עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מה התקציב? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך ב) מקסימום חריגה מהתקציב: 500 ש"ח אם זה באמת שווה את זה משמעותית 2. מה שימושי המחשב? בעיקר צפייה בסרטי HD 1080p וחיבור המחשב לטלוויזיית 42 אינץ' (נדרש חיבור HDMI לכרטיס מסך) + עבודה משרדית + משחקים חדשים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מתכנן להעביר צורב LG מהמחשב הישן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות, ללא מערכת הפעלה 8. האם…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by maor-a-,

תודה על העזרה במפרט הראשון עכשיו אני צריך עוד מפרט בסכום של 6000 לא כולל מסך וציוד הקפי בניתי דבר כזה Intel Core 2 Duo E6300 Box IE6300 1040 ?945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E? 565 ?250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? 395 1260 ? 1GB TwinMOS? X2 X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, PCI-E? 1200 ?LG DVD±RW GSA-H22NK x18, DL x8 Black? 190 Chieftec Mesh Black / Black / Silver (No PSU) 370 ?HEC 450TD-TF 450W 2x8cm fan 24pin? 260 סה"כ 5280 KSP השאלה שלי אם זה טוב? ומה ניתן לשפר בכסף שנשאר? השימושים: כמעט הכל משחקים,סרטים, אינטרנט... כרגיל

• 11 תגובות
    • 722 צפיות
  3. אני מחפש נייד למטרת עבודה משרדית+סרטים ומוזיקה. אחרי מחקר שעשיתי נראה שהדגם הבא מציע מפרט טוב ביחס למחיר. מה דעתכם? http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=W576M64R2&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום, אני צריך עזרה בבקשה במפרט של כ - 4000 ש"ח למטרת עבודה של תיכנונים ארכיטקטיים בעיקר ושימוש בתוכנות Autocad ודומיו.. ובשביל תוכנות כאלה הבנתי שצריך יחסית המון זיכרון ומעבד חזק. המפרט כולל הכל (מסך , עכבר , מקלדת .....). אני גר באזור חיפה לכן גם רציתי לדעת אם זה יהיה בסדר לקנות מ KSP. ז"א אם יש איתם בעיות. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by David Ell,

שלום לכולם, יש לי GTX 560 TI ומעבד I5 2320. אני מעוניין למכור ולהביא חדשים, כמה בערך אני יכול למכור? אין לי בעיה גם כל אחד בנפרד.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אוקי, לפי מה שראיתי עלי לציין את שימושיו העיקריים של המחשב. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג אך לא רק, מכן שאני מבקש כי לא כל ההשקעה תיהיה על כרטיס המסך ואיתו מעבד יחסית בינוני. חשיבות השקט אמנם גבוהה נגיד 9/10 אבל איננה באה על חשבון קירור או איכות. אינני מתכנן OC כלל וכלל. עכשיו לאחר חיפושים ארוכים בפורום הגעתי למפרט שאני מקווה שהוא טוב, בכל מקרה אשמח אם תגיבו עליו ספציפית ואם יש משהוא דרסטי שלא נכון בו אז לשנות הכל. אבל בגדול אני רוצה גם ללמוד ולכן אשמח לתגובות עליו: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪951 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Intel BLKDP55WG Warrensburg ₪537 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDP55WG כונן קשיח Samsung Spinp…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך לימודי מדעי המחשב (תכנות וכו) ביכולתי לקנות אותו השבוע בארה״ב אך מוכן גם לדחות במעט אם יש צורך. קראתי את המדריכים שעזרו לי לקבל כיוון, אם כי אני בעיקר מעוניין במחשב חזק ויציב אשר יוכל לעמוד יפה מבחינה טכנולוגית גם עוד שנתיים שלוש. כמו ואנטנה מעוניין שיהיה מסוגל גם לעמוד בעריכת וידאו מדי פעם. קראתי בפורום על מבצעים של מחשבי לנובו, במידה והם אכן כאלה כדאיים אני מוכן לחכות עם הרכישה ולהמתין להרכבה (כיוון שאעזוב את ארהב בסוף השבוע). בהקשר לכך - האם את כל המבצעים האלו ניתן להזמין רק באינטרנט (עם זמן הרכבה ומשלוח ארוך יחסי) התקציב הוא בסביבות 1000$ אך מוכן גם להשקיע יותר כדי למצוא את התמורה הנכונה להשקעה בודק ברצינות אופצייה של אולטרה בוק…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. היי אני כרגע מתחיל לפשפש בתחום הניידים ע"מ לקנות מחשב נייד ואני שם לב שהמחשבים שמוגדרים "עסקיים" בדר"כ בעלי מפרט שלא כולל כ"מ נפרד וגם יחסית חלשים למחירם (ע"פ הרכיבים שלהם) , אז השאלה המתבקשת היא: מה היתרון של מחשב נייד עיסקי (למשל סדרת VOSTRO) על פני ניידים שמוגדרים להיות מחשבים רגילים ?

• 11 תגובות
    • 5k צפיות
  9. חבר נמצא בארה"ב וחוזר היום בלילה, החליט שהוא רוצה נייד בגלל הפרש המחירים הגדול... הרשימה צומצמה ל3 מחשבים ועכשיו הוא צריך עזרה בבחירה מבינהם: טושיבה- http://www.jr.com/toshiba/pe/TOS_U405S2856/ ושניים של HP- http://www.jr.com/hp/pe/HP_G60120US/ http://www.jr.com/hp/pe/HP_DV51120US/ לא מצאתי איזכורים לדגמים האלה באתר וגם לא מצאתי שום ביקורת על המעבדים או כרטיסי המסך. הנייד צריך לשמש ללימודי אדריכלות- שימוש בפוטושופ למיניהן, לכן יש צורך בכמות יפה של זיכרון ואני לא יודע כמה חשוב כרטיס המסך בקטע הזה... HD גדול גם חשוב ובנוסף משקל לא גדול מידי כי יש צורך להגיע איתו ללמודים. מחיר- 700-1,000 דולר (לפי האתר של הלינקים). אשמח לעזרה בבחירה בין השלושה הנ"ל, ואם אילו לא בחירות טובות …

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by yonatanph,

צריך להיות מבוסס פנטיום. שימושים: באופיס אימייל ואינטרנט. אין צורך בציוד הקפי. המארז צריך להיות קל לנשיאה (ידית נשיאה יתרון גדול). לא יהיה OC בשום שלב ובשום אופן. המחשב למשרד ביתי עבור מישהו שלא מבין במחשבים. לא יהיה שום שידרוג בעתיד בשום צורה או אופן. המחשב ישאר כמו שהוא נקנה עד לרגע שבו יקנו חדש/הנוכחי יתפרק. במסגרת השימושים המבוקשים רצוי שהמחשב ירוץ באופן חלק (מחליפים כי הנוכחי כבר מאוד איטי). התקציב מאוד קריטי, ולמרות שרשמתי עד 1700 עדיף שיהיה כמה שיותר קרוב ל1500. אם אפשר פחות ועדיין לקבל ביצועים סבירים מה טוב. אני מדגיש שוב - תקציב הוא עניין קריטי.

• 11 תגובות
    • 668 צפיות
  11. שלום, ברצוני לרכוש מחשב בתקציב הנ"ל (עדיפות עד 3K ) עבור המטרות הבאות : א. מה התקציב? 3-3.5K ב. מטרות המחשב : אינטרנט והורדות,קצת משחקים. ג. האם אתה צריך ציוד הקפי. : צורב DVD ד. האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו? לא.אך מבקש תמורה מירבית לשקל . ה. האם נושא הקירור והיופי חשובים לך? קירור בסיסי וטוב. ו. האם צריך מערכת הפעלה? לא ז. האם צריך הרכבה של המחשב במעבדה ו/או התקנה של מערכת הפעלה? הרכבת מחשב בלבד.ח. . הערות- מה דעתכם על המפרט הבא?(ניתן להוריד את עלות המסך ב כ400 שקל. מהעסקה הכוללת.) פנטיום 4 3.0GHz 775 צורב+דיסק קשיח 120GB זכרון 512MB+מסך MAG 17 ניתן לבצע שינויים ותוספות מחיר רגיל: ¤4,780.00 מחיר מבצע: ¤3,590.00 לוח אם INTE או MSI מקורי CHIPSET INTEL 915 D…

• 11 תגובות
    • 913 צפיות
  12. Started by drbrain,

שלום עקב ירידות המחירים היום אני מביאאת הבקשה למפרט למחשב עבור משחקים ללא OC כול שאר החלקים כבר יש לי אז רק את החלקים הבאים אני מבקש BFG GeForce 8800 GTS 320MB PCI-E OC2 VERSION 1870 לגבי לוח אם מעבד ספק וזכרון אלו השאלות 1) עקב ירידות המחירים AMD 6000 שווה 1400 שח יש לו 1מב קאש מסתפק גם ב-5600 של AMD אינטל 6600 שווה 1300 שח יש לו 4 מב קאש השאלה היא מי יותר טוב לא מעניין אותי מבחני ביצעים רק ארכיטקטורה והקאש פי 4 מה זה סטוק 2) לוח אם: בהתאם למעבד כמובן לא מבין בזה שום דבר אז איזה ציפסט אני צריך ללא OC עד 500 שח 3) זיכרון: כמובן 2 GB אילו תיזמונים זה איטי ואילו זה סביר עד מהיר עד 800 שח 4) ספק כוח: לא מבין בזה שום דבר הבנתי שיש ריילים ויש 80% ניצולת חשמל אגב הספק אמו…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by benor,

לפני כ-10 חודשים קנינו לאחותי את הנייד הבא: Acer Aspire AS1410 המחשב תפקד מצוין עד שלפני שלושה שבועות המסך שלו החל לשבוק. (חיבור של כרטיס המסך למסך חיצוני - הציג תמונה כראוי) המחשב עדיין נמצא באחריות והוא נמסר למעבדה לפני שבועיים וחצי. מהו זמן הגיוני וסביר לטיפול במחשב נייד, בפרט בבעיות שמקורן במסך? בכל פעם שאנחנו מתקשרים למעבדה מספקים לנו תירוץ אחר, ונאמר לנו להתקשר בעוד מס' ימים. "בכתב האחריות" לא צוינו שום התחייבויות כאלו ואחרות. סתם דף ריק מתוכן, שמציין מי נותן את השירות ולמי צריך לפנות.

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. Started by Frungy,

אהלן, חשבתי לשדרג את המחשב עוד כמה חודשים, אבל הבנתי שלא תהיה לי הזדמנות כזו, אז אני מנסה לחשוב מה לשדרג עד יום ראשון. המחשב מריץ הכל טוב מאוד, אני לא מחפש שידרוג רציני. משהו בסביבות האלף, אפשר עם חריגה קטנה אבל לא מומלץ. E6600 2GB RAM 250GB HDD 8800GTX כרטיס מסך אני כמובן לא משדרג, חשבתי על זיכרון ומעבד. תודה רבה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by yr,

באופן כללי: אני מעדיף מעבד של אינטל מסדרת מעבדי ה-I למיניהם. המחשב מיועד לשימוש משרדי בתוכנות אופיס, גלישה באינטרנט ומעט צפייה בסרטים, לכן אין צורך בכרטיס מסך מעבר לזה המשולב על הלוח אם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח אם יתאפשר לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6-7 לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש …

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום אנשים, מעצבת גרפית בעיקר לדפוס (אבל גם ל-WEB) צריכה מחשב חזק וחדש לעבודה. עיקר השימוש הוא פוטושופ, INDESIGN, אילוסטרייטור. אין צורך בכלל בתלת מימד או משחקים ולכן הכרטיס הגרפי אינו קריטי. כן חשוב - מסך איכותי מט IPS, לא רועש מדי, עיצוב נורמלי, לא כבד מדי, רזולציה לפחות 1920x1080, אופציות שדרוג זכרון כונן קשיח. איכות בניה טובה. אופציה לאחריות 3 שנים. כרגע הנטיה שלנו לכיוון ה-Lenovo Legion Y530 עם מעבד i7-8750H, זכרון 16GB בסטיק בודד (במחשבה אולי לשדרג ל-32GB בהמשך), כונן קשיח 512GB SSD M2 (גם כאן כנראה להוסיף SSD נוסף לאחסון), מגיע עם GTX1050 שלהבנתי הוא מיותר, המסך הוא מט IPS עם 72% NTSC (למרות שראיתי ביקורת ביוטיוב שדיווח…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום רב, ברצוני לקנות מחשב חדש מסיבות אשר שמורות במערכת. התקציב שניתן לי הינו 1,200 ש"ח. במחשב יעשה שימוש כללי ביותר, אינטרנט, אופיס, מסנג'ר, סקייפ וכדומה. בנוסף, ישוחקו משחקים קלילים מאוד ואף ישנים על המחשב. מאוד חשוב שHeroes 3 יפעל ללא בעיות על המחשב. אין צורך במסך או ציוד היקפי נלווה. אין צורך בצורב או כונן אופטי. אין צורך בכונן קשיח בנפח גדול, 80 ג'יגה או פחות יספיקו. הייתי מעוניין לדעת אם יש אפשרות לבנות מפרט בסכום המבוקש ושהמערכת תכלול כרטיס מסך שאיננו מובנה אשר יאפשר לי הרצת מפעלים פשוטים בכיף, ובנוסף, לענות על הצרכים האחרים שציינתי. תודה רבה לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 993 צפיות
  18. אהלן, אני casual gamer וזאת הפעם הראשונה שאני בונה מחשב נייח (ב-4.5 שנים האחרונות אני עם לפטופ גיימינג של Ailenware). רק אגיד קודם כל שלגבי כרטיס מסך אני מתכנן לקנות את ה-3080 Super כשהוא ייצא ולכן לבינתיים אני אקנה 1080/1080Ti יד שניה (לא רלוונטי לת'רד). אחרי מחקר מעמיק ומגוון המלצות הגעתי למפרט הבא: Intel Core i7-10700K Comet Lake 8-Core 3.8 GHz Gigabyte Z490 Aorus Elite AC LGA1200 ATX Desktop Motherboard CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 3600 XPG SX8200 Pro 1TB 3D NAND PCIe NVMe Gen3x4 M.2 2280 Internal Solid State Drive Antec HCG850 Gold Power Supply 850 Watts 80 Plus Gold PSU with 120mm Silent FDB Fan …

19. Started by asi11,

שלום היום לקחתי הצעת מחיר מ-]KSP מעבד PENTIUM E6300 BUS1066MHZ S775 2MB DUALCORE TRAY מאוררים -] PRO ARCTIC COOLING ALPINE 7 לוח אם ASUS P5KPL-[AM S775 1333MHZ INTEL G31 DDRII 800 VGA PCI-[E HD AUDIO זכרונות 3GB DDR II 800 MHZ KINGSTON VALUE כרטיס מסך GIGABYTE GT 220 1 GB GDDR3 DVI HDMI PCI-[E כרטיס קול ON BOARD 5.1 CHANNEL AUDIO צורב LG DVD RW GH 22NS BLACK SATA מארז HJA 241 MIDI BLACK NO PSU ספק כוח GOLDEN TIGER 550W REAL 12CM FAN 24 PIN סה"כ 1990 תמליצו לי

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. המחשב במחיר של 6000 ולא עובר את המחיר! לא כולל ציוד היקפי ומסך מומלץכרטיס מסך חזק מאוד 7900gt שיותאם למשחקים כבדים בעיקר!

• 11 תגובות
    • 778 צפיות
  21. Started by spider272,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטי HD 1080 * גודל המסך?גדול ורחב * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)VGA * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) * כונן CD/DVD? צורב?כן * כונן Bluray?אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא 4 GB RAM

• 11 תגובות
    • 990 צפיות
  22. אני צריך מחשב חזק מאוד לעיבוד גרפיקה לא כולל מסך לחבר שלי, יש להם חנות צילום - הכרטיס מסך לא צריך להיות רציני אלא רק לתצוגה ממה שהבנתי (אחד פשוט)... חשוב שיהיה לו זיכרון חזק יציב מהיר וגבוהה, הרדיסק טוב ומהיר (אולי אפילו גדול - לא יודע אם כדאי RAPTOR, אתם כבר תמליצו לי אם יש צורך...) אני אישית מעדיף AMD, אבל גם מפרטים של אינטל יתקבלו בברכה - מה שיותר טוב לעבוד עם גרפיקה.... תודה מראש לכול העוזרים...

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אז לאחר שלוש שנים החלטתי להחליף סוף סוף מחשב מהגרואטה הישנה שלי (PENTIUM 3 450HZ וRIVA TNT 16MB) ועכשיו למערכת החדשה: Maxtor 40GB 7200RPM Logitech Internet Navigator Explorer OPTICAL USB rev 3 TEAC FLOPPY DRIVE BLACK 1.44 LITE-ON DVD 16*48 Retail Black Enermax FS-710-B 350W EPOX 8K5A3+ AMD XP 2000 256MB MUSHKIN DDR 333 Gigabyte Radeon 9700 Pro אז מה אתם חושבים? (מסך וצורב כבר יש לי)

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by mxL,

טוב אז ככה. from skypc: Gigabyte GA-965P-DS3 - 700 Nis Leadtek 7950GT 256MB - 1258 Nis Antec SP-500PEC - 470 Nis G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL4 F2-6400CL4D-2GBHK - 1196 Nis 39 שח שליח עד הבית 3663 Nis from Pandas: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb Tray - 929 Nis Zalman CNPS9500 AT 92mm - 249 Nis 14 שח לנסוע עד החנות בחיפה 1192 = 4855 מתכונן לעשות OC עד 3ghz שזה בעצם באס 428 והזכרונות יקחו את זה בקלות על פי סקר זה http://www.vr-zone.com/index.php?i=4473&s=1 ועדו אפילו ישאר. הקירור אני חושב שיספיק =) בעיקר המחשב למשחקים כמו BF2, FarCry ,Doom3 וכו...

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום לכולם, בקרוב אני טס לניו יורק ואני מתכנן לקנות מחשב נייד. התקציב גמיש, הייתי שמח להוציא 3000 מכיוון שהשימוש שלי במחשב הוא משרדי, אבל אם יש צורך אמיתי להשקיע יותר אני יכול, כמובן עד 6000. העדפות: *משקל קל ומסך קטן (אבל לא מידי) חשובים לי יותר ממסך גדול, אני צריך לקחת אותו למקומות. * 120 gb מינימום דיסק קשיח. * wifi מובנה (wimax אני לא באמת צריך.. אם יש אז אדרבה). * מספיק זיכרון ram ומעבד מספיק חזק שהמחשב יחזיק מעמד זמן. * מסך כמה שיותר חד ויפה. מה אתם ממליצים? תודה מראש

• 11 תגובות
    • 874 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.