עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, אני סטודנט למדעי המחשב בסמסטר האחרון לתואר שלו, ואני צריך נייד חדש. כעקרון הדרישות מהנייד הן שהוא יהיה נייד, כלומר בעל זמן סוללה סביר (4 שעות לכל הפחות) ומשקל סביר (2 קילו). כמו כן הוא צריך להיות חזק מספיק כדי להריץ מערכות הפעלה ב-VM ולתת לי את האפשרות לחטוא מדי פעם במשחקים, או במילים אחרות מאוד חזק. עכשיו, קראתי על זה לא מעט (אולי יותר מדי) והגעתי למסקנה שיש שניים שלושה דגמים שמתאימים לדרישות הללו. HP DM4 ASUS U36JC HP Probook 4320 שלושתם נראים מצויינים, ולבי נוטה לראשון, אבל עכשיו נכנסים להם הסנדיברידג' לתמונה והורסים לי את החיים. אז בעצם מה שאשמח לקבל מכם, חברי פורום יקרים, הוא עצה על אילו מבין המחשבים הנ"ל לבחור או שאולי בכלל כדאי לי לחכות כמה שבועות ולקנות מש…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Tall-Guy,

שלום חברים :-) אני מחפש מחשב לדודה שלי שמתחילה ללמוד. את עולם ה Desktop אני מכיר, את עולם הלפטופ בכלל לא. חיפשתי איזה שירשור על כמה מחשבים אמינים שכולם הולכים איתם ולא מצאתי כאלה. * מטרות המחשב? בעיקר שימוש באינטרנט ומדי פעם Office. היא לא לומדת שום דבר שקשור לעיצוב, ככה שאין צורך בכרטיס מסך חזק לדעתי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13" אינץ. * רזולוציית המסך? לא ממש חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיף TouchPad שעובד כמו שצריך. הכי קרוב שאפשר למה שמגיע עם מחשבי Mac. * משקל רצוי? בינוני. הוא לא יהיה עליה כל היום, אבל כן יסתובב פה ושם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? …

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום, אין לי צורך בכוננים אופטיים. לגבי מארז, אני לא צריך משהו פאנסי, שפשוט יקרר מספיק טוב. האם בכל מקרה יש צורך בקירור למעבד ? HD כ 500 GB יספיקו. יש לי ספק של 400W כרגע, האם יתאים למע' שאפשר לבנות בסכום הזה ? תודה !

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. היי אני מעוניין לרכוש בקרוב 2 יחידות דומות בתקציב הנ"ל. היעוד של המחשבים הוא לעבוד משרדית אבל מאומצת שמפעילה תוכנות ברקע כל הזמן. אין חשיבות ל HD ,מעוניין במסך 22' . תודה מראש לעוזרים ;D

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. הדרישה היא שיריץ משחקים בלי לקרטע , הורדות סרטים וכו'. המחשב כנראה ישמש את הילד ב 3 השנים הקרובות. אם ניתן לדחוס לתקציב גם רמקולים סבירים אז אם תוכלו להמליץ על מסך סביר עד 1K אז :xyxthumbs: יש לציין שהקנייה תתבצע עוד חודש בערך, האם צפויים ירידות מחירים ? תודה לעונים נ.ב: אם אפשר אז מפרטים מחנויות באזור הצפון

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש שמיועד לגיימינג כבד, יש לי תקציב של 4000 שקל עם חריגה של 150~ שקל. אשמח אם תיתנו את דעתכם על המפרט ואם אפשר לשפר אותו. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪906 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪121 לוח אם: Gigabyte B85M-D2V LGA1150 כמות: 1 - מחיר: ₪283 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider כמות: 1 - מחיר: ₪520 זיכרון: Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪349 כרטיס מסך: GIGABYTE Radeon R9 280X Windforce X3 3GB כמות: 1 - מחיר…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. הלכתי היום לחנות מחשבים ובניתי מפרט למחשב לבית... המחשב מיועד למשחקים אבל לא כבדים טורבו אלא למשחקים שאוכל להריץ אותם חלק ולאו דווקא ברזולוציה הגבוהה ביותר. המחשב גם מיועד להפעלת תוכנות רבות ועבודות. חשוב שיהיה מהיר... לא הלכתי על AMD מכל מיני סיבות... אז אל תגידו לי לשנות לAMD תודה דבר שני - בניתי גם מפרט על AMD שאותו אני אעלה אחרי זה... המפרט הוא זה: http://img318.imageshack.us/img318/...151214966qs.jpg (העלתי את זה כתמונה שניתן להגדיל) זה מלא והכל שם זה הקובץ למי שרוצה להוריד: http://s64.yousendit.com/d.php?id=U...KG14O6Q71GD0O0O כמה שאלות: בהתחלה רציתי AMD אבל המוכר אמר שנכנס לו לוח חדש שאמור להיות יותר טוב... הוא לא מוכר לי אבל נראה טוב... מה אתם אומרים? האם זיכרון ש…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. אז ככה...המפרט הרגיל שכולל: מעבד לוח אם זיכרון כרטיס מסך כרטיס קול אין צורך בהארד דיסק אין צורך בכוננים אבל צריך גם עכבר ומארז (רק עכבר ומארז) מארז רצוי שיהיה פול טאואר אבל לא חובה ועכבר רצוי אלחוטי וזהו. יש לי 6K בשביל כל זה. תודה מראש.

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by khulud5,

שלום, יש לי מחשב HP DV6000 שקניתי לפני 3 שנים- כעת אני מחפשת מחשב נייד חדש אני מחפשת לשימוש אישי ומשרדי- אופיס ואינטרנט- מחשב חדיש יותר ויותר חזק, מהיר, אמין, ומסך באיכות טובה אני משתמשת במחשב בבית ובמשרד - עדיף שהמחשב לא יהיה כבד מה אתם ממליצים לי? איזה חברה? HP? LENOVO? TOSHIBA? LG??? מחיר- עד 6000 ש"ח

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by headg,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש בימים הקרובים, חשבתי על המפרט הבא: AMD Athlon64 (S939) 3000+ *Venice* 64bit 1800MHz, 512kb 1600MHz HTB - Tray + TT TR2 fan - 3Y Warranty Socket939 - nVIDIA nForce4 DFI LANPARTY UT Ultra-D Twinmos 512MB DDR400 PC3200 Westren Digital SATA 160GB 8MB 7200 RPM WD1600JD Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI GV-NX66T128VP 128MB DDR III Bulk Compucase 6A19 Black - NO PSU - 1x120mm fan אולי אקנה שני זכרונות של 512 שאלתי: 1. מה דעתכם על המפרט ? האם כדאי לשנות ולמה? 2. האם הספק המובנה מספיק או שאלי להחליפו? ואם כן באיזה מתח? 3. האם אפשר/כדאי לקנות זכרון 512 בSIM אחד ובעתיד לקנות עוד SIM של 512 מאותו סוג? 4. האם צריך/ חובה להוסיף מאוררים ? …

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום לכולם אני מחפשת מחשב נייד ללימודי תכנות והתקציב שלי הוא 3K * מטרות המחשב?לימודי תכנות - VISUAL STUDIO בעיקר * גודל המסך? 15.6 או 14 * רזולוציית המסך? כמה שאפשר בתקציב הזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך?העדיפות היא כמה שיותר זמן עבודה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell ממליצים לי מאוד על המותג DELL תודה רבקה

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by maorshar,

היי חברים! לקראת לימודי אנימציה ואומנויות המסך בבצלאל (ומאוחר יותר גם בלונדון), אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישרת אותי נאמנה בכל מה שקשור לעריכה גרפית, עריכת וידאו באיכות גבוהה במיוחד, מידול תלת מימדי, רינדורים מאסיביים ועיבוד של אנימציה. המחשב צריך להיות עוצמתי מאוד, מהיר במיוחד וחזק גראפית (משום שמדובר בעיבודים גרפיים מפורטים לצד רינדורים כבדים, אני מניח שהתוצאה צריכה להיות קרובה למחשב גיימרים עוצמתי). העבודה העיקרית שלי תתבצע עם התוכנות: adobe photoshop, adobe illustrator, adobe premiere, sony vegas, flash mx, 3d max, maya, ו- zbrush בגרסאותיהן האחרונות. האנשים שהתייעצתי איתם בנושא עד עכשיו התחלקו לשתי אסכולות: מק ופי.סי. רציתי לדעת מה דעתכם בעניין, ואם אכן הבחירה הנכו…

13. Started by G-SHOCK,

ערב טוב לכולם.אני שם לב שחלקנו במצב רוח קרבי,ולמרות שגם אני חדש באתר,הרי שההתלבטות שלי אמיתית.אני מבקש הצעות למחשב(ללא ציוד היקפי)אשר יעודו אבטחה,משחקים,אינטרנט וסרטים(הרבה דרישות,האא).הוריי מתגוררים במושב בקו התפר,ומדי תקופה 'תורמים'' ציוד חקלאי לשכננו ממזרח.המחשב אמור להיות מחובר למספר מצלמות חיצוניות באמצעות כרטיס מיוחד(חיבורי bnc ).ההקלטה,באופן תמידי,או עפ"י תנועה(vmd )מתבצעת על הדיסק הקשיח.עפ"י מפרט יצרן הכרטיס,נדרש מחשב p-4 1.7g , זכרון 512 sdram ,ודיסק 80gb .כרטיס המסך,לפי היצרן,הוא 32mb . ע"מ להמנע מרכישת שני מחשבים,חשבתי ליצור יחידה אחת שתשמש את אחי הצעיר למשחקים,סרטים ואינטרנט ובמקביל יפעל המחשב למען בטחון המשק ולתפארת מדינת ישראל.המחשב אמור לפעול באופן תמידי ול…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by meir25,

שלום בניתי את המפרט הבא לצורכי עבודה ב SOLIDWORKS וגם למשחקים על רזולוציה הכי גבוהה המסך שלי הוא SAMSUNG BX2450 24'' LED התקציב עומד על עד 5800 שקל גג אני מבקש לשמוע חוות דעת על המפרט וגם אם אתם מזהים "צוואר בקבוק"? המפרט הוא: [table][tr][td] מעבד: [/td][td] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1417 [/td][/tr][tr][td] לוח אם: [/td][td] ASROCK Z68 EXTREME 4 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪967 [/td][/tr][tr][td] זיכרון: [/td][td] G.SKILL "XL" 8192MB (4096MBX2) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS-X אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪476 [/td][/tr][tr][td] כרטיס מסך: [/td][td] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! - זמין במלאי אחריו…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Kimari,

1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש צורך במסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים (לדוגמא: crysis 2, starcraft2, WoW, dead space2, borderlands) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש צורך במסך ורמקולים 4. האם יש ר…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. מבטלת אחריות?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדי, סרטים וקצת גיימינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך) מסך 14'-15.6' 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עדיף 6 שעות ומעלה, אך גם 4 שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן, HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by yotam360,

אהלן חבר'ה, המחשב שלי שלי היום כמעט בן 4, והחלטתי שהגיע הזמן לשדרג. המפרט של המחשב שלי היום: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 לוח אם: Asus Stirke II Formula כרטיס מסך: Asus GTX470 (הכרטיס הישן נשרף..) זכרון: Corssair 2X2GB (לא זוכר דגם ספציפי) ספק: Corsair HX520W מארז: Gigabyte 3DAurora הרבה זמן לא התעסקתי בתחום החומרה, ואני לגמרי לא מעודכן מה הולך היום בשוק. ניסיתי להתעדכן קצת פה באתר, והכנתי לי מפרט (עד 5K+-), אשמח לקבל תגובות ושינויים. המחשב שלי שלי היום כמעט בן 4, והחלטתי שהגיע הזמן לשדרג.המחשב שלי שלי היום כמעט בן 4, והחלטתי שהגיע הזמן לשדרג. Intel Core i7 4770K Haswell 3.5Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray ASUS SABERTOOTH Z87 LGA1150, Intel Z87, DDR3 1866 G.Skill 2x8GB DDR3…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by *BYZ*,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. assassin's creed 3, far cry 3, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע אבל עד 1K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by surfface,

עד כה הרכבתי לעצמי את המפרט הבא מKSP HEC Compucase CI-6A19 300W 1 390 390 NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 1 290 290 160GB SATA 7200 8MB WD1600JD WESTERN DIGITAL 1 505 505 K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) GIGABYTE 1 620 620 512Mb 400MHz AData /VT 2 240 480 6600GT 128MB DVI,TV,PCI-E 1 1020 1020 Athlon64 3200+ (S-939) 1 1110 1110 (הסבירו לי שזה מקביל ל2 GHZ נכון?) סה''כ 4415 אבל שמתי לב אם אני לוקח Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit שעולה 1375 (וכמובן לוח שם אינטל) יוצא יותר חזק או שלא מישהו יכול להסביר לי אייך זה הולך ולמה אינטל יותר חזק במחיר דומה.בקיצור תעזרו לי.בקשר למחשב הוא אמור לשרת נאמנה במשך כמה שנים

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אז ככה לוח אם: Albatron PX845PEV pro מעבד: Pentium 4 2.4GHz 512K 533MHz זיכרון: GeIL 256MB PC2700 DDR 333MHz כונן קשיח: WD 60GB 7200RPM מארז: R3 System AIR cyber blue עם כבלי IDE מעוגלים מתנה ספק: Tsunami 350W משחה: Arctic Silver 3 <<< אני לא לא בטוח שאני צריך, אתם תגידו לי :-\ אז אתם אומרים? כרטיס מסך וקול אני לא צריך כי יש לי טובים ואני מעביר מהמחשב הנוכחי שלי מה כדאי לשנות? ואם משנים, אז שישאר באותו מחיר בערך תודה

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. אורח Kubota
    Started by אורח Kubota,

שלום, אני מעוניין במחשב נייד לצרכים בסיסיים כגון אינטרנט, אופיס, סרטים וכד'. אני לא רוצה מחשב חלש מדי כדי שלא אצטרך להחליף שוב בעוד שנה-שנתיים (היום אני כבר 4.5 שנים עם מחשב אסוס עם מעבד i3 שעבד מצוין אבל התעייף בזמן האחרון). ממה שאני מבין הנתונים החשובים מבחינתי הינם: מסך 15.6 אינץ' מעבד i5 (הבנתי שלא חייב מהדור הכי חדש וגם דור 6 זה יספיק לי). זיכרון RAM 8GB כונן קשיח SSD (זה נתון חובה למשתמש כמוני או שאפשר לוותר? בכמה הוא מייקר?) במידה וישנם נתונים נוספים שלא ציינתי אשמח שתגידו לי מה הם. אני מעוניין במחיר כמה שיותר נמוך..מבדיקה זריזה בזאפ ראיתי שקיימות מספר אפשרויות בנתונים האלה במחירים של 2,100-2,500 (לנובו, אס…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by omrit,

שלום אני מחפש מפרט ל HTPC. תקציב- 3000 ש"ח. מספר נקודות חשובות: * אני לא זקוק לכרטיס טלוויזיה, אבל זקוק לשלט * אני מעוניין במקלדת+עכבר אלחוטיים (לא IR) כמו ה ADESSO * זקוק לנפח אחסון של 1TB * אם תהיה אפשרות למשחקים קלילים, מה טוב. אם לא- אז לא נורא... תודה רבה לעוזרים!

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by itay127,

אני רוצה מעבד אינטל 4 ליבות, כ.מסך של nvidia, 160 G נפח, 2G זיכרון, לא צריך ציוד הקפי.. תודה מראש..

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. ככה אני זקוק למשחב למשחקים אני כיתה י"א אז אני מניח שלא יהיה לי ממש זמן למשחקים אז אני מוכן עכשיו להתפשר על כרטיס שהוא די חלש ובחופש לקנות כרטיס חדש. מה חשוב לי במחשב תמיכה של הלוח במרובעי ליבה. חברות איכותיות שיהיה אחריות על הרכיבים. אנילא זקוק לסך רמקולים מקלדת עכבר או ציוד הקפי אחר. צורבים וסידירומים גם אין לי צורך בהם יש לי כבר צורבים במחשב הזה. מערכת הפעלה יש לי. שהמחשב ייתמוך בויסטה כמובן שהוא יהיה מסוגל להריץ ויסטה. אם יש משהו לא ברור אז עדיף תשאלו לפני שאתם בונים את המפרט לא רוצה שסתם תתאמצו.

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים