עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by red_socks,

נקנה בערך ב2009 , יש אחריות על הכרטיס מסך וזכרונות רק. Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 CPU Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16GHz 54 °C Wolfdale 45nm Technology RAM ‎4.00GB Dual-Channel DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15) Motherboard MSI P45C Neo-FIR (MS-7572 (CPU 1) 47 °C Graphics 1024MB GeForce GTX 550 Ti (CardExpert Technology) 52 °C Hard Drives 298GB Hitachi HDT721032SLA360 ATA Device (SATA) 41 °C Optical Drives HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 ATA Device Audio C-Media PCI Audio Device

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית די בסיסית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מתעסק בצילום, שתי התוכנות העיקריות שאני עובד איתן זה לייטרום ופוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחק גם במשחקים די כבדים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch Dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440X900. בעתיד אשדרג גם את המסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. (מפרט למטה) 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הייתי שמח לשמוע על אופציות להוריד במחיר בהתאם לשימושים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רצוי 2. מה שימושי המחשב פיתוח תוכנה, הרצת מכונה וירטואלית אחת לכל היותר בכל רגע נתון עם לינוקס. שימוש בתוכנות שזוללות זיכרון פנימי כמו eclipse, visual studio באופן תדירבעתיד אוסיף כרטיס מסך לגיימינג של battlefield 4 אך אסתפק גם בגרפיקה על רמה אמצעית ומטה אשמח לחוות דעת למפרט שהרכבתי בלי קשר לגיימינג ולמצב של שידרוג שיאפשר גיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680 על 1050. בעתיד אשדרג למסך באזור ה 26 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…

• 21 תגובות
    • 4.5k צפיות
  4. מחשב נייד Asus X202E-CT009H אסוס - פרטים נוספים - זאפ דיסק Adata Premier Pro SP900 128GB SSD - אייבורי מחשבים אני קונה את הלפטופ הזה עם ה ssd הזה שווה יחסית למחיר? או שיש לכם הצעות אחרות? - - - תגובה אוחדה: - - - וזה לשימוש בסיס ועבודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אם יש צורך גדול אז 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. אך גם פיתוח תוכנה (הרצת סביבות פיתוח, אולי גם מכונה וירטואלית), גם צפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse/Visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch dogs, call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך עדיף 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיו…

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  6. שלום לכולם, יש לי מחשב עריכה שנקנה לפני 3 שנים שמתפקד די טוב. המפרט: לוח Gigabyte P67A-UD5-B3 2.מעבד Intel® Core i7-2600 CPU @ 3.40GHz, 3392 MHz זכרונות : 16G של kingston SSD 120G OCZ-VERTEX3 כרטיס מסך: GTX570 ספק כח : Thermaltake 800W ושאר החלקים שלא רלוונטים כרגע אני שוקל לשדרג ולרכוש לוח-מעבד-זכרונות-SSD חדשים ולהרכיבם במקום החלקים הנ"ל כמובן שאין צורך בציוד נלווה או מסכים. חשוב לי שיהיו הרבה חיבורי SATA על הלוח בעקבות ריבוי דיסקים הקשיחים לכן בחרתי את הלוח הזה. החלקים שחשבתי עליהם : דיסק SSD Samsung MZ7TE250BW 840 EVO Series 250GB 2.5" Sata 3 Intel Core i7-4930K Haswell לוח אם Gigabyte GA-X79-UP4 זכרון Corsair 32GB DDR3 1600MHz CMY32GX3M4A1600C9R האם מישהו חושב שא…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. היי לכולם, אני מחפש לפטופ שיתאים לשימושים הבאים: - Data Analysis עם Matlab - כמה שיותר ליבות כמה שיותר טוב, יכולות Hyperthreading, גם כרטיסי מסך של nVidia יכולים לעזור פה - כרטיס מסך שאפשר יהיה לעשות איתו קצת כיף, חובה nVidia כי matlab לא אוהבים ATI/AMD.... ואם אפשר לא 750/850 - SSD לא חובה, יש לי אחד לחבר אליו, עדיף אם יהיה פורט פנוי כדי להכניס אותו בנוסף לעוד הארד דיסק כי הוא די קטן (128) - 8 או 16 GB זיכרון, עדיפות ל16 - מקלדת מלאה עדיף, לא סוף העולם גם אם לא - מסך 15.6 או 17.3 - בין אורך חיי סוללה למשקל נמוך, משקל נמוך יותר חשוב כי זה לפטופ שיהיה רוב הזמן מחובר לחשמל - רצוי שלא ירעיש כמו הלפטופ הנוכחי שמעמיד פנים שהוא מטוס פייפר (probook 4330s) - מראה פחות חשוב מעל…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Puzzler,

עד היום היו לי הרבה מחשבים נייחים, ואני מבין בנושא לא רע. מחשבים ניידים, היו לי מהעבודה, והיו כבירי כוח (לזמנם) עם משקל בהתאם. כעת אני מחפש מחשב נייד אישי, שישמש אותי לנסיעות עבודה – כלומר לא שימוש יומיומי. הסתכלתי ברשת לחפש קריטריונים – אבל אני לא יודע כמה הם אינטרסנטים של חנויות. ולכן גם המלצות אחרות שראיתי כאן בפורום פחות ברורות לי. לפי מדריך השאלות: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) הכי בסיסי... גלישה ואופיס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? יכול להיות לא גדול - אבל מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוק…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך בלי לאבד איכות אז כן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 60% שימוש כללי (אינטרנט וכו'), 25% מדיה סנטר (המחשב מחובר גם לטלוויזיה, תכני HD) ו-15% משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סדרת GTA וcall of duty למשל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מתכוון לקנות מסך בסביב…

• 43 תגובות
    • 13.1k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך, אבל לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אי אפשר ולא נראה לי שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית ופיתוח (visual studio, VM), סרטים, וכו'. בעתיד גיימינג (משחקים חדשים - למשל battlefield 4) - בעתיד אקנה כרטיס מסך בסביבות ה-550 ש"ח 3. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - כרגע 1680x1080, בעתיד כנראה 1920x1280. 4. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - הגדרות גרפיות גבוהות במשחקים, אבל לא הכי גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…

• 1 תגובה
    • 999 צפיות
  11. שלום לכולם, הייתי רוצה בבקשה לקבל המלצה למחשב לצרכי גרפיקה (כל החבילה של ADOBE, ותלת מימד-לא משהו מטורף..) צרכים: תקציב - עד 10k ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית,תלת מימדית) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15 אינץ', מבריק. * רזולוציית המסך? מינימום FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל הדברים האחרים חשובים יותר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר, אבל ההתאמה לגרפיקה חשובה יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? מומלץ שיהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 512GB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נד…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by oz25,

אהלן המחשב שלי ישן מלפני כמעט 10 שנים ואני רוצה טיפה לחדש אותו. מספיק שיהיו לי רכיבים יותר חדשים ממה שיש לי כרגע ואני אהיה מרוצה. השימושים היחידים שלי זה אינטרנט ועבודה עם תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין. אגב, יש לי דיסק קשיח של 500GB השאלה אם גם אותו לפי דעתכם אני צריך להחליף ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by דובי770,

מה שווי הלוח? בשימוש כשלושה חודשים, נמכר עקב שדרוג, אחריות מפלונטר. בוצע OC קל נמצא במערכת שלי, עם ספק איכותי, ראו במפרט. במידה ומשנה, המארז מאוורר מאוד. נראה לי שציינתי הכל. אז בכמה אני יכול למכור אותו?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by maorcohen1991,

מה ההבדל בין ddr3 8gb 1600mhz ל-ddr3 8gb 2600mhz ככול שזה יותר גבוה זה יותר טוב או ההפך ? ושאלה נוספת גם במעבד יש קיצור דל 2.60ghz מזה אומר ? וככול שזה יותר גבוהה זה טוב או ההפך..? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Gershon,

היי יש לי מחשב שנקנה מTMS לפני שנתיים בערך זה המפרט http://www.tms.co.il/preview/spec/fl64mq7e רציתי לשדרג אותו טיפה התקציב זה בערך 1000-1500 שקל תגידו איזה חלקים לקנות יש לי מישהו שירכיב אותם זה בעיקר משחקים כמו cod וtf2 פשוט רוצה שהוא יריץ גם את המשחקים החדשים תודה לךכל העוזרים אפשר להזמין מכל אתר

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. היי לכולם, לאחי בן ה-13 יש מחשב עם AND 4400 כפול ליבה, 2GB זיכרון DDR2 וכ.מסך 8600GT. כל זה מונע ע"י ספק לא רע של FSP עם 300W. הוא טוען שמשחק כמו Blacklight לא רץ לו חלק. מאחר ואין לנו כ"כ תקציב למחשב חדש שעולה לערך 2500 ש"ח חשבתי לראות אם כדאי ואפשר לשדרג. הלוח אם הקיים הוא M61PME-S2 ולו רק שני סלוטים לזיכרון לכן אצטרך להחליף לשני סטיקים של 2GB כ"א - ראיתי שזה בסביבות 350 ש"ח. השאלה היא איזה כ.מסך יהווה שדרוג יחסית רציני ל-8600GT הקיים שלו, יכנס בתקציב של 350 ש"ח לערך וגם יתאים לספק הלא חזק מאוד שיש לנו - 300W כאמור. אשמח לשמוע כדאיות של העניין ובמידה וכן - הצעות קונקרטיות. תודה! נ.ב. אין זה משנה מאיזו חנות מדובר, אין בעיה להזמין את החלקים באינטרנט

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. * מטרות המחשב: לימודי מדעי המחשב, תכנות, אופיס, מולטימדיה, הרצה של הרבה תוכנות בו זמנית. * גודל המסך: אף פעם לא היה לי מחשב נייד לפני, אבל אני רוצה מחשב שבאמת יהיה נייד אז נראה לי 13.3 יהיה מעולה. * רזולוציית המסך? עדיפות לFull HD * משקל רצוי: 1-2 קילוגרם. כמה שיותר קל במסגרת התקציב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כמה שיותר ארוך במסגרת התקציב. אני הולך לנדוד עם המחשב כל יום. זמן סוללה הוא גורם חשוב! * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: הבנתי ש SSD הוא קריטי למהירות, אז רצוי SSD. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? החברה שתתן את השירות הכי טוב באחריות. ** בעקרון הדרישה היא לנייד קליל,שקט, מהיר,עם מעבד עוצמתי, הרבה זכרון ram וע…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. שלום, דרוש מחשב לגיימינג על הגדרות בינונויות ל-GTA ולסים כולל מסך ומערכת הפעלה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כולל המלצה למסך אני מניח 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בצי…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. כרטיס אחד Intel wireless n-7260 כרטיס שני Intel wireless n-6230 מישהו יודע להגיד מה ההבדלים בין שני הכרטיסים האלה?

20. היי, אני מעוניין לקנות מחשב ללימודי הנדסאי תוכנה וכמובן בהמשך למהנדס. התקציב הוא 5-6 אלף ש"ח. * מטרות המחשב? לימודי הנדסאי תוכנה קצת משחקים סרטים וכו'. * גודל המסך? 15.6 אם אפשר 17 גם טוב האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב, מה שהכי טוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad חשוב * משקל רצוי? לא קריטי כמובן לא 5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך?3-4 שעות אם קיימת סוללה כזאת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין משהו מיוחד * Bluetooth?לא חייב *…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  21. כפי שכתוב בכותרת- מעוניין למכור את הכרטיס, כמה הוא שווה? נקנה ב-Iqpc. נמצא אצלי שנה ו-5 חודשים. AMD SAPPHIRE HD 7970 3GB GDDR5 DUAL-X

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. בעקרון, התקבעתי כבר על שתי סוגים, על אחד מהדגמים של ALIENWARE, או על מחשב של DELL, יש הרבה ואני צריך את המחשב הכי דק וקל, ושיהיה גם חזק. מסך לא אכפת לי שיהיה גם 16", אפילו מעדיף שיהיה 16! אבל שיהיה קל, זה הכי חשוב. אשמח אם תעזרו לי מאיפה להזמין, כי בזה אני הכי מתקשה. אני מתכנן להזמין מארצות הברית ולהביא לארץ עם חבר שלי, ולכן זה לא כל כך משנה לי דגמים בארץ... יותר מחו"ל. בנוסף אני אשמח אם תעזרו לי כמה שיותר מהר כי הוא צריך להגיע לארץ בקרוב ואני צריך לשלוח אליו לפני שהוא בא... תודה מראש! [TABLE=class: cms_table_grid, width: 500, align: center] [TR] [TD]מטרות המחשב? [/TD] [TD]בעיקר לימודים, אבל גם סרטים ואולי משחקים. תכנות גם אז המעבד צריך להיות חזק.[/TD] [/TR]…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by oza87,

אני מוכר את הכרטיס מסך שלי ורציתי לדעת כמה שווה היום sapphire 7870xt Dual-x בעל שנה של שימוש, שלא שימש לכריית ביטקוין ולא עבר אוברקלוק כלל...אני הימרתי על סביבות ה-600.. מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by jetman,

הדגם המדוייק SVS1512U1R, נקנה לפני שנה, אבל קימת ולא היה בשימוש, סתם ישב בבית ללא שימוש, אין אפילו שריטה אחת, הותקן 8.1 PRO ו אופיס 2013, באמת נייד מדהים ביופיו ומשקל קטן ודק: המפרט שלו: משקל: 1.95 קילו מערכת הפעלה: Win 8.1 Pro + Office 2013 Professional Plus מעבד: Intel Core i5 3210M 2.5 Ghz; Turbo Boost 3.1 Ghz כרטיסי מסך: GeForce GT 640M LE ; HD Graphics 4000 swichable, 2GB GDDR קורא כרטיס זיכרון: SD XC, SD HC, SD, MS PRO-HG Duo, MS Duo, MS MagicGate דיסק קשיח: 500GB 5400RPM זיכרון: 4GB DDR3 צורב: DVD-RW Double Layer מצלמת רשת: 1.3M מסך: 15.5 LED 1080P נראה מבריק, אבל פחות ממסכים מבריקים שראיתי. חיבוריות רשת, LAN 10/100, WLAN 801.11N, BT 4.0, N300 חיבורים: 2XUSB3, 1XU…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנטית לתואר שני - עבודות אופיס אינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה ושקטה לעבודה ממושכת - איכות בניה טובה * משקל רצוי? קריטריון חשוב מאד - כמה שיותר קל!!! * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים