ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, השאלון: תקציב - 6000-7000 * מטרות המחשב? לדוגמה: אני מחפש מחשב נייד ללימודים שיריץ בקלות תוכנות כמו AUTOCAD, STRAP ו-OFFICE.... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רוצה מסך 13" אני סוחב אותו איתי הרבה, אז שלא יהיה כבד מידי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יו מינימום FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שיותר קל, יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סטנדרטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחד…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!2800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?150~200 אהל עדיף לא לעבור את 2800 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: GTA IV * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כולם * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?כן ,…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קיים בכלל דבר כזה? לא כלכך מצאתי בגוגל... או שיש תחנות עגינה אוניברסליות כאלה שזה קופסא שפשוט אליה מתחבר הכל ואז יש כבל אחד שמתחבר ללפטופ? סתם מנחש... בקיצר, האם קיימת תחנת עגינה ללנובו יוגה 3? תודה =]
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך המלצה לנייד לתכנות, מסך 14 אינצ' קל משקל. תקציב עד 3500.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב אני סטודנט לאדריכלות הזקוק למחשב נייד חזק להפעלת תוכנות לאדריכלים. המליצו לי על 2 מחשבים פוטנציאליים מדגם DEL PRECISION m7520 וכן מחשב מדגם HP ZBOOK STUDIO x5e44av . יש שוני ביניהם במהירות המעבד ובכרטיס המסך. אני מתקשה לקבל החלטה ואשמח אם משהו יוכל לבדוק המפרטים הטכניים של שני המחשבים ולהמליץ לי במה לבחור. תודה!! חיים
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס אינטרנט וקצת צפייה ישירה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או משו באיזור * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחדש למשחקים יש לי כבר רמקולים ומסך ומומלץ שהכרטיס כול יהיה על הלוח מחיר עד 7500שח (לא לעבור זה סכום מוגבל ביותר) תודה מרוש :-(
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי אני רוצה לקנות מחשב חדש ב 6 עד 7K המחשב בשביל משחקים כמו Oblivion יש כמה חלקים שאני לא צריך : HD יש לי 260G ,סיד רום וצורב ,מסך,ו sound card טוב אז מה אתם ממליצים?
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ללימודים ובתור המחשב האישי לשנים הקרובות. התקציב שלי הוא כ-5k, ניתן לחרוג אם זה נותן תמורה משמעותית. * מטרות המחשב? ** אינטרנט ואופיס ** משחקים קלים. אפשר להגיד casual gaming, לא shooter-ים כבדים אבל כן אשמח להריץ עליו משחקי אסטרטגיה או פלטפורמה ממוצעים. אני חושב שה-Intel Integrated Graphics שמגיעים עם i5/7 אמורים להספיק אבל אשמח לדעת אם אני טועה. ** צפיה בסרטים וסדרות. ** עבודה עם קוד ב-Visual Studio ו-Matlab. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני לא יודע מה ההבדל בין מסך מאט למבריק ומה מומלץ לאיזה צורך אבל אני מניח שמסך גדול יהיה בזבוז כי אני תמיד יכול לחבר את זה למסך מחשב בבית אז אני מניח ש-"13 אמור להספיק לעבודה עם מסמכים וקו…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! היום הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להיפטר מהגרוטאה שלי שיש כאלה שקוראים לה מחשב ויש כאלה ששואלים אותי למה יש לי משקולת נייר כל כך גדולה על השולחן... הבעיה היא שפעם אחרונה שקניתי מחשב הם הגיעו עם פלופי שבאמת היה גמיש יש לי מסך סביר, הארד דרייב של מקסטור שמתאים לצרכים שלי ושאר אביזרים כגון כרטיס רשת, כרטיס יואסבי, כרטיס פיירוויר מקלדת שאני אוהב ועכבר שאני סוגד לו. אוקיי אז קראתי את המדריך והחלטתי על טווח מחירים: הייתי רוצה לסיים באזור ה3000-3500. אני מחפש: לוח אם מעבד כרטיס גרפי זיכרון על מה תמליצו? אני מתכוון לשחק "חצי-חיים 2" אז כנראה שמומלץ ATI, נכון? תודה על העזרה, כי ממש אין לי מושג מישהו שהציע לי ערכה של כאלה רכיבים ניסה להגיד לי שוידאו אונבורד זה אותו…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב הישן כבר לא סוחב ואני בקושי מריץ FSX ואם אני מוסיף Add On אז בכלל הוא מקרטע, גם במשחקים אחרים הוא לא משהו אז החלטתי שהגיע הזמן להתקדם למשהו חדש וחזק יותר, אשמח לעזרתכם, אני מעוניין במחשב חזק שיריץ FSX ותוספות, אני לא חובב של אוברקלוק ואני מעוניין להתקין VISTA כדי להנות מ DX10, כרגע יש לי מסך 22' LCD ואני חושב להחליף מתי שהוא בעתיד ל 24' של DELL. תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב ואני צריך מפרט אני רוצה מפרט ב 4000 ואבל אין בעיה שזה יעבור קצת נגיד עד 4300 אני מעדיף מעבד אינטל אני לא צריך מסך אני צריך שהמחשב יהיה בנוי למשחקים ואינטרנט אני רוצה לקנות את המחשב באיבורי או בנטווקס אז אם אפשר חלקים שיש להם שם בגלל שאני לא רוצה שהם יגידו לי שאין להם את החלק והם יסימו לי משהו אחר שאני לא יודע אם הוא טוב השמח לתגובות וגם אם נגידו לי איפה עדיף לי לקנות אותו נטווקס או איבורי תודה לכל מי שיעזור לי
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב חזק (גם אם הוא יהיה חזק ממה שאני צריך). חשובים לי הדברים הבאים: 1. מעבד i7. 2. זכרון 16GB. 3. כונן SSD. 4. סוללה נשלפת(!) 5. תאורה אחורית למקלדת. 6. לא MAC, רק מחשבים עם WINDOWS. 7. גודל מסך - בעבר הייתי עם LATITUDE E6400 עם מסך "14 והיום עם LATITUDE 7370 שבו המסך "13 (אבל כמעט ללא שוליים). אז משהו בטווח של שניהם. כיום ברשותי מחשב DELL LATITUDE 7370 אחלה מחשב עם מסך מגע, כונן 512GB SSD, זכרון 16GB, מעבר m7 (טעות שלי!!). למחשב יש מספר בעיות - 1. המעבד לא משהו, עד שעולה הדפדפן לוקח יותר מדיי, לא ידעתי בזמנו שמעבד M ממש לא שווה באיכותו למעבד מסדרת i. 2. אם אני מקלי…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כגון: Battlefield 4 Need for Speed: Rivals Crysis fifa 2014uוסרטי fullhd -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם ה…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי כ 14 שנה של שימוש במחשב נייד, נראה לי שהגיע הזמן לעבור למחשב נייד. השימוש העיקרי יהיה משרדי - מספר חלונות אינטרנט, יישומי אופיס למיניהם וכדומה. עם זאת, חשובים לי המהירות ואורך חיי הסוללה. מהמחשב של החברה התרגלתי קצת לתכונת הטאצ' שהיא די נוחה אך לא יודע עד כמה הכרחית. חשוב לציין, היום, אחרי התייעצות עם איש המכירות ב IVORY הזמנתי את ה LENOVO YOGA 2 לניסיון בסניף על תקן מוחדש / מוחזר (המהלך עלה 100 ש"ח) והוא אמור להגיע בימים הקרובים כדי שאוכל לנסות אותו ואז להחליט אם לרכוש אותו או לא. המחשב מכיל דיסק קשיח SSD 128GB, מעבד INTEL CORE I5, מסך 13", FULL HD וסוללה 6 תאים. המחיר אחרי הנחה של כ 900 ש"ח (בגלל היותו מוחדש / מוחזר) 3,700 ש"ח. לסיכום, מצד אחד אני רוצה …
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי לפני כשבועיים DELL INSPIRION N5110 CORE I7 2630QM NVIDIA 525M 1GB ואחרי כשתי דקות משחק בקרייסיס הוא מתחמם לרמות של 95 מעלות הן במעבד והן בכרטיס, וכמובן ששאר הרכיבים מתחמים גם אבל לא לרמות כאלו. הטמפ' הנ"ל נשמעות לי גבוהות ביותר במיוחד לאור העובדה שבשימוש רגיל הטמפ' לא עולות על 66. קראתי באינטרנט שרוב המחשבים מתחמים כך אבל למעט הבלאי הברור שקורה למעבד ולשאר הרכיבים לא כתוב אם זה מסוכן. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד בתקציב בסביבות 10K, המחשב ישמש לפיתוח תוכנה, גרפיקה ומשחקים קצת. לפי הנתונים הבאים: מסך 17 איכותי. כונן קשיח 200GB במהירות 7200. 4GB זיכרון. core2 במהירות 2.6 לפחות. כרטיס מסך חזק. כולל יציאת DVI. עדיף כמה שיותר יציאות USB 2. המחשב יריץ windows vista ultimate 64 bit
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה שנכנסתם לעזור! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מחובר בHD לרסיבר והשימוש העיקרי הוא צפייה בסרטים 5.1, מוזיקה באיכות גבוהה ועריכת והקלטה מוזיקה בסיסית בPRO TOOLS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - PRO TOOLS, תדיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אשמח להמלצות למשהו שתואם את הצרכים שלי: * מטרות המחשב? מחשב שיתפקד כמחשב יחיד: צרכי משרדיים + סרטים + (לעיתים נדירות יותר) עבודות הקלטה ועריכת מוסיקה (סקיצות) עם CUBASE 7.5 וספריות דגימה כבדות. ללא גיימינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15.6, העדפה למאט (אולי אהיה מוכן להתגמש על זה אם זה יהיה דיל ברייקר יחיד). זוויות הצפייה צריכות להיות יחסית טובות * רזולוציית המסך? נראה לי HD מספיק. שיהיה מודרני ומספיק טוב לסרטים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מינימום 3 כניסות USB ועדיף יותר, מקלדת מלאה * משקל רצוי? כמה שיותר קל, לא שיא הקריטיות. עד 3 ק"ג? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי, לא יצא הרבה…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מודעה בפייסבוק . מחשב במצב מעולה לאחר פרמוט כולל ווינדוס 10 מארז שחור חברת antec עם 3 מאווררים יציאות USB מקדימה ומאחורהמעבד intel core i5 cpu 650 3.20 ghzזיכרון ram 4 gb ארדיסק 500 gb לוח אם של asus כולל hdmi מובנה הכל נקי מבפנים יש לציין כי חסרה הלוחית האחורית בלוח ראו תמונה שאלות בפרטי אני צריך מחשב בשביל עבודה אינטרנטית . סקייפ ועריכת תמונות בoffice 365 שווה 900 שקל ? תודה לכל העוזרים עריכה : המחשב ללא כרטיס מסך לכן הוא כתב חסר לוחית מאחורה הוא התכוון שאחת הפחיות חסרה מאלה ששמים לכרטיס המסך
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד של Hp מדגם dv6 1060j. המחשב לא נדלק, במעבדה של Hp בדקו אותו והגורם לטענתם הוא הלוח אם. אין להם אחד חלופי מכיוון שהמחשב ישן ( בן 6), והיצרן הפסיק ליצר את הלוחות האלה. אני בכל זאת מעוניין לתקן אותו. יש מעבדות פרטיות מומלצות באזור המרכז? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ניתן לשפר את המפרט משמעותית בעוד כ200 ש"ח, אז בסדר. אני לא רוצה להוציא יותר מזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, DIABLO 3, וכו'. גם משחקי רשת כמו LOL. אשמח להריץ הכל על הכי גבוה בלי FPS DROPS.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080. גודל 23", מסך של LG. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אני מניח? 3.…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אשמח לדעת כיצד מפעילים את הטורבו במעבד i5 4210u והאם צריך להפעילו.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי. אני מעוניין לקנות מחשב נייח לשימוש ביתי. בעיקר ווידאו ומשחקים לא כבדים במיוחד. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על לוח אם שיכלול את הפיצ'רים האחרונים מחשב נייח עם מעבד I5 ו 16 גיגה זיכרון. אבל חשוב לי שיהיה עליו ווינדוס 7 ושהלוח יתמוך בו. אין לי הגבלה מיוחדת לתקציב הלוח. תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, התבקשתי על ידי קרובים לבנות להם מפרט למחשב. הדרישות שלהם לא גבוהות ובהתאם לכך גם התקציב כ2000 עד 2500 שקלים לא כולל מסך וציוד הקפי. זו פעם ראשונה שאני קונה מחשב ככה ואני צריך את העצה שלכם בנושא. מנסיוני ניסיתי להרכיב להם מפרט בבחירה אישית שלי ועל כן אני שואל קודם כל, אני לא רוצה שהמוכר ידחוף לי מפרט משלו עם מה שהוא רוצה שאני אקנה, אבל אם תוכלו ליעץ לי כיצד רוכשים מחשב על ידי מפרט בבחירה אישית? חשבתי על הרכיבים הללו: מעבד: Intel Core i3 4130 Haswell 3.4Ghz לוח אם: Asus H81M-A זכרון: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz כ. מסך: Asus GT630 2GB הארד דיסק: WD Blue 1TB SATA III ספק: Corsair VS450 450W מה דעתכם? האם לדעתכם ניתן במחיר הזה להחליף ברכיבים יותר…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-