עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by EladBr,

המפרט שלו: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834230831 מציעים לי אותו מוחדש(עודפי יצרן, לא היה בשימוש), ב 1700 שקל. התקציב שלי היה 1500, אבל אני מוכן לחריגה הזו. השימושים סטנדרטיים לחלוטין, גלישה, יוטיוב, מדי פעם סרט. האם ניתן לסמוך על אתרי הקופונים שהוא אכן לא היה בשימוש והוא תקין? לא אכפת לי כ"כ איך הוא נראה פיזית. אשמח לחוות דעת. תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. רציתי לדעת , כשאני מעוניין במחשב נייד למטרות עריכה ושימוש בתוכנות כגון פוטושופ , C4D , סוני וואגס.. בעיקר דברים של עריכה גרפית ועריכת סרטים מה צריכות להיות הדרישות מהמחשב כדי שהוא יענה על הצורך ושהוא לא יתקע ( דילאי כשאני מבצע פעולות כלשהן ) לי או יקרוס במידה ואני אעבוד עם פרויקטים גדולים? יותר RAM , כרטיס מסך יותר טוב ? באמת שאין לי מושג.. תודה !

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית, HD, עריכת וידאו קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב 5. עד כמה חשוב…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקר לגיימינג, מסך 23" FULL HD, המשחקים הכי חדשים בשוק, רזולוציה 1080*1920 מיועד להגדרות גבוהות, חיבור HDMI נוסף לטלוויזיה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש כרטיס קול חיצוני, אין צורך באחד מושקע בלוח אם. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן כלל. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכב…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. Started by sharonarchi,

שלום לאחר שנתיים מעולות עם המחשב הישתדרגתי בחדש כך שאני מעוניין למכור את היישן המחשב הוא ALIENWARE M14X שנקנה בחו"ל לפני כשנתיים מעבד - I7 2860QM הארד דיסק - SSD 256 כ.מסך - NVIDIA GT 555 3G זיכרון - 8G 1600 MHZ מ. הפעלה - WIN 7 ULTIMATE 64BIT יש את כל הדיסקים המקוריים, המחשב ללא אחריות המחשב אבל הוא עובד מעולה ללא בעיות ובמצב שמור מאוד אשמח לחוות דעת תודה

6. Started by ElroyD,

http://pcpartpicker.com/p/QyQ2bv

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by aml,

מצטער על האורך אבי פרופסור באוניברסיטה, וזקוק למחשב משרדי שיאפשר לו גם לבצע חישובים בתוכנות מדעיות, דוגמת 'מתמטיקה' של וולפראם. לצורך כך המלצתי לו על מחשב עם כרטיס גרפי חזק יחסית, דוגמת 7970/280X או GTX760/770. כרפרנס, לקחנו את המפרט (שלא-עודכן-כבר-כמעט-שנה, מה-באמת-קורה-עם-זה?) שבקישור- http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137632 מכיוון שהמחשב נקנה מתקציב אוניברסיטאי (של המחלקה שלו, לא קשור לIT והרכש הרגיל שלהם), הוא יכול לעבוד רק עם קבוצה קטנה של חנויות, ורובן כלל לא ענו (להבנתי) להצעה ששלח (אתם לא צריכים לעיין יותר מדי ולצחוק על אי ההתאמה של המארז לכרטיס מסך, זה היה סתם בתור נקודת מוצא, ולפני שקראתי ועיינתי קצת בפורום).. בקיצור, הנה ההצעה שהוא קיבל: (…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. אהלן, זה הולך להיות קצת ארוך אז מקווה שתשרדו. יש לי לפטופ דל וסטרו 1310 שהתחילה לו בעיה בתאורת המסך. המסך היה כבה כשהייתי מזיז אותו כלפי חוץ והיה נדלק בחזרה כשהייתי מזיז אותו חזרה כלפי פנים (כיוון סגירת המסך) תוכלו לקרוא על הבעיה כאן בפירוט. (מסתבר שזה כנראה "מחלה" של הדגם הזה) הבעיה היתה שהכבל שמחבר בין הלוח למסך עצמו היה שחוק מעט - מה שגם הסביר מדוע המסך נכבה ונדלק כשהייתי מזיז את המסך. בכל אופן ובהתאם למה שהומלץ בלינק, קניתי מאייבי שני כבלים שמחברים בין הלוח למסך. (אחד קניתי ספייר) כשחיברתי את הכבל הראשון והדלקתי את הלפטופ המסך נדלק אבל התחיל לרצד במצב הזה למי שלא הבחין בסרטון שצירפתי, המסך נדלק והתצוגה עובדת (רואים את הלוגו של דל ואחר כך את הלוגו של הוינדאוס) אבל כאמ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by omric,

שלום, אני רוצה להרכיב מחשב בסיסי בגודל mini-itx בתקציב נמוך. בזמן האחרון אני חורש הרבה באינטרנט על כל מיני רכיבים והצלחתי להגיע בגדול ל-2 אפשרויות של מפרטים בתקציב שלי: אפשרות 1: לוח אם סטנדרטי עם מעבד Intel G3220 אפשרות 2: לוח אם עם מעבד 4 ליבות מובנה - Intel J1900 ב-2 האפשרויות אני בונה על מארז mini-itx עם ספק מובנה של 150-300 Watt (תלוי בדגם שאני אלך עליו), זיכרון 4GB, הארד דיסק וכונן DVD ההתלבטות שלי בין 2 האפשרויות: מצד אחד יש לי כבר מחשב בגודל מלא עם המפרט מהאפשרות הראשונה - בהחלט עושה את העבודה כמו שצריך ואני מאוד מרוצה ממנו, אבל אני חושש שעם ספק של 150-300 וואט זה יהיה קצת בעייתי... ולגבי האפשרות השנייה, היא לא בעייתית מהבחינה הזאת כי לפי מה שהבנתי מדובר על מעבד …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by yam102,

מה דעתכם אל המפרט של המחשב הזה X202E-CT009H והמחשב לא לגיימינג לשימוש אינטרנט אבל מהיר כמה שיותר עם יש לכם עוד אופציות בכיף אבל חייב שיהיה בתקציב של2000 שח 11.6 אינץ מקסימום ומהיררר נתונים טכנייםסוג מעבד Intel Core i3 דגם מעבד 3217U נפח זיכרון RAM 4 GB סוג הזכרון DDR3 סוג מסך LED מסך מגע כולל כרטיס מסך Intel HD Graphics 4000 כונן קשיח 500 GB מהירות כונן קשיח 5400RPM רשת אלחוטית 802.11g 802.11b 802.11n

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. אני מתכנן לקנות מחשב גיימינג החודש, וזה המפרט שבניתי, משחק לדוגמא : BF4. מה דעתכם? [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 מחיר: ₪911[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Arctic Cooling Freezer i11 כמות: 1 מחיר: ₪135[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם:[/TD] [TD=width: 80%]Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪239[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מארז:[/TD] [TD=width: 80%]באנדל - NZXT Phantom 410 White + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 מחיר: ₪729[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]זיכרון:[/TD] [TD=width: 80%]Hynix Origina…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. ערב טוב לכולם אני מחפש מחשב נייד חדש ואשמח להמלצתכם! 1. מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים בינוניים, צפייה בסרטים ואולי קצת תכנות (לא משהו קיצוני). 2. גודל המסך? 15 יהיה טוב, לא משנה מבריק\מאט 3. רזולוציית המסך? 1366X768 אמור להספיק 4. משקל רצוי? שלא ישקול טון 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן מחובר לחשמל, 4-5 שעות יהיה אדיר 6. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ו-VGA 7. Bluetooth? צריך 8. גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא יודע כל כך מה ההבדל בין הסוגים, אבל 500GB ומעלה זה טוב 9. כונן אופטי? צריך 10. האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, ואני מעדיף Windows 7 בגדול ובנימה אישית יותר - מחפש מחשב שאוכל לצפות בו בסדרות וסרטים בHD, לשחק במש…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by oren3475,

הי, בכמה לדעתכם אפשר למכור מסך Apple Cinema Display 27"? בן 3-3.5 שנים, כזה חדש עולה 5,000 ש"ח ב-iDigital או 1,000$ בחנות של אפל בארה"ב. במצב מצוין, כמו חדש. תודה רבה! אורן

