עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by meir_sh,

שלום, אני מתלבט בין כמה חלקים, יש הצעות? מעבד - Intel Core 2 Duo E6300 או הE6400 כונן קשיח - 160GB לו אם - יש הצעות? זכרון - 2GB כרטיס מסך - 7600GT מארז - יש הצעות צורב - יש הצעות? אני מעונין שהמחשב יעבוד עם ויסטה ויריץ משחקים חדישים.ואני מוגבל לתקציב של 4000 ש"ח מקסימום יש גם המלצה לחנות?, אמרו לי לקנות באייבורי אבל אם יש המלצות אחרות טובות אני אשמח לשמוע תודה לעוזרים

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. היי, אני מעוניין לרכוש מחשב ואשמח להתייעצות מכם ובהתייחסות לשימושים הבאים: גלישה באינטרנט - גלישה מרובת כרטיסיות. עבודות על OFFICE - פתיחת מס קבצים במקביל. הרצת תוכנות המרה ועריכה קלות כגון תוכנות עריכה המותקנות עם ווינדוס. הרצת תכנים לסטודנט תואר בהנדסה ותכנות. כמובן שגם הרצת סרטים ב4K עם חיבור למערכת 7.1 וכל שאר הפעולות הבסיסיות. חשוב לי מאד שהמחשב ירוץ חלק ללא תקיעות ובעיות ויחזיק לטווח סביר של כ - 5 שנים + לאותם השימושים שציינתי. כרגע הכיוון שלי הוא המחשב הבא: https://ksp.co.il/index.php?uin=54541&select=#complist *בהתייחסות לקניה באילת, ז"א המחשב עם הפרט הנוכחי בקישור יעלה לי כ - 2450ש"ח. *אין …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by shayhangal71,

היי חברים, אז החלטתי שזה הולך להיות הנייד הבא שלי ובדיוק אני נוסע עוד חודש לארה"ב. עכשיו פעם ראשונה שאני אקנה מוצר כזה מחו"ל ואין לי מושג איך לעשות את זה, מאיפה כדאי לקנות וכו'. אני אהיה 3 שבועות בארה"ב, לאחר מכן אני נוסע שבועיים למקסיקו וחוזר לעוד לילה בניו יורק. מה שתכננתי זה לקנות את המחשב נייד בלילה האחרון שאני אהיה בניו יורק כדי לא להיסחב איתו את כל הנסיעות והטיסות. הייתי שמח מאנשים בעלי ניסיון לעזרה והכוונה איך לבצע את הרכישה, איפה, מתי וכו', הייתי רוצה גם להרחיב עליו אחריות במקום אם יש אפשרות. דרך אגב אם זה משנה זה הדגם שאני רוצה: Display 13.3 in UltraSharp QHD+ (3200 x 1800) infinity touch display, 10-finger multi-touch support Processor Intel Core i5-5200U 2.20 …

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. קיבלתי היום את המחשב החדש טושיבה עם מעבד I3 החדש וזכרון 4 גיגה DDR3 איך אני יכול לדעת כמה זכרון מוגדר לכרטיס המסך ואיך אני יכול לשנות את זה ? אני רוצה לשחק מידי פעם במשחקים במחשב הזה וחשוב לי שהזכרון של כרטיס המסך יהיה גבוה בזמן הזה. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לראות סרטים, גלישה, אופיס, משחקים קז'ואל, עריכה גרפית קלה מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוך פלוס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. מבקש המלצות למפרט למחשב למשרד, למהנדס העוסק בתכנון מכאני בתוכנת אוטוקד.לא נדרש מסך,צורב,מקלדת וכו'. התקציב הוא כ 5000 ש"ח. דרושה יציאה לפלוטר (אני לא בטוח איזה סוג...) דיסק לא גדול במיוחד, בסביבות 100 ג'יגה. תודה לממליצים

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by bhaim,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח (לא לקפוץ,פרטים למטה בהמשך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, batalfild4, crysis… -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך סמסונג SyncMaster T220 1680x1050 אין כוונה להחליף מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by וIta,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם הכרחי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד, עריכת תמונות ווידיאו חובבנית. (אין צורך להקדיש לעריכה יותר מידי תשומת לב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Adobe AA, Adobe Premiere, Vegas pro ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - כרגע Full HD, שוקל לקנות גם מסך ולא בטוח האם ללכת על 144…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by sgsg,

