ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! במסגרת מבצעי Black Friday ב-TMS אני שוקל לשדרג קצת את המחשב שלי. בהתחלה רציתי להוסיף את ה-GTX 750Ti, אבל חבר אמר שה-GTX 670 יותר טוב. בבדיקות, התברר כי אכן ה-670 יותר טוב מה-750, אבל אינו תואם ללוח אם שלי, לכן כנראה שאצטרך גם לשדרג את לוח האם שלי. אבקש את העזרה שלכם בבחירת כרטיס מסך שיעזור לי בהרצת משחקי FPS (באטלפילד, ביושוק, אססינס קריד, וגם COH למרות שהוא לא FPS), עם לוח אם שתואם לו, ואולי אפילו נוסיף מעבד אם יש צורך - עדיף מאוד במסגרת המבצעים שיש ל-TMS על לוחות אם וכרטיסי מסך. אין לי רצון לבצע השקעה גדולה מאוד, ואני חושב ש-1,500 יהיו מספיק בשביל שלושת הרכיבים (אם באמת נצטרך את שלושתם). על כל מקרה שלא יהיה, צירפתי את המפרט הנוכחי שלי. תודה מראש!
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מדובר במחשב נייד ASUS U31SD-DH31. מפרט: Intel Core i3-2310M Dual-Core 2.1GHz NVIDIA GeForce GT 520M 1GB Graphics 8GB of DDR3 RAM HDD HITACHI 640GB 5400RPM אני חווה איטיות בעיקר בפתיחת תוכנות, לפתוח WORD\POWER POINT לוקח לו דקה+, כאשר ישנם מספר טאבים פתוחים בכרום (נניח 10-20) לפעמים הוא נתקע לכמה שניות-חצי דקה ומשתחרר. אני רוצה לדעת האם המעבד כל כך חלש? כי הוא מגיע הרבה פעמים ל-100%. או שהאם המגבלה של האיטיות נובעת מהדיסק הקשיח? אני פשוט רוצה לשפר את המהירות תגובה של המחשב, ואם מדובר בדיסק קשיח אולי משתלם לי להחליף. מדובר במחשב 13.3'', האם זהו דיסק קשיח סטדנרטי בגודל 2.5''? ואם אני אחליף לדיסק קשיח 7400RPM ארגיש בהבדל משמעותי? או שרק אם אעבור לדיסק של SSD? תודה לכם.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן! אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי שנקנה לפני שנתיים וחצי. הריכוז יהיה סביב כרטיס המסך והזיכרון לדעתי, וכמובן שחוות דעת נוספות יתקבלו בברכה! התוכנית היא לרכב על המבצעים של הBF במידה והם משתלמים. המפרט הנוכחי שלי: [TABLE=width: 500, align: right] [TR] [TD=align: left]Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Arctic Freezer 13 CPU Fan[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]GIGABYTE P67A-D3-B3 s1155, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Kingston SSD 120GB SATA3[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA I…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב קל ופשוט בגודל 11.6" יש לו 2 מטרות: Office אינטרנט תקציב עד 2500 שקל אין דרישות לביצועים או רכיבים שיהיה כמה שיותר קל, עדיף 1 קג, ושיהיה מסוגל לעמוד בהרצת office ודפדפן. מצטער שזה לא בפורמט הנכון, אני רושם מהטלפון. ואני מוכן לחכות עד אמצע סוף דצמבר אם יש טעם
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים ואינטרנט * גודל המסך? כמעט וסגור על 15 אינץ' * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שיהיה יחסית מהיר. * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תקציב לא מהווה בעיה.. התחלתי ללמוד הנדסה במכללה, חוזר כל יום הביתה. לפי מה ששאלתי סטודנטים בשנה ג' הם אמרו לי שאין צורך להביא את המחשב למכללה. מכאן בחירתי במסך 15 אינץ'. מה גם שזה הולך להיות המח…
-
- 30 תגובות
- 8.3k צפיות
-
-
הבן הקטן קילף לי מקשים. יעל פתרונות רוצים 370 ₪ על מקלדת חדשה. יש פתרון יותר זול?
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי שנקנה לפני חמש שנים. בעיקר מעוניין בשדרוג של הזיכרון ושל ההארד דיסק, אבל אשמח לקבל חוות דעת למקרה וכדאי לשדרג רכיב נוסף. המפרט הנוכחי שלי: [TABLE=class: cms_table, width: 500, align: right] [TR] [TD=align: left]Core i7 920 2.66GHZ 8MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]3x2048GB 1333MHZ DDR3[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Western Digital 1000 / 7200RPM SATA3 16MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Asus P6T Deluxe[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]CoolerMaster HAF 932[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Dell 24 2408 WFP[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Antec high current gamer 750W [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]ATI Radeon …
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
לכל צוות המומחים הנהדרים כאן! אחי לא מבין כלום במחשבים, ורוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותו אך ורק לגיימינג. הוא לא מחפש דווקא את המחשב הכי מדהים בשכונה, אלא משהו חזק, ובעיקר- אמין! הוא לא הבן אדם שידע לפתור לבד תקלות, ולכן המחשב צריך להיות מ"בית טוב". * מטרות המחשב? משחקים. לאו דווקא הכי חדשים. * גודל המסך? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? קל. ככה שלא ישבור לו את הברכיים... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB-1TB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה. העיקר אחריות שידועה כאמינ…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לא לחסוך להשים את כל מה שהכי שווה בסכום שביקשתי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אפשר לחרוג עד 500 שקל זאת אומרת עד 4000 שקל במידה וה500 שקל האלה ישפרו בצורה משמעותית את המפרט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים: א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מחשב מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 Far cry 4 COD Crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).לא יודע -לאילו הגדרות גר…
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
לוח אם intel z97 כונן קשיח ssd 64 GB כונן קשיח wd black 1000gp זיכרונות GB transcend 8 כרטיס מסך radeon r9 285x מעבד intel core i5 760 ספק 650w huntkey למבינים בלבד.. איך המפרט מחשב הזה בשביל משחקים כבדים? (GTA V League of legends Far cry 4 BF4 COD etc)במשך הרבה שעות כל יום תודה מראש
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
דגש על- אמינות ועמידות לאורך זמן. נוחות. שיהיה מהיר. חיי סוללה ארוכים. אין צורך במסך גדול במיוחד. תודה מראש, אביב.
-
- 11 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לעשות שרת וריטואליזציה ל-SOHO. בגדול יריץ עד כ-5 עותקים של וינדוס XP (כל אחד מהם עובד בעיקר באקסל, קצת דוס ואוטלוק ותוכנות בסיסיות), בנוסף אינסטס של שרת גיבוי (הגיבוי עצמו מתבצע למחשב אחר). בעתיד ייתכן גם אולי שרתון לדואר אלקטרוני. מבחינת מערכת הפעלה לבסיס, אני חושב שאני אלך על centos (או אולי אובונטו, אבל נראה לי centos טוב יותר), ותוכנת וירטואליזציה אני אלך כנראה על virtualbox (אם יש יתרון לגירסא החינמית של vmware במקרה של כל כך מעט שרתים אשמח לדעת). כעקרון דרישות הביצועים די נמוכות, אז חשבתי על המפרט הבא - מעבד i7. לוח אם Z97 תומך עד 32 גיגה ראם ורשת גיגה ביט, וגם תומך RAID. 2x8 גיגה זיכרון (בעתיד יורחב עם התגברות הדרישה, אני מודע שזה יחסית גבולי …
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים רבי מכר כגון: COD AW ,ACU -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ' 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
תקציב: 5000 מתי מתוכננת הרכישה: החודש כשיש את כל המבצעים או חודש הבא בסמוך לקריסמס מהארץ או מחו"ל: רצוי מהארץ אך אם יש אתר אמין מחו"ל אין לי בעיה יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: שנה מינימום ואם יש אחריות בין לאומית זה מעולה חברת המחשב הניד המועדפת: תמליצו אתם מערכת הפעלה מועדפת: תמליצו אתם מערכת הפעלה כחלק מהתקציב: תמליצו אתם למרות שאני גם מסוגל להשיג בעצמי גודל כונן קשיח מועדף: כמה שיותר יותר טוב, לא? תדירות שינוי מיקום המחשב: (כמה פעמים תקחו את המחשב ממקום למקום? יומי זמן סוללה רצוי: כמה שיותר גודל הצג: כמה שיותר וכמובן בשביל שיהיה נוח לעבוד ולשחק איתו צבע המחשב הרצוי: משהו על גוון של כחול אבל אני עם ראש פתוח אפשרויות נוספות במחשב: תמליצו אתם אין לי ממש רעיונו…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לראות תבצועים אם המעבד הזה להגיע ל5.6GHZ לפחות הוא הגיע ל4.6 אם סטוק קולר 1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רוב המשחקים בשוק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לנער בחטיבה שכרגע השימוש העיקרי הוא גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.התחילה התעניינות בכל מיני משחקים אבל אין כוונה (לפחות כרגע) להשקיע במפרט רציני. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתוכנן להרכש מסך 23-24 FHD (מחוץ לתקציב של המחשב) -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 1 תגובה
