ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,449 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג קל, בניית אתרים wordpress א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי טייטאל , אסטרטגיה, לא משחקים כבדים מאוד . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מעדיף גבוהות 3. האם…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד ויש לי כמה שאלות: 1. איזה חברה כדי לקנות? (DELL.HP.NEC וכו') 2. איזה זיכרון כדי לשים? 3. איזה כרטיס מסך כדי לשים? המחשב בעיקר לעבודה משרדית (הדפסות גלישה וכו') אך אני רוצה שגם יהיה אופציה למשחקים עליו...
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט שיכלול את המארז : mozart vcr001sns http://www.thermaltake.com/product/Chassis/desktop/mozart/vc4001sns.asp אם מישהו יכול לתת לי חות דעת אני נורא אשמח לגבי המעבדים מה יותר מומלץ ומה כדאי המליצו לי על הpentium d 805 2.66 ואני מתלבט בינו לבין 2.8 d920 ובכלל לבין ה amd אני חושב שאני בהמשך יעשה לו oc אז אני מחפש קירור טוב על מסך חשבתי על samsung 960 BF: http://www.samsung.com/he/products/monitor/19lcdmonitor/960bf.asp איפה אני יכול להשיג מידע או שאתם יכולים לעזור לי גם בזה לגבי כל האחריות עם הפיקסלים שמעתי שזה נורא בעייתי בגדול קיבלתי המלצה על כ.מסך x800xl של ati וחברים אמרו לי שבזמן האחרון הם קצת מזייפים והקירור שלהם על הפנים והמאוורים הם מפלסטיק שזה לא הכי ט…
-
- 28 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
https://www.tms.co.il/175024 מה אתם חושבים על הרכיבים האלה ואם להחליף משהו? ( בלי לחרוג יותר מדי במחיר )
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לכיוון מסוים לגביי קניית מחשב נייד פשוט בסיסי ביותר. השימוש הוא עבור לימודים גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים . לא מחפש מחשב שיריץ לי משחקים או משהו כזה,זה פשוט מחשב נייד נוסף שישמש אך ורק לשימושים הללו. תקציב = כמה שיותר נמוך מבחינתי 1000 זה סבבה. גודל מסך שיהיה בין 10 ל 14 . על איזה מעבדים אני צריך להסתכל ועל מה לא להתקרב בכלל ? על איזה חברות אתם ממליצים ומאילו לא להתקרב ? אשמח למפרט ככה בסיסי פשוט בשלוף שאני ידע על מה להסתכל בעת הרכישה. כל טיפ עזר אשמח לקבל תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עורך וידאו במקצועי (Avid) ועומד בימים אלו בפני צורך עז בשידרוג המערכת הביתית שלי (כרגע אני עובד על פנטיום 4 ישן אבל נאמן). אני בדיוק בפוזיציה המתלבטת - Quadro Vs Geforce. חוץ מ Avid, השימושים כוללים קצת After Effects, ולא מעט Photoshop. הנה רכיבי הבסיס של המערכת המסתמנת להיבנות: Intel Core i7-930 Bloomfield 2.8GHz LGA 1366 130W Quad-Core Desktop Processor ASUS P6X58D-E LGA 1366 Intel X58 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard 2x CORSAIR XMS3 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model TR3X6G1600C8 G Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB 7200 RPM SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive ו או PNY VCQFX1800-PCI…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! ברשותי מחשב אסוס K43SA די חדש עם מעבד i7 2670QM זיכרון 4 ג'יגה קשיח 750. המחשב לא כל כך מהיר והרבה פעמים נתקע לדקה/כמה דקות בכל מיני מצבים (פתיחת תיקיות מסמכים כשיש סריקת אנטיוירוס של מייקרוסופט ועוד). מה יכולה להיות הבעיה או שבגלל שזה לא SSD זה הגיוני? עוד שאלה - חיבור בלוטוס לרוב עובד אבל לפעמים לא וצריך לחבר אותו במנהל ההתקנים. מה יכולה להיות הבעיה?? תודה!!!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני זקוק לעזרה בבחירת מפרט למשחקים בתקציב של 3200 ש"ח, רצוי מהחנות Skypc.co.il. ללא ציוד היקפי, ללא דיסק קשיח, ללא כוננים אופטיים, צריך מארז וספק כוח. I805 מעבד Intel Pentium D 805 2.66GHz 2x1 MB מחיר לפריט - 589.00 ¤ 589.00 ¤ 39105 לוח אם GIGABYTE GA-8I945PG מחיר לפריט - 555.00 ¤ 555.00 ¤ twin667 זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 מחיר לפריט - 492.00 ¤ 492.00 ¤ 6A19-400 מארז COMPUCASE CI-6A19 + ספק כח 400TRT 20/24P מחיר לפריט - 435.00 ¤ 435.00 ¤ LV155 כרטיס מסך Leadtek WinFast PX7600GT TDH 256M מחיר לפריט - 916.00 ¤ 916.00 ¤ סיכום הזמנה סכום ביניים : 2,987.00 ¤ מה דעתכם על המפרט הנ"ל? איך הוא יסתדר עם משחקים שיצאו בעתיד, כמו Crysis ומשח…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, נתקלתי ב2 סוגי הכרטיסים הנ"ל [h=1]Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX Dual Channel CL9-9-9-27 [/h]535 שח http://ksp.co.il/?uin=15283 [h=1]Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX Blue Dual Channel CL9-9-9-27 [/h]425 ש"ח http://ksp.co.il/?uin=13485 רציתי לשאול מה בדיוק ההבדל בניהם מדוע יש הפרש מחירים כלכך משמעותי? שמתי לב לנתון שנקרא Unbuffered - בדגם ה blue האם הוא רלוונטי לנושא? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל חריגה. 2. מה שימושי המחשב ? עבודה משרדית, Autocad. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לצרכי פרנסה ובתקווה שלא יצטרך שידרוגים תוספות בשנים הקרובות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - לא רלוונטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא, אין צורך. תודה. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? בין 6-7, מעוניין שהוא יהיה שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן …
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. אחי הוא קצין קרבי, מ"מ טירונים. הוא מעוניין במחשב נייד וברצוני לעזור לו בבחירה המיטבית ביותר בשבילו. ניסיתי לחקור אותו קצת על הדרישות, והוא לא מבקש יותר מדיי. מטרות המחשב: מה שהוא רוצה מהמחשב זה פשוט גלישה באינטרנט בעיקר, ולשחק במשחקים.. לא משחקים מטורפים... משחקים נורמליים... קאונטר סטרייק וכאלה... אז אני אוסיף שאני מעדיף מחשב עמיד כמה שיותר ובנוי טוב שיכול לספוג כמה מכות פה ושם. משקל וגודל מסך - לא קריטי, כמובן שעדיף קטן אבל בכלל לא קריטי, הוא אמר לי שלא משנה לו המשקל, הוא רגיל לסחוב משקלים. מסך מבריק או לא - לא משנה כל כך, אל תתייחסו לזה בשיקולים. חיי סוללה - דיי חשוב, עדיף חיי סוללה כמה שיותר טובים. אחריות - פחות חשוב, בחיים לא מימשנו אחריות גם כשהיו בעיות…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מועניין במחשב לעריכה 4K התוכנות בהן אני משתמש מצויינות למטה CPU: AMD R7 1700X Graphics Card: GTX 1070 Motherboard: MSI X370 Gaming Pro Carbon RAM: 32 GB DDR4 Storage 1: Samsung 960 EVO 500 GB M.2 SSD Storage 2: 2x HGST 4 TB hard drives Power Supply: EVGA G2 850W CPU Cooler: Corsair Hydro H110i Case: Enthoo Primo זה פחות או יותר המפרט שאני מעוניין לבנות אשמח לחוות דעת חוץ מהכטיס מסך והמעבד האם יש משהו שניתן להוזיל, האם המפרט הזה טוב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אשמח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הגיע