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. . מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לא להגיע ל7000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 121.30 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, קצת וירטואליזציה אם זה משנה (לא יותר מ2 VMים בו זמנית בכל מקרה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים (פרנסה זה יותר תדיר מתדיר? בכל אופן זה מה שאני אעשה עם המחשב 12 שעות ביום), VMWare/IDA (מזדמן), VS2013/Eclipse (מזדמן) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. EVE Online, TERA, Magicka: Wizard Wars, League of Lege…

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. אני צריך מחשב לעריכת והמהרה בעיקרון אני עושה הרבה המהרה יש לי מסך וציוד היקפי אני לא מוגבל בכסף אם אפשר טיפים נוספים על מה כידי הכי הרבה לשים לב

• 1 תגובה
    • 959 צפיות
  16. שלום, אשמח לעזרתכם במציאת מחשב מתאים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, אוטוקאד, סקצ'אפ - לצורכי פרנסה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by VAnD4L,

שלום לכולם מחפש מחשב נייד לחבר בין 1500 לאלפיים שקל * מטרות המחשב : אינטרנט , צפייה בסרטים hd וחיבור לטלוויזיה לצפייה בה בfhd * גודל המסך? 14- 15.6 אינץ׳ * רזולוציית המסך - 1366x768 * זמן סוללה בערך 4שעות מספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות HDMI, VGA bluetooth אם נכנס בתקציב אבל לא חובה גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD 500gb לפחות * כונן אופטי כן* * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן אם אפשר* מצאתי את המחשב הזה בנתיים מישהו יכול להמליץ אם הוא שווה משהו ? או להמליץ על אחד טוב יותר?http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=874583 מעדיף לקנות עם מערכת הפעלה אבל אם זה יוצא מהתקציב בהרבה אני ישים לבד תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. לפי השאלון: 1) התקציב המקסימלי 7K כאמור בכותרת. מהתקציב הנ"ל אני מעדיף שלא לחרוג, אך אם ניתן לחסוך זה יעזור. 2) כעיקרון אני רוצה את המחשב בשביל משחקים כבדים (Metro, Assassin's Creed, Far Cry,Crysis, Skyrim...) ובשביל עריכת מוסיקה (אני מוסיקאי ורוצה את המחשב בשביל לעשות אולפן הקלטות ביתי תוך כדי שימוש בתוכנת Cubase). דברים נוספים: אינטרנט, אחסון, צפייה בסדרות באיכות גבוהה, פוטושופ ותוכנות לעריכת וידאו. הרזולוציה של המסך שיש לי הינה 1920x1080 וגודלו הוא 23 אינץ', ואני ארצה שהמחשב יריץ את המשחקים שצויינו בהגדרות מקסימליות. 3) אמנם בכותרת אמרתי שלא צריך ציוד היקפי, אולם יהיה טוב אם אוכל להחליף רק את המקלדת. הייתי מעדיף מקלדת בשווי של עד 150 ש"ח, חוטית ובצבע שחור שתהיה אמינה מ…

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  19. שלום לכולם, בפורום מפרטים רשמתי שאני מחפש מפרט למחשב לגרפיקה, המחשב הנוכחי שיש לי בבית נקנה לפני 4 וחצי שנים ומכיוון שאני רוצה לקנות מחשב חדש אולי אצליח למכור אותו (אנשים בכלל קונים מחשבים יד שנייה בגילאים כאלה של 4 וחצי שנים?) המפרט הוא: מעבד AMD PHENOM II X3 720 (2.8Ghz) Black EDITIONלוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 זיכרון OCZ Original 4GB DDR2 800MHz Gold Edition דיסק קשיח 500GB Sata II 7200rpm 16mb buffer כרטס רשת 10/100/1000 כרטיס קול 8 ערוצים מארז CoolerMaster CM 690 RC690 ספק כוח SEASONIC 500W SS500ET כרטיס מסך ATI RADEON 5770 1GB GDDR5 RETAIL HDMI RETAIL מסך סמסונג 22'' - P2250 אין קשר. כל העסקה עלתה 4,300 כולל המסך. ללא המסך - רק המחשב: 3,500 *נקנה באילת לכן אין…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  20. Started by efi89,

אז ככה חבר'ה אני מעוניין לדעת בשלב זה לא בכדי למכור אלה כדי לדעת הוא די ישן אבל מתפקד כחדש amd athlon 2 645 X4 gigabyte GA 880m ud2h DDR3 1600mhz 8gb thermaltake litepower 460w DUAL X saphirre radeon r9 270x sandisk SSD 128gb hiatachi 1tera sharkoon mask atx case לגבי הSSD לא זוכר איזהדגם בידיוק זה מהפשוטים כמה בערך שווה מחשב שכזה ואם הוא טוב למשחקים עתיידים כגון GTA 5?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Aviel15090,

מעבד: I5 4430 3.0GHZ (טורבו עד 3.2GHZ) לוח אם: gigabyte h87-d3h RAM: G.SKILL 4GBX2 ד.קשיח WD 320GB כונן אופטי של LG כ.מסך ASUS GTX650 2GB ספק כוח של HEC 580W (לא היה עליו עומס של יותר מ200W) מארז TT sopranors קירור של .ARCTIC 7 REV.2 2 מאווררי PWM של ARCTIC מה שמסומן בכחול נקנה לפני כשנה (עוד כשנתיים אחריות), מה שמסומן באדום נקנה לפני כ4... אני יודע שזה מחשב חדש יחסית אני פשוט מעוניין לשדרג למשהו יותר רציני תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 982 צפיות
  22. Started by eladiko,

שלום, אני צפוי לקנות בזמן הקרוב מחשב נייד חדש. המחשב ישמש בעיקר למטרות לימודים ובכוונתי לקחת אותו איתי לאוניברסיטה. אני מתעתד ללמוד הנדסת חשמל ומדעי המחשב כך שהיקף השימוש בו כנראה יהיה נרחב. * מטרות המחשב? לימודים, כל מה שיידרש במסגרת התכנות במהלך התואר במדעי המחשב, כולל גראפיקה. אולי משחקים מדי פעם, אבל קיים מחשב חזק נייח בבית כך שזו מטרה משנית מאוד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? נוטה לגודל מסך 14", נראה לי ממצה את הגודל שלו היטב. וכך גם המקלדת לא תהיה קטנה מדי. מסך מאט נראה לי עדיף לשימוש לצורך לימודים, אבל אם למישהו יש דעה אחרת אתם מוזמנים לחלוק. מה שבא בא. * רזולוציית המסך? אין דרישות מיוחדות. לא קריטי לי אם לא יגיע ל-1080X1920. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?…

• 15 תגובות
    • 5.6k צפיות
  23. ספציפית המחשב הזה לאמא של חבר, אבל נראה לי שאני אעזור פה להרבה כי ראיתי כמה שאלות דומות שלא קיבלו תשובה * מטרות המחשב? אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? 1366x768 יספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד אבל 6 שעות יהיה נחמד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות למחשב עם בלוטות' * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה, אם אין ברירה אפשר לרדת ל320 * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אשמח לקבל 2 הצעות: אחת שתמצה א…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by yam102,

מחפש לקנות מחשב נייד 11.6 אינץ מקסימום תקציב 2000 חשבתי על מחשב נייד Asus X202E-CT009H אסוס ואתם מכירים משהוא יותר טוב בדרישות האלה? [h=1][/h] - - - תגובה אוחדה: - - - ויש לי אפשרות לקנות מיד שתיים אהה והמחשב לא לגיימינג רק לאינטרנט ועבודות

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  25. הי, אני מחפש מחשב נייד לצורכי עסקים/נסיעות. הנקודה העיקרית היא שאני אקנה אותו בארה"ב וגם אשתמש בו שם. לא משנה לי איפה לרכוש בארה"ב (אמאזון/newegg/ישירות מהיצרנים Dell\Lenovo וכו'). מבחינת מחירים אני מכוון לאזור של $1000-$1200. מחשבים שנמכרים שם במחיר כזה עולים בארץ כ-8K-10K (למשל לנובו X1 Carbon). סוג שימוש: עיקר העבודה תהיה משרדית (המון אקסל, וורד, PP) ותוכנות סטטיסטיקה ועיבוד נתונים. אני עובד המון ב-multitasking (המון לשוניות בדפדפן, הרבה תוכנות פתוחות במקביל). רזולוציה גבוהה (מעל 768*1366 נראית לי משהו מתבקש) לא מתכוון להריץ תוכנות גרפיקה כבדות או Matlab באופן קבוע, אם כי אשמח אם המחשב ידע לאכול שימוש casual בתוכנות כאלו. לגבי משחקים - השימוש האחרון ברשימת העדיפו…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים