ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום. ברשותי מחשב נייד gigabyte W536M. בו נמצאת סוללת li-ion. מוגדר לכבות את המסך לאחר דקה והכונן הקשיח לאחר 5 דקות, WIFI כבוי. מצב שינה הוא בעייתי כי לא תמיד יש לי את האפשרות לחכות 20~ שניות עד שהוא חוזר לעצמו. האם כיבוי התקנים דרך מנהל ההתקנים כגון כרטיס הרשת (LAN) עוזר לחסוך בחיי הסוללה? בכיתה המחשב בדרך כלל לא מחובר לחשמל אבל בבית כן. האם לחבר אותו לחשמל בבית ולהשאיר אותו בטעינה של 100% כול הזמן או לטעון ל100% ואז לפרוק וחוזר חלילה? או פשוט להוציא את הסוללה? הסוללה כרגע מחזיקה כשעתיים וחצי שלוש אם המחשב פשוט עומד לו עם מסך דלוק. המחשב בן כ8 חודשים. אשמח לעוד עצות כיצד ניתן לשמור על חיי הסוללה לטווח הקצר והארוך.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים! עברו כבר בערך שש שנים והגיע הזמן לשדרג את החמוד הקטן P: המפרט שלי כרגע: מעבד Q9550 כ. מסך HD4870 לוח אם DFI X48 זכרונות 2X2G של Transcend ספק כח 550 אבל עושה מלא בעיות אז חובה להחליף מארז Antec 300 שאין סיבה להחליף (רק אם יש איזה דיל ספק-מארז משתלם) כונן 2T של Seagate חדש התקציב המקסימאלי לשדרוג הוא 2500 ש"ח, בלי לחרוג. עדיף לנסות לחסוך אם יש איפה.. המחשב בעיקר למשחקים החדשים שייצאו, בהגדרות הכי גבוהות שאפשר להוציא מהתקציב, ברזולוצייה 1680x1050. מבחינת ציוד היקפי אני מסודר,ולא צריך לכלול במפרט מארז שאני יותר ממרוצה משלי כרגע, או אם אפשר להציל עוד איזה חלק ולחסוך אז מעולה. הרעש העיקרי של המחשב הוא מהמארז ומאוורריו, כך שרעש פחות קריטי, נגיד 6/10 אני לא מתכנן אוב…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין 2 מחשבים האחד של HP השני של TOSHIBA אשמח לעזרתכם בנושא ( אם למישהו יש הצעה למחשב אחר מאותם החברות או מחברה אחרת אשמח לשימוע+הסבר קצר למה) 1. מחשב נייד HP Pavilion dv6-1230 2.מחשב נייד Toshiba Satellite L500-12T שתי המחשבים בערך באותו טווח המחירים, רציתי לדעת אם יש למישהו כבר התנסות עם אחד המחשבים או שיש לו כבר התנסות עם אחת החברות מבחינת שירות ואחריות תיקונים וכו'. תודה מראש לכל העונים.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי,אני צריך מחשב נייד סביב המחיר של ה800~ פחות או יותר. הוא ישמש לגיימינג בהגדרות בינוניות ככה שצריך כרטיס מסך שיוכל לסחוב משחקים על הגדרות בינוניות. ד.ק של 500GB לפחות לא נראה לי שתהיה בעיה עם זה. גודל המסך לא ממש משנה לי,גם לא המשקל של הנייד. בינתיים מצאתי את המחשב הזה,דעות?,יש משהו יותר טוב בתקציב? http://www.bestbuy.ca/en-CA/product/hewlett-packard-hp-pavilion-m6-15-6-laptop-silver-intel-core-i7-3632qm-1tb-hdd-8gb-ram-windows-8-m6-1158ca/10225638.aspx?path=a4ad61c27c421c9435b65fd482a1db96en02&SearchPageIndex=1
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין במחשב אשר ימוקם בסלון ושתקציבו לא יעלה על 2,500 ש"ח. שימושי המחשב: -עבודה שוטפת -גלישה אינטרנט ושימוש בישומי אופיס -צפייה בסרטים ובסדרות, גם באיכות גבוהה -האזנה למוזיקה -הקלטת וצפייה בתכנים בעזרת כרטיס טלוויזיה בעל שלט אשר מותאם לחלונות 7 (או ויסטה לצורך העניין) בקשות: -שקט עד כמה שאפשר -נפח איכסון גדול (עדיפות לטרהבייט) -מארז שוכב יש להוסיף כי כמו שציינתי קודם לכן, על מחשב זה הולכת לרוץ מערכת הפעלה חלונות 7 עם תוכנת המדיה סנטר. יישומים כגון Google Earth, תמונות ומצגות למיניהן, משחקי דפדפן קלילים ותוכנות קלות לעריכת תמונות (לא פוטושופ). במידה ואת\ה חושבים שאפשר להפיק שיפור רב והכרחי לצורת עבודה שוטפת עם הדברים הנ"ל בעזרת תוספת מסוימת לתקצ…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן, אבל הביצועים חשובים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם באמת יש צורך, אשמח לשמוע המלצות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שרטוט וחישוב (וכמובן "שימושי סטודנט" רגילים: אופיס וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). autocad, matlab ודומותיהן, כך שחשוב גם מעבד וגם GPU 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך, מחוץ לתקציב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בבנית מפרט ב-3000, ללא מסך. המחשב אמור לשמש 2 ילדים בגילאים 9-11 במשחקים מאוד פשוטים (SIMS לדוגמא) ואינטרנט. תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? שרירותית אמרתי עד 4K - אבל יכול חרוג או לחסוך לפי הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לבית לעבודות מגוונות: שירטוט למדפסת תלת מימד - כרגע משתמש ב-fusion 360. עריכת וידאו מזדמת. קצת עריכה גרפית. תוכנות GIS, Autocad. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מחשב ואל פסק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר - לא אוהב רעש אבל אין צורך להגזים בהשקעה בה…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי המכשיר הוא עבור חבר שלא מבין גדול במחשבים הוא ישמש אותו ליצירת קשר עם הבת שלו בגרמניה. רצויה חנות אמינה מאיזור אור יהודה מטרות המחשב? אינטרנט * גודל המסך? "15.6 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? יכול להיות מועיל * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בהתאם לתקציב * כונן אופטי? לא חושב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא הוא מחפש נייד טוב לאינטרנט. התקציב הוא 2600 ש"ח. צריך שיכלול תיק ועכבר.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1000 שח, שפצורון קטן מה כדאי להטיס מהמפרט ומה לקנות חדש תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקיי חבר'ה אני מתכנן בשבוע הבא לרכוש מחשב גיימינג חדש מאחר שהמחשב שלי כבר בקושי סוחב סופרמריו . חפרתי וחקרתי המון עד שהגעתי למפרט הסופי הזה . אמרו לי לחכות לi5 אבל אין לי מושג מתי הוא אמור להגיע לארץ . בעיקרון אני סגור על הכרטיס מסך על הזכרונות על הקירור ועל המסך המצויין של DELL . אני מתלבט לגבי הלוח אם כי אני הולך לעשות OC רציני אני מתכנן להגיע עם המעבד ל 4.0GHZ . אני גם מאוד מתלבט בין ה4890HD TOXIC לבין ה BFG nVIDIA GeForce GTX 275 896MB DDR3 PCIe ההבדל בין שני הכרטיסי מסך הוא 20 שקלים . אני לא מבין מה מיוחד בטוקסיס אומרים שהוא כמעט משתווה לGTX285 אבל מה שיש בוא זה כולה קרור יותר טוב וOC מהמפעל אז אני יכול לקנות HD4890 רגיל ולהגיע איתו לOC בהרבה יותר חזק מזה של המפעל …
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי , אשמח לחוות דעת על המחשב שבניתי מTMS .. מחר אני מזמין אותו. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪924 קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪207 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪306 מארז: FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪525 זיכרון: Elpida 1X8GB DDR3 1600Mhz 1.5V כמות: 1 - מחיר: ₪190 קשיח למחשב שולחני: WD 500GB Sata 3 Caviar Blue כמות: 1 - מחיר: ₪326 כרטיס מסך: MSI GTX 660
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב טוב למישחקים בעיקר והרבה עבודות רשת אני רוצה כמובן ללכת על AMD 64 הציאו לי את המחשב הזה אבל אני לא כלכך מבין עם הלוח טוב או לא אז עם זה טוב ועם למישהו יש עוד הצאות תודה ... Athlon64 3800+ (S-939) 2100 ש"ח לוח אם: ASUS ! A8V-Deluxe (s939) SataRaid, No WiF 720ש"ח זיכון DDR 400 512MB 400MHz V-DATA? 260ש"ח כרטיס מסך ASUS ! TD 256MB DVI,TV,PCI-E? 6800 2348ש"ח דיסק קשיח WESTERN DIGITAL 160GB SATA 7200 8MB WD1600JD? 510ש"ח
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
2.8 ghz 512mb fx 5600 p4p800 delux יש קטעים שהמחשב איטי מאוד.... אני לא גיימר כבד מאוד...
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים. מחפש נייד עם מסך 13.3 מבחינת דרישות: 1)שיהיה בנוי טוב מאוד 2)מעבד- I5 חדיש מספיק בהחלט 3)זיכרון- 6GB ומעלה 4)SSD למערכת הפעלה (ולא המיני של ה8GB) 5) שיהיה קל תקציב- 4K אפשרי עם חריגה קלה אשמח לכיוון!
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 667Mhz CL5 מארז NZXT Lexa Aluminum No PSU קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ספקי כוח Corsair 520W CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular מסך samsung 19" 931BF 2ms LCD צורב samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail מקלדת ועכבר Logitech® Cordless Desktop® S 510 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB מה אתם אומרים? תיקונים שיפוצים? תודה=]
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
צהריים טובים וחג שמח לכולם. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב ללימודים. * מטרות המחשב? מדעי המחשב. * גודל המסך? 13 אינץ (אני מנסה לשמור על משקל נמוך למחשב). * רזולוציית המסך? רזולוציה שתתאים לתיכנות וכתיבה על המסך עם עט יעודי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע מסתובב שאפשר לכתוב עליו נוסחאות במתמטיקה. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 5 שעות פלוס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 128 SSD פלוס 500 HDD * כונן אופטי? לא חובה וכנראה אני אחליף את הכונן האופטי בכונן קשיח. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרש…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש כבר כמה ימים ניידים ועברתי על הרבה עמודים פה בפורום. ראיתי שההמלצות בעיקרון לנייד 13.3 הוא על לנובו E330 ועל 3460\3360 VOSTO. בעיקרון הנייד ישמש לצפייה רוב הזמן, להתנייד בין חדרי הבית. מידי פעם לקחת אותו ללימודים ועבודה. * מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים עריכה גרפית (פוטושופ אילוסטרייטור מאיה) זה יהיה יחסית נדיר משחקים קלים (אופציה נחמדה) * גודל המסך? לא פחות מ13.3" לא מבריק * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל מעדיף לא לעבור בהרבה את ה2KG. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 3 שעות יהיה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB3.0 רצוי. * בלוטות: אופציה נחמדה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל מינימלי 100GB. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? אין צורך * …
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני עובד באוניברסיטה ואנחנו עמודים לקנות מחשב להרצות סימולציות ואלגורתמים כבדים. המעבד שהולך להיות במחשב הוא : Intel® Core™ i7-6950X Processor Extreme Edition הלוח אם : Gigabyte GA-X99P-SLI ספק כוח: Silent 550 Watt. 80 PLUS certified 1. השאלה שלי לגבי הלוח אם הוא מתאים לשדרוג עתידי של GPU ? אם לא איזה לוח אם מומלץ ? 2. האם הספק כוח מספיק ? 3. על איזה GPU אתם ממליצים ? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב אני סטודנט לאדריכלות הזקוק למחשב נייד חזק להפעלת תוכנות לאדריכלים. המליצו לי על 2 מחשבים פוטנציאליים מדגם DEL PRECISION m7520 וכן מחשב מדגם HP ZBOOK STUDIO x5e44av . יש שוני ביניהם במהירות המעבד ובכרטיס המסך. אני מתקשה לקבל החלטה ואשמח אם משהו יוכל לבדוק המפרטים הטכניים של שני המחשבים ולהמליץ לי במה לבחור. תודה!! חיים
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אנשים תעזרו לי בבקשה בקניית מחשב חדש נייד כמובן הנה המפרט תודה מראש על זמנכם היקר! האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: מעדיף חנות לא משנה איזה מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): בארץ תקציב: 2500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 100 200 שקלים יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר חברת המחשב הניד המועדפת: אין העדפה מערכת הפעלה רצויה: windows 7 כונן קשיח מועדף: מ 250 גיגה אפשרות ליותר משקל הנייד המועדף: לא כל כך משנה תאמת גודל הצג:לא פחות מ 13 אינץ זמן סוללה רצוי: מעדיף כמה שיותר אבל אם זה יותר מידי משפיעה על המחיר אסתפק גם ב 4 שעות צבע המחשב הרצוי: רק שלא יהיה וורוד אפשרויות נוספות במחשב: שיהיה כונן dvd ,כניסות usb ,אינטרנט אל חו…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. לא אעתיק לפה את התבנית, כי אני לא קונה מחשב חדש אלא רק משדרג את המחשב הקיים. אני כרגע עם i7-4770, R9 280X ולח אם מסוג B85M-HD3. אני מעוניין לשדרג את הלח אם ואת הכרטיס מסך. התקציב הוא 2000 ש"ח בערך עם אפשרות חריגה במידת הצורך. לגבי הכרטיס מסך, בגלל שאני משחק ב1920X1080 ואני לא מתכנן לשחק על רזולוציה גבוהה יותר, אני חושב ש-GTX 1060 זו הבחירה הנכונה. תקנו אותי אם אני טועה. לגבי הלח אם - בחדש, אני חייב אופציה של ביטול HPET בBIOS. בלח הנכחי שלי אין לי אופציה כזאת לצערי. מעדיף לרכוש את שני הרכיבים מאותה החנות ככה שהם יוכלו לפרק ולהרכיב מחדש אצלם ואני לא אצטרך לעשות את זה בעצמי. עדיפות לחנות באיזור השרון. שימו לב שאין לי צו…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! אולי תוכלו להרכיב לי בבקשה מפרט למחשב מבוסס AMD? אני לא צריך: מסך, צורב, CD ROM, FLOPY, מקלדת עכבר, ורמקולים. מעבד AMD בבקשה מעל 2000 MHZ, אם אפשר אז גם 512 RAM כרטיס מסך חזק ומארז אלומיניום טוב, בבקשה גם ספק כוח חזק בהתאם. לוח אם שיתמוך בAGPx8. קירור טוב למעבד וכרטיס קול טוב. תקציב: מקסימום 5500 שח תודה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עברתי די הרבה לאחרונה על כל מני שינויים במפרט ואני מנסה לצמצם קצת עלויות. בניתי אותו בעזרה של חברים ושאלתי אנשים בפורומים מחו"ל ועכשיו אני די מחפש את השינויים הקטנים שלא ישנו את החוזק של המחשב יותר מדי אבל כן יקלו קצת במחיר. אז המפרט: מעבד - i5 4670K לוח אם - Gigabyte Z87-HD3 ספק - Antec HCG 620M 620W מאוורר למעבד - Noctua NH-U14S כרטיס מסך - EVGA GTX770 Superclocked Double ACX זיכון - G. Skill Ares 2x4GB 1866Mhz אחסון - Samsung 840 EVO 120GB מארז - Cooler Master N600 Midnight Black אמרו לי גם ששווה לי להעביר את המאוורר מהחלק הקדמי של המארז אחורה ולהוסיף מאוור נוסף - Arctic F12 120mm חוץ מזה אין צורך בהרכבה, אני מחפש מחשב שקט, אין צורך בהארד דיסק נוסף (אני מעביר את שלי מה…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם היה לי קצת זמן פנוי וגם כסף מיותר אז החלטתי לקנות מחשב חדש אבל כמו כל הישראלים אני אוהב להשיג דברים בזול אז הלכתי בקו מחשבה שכל מה שאפשר לקנות ב EBAY והוא לא ממש כבד שווה את זה. תגידו לי מה אתם חושבים על המפרט מחירים ואיכות החלקים ,ומה אתם הייתם קונים במקומי הערות - 1) המחירים של EBAY כוללים משלוח (עדיף להשתמש ב USPS ) 2) לא שלמתי מכס ומע"מ בכלל (מי ששלך לי את המוצרים לארץ ציין שהמוצר שווה פחות מ 50 דולר ).....חשוב מאוד!!! 3) החיסרון היחיד שיש הוא שיכולה להיות בעיה במידה ואני יממש אחריות. 4) מוצר כבד (כמו מארז\ספק) נקנו בארץ 5) יש לקנות רק מאנשים בעלי רקורד חיובי ומנסיון לרוב האנשים אין בעיה לשלוח לארץ 6) התשלום דרך PAYPAL 7) המחיר הסופי כולל הכל + מע"מ על מוצר…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-