ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לצערי :\ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 וכמעט כל משחק חדש שיוצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל המסך 22 אינ'ץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לשידרוג למערכת מסויימת לא חדשה, החלקים שאני מעוניין לשדרג הם: לוח אם, מעבד וזיכרונות. הסכום שעומד לרשותי כרגע הוא 800 ש"ח, אם יהיה צורך (ומשהו אומר לי שיהיה) אז אני אוכל להיתגמש עד לסכום של 1000 ש"ח. עיקר הדברים שאני מעוניין שהשידרוג יעזור בהם הוא ביצועי המערכת במשחקים ובכלל, עבודה קלה בתיכנות (Compailer..) וכל השאר כמובן מאליו. אני מעוניין במערכת אשר תיהיה מבוססת על AMD, אך אם יש פיתרון זול יותר לכיוון הINTEL אני לא אסרב. *חשוב לציין שאני לא מתכוון לבצע OverClock למערכת. אלא הם עיקר הדברים שאני מעוניין לשיפור בעיקבות השידרוג. אשמח להצעותיכם ועזרתכם בנושא. תודה מראש לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שלחסוך במידת האפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ בעיקרון כל התוכנות של אדובי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4 crisys3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות …
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.tms.co.il/preview/spec/dr6clngh האם המפרט טוב יחסית לתקציב של 5.5k? אם אני הולך לכיוון של oc, ומחליף את המעבד ב3570k אני יראה קצת יותר שיפור בfps בbf3 למשל? חשוב לי גם לשמור קצת על אופק לשדרוגים בעתיד. בעיקר של הכרטיס מסך. האם הספק כח, הזכרונות והלוח אם מתאימים לoc בכלל? ד"א, חשבתי להזמין בשבוע הבא אבל ראיתי שצפויה ירידת מחירים של ati. מתי אתם חושבים שזה יכנס לתוקף? תודה, יונתן.
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני בונה מחשב Mini ITX ויש לי כבר מפרט שלם, הדבר היחיד שאני מתלבט בו הוא המעבד. יש לי כרגע כמה אופציות עיקריות: מבחינת אינטל, אני יכול לקחת את ה i5-7500 או את הi5-7600, ומבחינת AMD את הRyzen 5 1600 שמעתי בהרבה מקומות שהרייזן יותר טוב מאינטל, אבל אני רוצה להתייעץ איתכם. אם אתם מעוניינים לדעת את המפרט המלא, אני אכתוב אותו כאן: AMD Ryzen 5 1600 AM4 BOX Gigabyte GA-AB350N-Gaming WIFI Corsair Obsidian 250D Mini ITX Case Corsair VS650 650W PSU 80+ Corsair DDR4 16G 2133 CMV16GX4M1A2133C15 ValueSelect Gigabyte GTX980 4GB DDR5 GV-N980G1 GAMING-4GD Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracuda Kingston SSD 480GB SSDNow UV400 SATA3 SUV400S37/480G …
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בשעה טובה נולדה בתי השלישית בלידת בית נהדרת ואני לוקח חופשת לידה, במהלכה אהיה רוב הזמן OFF-LINE ולכן אני נפרד מכולם פה זמנית. אחזור בקרוב (חודשיים-שלושה) ואנסה להתעדכן בינתיים ככל האפשר. מאחל לכולם רק טוב, TMPUSR
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב חדש אני רוצה את החלקים הכי טובים שיש תקציב? 2500 דולר המחשב ל משחקים כבדים אני חי בחול בNY תודה לעוזרים
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לטושיבה קיימים דגמים של Z30 בשתי סדרות - Satellite ו- Portege. בשיחה עם נציג מכירות של חצי-היבואן (חצי, משום שמסתבר שיש יבואן מסויים לסדרות העיסקיות - Portege, ויבואן אחר לסדרת הבסיס - Satellite), במהלכה ניסה כמיטב יכולתו לשכנע אותי שמחשבי ה- Z30 בסדרות השונות שונים בתכלית (מיוצרים במקומות שונים, מפרטים לא דומים אפילו, וכו'), שוכנעתי עד מאוד שהמחשבים משתי הסדרות השונות (לפחות ה- Z30) מאוד מאוד זהים, למעט נקודות ההבדל המאוד ברורות. לסדרה העסקית: קורא כרטיסים חכמים, קורא טביעת אצבע (עם TPM), אפשרות ל- docking, ואולי עוד כמה נקודות קטנות שלא מעניינות (אותי) במיוחד. אני דן עתה בדגמים החדשים של Z30 בסדרת Portege, אלו בעלי מסך IPS FHD. למעט זה שבסדרת Portege קיים דגם עם touch (…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי מה קורה? לדוד שלי יש בר-מצווה וסבתא שלי עושה לו הפתעה וקונה לו מחשב חדש {למרות שיש לו פנטיום 3 אבל הוא רוצה יותר}, המחשב צריך לכלול מדפסת חשבתי על ה-HP 3420 שעולה 490ש"ח והיא דיי טובה, ורמקולים 4.1 של Luxeon הם מאוד זולים והוא לא צריך יותר מזה אפילו אם הם יהיו עם רעשים, המחשב משמש רק לתוכנות לימודיות שמספיק להם פנטיום 2, אני לא רוצה להביא לו AMD בגלל שאולי יהיו בעיות ואני לא רוצה כזה דבר, ובכל מקרה המחשב לא יהיה למשחקים בכלל, ולא תוכלו לשכנע אותי לקחת AMD, אותי אישית כן, אבל אני לא יקח לדוד שלי AMD מסיבות שלי, זה המפרט שחבתי עליו: Celeron 1.8 Ghz (400 Mhz) 480 P-4S333 DDR ,sb 430 256MB Samsung 410 Techayon G9000Pro 64Mb,TV,DVI 550 40 GB 7200 ATA-100 Baracuda IV …
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 ש"ח ללא חריגה. או מחשב יחסית חזק ב 6,500 לעבודה שלבסעיף 2 + מחשב כתחנת רנדור בלבד ב 3,500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מידול תלת מימד ב 3dStudio MAX ורנדורים ב VRAY + עריכות עיבוד תמונה גרפיות בפוטושופ ואפטר אפקט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. חוץ מאשר שוקל להחליף מסך. כרגע עובד עם 2 מסכים 19" של סמסונג איכותיים. אשמח להמלצה למסך עד 1,500 ש"ח בגודל 29-34" עם כיול צבעים טוב לעבודה גרפית. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, רציתי לקבל את דעתכם על המחשב המצויין בכותרת, נפלה בידי הזדמנות לרכוש אותו במחיר טוב יחסית.האם יש אזהרות מיוחדות? האם יש הצעות טובות יותר עד סכום של 5 אלף? אני מצרף אתר עם מפרט של המחשב. https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13255 תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה בדפדפן ומסמכים (word, excel וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המפרט עצמו לקוח מהמלצה בפורום elsf המחשב ישמש לגרפיקה אינטנט,משחקים מידי פעם מעבד: [..] AMD PHENOM II X3 720 (2.8GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪722 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ₪438 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ₪391 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪957 מארז: ש''חOOLERMASTER CM 690 RC-690 w/o PSU 428 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3721 ספק כוח: [..] SEASONIC 500W : SS-500ET ₪352 דיסק קשיח: [..] WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ₪287 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות - מעל 3000 ש"ח ₪0 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il לגבי מסך כבר נסגרתי על זה: מסך-…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי לפני 4 שנים. כרטיס מסך כבר לא משהו. הוא נהרס.. יש לו כל מני ARITIFACTS וחום גבוהה. כתוצאה מ - ARITIFACTS הורדתי את השעונים של הכרטיס (under-clock) כדי שלא יהיו ARITIFACTS וכדי שהכרטיס יוכל לסחוב עוד זמן עד שאמצא כרטיס להחליף אותו. מאורר על 100% כבר חודש+ כי הטמפרטורה עלתה משמעותית, 51 IDLE. מגיע ל- 69 מאמץ. לא ניסיתי לשרוף אותו אז לא העמסתי יותר מדי. מעבד OC ל- 3.5 קירור למעבד בתמונה המצורפת. מאורר קטן מקדימה (מכניס אוויר), מאורר גדול מאחורה( מוציא אוויר). מאוורר על המארז 25 ס"מ מכניס אוויר מהצד. צריך כרטיס מסך חדש שיחליף ויהיה יותר טוב ושקט מ- 8800 GT. המליצו לי על Gigabyte GeForce GTX 460 דעתכם לגבי הגרסאות - 1GB עם Memory Interface 256bit וגם 32ROPs…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי לפני כמה ימים קיבלתי את הנייד מ notebook club מחשב נייד ראשון שאלותי הם א.לפי האתר המעבד הוא Penryn 45nm ובדקתי ב cpu-z והמעבד שמופיע שם זה merom 65nm ב.איך מומלץ לעבוד עם המחשב שהוא מחובר לחשמל ונטען או מנותק ג.אם המחשב במצב sleep האם עדיין חשוב שהוא יהיה מאוורר ולא סגור בתיק למשל תודה
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תקציב: 1500 ש"ח עם חריגה של 100 ש"ח מטרות השדרוג גיימינג כבד - NFS: Most Wanted (2012) , Sleeping Dogs, GTA 5, COD:BO2, MOH: Warfighter וכד'.. מערכת הפעלה מה שאני משתמש זה: Windows 7 Ultimate 64BIT מפרט נוכחי מעבד: AMD Phenom 2 X3 720 BE לוח-אם: Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 זכרונות: OCZ Platinum 4x2GB 1066MHZ דיסקים קשיחים: WD 320GB 7200RPM Sata2, SAMSUNG 160GB 5200RPM Sata2 כ.מסך: Sapphire ATI Radeon 6870 1GB צורב: Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black מארז: NZXT Tempest - Air Flow King ספק: OCZ StralthXStream 500W PSU שימושים מיוחדים אני עלול לבצע OC, בתכלס אין לי אינטרס לזה אם המחשב יהיה מספיק חזק למשחקים האלה (החלקים שעלולים הם, מעבד, זכרונות וכ.מסך). האם תרצה לבצע מערך מר…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפ…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לשאול איך המחשב הנ"ל שבניתי לחבר. הוא נתן לי טווח של 2.5-3K אז השתדלתי לנצל אותו במלואו. המחשב הוא בעקרון לעבודה סטנדרטית ומשחקים ולכן התפשרתי על המעבד לטובת הכרטיס מסך וכמו כן המחשב יהיה בסלון ולכן חשוב השקט ולכן המארז הזה... רק אני לא יודע אם הוא ממצא את התקציב ואם המאוורר סטוק של המעבד הנ"ל שקט. AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪400 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1212 Gigabyte GA-MA78LM-S2 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪321 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1541 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 2 ₪530 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ST3500418…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עשיתי בנייה לוח של ג'יגה בייט GA-Z68MA-D2H-B3 מעבד i7-3770 זכרונות של קינגסטון 8 ג'יגה X2 צורב דיוידי דיסק קשיח יש לי של ווסטרן דיגיטל 1 טרה מהמחשב הקודם שאני מוסיף לו עוד דיסק קשיחSSD למערכת הפעלה של OCZ VTX3-25SAT3-120G [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]מארז Phantom USB3[table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]ספק של [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td] Thermaltake Litepower 700W[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]כרטיס מסך יש לי גם מהחשב הקודםATI Radeon HD 5870 Series[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]מה אתם אומרים? [/td][/tr][…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (סטודנט) אלא אם ישנם רכיבים שישנו את החוויה מהמחשב לגמרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח (^) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר, אפטר אפקטס, דרימוויוור, פוטושופ, אילוסטריטור - לרוב ב2 במקביל לפחות. למטרות לימודים ופרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז אני מחפש לקנות לפטופ מאילת, ואשמח לייעוץ בנושא. התקציב שלי הוא 6500~, אם זה אפשרי. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גיימינג - שיריץ GTA V על medium לפחות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 לפחות, לא כל כך משנה לי איזה (לא מבין בזה מספיק) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיף שיהיה numpad * …
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי רוצה לקנות לו מחשב לגרפיקה. והוא החליט שהוא יבנה את המפרט. מפרט: האם זה יתאים לגרפיקה?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
הסתכלתי בחוברת הוראות וראיתי שיש אפשרות שנקראת TMP שהם כותבים שזה משהו שמגביר את האבטחה של המחשב וצריך להגדיר את זה ב BIOS. אז רציתי לשאול אתכם אם אתם יודעים מה זה ואם כדאי להפעיל את האופציה הזאת. דבר שני, כתוב שבנייד שלי יש אפשרות ל 3G. מה זה בדיוק אומר גם לא הבנתי ב 100% אבל מה שהבנתי מהכתוב, ותקנו אותי אם אני טועה, זה שאפשר להכניס את הכרטיס סים שלי לנייד וככה שאם יש בסים שלי אינרנט בדור השלישי אני יקלוט אינטרנט בנייד. זה נכון? אם כשאני מגיע לארץ (אני עכשיו בחו"ל) אני יקנה מאורנג' סים לאייפון וחבילת גלישה אני יוכל לקלוט אינטרנט מהנייד? אני יודע שאני לא יודע בדיוק על מה מדובר אז אשמח לקבל הסברים תודה רבה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
Ahalan Guys, Just Arrived in Australia couple of days ago (Immigrated ) and as i saw in the Newspapper the prices around here very expensive, much more then the prices in the pure (il :>) bekizar ma sheany ba lishaol ze im miseu makir any stores like PCH, Panda, Zigzag, Ksp etc.., here in Aus? Or may someone can advice me how too buy my new pc in a normal price? I really hope assistance is avilable. Love you all far away here in Aus :-[ P.S plz write in Eng/Gebrish cuz i cant see hebrew through this pc :-\ , tnx
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט (ההורים קונים ליומדלת 20) למשחקים נטו! מחשב חזק עם הרבה זכרון מעבד מצויין וכרטיס מסך שיחזיק לי להרבה מאוד זמן, ברצוני לעבור גם לויסטה,עם אפשר גם הארד דיסק עם הרבה מקום אבל אחד,אין צורך ב2,כמובן בלי מסך! ניתן לעלות ל4500,אבל בבקשה לא להשתדל לא לעבור :) עם אפשר גם בחנות במרכז משחקים וסרטים ,תודה רבה רבה.
-
- 33 תגובות
- 1.7k צפיות
-