עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, בשעה טובה החלטתי להשתדרג ולקנות מחשב חדש! לצורך העיניין אני מקצה 5K. יא אפשרות לחרוג מעט מהתקציב, אבל עדיף שלא. המחשב ישמש בעיקר למשחקים כבדים, עריכת סאונד כולל הקלטות(שימוש בתוכנות הקלטה כגון קיובייס), עריכת וידאו ותמונות. דברים שבהם אני לא מוכן להתפשר: - מעבד AMD בלבד (אם לא, אז להסביר למה לא כדאי)\ - HDD של WD בלבד, ומינימום 1TB רצוי יותר. -מינימום זיכרון 4GB, אם אפשר 8 אז עדיף.. חשוב להדגיש שברשותי מסך FHD אבל ללא כניסת HDMI. בנוסף אני חייב שהחנות תיהיה בירושלים כדוגמת KSP או משו בסגנון תודה מראש ! אלכס

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי ? 4000 ש"ח . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך ? לנצל . ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב ? 100 ש"ח . 2. מה שימושי המחשב ? גיימינג . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . Far cry 3,BF3,ACR,COD8 . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ,1920X1080 . -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא . 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט ? לא . 5. עד…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by idooo,

שלום , 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סרטים ושימושים רגילים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full hd, מסך 21.5 ומעלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן, מסך רמקולים מקלדת ועכבר. המסך והרמקולים צריכים להיות לבנים (אם עדיף לקנות רמקולים+מקלדת ועכבר ולא באותה חנות גם תופס) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במ…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. Started by yanivtv68,

ביקשתי מחשב לגיימינג עד 4K, לא שקל יותר. זה מה שהציעו לי במגה מחשבים באשקלון: מעבד: Intel Core i5-4570 3.2 GHz 1150 HD לוח אם: GYGABYTE GA-H87M-D3H USB3 DDR3 SATA דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 1TB SATA3 7200RPM זיכרון:KINGSTON Preformance DDR3 8GB 1600MHz כרטיס מסך: GEFORCE GTX 660 2GB DDR5 HDMI 192BIT כרטיס קול: 8 HD CHANNEL Surround sound ON (o/b) כרטיס רשת: GIGABIT LAN 10/100/1000 ETHERNET (o/b) צורב דיוידי: HP DVD-RW X24 DUAL LAYER SATA מארז: TZ-ZAG HERO 29 4USB FRONT 120MMX3 מאוור: ZALMAN FOR 1155 FOR I5 ספק: THERMALTAKE 660WATT יצא בדיוק 4 אלף ש"ח. שווה?

5. Started by tomerna,

מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב משמש ליומיום (אינטרנט ואופיס), בנוסף נעשה בו שימוש לתכנות מזדמן, מידול תלת מימדי(בעיקר solidworks, פרוייקטים קטנים יחסית) ולעריכת תכני HD (יחסית בסיסית מהGOPRO). המחשב לא מיועד למשחקים כלל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו ה…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. בקיצור המחשב צריך לבוא קומפלט כולל מסך דק כמובן 19 אינץ' . המחשב יקנה מאייבורי בב"ש . המחשב בעיקר לצורכי גלישה באינטרנט ומשחקים כמו פיפא ומנג'ר ונבא החדשים . הכי חשוב שהמחשב ירוץ הכי חלק שאפשר .

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום אני מחפש מפרט מחשב חלקי (חלק מהחלקים לוקח מהמחשב הקיים) התקציב שלי זה 10-10.5 אלף שקל המחשב צריך לשמש למשחקים ועבודה גרפית ברמה בינונית-גבוהה מאוד בעיקר בשימוש במאיה,פושטושופ cs6/cc,אילוסטריטור cs6/cc, אינדיזיין,מאדבוקס,זיברש ועוד ולמנועים גרפים יוניטי ואנריל 4 וישמש גם לתכנות,עריכת וידיאו (חובבני פלוס),סאונד ושימושי צילום (פוטושופ,לייט רום) בנוגע למסך אני רוצה מסך גדול 28" משהו באזור הזה עם איכות גבוהה (אפילו 4k אם יש משו טוב שיכנס בתקציב הכולל) שיהיה טוב גם לגיימינג וגם לגרפיקה רצוי שיהיה אפשר לחבר אותו למתקן אחיזה (לא חובה) חשוב לציין: המסך כרגע פחות חשוב לי מאחר ויש לי מסך טוב (פשוט רוצה לשדרג) וחייב להחליף מחשב אז מסך זה במידה ואפשר להכניס אותו בתקציב בפגיע מינ…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. * תקציב: 5,000 ש"ח. * מטרות המחשב: תכנות, הפעלת שרתים וירטואלים, סרטים, משחקים קלים. * גודל המסך: 13.3'-14' (IPS) * רזולוציית המסך: FULL HD 1080x1920 * משקל רצוי: 2 קילו ומטה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 6 שעות בשימוש רגיל* במינימום (*ויז'ואל סטודיו, גלישה עם מספר טאבים פתוחים, סרטוני יוטיוב, שירים). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256 SSD * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: רצוי, לא מחייב. * הערות: עקב הדחיפות, הרכישה מתבצעת בארץ, אך יש אפשרות לרכוש בדיוטי-פרי אם העניין אכן כדאי. *** כרגע ה-Lenovo Yoga 14 הוא מועמד מוביל. מה שמפריע לי בו זה שאיכות הצבעים במסך לא גבוהה וכן יש לו Mini HDMI ולא חיבור HDMI רגיל. תודה …

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Itzik68,

לאחר השדרוג האחרון ששיפר בהרבה את המחשב אני עדיין לא יכול להריץ את המשחקים שאני רוצה (בגלל המעבד...) אני רוצה לנסות לשדרג את החשב ומתלבט בין 3 אפשרויות: 1) החלפה של המעבד בלבד: מה שלא כל-כך משתלם כי באותו סכום (נראה לי משהו כמו: 800-1000 שקל) אני כבר יכול ללכת על מעבדים מכל הדורות החדשים יותר (כולל סקיילייק) 2) החלפה של המעבד והלוח מה שיאפשר לי ללכת על מעבד חדש יותר ולא ידרוש ממני להחליף את הזיכרונות הקיימים (הערכה שלי: 1200-1600 שקל) 3) ללכת על השילוש החדש ולהחליף כבר הכל (מעבד, לוח וזיכרונות) (בגלל זה אני מתקצב עד 3000) כרגע המפרט הקיים שלי מכיל: Intel i3-2130 Gigabyte GA-H77-DS3H Kingston DDR3 1600 240-Pin CL11 8GB*2 ASUS GTX 970 Turbo Samsung SSD 850 EVO 250GB WD Blue…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. http://www.tms.co.il/preview/spec/dr6clngh האם המפרט טוב יחסית לתקציב של 5.5k? אם אני הולך לכיוון של oc, ומחליף את המעבד ב3570k אני יראה קצת יותר שיפור בfps בbf3 למשל? חשוב לי גם לשמור קצת על אופק לשדרוגים בעתיד. בעיקר של הכרטיס מסך. האם הספק כח, הזכרונות והלוח אם מתאימים לoc בכלל? ד"א, חשבתי להזמין בשבוע הבא אבל ראיתי שצפויה ירידת מחירים של ati. מתי אתם חושבים שזה יכנס לתוקף? תודה, יונתן.

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by zinguala,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מיני -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע עדיין -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. מחפש אולטרבוק זול יחסית עם מסך מט ורצוי עם THUNDERBOLT (לחיבור כרטיס מסך חיצוני) המלצות?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by oDot,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות נטבוק, התקציב הוא בעיקרון 2000 ש"ח אבל אני יודע שנטבוקים יכולים להתחיל בכ1300 ש"ח, ואין טעם להוציא יותר כשהמחשב ישמש רק לכתיבה בוורד, גודל המסך 10 עד 12 אינצ' אך הפרמטר החשוב ביותר הוא משקל נמוך, כמה שיותר נמוך. איכות בנייה נורמלית גם כן יכולה לעזור אבל שלא תבוא בעלות גבוהה מידי. לא חובה מערכת הפעלה אם יש הבדל במחיר. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by y6053287,

1 מעבד intel core i7 2600k 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU core 2 לוח אם ASUS P6T SE 3 זיכרון G.skill F3-16000CL9T-12GBTDD 4 דיסקים קשיחים 1. ocz vertex 2 2.5" 120GB SSD SATA II MLC 2. western digital caviar black 2TB 7200 RPM, 64MB, SATA III 5 כרטיס מסך Gigabyte Radeon HD 6990 GV-R699D5-4GD-B 6 צורב LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 7 ספק כוח Thermaltake ThoughPower 1000W W0115RI 8 קירור למעבד Corsair Hydro H100 Extreme Preformance Liquid CPU Cooler 9 מארז Antec Dark Fleet DF-85 Case המחשב ישמש בעיקר לעריכת ווידאו בתוכנות כמו AFTER EFFECT. PREMIERE, וכו'. אני רוצה לדעת אם כל החלקים תואמים אחד לשני שלא היו לי בעיות והאם יש למישהו הצעות לשיפור או נקודות שלא שמתי לב אליהם…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. טוב אז ככה אני צריך מפרט למחשב חזק מאוד למשחקים .... אין הגבלת תקציב אבל זה הדרישות מהמחשב מעבד 64 ביט AMD + לוח מתאים שיהיה כמה שיותר חזק ומהיר גיגה זיכרון כרטיס מסך (צריך להיות של ATI) הכי חזק הארדיסק 250 SATA אפשר גם 2 יותר קטנים בRAID אם זה יהיה עדיף... צורב ונגן דיוידי מסך 19 אינטש איכותי כמה שיותר רמקולים טובים 5.1 מקווה שלא שכחתי כלום אם כן תשאלו... המחשב מיועד בשביל חבר שלי שכרגע גר באנגליה....לא חסר כסף והוא רוצה מפרט למחשב ממש חזק וביקש את עזרתי... אז היחלטתי להתיעץ איתכם אז קדימה לעבודה תודה מראש לכול העוזרים וזה גם דיי דחוף הוא מתכוון לקנות אותו בימים הקרובים...

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Backfin,

טוב אולי הדרישות שלי קצת מוגזמות לתקציב הנ"ל, אבל אני מקווה שלא. אני רוצה מפרט טוב למשחקים, אין צורך במסך. הייתי מאוד מאוד מאוד רוצה אילו כרטיס המסך היה GF 6800GT (אם לא כדאי אז אני מניח ש Radeon 9800 pro יספיק), ואני רוצה 1gb זכרון. כמו כן אני רוצה מעבד Athlon 64 3000+. אני לא מתכוון לעשות OC. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. מוצר דגם מעבד AMD Athlon 64 3000 ***VENICE*** לוח אם GIGABYTE GA-K8NXP nForce 4Ultra זיכרון GEILL DDR 1 GB MB 400 MHZ צורב די וי די LG DVDRW 52X32X52x8 כונן קשיח W.D 120 GB SATA2 7200RPM כרטיס מסך GIGABYTE NVIDIA PCI EXPRESS: Geforce FX6600GT 128 mb DDR III כרטיס סאונד 8 channel High Definition Audio On Board כרטיס רשת lan 10/100 On Board מארז VITA Midi + USB x2 front מפואר כונן 1.44 SONY 1.44 מצלמת אינטרנט מקלדת עכבר רמקולים MATRIX MICROSOFT MOUSE OPTI מערכת הפעלה WIN XP HOME מחיר: 5800 שח

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by hopla,

שלום רב. לאחר חיפוש ממושך לנייד שיחליף את המחשב הנוכחי שלי HP dv6-2190us. אני מחפשת מחשב שיהיה חזק יותר וטוב יותר.. נתקלתי ב http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=4931 איך הוא בהשוואה למחשב הנוכחי שלי? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834157113 ואשמח להמלצות נוספות מחברי הפורום תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום, אני סטודנט בן 16, אני צריך לקנות מחשב נייד ללימודים + שימוש אישי , אין לי ידע רחב, אבל אני קראתי כתבה ומצאתי את המחשב הנייד : Packard Bell EasyNote TJ75-JO-200IL http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8333&perur= במחיר 4500 ש"ח, השאלה - האם כדאי לי , ואם כן היכן אני אמצא אותו . חשוב לי סרטים, יציאות (HDMI&VGA), ואי-פיי , 320GB או 500GB, מוסיקה, מסך טוב, זיכרון, צבע שחור/כסוף (נורמלי), סוללה חזקה לא חשוב לי - במשחקים אני לא נוגע, אולי סוליטר מידי פעם, משקל (התאמנתי מספיק בשביל זה) תודה מראש, ליאב Facebook - Liav Eliyahu

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. מה שמסומן בריבוע שחור זה השדרוג שאני חשבתי לעשות, האם כל המפרט + השדרוג שווה? או לא? אם לא, אז מה לשנות? התקציב הוא 3200-3500 תודה מראש!

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Shlomi XD,

ללא ציוד היקפי.. קונרו.. מKSP (יש להם סניף ברעננה ) כעיקרון אני רוצה את המארז Supertalent יש לי כבר מין מפרט אבל אני ממש ממש ממש לא בטוח בנוגע ללוח אם.. Core™2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2x1MB Cache ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire 512MB Twinmos (X2) Radeon X1900XT 512MB, 2xDVI, VIVO, PCI-E 160GB SATA II 7200RPM 8MB NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Supertalent CA-601UFK Black Spire RockeTeer III 500W Silent (24pin יוצא5785שקל.. כמה שאלות... איך הלוח אם? אפשר להוציא מפרט יותר טוב בתקציב?

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. אהלן חברה, הרכבתי שני מפרטים,אחד מזיגזאג מבוסס קונרו,והשני מנועה מבוסס AMD. אם אפשר חוות דעת על המפרטים. C2D: 1 Intel Core 2 Duo 6300 - 1.86 GHz - 2MB cache - 65W - LGA775 1,241.92 ש"ח 1 GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX 1,034.76 ש"ח 2 1GB PQI DDR II - 667- PQI Original 983.78 ש"ח 1 Sapphire Radeon X1800XT 256MB - VIVO / DVI - PCX - RETAIL 1,820.94 ש"ח 1 Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 134.01 ש"ח 1 WD 160GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II 386.10 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC ND 3550 x16 (BLACK) DUAL LAYER - BULK 199.02 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a19 SUPER MIDI (black) TOWER CASE - no PSU 245.84 ש"ח 1 HEC-400W (400TRT) - ATX 2 319.36 ש"ח 1 התקנת רכיבי…

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by bommer,

חג שמח לכולם, אני מחפש מחשב נייד אולטרה בוק שישמש אותי ללימודי הנדסה, משחקים וסרטים הדברים החשובים לי הם: משקל המחשב,מעבד וזיכרון חזק,כרטיס מסך חזק,מסך 15׳ קראתי קצת שהולכים לצאת דגמים חדשים לאורך השנה עם סוג מעבדים חדש. המחשב אינו דחוף לי לתקופה זו ואין לי בעיה להמתין עד ספטמבר הסכום שאני יכול להוציא הינו 8000 ₪ כאשר יש לי אופציה לעוד טיפה אך אני חושב שזה מוגזם קצת תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by danielzy,

שלום לכולם, החלטתי לחדש את המערכת הזקנה שלי בשדרוג נחמד כעבור שלוש שנים, התקציב אומנם לא גדול, אבל שימו לב שלא דרוש הרבה.אני מקווה למכור את המעבד, הלוח אם, הזכרונות והספק כח שלי בעבור סכום שקרוב ל 1500 ש"ח, וככה ההוצאה לא תצא גדולה.בד"כ אני חוקר לבד, אבל אני כבר שנים מחוץ לעולם החומרה ולא ממש מעודכן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 (עבור מעבד ללא קירור, לוח אם, זכרונות וספק כח) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים - בעיקר מנוע Frostbite 2 של Dice כלומר סדרת Battlefield (רעבים מאוד לכח עיבוד) המחשב מחובר למסך 23" של Del…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. היי, את עיקר העבודה אני מבצע על מחשב שולחני, אבל מדי פעם אני נאלץ לעבוד גם לא מהבית. חשוב שהמסך יהיה טוב וברור (עדיפות ל-IPS אם זה אפשרי, ואפילו רזולוציה גבוהה אם זה לא מוגזם מדי לגודל מסך) ביצועים טובים מכיוון שעלולות להיות הרבה תוכנות פתוחות במקביל. (Eclipse, Visual Studio, NetBeans, Adobe stuff, Android Emulators, Browser) ארגונומיה טובה ונוחות. זמן סוללה ומשקל לא כל כך חשובים, מכיוון שלרוב אני אמור לעבוד במקומות עם שקעים. כמובן שאם איכשהו אפשר לדחוף Ultrabook טוב זה יהיה מגניב. אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים מעבר ל-4000 ש"ח אם זה ממש שווה את זה. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים