הערות ו/או המלצות, אשמח לשמוע. בעקר…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה אותו עם לפחות 250GB , INTEL , לא AMD ואני יודע הוא יותר זול אותו דבר , אבל לא , רק INTEL ! 2GB זיכרון כרטיס מסך חזק בעדיפות ל-8800GT וכדאי שגם יהיה חיבור HDMI. מארז לא צריך משהו מוגזם איזה HEC 6A19 שחור בעדיפות ראשונה . ורק מ-KSP זאת האפשרות היחידה שלי לבנתים. תודה לכולם ושוב אני חוזר:רק אינטל,ובחנות KSP , מי שרוצה בחנות אחרת לייעץ לי שלא ירכיב,אלא אם זאת חנות ברמת גן תל אביב
-
- 8 תגובות
- 703 צפיות
-
-
טוב אז אני מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפה... קניתי לא מזמן מחשב נייד ואני רוצה לדעת אם אני יכול לחבר אותו אל המחשב הנייח שלי באמצעות כבל eSata בשביל להעביר ביניהם קבצים במהירות. כמובן שיש את האופציה לחבר אותם עם כבל רשת, אבל אני מניח שדרך eSata זה יהיה הרבה יותר מהיר. מישהו פה פעם ניסה לעשות כזה דבר או שיודע אם זה אפשרי או לא? כל החברים ה"מומחים" שלי ששאלתי אותם לא ידעו לענות לי על זה... אני שואל בגלל שאם זה אפשרי אז אני פשוט אקנה סלוט של eSata למחשב הנייח שאליו אחבר את הנייד, חבל לקנות סתם... =]
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי את הצעת המחיר הר"מ לצורך פיתוח וגרפיקה 2D (פוטושופ). מה שמעניין בהצעה הוא המעבד XEON ולא i7. אשמח להתייחסותכם. תודה! 255.00 255.00 1 36M 1TB 7200rpm SATA3 קשיח כונן 21330 540.00 540.00 1 36M AMD Radeon R7 250 Silent 1GB GDDR5 גרפי כרטיס 21403 Intel Xeon E3-1241v3 מעבד 22954 1 12M Xeon Cooler למעבד קירור 19953 1 36M B85 Chipset אם לוח 22181 1 999M 16GB (2x8GB) 1600MHz DDR3 זיכרון 21009 1 36M 128GB SATA3 SSD כונן 23050 1 24M DVD+/-RW SuperMulti DL אופטי כונן 19834 10 1 36M Standard Workstation 550W כח ספק 19871 11 1 12M Workstation Midi Tower Black
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה... אני ממש לפניי קניה של מחשב חדש ויש לי התלבטות בין כמה רכיבים אל תתיחסו להבדל המחירים בינהם כי עם שניהם אני יכול להתמודד Athlon XP 2400+ copper fan מידע A7N8X Delux (nForce2)128bitDDR,SATA -=מידע=- VS 8RDA+(n-force2)sb,lan,USB2.0-=מידע=- W.D 80 gb 8mb buffer ATA100-=מידע=- VS maxtor 80 gb 2mb buffer ATA130=-מידע=- DDR400 samsung DDR400 crosair-=מידע=- radeon9500pro 128 VS g-force 4 TI 4200 ATX 400W usb תגידו לי איך המפרט ובדילמות מה עדיף? ב) איזה ציפסט עדיף KT400 VS nforce2 [glow=red, 2, 300]תודה רבה רבה רבה מראש[/glow] :-\
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אבא של אשתי ביקש ממני סיוע בבחירת מחשב משרדי לשימוש שלו בעבודה. אני כבר שנים עם מק ואין לי מושג מה קיים בעולם ה-pc. אנא עשו מצווה ותסייעו הדרישות שלו למחשב הן: 1. גלישה באינטרנט. 2. עבודה עם אופיס (אקסל וחישובים מורכבים). 3. ראיית סרטים/שימוש בגוגל ארת׳. דברים נוספים: 1. לא חייב cd. למעשה מחשב בלי יקבל עדיפות. 2. כרטיס wifi במחשב 3. המחשב צריך להיות חזק גם בעוד 3 שנים. תקציב: עד 3000 ש״ח (למרות שהצעות באיזור יתקבלו בברכה). תודה, אבי
-
- 4 תגובות
- 991 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבנית מפרט כמו שאני רוצה בערך ל OC - משחקים כבדים , מארז שיהיה יפה מאוורר היטב, ספק 400W LIBERTY. אני מתכוון לקנות את המחשב מIVORY ככה שתהיו בטוחים שזה יהיה יותר זול ב100 שקל ככה. תקציב : 4000+- ללא חריגה גדולה. השאלה האמיתית היא: ???האם לחכות עוד קצת כדי שהמחירים של המעבדים והכרטיסי מסך ירדו? האם זה יהיה בזמן הקרוב??? מפרט שאני בניתי: מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX כמות: 1 - מחיר: ¤987 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3 כמות: 1 - מחיר: ¤582 מארז: Raidmax O2 2x120mm + 23cm Led Side Fan Black כמות: 1 - מחיר: ¤200 ספק כוח: Enermax Liberty 400W 30A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤382 זיכרון: OCZ 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) XTC CL4-4-4-15 כמות: 1 - מחיר: ¤385 …
-
- 13 תגובות
- 650 צפיות
-