ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, מחפש מחשב נייד 15.6 אינץ עם מסך איכותי במציג ברזולוציה 1900*1080 המחשב יהיה מיועד לסטודט עיצוב\אדירכלות.( לשימוש בתוכנות כגון:AUTOCAD) תקציב: אני הבנתי שהמחשבים האלה יקרים בהרבה ממחשבים רגילים שמציגים 1366X768. ובכל זאת אינני מחפש להוציא הון של כסף, אז בגדול מחפש מחשב שיביא תמורה יחס/מחיר כמה שיותר טוב ( ואם בכל זאת לציין תקציב אז עד6K עם חריגה קלה) נתונים נוספים : מעבד לפחות i5, כרטיס מסך בינוני + ( לא מובנה של אינטל) , 4-6GB DDR3 , זיכרון קשיח : לפחות חצי טרה. עדיפות למחשבים של Dell.( אבל לא חובה, פשוט זה מה שאני הבנתי שהכי טוב, אם אני טועה תתקנו אותי בבקשה) תודה רבה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לעזרה למחשב שנועד לשרת את כל בני הבית במשך שנים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - כל התקציב. אני מעוניין ברכיבים אמינים לאורך זמן אם הם שווים את ההשקעה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? בלי מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 בסולם - לא חשוב שקט מופתי, אבל אני לא רוצה טרקטור כמובן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …
-
- 11 תגובות
- 916 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה, עריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID, פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עוד לא יודע, חשבתי על 23' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 11 תגובות
- 935 צפיות
-
-
המפרט שלי: מארז: raidmax tornado ספק כוח:a.pfc 12cm ss-500et 500w Seasonic לוח אם: gigabyte ga-ep43-s3L מעבד: intel core 2 duo e5200 box מאוורר: אינטל מקורי לסוקט 775 זכרון: special ops edition ocz ocz2soe8002gk 2x1gb 800mhz cL5 דיסק קשיח: seagate st3500410as 500gb sata-2 16mb כונן דיסקים: lg gh22ns30 x22 dvd+-r/rw sata black כרטיס מסך: palit geforce 9600gt 512mb ddr3עשיתי oc למעבד ל 3.5 ghz זכרון אני רוצה עוד סטיק של 2gb כרטיס מסך שיתאים למפרט
-
- 11 תגובות
- 774 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל למקסימום כולל מסך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח רק במידה וזה ממש קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים וסרטים באיכות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעוניין במסך לפחות 22' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 11 תגובות
- 987 צפיות
-
-
חבר שלי מחפש מחשב נייד המיועד בעיקר לאופיס, אינטרנט וסרטים. הוא מעוניין בנייד עמיד יותר מהביתיים הרגילים, אבל לא מעוניין להשקיע במחשב עסקי. הוא שם עין על lenovo thinkpad edge e520. נראה עמיד מאוד, מקלדת נוחה מאוד, מעבד I3 סנדי ברידג' וכל הדברים מסביב. אנחנו כמה חברה שמעוניינים לקנות ביחד כך שהמחיר יעמוד בסביבות 2700 ש"ח. יש מחשב (עמיד) משתלם יותר בסכומים האלה?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא מומחה גדול לתחום ואשמח לעזרתכם: אני רוצה לבנות מפרט - מינוס מארז, ספק כוח, הרדיסק וציוד היקפי שכבר יש לי. המטרה היא שהמפרט יפעיל משחקים כמו The witcher 2 ו-Old Republic בהגדרות בינוניות + ברמה טובה. התקציב, נמוך למדי - 1400 ש"ח. יש עם מה לעבוד? נ.ב - יש לי אפשרות לקבל מחבר כרטיס מסך 8800GTX ואז התקציב יורד ל1000 לשאר החלקים. שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, סרטים משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כ…
-
- 11 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אני מרכיב את המפרט הבא I5 2500 לא K זכורנות G.Skill F3-12800CL9D-8GBXL.. המחשב לא יעבור OC מתלבט בין הלוחות הבאים intal h67 cl או Asrock H67M-GE לא יודע מה ההבדלים בינהם לכן מבקש עזרה .. או שבכלל כדי לי ללכת על Asrock Z68 Pro3-M שפה ההבדל הוא כבר 200 ש"ח.. הזכרונות כבר נקנו דרך איבי כך שאין דרך חזרה.. רק לאחר מכן גיליתי שעם H67 הם יעבדו ב 1333 ולא ב 1600 ניסית למצוא תשובה בפורום לוחות אם אבל לא הגיבו.. מבקש בכל לשון של בקשה עזרה.. תודה מראש לכולם אמיתי
-
- 11 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שמתי לב שהמחשב הנייד שלי לפעמים פשוט נכבה שאני משחק משחקים, ושאני נוגע בוא הוא פשוט רותח, אז אני חושב שזה בגלל שהוא מתחמם יתר על מידה. וזה מוזר לי כי הוא מחשב חזק. זה המחשב שלי: http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=LXBTA02011&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he מישהו יכול להמליץ לי על מכשיר קירור איכותי וטוב שבאמת יפתור את הבעיה הזאת? האם בכלל יש מכשיר שבאמת ימנע מהחשב שלי להיכבה עקב חימום יתר? אני מפחד שהוא פשוט יהרס לי, הוא פשוט מתרסק באמצע שאני משחק בוא. תודה מראש לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אנחנו מחפשים מחשב עד 2500 ₪ לשימושים שונים. השימוש העיקרי יהיה גלישה באינטרנט ופיתוח לאינטרנט. בנוסף הוא ישמש לצפייה בסרטים, פיתוח ותִכנות. נרצה גם לשחק עליו מידי פעם ולכן הוא צריך להריץ משחקים בצורה סבירה (לא צריך שירוצו על הרמה הכי גבוהה אבל צריך שירוצו). בנוסף המסך שלנו ממש עתיק ולכן צריך גם מסך חדש. כדאי שכרטיס המסך יהיה של nVidia כי מערכת ההפעלה העיקרית (או היחידה) היא לינוקס ו־nVidia תומכים בה יותר טוב. המחשב צריך להחזיק מעמד לטווח ארוך (של כמה שנים) כי לא נשקיע בו שוב בזמן הזה. תודה רבה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי HP530 בן שנתיים וחצי-שלוש הסוללה שלו כבר גמורה וחשבתי להזמין חדשה מ-DX: http://www.dealextreme.com/p/hp-530-compatible-4800mah-replacement-battery-for-hp-510-530-series-24268 האם זה כדאי? יש למישהו נסיון עם סוללות מ-DX? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
באופן כללי: אני מעדיף מעבד של אינטל מסדרת מעבדי ה-I למיניהם. המחשב מיועד לשימוש משרדי בתוכנות אופיס, גלישה באינטרנט ומעט צפייה בסרטים, לכן אין צורך בכרטיס מסך מעבר לזה המשולב על הלוח אם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח אם יתאפשר לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6-7 לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל המחשב הוא לא בשבילי, אלא למטרה חשובה בהרבה. אני יודע שזה לא הרבה כסף, אבל כל מחשב שיוכל להריץ וורד עם כניסת USB יהיה מעולה. מטרות המחשב: רק לעבודות משרדיות ובית ספר, משחקים וכל השאר אני לא מאמין שהוא יצטרך. גודל המסך: באמת לא משנה, העיקר שיהיה נוח לצפייה. משקל רצוי: גם לא משנה. האם נדרש זמן סוללה ארוך: זמן ממוצע של 3 שעות יהיה מספיק בהחלט. האם יש צורך ביציאות מיוחדות: USB, כדי לחבר DOK או HDD. צורב DVD: כן, יהיה נהדר. האם נדרשת אחריות בינלאומית: אפשרות.. ושוב אני רוצה לציין, המחשב האולטרה נייד הזה בא לשרת מטרה מאוד חשובה, חוץ מצורכי לימודים אין לו שום שימוש. אם דרושה הסתייגות במחיר אנא הודיעו לי, כאשר יש עדיפות על המחיר הנמוך ביותר שאפשרי. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא, הוא מיועד למטרות גיימינג, אוברקלוק שייעשה בחנות (רק למעבד) ולהחזיק בערך שנתיים-שלוש. רעש לא משנה לי. אשמח במיוחד לחוות דעת על הלוח אם/מארז/ספק שאלה הדברים שאני הכי לא מבין בהם (יש לי כרגע את ה-CM690 במחשב נוכחי, אבל זה מעל 3 שנים ולמרות שאני יודע שהוא מארז מצויין אין לי מושג אם יצא משהו יותר טוב ממנו) גם האם הגרסא של הכרטיס מסך נחשבת לטובה (מבחינת קירור). אם אפשר שלא לחרוג ואפילו לקצץ, זה ממש יעזור לי, תודה רבה! מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX - לרוכשי מחשב חדש! ₪1033 לוח אם: [..] INTEL BUFFALO FLAT : BLKDP67BAB3 ₪538 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪183 כמות:2 …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפקת מוזיקה וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefiled Bad company 2/(כשיצא) Battlefiled 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 - 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב קל באופן יחסי (מתחת ל-2 ק"ג) לצרכי אוניברסיטה ועוד (פוטושופ, עריכת וידאו/אודיו, צפייה בסרטים). אני אוהב את מסכי ה-13.3". ראיתי את ה-vostro v130 בחנות, אבל הבהירות של המסך שלו די נמוכה. מה גם שאני חושב שאני מחפש מחשב חזק/מהיר יותר (התקציב שלי גדול יותר). אני רושם HP או DELL בכותרת מכיוון שיש לי אפשרות לקבל מחירים זולים יותר משמעותית. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב בעיקר למשחקים, סרטים, סדרות .. סטנדרטי רזולציית מסך 1920x1080 , חשוב לי שיכלול GTX570 ומעבד i5 מומלץ שיהיה שקט, לא מתוכנן OC. תקציב 4000 ש"ח, אם אפשר בלי חריגות. (אם כן, אז בקטנה..) כמעט שכחתי לציין , אין צורך בציוד היקפי תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לנוכחים, שמחתי לגלות את הפורום ושמחתי עוד יותר לקרוא את המדריך המפורט לגבי הרכבת מפרטים. אני פה, כמו רובנו, כדי להתייעץ ולקבל קצת הכוונה לקראת רכישת מכונה חדשה. כל עזרה תתקבל בברכה. :-) אני חוזר לתחביב ישן - סימולטור טיסה של Microsoft. אי לכך - המחשב הנוכחי יימסר כלאחר כבוד, והמכונה החדשה אמורה להריץ את הסימולטור ללא בעיה. בלי קרטועים, 25FPS לפחות ברזולוציה גבוהה. המפרט לא צריך לתמוך בשדרוגים מאסיביים, כלומר - המחשבה שלי היא להישאר עם המפרט הזה ל5-6 שנים הקרובות, שיספק את הסחורה. אני לא מתכוון להתעסק ב-OC, כנ"ל לא SLI - הסימולטור כלל לא תומך בפונקציונליות הזו. אני צריך גם מסך חדש (21"-22" איכותי פלוס), ואם יישאר כסף - גם למערכת שמע סבירה. ולתשובות המלאות: תקציב: עד 5…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב שישמש אותי לעבודה ב3ds max וmudbox . סביר להניח שהכי חשוב זה מעבד טוב , והרבה זיכרון התקציב הוא באיזור ה10k
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , ברצוני לקבל המלצה למחשב חדש. המחשב מיועד להרצת "מכונות וירטואליות" וכמו כן הרצה של סרטים באיכות גבוהה וחיבור המחשב לטלויזיה . חשוב לי נפח זכרון גבוה (6GB - 8GB), דיסק קשיח בנפח 1TB ורצוי שהמארז + מאווררים יהיו שקטים ככל הניתן . תודה מראש לכל העוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי במתנה מעבד Intel i7 ורציתי לבנות מחשב נייח לשימוש בדירה החדשה. השימוש שלי המחשב הוא, פיתוח תוכנה, גלישה, שימושים משרדיים, צפייה בסרטים (ואולי טלוויזיה בעתיד), ומוזיקה. ראיתי את ההמלצות לציוד ההיקפי ( מסך 23 של DELL, מערכת קולנוע ביתית 5.1 של LOGITECH) והם בהחלט מספקים. חוץ מזה, רציתי להוסיף כרטיס טלוויזיה, כרטיס רשת אלחוטי (ראיתי שיש לוחות שמכילים את זה, מומלץ?), ואולי כרטיס ממיר לוויני. כמובן HD 4TB, MEM 4GB, כונן DVD עם אפשרות להוסיף דיסק SSD למ"ה. השאלות שלי הן: הלוח אם שחשבתי עליו הוא Gigabyte 67M-UD2H-B3, האם אני צריך כרטיס מסך וקול, כל מה שאני קורא מצביע על זה שלא צריך, לכרטיס יש את התמיכה ברוב זה. עד כמה זה קריטי שאין תמיכה ב USB3? האם עדיף לשדרג לאחד …
-
- 11 תגובות
- 913 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך טיפה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (לרוב), עריכת תלת מימד (חובבני עד מקצועי), עריכת סרטים ואוברקלוק. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CINEMA 4D, 3D STUDIO MAX, ZBRUSH ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CRYSIS2 Battlefield 3, COD MW3 וכד' .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 32 בעתיד אני קונה DELL U2311H -…
-
- 11 תגובות
- 982 צפיות
-
-
מפרט ראשון: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel 2100 3.1GHz 1155 3MB with graphics כמות: 1 - מחיר: ₪479 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-D2-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪345 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 2x120mm + FSP EPSILON 80+ 500W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪499 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 1 - מחיר: ₪161 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB SATA II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪184 כרטיס מסך: Sparkle GTX460 768MB GDDR5 Dual - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪610 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer SATA B…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אסור לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, GTA IV, crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000~ אבל עדיף 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל אבל זה צריך ממש להצדיק את זה. עדיף לחתוך בבשר החי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים אבל דורש מעבד single core חזק א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ביתי בלבד קצת תיכנות אבל לא משהו כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . BF3 כנראה הכי כבד שירוץ עליו חוץ מזה גם dwarf fortress שצריך מעבד בעיקר. אני רוצה גם להריץ עליו DOSBOX אבל…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-