ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד איכותי שיוכל להחזיק את התוכנות הבאות כמו שצריך: Microsoft Visual Studio 2005 ואולי גם 2008 אם יהיה לי תקציב, SolidWorks (אין תקציב, גירסת סטודנטים ) כולל תוכנת אלמנטים סופיים כמו קוסמוס, Matlab Steinberg Nuendo + כמה תוספים שלה, ועבודה סבירה בפוטושופ ואילוסטרייטור במקביל, עד עכשיו הדגם שחשקה נפשי בו היה Hp DV5 1190ej עד שקיבלתי בשורה שהבטריה שלו לא תחזיק יותר משעה במצב עבודה, אין לי בעיה לראות דגמים מכל חברה, אבל להשתדל לא לחרוג אם אפשר מתחום ה7500 שקלים עד 8000 שקלים. אני צריך בטריה של שעתיים וחצי לפחות, כשכמובן שהמשקל לא יהיה בשמיים, 2.5 נראה לי לגיטימי, בהנחה ואני אקח איתי בתיק כמובן מטען וספר או משהו ככה שבכל מקרה זה יגיע לאיזה…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד מדגם Pavilion dv5164ea, המחשב בין שנתיים. יש לי בעיה עם המסך של המחשב ואני רוצה להיות בטוח שהבעיה היא המסך לפני שאני מזמין חלקים מחו"ל. אז ככה, הבעיה היא ריצודים של המסך בעת הדלקת המחשב ובעת תזוזה של זווית המסך. כאשר אני מדליק את המסך, או שאני משנה את הזווית של המסך, אני מקבל קווים כאלו לרוחב במסך, התנועה במסך מפסיקה וזה מציג לי קווים לרוחב כאלו. יכול להיות שאני רואה תמונה במסך ויש עליה את הקווים, התמונה המקורית לא מתעדכנת אבל עדיין רואים אותה (למשל אם אני מזיז את העכבר לא רואים אותו זז) בנוסף לכל הבעיות האלו, ברגע שהמסך מגיע למצב נורמאלי שלו אני רואה שיש קו ארוך בצד שמאל של המסך שהוא צבוע אדום קבוע (כאילו הפיקסלים שם נשרפו וזה מציג רק צבע …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה צריך מפרט מחשב של גיימינג עד 5.5K המטרה של המחשב היא משחקים כבדים ושיעבדו על רזולוציות גבוהות בלי שום בעיה... ללא ציוד היקפי... חשוב שהיה קירור ושהמחשב היה שקט. נ.ב יש לי מסך דק "17 עם זה עוזר דרך אגב בשביל משחקים מה עדיף לי Intel Core 2 Duo או Intel Core 2 Quad ? תודה רבה לכל העוזרים...!!
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. כפי שרשמתי מעלה, הגיע הרגע -- ומחר אזמין את המחשב המדובר. כזה שאמור לתת לי שקט לעוד 4-5 שנים ולעבוד בסבבה. OC לא מתוכנן כאן (בגדול), כמו גם עבודה גרפית מואצת. במקרה הזה, בחרתי בכרטיס מסך שנופל איפשהו ב"אמצע" (מבחינת ביצועים ומחיר בעיקר). המחשב מיועד לעבודה תחת לחץ (הרבה *מאד* מולטי-טאסקינג, תכנות כבדות, וידאו וכדומה). ולבסוף, ירדתי מרעיון ה- i7, ובמקומו נסגרתי פחות או יותר על המפרט הבא בעזרתו האדיבה של אבירם: כרטיס מסך: MSI דגם ATI Radeon R4670 512MB DDR3 460¤. מעבד: Q9550 BOX 1500 ¤ (בערך). לוח אם: ASUS P5QL PRO 520¤ זכרונות: ADATA DDR2 4096 MB 800MHZ CL5 300¤. דיסק קשיח: SEAGATE st3500320AS SATA2, 500GB, 7200RPM, 32MB 310 ¤ צורב: DVD תוצרת LG דגם GH22NS30…
-
- 12 תגובות
- 975 צפיות
-
-
צהריים טובים נתקלתי בזמן האחרון בהרבה תלונות על בעיה מסוימת בניידים עם Core 2 Duo מסדרות T5/T7 אז לכל המחשבים המייללים- עכשיו פתרון. הבעיה נגרמת כתוצאה מנסיון של המעבד להיכנס למצב Idle, מצב שנקרא C3 או C4 Power consumption state. קיימת זליגה מסוימת שגורמת לחלק מהקבלים להשמיע את קול הזמזמום/יבבה הנוראית הזו. מה הפתרון? להשאיר את המעבד כל הזמן עובד בצורה מסוימת. תוכנה בשם RMclock http://cpu.rightmark.org/download.shtml תורידו, תסמנו בהגדרות את התיבה Hold HLT On idle ואת Disable C4 state, והבעיה תיפתר מיידית. הפלוס? נפתרתם מהקול הנוראי עד שהחברה של הנייד תוציא עדכון ביוס שמסדר את הבעיה. המינוס? בגלל שהמעבד אף פעם לא באמת ב Idle, בשימוש ממוצע זה יקצר לכם 5-7 דקות במ…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות בשבוע הקרוב מחשב חדש השימושים שלי הם בעיקר תכנות, גלישה באינטרנט ומשחקים. (מידי פעם מתעסק גם עם גרפיקה, תלת מימד, אבל זה לא שימוש ראשי) בדר"כ פתוחות אצלי המון תוכנות במקביל, לפעמים אני מוצא את עצמי עם 100 טאבים פתוחים בפיירפוקס, המחשב שלי היום פשוט לא מסוגל להחזיק דבר כזה... אני רוצה לקנות מסך רחב כלשהוא בגודל 22" אבל אני לא לגמרי סגור על הגודל אז אני עוד פתוח להצעות פה. חוץ ממסך אין צורך בציוד היקפי. בנוגע למארז, שיהיה משהו שחור ולא מכוער מידי. אני משתמש בעיקר בלינוקס, אז בשל ענייני דריוורים אני רוצה לקנות כרטיס מסך של נבידיה. אני מתכנן גם להתקין ויסטה (בשביל משחקים בעיקר) (לא לכלול מחיר מערכת הפעלה במפרט) לא מתעסק עם OC נכון להיום. המחשב יה…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב : עד 4.6 מעבד: e8400 לןח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L זיכרון:G.Skill DDE2 4096 ( 2048x2) 800MHZ CL 4-4-4- 12 PK דיסק קשיח: Seagate ST3220613AS 320 GB SATA 16 MB כרטיס מסך : PALIT ATI READON HD 4870 Sonic 512 mb DDR 5 PCi מארז:Antec three Hundred ספק:Hiper HPU-4M530-PU 530 W עכשוי מה שבצבע אדום אין בחנות KSP אז לאיזה חלק אתם אומרים שכדאי להחליף? ובבקשה אולי דברים יותר זולים כי אולי אני שם 2 כרטיסי מסך HD 4870 ואני רוצה להגיע עד 4.5-4.8 והלוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L זה אותו דבר כמו? GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E הינה האתר ksp . co . il תודה.
-
- 12 תגובות
- 857 צפיות
-
-
המחשב הוא לצורכי משחקים כמו GTA4 CRYSYS וכאלה חדשים... לצורכי צפיה בסרטים לפעמים... וגם אני צריך שיהיה מחשב חזק ומהיר שאני אוכל להפעיל כמה דברים בו זמנית ושיעבדו טוב...(למשל להפעיל אימיול ושאני אוכל לשחק בו זמנית בלי תקיעות) מעבד Intel Core i7-920 Box ¤1642 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7-920 לוח אם ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP ¤1110 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31210 כונן קשיח Samsung HD103UJ 1000GB SATA2 32MB ¤624 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103UJ זיכרון Corsair DDR2 4096MB (2048MBx2) 800MHz CL 4-4-4-12 DHX ¤427 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C4G6400C4H כרטיס גרפי Asus nVIDIA GeForce 9800GTX+ 512MB DDR…
-
- 12 תגובות
- 906 צפיות
-
-
אם מסגרת התקציב לחוצה אשמח אם תציינו על מה לשים את הדגש ומה גמיש וניתן לשדרוג / הוספה בעתיד
-
- 12 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שבוע טוב!! אנחנו מעוניינים לקנות מחשב חדש הביתה, המחשב מיועד לאחותי (בת 17), בגדול? הדרישות הוא שהוא 'יעבוד מהר', והכוונה גם בעתיד. אין שום תכונים להריץ עליו משחקים כבדים, או אפילו תוכנות, לכל היותר אני מאמין פוטושופ... בגדול לשימושי אופיס ואינטרנט. המחשב אמור להחזיק לתקופה ארוכה (עד לפני בערך שנה היא עדיין השתמשה עם פנטיום 3-450)... פשוט הוא שווק חיים.... אז השאלה כרגע מה לקנות לה? חבר של אבא שלי נתן לנו מפרט של מחשב יד שניה 'משופץ' כמו שהוא מגדיר (בן אדם אמין...). ובנוסף קיבלנו הצעת מחשב מחנות אמינה נוספת שאנחנו מכירים, ונשמח לשמוע גם את עצתכם... ובכן, ההצעה לגבי מחשב יד שניה: Asus P5GZ-MX intel 775 6 USB Intel Box Dual core d3 1.5 GB DDR2 - לא ידוע כמה מגה הרץ או חברה,…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Windows Vista Ultimate ומחשב נייד של DELL, כאשר מכניסים התקן כלשהו ב USB, כגון Disk On Key, דיסק קשיח נייד חיצוני וכו', הוא עובד מצויין. אך כאשר רוצים לנתק אותו, בוחרים להפסיק את ההתקן, מקבלים את האישור שכעת בטוח לנתק את ההתקן, אבל ההתקן עדיין פועל ! ממש מרגישים (ושומעים) שהדיסק הקשיח (למשל) עדיין פועל. (עד אשר מכבים את המחשב) מישהו יודע מה הפתרון ?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא עד 3000 ש"ח עדיף בתשלומים ללא ריבית. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר משחקי אסטרטגיה (אבל שתיהיה לי אפשרות לשחק במשחקים כבדים אם אני ירצה) וגם למטרות צפייה בסרטים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כן אני צריך את כל הציוד ההקפי אבל את זה בבקשה לא לכלול במפרט את זה כבר אני יקנה אחר כך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך קו…
-
- 12 תגובות
- 769 צפיות
-
-
בעקרון המטרה של הHTPC היא אך ורק לראות סרטי 720P בעיקר (אולי 1080 בעתיד) על הטלוויזיה (LCD 42"), לכן אין לי צורך בכרטיס טלוויזיה (ובכל מקרה זה משהו שתמיד אפשר להוסיף) או בכ.מסך ומעבד מטורף כדי להריץ משחקים... חשוב לי שהמארז ייראה נורמלי בסלון ויהיה שקט במידה מספקת בשביל לראות סרט כמו בן אדם. חובה שלכ.מסך תיהיה יציאת HDMI. אני חושב שG31, E5200 וGEFORCE 8400 יעשו את העבודה לא? חבר שלי אמר לי שיש לוחות אם עם כרטיס מסך מובנה של ATI שתומך גם בהעברת סאונד בHDMI... יש דברים כאלו? כי אם כן זה יתרון גדול. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי מעוניין לקנות מפרט מחשב הולך לשמש לסרטים ומשחקים בתקציב 1500 עד 1950 שקלים. חשוב מאוד שיהיה באיזור חיפה והקריות עדיפות www.ksp.co.il . אין צורך בציוד היקפי מעוניין במחשב עצמו בלבד. תודה רבה לכל העוזרים מראש. יום טוב ושבת שלום.
-
- 12 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב בתקציב 2000 ש"ח. המחשב מיועד לגלישה, סרטים וגם כמה משחקים - לא נראה OC. אני חשבתי ללכת כבר על מערכת Quad Core. אני מתלבט נורא איפה לבצע הרכישה - חנות עם נגישות (לא שיהיה בחור נידח), אחריות, מקצועיות ושירות טוב. מה ממליצים לי? יש לי מפרט מאייבורי: Processor: Intel Quad Q8200 Mobo: GA-EP45-UD3L Gigabyte HD: Samsung 500Gb SATA II Memory: Kingston 2GB CArd Graphics: Point of View nVIDIA Geforce 9300GS 512MB PCIe יצא בסביבות ה-2200 ש"ח את הכרטיס מסך חשבתי להחליף ל- ZOTAC 9600GT - כדאי? מה אתם אומרים על המפרט? תודה, מיסי
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
E6400 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400-led-200.htm T400 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=796 יתרונות E6400: מסך לד חסרונות: בניה\סוללה פחותים, משתמשים שמדווחים על כ.מסך מתחמם יתרונות T400: חסין מים, כ.מסך SWITCHABLE, בטריה, אמור להיות גם כ.רשת בתקן N חסרונות: מסך CCFL איך הבנייה של E6400? יש מצב שמתקרבת לשל LENOVO? אני צריך משהו עמיד שלא יימחץ לי בתיק או ייהרס מניוד גבוה ואיך המסך של T400 שהוא לא לד? - זה השיקול היחיד שמונע ממני לקנות אותו מחר בבוקר, כי אני מתכנן לראות בו הרבה סדרות וסרטים ואני לא יודע איך המסך...
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לוח אם שבו 1 חריץ הרחבה PCI Express ולפחות 2 חריצי הרחבה PCI רגילים הלוח צריך לתמוך גם ב -DDR2 רגיל וגם DDR3 עבור שדרוג עתידי. במחשב יותקן 2GB של זיכרון RAM מסוג DDR2 בתדר 1066MHZ חובה שהיה RAID חומרה מובנה בלוח שתומך ב 0.1 לפחות. כרטיס מסך עםעם 2 יציאות DVI. (יכול להיות מובנה בלוח או חיצוני ). כ. רשת 1000 MB למחשב מחובר מסך 19 אינטש בחיבור DVI ---(מה בא טוב כאן ) אין מגבלות תקציב,אבל צריך להיות ריאלי
-
- 12 תגובות
- 991 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? אשראי ב 7500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מקדלת ועכבר עם חוט. ורמקולים טובים לא יותר מ 400 ש"ח. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? שיהיה חברות איכותיות וטובות 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ו…
-
- 12 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם, מצ"ב מפרט מחשב שאני מעוניין לקנות. עקרונית השימושים היחידים שלי במחשב זה שימושים משרדיים יותר אבל במחשב עצמו יהיו הרבה שירים. צריך מחשב שיחזיק הרבה שירים , תוכנות וכל שאר הדברים זה שימושים סטנדרטים -משרדים. מעבד Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz לוח אם לוח מותג Asus דגם P5KPL-CM צ'יפסט G31 כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 דיסק קשיח Hitachi 250GB SATA II 7200RPM זיכרון פנימי Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR II 800MHz כרטיס מסך כלול: Intel GMA X3100 (OB) UPTO 384MB כונן אופטי / קורא כרטיסי זיכרון צורב LG / Optiarc / Samsung X22 SATA DVD מה דעתכם? תודה
-
- 12 תגובות
- 887 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לקניה מחו"ל, ואחת האופציות הכי מוצלחות כרגע היא הMSI GT725. מצאתי שIvory הם היבואניים הרשמיים של MSI בארץ (נראה גם שהם החנות היחידה שמוכרת מחשבים שלהם... ) והתקשרתי כדי לשאול איך הם יתיחסו למחשב שלא נקנה אצלם. חזר אלי (די מהר) נציג כלשהו ואמר שהם יטפלו במחשב שנקנה בחו"ל עם הצגה של קבלה במסגרת האחריות. אני רואה שהם לא מופיעים בסטיקי של היבוא האישי, אז אני שואל - האם כדאי לסמוך על זה? למישהו יש נסיון?
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
בס"ד יש לי חבר שפיץ במחשבים אמרתי שיארגן לי מחשב, זה המפרט : לוח אם של GIGABYTE מעבד INTEL CORE 2 DUO E4500 כרטיס מסך GEFORCE7 מארז שחור עם ספק 500W זכרון DDR2 במהירות 800MHZ נפח 1GB ארד-דיסק 80GB צורב DVD של סמסונג במהירות 22X מסך 20" רחב של LG סט מקלדת + עכבר של GIGABYTE 2100 ש"ח שאלתי היא , האם יחסית למפרט מחשב המחיר הזה שווה ? נ.ב המחשב מיועד לילדה בת12 והחלקים חדשים.
-
- 12 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אני חייב להודות לפורום הנפלא הזה שעזר לי להרכיב את רובו. מספר שאלות:1)המארז יכיל את כל החלקים בלי בעיה? הוא לא קטן מידי נכון? חח 2)המאוורר ocz Vendetta טוב? או שרצוי לקנות פריזר 7 פרו בKSP ולהתקין לבד,אחרי שאקבל את המחשב? [הרכבה בחנות, עם המאוורר המקורי של INTEL שפשוט אחליף בעצמי לפריזר 7 פרו.] 3)אני מתכנן לעשות OC בינוני ומעלה [רוצה להגיע ל3.7GHZ בערך] למעבד. הלוח אם לא יגביל אותי? או שרצוי לוח איכותי יותר בעל P43 או משהו? תודה רבה את המפרט אני קונה מFoxPc Intel® Pentium® Dual-Core E5200 2.5GHZ BOX LGA775, יחידות 1 ¤359 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1380 G.Skill DDR2 4096MB 1000MHZ 2GX2 Dual Channel Kit CL5, יחידות 1 ¤250 http://www.foxpc.co.il/product.as…
-
- 12 תגובות
- 782 צפיות
-
-
היי - המחשב הוא בשביל חבר בתקציב 3.5K עם אפשרות לחריגה -קלה-(100-200) מטרת המחשב היא משחקים - בינוני-כבד - צפיית סרטים וכללי - בעקרון הוא לא משחק הרבה משחקים ובעיקר לא כאלו כבדים- בעקרון אפשר להגיד שכל משחק שיוצא עכשיו הוא משחק כבד? : החלטנו ללכת על מסך 22 אינץ של Samsung כי זה טוב והכי זול משאר החברות - וכן - גם אם זה לא למשחקים (גם אם כן,לא ישחק רזולוציה הכי גבוהה) עדיין הוא רוצה מס7ך כזה אממ כרגע לא OC אולי בהמשך - בכל זאת עדיף- אם כן או לא עדיף קירור למעבד בסביבות 100 שח בעקרון אני אישית מעדיף 4 ליבות כלשהוא או את ה e8400 - אני רואה שה 5200 עדיין מופיע בהבה מפרטים זולים עד 3 - האם זה יהיה חזק עדיין? הרכבתי 4 מפרטים מ4 חנויות שונות - תמליצו מה הכי כדאי או מה כדאי …
-
- 12 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אני מחפש לרכוש מחשב לעבודה אינטנסיבית במגוון של משימות לכן רצוי שיהיה בנוי למולטי טסקינג. אני עובד קצת בעריכת וידאו, קצת פוטושופ, קצת משחקים, קצת סרטים וביקצר הכל מהכל אני מבקש מפרט מבוסס אינטל ללא מסך וללא צורב. שיהיה מארז שקט והרבה מקום בכונן. הרבה תודה למגיבים.
-
- 12 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום יש לי נייד מסדרת HP DV6500 לייתר דיוק DV6256EA לפי המפרט הוא תומך בעד 4 גיגה זכרון פנימי שידרגתי אותו ל4 גיגה (2X2G) כעת כשאני עושה מאפיינים על המחשב שלי אכן רשום 4G אך שאני נכנס לdxdiag דרך RUN, רשום רק 3 מה הבעיה?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-