עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by avinin1,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ת. עד 5,000 בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ת. משחקים כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ת. אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ת. האם קיים אצלי חיבור נוסף ל-SSD פנוי (מפרט למטה)? אם לא, מעדיף להחליף את ה-SSD הקיים באחד של 2TB לפחות - נא המלצתכם 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ת. חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ת. שלילי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…

2. אני רוצה נייד עם כרטיס רשת 1 גיגה, איזה מהם עדיף באם יש בהם כ.רשת 1 גיגה ? Lenovo Ideapad L340 Gaming Laptop, 15.6 Inch FHD (1920 X 1080) IPS Display, Intel Core i5-9300H Processor, 8GB DDR4 RAM, 512GB Nvme SSD, NVIDIA GeForce GTX 1650, Windows 10, 81LK00HDUS, Black by Lenovo MSI GL63 8SC-059 15.6" Gaming Laptop, Intel Core i7-8750H, NVIDIA GeForce GTX1650, 8GB, 256GB Nvme SSD, Win10 by MSI

3. Started by Sinaymer,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 - 3800 (במחירי אילת) מחיר רגיל זה עד 4300. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך …

4. יש לי דילמה... האם להשקיע במחשב שכביכול יהיה קצת אוברקיל בשבילי... נניח 3900X וגם 32GB RAM.. ואז זה יחזיק לי אמנם הרבה יותר זמן בעתיד.. או.. שפשוט ללכת על משהו שאמור לספק אותי ואז בכל כמה שנים פשוט לשדרג... ולקבל דור חדש יותר... שאולי יהיה חזק יותר ממה שיש לי.. הכוונה היא האם להשקיע עכשיו מאוד על המחשב או שפשוט לחסוך ועם הזמן פשוט לשדרג ולקבל דורות חדשים בכל פעם.. דור ישן שהוא עדיין חזק, זה יהיה שווה משהו?

5. Started by ido339,

שלום, אני מברר בשביל אחותי בקשר למפרט למחשב נייד לשימושי גרפיקה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב נע סביב 5000 ש"ח, יש אופציה לחריגה עד 6000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית. בדגש על הרצת 2-3 תוכנות ADOBE במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? צריך מפרט מלא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by gal55,

שלום לכולם צריך את עזרת הפורום בבחירת מחשב נייד לבת הזוג שמתחילה לימודי רפואה. יש עדיפות כמובן למעבד מהדור החדש של אינטל הבעיה היא שאנחנו נהיה די מוגבלים לכמה דגמים שהגיעו עכשיו מכיוון שהמחשב ייקנה בשבוע הבא. בנוסף אני מתלבט אם הפונקציה של מסך מגע תהיה לה שימושית או לא אבל אשמח לבחון אופציה כזו(לי זה מאוד עוזר בלפטופ מהעבודה). המחשב ייקנה מאילת.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by stalgo,

מעוניין לרכוש מחשב גיימינג חדש שיחובר לטלויזיה בסלון. כרגע הטלויזיה היא 1080P, אבל תשודרג בעתיד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ומדיה לטלויזיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? צריך שיהיה שקט בזמן שימוש בסיסי (לא משחקים). שליטה חיצונית יכול להיות נחמד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא, אבל אפשרי 7. האם האם יש צורך לכ…

8. Started by יהודה המתכנת,

שלום וברכה אני מתכנת, ואני צריך לקנות מחשב חדש. אני עובד על המחשב הרבה מאד שעות מדי יום, ולכן אני רוצה מאד שהמחשב יתאים לצרכים שלי, ואני מוכן לשלם מחיר הגון. חשוב לי להבהיר שאינני מחפש סתם לזרוק כסף על מותגים, ואשמח לשלם פחות אם אמצא מחשב טוב. השימושים במחשב: Visual Studio, Sql Server Express, Node, Angular בלי עיבוד תמונה ומדיה, בלי OC. תצוגה: - מסך 15.6, הכרחי. נדמה לי (ואשמח אם תתקנו אותי) שקשה מאד לפתח על מחשב 14'' - מסך מט, בלי השתקפויות - אינני צריך מסך 4K, ולא מסכים משוכללים של גיימינג. נוחות שימוש: - משקל עד 2 ק"ג. - מקלדת טובה, וכן משטח הצבעה טוב. - אינ…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. מפרסמת שוב מאחר וכנראה התפספס ולא התקבלה אף תגובה לאחר המלצות פה לדל ווסטרו כנייד בייתי לשימוש בסיסי מלבד 200 ג' במשקל ו- 300 ש"ח פחות האם יש שוני בין הדגמים מה עדיף מבינהם: דל vostro 5481 https://fre.co.il/items/2102863 דל vostro 3480 https://fre.co.il/items/2467917-Dell-Vostro-3480-V3480-5088 תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by CookedMorsel,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9, לא חושב שתדרש תריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים של כל הסוגים, תכנות ואימון מודלים כבדים לgpu 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך. ברזולוציית 4k ובגודל 27" 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) HDD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן בטווח המיידי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Simcha Levinkop,

שלום אשמח לקבל ביקורת על המחשב בקישור. http://www.online-shop.co.il/pl_product~81F4005UIV~3~2.htm או על דגמים מומלצים בסגנון שלו תודה

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. אני מבקש יעוץ לקביעת מחשב גיימינג חזק. צריך להריץ משחקים כגון Battlefield 5, Legue of Legengs, Overwatch, CSGO, War Thunder, Rainbow six siege, Apex legends הבן שלי "חופר לכוון מפרט במחיר של מעל 10,000 שח, האם זה אכן המפרט הנדרש? רוצה לקנות מחשב טוב במחיר סביר, שיתן מענה איכותי ויחזיק 2-3 שנים לפחות, (עדיף עם תמיכה ב DXR, אלא אם זה מייקר דרמטית את המחיר).

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by סומך,

שלום לחברים והחברות היקרים אני רוצה לרכוש לשני הילדים לפטופ, בעיקר ללימודים הילדים בכיתות ה ו-ז שימושים - אופיס, אינטרנט, יו-טיוב... תקציב 1500 ש"ח (אפשר גם פחות אבל לא רוצה להשקיע מעבר) חשוב שיהיה אמין, שלא ישבר בקלות (בכל זאת, ילדים...) מסך נוח, לא פחות מ14 אינץ' שישאר רלוונטי גם עוד שנתיים - שלוש (אולי עם שדרוגים קלים בעתיד) שלא יהיה כבד מדי, לא אמורים לשאת אותו מחוץ לבית אבל בטח ירצו לעבוד כשהוא על הברכיים. מתכוון לנצל את בלאקפריידי כדי לרכוש מאמאזון, אז אשמח ללינק רלוונטי, מאמין שיכול לחסוך ככה ולשדרג באותה עלות, אבל לא חובה, אפשר לרכוש גם בארץ.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. היי חברים. הייתי פעיל פה לפני זמן רב והייתי חלק מהממליצים פה, אבל מאז עברו הרבה מים וכיום אין לי מושג מה כדאי לקנות, איזו חומרה, מאיפה, מה מי מו.... אז ככה, מעוניין במחשב נייד לצורכי תיכנות, עבודה משרדית, ואני גם סוחר בבורסה, שזה אומר שאני עובד עם הרבה תוכנות פתוחות (גרפים, דפדפן, אקסל וכו'), ומחבר שני מסכים גדולים בו זמנית. תקציב בערך 2700, אפשרית חריגה קטנה אולי של 300ש"ח אם כדאי. אני הולך להתקין עליו דואל בוט של וינדוס + אובונטו. דיסק קשיח נראה לי מינימום 512, כי 256 זה קטן מדי. במיוחד לדואל בוט. אבל הייתי שמח שיהיה SSD, מקווה שייכנס בתקציב. גודל מסך נראה לי 14-15. משקל לא כל כך חשוב האמת. חיבורים סטנדרטיים כמובן HDMI, DP, USB. כר…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by talk2yaniv,

היי חברי המלומדים, אשמח לעזרה ברכישת מחשב נייד לאמא שלי שמתחילה קורס "פריוריטי" (תוכנת חשבונאות) וצריכה מחשב בסיסי ללימודים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000. רצוי ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה, לימודי תוכנת חשבונאות, אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חשוב שתהיה מקלדת מלאה למחשב (לא חיצונית) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס גראפי מיוחד 5. עד כמה חשוב שקט פעול…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  16. שלום, אשמח להמלצה על מפרט מחשב נייח לעריכת וידאו / תמונות וגם שיהיה לגיימינג קליל (העדיפות העליונה היא עריכת וידאו). תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 4000-4500 ניתן לחרוג מעט אם זה שווה את זה משעמותית. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית - וידאו ותמונות. ספציפית על תוכנות Premier Pro, Photoshop, MC Avid. בנוסף יהיה נחמד אם יהיה אפשר להירץ עליו משחקים באיכות סבירה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לד…

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. Started by landes98,

1. מה התקציב המירבי? 8k האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשרות לחרוג עד 9k 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? -משחקים וצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - מסך 2k 120/144hz 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? - לא משנה משקל וגודל אין צורך בלדים. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by iMeash,

שלום. מעוניין לרכוש מחשב שישמש בעיקר לגיימינג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K חריגה קטנה של 100-200 ש"ח אם ממש חייב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם מתאפשר ברכה, עדיף שלא יבוא על חשבון קירור. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, לגודל. עדיף …

