עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח. אפשר לנצל את הכל. חריגה אם נדרש עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, תכני HD, אינטרנט, לימודים וכו'. המשחק העיקרי הוא Fifa, אך כן ארצה לשחק לפעמים גם COD/BF וכו'. רזולוציה FHD, מחובר למסך 47 אינצ'. שאיפה להגדרות גבוהות ככל האפשר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי ספק כח שאני מעביר מהמחשב הישן של SeaSonic של 750W. גם בכונן DVD אין צורך, מי משתמש בזה היום? מקסימום אעביר גם כן מהמחשב הישן. דיסק קשיח - יש לי דיסק חיצוני של טרה שעליו אני שומר סרטים, סדרות וכו', כך שלצרכי המחשב מספיק לי גם 256G. אני מעוניין בכונן SSD בגודל הנ"ל, ואם התקציב יאפשר אז הגדלה ל-512G, אין צורך בכונן רגיל בנוסף. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 …

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  2. מחשב נייח/נייד תקציב: 3500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 מתי מתוכננת הרכישה: עד 23/8/15 מהארץ או מחו"ל: (האם אתם מוכנים לייבא את המחשב? אם מחו"ל-איזו ארץ?) בעיקרון מתכנן לקנות בארץ. אני נמצא בניו יורק ובניו ג'רזי בינואר הקרוב ובשיקגו עוד שנה. אני מוכן לייבא את המחשב משם אם ידוע לכם שהמחשבים שם זולים יותר. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: (חנות מועדפת שתרצו לקנות ממנה) אין יד ראשונה\שניה: (לקנות אחד חדש או משומש) חדש זמן אחריות רצוי: (כמה זמן אחריות והאם רצוי אחריות בינלאומית או לא) כמה שיותר זמן אחריות, לא חשוב לי בינלאומי אבל אני לא אתנגד חברת המחשב הניד המועדפת: (חברה מסויימת שתרצו שהמחשב יהיה שלה) לא משנה לי כל עוד ביצועי המחשב ממצי…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום רב לתותחים כאן. צריך את עצתכם לגבי מפרט לחבר. שיהיה למשחקים ברמה בינונית בלי פילטרים לדוגמא אבל רזולוצייה מקסימלית ברוב המקרים. חשוב שיהיה מהיר לגלישה בתכני אינטרנט, ולהפעלת סרטים ב HD המסך הוא 19 1. מה התקציב המקסימאלי 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ולהגיע למצב של 4000 אם יש אפשרות כזאת. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, תכני HD , גלישה באינטרנט. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD Ghostsבעיקר COD MW 1 2 3 COD BO 1 2 \ CRYSIS 2 3 NFS ועוד כל מיני משחקים. בסיגנון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. Started by roey1,

שלום , אני מתחיל בקרוב את התואר שלי במדעי המחשב ולכן צריך לקנות מחשב נייד. הרבה אמרו לי מה לחפש אז בעקרון - מחשב בגודל 13-14 , עדיפות למקלדת מלאה אם יש בגדלים האלה , מעבד i5 , חיבור HDMI ושיהיה אפשרות להריץ בו סרטים באיכות 1080P . אין צורך במשחקים. המחשב ייקנה פה בארץ או בתאילנד לשם אני נוסע בקרוב. אשמח לטיפים , המלצות והכוונה. תודה

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by Roi Yair,

שלום, אני צריך לקנות מחשב נייד. המטרה היא בעיקר לעבודות ושימוש יומיומי (אינטרנט וכו'), אבל חשוב לי שזה יהיה משהו שיחזיק מעמד יפה ולא משהו שאצטרך לרוץ להחליף עוד יומיים. אני כן מאמין שאשתמש בו לצפייה בסרטים/טלוויזיה וכו'. כרגע אני מתלבט בין שני דגמים שמצאתי באתר גרופון. אשמח אם תגידו לי מה דעתכם. אני בעיקרון אוהב יותר את הגדול יותר שהוא HD מלא וכמובן מסך גדול יותר, אבל האם ההבדל במעבד ממש משמעותי? כן חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר וחלק. אשמח גם לקבל חוות דעת כללית על המחשבים והמחיר בו הם מוצעים, אני ממש לא איש מחשבים כך שאני באמת זקוק לעזרתכם. תקציב - 500 דולר מדינה - ארה"ב מוכן לקנות מוצרים שהם refurbished, מחוץ לקופסא וכו' (לא יד 2) * מטרות המחשב? עבודה יומיומית (גלישה, אופי…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-150 ש"ח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. דגניה ב' 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? במיידי 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן?…

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  7. Started by Chen_bz8,

ראשית אני מצטער ששיגעתי את מי שעזר לי בנושא הקודם, האמינו לי שאני בעצמי כבר השתגעתי מלבחור מחשב. אחרי שדיברתי עם כמה סטודנטים, הבנתי שלצרכים בסיסיים של סטודנט אין סיבה להשקיע מעל 3,000 ש"ח. אני בסך הכל צריך את המחשב הזה בשביל אינטרנט, אופיס ומעט סרטים. לא מעבר לזה. אבל לשימושים המועטים האלה, חשוב לי שהמחשב ירוץ מהר וחלק, ללא תקיעות. הדרישות שלי מהמחשב: מסך מעדיף 13.3 או 14 אינץ'. מעבד i3-i5 (עדיף i5 כמובן). 4gb RAM לפחות. שיהיה כונן SSD של 24GB לפחות. חיי סוללה טובים. אופציה לחריגה קטנה מהתקציב. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by yasha,

אני מתעניין במחשב נייד של ASUS מדגם TP500LA. פתאום שמתי לב שבכל אתר יש לאותו דגם בדיוק נתונים שונים ברזולוציית מסך ובכל חנות טוענים שהרזולוציה היא כפי שכתוב אצלם. כמו כן, בשום חנות לא ניתן לראות אותו כך שלא ניתן לאמת שום דבר. לדוגמא (והבדלים הם בין הרבה חנויות, זו לא טעות בחנות אחת) KSP - 1366x768 http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=23985 fre.co.il - 1920x1080 http://fre.co.il/items/330077 בבאג - (שם לא מצויין הדגם המדויק) זה אפילו 8GB לעומת 4GB בחנויות אחרות. אז איך יודעים מה קונים? א. איפה ניתן לראות מחשבים ניידים (ספציפית אסוס)? יש איזשהו יבואן עם אולם תצוגה? ב. האם ייתכן שאותו דגם בדיוק יהיה אצל חנויות שונות עם נתונים שונים (בגלל אולי מספר יבואני…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by dr11,

אהלן חברה, * מטרות המחשב? לימודים, סרטים, עריכות. * גודל המסך? 15 + מאט * רזולוציית המסך? מעדיף FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני מחפש מחשב רצוי אולטרה בוק, שאיפה לדור רביעי של אינטל , עם מסך בסביבות ה15 אינץ, חשוב שהמסך יהיה מאט ולא מגע. מאוד חשוב לי שבמקלדת שלו בחלק הימני יהיו הקיצורים למספרים. תודה רב…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by MORANMB,

שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב נייד עד 3500 שקל 1.אני מתלבט בין אסוס לדל (יש לי ניסיון עם נייד של דל ולכן אני נוטה לכיוון של דל) 2.אני רוצה כרטיס מסך של GEFORCE 3.מתלבט בין i5 ל i7 המחשב מיועד לעבודה עם אופיס, פוטושופ, קורל סטודיו וקצת משחקים. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by shveyal115,

מחשב ביתי עם אפשרות לתוכנות עיצוב ואנימציה כמו פלאש. לא גרפיקה מטורפת אלא טיפה אנימציה למצגות.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש באמת תועלת משמעותית לנצל (כנ"ל לסעיף הבא) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (הרבה חלונות במקביל), צפייה בסדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. בהנחה שזה נחשב לציור היקפי יש צורך בצורב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6 6. האם מ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום, אשמח לבל המלצהלמחשב נייד עפ"י הפרמטרים הבאים: מטרה: גלישה, מייל, סרטים מסך:15.6 משקל: רצוי עד כ-2.4 ק"ג זיכרון: 4GB. עם אפשרות להחבה מעבד: i5 כונן קשיח: 500GB כונן אופטי (DVD) - כולל צריבה USB: לפחות 2 תמיכה ב 3.0 LAN Bluetoth (רצוי התקן החדש) WiFi רצוי קורא כרטיסים רמקולים, מיקרופון, מצלמה, שקע אוזניות מערכת הפעלה: Win8 תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by yortem,

שלום אני הצעה למחשב לאח שלי השימושים במחשב הם בעיקר גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים, כבר יש לו מסך וכרטיס מסך אז אני צריך מפרט לשאר הדברים. הכי חשוב שיהיה ממש זול אבל שלא יהיה מעפן ושיחזיק מעמד לעוד שנים ארוכות. לקחתי את הטופס מהנעוץ ומחקתי כל מה שהייתי רושם בו 'לא משנה'. אשמח אם תעזרו לי בהרכבת מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, צפייה בסרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בעיקרון המשחק היחיד שככל הנראה יורץ במחשב זה HALF LIFE 2 כך שלא צריך משהו מדהי…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכולם דרוש מחשב נייד שמטרתו היחידה להציג מצגות וקטעי סרטים באיכות גבוהה בישיבות ופגישות. נראה לי שיענה על הדרישות המחשב הזול ביותר 15.6-17 אינץ' (עדיף 17) הכולל מסך IPS ו SSD. מטרת ה IPS זויות צפיה, מטרת הSSD לודא תנועה חלקה בהקרנת קטעי סרטים באיכות גבוהה לצערי עובדי החנויות השונות באג, KSP ואייבורי איתם דיברתי אינם בקיאים מספיק בסוגי הפאנל בניידים שהם מוכרים תודה ניצן

• 26 תגובות
    • 5k צפיות
  16. Started by David Krasnostavsky,

שלום יש לי קצת בלבול בין כול המעבדים של אינטל וamd אני מחפש מחשב חזק יחסית בתקציב של 2000 עד 2500 שח ללא שום תוספות של ווינדואוס וכדומה. המחשב יהיה לשימושים של משחקים כבדים יחסית כגון bf4 ו-cod! חשוב לציין שיריץ משחקים כאלו באיכות טובה יחסית ולא מקסימלי. פרט לכך השימושים יהיו של אינטרנט סרטים וכו', לא מעבר לכך. ראיתי מחשב עם מעבד של amd a10 6800k ב 2000 ש''ח רציתי לדעת אם הוא מספיק בשבילי כמובן שצריך להוסיף כרטיס מסך חיצוני אבל איזה אני לא יודע כול כך. תודה לעוזרים.

17. Started by sdfsdf45,

תקציב מקסמלי 3500 Gigabyte GA-B85M -350 Intel Core i5 4670K -1020 CoolerMaster CM Storm Scout 2 Window -420 Asus Radeon R9 270X DirectCU II TOP -995 G.Skill Aegis 4GB DDR3 1333Mhz -215 Antec 600W VP600P -300 Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB -230 יש עוד אפשריות? תדה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. Started by jack77,

המפרט מיועד לילד בן 12 שמשחק בעיקר MINECRAFT וCALL OF DUTY על הגדרות נמוכות יחסית. אין צורך בציוד הקפי ואפשר לוותר על צורב. עדיפות מפרט מTMS. התקציב המקורי היה אמור להיות 1600 ש"ח אז אם אפשר שיצא פחות מ2000 אז יותר טוב.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. . מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש' א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +- 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטו קאד ,פוטו שופ וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך גדול יחסית ~22inch 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא …

• 15 תגובות
    • 4.1k צפיות
  20. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב בימים הקרובים ברגע שתצא הסדרה החדשה של מעבדי אינטל עם תושבת X99. אשמח לקבל חוות דעת לגבי הרכיבים. תודה רבה מראש, מעבד- Intel i7 5820k LGA 2011-3 Six core 3.3GHz 15mb cache קירור למעבד - Corsair Hydro SeriesH110 280mm Etreme Performence Liquid Coller לוח אם - ASrock X99 Extreme4 LGA 2011-3 זכרונות - G-Skill F4 16GB (4x4GB) DDR4 2400Mhz CL-15-15-15-35 1.2V דיסק קשיח - Sandisk 240G-G25 240GB Extreme Pro SATA3 דיסק קשיח - Western Digital 1TB Caviar Black מארז מחשב - Corsair Obsidian Series 900D super tower כרטיסי מסך וספקי כוח יש לי כבר: כרטיס מסך 1- Sapphire Toxic R9 280X 3GB GDDR5 כרטיס מסך 2- Sapphire Toxic R9 280X 3GB GDDR5 כרטיס מ…

• 21 תגובות
    • 17k צפיות
  21. Started by EladBr,

אהלן, אני יודע שהתקציב לא גבוה, אבל זה מה יש :-( המחשב הולך לשמש כמחשב של הבית, הוא לא באמת יצא ממנו, פשוט אין מקום בבית למחשב רגיל. הכי חשוב מעל הכל, שלא יהינ עגלה. (המחשב הנוכחי לוקח בין עשר לעשרים שניות לפתוח את הכרום אחרי שלחצתי עליו. זה עגלה.) * תקציב? 1500 (אפשרות חריגה של עד 100). * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים לעיתים די רחוקות. לא אריץ עליו משחק אחד. * גודל המסך? 15.6 לפחות. * רזולוציית המסך? פחות קריטי לי הנתונים הגרפיים כך שאני יכול להתפשר פה, יותר חשוב לי המהירות של המחשב. * משקל רצוי? יכול גם להיות כבד מאחר ויישאר כמעט תמיד בבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף, לא חובה. ואם יש מחשב שאפשר גם להוציא את הסוללה ולעבוד ישירות מהחשמל, עדיף יותר. *…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. אני איני מבין במחשבים, אני קונה את המחשב מחנות של חבר של המשפחה. אני לא יודע מה יש לו במלאי, מה שאין לו ייתכן שהוא ישיג או שאני אקנה מחנות אחרת והוא ירכיב. בעזרת חבר אחר הרכבתי מפרט משוער ושלחתי לחבר של המשפחה. זה מה שהחזיר לי מעבד - INTEL CORE i5-4670 3.4GHZ 6M LGA1150 BOX:לוח אם - GIGABYTE Z87-D3HPזיכרון - DDR III 8GB 1600 CRUCIAL דיסק קשיח - TOSHIBA 3TB "3.5 דיסק קשיח - SANDISK SSD 128GB "2.5 צורב - LG DVD-RW *24 SATA מארז דגם 700 מאושר אינטל ספק כוח - HUNTKEY APFC 700W כרטיס מסך - R9 280X 3GD5 VAPOR 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, ע…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: גיימינג ועריכת וידאו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב:watch dogs,fifa,CS GO,L.A NOIRE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280x1024גודל 19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן DVD,מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4-5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל,…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. סה"כ עלות המחשב ב KSP 3840 ש"ח... צורכי המחשב הוא גלישה עם הרבה טאבים, סרטים, מוזיקה ומשחקים (כמו FIFA15,GTA וכאלה).... מה דעתכם? האם יש משהו מיותר/חסר? בבקשה אשמח לטיפים לפני הרכישה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. * מטרות המחשב? Autocad, עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט וסרטים * גודל המסך? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB. לא חייב SSD. * כונן אופטי? כדאי - אך לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או Lenovo, אך אשמח גם להמלצות על מחשבים מחברות אחרות * כל דרישה מיוחדת שחשובה ל…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים