ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
שלום, כבר תקופה ארוכה אני קורא ולומד, בחיפושיי אחר מחשב נייד ללימודים. אני הולך ללמוד הנדסה, ואזדקק להרצת תוכנות כמו סולידוורקס, רוויט, מטלב, פוטושופ, אוטוקד ודומות להן. אני די נעול על הדגם בכותרת, אך מתלבט בין שני תתי דגמים: הראשון: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12869 והשני: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12868 ההבדלים העיקריים שזיהיתי הם כמובן במסך המגע (לא צריך אותו באופן מיוחד, מצד שני לא נראה לי שמפריע לי שהוא שם), וכרטיס המסך (עוד 2 ג'יגה זכרון). כמובן שגם 400 ש"ח הפרש משמעותיים, אבל פחות. אני מפספס משהו? יש לאחד הדגמים בעיות ידועות? סיבה להעדיף אחד מהם על האחר? בנוסף - אשמח להמלצה לכונן קשיח SSD 256GB (עם תושבות או מה שזה לא יהיה שצריך כדי לחבר א…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
[h=1] Intel® Core™ i5-4690K Processor (6M Cache, up to 3.90 GHz Intel® SSD 730 Series (480GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 20nm, MLC GIGABYTE Z97X-Gaming G1 ASUS GeForce® GTX 760 DirectCU II Microsoft Windows 8.1 Pro - 64-bit - OEM Crucial Ballistix 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model [/h] 4420 ש"ח(1228$) + 30$משלוח ומיסים (אשמח לדעת כמה להערכתכם...) כדאי? חבילה - אי אפשר לפרק...
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי כולם, טוב, אז כל הודעה שנייה פה בחודש האחרון היא באותו נושא, בד"כ גם עם אותן דרישות ואותו תקציב כמו שלי. השתדלתי לעבור על כמה שיותר והגעתי למסקנות די סופיות, אבל אשמח לשמוע את חוות דעתכם לפני הקנייה. נתחיל עם זה שהתקציב הוא 3500 ש"ח בלי ממש אפשרות לחריגה ואני גם מעדיף לחסוך עד כמה שאפשר. ולשאלון: * מטרות המחשב? לימודים (ומשחקים פה ושם) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" כנראה. מעדיף מאט אבל לא קריטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* תקציב? כ-3,000 ש"ח. * מטרות המחשב? ללימודים (מעבדי תמלילים ואינטרנט), צפייה בסרטים ומשחקי מחשב קלים ו/או ישנים. הכי חשוב שיהיה נוח לעבוד איתו שעות ארוכות. * גודל המסך? מתלבט בין 13.3 אינץ' ובין 15.6 אינץ'. * האם חשוב מסך מבריק או מאט? גמיש עם עדיפות למט. * רזולוציית המסך? גמיש. בגדלים האלה רצוי לא רזולוציה גבוהה מידי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נוח להקלדה, רצוי numpad אך לא חובה ועדיפות ל-touchpad שאפשר לגלול בעמודים למעלה ולמטה עם שתי אצבעות. * משקל רצוי? רצוי שלא יהיה כבד מידי, מתחת לשני קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? * כונן אופטי? לא ממש. * האם דרו…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב נייד עם הדגשים הבאים זכרון RAM של 8GB או 16GB לפחות 1TB של אחסון INTEL I7 מסך 15.6 אחריות רשמית ל - 3 שנים כרטיס מסך ומעבד מדגמים טובים ומתקדמים רוב רובו של השימוש הוא לצרכים ביתיים: אינטרנט בעיקר (לא לגיימרים), חיבור לטלוויזיה לצפייה בסרטים תודה
-
- 6 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום רב. בכמה ריאלי למכור Gigabyte GTX 280 יד שניה?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב של עד 3,5000, חריגה בשביל הוספת ssd, ram, אחריות 300. * מטרות המחשב? תכנות Eclipse visual Studio שיריץ Virtual Machine, גיימינג ברמה נמוכה, שיכול להזרים סרטים באיכויות גבוהות למסכים גדולים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14"-15" עדיפות למט(המחשב שלי עד כה היה מבריק. * רזולוציית המסך? HD - FHD - אני ממגדילי הפונטים של המחשב/דפדפן. אז לא יותר FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא חובה מקלדת מלאה, שתהיה נוחה להקלדה מרובה, שהפאד של העכבר לא ילחץ בעת ההקלדה. * משקל רצוי? עד .2 הולך להתנייד איתו פעמים בשבוע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל ל6 שעות(בידיעה שעוד שנתיים הזמן יקוצר בחצי) * ה…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב נייד לסטודנטית, בתקציב עד 2,500ש"ח, יקנה מאייבורי או KSP אילת. עדיפות ל- DELL. * מטרות המחשב? סטודנטית, עבודה משרדית+אינטרנט+סרטים. * גודל המסך? 15.6 אינצ'. * רזולוציית המסך? לא עקרוני. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI (או מיני). * Bluetooth? לא עקרוני. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, סוג ושילוב לא עקרוני. * כונן אופטי? צורב DVD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL. * כל דרישה מיוחדת שחשובה…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?: התקציב המקסימלי הוא 5500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?: לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: ניתן לחרוג עד 6500 ש"ח מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: שימוש: משחקים במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: המשחקים שישוחקו יהיו בסביבות ה-borderlands החדש league of legends, guildwars2. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).: יש לי 2 מסכים, אחד 1440x900 השני: 1920x1080 (הראשי זה הגדול) לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?: המחשב מיועד להגדרות גבוהות האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב-משחקים(גיימינג קל עד בינוני),עריכה בפוטושופ,עריכת סרטים בפרמייר וטיפה אפטר אפקטס,צפייה בסרטים וכ''יוב. * גודל המסך- 15.6 ומעלה * רזולוציית המסך-לעריכה גרפית ומשחקים רצוי גבוהה * משקל רצוי-לא מפריע לי, * האם נדרש זמן סוללה ארוך-לא משלה את עצמי,ברור לי שמחשב איכותי בתקציב שלי יהיה בעל סוללה נמוכה, * Bluetooth * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית-לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית-אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-מערכת הפעלה built in כרגע בהתלבטות בין שני דגמים, האחד- Lenovo IdeaPad Z510 59403266 שהמליצו לי עליו והוא בול לתקציב שלי, השאלה היא האם הוא יספק את הצרכים שלי ממחשב, השני-Lenovo IdeaPad Y510p 59375357 שהוא יותר טוב אבל ג…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב ואני חושב שעכשיו זה הזמן הנכון לרכוש את המחשב (יירכש בקרוב מאוד באילת). התקציב הוא עד כ 4600 ש"ח מאילת (כלומר, עד כ5400 "משאר הארץ" עם חריגה קלה, כמובן שמעדיף לחסוך כמה שיותר. ראיתי שיש כבר כמה שרשורים שמאוד דומים למחשב שאני מחפש ולמרות זאת לא הצלחתי להחליט מהם על איזה מחשב ללכת. הדגשים המרכזיים שלי למחשב הם: 1. ביצועים ומהירות (בגלל זה חשוב לי SSD). 2. משקל נמוך. 3. מסך איכותי (רזולוציה גבוהה ו IPS). * מטרות המחשב: לימודים (אופיס, אינטרנט תוכנות פיתוח), ללא משחקים כלל. * גודל המסך: 13"-14" * רזולוציית המסך: FHD ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין. * משקל רצוי: עד 1.6 ק"ג (אם יש דגם ששווה את תוספת המשקל, אז עד 1.9 ק"ג). * האם נדרש …
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
כבר זמן מה,שאני בחיפושים אחר מחשב נייד שיתאים לצרכים שלי, (פוטושופ ועיצוב גרפי,adobe premiere, אפטר אפקטס, וגיימינג בעיקר) הגעתי בסופו של דבר לדגם הזה:http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=14440 השאלה היא האם הדגם הספציפי הזה יספיק לי עם יכולות רינדור טובות לתוכנות עריכה ולהריץ משחקים בלי תקיעות על איכות נמוכה או שמה יש ללכת את האקסטרה מרחק ולשלם על דגם כזה:http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=14442 יש לציין ש 4269 שקלים זה הקצה של הקצה שאני מוכן להוציא. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 982 צפיות
-
-
מה נשמע? אני מחפש נייד שיאכל משחקים בשנים הקרובות בסביבות ה-800 דולר מארהב (אם יש חריגה קטנה והיא באמת שווה את זה, אל תהססו להציע..) * מטרות המחשב? עיבוד תמלילים, קצת סרטים ובעיקר משחקים, בערך כל משחק שאפשר לזרוק עליו. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני פתוח ל15.6 או ל17.3. אין לי העדפה מיוחדת, אני גם בכלל לא מכיר את השוק.. מעריך שאני מעדיף קצת 15.6. * רזולוציית המסך? לא נורא קריטי, גם תלוי בגודל המסך.. הוא גם אמור להתחבר לטלויזייה עבור המשחקים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אם יש מקלדת מוארת זה בונוס נפלא. * משקל רצוי? לא קריטי, כמובן עדיף כמה שפחות.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי כמה שיותר. לפחות שעתיים וקצת * האם יש …
-
- 0 תגובות
- 946 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מחשב אמין וחזק שיוכל לשמש אותי בכל שנות התואר (4 שנים) ומעבר לכך. השימוש יתרכז בעיקר בענייני לימודים (אינטרנט, אופיס), אבל סביר שמדי פעם ישמש אותי לצפייה בסרטים ואולי גם למשחקים. * גודל המסך? אין העדפה מסוימת - בגבולות הסטנדרט. * רזולוציית המסך? הטובה ביותר שניתן להשיג במסגרת התקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עדיף נמוך ככל האפשר, מאחר ואצטרך להסתובב איתו במשך היום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן, לאור המערכת העמוסה שצפויה לי. 4-6 שעות זו מילה גסה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף HDMI. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500GB, אולי בנוסף לכונן SSD קטן יותר. * כונן אופטי? עדיף שכן, אך לא קריטי. * ה…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אשמח לקבל הערכת מחיר לחלקים הבאים: I7 2600K Asrock Extreme 4 z68 16gb (4X4) 1333 ddr3 6790 AMD Corsair 950watt PSU
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, את המחשב הקודם שלי קניתי לאחר המלצה של חברי הפורום וכעת אשמח שוב לעזרתם למציאת מחשב נייד. * מטרות המחשב? מחשב חזק ללימודי מדעי המחשב, חשוב לי שהמחשב הזה יחזיק לפחות את השלוש שנים בביצועים טובים ושיוכל לעבוד בקלות עם תוכנות כבדות לכן ההעדפה שלי היא לקנות i7. * גודל המסך? 15" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שיחזיק לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה לי סוג הכונן אבל שיהיה לפחות חצי טרה * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים אחריות * האם בת…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מפרט לשרת להרצת מספר מכונות וירטואליות. מערכת ההפעלה המארחת לינוקס, וירטואליזציה באמצעות KVM. עד 10,000 ש"ח.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי כרגע מחשב נייד עם מעבד Dual-Core 2.3 GHz + (1+2)GB RAM DDR2 400 MHz. כפי שאתם מבינים המחשב כרגע עגלה ובקושי סוחב. אני מעוניין לקנות מחשב חדש של LENOVO עם מעבד i7-4700MQ שלדעתי הוא מצויין + 8GB RAM 1600 MHz. עכשיו השאלה שלי היא אם כמות הזיכרון שלי תספיק. נכון, עם המחשב הנוכחי אני בקושי גולש בפייסבוק והסרטין ב-YOTUBE מקרטעים מהרגע הראשון אך האם הבעיה היא ה-RAM או איטיות המערכת הכוללת? אני נוהג לטחון את המערכת בדברים מקבילים שעובדים ברמה של עשרות כרטיסיות Chrome במקביל + מולטימדיה במקביל (אבל לא משחקים). האם 8 ג'יגה של RAM מספיק לי או שכדאי לי להכפיל ל-16? האם מחשב כזה עם 8 יאפשר לי לעבוד עם גרפיקה באופן חלק ואולי אפילו לשחק בעתיד במחשב במשחקים כבדים? אשמח לעזרת…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, קנית נייד מדגם hp probook 430 g1 ללא מערכת הפעלה. בנוסף, התקנתי עליו SSD. את מערכת ההפעלה התקנתי על ה SSD והנייד עובד מצוין. אבל מה, כשנכנסים ל"מחשב שלי" לא מופיע ההרד-דיסק המקורי שהגיע עם המחשב. נכנסתי למנהל ההתקנים ושם הוא כן מופיע. מה עושים ? מישהו יכול לעזור לי למצוא אותו תודה עמי
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב העבודה של במחשב זה גלישה באינטרנט צפייה של סדרות וסרטים בHD וקצת גיימינג קל (fifa,fm) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa,fm -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם (: אז ככה אני צריך מחשב לעריכת וידאו נטו, בלי גיימינג, המטרה לערוך סרטים יחסית ארוכים .. יש לי ידע ממש בסיסי בכל הקטע של המחשב אז אני ישמח לעזרה ממכם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך לסביבות ה5.5 k ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטי וידאו באיכות גבוהה hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אדובי פרמייר, after affect, Sony Vegas .. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאל…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עם מסך שימושים מאוד פשוטים ללא ווינדוס כרגע אין חריגה עד להתייעצות נוספת אבל תציגו אפשרות לא גבוהות על שתי שורות ודרישה אחת אני לא ימלא שאלון של השב"כ 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?זה של דוד שלי ז כרגע לא יודע אם הוא ירצה לחרוג אז ברגע שתהיה לי תשובה נוספת אעדכן אבל כרגע לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גלישה נטו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשבסופר מריו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאל…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אומנם שאלתי לפני חודש לגבי מחשב אך הדרישות השתנו (SSD), התקציב עלה (+1000) ויש לי אופציה לרכוש בארצות הברית (ישירות, בלי משלוח). ולכן הדיון החדש עם הדרישות המעודכנות: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, תכנות (סטודנט למדעי המחשב), גיימינג (לא צריך משהו מטורף, אני לא מתכנן לשחק עליו משחקי קצה ובטח שלא בהגדרות הכי גבוהות, אבל שכן יוכל להריץ משחקים מהשנתיים האחרונות בהגדרות בינוניות). * גודל המסך: 14-15.6 * משקל רצוי: זה פחות issue, הגב ישרוד * זמן סוללה: 3-4 שעות של שימוש קל (שימוש משרדי, לא גיימינג). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: אני מתאר לעצמי שזה כבר לא נחשב מיוחד, אבל בכל זאת למען הסר ספק, HDMI. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בגודל של 128 GB לפחות. 500GB אחסון …
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח אם תעזרו לי להעריך את המפרט הבא : לוח אם של אסוס מעבד אינטל פנטיום 4-1.6GHz זיכרון חצי ג'יגה דיסק קשיח 40 ג'יגה כרטיס מסך nvidia GeForce 2 64 m.b עם כרטיס רשת ויש לו 8 יציאות USB תודה מראש לכולם :-)
-
- 2 תגובות
- 936 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וצפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג, רוצה שיחזיק לשנה הקרובה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד 4 זאת הדוגמה הכי טובה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-