הזמן למחשב חדש. חשבתי על משהו כמו HTPC אבל החלטתי שאני יותר עובד על המחשב מאשר מחבר אותו לטלוויזיה ולכן המחשב יהיה בעל יכולת חיבור לטלויזיה -HDMI. לגבי המארז חשוב לי שקט ופונקציונליות, לא צריך חלונות ואורות, יש לי נסיון טוב עם ה-Antec P150 וחשבתי ללכת על החלופה המעודכנת שלו ה-Antec Sonata Designer 500W. אבל אם מישהו חושב שיש לו פיתרון זול יותר, הכולל אלגנטיות, נוחות תפעול, ספק איכותי, שקט סביבתי, ומסנני אויר אז בבקשה. חשבתי גם ללכת על שני דיסקים, אחד צנוע למערכת ההפעלה (~200 ש"ח) והשני של 1TB לכל הזבל. אינטל/AMD, הלב רוצה Core i5-750 אבל ההגיון אומר מיותר, אז נראה לי ששלוש ליבות של AMD (עם תקווה לפתיחה) יספיקו גם לביצועים וגם לאגו. ואולי גם ה-Athlon II X4 620 יגיע בש…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי אינטל 820 עם קירור סטוק: אני מתלבט אם לקנות 160G או קירור של AC (הסטוק באמת גרוע ומרעיש?)? תקציב 170
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד DELL - INSPIRON 15 - 5000 איך אני בודק בחלונות 8.1 איך אני יודע איזה סוללה למשל 2 תאים או 3 תאים או 6 תאים? איך אני יודע שהסוללה שלי מקורי ולא תחליפי? איך אני יודע כמה שעות עבודה סוללה. בסרגל משימות יש סמל סוללה רשום טעונה 100%. ולא מראה לי כמה שעות עבודה סוללה בלי חשמל? בתודה לכל המשיבים בפורום...
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח למשחקים (עד עכשיו שיחקתי ב PS4, מבסוט עליו לגמרי). היה לי קצת קשה למלא את הפורמט כי אני לא יודע כמה כדאי להשקיע ובמה. המחשב צריך לשמש גם לעבודה, אני מתכנן להתקין עליו 2 מערכות הפעלה: 1. ווינדוס למשחקים 2. אובונטו לעבודה המחשב שיש לי היום (Asus i5 8GB 256SSD) מספק אותי לגמרי עבור עבודה, אבל הוא יעבור הלאה ואני אשתדרג גם במחשב שישמש למשחקים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במקומות שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי את הלפטופ: hp pavilion dm3. ושהוצאתי את המקש של הרווח החלק שבפנים נשבר. כמו חלק קטן מפלסטיק. (יש 2 חלקי פלסטיק קטנים בכל צד שתופסים את המקש) למי יש רעיון איך לתקן את זה במהירות וביעילות? אולי מישהו מכיר מקום בירושלים שיכול לתקן דברים כאלה? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? - מעוניין להוציא באיזור ה 8+ אלף שקל אבל מוכן נפשית עד ל 10 (אם ההשקעה \ הבדלים באמת מהותיים) 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? - מטרת המחשב היא עבודה + משחקים. (עבודה בעיקר) א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. - שימוש נרחב ב Virtual Machine, Maya, Photoshop... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה - השימוש הרציני ביותר יהיה תחת VM כך שהרבה יותר חשוב לי שהמעבד יהיה חזק מאשר כרטיסי מסך, בנוסף, אין לי צורך במערך SLI או CF.. מספיק לי כרטיס אחד חזק (אבל אשמח אם תיהיה לי אופציה בעתיד להוסיף..) ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. - אם אני לא טועה כרגע זה: 1280x1024 למרות שאני לא בטוח. 3. האם יש צורך…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כל סכום א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבור אדריכלית, תוכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה- אוטוקד, סקצאפ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 7. האם האם י…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפ…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני לא כלכך מבין במחשבים ניידים רק בנייחים וגם זה קצת. עכשיו ככה אני רוצה לקנות לאחי מחשב נייד במחיר של 3000 עד 3500 שקל. המחשב לרוב יהיה מחובר לטלוויזיה. משחקים ליג אוף לג'נד CS וסרטים. חשוב מחשב חזק כמה שאפשר כי במחשב שיש לו עכשיו יש נפילות FPS. דרופים. הוא משחק עם עכבר ומקלדת משלו שהוא מחבר לבד. מסך 14 זה סבבה . התקציב הוא סבבה כי אני לא מבין בזה האם שחכתי משו? גר ליד נתניה. אז חניות אופצונליות הם TMS KSP IVORI גם BUG ומה שמשתתף במבצעים מצידי גם לנסוע לקנות עכשיו לא משנה בתכלס חנות העיקר שתהיה לי אחריות. אפשרות גם קנייה מחול אמזון לדוגמה עם יש מבצע ממש שווה. תודה רבה לעוזרים אני יושב על המחשב ומחכה להודעות שלכם בג…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אם אפשר לקבל המלצותיכם למפרט מבוסס פנטיום או שמא מתאים יותר AMD עבור: 1. עריכת וידאו (DV לDVD) 2. משחקים 3. תכנות, גלישה, אופיס וכו. 4. לא צריך OC כי אף פעם לא עשיתי ואין סיכוי שאתחיל עכשיו. כבר רכשתי מסך (959NF) ודיסק קשיח (IDE Seagate 160GB 8MB) צורב DVD ועכבר (לוג'יטק כחול ונחמד לא זוכר דגם) נשאר לי תקציב של 3500 ש"ח עבור: מעבד, לוח, 1 גיגה זיכרון, כרטיס מסך עם TV OUT, מארז + ספק, פלופי (למה צריך פלופי??) מקלדת. מה חשוב לי: 1. לוח עם כרטיס קול ורשת. 2. מקום לעוד זיכרון. 3. ספק שיסחוב בשקט את המפרט. 4. מפרט שלא יבאס אותי גם בעוד שנה. בתודה מראש...
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* חריגה מהתקציב: עדיף שלא. * מטרות המחשב? סטודנט. עבודה נוחה ומהירה עם אופיס, אינטרנט. שידע לנגן סרטים באיכות HD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל מועדף 14". * רזולוציית המסך?לא יודע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי?לא יודע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שלא יהיה זללן... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, * Bluetooth? לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?250GB. * כונן אופטי?לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. מצאתי את המחשב הזה: Dell vostro 2420. http://www.1pc.co.il/product-4149-Dell_Vostro_2420.aspx מחיר…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, בן דוד שלי מהולנד צריך מחשב שמיועד בעיקר לעבודה עם פריהנד. הוא לא אמר לי מחיר אז החלטתי למצוא שתי מערכות. אחת ביצועיסטית- אבל בלי להשתגע במחירים ואחת עם יחס עלות/תועלת מקסימלי. מכיוון שאין לי מושג ירוק בפרינהד או במחשבים לעריכה גרפית- אתם מוזמנים להגיב, תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
צריך חוות דעת לגבי המחשב הזה מעבד: אינטל Intel Core i7 13700K 3.4GHz 30MB Cache s1700 - Tray מערכת קירור: קירור נוזלי Corsair iCUE H60i RGB PRO XT לוח אם: לוח אם GIGABYTE B660 DS3H DDR4 LGA1700 Intel B660 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 32GB DDR4 2666Mhz CL19 כרטיס מסך: כרטיס מסך MSI RTX 3060 GAMING X 12GB GDDR6 HDMI 3xDP כונן SSD: כונן קשיח Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7S500BW 500GB SSD דיסק קשיח: כונן קשיח Western Digital Blue 2TB 256MB 7200RPM SATA III WD20EZBX ציוד רשתות: כרטיס רשת D-Link Gigabit Desktop PCI Express DGE-560T ספק כוח: ספק כוח אקטיבי SeaSonic 650W Bronze Series Active PFC 12cm Fan 80+ S12III-650 …
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-