הגיעה לארץ הסדרה החדשה של ניידי EDGE של לנובו, לפי מה שאני מבין זו הסדרה העסקית הבסיסית. סדרת VOSTRO 3x50 קיימת בארץ כבר כמה שבועות וגם היא הסדרה העסקית הבסיסית של דל. לכאורה המפרט של הדל מעט טוב יותר - כונן קשיח עם 7200RPM ו-USB3 שנראה לי חסר בלנובו (לא בטוח). בנוסף, הלנובו מגיע בצבע אדום שלא מושך אותי כל כך (השחור יקר בכ- 500 ש"ח מוגזמים). מלבד זה שאר המפרט נראה די זהה ולנובו אפילו מספקים אחריות בינלאומית של 3 שנים. השאלה היא האם כדאי להתפשר על הנתונים האלה וללכת על הלנובו ? האם איכות הבניה/האחריות שלו צפויה להיות טובה בהרבה ?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  10. ללפטופ שלי נגמר הביטוח ולשלם לאסוס לתקן אותו יכול לעלות כמה מאות שקלים. הרמקולים שלי (בעיקר השמאלי) עושים רעש חורק ומעצבן כשהם בווליום גבוה, ולפי גוגל (תקנו אותי אם אני טועה), זו כנראה בעיה בכרטיס קול. אשמח אם תמליצו לי על כרטיס קול חיצוני שיתאים למחשב. ללפטופ מחובר גם סאבוופר חיצוני שהגיע עם המחשב, ואני לא יודע אם כל כרטיס קול מתאים ובגלל זה אני מבקש שתמליצו. הדגם של המחשב אסוס n55sf. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by FalseStart,

שלום:) לפני רכישה ורציתי להיות בטוח שRTX Super 2070 שזקוק ל PCI Express® or up to PCI Express 3.0-compliant motherboard with one dual-width x16 graphics slot. יתאים לGigabyte B450 Gaming X ? בגלל שהכרטיס דורש dual-width ומבחינת מיקום נראה שהNVMe מאוד קרוב לסלוט של הPciexpress x16, אבל אולי אני מדבר שטויות תודה!

12. שלום לכולם! מחפש מחשב שיריץ את המשחק הנ"ל בקלילות. מה יש לי: 1. מסך 22' Samsung 226bw 2. WD 320GB X 2 SATA 3. מקלדת עכבר רמקולים זהו.... כל השאר אני צריך חדש. 1. כרטיס מסך (לא SLI, לא להתפרע) 2. מעבד - בחרתי Intel Core 2 Duo E8200 מחיר 1,000 ש"ח (צריך משהו לקירור פה?) 3. לוח - אני חובב ASUS, אין לי שום מושג לגבי הדגמים 4. זכרונות - ממש לא יודע מי נגד מי 5. מארז - משהוא לא מפלצתי אבל מאלומניום ולא חרא סיני 6. ספק כח - לא יודע איזה. 7. צורב DVD - לא מכיר. בקיצור חוץ ממעבד, בכל שאר הדברים אני צריך עזרה. התקציב לכל הפריטים מ1 עד 7. 4,500 ש"ח. כמו כן המלצה לחנות טובה לרכוש את כל הנ"ל מורכב ומוכן לשיגור. דבר אחרון! שקט! מחרפן אותי הרעש שיוצא מהמחשב שלי היום (4 WD 320GB X. מאוור…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by guypld,

אחרי כל החיפושים באינטרנט אחרי מפרט זה מה שאני הולך לקנות אני חושב: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz GIGABYTE GA-P35-DS3L OCZ DDR2 Reaper 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 WD 320GB 7200RPM 16MB SATA2 PALIT GEFORCE 9600GT HDMI 512MB DDR3 PCI-E ומארז בסביבות 600 ש"ח כולל ספק. השימושים למחשב יהיו לאינטרנט, משחקים פה ושם (להתלהב קצת מהHDMI בהתחלה שיתחבר לLCD),המחשב משמש גם בתור שרת, ועבודה בסביבת פיתוח בעיקר. עכשיו השאלות הבאמת חשובות: לא הצלחתי להבין את ההבדלים המהותיים בין הגרסאות השונות של המעבדים, ז"א 6,7,8 , 8400 יותר טוב מ6775 ? האם הלוח אם הנ"ל סבבה בשביל המפרט הזה, OC אני לא כ"כ מתכנן, אולי בעתיד אם ממש ישעמם לי. בעניין הכרטיסי זכרון אני לא סגור על זה בכלל…

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by rotman,

שלום לכולם , ה THINKPAD של אבא שלי כבר קצת התעייף לאחר 4 שנות שימוש ועכשיו הוא רוצה חדש , הדרישות : 15.4" , HD לא פחות מ 120GB , זכרון : 2 GB , מ"ה : או VISTA פשוט ביותר או XP ויהיה נהדר עם יהיה גם משטח מגע בנוסף ל trackpoint המצוין. וכמובן , WIFI עכשיו השאלה היחידה היא על איזה THINKPAD ללכת? איזו סדרה ? וכו'... אשמח אם תעזרו לי

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by חיים_23,

שלום אני צריך המלצה לנייד עד 3000 ש"ח הנייד צריך להיות 15.6 השימושים הם בעיקר ויז'ואל בייסיק (ואם אפשר אשמח לקבל לינק לראות מה הדרישות מינימום של התוכנה)

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל אני חסר ניסיון בתחום ובדילמות בבחירת חלקים נכונים ואמינים כולל הספק של המוצרים, אשמח למפרט מקצועי של מערכת מחשב עם המגבלה שמצויינת הנ"ל. מטרת המחשב בעיקר למשחקים חזקים. הערה: ברשותי מסך 22" של סמסונג T220P רזולוציה 1920X1200 FULL HD . דגשים :השאיפות שלי מהחשב: לוח אם -אמינות עם אופציה סבירה לשדרוג עתידי של מעבד ,אופציה ל GPU מקבילים ,אופצית שדרוג זכרון ו RAID וכ"ו. מעבד- מתלבט בין מעבד 4 ליבות עם תדר נמוך לבין מעבד 2 ליבות עם תדר גבוה. כרטיס גרפי - שיתמוך למסך שהוזכר , יריץ משחקים כמו CRYSIS בגרפיקה מעל הבנונית וכמובן אופציה עתידית ל SLI . זכרונות -שאיפה ל 4G במהירות טובה ספק -אמין ושקט שעושה את העבודה. מארז- לא חשוב הי…

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. זה המפרט שאני בניתי מה דעתכם? המפרט נועד לOC בינוני למעבד ואולי בעתיד לכרטיס מסך. האם המסך טוב? אני לא בטוח לגביו,האם המארז טוב, יש אלטרנטיבות? כנראה יקנה אותו בשבועיים הקרובים.... מחכה לתגובות ;D זהו המפרט: 925 Intel Core 2 Duo E6320 647 לוח אם GIGABYTE GA-965G-DS3 405 כונן קשיח Western Digital WD2500YS 250GB דיסקים קשיחים ואחסון 494 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 3,184 כרטיס גרפי LeadTek WinFast PX8800GTX 768MB PCI-E כרטיסי מסך 179 צורב LG GSA-H44N X18 DVD כוננים אופטים 366 מארז ללא ספק NZXT Apollo מארזים 646 ספק כח Antec Neo 500W ספקי כח 130 קרור למעבד Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO FOR INTEL 775 1,645 מסך מח…

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום, יש לי בבית נייד HP Pavilion G6 ואני רוצה להוסיף זיכרון כדי להמהיר משחקים. הכרטיס מסך הוא onboard ולפי מיטב ידעתי הוא חולק זיכרון עם הזיכרון RAM של המעבד. השאלה האם כדאי להוסיף עוד סטיק? כרגע יש ארבע, אם אני אתקין עוד 4, האם יהיה שינוי? כלכלית זה לא משנה לי, סטיק זה 180 שקל ככה שזה לא רציני. הנייד מגיע עם i3. יכול להיות שהמעבד יהיה צוואר בקבוק? האם 8gb של RAM יוסיף לביצועים? אם כן כמה? אם לא, אז אולי דרך נוספת לעשות את הנייד יותר מהיר? אולי SSD שמתחבר דרך USB? קירור+OC? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  19. Started by vizido,

שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם. יש לי תקציב של כ 8,000-10,000 שקל לקנית מחשב נייד. הדרישות החשובות שלי במחשב: מסך - אני עובד על תוכנות גרפיות כמו פלאש ופוטושופ ולכן חשוב לי מסך כמה שיותר טוב ויחסית גדול. משקל - שיהיה כמה שיותר קל אמינות - אחריות ושירות מהיר מהירות - וכמובן עדיפות למעבד כמה שיותר חזק וזכרון של 1 ג'יגה. מה דעתכם?

20. Started by IDan2013,

שלום! קודם כל,אני מצטער שאני פותח עוד דיון לאחר אינספור דיונים שנפתחו ע"י. כמו שניתן יהיה לראות, התקציב השתנה וגם מספר רכיבים, לכן פתחתי דיון חדש בשביל שיהיה מסודר ומאורגן. זה יהיה המפרט הסופי בעז"ה תקציב: 6.3K. חריגה: עדיף שלא אבל במידת הצורך אז 100-200 שקל., לנצל הכל או מלחסוך?לא להתפשר על חלקים אבל גןם לא צריך אוברקיל. שימושים: גיימינג כבד - BF3/4, CS, PES , FIFA, NBA וסימולטורי טיסה למיניהם. תיכנות - VISUAL STUDIO כרגע ובעתיד אעבור לסביבות פיתוח יותר מיתקדמות ודורשות כנראה. עריכה - מידי פעם אשתמש בתוכנות עריכה ועיצוב כמו PHOTOSHOP ועוד דברים בסיגנון, זה לא משהו תדיר ככה שאין דרישה מיוחדת. המחשב מיועד להריץ משחקים ותכנים אחרים באיכות …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. אני רוצה להביא מחשב חדש ואני צריך איזה מקצוען שיגיד אם משתלם במחירים או לא שיסתכל גם על המחיר של כל חלק בנפרד שאם יש חלק שמשתלם וחלק שלא זו חנות ממש איכותית שניתן להחליף חלקים תגידו אם צריך אבל שישאר באותו מחיר :\ תודה אני רוצה את המחשב הזה בגלל שאני רוצה מחשב שעכשיו יהיה לעוד כמה שנים טובות וגם ירוץ לי על האכויות הכי גבוהות במשחקים הכי חדשים ללא שום בעיה של כרטיס מסך חלש מידי או מעבד חלש מידי שהכל יהיה פרפקט כבר המון זמן אני רוצה להביא איזה מחשב חיה שיכול להריץ כל משחק שקיים וזה נראה לי עומד בסטנדרטים שלי וגם בתקציב אחרי חודשיים עבודה אני כבר יוכל להביא אותו ועוד ישאר לי איזה אלפייה ככה תגידו לי רק שהמחירים לא מופרזים כי אני ממש מאמין בחנות הזאת אני קונה ממנה כ…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. מתלבט לגבי מחשב ללימודי עיצוב גרפי, אני ממש לא מקצועי עדיין וצריך מחשב בעיקר כדי ללמוד ולהתנסות בתוכנות... אני גם מצייר ככה שטאצ' זה חובה מבחינתי... ההתלבטות כרגע היא בין Surface pro 6, i5 4 ליבות, 8gb ram, 256 gdאחסון חדש (3800 שקל) לבין Microsoft surface book 2, 256 ג’יגה, 8 ג’יגה זכרון, מעבד i5. יד 2 במצב חדש... (4500שקל) באופן כללי המקסימום שאני יכול להוציא כרגע זה 5000... (משכורת צבאית זה לא בדיוק להיט)

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Roni Azura,

שלום לכולם, רכשתי מחשב קומפקטי ברצוני להוסיף לו כרטיס מסך חיצוני, אבל לא ראיתי יצירת בולט , יש לו usb 3 בלבד, יש אפשרויות לכרטיס מסך בחיבור usb 3 ?

24. Started by Morfium,

שלום חברים, חבר שלי התחיל לימודי הדריכלות והוא צריך מחשב נייד. השימושים הם : שימוש שישי ויומיומי ( סרטים אינטרנט וכו' ) השימוש המשני הוא ללימודי אדריכלות כמוכן הרצת תוכנות כבדות כמו AutoCad וכו' ( אמור למשוך משהו כמו 8 שנים ... כמובן שסביר להניח ש 8 שנים הוא לא יחזיק ... אבל כמה שיותר יותר טוב ). תקציב עד 5K עם חריגה קטנה ( רצוי פחות ) עכשיו, לפני שאני ממליץ לו באופן סופי על מחשב אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי מס' מחשבים : המועדף ביותר הוא : studio-1558-i7 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1558-i7.htm ויש את אלה : Lenovo G560 http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=G5603XG&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he Lenovo ThinkPad Edge 0301-DHG http://www.spacen…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית/ביתית, סרטים וקצת גיימינג לילד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch, minecraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני 3. האם יש צורך בציוד…

דיונים חדשים בפורומים