19. Started by Shiker,

היי חברים ושבוע טוב, אני מעוניין במחשב גיימינג, יש לי מחשב כבר היום עם כרטיס מסך שאותו אעביר למחשב החדש, הכרטיס מסך הינו Asus 1060 GTX 6Gb strix את המפרט שאני רוצה הוא ואשמח שתעזרו לי להשלים את התמונה הכוללת: מעבד: Intel Core i9 10900X 3.7GHZ קירור למעבד: נראה לי עדיף קירור מים, מה אתם אומרים ? לוח אם: Asus, תומך למעבד, רצוי עם יכולת WIFI מובנה ו- BT - מקסימוס וכו' מארז: Corsair obsidian זיכרונות: איזה תצורה עדיף לעבוד פה ? אני מעדיף בין 16 גיגה ל- 32 גיגה זיכרון SSD למערכת הפעלה: 500GB שטח דיסק קשיח: 2 כוננים של 2 טרה כל אחד שיפעלו, מתלבט אם לשים SSD או רגיל, ההבדל במחיר משמעותי ? ספק כוח: משהו מתאים לפי צריכת הח…

20. שלום לכולם, אני רוצה לקנות לבת זוג שלי מחשב נייד, השימוש כנראה יהיה די רגיל: אינטרנט, אולי אופיס, סרטים ונטפליקס. חשוב לי שיהיה דק וקל ונעים לעיניים, אני לא מבין במחירים של מחשבים ניידים , האם 1300-1500 עם חריגה לכאן או לכאן זה תקציב ריאלי?

21. משתמש רשום 0 30 דווח תקציב 2400 עם חריגה של 100שח. השימוש יהיה לאופיס+אינטרנט (עבודה משרדית). מסך לפחות 14 אינצ רצוי מאוד מהחנות באג כי יש לי שם זיכוי כספי תודה!! לדוגמה חשבתי על זה https://www.bug.co.il/brand/asus/color/silver/laptop/x409fa/ek277t/i5 או https://www.bug.co.il/brand/hp/color/gold/pavilion/14/ce3008nj/i3

• 11 תגובות
    • 4.3k צפיות
  22. Started by Cyron,

שלום לאחר שנים ארוכות בלי נייח, מחפש לקנות מחשב כמה שיותר שקט, עם הרכבה וסידור איכותי מחפש מארז נקי וחלק, לא משהו מצועצע תודה מראש לעוזרים 🙏 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 +5% 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה בעיקר, מעט משחקים שיש זמן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כלום 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 🤫 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפ…

23. היי! לפי כמה ימים קיבלתי כרטיס מסך חדש GIGABYTE 1660TI והייתי מעוניין לשדרג את כל המחשב באותה הזדמנות. בניתי מפרט לפי המלצות אחרות שראיתי פה בפורום והייתי מעוניין לדעת אם כדאי לשנות משהו. ברור לי שהוא קצת אוברקיל, אבל המטרה היא שהמחשב יחזיק כמה שיותר שנים עם אפשרות לשדרוג של כרטיס מסך בהמשך. התקציב הוא בערך 4500K ואני צריך רק את החלקים שציינתי במפרט. בנוסף אענה על השאלות של הפורום: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-4700 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימניג, בעיקר COD:MW און ליין 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by micha farber,

היי, מחפש לרכוש מחשב שיחליף את הקיים ששבק חיים (הגיע הזמן...) . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500- 2500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ביתי, משפחתי. משמש לעבודה(אוטוקאד בסיסי), קבצי אקסל כבדים (המון נוסחאות וקישורים), אינטרנט (המון חלונות במקביל), צפייה בוידאו והזרמת מדיה לטלויזיות, יוטיוב וכו" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר בלבד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא אם כי יש לצרף את ה HD שברשותי היום SSD SATA …

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by Ayala Nahari,

אני צריכה מחשב לתיכנות. הבנתי שאני צריכה הרבה SSD. מצאתי כמה דגמים ואני מתלבטת אם עדיף פחות SSD ויותר זיכרון RAM או להפך. כמו"כ שמתי לב שיש 4 תאים בסוללה ולחלק יש 3- לא ממש מבינה בזה... אשמח אם מישהו יעבור על המפרטים וימליץ לי. תודה🙂 נ.ב. אם יש למישהו המלצה טובה יותר- אשמח לקבל! https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=32593 https://ksp.co.il/?uin=80033&select=.268..271..132..159..211..413..2183..2174..2639..5157..5156..5159..685..371..442..347.&txt_search= https://ksp.co.il/?uin=79011&select=.268..271..132..159..211..413..2183..2174..2639..5157..5156..5159..685..371..442..347.&txt_search= https://ksp.co.i…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים