ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? שרירותית אמרתי עד 4K - אבל יכול חרוג או לחסוך לפי הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לבית לעבודות מגוונות: שירטוט למדפסת תלת מימד - כרגע משתמש ב-fusion 360. עריכת וידאו מזדמת. קצת עריכה גרפית. תוכנות GIS, Autocad. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מחשב ואל פסק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר - לא אוהב רעש אבל אין צורך להגזים בהשקעה בה…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי מחשב נייד ולא נייח התקציב: 3500 עם 500 שח חריגה. ישמש לסרטים וגיימינג בינוני בעיקר. תוכנת הפעלה - ווינדוס 10 וגם אופיס אין צורך בציוד היקפי חושב לי: זיכרון ssd ומסך 17". תודה מראש על העזרה. אם יש המלצות לחנויות או למחיר טוב באילת(אני שם עוד שבוע)/בלאק פריידי זה יהיה מעולה
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי המפרט! יש משהו שהייתם משנים או משדרגים? מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 7 2700X Processor Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1441 לוחות אם: Gigabyte B450 AORUS M כמות: 1 - מחיר: ₪ 438 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R כמות: 1 - מחיר: ₪ 681 מארזים: Antec P7 Silent Super Mid Tower כמות: 1 - מחיר: ₪ 198 ספקי כוח: Corsair PSU 550W TX550M 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 373 מאווררים למארזים: Be Quiet! PURE WINGS 2 120mm Fan כמות: 1 - מחיר: ₪ 38 כונני SSD: Team SSD 1.0TB …
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000, +2500 ש"ח מקסימום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, VR ופיתוח בVS לVR. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא, בלי OC בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ייתכן ואצטרך WINDOWS PRO 64 8. הא…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 2000 ל 3000 אפשרית חריגה של עד3500 . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא (אבל אשמח לדעת כמה יעלה אם כן? ). 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח, גמיש עד 6000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות, צפיה בסרטים ועבודות משרדיות. רצוי שיהיה חזק מספיק להרצה של סימולטור (לפיתוח אפליקציות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר, מקלדת ומסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מחשב שקט זה בונוס משמח, לא כל כך חשוב לי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בתי לומדת ב"בצלאל" שנה רא/שונה וזקוקה ללוח גרפי אלקטרוני. חשוב שיהיה משטח גדול. חשוב שיהיה באיכות טובה. שמעתי wacom הטובים ביותר. מישהו יכול להמליץ? תקציב עד 1500 ש"ח. אשמח להמלצות.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים אשמח בעזרתכם בבנייה של מחשב לטובת החלפה של שרת קבצים (QNAP) אצלינו. אני עתיד להשתמש בכל הHDD שלו (6HDD של 4 טרה), אני רוצה לבנות מערכת שתריץ windows server למטרת הפיכתו ל file server. אני מחפש מארז ולוח אם שיתאימו למטרת שרת ושאוכל לחבר כמות גדולה של HDD בנוסף לSSD שעליו תשב מערכת ההפעלה. בנוסף 16 גיגה זיכרון. המון תודה על הסבלנות מראש 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 ש"ח + מע"מ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, file server 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא, 4. האם …
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד עבור סבתא היא רוצה דווקא נייד ודווקא מסך 17 לך תתווכח אתה בעקרון שימושים זה צפייה בעיקר אבל צריך מחשב לא עדין זאת אומרת בניה טובה (מה שאני לא בטוח שיש בגודל הזה במסגרת התקציב) היא לא כ''כ מרחמת מניסיון העבר אני מעדיף עבורה את דל או לנובו תקציב עד5500 מה אומרים תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח להמלצה על נייד לדרישות הבאות: תקציב: תקציב נע בין 2000-2600 ש"ח. שימושים: השימוש העיקרי למחשב זו תיהיה עריכת וידאו ותמונות. מה שכן העריכה לא ברמות הגבוהות , ישמש לעריכת סרטונים בסגנון שמאפרות עורכות, פשוט לוקחות סרטון שלם ומקצרות אותו לפי השלבים של האיפור שלהן עד לתוצאה לסרטון שאורך כדקה והוספת כותרות לסרטון. סרטון לדוגמא: --- מעבר לעריכת סרטונים אני אשתמש גם בעורך תמונות גם כן ברמה הפשוטה לא חושב שאכנס לפוטושופ. תוכנות שישמשו לעריכה: לסרטונים אשתמש בוגאס פרו 16, בשלב מאוחר יותר כנראה בתוכנת פרימייר. משחקים שיותקנו: fm19 בלבד. חלקים שחשוב לשימוש:ssd בנפח קטן שיש…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-4500 ש"ח (רצוי לא לחרוג אלא אם השדרוג משמעותי). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונן SSD, מעבד, ספק כוח ומארז 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, בניתי מפרט באתר startpc: מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: 1830 ₪ - * בהרכבת מחשב * - Intel Octa-Core i7-9700K 3.6Ghz-4.9Ghz Turbo Coffee Lake-R S1151 קירור מים למעבד: 449 ₪ - Antec KUHLER H2O 1250 לוח אם: 949 ₪ - * חדש * - Gigabyte Z390 AORUS PRO כרטיס מסך: 2925 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS Nvidia GeForce RTX2070 8G Up To 1845Mhz STRIX OC דיסק קשיח: 676 ₪ - Samsung SSD 500G 970 EVO M.2 NVMe PCI-E X4 - 5 Years Warranty דיסק קשיח: 586 ₪ - WD GOLD 2TB 7200RPM 128MB 5 Years Warranty ספק כוח: 480 ₪ - * מבצע * - Corsair 650W 80+ GOLD RM650X Modular 5 Years Warranty מארז: 490 ₪ - CoolerM…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, יש לי חבר שאישתו מנהלת חשבונות והם רוצים לקנות מחשב נייד זול שיתן תמורה למחיר, ושמספיק שיצליח להריץ את התוכנות אופיס וחשבשבת מכפל התקציב עד 2300 "אבל עדיף שיהיה יותר זול אם יש מחשב שיספיק ויתן תמורה למחיר" חשוב חברה אמינה, נפח לפחות 500GB 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2300 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המח…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח לשמוע המלצות למחשב נייד עם ביצועים גבוהים. המחשב ישמש לפיתוח אלגוריתמים לעיבוד תמונה ווידאו שמיועדים לעבודה על CPU ו-GPU (חובה כרטיס מסך Nvidia) המחשב ישמש כתחנת עבודה נוספת לפיתוח Deep Learning (אימון רשתות יתבצע על מחשב שולחני אחר). אשמח להמלצות, להלן תשובות לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000-8000 ש"ח, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אלגוריתמים, פיתוח Deep Learning 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר …
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי לשאול האים ווינדוס 8.1 תומך ברכיבים מודרנים כמו מעבדי I9 החדשים או SSD M.2 או שחייב ווינדוס 10 ?אשמח לדעת באיזה רכיבים הוא תומך או לא והאים יש פתרון למי שלא מעוניין בווינדוס 10. תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אהלן, אני קונה השבוע מצלמה ועיקר הצילומים יהיו ב4K. עדיין לא יצא לי לערוך קבצים כאלו, אבל במחשב הנוכחי גם קבצי 1080P לא לגמרי עוברים חלק. אז השאלה שלי היא האם אני צריך לקנות מחשב חדש או שמה שיש לי יספיק. זה המפרט של המחשב: Manufacturer Product SerialNumber Version Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97-HD3 To be filled by O.E.M. x.x 16GB RAM Intelcore i7 4970 cpu 3.60 ghz אני לא מבין גדול בלוחות אם וכדומה, אז רציתי לדעת האם המפרט הנוכחי יספיק לי או לא, והאם ניתן לשדרג אותו או שאני אהיה חייב לקנות מחשב חדש. תודה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צהריים טובים, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 ש"ח. נשקול חריגה קטנה אם זה ממש הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב עבור ילד בן 10. קצת אופיס ללימודים ואינטרנט. משחקים עד כמה שניתן. ברור שבתקציב הזה אין יכולות גיימינג מטורפות, ובשביל זה יש לו אקסבוקס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. מסך 24 אינץ' לפחות. מקלדת ועכבר בסיסיים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. רק שלא יהיה טרקטור…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אני מעוניין במפרט למחשב שישמש אותי בעיקר לעבודה גרפית - עריכת תמונות, וידיאו (אפטר) ותלת (בלנדר). אני לא רוצה את המחשב הכי טוב מהיר וחזק. מספיק לי גם רמה אחת או שתיים מתחת. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3K ואפשר לחרוג במעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות, וידיאו ותלת מימד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני עד גבוה. 6. האם מתוכנן א…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
ערב טוב, מחפש מחשב בסיסי להורים שיחליף את הגרוטאה המקרטעת בת ה 10 שיש להם כיום. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש"ח , אפשר לחרוג בעד כ 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, אופיס, סרטים מדי פעם ואולי איזה משחק בסיסי פה ושם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מתלבט אם לקחת את הספק הכח מהמחשב הקיים, Corsair VX450W. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, כמובן שיהיה בנורמה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא כ-6.5. יכול לחרוג גם עד 8 בשביל שיפור משמעותי ועלות-תועלת גבוהה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצי…
-
- 11 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,000 עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, SKYPE וכאלה. מחשב סבא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן. אם המחשב מספיק חזק כדי לפעול עם WIN10 כמו שצריך אז WIN10.…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אנשים, מעצבת גרפית בעיקר לדפוס (אבל גם ל-WEB) צריכה מחשב חזק וחדש לעבודה. עיקר השימוש הוא פוטושופ, INDESIGN, אילוסטרייטור. אין צורך בכלל בתלת מימד או משחקים ולכן הכרטיס הגרפי אינו קריטי. כן חשוב - מסך איכותי מט IPS, לא רועש מדי, עיצוב נורמלי, לא כבד מדי, רזולציה לפחות 1920x1080, אופציות שדרוג זכרון כונן קשיח. איכות בניה טובה. אופציה לאחריות 3 שנים. כרגע הנטיה שלנו לכיוון ה-Lenovo Legion Y530 עם מעבד i7-8750H, זכרון 16GB בסטיק בודד (במחשבה אולי לשדרג ל-32GB בהמשך), כונן קשיח 512GB SSD M2 (גם כאן כנראה להוסיף SSD נוסף לאחסון), מגיע עם GTX1050 שלהבנתי הוא מיותר, המסך הוא מט IPS עם 72% NTSC (למרות שראיתי ביקורת ביוטיוב שדיווח…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני חושב לבנות מחשב לפי המפרט הנ"ל AMD Ryzen 5 3600 Gigabyte B450 AORUS M Sapphire Radeon RX 5700 8G GDDR6 Gigabyte DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 1.35V AORUS RGB Intel® SSD 660p 2TB M.2 PCIe 80mm Corsair Graphite 230T Windowed Compact Mid-Tower Corsair CX650M 650W PSU 80+ Bronze Modular Asus 27" Gaming Monitor 0.5ms 165Hz VG278QR Free Sync CoolerMaster MasterKey LIte RGB keyboard+mouse התקציב הוא 7000 ש"ח כולל הכול (מסך מקלדת ועכבר והמחשב כמובן). מה דעתכם ,האם המחשב מאוזן? (שיפור בחלק אחד יצריך לקזז בחלק אחר) המחשב יהיה עם פתרונות הקירור המקוריים של המעבד (wraite stealth) ושל המארז (2 מאווררים קידמיים 12ס"מ ואחד …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחברי הפורום, הגיע זמן להחליף לפטופ, אני משתמש בו לפגישות ושימוש עסקי, מסמכים ומצגות. חשוב לי שלא יאט ויתקע תחת ריבוי משימות במקביל (למשל מצב קיצון: 30 טאבים פתוחים בדפדפן + 5 מסמכי וורד + 5 מצגות פאוורפויינט והכל פתוח במקביל) ולעיתים עבודות עריכה גרפית קלה-בינונית. הוצע לי: Dell Latitude 5400 i5-8265U 8G RAM 256 SSD והמוכר הציע לי מראש לשדרג ראם ל-16 גיגה, כך שהמחיר כולל מע"מ יוצא כ-5000 ש"ח היה לי latitude בעבר והוא היה מעולה. אשמח לשמוע דעתכם על ההצעה שקיבלתי, והאם כדאי לשלם יותר ולהכפיל את הראם או שזה מיותר בשלב זה? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-