- 951 צפיות
-
-
היי חברה, אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש, בתקציב של 4500 ש"ח, אם אפשרות לחרוג עד 5000. * מטרות המחשב? בעיקר למשחקים, אולי קצת לתכנות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? הגודל לא קריטי במיוחד, הבנתי שמסך מאט עדיף להרבה משחקים וסרטים אז אני מניח שמאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). עדיף כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין. * משקל רצוי? לא קריטי בכלל, מבחינתי שישקול 20 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא נדרש זמן סוללה מיוחד, מה שסטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות ל-HDMI * Bluetooth? לא מחייב בכלל, אבל תמי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%97%d7%a8-%d7%99%d7%94%d7%99%d7%95-%d7%96%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%a8-%d7%9e%d7%90%d7%99-%d7%a4/
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק במידת הצורך עד 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו כתחביב כולל HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנת אדיוס-פרו (כרגע בגירסה 5.5) - שימוש כמעט כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ברשותי 2 מסכי סמסונג 19, 22 אינץ וטלויזיית מוניטור 32 אינץ - של "מץ". איני יודע מה…
-
- 42 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
אחרי הרבה זמן של התלבטויות ורכישץ חשב Lenovo u430 שהתגלה כאסון רכשתי עכשיו Dell 3340. בימים הקרובים אחרי שימוש אעלה ביקורת חובבנית למתעניינים.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בכמה לדעתם אני יכול למכור את המפרט הבא: Phenom II x4 Quad-Core 940 | - מעבד כרטיס מסך: ASUS GTX 650 (שנקנה לאחר שכרטיס המסך הקודם GTX 260 נשרף...) GIGABYTE MA770-UD3 | DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ - לוח אם Freezer 64 Pro - קירור | Corsair VX 550W - ספק | CoolerMaster CM 690 Black - מארז. ו-2 HDD אחד בגדול של 500 ג'יגה ואחד בגודל של 1TB. צורב DVD של LG. (מועניין להיפטר ממנו לצורך מעבר למחשב נייד כנראה) מקווה שלא שחכתי שום רכיב. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז כן אבל אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ו שימוש מקיף.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות אדובי למיניהן.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Gta -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך סטנדרטי 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 0 תגובות
- 750 צפיות
-
-
יש נייד DELL XPS 15Z שהיו בו מלא וירוסים אז פירמטתי אותו והוא די ישן אבל עם חומרה חזקה. בקיצור אחרי הפרמוט המחשב מאוד איטי, וניסיתי לפרמט פעמיים וגם להתקין את כל הדרייברים והוא זוחל. מה גם שהמחשב משמיע צפצופים ותקתוקים שאני חושב שמגיעים מהקשיח אבל אני לא בטוח כי עשיתי בדיקות והקשיח תקין.. יש לכם רעיונות?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השאלה בקצרה תקציב- 1000-1500. ניתן לחריגה עד 3K, אבל רצוי בגיזרת ה1K (בעיקר כיון שאינני רואה סיבה טובה להשקיע יותר מהנדרש לצרכיי, כאשר המוצר פג תוקף במקרה הטוב אחרי כ-5 שנים) שימוש- אופיס (99% וורד, בעתיד הקרוב תיתכן נגיסה לטובת פאוור פוינט, ועדיין הוורד יהיה מרכזי מאוד), PDF, אינטרנט (מרובה כרטיסיות). בשעות הפנאי ישמש גם לצפייה בסרטים אך האיכות פחות חשובה כאן, העיקר המהירות. דרישות מרכזיות- מהירות: התעוררות מהירה, ותגובה מהירה בשלב העירנות. יתרונות לנוחות: בהקלדה, בזמן סוללה, בחימום. יד שניה- אפשרי. שאר התוספות- לא ממש מעלות ולא מורידות (משקל, מסך מגע, חיבורים ועוד) האופציות שבחנתי לאחרונה: thinkpad t410- קסם לי הנוחות (שיש לה מועדון מעריצים) והעובדה שזה דגם שיועד במ…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי כולם, יש לי כרגע בלפטופ 2*2gb ram. אם אני אחליף סטיק אחד ב4 אני אקבל 6? או לחילופין אני אחליף אחד ב8 יהיה לי 10gb ראם? יש לי מערכת הפעלה 64 ביט
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-