ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מחפשת מחשב לעריכת וידאו גג עד 3900 וברור לי שתמיד אצטרך להתפשר על משהו אבל מה שחשוב לי הוא המעבד, כרטיס N-VIDIA וזיכרון.אני משתמשת בתוכנות אביד, פוטושופ ואולי מעט אפטר אפקט. העיצוב של המחשב וכו לא משנה אבל משנה לי האחריות על המחשב, כי כבר קראתי כתבות על התביעה של אסוס וכו.בכל אופן אלה שני המחשבים שאני מתלבטת ביניהם, מה דעתכם?1. דל אינסיפיריון 5000, 5748http://www.nett.co.il/shop/%D7%93%D7...7%A8-p-88.html2. לנובו IdeaPad Yoga500 80R60079IV https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17593&added=1 תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל גאוני המחשבים כאן אני סטודנטית ומעוניינת לרכוש מחשב נייד למטרות בסיסיות (יישומי אופיס, SPSS, אינטרנט, סרטונים/סרטים וכו'). כך שאני לא זקוקה למחשב עם מפרט מפלצתי לגיימרים... אך אני צריכה שתהיה לו מקלדת מלאה ונוחה להקלדה (עיקר העבודה בו היא בWORD), סוללה שתחזיק עד מינימום 4 שעות, רצוי שלא יתלכלך מהר (כי הבנתי שיש מחשבים שכל נגיעה נראית עליהם), שעוצמת הקול תהיה מספקת וברורה, שלא יתחמם מהר והרבה, ושלא יהיה כבד מידי (כי אני מהעדינות האלה חח). לגבי העיצוב שלו - מאוד חשוב לי שהוא יהיה ורוד...אבל אני יכולה גם לרכוש סקין ולכן זאת לא הבעיה העיקרית. התקציב הוא עד 4,000 ש"ח. אני מקווה שלא הפצצתי בדרישות הידע שלי במחשבים הוא לא מקצועי כמו שלכם ולכן כל טיפ שתתנו יעזור לי ש…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי, אני כבר כמה זמן מתלבט איזה מפרט כדאי לי לקנות למחשב שמיועד בעיקר לעבודה עם אוטוקד, כולל קצת תלת מימד. אשמח לקבל עזרה. צריך מפרט רק לקופסה, אין צורך בציוד היקפי. תקציב 3500 ש"ח עם אפשרות לחריגה של 500 ש"ח, אך רצוי מאוד שלא. הגעתי למסקנה ש INTEL עדיף על AMD. מתלבט כרגע בין השניים האלה: Ivy Bridge 3570K Sandy Bridge 2500K למרות שהדורות שונים, ההבדל בביצועים הוא לא גדול (למרות שהבנתי של IVY יש תמיכה ב HY). מכיוון שלאחרונה ההבדל במחירים הוא רק 100 ש"ח נראה לי שאני אלך על ה IVY. כרטיס מסך מקצועי, מתלבט בין השניים האלה: Nvidia Quadro 600 AMD FirePro V4900 באמת שלא הצלחתי להגיע למסקנה איזה מהם עדיף. זיכרון אני כנראה אקח 8GB בתור התחלה, אפשר אפילו בשני כרטיסים. רק רצוי לשים לב…
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב נייד ultrabook לשימושים בסיסיים יחסית - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים וזהו בערך . חשוב לי שהמחשב יהיה קל משקל ובעל סוללה שתשרוד יחסית הרבה שעות (סטודנט). בדקתי ומצאתי 2 מחשבים של dell עם דגם שונה אבל מפרט כמעט זהה מישהו יודע להצביע על ההבדלים ביניהם? ואולי מכיר מחשב אחר שיכול להתאים לי? המחשב הראשון: Dell Inspiron 5423 14z UltraBook IN-RD33-6199 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=825802 המחשב השני: Dell Inspiron 13z 5323-23674G54IS http://ksp.co.il/?select=.268..271..542.&list=1&sort=2&glist=1&uin=16736&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=4052 תודה !
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב. המטרה שישמש ל HTC VIVE (מערכת מציאות מדומה) על פי הדרישות שלהם באתר הם ממליצים על המפרט הבא: GPU: NVIDIA GeForce® GTX 970 / AMD Radeon™ R9 290 equivalent or greaterCPU: Intel i5-4590 / AMD FX 8350 equivalent or greater RAM: 4GB+ בהתאם למפרט הזה ניגשתי לשתי חנויות באחת נתנו לי את המפרט הבא: מעבד i5 4590 3.3ghz 6MB 1150 tray מאוורר למעבד ALPINE 11 REV2 ARCTIC COOLING לוח MSI H81M-E34 1150 DDR3 כרטיס מסך GIGABYTE NVIDIA GEFORCE GTX970 4GB דיסק 1TB 7200 SATA ספק 500W IN WIN FAN12 זיכרון RETAIL ADATA 8GB DDR3 1600MHZ מארז טרמלטייק V3 מחיר כ-3,900 ש"ח החנות ה…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, דרך KSP . כן כן אני יודע על המוניטין הבעייתי, אבל אני מנסה לחסוך פה, ואני חושב שהמפרט שלי די אמין ( המחירים בצד ימין) זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value --- 130 דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II --- 280 ¤. צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA --- 130 ¤ מארזים CoolerMaster Elite 335 Black (No PSU) ---- 180 ¤ ספקי כוח Thermaltake TR2 Power W0070 430W Silent (24pin) --- 220 ¤ ואני חושב לבסס את המערכת שלי על AMD Athlon 64 5200+ (Socket AM2) X2 DualCore ---- 360 ש"ח M61PME-S2P AM2+, nForce 430, PCI-E, VGA, HDAudio, Lan ---275 ש"ח סה"כ 1575 ¤. --- זה המארז הבסיסי שלי. אני מתלבט אם להוסיף כ. מסך חיצוני שיאפשר אפשרות לשחק במשחקי…
-
- 6 תגובות
- 780 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם צריך רוצה מחשב טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ... לא משש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 15-17 לא סופר חשוב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות\בנוניות 3.…
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
מטרת המחשב קודם כל ללימודים עבודות משרדיות וגם להרצת סרטים באיכות ושיהיה חזק גם בשביל משחקים קלים גודל המחשב 14-15 אינץ משקל רצוי פחות מ2.5 קילו גודל כונן קשיח רוצה שילוב של ssd וhdd זמן סוללה כמה שיותר ארוך ראיתי שיש ultrabook שלפי היצרן מגיע ל10 שעות כניסות hdmi ,usb 3 power share, esata צורב? כן מערכת הפעלה ווינדוס 7 פרו/פרימיום כלול בתקציב עדיפות לכל הדברים החדשים מקלדת מוארת, מצלמה 2 מגה hd, עדיפות לdell הסתכלתי על כמה דגמים אפשריים העדיפות הם למחשבים שיותר דקים וקלים ועשויים מהחומרים החדישים על פני חומרה פצצה וכל סגנון הultrabook משך אותי השאלה אם הם באמת שווים את הכסף. http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=NavBar&A=getItemDetail&Q=&sku=87…
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
ברשותי נייד בעל 1GB זיכרון פנימי, כאשר לכ.מסך (x1600) יש 128 זיכרון dedicated ועוד 384 מגה משותפים (shared). כאשר אני עובד בישומים אשר אינם דורשים עיבודים גרפים מהכרטיס מסך, האם ה 384MB המשותפים תפוסים ע"י הכ.מסך למרות שהם לא בשימוש ואי אפשר להשתמש בהם ביישומים אחרים?
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
היי אני עשיתי הרבה חיפושים בפורומים כבר הרבה זמן ואני לא מצליח להגיע להחלטה סופית.אני רוצה לקנות את המחשב כבר השבוע אז אני צריך ממש עזרה בבקשה. אז המחשב יהיה לשימוש גרפיקה,תלת מימד,ועריכת סרטים באיכות גבוהה .אני לא ממש יודע OC אבל אני רוצה ללמוד איך לעשות אז נגיד שאני כן אעשה . המפרט: Core i7 950, 3.06GHz, s1366, 8MB Tray לוח אם Gigabyte GA-X58A-UD3R זכרון Kingston נפח 6GB Kit 3 x 2048MB תדר 1600MHz HD 5850 Vapor-X OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E מארז מחשב Cooler Master HAF 932 המאוורר למעבד Zalman CNPS10X Extreme את השאר אני לא רושם כי זה לא ממש משנה לי השאלה העיקרית שאני בהתלבטות כרגע זה שאני רואה הרבה שכותבים שהמחשב שלהם לא קורה את כל הזכרונות .נגיד שרואים 4GB…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב שישרת אותי לצרכי היום יום (אינטרנט, אופיס והסרט פה ושם) אך בעיקר שידע להתמודד עם משימות שדורשות כוח עיבוד רב (מטלאב, מתמטיקה, תוכנות עריכת סאונד...). העדיפות היא למשקל נמוך, חיי סוללה ופעולה שקטה יותר מאשר ליכולות גרפיות. עשיתי חיפוש קטן בעצמי ורציתי לדעת אולי לאחד/ת הגורואים פה יש רעיון יותר טוב. המחשבים שעלו אצלי הם,Lenovo T410, HP Elitebook 8540w, Dell E6410. כולם עם מעבדי i7 שאני מאמין כי יספקו את הסחורה. הלנובו נראה שהוא סובל מזמן חיים קצר (סוללת 6 תאים שמסתבר לא מחזיקה יפה) וגם בעל משקל קצת כבד בשביל הגודל שלו. ה-HP נראה אחלה אבל בגודל 15.6 אינץ' כך ששוקל הרבה, פחות נייד ואני מניח שחיי סוללה נפגעים גם כן. ה-Dell נראה כאופציה הטובה מבין אלה מאחר ו…
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2x1MB Cache מעבדי אינטל ASROCK ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire לוחות אם למעבדי אינטל DDR II 667 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) זכרונות Maxtor 250GB (16MB) SATA II דיסקים קשיחים ASUS EN7300GS 256MB, Max 512MB, TV, DVI, PCI-E כרטיסי מסך 7.1 Channel Audio כרטיסי קול DVD Recorders Samsung SH-W162Z DVD±R x16 Dual Layer צורבים On Board 10/100/1000 ציוד רשתות HJA-291 ATX MIDI 500W Max, 18cm Fan Black מארזים 2 Lang. מקלדות MOUSE PS2 + roll עכברים TEAC X20 2.1 רמקולים DAEWOO 726BF 17'' CRT מסכים 4078 ¤ מחיר מבקש דעתכם על ההצעה הזו- אם ומה צריך לשפר,(יתכן שאכפיל זכרונות בשלב מאוחר יותר),המחשב מיועד לעיבוד תמונות…
-
- 7 תגובות
- 810 צפיות
-
-
תנו לי מפרט למחשב ב5500 - המחשב מיועד בעיקר למשחקים ולכן צריך להיות חזק כרטיס מסך שיהיה של ATI
-
- 4 תגובות
- 905 צפיות
-
-
תקציב 2500 ש"ח חלקים דרושים: לוח אם זכרונות מעבד (עם/בלי קירור) כל השאר כבר יש. לא מתוכנן OVERCLOCK, לא מתוכנן SLI אשמח להצעות לשילוב נכון של שלושת הרכיבים הנ"ל.
-
- 2 תגובות
- 624 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כי גם ככה זה גבולי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CS:GO, Battlefield, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22"/24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות + 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
איזה ספק מומלץ בתקציב של 300-400 ש"ח מ-KSP או חנות טובה באיזור השרון? מה רע במארז THERMALTAKE סופרנו? האם הלוח DS3 הוא טוב? כמו כן ישנן תלונות בפורום שלסדרה החדשה של גיגהבייט יש בעיות. האם זה נכון? האם הלוח כדאי?
-
- 4 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצתכם למחשב לסטודנט למדעי המחשב לשימושים הבאים: כלי פיתוח - JAVA-ECLIPSE, Visual Studio. אינטרנט - עד 50 טאבים פתוחים. הרצת מכונות וירטואליות. משחקים בסיסיים. התקציב הוא עד 3,500 ש"ח. - קיים כונן קשיח HDD 1TB, ככה שהכונן צריך להיות רק להתקנות למערכת הפעלה ותוכנות (שאר הדברים יועלו על הכונן הקיים). - המפרט הוא ללא מסך. אני מעדיף מפרט פחות חזק אבל יותר אמין. כלומר, שימוש ברכיבים שידוע שמחזיקים מעמד זמן רב יותר. תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ולמען הסר הספק, הסוללה צריכה להיות בתוך הלאפטופ : יש לי Dell Inspiron N3010 לא מצאתי שום תוכנה באתר שלהם שתעשה את זה יש לי על מקש F3 ציור של בטריה, הייתי בטוח שזה זה אבל גם לא. איך אפשר לעשות את זה? תודה!
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני הולך לקנות בקרוב מחשב חדש. יש לי בעיה שכל פעם שאני קונה מחשב, הוא מתחיל לדעוך עם הזמן ולהיות איטי, ואני לא מוסיף הרבה לזכרון ומוריד הרבה משחקים/סרטים/מוזיקה. זה מגיע למצב שאני לא יכול לראות סרטונים ביוטיוב עם גוגל כרום - יש דיליי וקטיעות לסרטון, ונורא איטי עד שהכל עולה. אני חייב אקספלורר בשביל יוטיוב. כל מה שאני עושה במחשב זה פייסבוק, מוזיקה, סרטים (שגם רצים עם קרטועים וקיטועים) ומשחקים קלים ופופולריים (league of legends, world of warcraft). וגם את המשחקים הפשוטים גרפית האלה אני חייב להריץ על ההגדרות תצוגה הכי נמוכות כדי שיעבדו לי בכלל - כרגע אין לי כרטיס מסך אפילו. תמיד קניתי מחשבים חלשים שלא הייתי מעורב בכלל בהרכבה שלהם, עכשיו אני זה שהרכיב אותם ושמתי דברים טובים לד…
-
- 6 תגובות
- 902 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) צפיה בסרטים הרצת מכונות וירטואליות - שימוש בתוכמה GNS למי שמכיר, התוכנה מדמה רשת ע"י הרצה של כמה מכונות וירטואיליות. הרצת מכונה וירטואלית על VMWARE שמדמה שרת (לדוגמא שרת DNS שירותי RADUIS וכל מיני). * גודל המסך? 14 אינצ' * משקל רצוי? עד 2.5 קילו ועדיף כמה שפחות - זה אחד הקריטריונים הכי חשובים לי כי אני מתכוון להתנייד איתו הרבה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא, רוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) דרוש יציאת COM כדי להתחבר לראוטרים של CISCO, אם כבר לא מייצרים יציאה כזו אני אסתפק במתאם כלשהו. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב…
-
- 0 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום. אפשר לקבל חוות דעת על כרטיס המסך המצויין לעיל (בהקשר של שימוש ברמה בינונית בתכונה CAD) ====הסבר אופציונאלי===== סליחה על הבורות הנוראית שעולה מן ההודעה הזאת, אבל אני משתדל (: אחי הגדול הוא אדריכל (אבל די עצלן), וביקש ממני קצת עזרה בקניית מחשב [האמת את שאת המפרט של המחשב רשמתי פה באתר כבר בעבר, אבל בהקשר אחר]. מדובר על שימוש בתוכנת CAD (כך לפי מה שהבנתי, יכול מאוד להיות שאני לא מאיית את התוכנה נכונה, או את שמה - ועל כך סליחה). מעבר לכך, לא הצלחתי לברר יותר מדי לגבי השימושים של המחשב (כי לצערי גם אחי לא יודע יותר מדי להסביר לי מה הוא צריך ובמה הוא ישתמש בעתיד). א-ב-ל, על המחשב שלו גיליתי כמה תוכנות: איזשהי תוכנת עיצוב של גוגל שמשום מה אני לא מצליח לזכור את…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לשימוש כללי בעיקר -עבודה באופיס ,סרטים.משחקים לא חשוב ממש. גודל מסך בין 14-ל15.6 שיהיה שקט וקל . עדיפות לחנות במרכז הארץ. תודה
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
כפי שהכותרת רומזת אם לא רועמת,. מדוע אין מפרטי קולנוע ביתי למחשבים קטנים/זעירים ? יש שלל מחשבים קטנים עד זעירים של INTEL של GIGABTTE של ZOTAC ומה לא שהם מתאימים במיוחד למחשב מולטימדיה בסלון ליד הטלויזיה/ממיר. מדוע קולם לא נשמע במרחב המפרטים ?
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב לאחי הסטודנט. הקריטריונים שחשובים לו בנושא הם: מעבד טוב (i3 לצורך העניין נשמע טוב) 4 ג'יגה זיכרון (לא קריטי) מסך 15-16 ללא כרטיס מסך חיצוני (ע"מ לחסוך סוללה, ולהימנע מפיתויים מיותרים). סוללה סבירה - 4 שעות לפחות חברה דיי אמינה לפחות. ווינדוס 7. בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים, רציתי לשאול את המומחים כאן איזה מפרט טוב אפשר להרכיב ב2000 עד 2500 ש"ח אבל לא אגורה מעל. החלקים שצריך: צורב, מעבד, לוח אם, כרטיס רשת, כרטיס מסך, כרטיס קול, מארז, ספק כח, הרד דיסק - המהירות היא פקטור חשוב בבחירת ההרד דיסק, וגודלו לא חשוב.. מספיק 40 ג'יגה, זה אפילו יותר מדי האמת. כונן דיסקטים וזיכרון 512 3200 (זה חלק חובה, (2 סטיקים), ) כי הזכרון הזה הוא לא למפרט הזה אלא למפרט אחר שיש לי עם P4 ולכן הזכרון אינו נושא לדיון כאן. החלקים שכבר יש לי: מסך, מקלדת עכבר. המחשב אינו מיועד למשחקים אלא לעבודה בתוכנות כמו AUTOCAD וכ"ו... ולצפיה בסקרטים מדי פעם. אז צריך כרטיס מסך שיעמוד בזה.. בבקשה תעזרו לי להשקיע בחכמה. הסכום שיש לי הוא בדיוק 2400 שקל אני יכול להשיג …
-
- 3 תגובות
- 749 צפיות
-