ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש ואשמח אם תעזרו לי להחליט אילו רכיבים עדיפים עליי לקנות. הדרישות שלי הן כדלהלן: 1. תקציב עד 7000 ש"ח (אפשר כמובן בפחות ) בכרטיס אשראי. 2. השימוש העיקרי במחשב הינו (בסדר חשיבות יורד) למשחקים כבדים וקלים כאחד, עריכה גרפית- וידאו ותמונות, צפיה בסרטים והשמעת MP3. 3. אין צורך בציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר). 4. אין צורך בצורב DVD או כונן אופטי אחר. 5. המחשב צריך להיות מאוורר ושקט במיוחד (נמצא בחדר השינה). 6. ההרכבה של המחשב תבוצע על ידי. על מנת לדייק ההצעות שאני זקוק להן סובבות סביב החומרה הנ"ל: 1. לוח-אם (עדיפות ללוח עם חריץ AGP בנוסף לחריצי PCIE/PCI). 2. מעבד (אינטלי, היות והשימוש כולל עריכה גרפית). 3. זיכרון 1GB - RAM. 4. …
-
- 11 תגובות
- 857 צפיות
-
-
הערה :המחיר משוער וזאת משום שלא מצאתי את הלוח שבו אני מעוניין ואני גם לא סגור על פיתרון הקירור למעבד . המפרט מיועד להמהרה אולם אני לא מעוניין לשלם תוספת משמעותית עבור חלקים יקרים שיתנו לי שיפור זניח בביצועים. שקט חשוב מאוד , ואני מוכן לשים עד 500 ¤ עבור קירור שהוא פסיבי\מים , אולם כזה ,שיאפשר המהרה בעזרת מאורר 120 מילימטר שקט ואיכותי שינכנס באופן אוטומטי לפעולה כאשר החום עולה . EP43-DS3R: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=349034.msg3016672#msg3016672 ¤ 2x2GB OCZ Vista----ddr2 ---900 ---שימו לב מדובר ב-2 סטים ,כלומר 8gb בסך הכל ש"ח 1390 ¤- Core 2 Quad Q9450, 1333Mhz 804 ¤ 1TB 7200 RPM, 32MB---hd ש"ח Teac/SONY---flofy 1.4 -- ¤ 40 External BURNER USB 2.0 GSA-E6…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הדרישות שלי שבאמת יהיה מחשב חזק שיריץ בלי בעיה משחקים חדשים ותוכנות כבדות. לגבי המסך, אם המחירים ממש קיצוניים אפשר להתפשר על 15 אבל ההעדפה היא ל-17. משקל וזמן סוללה לא ממש חשובים כי רוב השימוש יהיה ביתי, נפח ההרד דיסק גם לא ככ קריטי כי יש לי דיסק חיצוני. לגבי קישוריות אלחוטית לאינטרנט אני מאמין שזה סטנדרטי אבל חשוב לי לציין. אז מחשב חזק שיחזיק אותי לשנים הבאות. מה הקנס? תודה
-
- 3 תגובות
- 832 צפיות
-
-
איך מגדירים ללפטופ (DELL 5010) שימשיך לעבוד גם כשהמסך שלו סגור, כאשר מחובר אליו מסך חיצוני?
-
- 4 תגובות
- 19.8k צפיות
-
-
שלום, אשתדל כמה שיותר להיצמד לחוקים בנושא הראשי, אם יהיו חסרים פרטים אני מתנצל מראש ואשמח אם יעירו לי על כך. אני מחפש מחשב בשביל אמא שלי, היא מתקשה מאוד בסחיבת חפצים כבדים והיא נמצאת כל הזמן בתנועה ממקום למקום במסגרת העבודה שלה. השנה היא אפילו תטוס בתדירות יחסית גבוהה. לכן הוחלט שנחפש לה מחשב נייד עם עדיפות עליונה ביותר למחשבי אולטרבוק עם משקל מקסימלי של עד 1.5 ק"ג. למחשב יש שימושים פשוטים: אינטרנט, סרטים באיכות FHD, והרבה מאוד פאוורפויינט. היא בנוסף מעבירה המון מצגות בתחום הרפואה אז היא גם מחברת את המחשב הנייד הנוכחי למקרנים ומציגה מצגות מאוד מורכבות. אני יודע שלמחשבי אולטרה בוק אין יציאת DVI, אז לא חובה לחפש מחשב שיהיה נוח לעבוד איתו עם מקרנים. בגלל זה יש כיום את אכס…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, דרוש מפרט למטרת גיימינג עד 3800 ללא ציוד הקפי וללא מסך. שיעלו משחקים בגרפיקה גבווה כמו call of duty 7 , far cry וכו' רזולוציית המסך שלי היא FULL HD 23 אינצ שהמפרט יהיה בנוי בבקשה מ www.ksp.co.il . תודה ושבוע טוב
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מפרט המחשב שלי: http://www.ronlight.co.il/index.php?option=com_k2&view=item&id=131:a53s-i7-2630qm&Itemid=262 הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים עליו, האם אפשר לשדרג אותו בכמה. בנוסף, השימוש העיקרי שלי בו הוא עיצוב גרפי (Adobe photoshop & Illustrator ) אבל הייתי רוצה שמשחקים ירוצו עליו טוב (FIFA 13 לא רץ לי חלק) תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: ESO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין עדיפות מיוחדת, מה שיכנס בתקציב המחשב הנייד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בנוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הכינו לי את המפרט הבא (אשמח לקבל הצעות לשיפור, תגובות..): AMD Athlon64x2 (AM2) 3600+ *Windsor* 64bit 2000MHz, 256kb(x2) Cache- Box SocketAM2 - VIA K8T890 CF - ASRock ALiveSATA2-GLAN DDR-2 - 1024mb PC4300 - Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc... 533mhz 80GB - SATA-II - 7200RPM - 8MB - SAMSUNG DVDRW BLACK LG H10N OEM DVD-RAM PCX - GeForce 7600GT (560/1400) 256MB DDR-III 128bit 12-Pipes Foxconn TLA-436 Black/Silver+ FSP 350W + 92mm Fan אמור לצאת בסביבות ה 3500.
-
- 10 תגובות
- 854 צפיות
-
-
אז ככה. יש לי כמה התלבטויות, הראושנה האם אתם ממליצים לקנות הארד דיסק של 500 גיגה רק למערכת ההפעלה ובנוסף האררד דיסק של טרה להורדות וכדומה? לוח אם , האם כדאי לרכוש לוח אם שונה בעקבות גילוי התקלה שפורסם עליה זיכרון : כמה חשוב העניין הזה של סוג הזיכרון? האם כדאי לחסוך שם כמה שקלים? כרטיס מסך, אני לא גיימר אך כן אוהב את האופצייה של משחק פה ושם לכן לקחתי כרטיס מסך בינוני, האם אתם ממליצים לי לקחת כרטיס מסך אחר במסגרת התקציב שלי? יש לי מסך samsung 2233 21.5 שוקל להחליץ לdell ips 24 למרות שכנראה זה לא יקרה בקרוב עקב מגבלות תקציביות אם יש לכם המומחים איזהשהם הערות או הארות מקצועיות אני אשמח לשמוע, כמו כן האם כדאי להחליף מארז לאחד אחר או ספק כוח לאחד אחר השימושים במחשב זה הרצת י…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד ללימודים(כתיבת עבודות, סיכומים ומצגות) ולעריכת תמונות בLightroom וסרטונים ליוטיוב בpremiere. 1. התקציב הוא עד 5000 שקלים ועדיף אפילו פחות. 2.המחשב מיועד לעבודה משרדית ולעריכה קלה של תמונות וסרטונים בLightroom וpremiere באופן תדיר. 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. אין צורך במסך מגע. 5. 6- השקט חשוב אבל לא בעדיפות ראשונה, אני הולך להקליד בכיתה עם סטודנטים אז כל עוד המחשב לא נשמע כמו מסור, זה בסדר... 6. לא מתוכנן oc 7. עדיף שיהיה מותקן מראש ווינדוס 10 home 8. אני גר ברמת גן, כל חנות באזור המרכז מעולה בשבילי 9. קנייה מיידית 10. כן, חשוב לי שהמסך יהיה עם זוויות צפייה טובות, שיהיה נוח לעבודה בחוץ, רזולוציה של…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפ, היי, לאחר היומולדת החלטתי שהגיע הזמן לפנק את עצמי, בנוסף למקרן שברשותנו ( ברשותנו = משפחתי ) חשבתי אולי להוסיף לחוויה גם HTPC. עד כמה שהבנתי מספיק מחשב פשוט ולכן עלה במוחי הרעיון לקנות Barbone שישתלב יפה בסלון. רציתי המלצות למחשב Barbone שיתמוך בחיבורים כגון S-Video וחיבור הפינים הטנדרטי של המסך, וכמובן שלא יעלה הון. אנלא מחפש ביצועים מיוחדים מהמחשב אך ורק אפשרות לצפייה בסרטים דרכו, לכן אין צורך להשקיע כסף רב. אשמח לקבל הצעות למחשבים זולים ושיספקו את צרכי. בתודה - תומר.
-
- 4 תגובות
- 946 צפיות
-
-
ואני לא מתכווין לדגם ספציפי אלא בגדול, איך הם? אשמח לקבל מאמרים עליהם. ודבר נוסף, יש לכם מושג מי נותן את האחריות עליהם? היכן יש מעבדות שירות?
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-
שלום. אני משתמש פשוט: מחבר תמיד את המחשב הנייד למסך חיצוני (Full HD), ועושה שימוש בעיקר בגלישה ברשת, סרטי 1080p, פתיחת מספר רב של אתרים במקביל... וזהו בסך הכל. ללא תוכנות מיוחדות. עם זאת, אני שונא איטיות! מתעב אותה. יש מחשבים שיש בהם הרגשה של snappy - שהם פשוט מהירים וזה מורגש בכל פעולה. השאלה שלי היא האם רכישת נייד עם מעבד מסוג Pentium B970, תהיה מספקת עבור צרכיי. לא רוצה להתאכזב. המון תודה !
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב ואני אשמח אם תעזרו לי 1.התקציב הוא 3000 בלי חריגות, עדיפות לנצל את כולו. 2. השימוש של המחשב הוא גיימינג, עבודות לבית ספר, סרטים ואינטרנט. ב. למשחקים כמו GTA IV עם עדיפות שירוצו על HIGH. עכשיו יש לי מסך חרא שאני עוד לא יודע את הרזולוציה כי הוא לא מחובר, אבל אני מתכנן בעתיד לקנות FULL HD אבל יש עוד זמן. 3. אין צורך בציוד היקפי. 6. רמת השקט שאני רוצה שיהיה 5/10 לא רועש מדי. 7. לא מתוכנן אובר קלוק. 8. אין צורך לכלול מערכת הפעלה אני יתקין לבד WINDOWS 7 אבל אני צריך שהם ירכיבו לי בחנות את המחשב, למה אני לא מסוגל להרכיב לבד. 9. העדפות שלי מחנויות KSP או IVORY הן הכי קרובות לבית שלי. 11. בנתיים לא מתוכנן שידרוג, בזמן הקרוב. 10. בקשות מיוחדות * מאר…
-
- 8 תגובות
- 875 צפיות
-
-
האסוס הזה הדל הזה הלנובו הזה ההתלבטות היא בעיקר בין האסוס לדל (לשניהם 16GB ram לעומת ה8 של הלנובו + קראתי שהלנובו מתחמם קצת ועלול לעשות בעיות), אבל בכל זאת שמתי את הלנובו. הייתי שמח לדעת בעיקר מי יותר אמין, עדיף מנסיון אישי או מנסיון של חבר, ואם יש עוד נושאים חשובים (אחריות יבואן?) אז גם עליהם. תודה.
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני צריך מפרט עד 5000 ש"ח בלי מסך המחשב נועד בעיקר ללמידה, אני מתכוון להריץ עליו windows server ובעזרת vmware להפעיל עליו כמה מחשבים, אני גם מתכוון לשלב לינוקס שירוץ במקביל ל- windows , ואני גם אבדוק את ויסטה מתישהו, ברור שבסביבה אמיתית של שרתים צריך מחשב מאוד חזק אבל המטרה כאן היא ללמוד ואין לי תקציבים למערכות מפוצצות. אני צריך גם שהוא יעבוד טוב עם משחקים אז אני חושב שאני אשקיע בכרטיס מסך קצת יותר מהממוצע. לא צריך מסך מקלדת עכבר ורמקולים או מ"ה, גם הרכבה לא צריך. הכיוון הכללי הוא מחשב אינטל עם ליבה כפולה או משהו כזה , אבל גם הצעות אחרות יתקבלו בשמחה אשמח אם תוכלו לעזור, תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 672 צפיות
-
-
המחשב ישמש לאינטרנט, אופיס וכו', ללא דרישות מיוחדות. על סוג המחשב (חברה) עוד לא סגור - דל, אייסר, לנובו, LG, סוני. ההחלטה תתבסס לפי דגם ספציפי - מראה ומחיר. אבל המפרט שמתגבש די ברור: המפרט הוא 2GB זכרון, X4500, מעבד 2GHZ וההתלבטות היא לגבי מודל המעבד. T3200 - Pentium Dual Core, Merom, FSB 667, 65NM, L2 1MB T4200 - Pentium Dual Core, Penryn, FSB 800, 45NM, L2 1MB T6400 - Core 2 Duo, Penryn, FSB 800, 45NM, L2 2MB ההבדלים בינהם די ברורים, השאלה היא אם זה יורגש בשימושים הנ"ל, ואם ישפיע בהפיכת המחשב למיושן בעוד מספר שנים. תודה רבה מראש לכל תגובה
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם, מחפש מחשב עבור סטודנט, מרבית השימוש יעשה בתוכנות אופיס למיניהן ולצפיית סדרות/סרטים, רצוי מסך 15 אינצ', SSD יתקבל בברכה לאופציה לשימוש עתידי מאסיבי יותר, צירפתי את השאלון עם תשובות, תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2500 בערך? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסדרות (בחיבור למסך טלוויזיה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, התוכלו לייעץ לי על מחשב נייד באיזור מחיר זה? השימוש הוא בעיקר ללימודים וקצת תוכנות גרפיות (photoshop). האם יש חברה מסויימת שעדיף לקנות? בעקרון חשבתי ללכת על מעבד דותן עם 1GB זכרון כרטיס מסך רגיל, מה דעתכם? זמן בטריה שיהיה כ-3 שעות אחרי חודשיים ולא לפי הגדרות יצרן. בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
אז ככה.. מעבד - Intel E6850 3.0 ghz לוח - Asus - pk5 deluxe כ.מסך - ATI - radeone hd 2900xt (יש כמה גרסאות :SAPPHIRE, GIGABYTE... מה הכי מומלץ??) זכרון - CrosAir 2gb 800 CL4 דיסק - WD 5000 AAKS (500 GB ספק - THERMALTAKE 650
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
מסך וצורב לא צריך שיהיה אינטל רצוי.. אך לא מחייב אם ההבדל במחיר משמעותי..
-
- 4 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום מצאתי את המחשב הזה : שקל Dell Vostro 5568 , 2790 רציתי לדעת אם אתם יודעים על איזושהי סיבה לא לקנות אותו למרות שהוא במפרט ובסכום שחיפשתי, או אם אתם מכירים משהו עם מפרט דומה בפחות כסף. בגדול חשוב לי ה8 gb ram ,מעבד כזה או טוב יותר, 1 טרה או יותר , והשימושים יהיו בעיקר אינטרנט ,אופיס וסרטים. אני יודע שבשיל השימושים שלי אפשר גם מפרט נמוך יותר אבל אני רוצה שיהיו אופציות לשימושים אחרים אם אני אצטרך. תודה
-
- 1 תגובה
- 901 צפיות
-
-
אני מתכוון לרכוש בחודש הקרוב מחשב חדש. כרגע ברשותי מחשב Amd Athlon XP1800 עם כרטיס מסך GeForce Ti4600 . בזמנו - (לפני 5 שנים) הוא היה נחשב כמעט למפרט הכי טוב שניתן לקנות. עד היום המחשב משרת אותי נאמנה. ראיתי את המפרט של ה AMD ULTRA , ומבחינת ביצועים הוא בהחלט מספיק בשבילי. השאלה היא אם במחיר הזה (עד 3500 גג) אני יוכל להרכיב מפרט שיהיה לו יחס של עלות\תועלת טוב יותר. השימושים שלי במחשב הם- אינטרנט כמובן , סרטים, בעיקר מוזיקה, ומעט משחקים (סיימתי את Crysis , משחק CS ברשת הביתית, משחק TDU Unlimted , וגם בLive For speed בעזרת הגה, Aix ) לא מתעניין ברזולוציות מטורפות כמו 1600X1200 , כול עוד המשחק רץ מהר והפיקסלים נראים מעוגלים ויפים זה מספק אותי. אני מוריד הרבה תמונת מהמצלמה הד…
-
- 9 תגובות
- 822 צפיות
-
-
ובכן אני מעוניין לקנות "מחשב" חדש, ורשמתי "מחשב" כיוון שאת הספק וכרטיס המסך כבר יש לי ואין צורך להחליפם לעת עתה. יש לציין כי אני לא מתכוון לבצע OC לבינתיים. כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 5970 2GB ספק: CoolerMaster Silent Pro M700 700W צורב DVD: שקר כלשהו, לא באמת קריטי. שאר המפרט עליו חשבתי(וכאן קצת נכנסתי לבלבול בגלל כל עניין הזיכרון): מעבד: i5 2500k(לפי מה שאני מבין, אין טעם לקחת את ה i7 2600k שהרי ההבדל הוא מינורי אך המחיר לא). לוח אם: Asus P8P67 Pro(בעת שהם יטפלו במלאי הבעייתי כמובן). זיכרון: DDR3 1600Mhz Corsair Dominator GT Dual Channel CL7 2x2GB בעיקר בגלל ה Latency שלו 7-7-7-20 HDD: חשבתי על Caviar Black 1TB 7200RPM 64MB SATA III של WD. קירור למעבד: …
-
- 1 תגובה
- 797 צפיות
-