ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
התקציב שלי הוא 4000~ ש"ח וחריגות קטנות אפשריות במידה שהן שוות את השיפור בביצועים. המחשב מיועד למשחקים כבדים. אני לא זקוק לציוד היקפי וכונני תקליטורים\תקליטונים או צורב, לא זקוק לדיסק קשיח של יותר מ150GB~ ואין לי צורך בכרטיס קול איכותי. אין לי העדפה לחלקים או חברות מסויימות. ממש לא אכפת לי מאיך שהמחשב נראה. אני לא זקוק לתוכנות, כן זקוק להרכבה במעבדה (לפחות של לוח האם והמעבד) לא יצא לי להתנסות בOC אבל אני מוכן לנסות אם זה לא מצריך התקנה של ציוד קירור נוסף או סיכונים מיותרים. תמיכה בDX10 לא חשובה לי, אני מעדיף לשדרג את כרטיס המסך כאשר התאימות תהייה טובה יותר. תודה מראש לעוזרים
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב שאוכל לעבוד איתו כסטודנט להנדסה (אין הרצת תוכנות מאד מיוחדות מלבד MATLAB), כמו-כן, שיוכל להריץ סרטי HD על עצמו ועל טלוויזיה באיכות גבוהה, ושיהיה מספיק חזק ורלוונטי ב-4 שנים הקרובות. (מעבדי I5 או I7) אין צורך בהרצת משחקים על המחשב. גודל המסך? 15.6 משקל רצוי? לא קריטי. האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה מספיק חזקה עבור סטודנט. (חצי יום בחוץ) האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI אין שום צורך בכונן חיצוני לדוגמת DVD או בלו ריי, אמנם עדיף כונן גדול, ככה שאני לא תלוי בענן. רצוי אחריות של 3 שנים. אשמח לשמוע על דגמים נוספים שחורגים מהתקציב, תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4k אבל נראה לי שאפשר גם בפחות, אפשר לחרוג אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בstreaming וקבצי סרטים בקולנוע ביתי - מחובר רק לטלוויזיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא מערכת הפעלה ואופ…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מטלב, תכנות, סימולציות למעגלים חשמליים, קצת משין לרנינג ועיבוד תמונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה מערכת הפעלה …
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיבלתי נייד די ישן שיש עליו מדבקה של ווינדווז ויסטה אבל הסיריאל נמחק יש דרך לשחזר את את הקוד או שזה אבוד ? כרגע מותקן עליו אובונוט
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה... אני צריך את עזרתכם,בניתי מפרט באתר TMS והייתי רוצה לשמוע את דעתכם עליו... הצעות שיפור אם אפשר מבלי לחרוג בתקציב( 6300שח). http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/1:12706:1/6:12975:1/2:12810:1/4:12424:1/5:8459:1/3:12712:1/9:12791:1/20:11269:1/11:12120:1/12:8506:1/10:12710:1/18:12996:1/ תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המלצה למפרט בסיסי לעבודות משרדיות אינטרנט מחשב ביתי מינימום דרישות אך גם חזק,עם נפח של 300-500 gb אם יש מחשבים מוכנים מחנויות גם מצויין תקציב של אלף שקל אפשרות חריגה 100 200 (אם אפשר למצוא משהו במחיר הזה שאולי יריץ משחקים חלשים מה טוב, אם לא לא נורא.) חשוב לי אבל שהמחשב ישמש להרבה מאוד זמן ויותר חשוב שזה, גם אם המחשב יהיה עמוס מפוצץ בדברים שיעבוד מהר. * מצטער שלא שמתי טופס אני פשוט מהנייד ועושה לי בעיות באינטרנט. תודה רבה .
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תקציב: 2000 ש"ח. (אפשר להוסיף עוד 100 ככה, לא יותר) מטרות/שימושי המחשב: משחקי רשת, משחקים בינוניים וטיפה כבדים (לדוגמא GTA IV, Assassin's Creed 1/2 - לא מחייב גראפיקה גבוהה). חלקים שכבר יש [לא צריך אותם]: צורב DVD. רמת שקט: לא הכי קריטי, 4/5. אובר קלוק: לא, אין מצב. חנות: SkyPC, אני יילך לקחת את המחשב משם. אם יש חנות אחרת טובה ואמינה באיזור באר שבע ולא KSP (עם השירות שלהם.... לאן נגיע) אז יש מצב... וגם לא אייבורי.... X: הערות: יש לי עדיפות למעבדי Intel וכרטיסי מסך של nVIDIA, אבל אפשר לנסות להתגמש אם זה יגדיל את הביצועים באופן משמעותי... על כרטיס מסך ATI אפשר להתפשר אבל מעבד קצת פחות... זיכרון 2GB, אם אפשר לתמרן אז 3GB.. הולך להתחבר מסך 19 אינץ' CRT, בעתיד 19/20 א…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://cgi.ebay.co.uk/7-Touch-screen-Tablet-PC-WiFi-Google-Android-2-0-MID_W0QQitemZ270658502587QQcategoryZ177QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m8QQ_trkparmsZalgo%3DMW%26its%3DC%26itu%3DUCC%26otn%3D4%26ps%3D63%26clkid%3D5903498463092302502 מה דעתכם על המכשיר???אני מבין שזה לא אייפד ,אבל בשביך 420 שח האם הוא שווה???. הבנתי שהבטרייה מחזיקה כ 3 שעות. מישהו יכול קצת לתת עוד פרטים? האם המכשיר משתלם כמובן ביחס לסכום הנמוך.... תודהההה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, קצת היסטוריה על המחשב הקודם עד היום היה לי dual core + ASUS 8800 GTS והוא שירת אותי בנאמה מספר שנים עד שלא מזמן הלך לו הלוח אם וכנראה גם הכרטיס מסך, הייתה לי דילמה קשה מאוד האם לקנות מחשב חדש או רק לוח אם וכרטיס מסך ולהסתכן במעבד תקול או רכיבים תקולים נוספים או לקנות מחשב בסיסי מאוד ב2000 ש"ח או מחשב טוב מעולה ב3000 ש"ח - מכיוון שלא מזמן קניתי ספק חדש(Neo Eco 520C 520W Active PFC 12cm PSU) ויש לי הארד דיסק נהדר (WD 1TB 7200 Black Cavier) ויש לי את המארז שלי ואת הכונן DVD כל מה שנותר לי לקנות הוא מעבד, לוח אם, זיכרון, וכרטיס גרפי, את החלקים אני מעוניין לרכוש בחנות KSP בחיפה - להזמין אצלם, לאסוף ולבצע הרכבה לבד. ואלו הם החלקים: Intel Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד חזק שיחזיק לי למספר שנים קדימה עם הרצה קלה יחסית של המשחקים המודרניים. אין תקציב ספציפי או חנות ספיציפית אליהם אני כבול, אם יש מפלצת ניידת לצורך הדוגמא ב-16 אלף ששווה כל שקל ע"פ ביקורות, אני אקנה. מאידך, כן חשוב לי יחס המחיר לביצוע ולא בא לי לפזר כסף סתם, ככה שאם יש מחשב נייד שמן הסתם הרבה פחות חזק ועולה 8000 ש"ח, אך נותן ביצועים מעולים למחיר אני אעדיף אותו. כמו כן ניידים חלשים לא רלוונטיים אליי, טובים ככל שיהיו ביחס למחיריהם. אני רוצה לציין רק שאם ניתן לקנות מחו"ל ויש הצעה משתלמת כל שהיא, אשמח לשמוע עליה. כרגע אני שם את העין על הנייד הבא: http://ksp.co.il/?select=.268..271.&list=1&sort=3&glist=0&uin=17337&txt_search=&b…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב, למען טובתי הלימודית בזמן שנשאר לי בבית ספר, החלטתי לקנות נטבוק, ראיתי בעיתון הבוקר לדוגמא את הACER ASPIRE ONE D150 ב1700 שקל, קראתי כמה ביקורות שרובם היו בנימה לא טובה כל כך, ואני לא מאוד מבין בניידים, חשוב לי מאוד הנוחות והמשקל וחיי הסוללה, ז"א לשבת יום לימודים עם כמה שפחות צורך לטעון, ושלא יכאב לי הידים אחרי 40 דקות של הקלדה כמעט רצופה. גם, שלא יהיה ענק, המשקל חשוב כי אני אסתובב איתו המון! תודה רבה. נא לא לחרוג, כבר ככה זה די הרבה בשבילי, אם אתם רוצים להציע מחשב שעולה "קצת" יותר, אל, אני כבר אומר לכם, זה יותר ממה שאני יכול להרשות לעצמי בבריאות כבר כמה שלום ותודה, מתן
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!6500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לא לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?גרפיקה בעיקר מאיה ורינדורים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).מאיה, אפטר. פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא צריך מסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם יש מנגנון שמפסיק את הטעינה של המחשב נייד שלי ברגע שזה מגיע ל100% טעינה? כי יש פעמים שאני מוריד קבצים במחשב והשקע חשמל מחובר למחשב,האם זה הורס את הסוללה ברגע שזה מגיע ל100%? או שיש מנגנון שמפסיק את הטעינה ברגע שהוא מגיע ל100% טעינה? המחשב שלי: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=725088
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתחיל לימודים גבוהים בקרוב ואני מעוניין לקנות נייד, בסכום של עד 11 אלף. המחשב יהיה עבורי כתחליף למחשב שולחני, משמע אני מעוניין בביצועים יותר מאשר ניידות. המטרה העיקרית היא תמיכה במשחקים. אני לא רואה מצב של שימוש בו ללא חיבור לחשמל, אפילו שעה אחת של עבודה תספיק לי אם אפשר אני מבקש שלא יהיה לו פחות מג'יגה של זיכרון פנימי, 80 גי'גה של זיכרון קשיח, וכרטיס מסך חזק למשחקים (ATI X1600 ו- Geforce Go 6800 לפחות). קיימת גם אפשרות של שימוש עתידי ב MATLAB אני אעריך כל עזרה שתוכלו לספק לי, תודה מראש.
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? Autocad, עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט וסרטים * גודל המסך? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB. לא חייב SSD. * כונן אופטי? כדאי - אך לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או Lenovo, אך אשמח גם להמלצות על מחשבים מחברות אחרות * כל דרישה מיוחדת שחשובה ל…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ,צריך את עזרתכם לבניית מפרט עם בסיס טוב ,שבו לא ייכלל מסך,לא צורב,ולא מקלדת. כרטיס המסך שיהיה פשוט ,לצורך שידרוג בקיץ להחלפה בכרטיס מסך מפלצתי. אז מחכה להצעות מפרטים שלכם,תודה!
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מפרט לשימושים כלליים: קצת משחקים (COD4) עריכת תמונות בלייטרום ופוטושופ, אולי גם קצת עריכת סרטים. אני לא מחפש מחשב על, רק שיעשה מה שאני מבקש ולא יתקע.. וכמובן סרטים/מוזיקה/אינטרנט יש לי כרטיס מסך 8800GT אז אני חושב שזה יספיק (?) אני רוצה הרדיסק 500GB ו.. זהו בערך. תודה רבה מראש! אור
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס, autocad 2010 * גודל המסך: לפחות 15 אינצ'. לא משנה אם מבריק או מט. * רזולוציית המסך: לפחות HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא * משקל רצוי: לא קריטי, מעדיף לא יותר מ-2.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 3-4 שעות עבודה על סוללה אם אפשרי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, VGA * Bluetooth: לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB. * כונן אופטי: מעדיף שכן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : אם אפשר שיהיה בצבע כסף או לבן. שתיהיה אחריות לשלוש שנים. מעדיף לא לחרוג מהתקציב ביותר ממאה ש…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח אם תוכלו להציע לי מפרטים אפשריים, להלן מה שאני צריך במחשב: - מחשב מבוסס INTEL עם מעבד חזק (חשבתי על משהו בסגנון Intel Pentium 4 3.0GHz E Prescott 1MB 800MHz BOX ) - לוח עם עם כרטיס רשת וכרטיס קול שיהיה באיכות טובה - כ.מסך לא צריך להיות משהו חזק מאוד אבל משהו שיוכל להריץ משחקים בכבוד אם יש חיבור לכבלים זה יהיה מעולה... - דיסק קשיח יש לי כרגע 60GB IDE ואני די מרוצה ממנו. האם החלפה ל SATA תהיה משמעותית? - זכרון 512MB - צורב\DVD יש לי כבר אז לא צריך - מארז אני יבחר לבד (וגם מקלדת ועכבר) - אין צורך במסך בעקרון מה שאני צריך זה הצעה ל מעבד\לוח אם\כ.מסך\זכרון.. תודה מראש!!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שבוע טוב אשמח לעזרתכם/ המלצתכם ברכישת מחשב * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט - בעיקר אינטרנט אופיס, אולי בעתיד תוכנת שרטוט בסגנון solidwork ומשתמש בתוכנות עיצוב קלות לצילומי גופרו * גודל המסך? לא משמעותי, מינימום 13.3 * משקל רצוי? עד 2.1 קילו, עדיף לפחות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא כל כך מבין, הבנתי שיש המלצות על SSD, בגדול 4 ג'יגה זכרון ו500 ג'יגה כונן קשיח יספיקו * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף יודע שהדרישות מוזרות קצת. תודה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי,אני מתחילה ללמוד בחודש הבא משפטים במכללה ומחפשת המלצה למחשב נייד,המלצה על גודל,חברה וכו'. אין לי מושג בנושא ולכן אשמח לכל שיתוף בידע שלכם! תודה!!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
r400 תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך מחשב נייד לעבודה בתוכנות גרפיקה כבדות כמו ,AUTOCAD, Scetchup, Photoshop , כאשר חשוב לי גודל מסך 15.6 ומשקל כמה שיותר נמוך (לא יותר מ-2.05). חשוב גם שההארדיסק יהיה SSD לפחות 250GB. אני שואף למחשב עם i7 וכרטיס גראפי של Geforce 4GB. התקציב הוא כפי שאמרתי עד 6500 כאשר שאלה נוספת האם כדאי לקנות מחנויות באילת או בחול (יש לי חברים שטסים בקרוב לארה"ב). כרגע מה במצאתי זה: Asus Zenbook Pro UX501VW-FJ114T http://ksp.co.il/?select=.268..271..1358.&list=1&sort=2&glist=1&uin=30672&txt_search=&buy=&minprice=5606&maxprice=0 מודה מראש על עזרתכם.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני התלבט בין 2 מחשבים דומים בס"כ כשהמעבדים שונים האחד הוא מהסידרה החדשה סנדי ברידג' והאחר מהסידרה הקודמת, השאלה שלי היא עד כמה מורגש שיפור הביצועים של הסנדי ברידג' ובמה זה מתבטא?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-