ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
היי כולם, אשמח לעזרתכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. 6000 זה ממש הגבול העליון. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכוונה היא לרכוש מחשב לשימוש משרדי יומיומי, ובנוסף לגיימינג קל באיכות גבוהה ועריכת וידאו מזדמנת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אדובה פרמייר, באופן מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - קול אוף דיוטי החדשים למיניהם, משחקי תפקידים איזומטריים חדשים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הכנתי את המפרט הבא אחריי מעט חרישה באינטרנט בשילוב אתר זאפ והמפרטים המומלצים פה באתר, המטרה שלי היא לדחוס את כל העסק ל- 7000-8000 ש"ח בלי מסך ובלי ציוד היקפי - הייעוד הוא מחשב משחקים רציני למשחקי RPG (בעיקר) שבהם המחשב צריך להתמודד עם סביבות משחק ענקיות ומפורטות בנוסף ל- AI מתקדם. אנא עיזרו לי מבחינת מקומות שבהם אפשר ל"קצץ" ומקומות שאליהם כדאי לשים לב. המפרט הוא זה: מפרט 1 מעבד: (1200 ש"ח) Intel Core 2 Due E6400 (S775) - 2.13GHz 1066MHz 2MB shared cache 64bit box - כמה משמעותי המעבד במקרה הזה? גוף קירור: (190 ש"ח) Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם:(954 ש"ח) GigaByte GA965PDS4 זכרון:(1650 ש"ח) 2xDDR-2 1024mb 667MHz PC5300 CL-3-3-3 (Samsung/Kingstone/Corsair) - כמה משמ…
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שיצא טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניראלי שצריך אז 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD בעיקר משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 MW3 משחקים כבדים רצח -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא בטוח אבל משהו גבוה כרטיס הכי טוב שיש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד בפני רכישת מחשב נייד, והוצע לי (כאן בפורום האמת), המחשב הזה- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735724 . בעיקרון, אני משתמש במחשב לצפייה בסרטים , עבודה משרדית, אך בין השאר גם משחקים קלים (Football Manager ולעתים רחוקות pro evolution soccer). האם המחשב הנ"ל יריץ את המשחק (football manager) בצורה טובה? כי זה השיקול העיקרי כרגע - הנה הדרישות של המשחק - Intel CPU - Pentium 4 3.0GHz AMD CPU - Athlon 64 4000+ Nvidia Graphics Card - Geforce 7600 GT 256MB ATI & Intel Graphics Card - Radeon X1800 Series 256MB RAM - 1.5 GB Hard Disk Space - 2.5 GB Direct X - 9 האם יש מחשב טוב יותר בתקציב דומה? תודה מראש לעונים, אמיר.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רכשתי ב-ebay מחשב נייד lenovo r400 מחודש ע"י לנובו. המחשב הגיע באריזה חתומה במצב חדש לחלוטין. בלי שום שריטה. ריח של חדש. לצערי למחשב יש אותה בעיה כמו למחשב של לבחור הזה: זה כל כך מעצבן! :'( פעם שנייה אני נופל על מחשב נייד לימון. בעיקרון המחשב באחריות בינלאומית וקוד דגם תופס בארץ. ביום ראשון אנסה לפתוח קריאת שירות. אם לא אצליח אצטרך לעשות תיקון קומבינה כלשהו. חוץ מזה אני מאד מרוצה. מחשב נייד בליגה אחרת לגמרי. שקט לחלוטין, לא מתחמם אפילו טיפה, מקלדת פצצה, אין טיפה פלסטיק מבריק. קשיח ואיכותי. אה וצריך להעיף את הויסטה. לא החלטתי אם לעשות downgrade ל-XP (קיבלתי דיסק) או לעבור לחלונות 7. יש הצעות?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
nvidia geforce 8400m g 256 mb האם זה כמו כרטיס מסך במחשב נייח או שיש איזשהו הבדל(מבחינת משחקים וכדו') ואם יש הבדל כמו מזה שווה (בנייח)?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל/לחסוך אם ההפרש בביצועים משמעותי אז לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שקלים במידה וצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וצפייה בסרטים (יחובר דרך חיבור HD לטלויזיה חדשה 32 אינצ' לפחות), גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). TRAKTOR באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים אשר יוצאים כל הזמן בשאיפה לגרפיקה מקסימלית דוג': BF…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מארז ללא ספק CoolerMaster Sileo 500 ₪378 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=RC-500 מעבד: Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1363 קרור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 ₪124 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=21461 לוח אם: Gigabyte GA-H67A-UD3H-B3 for socket 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪732 ספק כוח: SeaSonic ET 600W Active PFC 120mm 4*SATA, 8-pin, PCI-E כמות: 1 - מחיר: ₪354 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 כמות: 2 - מחיר: ₪251 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪263 כרטיס מסך: Sparkle'>http://tms.co.il/product/9191"]Sparkle GTS450 1024MB GDDR5 Dual DVI Pas…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רוב הזמן הוא סתם ישמש לצפייה ביוטיוב, מיילים, ואינטרנט סתם... חשוב לי שיהיה אפשר לצפות בחומר בקידוד x265 ללא קרטועים וללא עייפות של המחשב. הייתי רוצה שהוא יאכל בלי מלח הפעלת סרטים של 4K בקידוד x265 ללא בעיה כלל אפילו שכרגע המסך שלי הוא בכלל ברזולוציית FullHD, אבל אם במקרה ארצה להחליף בעתיד למסך של 2K או 4K הייתי רוצה שאוכל לצפות באיכות הגבוהה יותר בלי לשנות כלום במחשב (מלבד החלפת המסך כמובן). (עם המחשב הנוכחי שלי זה פשוט לא מתאפשר. פירוט למטה). מלבד זאת אני לא שחקן רציני ונניח שהגבול העליון מבחינת מה שאני רוצה לשחק בו יהיה המשחק crysis 3 שיצא ב2013 והיה כניראה מפלצת ממה שאני זוכר מבחינת כרטיס מסך שהוא זקוק לו. אז הייתי רוצה שמשחקים ברמה שלו (ומאו…
-
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח, אפשר לחרוג בעד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, תוכנות בשימוש: תלת מימד cinema4D after effect Photoshop illustrator Form-Z - תוכנת תלת מימד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מפרטים שהורכבו לפני מס' ימים יקרים באתרים בלפחות 10%. מה קורה איתכם? מה זה בורסה? תפסיקו עם החזירות הזו התכוונתי לקנות 2 מחשבים ואני פשוט אמצא פיתרון אחר, לא מוכן להיכנע לסחטנות
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי תקציב של עד 5-5.1K ש"ח למחשב , כולל מסך LCD (סאמסונג 731B) מה אתם אומרים על המפרט הבא? (מלוג'יק PC) מעבר אינטל E6400 1299 ש"ח לוח אמ Gygabyte 945P S3 609 זכרונות TwinMos 1024 667 629 כונן פלופי 1.44 46 צורב DVD LG BLACK 199 דיסק קשיח WD 250GB 16MB BUFFER 454 מארז FOXCOM BLACK ? עם ספק 400W (ספק של חברת FSP ) 232 מקלדת מולטימדיה LOGITECH שחור 80 עכבר LOGITECH שחור 45 הרכבה 160 סך הכל מחיר - 3758 ש"ח אחרי הנחת מזומן - 3600 ש"ח + כרטיס מסך PALIT X800GTO מסקייPC. 550 מסך - 1100 ש"ח. מה אתם אומרים על המפרט? מה אפשר לשנות או להוסיף? מה אתם אומרים על הספק שלקחתי ? יחזיק את המערכת? תודה ניב
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית.. אני מתחיל ללמוד מדעי המדינה וכלכלה * גודל המסך? ממש לא משנה לי.. * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל ? האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( לא נראה לי.. * בלוטות? לא יזיק.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח. הגודל הסנטדרטי (חצי ג'גה ?) * כונן CD/DVD? צורב? DVD.. * כונן Bluray? אין ממש צורך... * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מפרט עם ומפרט בלי , בבקשה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא 1. מה ט…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם הלפטופ שלי מקרטע, ואשמח לעזרה בקניית אחד חדש. אני צריך לפטופ שישמש לניתוח של כמויות גדולות של נתונים. שימוש כבד בתוכנת MATLAB, עיבוד אותות קול, והרצה של אלגוריתמים סטטיסטיים על מאגרי מידע גדולים (באיזור ה- 5-15GB של נתונים). אין לי שימוש ישיר בתוכנות גרפיות, אבל הבנתי שכרטיס גרפי טוב יכול להאיץ מאוד חישובים. תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה5-6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? יכול להגיע עד 7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח א) במידה והמחשב מ…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כמות. מוצרים סה"כ 1 XFX NVIDIA GeForce 8800 GTS 640MB DDR3 XXX Version PV-T80G-TH9 2,485 ש"ח 1 Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX 1,799 ש"ח 1 SunBeam TUNIQ TOWER 120MM 265 ש"ח 1 ASUS P5B Deluxe Intel P965 Chipset Socket 775 1,169 ש"ח 1 G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-2GBPK 1,505 ש"ח 1 Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS 419 ש"ח 1 Enermax Liberty 400W Active PFC 470 ש"ח 1 LG GSA-H42 X18 Multi DVD-Recorder Bulk Black 230 ש"ח 1 Gigabyte Aluminium 3D Aurora Black Blue Led w/ Net Panel 715 ש"ח 1 Dell 20 LCD 2007WFP UltraSharp Flat Panel 2,650 ש"ח סה"כ 1…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב, לאחר 4 שנים הגיע הזמן להתחדש! אני קונה מחשב חדש, שמטרתו העיקרית תהיה משחקים. התקציב שלי כרגע הוא 6000 שקלים. אינני מעוניין במסך,עכבר,מקלדת או רמקולים. נתחיל ישר מהשאלות: 1. אני רואה שלמעבדים של 3GHZ מתוצרת אינטל יש 2MB CACHE לעומת 512KB CACHE באלו של AMD... עד כמה הדבר משפיע? אחד הדברים הכי חשובים לי הוא שהמחשב ייעבוד בצורה חקלה ביותר גם כשיש מספר רב של תוכנות פועלות. 2. זכרונות: 1GB לפחות... מה ההבדל והשיפור בביצועים של DDR 2 לעומת DDR? 3. כרטיסי מסך: מה הכרטיס מסך החזק ביותר היום בתקציב של 1500~ שקל? 4. הארד דיסק: אני מניח שSCSI ייקר לי מאד את הקנייה... מה חדש בתחום? האם הSATA II מהווה שיפור משמעותי? אני חושב שאלך על נפח של לפחות 200GB. 5. לוח אם: בהתאם למעבד כמ…
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
500 דולר.. או קצת פחות מ2000 שקל . המפרט הבא לא רע בכלל ויכול לתמוך בכמעט כל משחק בFHD ואולי גם במציאות מדומה (תקנו אותי אם אני טועה , יכול להיות שהמעבד חלש מידי אבל כרטיס המסך בסדר) רציתי לדעת כמה מחשב כזה יעלה בארץ הקודש? לכמה שקלים מתרגמים ה500 דולר האלו? * לא בטוח אם הפרסום מתאים לפורום הזה , אני לא מתכנן לקנות מחשב כזה , רק השוואה מתוך עניין . תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לשפר טיפה את המחשב הביתי שיש לי כרגע, מחשב מאוד ישן יחסית, אך מחזיק מעמד יפה עד היום. המחשב הזה נרכש אי שם בשנת 2008. עיקר השימוש שלי הוא לשימוש אופיס, אינטרנט ואני מתחיל לאט לאט ללמוד את נושא ההאקינג ואבטחת מידע, הולך להריץ עליו VIRTUAL BOX עם כל מיני מערכות הפעלה שונות של LINUX. אני מאמין שאני צריך לקנות זכרון חדש, ואולי כונן SSD ( לא יודע אם זה מתאים לי בכלל ללוח אם שיש לי כרגע ), אולי אפילו להחליף מעבד שיתאים ללוח אם הקיים שיש לי כרגע. את כונן הSSD אני לא מחפש בנפח גבוה, יפסיק לי גם 64GB על מנת להריץ עליו את הWINDOWS. מצרף לכם תמונה של נתוני המחשב שיש לי כרגע ואשמח אם אנשים יצרפו לכאן לינקים לזכרונות שמתאימים ללוח אם …
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, ניסיתי להרכיב מפרט מחשב למטרת משחקים (DIRT בעיקר) וגרפיקה (פוטושופ CS4 ועריכת וידיאו HD ביתית). התקציב כאמור בערך 7,000, והייתי מאוד מעוניין להוזיל את העלויות. מערכת ההפעלה המתוכננת היא חלונות 7 64 ביט. רמת השקט חשובה לי, ואני רוצה שיהיה לי מחשב שקט (לפחות 8 מתוך 10). אני מתכוון להישאר עם המחשב הזה לפחות כמה שנים טובות (לכן בחרתי בלוח אם עם תמיכה ב- USB3 ו- SATA3), ואני זקוק לחוות דעתכם. להלן המפרט: לוח אם Asus דגם P6X58D Premium מעבד INTEL Core i7 920 TRAY זיכרון Kingston KHX1600C9D3/2G (שלוש יחידות) דיסק קשיח SEAGATE ST32000641AS XT 2TB SATA3 6GBS 7200RPM 64MB כרטיס מסך Gigabyte דגם GTS 250 GPU 1GB מארז + ספק + צורב + מאוורר טוב, אשמח להמלצות…
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי לפטופ DELL insperion 6400 (די ישן) וחשבתי להפוך אותו לHTPC, ניסיתי לראות בו 1080P והוא די מתקשה. אציין כי פירמטתי אותו הרגע, ובאתר של דל אין דרייבירים לווינדוס 7 עבור הווינדוס הזה . המעבד שלו הוא t2020, נראה לי מוזר שהוא מתקשה בניגון 1080P על אף היותו ענתיקה. בכל זאת ליבה כפולה... ויש לו 2GB זכרון זה אמור להספיק לא?! תודה רבה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, כבר לא מעודכן בחומרה עכשווית כמו בעבר. מחפש מחשב סביב 6000 שח (אפשר לחרוג בכמה מאות לפה או לשם במידה וישפר כרטיס מסך למשל) מתוכננת קניה באילת. דרושים מסך מקלדת ועכבר תואמים לגיימינג. ומארז נחמד עם דלת ו-RGB בשביל הילדים. תודה רבה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
אני רוצה לקנות באתר של אפל סטור (ארה"ב) את המקבוק פרו. המחיר שכתוב זה 1499$, השאלה שאני אצתרך להוסיף עוד מע"מ? או שזה המחיר? אם צריך להוסיף מע"מ אז כמה זה במקרה הזה? המקבוק: http://store.apple.com/us/buy-mac/macbook-pro?product=ME865LL/A&step=config
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפני כ3 ימים, אני פתאום לא מצליח להתחבר לאינטרנט , שאני בא להתחבר , זה מה שהוא כותב לי : לא נמצאו רשתות אלחוטיות בטווח וודא שתכונת רשת אלחוטית פועלת במחשב שלך מה צריך לעשות ?/ להוריד? תודה לעוזרים .
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים חבר מבקש המלצה ללפטופ בעיקר לWORD וגלישה קלה ברשת 15.6. היום יש לו 4GB זיכרון וצריך 8. צריך להיות שחור ולא כבד מדי שמותקן עליו מערכת הפעלה עם רשיון, ואופיס(אם קיימת אפשרות כזו) תקציב-עד 3000, ואם אפשר לחסוך עדיף. רצוי עם SSD. יצרן עם אחריות של איסוף וחזרה ללא תשלום תודה לכולם
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני צריך הצעות למפרט מחשב לגיימינג וליצירת מוסיקה בקיובייס + VST יש לי מפרט שחבר בנה לי אשמח לחוות דעת במיוחד על הלוח והכרטיס מסך לגבי כרטיס מסך שיהייה מספיק חזק בשביל להריץ משחקים ב-1440P לא נורא אם אם זה לא יריץ הכל ב-ultra. אני לא צריך הארדיסקים ואני אשמח אם המפרט יבנה ב-KSP. זה המפרט שחבר בנה: [h=1]Intel Core i7 4770K Haswell[/h][h=1]Corsair Hydro H60 High Performance[/h][h=1]MSI Z87-G45 GAMING LGA1150, Intel Z87[/h][h=1]Corsair Dominator Platinum 2x4GB DDR3[/h][h=1]MSI GTX770 Gaming 4GB GDDR5 DX11[/h][h=1]Samsung SH-224BB/DB DVD±RW x24 Black Sata[/h] [h=1]Corsair Carbide 300R[/h] [h=1]Corsair Air Series AF120 Quiet Edition X2[/h][h=1]Antec High Current Gamer 75…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-