עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by mderazon,

שלום לכולם ! אני מנסה להחליט בין 2 המחשבים הנ"ל. שניהם באים עם המעבד SU9400 החדש יחסית של אינטל ואותו כרטיס גרפי -Intel GMA X4500MHD. אני קונה את המחשב בארה"ב, שימושים עיקריים יהיו משרדיים, ומולטימדיה עד רמה של לנגן סרטי HD (לא למשחקים וכו) ה-ASUS עולה קצת פחות ובא עם אחריות גלובלית של שנתיים. אשמח אם מישהו יעזור לי להחליט ביניהם או סתם יאמר מה הוא חושב וגם לדעת אם הכרטיס הגרפי שלהם מספיק חזק לשימושים שלי ולגבי האחריות - אם זה תופס ביבואנים בארץ כל מידע שתוכלו לספק יעזור, תודה רבה ! מיכאל מפרט אסוס : http://www.laptopmag.com/review/laptops/asus-ul30a.aspx?mode=specs מפרט אייסר: http://www.laptopmag.com/review/laptops/acer-timeline-as3810t-6415.aspx?mode=specs

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. השימוש של המחשב יהיו גלישה באינטרנט, מייל, משחקים קלים (סימס ודומיו..) והורדות (חילוץ קבצים של 8GB). את המחשב אני אקנה מ-rsm מכיוון שקיים סניף יחסית קרוב לביתי (סניף כפ"ס). לא מתכנן OC, גם לא שדרוג בעתיד. אולי שנמוך. (ארחיב בסוף...). יותקן win 7. זה המפרט: AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪400 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1212 Gigabyte MA785GM-US2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪426 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1294 זיכרון Kingston 2GB DDR2 800Mhz CL6 , יחידות 1 ₪222 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=297 WD 320GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS, יחידות 1 ₪218 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=89…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום רכשתי לפני כ-4 חודשים מחשב נייד אסוס F550C, אני חושבת שזה דגם מקומי של ספרד ויש לו שם אחר בארץ. בכל אופן המחשב נרכש במצוקה ובלת ברירה - גנבו לי את המחשב בשדה התעופה באיסטנבול, כשהיתי בדרך לספרד (טיסת קונקשן) לטיול ארוך של כמה חודשים, והיתי חייבת לקנות מחשב חדש מהר מהר כי היתי בדרך להר מבודד. מהרגע שקניתי את המחשב הוא עושה לי צרות, אני פשוט לא יכולה לסבול אותו. המארז שלו לא מספיק עמיד והוא נראה כמו מחשב צעצוע. העכבר המובנה שלו ממש ממש לא נח, ואני רגילה לעבוד עם עכבר מובנה. השיא היה שלפי חודש בערך גם המקלדת התקלקלה, וזה אחרי שלושה חודשים! לפני המחשב הזה היה לי גם אסוס, לא זוכרת את שם הדגם, שהיתי יחסית מרוצה ממנו, אבל גם עשה קצת צרות, הלכה לו הסוללה מאוד מהר והעכבר גם …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום חברים! ניסיתי לעשות את זה לבד, בדקתי באתרים והסתכלתי בסרטונים, אבל המבחר גדול והידע שלי קטן, אז אשמח לקבל מכם עזרה! תודה מראש כמובן 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעיקרון 10,000, אני לא מאמין שיש צורך לעבור את זה, אבל אשמח לשמוע אם תמצאו ביותר/פחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב ואנימציה תלת מימדית בתוכנות כמו בלנדר ומאיה. אני גם משתמש בפוטושופ, אפטר אפקט ואילוסטרייטור, אבל אני מאמין שהשימוש העיקרי יהיה תוכנות התלת מימד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך ל…

5. שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב קיבלתי הצעה מאחת החנויות והיא : מארז עם USB קדמי שחור זכרון DDR-2 667 MHZ 1GB לוח אם Msi v2 945GCM-F צורב Sata dvd +- DL x18 מעבד אינטל E4500 CORE2DUO CONROE כרטיס מסך INTEL gma950 ob דיסק קשיח 160 GB 8MB SATA2HITACHI כ.רשת 10/100 ob כ.קול (8 ערוצים) ob7.1 + מסך דק 2 שניות LG dvi 1:500 בסך של 3000 ש"ח האם זה משתלם ? יש לציין כי כאשר פתחתי את המחשב התעורר בי חשד' מפני שעל המאוור של המעבד לא היה רשום חברה, היה נראה כאילו הם שמו מאוור אחר . מוזר... אשמח להצעות

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. תרכיבו לי את המפרט הכי טוב שאפשר לבנות ב-3500 שקל בשביל משחקים ... אפשר לחרוג טיפה ...

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Matan Damti,

שתי כרטיסי מסך שמצאתי ביד שניה פה- " direct 11,Geforce GTX 560 SE,Memory: 1024MB GDDR5 192bit" "Sapphire HD 7870 FleX 2GB,שמור, ללא בעיות בfurmark" על הראשון מבקשים 190 ועל השני 200. מה עדיף? מזה furmark? האם יש דרך לדעת האם הכרטיס תקין? עד כמה מסובכת ההתקנה הידנית?

8. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך כמה שיותר בבקשה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 5000 אבל לנסות ולחסוך אבל לא לוותר על דברים חשובים כמו מאוורר מעבד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג,תכנות,אולי יצירת משחקים תלת מימדיים(UNITY 3D,BLENDER) אבל לא משהו רציני אז לא צריך I7(אם בכלל זה יכול להכנס בתקציב(כנראה שלא) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA 5 BF4 Dragon age etc.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. היי לכולם בסוף החודש חבר שלי טס לארצות הברית ואמור להביא לי משם מחשב נייד אני מעוניין להשקיע עד 1000 דולר כולל הכולל( תיק עכבר שטויות דומות )למחשב אני צריך מחשב לצרכי לימודים ולצרכי מדיה (שימוש גם לצפיית סרטים ,אבל לא הכי קריטית) כ"כ מחשב שיהיה עמיד כמה שאפשר בנסיעות ותנודות(אני לא יודע לשמור על דברים יותר מדי) אדם שמתעסק בייבוא מחשבים מארצות הברית אם שירות אמין ובטוח שהרבה אנשים קנו ממנו ומאוד מרוצים הציע את ההצעה הבאה למחשב ב3600 ש"ח בתנאי שאני דואג להביא את המחשב מארצות הברית דרך החבר. אציג את המפרט ואשמח אם תעזרו להכריע האם לקבל את המפרט או לשלוח אדם שאיננו מבין גדול לקנות לי מחשב עסקי בסכום הנ"ל המפרט: מחשב hp 6910p חדש 3 שנים אחריות (עד אוקטובר 2011) עסקית עד הבי…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום ותודה מראש קודם כל. אין לי שום הבנה בסיסית במחשבים, אני משחק במחשב במשחקי ספורט ולא יותר מזה, ככה שהשימוש העיקרי הוא מסנג'ר, אינטרנט, שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים. ומשחקי ספורט. המסך שברשותי הוא 19 אינץ' לדעתי, אבל יש לי בחדר LCD 27 אינץ' שיש לו חיבור PCI (נדמה לי שזה השם (: ) ככה שסרטים, סדרות ומשחקי ספורט אני משחק על המסך הזה. התקציב הוא באיזור ה-2,500, אפשר חריגה קטנה אם זה באמת הכרחי לעבור את ה-2,500, אם אפשר לרדת מהמחיר זה בכלל יהיה עדיף. מה שבאמת חשוב לי שהמחשב יהיה שקט. עוד משהו: יש לי רמקולים 5.1 בחדר ויש כרטיס קול במחשב הישן שתומך בזה. אם יש צורך בכרטיס חדש או משהו אז לקחת בחשבון. לגבי סרטי HD: אם יריץ זה יהיה מאוד נחמד כי ה-LCD בחדר הוא HDREADY אבל לא חייב. …

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אני רוצה מחשב עד 4000 ש"ח לבית ספר ולמשחקים(שהמורים לא רואים ;D) לא משחקים חדשים מאוד, בעיקר משחקי ספורט. עדיפות ל HP PAVILION : http://www.mgsh.co.il/scripts/Shop.dll?language=Heb&shop=1119&kind=ViewShop&idprod=231_1 אבל אני לא חושב שהכרטיס מסך יצליח להריץ משחקים חדשים. בין 3000 ש"ח ל4000 ש"ח.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by kip,

צריך מפרט לשימוש כללי כולל גלישה באינטרנט ואופיס. המפרט צריך לכלול מארז נורמלי וספק שיהיו מוכנים לקלוט כרטיס מסך סביר לפחות ל GTAIV. משהו דוגמת ה 5750... 2 גיגה RAM מספיק כרגע, אחרי זה נוסיף עוד סטיק של 4 גיגה. תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. איזה מפרט עדיף לגיימינג שיריץ משחקים על הכי גבוהה ויהיה חלק..? אני גם עושה CF הכרטיס מסך שלי הוא Radeon HD 6850 (אני רוצה גם שיהיה מחשב די שקט) מפרט ראשון עם ביצוע CF : מעבד: AMD PHENOM II X 4 965 940 940 ₪ לוח אם : GIGABYTE GA-MA790X-UD3P 500 500 ₪ דיסק קשיח WD 1TB WD10EARS 340 340 ₪ זיכרון 1333 Mhz KINGSTON 4 GB DDR3 ( 2 X 2GB ) 260 260 ₪ צורב SAMSUNG X22 sata2 DVD-RW 120 120 ₪ מארז ATX USB ON FRONT 1120 150 150 ₪ ספק כח 750CORSAIR CMPSU-750TX Retail 660 660 ₪ כרטיס מסך SAPHIRE HD68501G DDR5 1074 1074 ₪ מאוורר מארז Supersilent glacialtech 12” 104 ₪ + הכרטיס מסך שלי שלא צריך לשלם עליו Radeon HD 6850. זאת אומרת שיהיה 2 כרטיסי מסך. = מחיר של הכל : 4144 ₪ האם המפרט הראשון…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by dpv1,

מפרט המחשב: מעבד:Intel Core i5 מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit בעברית, אנגלית או רוסית מסך: 15.6’’ HD WLED רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 6GB 1333MHz DDR3 דיסק קשיח: 640GB כרטיס מסך: Nvidia GeForce GT 525M 1GB כונן: DVD +/- RW תקשורת אלחוטית: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth סוללה: 6 תאים מימדים: 262.2x376x30.7~33.8 מ"מ משקל: 2.69 ק"ג מצלמת אינטרנט מובנית חיבורים: 1 x USB2.0 2 x USB3.0 eSATA RJ-45 HDMI VGA יציאה לאוזניות כניסה למיקרופון קורא כרטיסים אחריות: אחריות לשלוש שנים בבית הלקוח קישור למפרט באתר אחר: (אופציונלי) http://www.hi-fi.co.il/sg_product~N7...630~36~239.htm מחיר: 3500 שימושים: לימודים (matlab וc# למי שמכיר) ומשחקים קלים עד בין בינוניים לבין חזקים הערות: אנ…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by מוטיכ,

אשמח לקבל המלצה על הדגם הנל האם זה יתאים לי לעבודה בתחום הנדסאות הבנין לתוכנות אוטוקד ועתיר. http://www.dell.com/my/p/inspiron-15-5547-laptop/pd#reviews - קישר לדגם. תדה לכל המשיבים.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. תקציב - 2900 גג, אחרי חריגה. ללא דיסק קשיח, ציוד היקפי ותוכנות נלוות. PES, פיפא, היטמן, GTA. השקט מהמארז חשוב לי מאוד - 9, אך ברור לי שבתקציב כזה מדובר במותרות. לא יתבצע OC. חנות ממרכז הארץ. איך המפרט הבא? קיים שילוב של מארז-ספק טוב יותר? [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪923[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2[/T…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Mikey12,

שלום לכולם, כבר בשבוע הבא אני מתכנן לקנות מחשב נייד. להלן הדרישות הממוקדות שלי ממנו מסך 14 אינץ' בדיוק. סוללה טובה - כמובן נשלפת כדי שאוכל לשמור על אורך החיים שלה. חברה: לא Lenovo. מתעניין בעיקר ב-Dell, Toshiba או Asus (במידה ויש, אשמח גם לשמוע הצעות מחברות נוספות). מעבד: i7 רזולוציה: 720p לכל הפחות. תקציב: 3500-4000 ש"ח (ישנה אופציה לקנות באילת במידה וזה יחסוך). בעיקרון אני מחפש את המחשב נייד 14 אינץ' האולטימטיבי. שיאפשר עבודה נוחה עם תצוגה נוחה לעיניים וגם שיריץ סרטים ומשחקים ברמה סבירה+. בכללי אשמח לשמוע חוות דעת על Asus X455LD משום שהוא נשמע מרשים אך לא מצאתי הרבה חוות דעת עליו: http://ksp.co.il/?select=.268..271..132..161..1358..214..2185.&list=1&…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות ווידאו באיכות 4k א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe - photoshop lightroom, premiere, שימוש בתוכנות אלו באופן תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by thasson,

1. מה התקציב המקסימאלי? - 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. רכיבים טובים אך לא מיותרים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן ללא הגבלה למרות שאני לא ממש רואה צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, הרצת מכונות ווירטואליות (עד 4 מכונות במקביל) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF, NFS, SNIPER ELITE, AEROFLY RC7 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 מסך…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by יניבא,

שלום, שמי יניב, צלם סטילס, הייתי שמח לדעת מה הם היתרונות של מחשב MAC על מחשב PC ומה יותר מתאים לצלמים תודה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. מתכוון להחליף את המחשב הנייח הנוכחי שלי שעושה קצת בעיות. הרכבתי מפרט ב-TMS, אשמח לחוות דעת. הצרכים שלי: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב גמיש סביבות 2-3K, מעדיף מחיר נמוך יותר אם אין סיבה ליותר, אבל מוכן אם זה שווה את זה. חריגה רק אם זה cost-effective (לא נראה לי שיש סיבה לעבור את ה-3) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית (גלישה, office וכו') + צפייה בוידאו (כולל 4K), לעיתים רחוקות הפעלת תוכנות מתמטיות/קומפילציה ועריכת תמונות חובבנית (לא שיקול מרכזי בבחירת המעבד, אבל כן גרם לי להעדיף 16G זיכרון). לא מתוכנן משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום, אני מחפש מחשב חזק (גם אם הוא יהיה חזק ממה שאני צריך). חשובים לי הדברים הבאים: 1. מעבד i7. 2. זכרון 16GB. 3. כונן SSD. 4. סוללה נשלפת(!) 5. תאורה אחורית למקלדת. 6. לא MAC, רק מחשבים עם WINDOWS. 7. גודל מסך - בעבר הייתי עם LATITUDE E6400 עם מסך "14 והיום עם LATITUDE 7370 שבו המסך "13 (אבל כמעט ללא שוליים). אז משהו בטווח של שניהם. כיום ברשותי מחשב DELL LATITUDE 7370 אחלה מחשב עם מסך מגע, כונן 512GB SSD, זכרון 16GB, מעבר m7 (טעות שלי!!). למחשב יש מספר בעיות - 1. המעבד לא משהו, עד שעולה הדפדפן לוקח יותר מדיי, לא ידעתי בזמנו שמעבד M ממש לא שווה באיכותו למעבד מסדרת i. 2. אם אני מקלי…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום 1. תקציב: ללא הגבלה במחיר 2. שימושי המחשב : עבודה משרדית בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי : ללא צורך בציוד הקפי 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן , וינדוס, ללא גירסה מועדפת 7. מתי מתוכננת קניית המחשב? וחצי שנה הקרובה לכן אם יש מחש שצריך לצאת באופק הוא גם יכול להיכנס לרשימה 8. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? USB.... 9. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לא בשלב הזה יש התלבטות בין ( , ThinkPad X1…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by stio,

שלום רב, אחותי שברה את המסך של המחשב הנייד שברשותה, מסוג ACER 2490. בעיקרון המחשב הוא חלש יחסית עם מעבד סלרון וזיכרון 512MB. בכל אופן המסך עצמו נסדק בכמה מקומות, כתוצאה מכך איפה שיש סדק לא רואים תמונה ע"ג המסך. רציתי לשאול האם ניתן/ כדאי לתקן דבר כזה בכלל, איפה מתקנים וכמה זה עולה בערך? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכם ותודה מראש. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות + לימודים, משחקים בינוניים פלוס בעיקר PES וכאלה, אולי קצת יריות מגוף שלישי וצפיה בסרטים. * גודל המסך? עד 13.3. * משקל רצוי? עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, אבל אוכל להסתדר גם עם 3.5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) ? בעיקרון לא, אבל אני מניח שהם גם ככה מגיעים עם כרטיסי המסך. * בלוטות? כמובן. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB-320GB. * צורב DVD? לא מחייב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ACER, DELL, אבל בגדול אין עדיפות ואשמח לשמוע הצעות. * מערכת הפעלה? עדיפות ל-XP או למשהו שיאפשר לי לשדרג לWINDOWS 7 בזול. * הערות נוספות? מעדיף שיהיה כמה שיותר שקט וכמה שפחות חם …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים