עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%97%d7%a8-%d7%99%d7%94%d7%99%d7%95-%d7%96%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%a8-%d7%9e%d7%90%d7%99-%d7%a4/

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק במידת הצורך עד 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו כתחביב כולל HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנת אדיוס-פרו (כרגע בגירסה 5.5) - שימוש כמעט כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ברשותי 2 מסכי סמסונג 19, 22 אינץ וטלויזיית מוניטור 32 אינץ - של "מץ". איני יודע מה…

• 42 תגובות
    • 7.8k צפיות
  3. Started by Lital Laufgas,

אחרי הרבה זמן של התלבטויות ורכישץ חשב Lenovo u430 שהתגלה כאסון רכשתי עכשיו Dell 3340. בימים הקרובים אחרי שימוש אעלה ביקורת חובבנית למתעניינים.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by elixvx,

בכמה לדעתם אני יכול למכור את המפרט הבא: Phenom II x4 Quad-Core 940 | - מעבד כרטיס מסך: ASUS GTX 650 (שנקנה לאחר שכרטיס המסך הקודם GTX 260 נשרף...) GIGABYTE MA770-UD3 | DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ - לוח אם Freezer 64 Pro - קירור | Corsair VX 550W - ספק | CoolerMaster CM 690 Black - מארז. ו-2 HDD אחד בגדול של 500 ג'יגה ואחד בגודל של 1TB. צורב DVD של LG. (מועניין להיפטר ממנו לצורך מעבר למחשב נייד כנראה) מקווה שלא שחכתי שום רכיב. תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז כן אבל אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ו שימוש מקיף.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות אדובי למיניהן.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Gta -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך סטנדרטי 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …

• 0 תגובות
    • 744 צפיות
  6. Started by Rockstatement10,

יש נייד DELL XPS 15Z שהיו בו מלא וירוסים אז פירמטתי אותו והוא די ישן אבל עם חומרה חזקה. בקיצור אחרי הפרמוט המחשב מאוד איטי, וניסיתי לפרמט פעמיים וגם להתקין את כל הדרייברים והוא זוחל. מה גם שהמחשב משמיע צפצופים ותקתוקים שאני חושב שמגיעים מהקשיח אבל אני לא בטוח כי עשיתי בדיקות והקשיח תקין.. יש לכם רעיונות?

7. Started by מתחכם,

השאלה בקצרה תקציב- 1000-1500. ניתן לחריגה עד 3K, אבל רצוי בגיזרת ה1K (בעיקר כיון שאינני רואה סיבה טובה להשקיע יותר מהנדרש לצרכיי, כאשר המוצר פג תוקף במקרה הטוב אחרי כ-5 שנים) שימוש- אופיס (99% וורד, בעתיד הקרוב תיתכן נגיסה לטובת פאוור פוינט, ועדיין הוורד יהיה מרכזי מאוד), PDF, אינטרנט (מרובה כרטיסיות). בשעות הפנאי ישמש גם לצפייה בסרטים אך האיכות פחות חשובה כאן, העיקר המהירות. דרישות מרכזיות- מהירות: התעוררות מהירה, ותגובה מהירה בשלב העירנות. יתרונות לנוחות: בהקלדה, בזמן סוללה, בחימום. יד שניה- אפשרי. שאר התוספות- לא ממש מעלות ולא מורידות (משקל, מסך מגע, חיבורים ועוד) האופציות שבחנתי לאחרונה: thinkpad t410- קסם לי הנוחות (שיש לה מועדון מעריצים) והעובדה שזה דגם שיועד במ…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Skipper,

היי כולם, יש לי כרגע בלפטופ 2*2gb ram. אם אני אחליף סטיק אחד ב4 אני אקבל 6? או לחילופין אני אחליף אחד ב8 יהיה לי 10gb ראם? יש לי מערכת הפעלה 64 ביט

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. התקציב עד כ1500ש"ח, בתקווה למצוא מבצע מוצלח בחו"ל בבלאק פריידי. הדרישות מסודרות לפי חשיבות- -איכות כתיבה בעזרת עט ייעודי -זמן סוללה בנתיים המועמד הראוי היחיד הוא הATIV Smart PC Pro של חברת Samsung. אשמח לשמוע הצעות נוספות. תודה, בז'נגלו.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  10. שלום אני מעוניין לקנות מחשב חזק (לא למשחקים), השימוש העיקרי הוא לתכנות שזה כולל הרצה של תוכנות כבדות במקביל ואמולטורים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל (עדיף עד 4K) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual sudio, eclipse. שימוש תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת פשוטה ונוחה להקלדה מרובה (אם זולה עדיף אלחוטי). לא חובה. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. …

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  11. בגדול בבית יש לי מחשב נייח חזק ככה שאם אני אצטרך לעשות דברים כבדים ממש יש לי איפה ומכאן באה ההתלבטות אם לקחת מעבד בעל סיומת M או U אני יודע שאם אלך על מעבד U יהיה אפשר לקבל משקל נמוך משמעותית. וההתלבטות אם מעבדי הU מספיק חזקים להתמודדות עם תכנות קל יותר ביום יום. בכללי היית שמח לאתר טוב להשוואת מחשבים בעל אפשרויות רבות לסינון כדי לבחור את המחשב המתאים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות(matlab,c,vhdl), צפיה בסרטים(יחובר לטלויזיה) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?13.3-15.6 מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים ב…

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by 3rr0r,

אהלן חברה אפתח ואומר שאני כותב מהפלאפון לכן העריכה פה תיהיה קצת נוקשה. בכל מקרה דרוש מחשב גיימיניג עד 4K ללא ציוד היקפי וללא כונן קשיח(יש ברשותי WD 1TB data 3) 1. מה התקציב המקסימאלי?4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוךךך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע ה רזולוציות אמורות להיות 720p וגם1680x1050 -לא…

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  13. שלום לחברי/ות הפורום, אני פונה לחברי/ות הפורום בטופס מקוצר בכיתוב טקסט בן 2 דפים לעומת הדיון הארוך בן ה - 5 דפים בבקשה לרכישת מחשב שולחני לצרכים שיופעים בהמשך הטקסט מרשת מחשבים אמינה בישראל. טופס לבקשת רכישת מחשב שולחני 1. תקציב הצרכן: תקציב מקסימאלי: 5,000 שקלים | חריגה מקסימאלית: 1,500 שקלים | סה"כ: 6,500 שקלים. האם לנצל את כל תקציבי ו/או לנסות לחסוך? להשתדל לא לחרוג מהתקציב המקסימאלי (5,000ׂ). כמו כן, לנסות לחסוך כמה שיותר. 2. שימושיי: גיימינג כבד | עבודה משרדית | עריכה גראפית | תכנות וגלישה באינטרנט. המחשב מיועד לגיימינג והם: Far Cry 4, Games For CryEngine 3, Games For Frostbite Engine 3, Nex…

14. Started by yakirsh4,

. מה התקציב המקסימאלי?1200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את התקציב אפשר לנצל את החריגה רק אם היא ממש כדאית ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD אינטרנט ומשחקים בסיסיים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Sargon,

מה המחשב(לא יד שניה) הכי זול שאני יכול לקנות בשביל לבנות ארקייד בסלון? אני מעוניין לקנות ארבעה סטיקים של XARCADE שעכשיו במבצע BLACK FRIDAY. http://www.xgaming.com/store/arcade-joysticks-and-game-controllers/product/x-arcade-solo-joystick/ רציתי לחבר אותם לOUYA שלי אבל הOUYA קצת מעפן. בקצרה אני צריך מחשב לסלון, לחבר לטלווזיה 1080p כדי שאוכל לשחק משחקי אמולטור על המחשב הזה עם ארבעה סטיקים של XARCADE. יש גם לXARCADE חבילה של איזה כמה מאות משחקים שאפשר לקנות אז רצוי לעבוד עם החבילה הזו במקום להוריד רומים לא חוקיים. רצוי גם שהמחשב הנייח לסלון לא יהיה בגודל של DESKTOP רגיל אלא יותר קומפקטי כמו ה NUC למשל. יש לכם המלצה למחשב כזה זול שאפשר לחבר לטלווזיה בסלון, לחבר ארבעה XARCADES…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by db1188,

שלום, אני מחפש מחשב נייד ולהלן הפירוט: * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות ותכנות. גם סרטים. * גודל המסך? 14 אינץ'. לא חשוב מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? לא קריטי. 1366X768 זה בסדר גמור. * משקל רצוי? עד 2.2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יותר משעתיים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 128G * כונן אופטי? אין צורך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן וזמינה לאיסוף והחזרה מבית הלקוח. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מעדיף DELL או LENOVO * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אין שום צורך במסך מגע. 8G RAM, מעבד I5 לפחות, מהירות מעבד טובה. דגם שאין לו בעיות ידועות בקישוריו…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by harap,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לבית עם מסך גדול יחסית.השימושים בעיקר אנטרנט, תכנות וסרטים. חשבתי על הדגם הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10085 מה אתם אומרים? או שיש הצעות יותר משתלמות? תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. היי, אני מתחיל שנה ב' בלימודי הנדסת תוכנה, יש לי כיום כ-3 שנים לפטופ לנובו G570 עם מעבר B940 Dual Core. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תכנות (VS, Eclipse), משחקי רשת בעיקר MuOnline שירוץ במחשב 24\7 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 יש עדיפות למאט אך ממש לא חובה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD 1366x768 מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר …

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. אהלן, אני צריך לרכוש שני מחשבים לעבודה בנוסף למחשב חדש הביתה. אני מאיזור תל אביב - אך יש עדיפות להזמנה מ-TMS (מאוד מרוצה מהשירות). מחשבים לעבודה: תקציב - 2000 ש"ח. שימושים - עבודה משרדית נטו (אופיס, אינטרנט). ציוד היקפי - מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. שקט - לא קריטי. מערכת הפעלה - ללא. הערות: אין צורך ביותר מ-500 ג'יגה איחסון... מחשב לבית: תקציב - 2500 ש"ח שימושים - עבודה משרדית + משחקים קלילים. ציוד היקפי - ללא (המסך הוא dell 2007fp). שקט - חשוב. מערכת הפעלה - ללא. הערות נוספות: כונן SSD קטן למערכת ההפעלה (שאר האחסון ע"ב כונן קיים), חשוב לשמור על אפשרות שדרוג של כרטיס המסך במידה ויעלה הצורך למשחקים כבדים יותר, בנוסף לתמיכה ב-Sata3 במידה ומשדרג את הכונן הקיים. (חשבתי על מ…

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by bhctksu,

שלום, ברצוני לקנות מחשב חדש לאחר שהמחשב הנוכחי הישן החל לעשות המון בעיות. אני לא בקיא יותר מדי במפרטים אך לאחר קריאה מעמיקה בפורום (באמת פורום מעולה) גיבשתי מפרט וברצוני לקבל עליו חוות דעת. בנוסף מצורף שאלון שעניתי עליו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , סרטי 1080P , תוכנת שרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Autocad 2015 (פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA 2015 , Fo…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. שלום , אשמח לקבל הצעה למפרט למחשב הכי מהיר שאני יכול לעבודה משרדית. 1. התקציב: 2,500 ₪, עדיף לא לחרוג 2. שימושים: עבודה משרדית, תוכנות עיקריות: מיקרוסופט אופיס (כבד), אדובי פיירוורקס (כבד) תוכנות פוטושופ ועריכה של סרטונים (קליל) 3. ציוד הקפי: אין צורך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 ? 5 עדיף שקט כמה שיותר בתקציב הרלווונטי (אם השקט לא משמעותי במחיר אז 8) 6. אוברקלוק: לא מתוכנן 7. מערכת הפעלה: אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. (אזור השרון). 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? היום - מחר. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כמה שיותר מהיר (כמובן ביחס לתקציב). 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא אתנגד - א…

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  22. Started by normanush,

שלום רב, אני מעוניין להזמין את החלקנים הנ"ל, יש לי כבר ספק , מארז ועוד 8 גיגה זיכרון. אשמח לשמוע תגובתכם בנושא... התקציב הוא עד 3.5 - מקסימום 4.

• 5 תגובות
    • 905 צפיות
  23. אקדים ואומר שאין לי מושג במחשבים (בקושי יודע מזה SSD או זיכרון פנימי וכו'). אני מחפש מחשב לשימוש משרדי בלבד, מחפש מחשב שיידע להפעיל במקביל כמה קבצי אופיס (בעיקר וורד) וגלישה באינטרנט. רוב המסמכים עליהם אני עובד נשמרים בכונן חיצוני, חלק מועט מהמסכים נשמרים על המחשב עצמו. אין לי צורך בגרפיקה או תוכנות פוטושופ. לא מתכוון לראות סרטים או לשחק משחקים במחשב. מחפש מחשב טוב אבל במחיר סביר - עד 2,000 ש"ח. מסך מחשב+מקלדת+עכבר כבר יש לי. ווינדוס 7 ואופיס גם כן יש לי כבר. אשמח לקבל המלצה על מפרט/מחשב יחד עם מחיר משוער ואיפה אפשר/כדאי לקנות את אותו מחשב. אקדים ואומר תודה.

• 3 תגובות
    • 871 צפיות
  24. Started by guyskr,

שלום לכם, חבר טוב שלי רוצה לקנות מחשב חדש. הסיבה לכך היא שהמחשב הישן שלו (i3 עם 4 ראם) כבר איטי מידי עבורו. המחשב יהיה מחובר למסך טלוויזיה גדול, אבל ישמש גם לשימוש כללי בנוסף לצפייה בסרטים. במשחקים הוא לא ממש משחק. חשוב לו שהמחשב יהיה יחסית שקט, וקטן. התקציב גמיש (אפשר להגיע עד 4000 אם ממש חשוב). בניתי עבורו את הפרט הבא: [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]30876[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray‎[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]22112[/TD] [TD=bgc…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. * תקציב גמיש * חייב להיות נייד, קל וקטן. ככל האפשר (10-12 אינטש, עדיף פחות מ-1 קילו). * מקלדת סבירה, עדיף כזו שאפשר לנתק. * חיבור VGA רצוי מאוד אבל ברור לי שזו בעיה בדגמים האלה - יש מתאם HDMI-VGA שיתאים (לחיבור מקרנים ישנים)? * חייב SSD או לפחות אפשרות להחליף ל-SSD * מעבד ראוי לשמו (לא ATOM) ולפחות 4G זיכרון בינתיים שמתי עיין על ה-Samsung ATIV Tab 7 XE700T1C http://goo.gl/IscIie עם מסך FHD IPS וה-S-PEN כבונוס. תודה!

• 24 תגובות
    • 7.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים