עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, ניסיתי להרכיב מפרט מחשב למטרת משחקים (DIRT בעיקר) וגרפיקה (פוטושופ CS4 ועריכת וידיאו HD ביתית). התקציב כאמור בערך 7,000, והייתי מאוד מעוניין להוזיל את העלויות. מערכת ההפעלה המתוכננת היא חלונות 7 64 ביט. רמת השקט חשובה לי, ואני רוצה שיהיה לי מחשב שקט (לפחות 8 מתוך 10). אני מתכוון להישאר עם המחשב הזה לפחות כמה שנים טובות (לכן בחרתי בלוח אם עם תמיכה ב- USB3 ו- SATA3), ואני זקוק לחוות דעתכם. להלן המפרט: לוח אם Asus דגם P6X58D Premium מעבד INTEL Core i7 920 TRAY זיכרון Kingston KHX1600C9D3/2G (שלוש יחידות) דיסק קשיח SEAGATE ST32000641AS XT 2TB SATA3 6GBS 7200RPM 64MB כרטיס מסך Gigabyte דגם GTS 250 GPU 1GB מארז + ספק + צורב + מאוורר טוב, אשמח להמלצות…

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by amisha,

אתחיל בזה שמממממששששששששש נמאס לי , למה אין חברה שתהנדס לך את המחשב שאתה רוצה ?!!? למה ? הדרישות הן אלו , אבל לא מצאתי משהו שמתאים מסך : 13.3 , מט ! חיבורים : HDMI ,USB,VGA . אלחוט - WIFI BT (כמה שיותר תקנים יותר טוב ) דיסק - לא עקרוני . זמן סוללה - מעל 5 שעות . משקל - עד 2 ק"ג . המועמד הקודם היה ה UL30VT-2G , אבל אני דיי סולד ממנו בעקבות המסך המבריק שלו , ומסע ההפחות שיש נגד המסכים המבריקים . ראיתי את הדל 3300 , אבל אין לו HDMI מה עושים ?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. חיפשתי ומצאתי את אלו: 1.SONY VAIO VGNBX563B 2.dell inspiron b130 יש עוד המלצות? חובה:מסך 15",HD לפחות 5400RPM,זיכרון 512MB כל השאר אני משאיר לשיקולכם. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. תקציב מקס' - 5000 לא חובה לנצל הכל אבל לא לעבור. שימוש - תכנות בVS ואקליפס, משחקים לא כבדים ( CS:GO וכד' ) וצפייה בסרטים FHD בלוריי מלא ( 10-15G לסרט ) לא כבד מדי אבל אשמח לכ. מסך טוב כדי שלא אתקע בעתיד אם אצטרך קצת יותר. רעש - שלא יהיה טרקטור אבל לא משהו מיוחד. ללא תוכנות גר בראשל"צ ורצוי שיהיה משהו פה הקנייה מתוכננת בקרוב. לא עומד לשדרג בעתיד. בעניין רכיבים ספציפיים: מסך - מעוניין ב23-24 ( עדיפות 24 ) של IPS/PLS אבל לא עם זמן תגובה בשמים. בנוסף יש לי טלויזיה שדורשת HDMI, אז שימו לב לחיבורים בכרטיס המסך. דיסק קשיח - 4 או 3 טרה. יעבוד 24/7 ויהיה בשימוש במשך כל הזמן ( שיתוף קבצים וכד' ). ללכת על דיסקים שמתאימים לNAS או RED PRO. בנוסף לדיסק - SSD של 250G. ממש לא קטנוני ע…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. בס"ד שלום ותודה מראש לכל העונים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6,000 אבל רק אם ההסבר ממש משכנע. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בסיסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - coral draw, הכנת סמלי "לוגו" בצבע אחד לפני הדפסה על מוצרי פרסום. הכנת תמונות והדפסתם לסובלימציה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ממש לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. לפני כ3 ימים, אני פתאום לא מצליח להתחבר לאינטרנט , שאני בא להתחבר , זה מה שהוא כותב לי : לא נמצאו רשתות אלחוטיות בטווח וודא שתכונת רשת אלחוטית פועלת במחשב שלך מה צריך לעשות ?/ להוריד? תודה לעוזרים .

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by zukim,

הי עבר המון זמן מאז שקניתי מחשב. היעד: משחקים כרטיס מסך מהשורה הראשונה עד 1.5k מעבד מהדור החדש i7 אני יודע לעשות oc אבל אני לא חושב שאני יעשה עליו. לא צריך מסך מקלדת ועכבר רמקולים חייב cd?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. היי לכולם, לפני כ 8 שנים בערך רכשתי את המחשב שלי דרך המלצות בפורום הזה, היה כלכך מוצלח שאני חוזר שוב. במהלך התקופה שידרגתי את המחשב ואת החלקים ששידרגתי ארצה לשמור, פירוט החלקים EVGA GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 8GB - כרטיס המסך שיש לי וארצה להשאיר WD 1TB*3 - דיסקים קשיחים HDD Samsung evo 860 ssd 500GB יש לי גם ספק כח חדש אבל נראה לי שהוא לא יתאים לבניה ואשאיר אותו במחשב הישן(ANTEC VP500P) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, גג 4500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - COD WZ למשל וכאלו …

9. המחשב נועד לגלישה, צפייה בסרטים באיכות 4k ולמשחקים. מעבד Intel® Core™ i5-13500 Raptor Lake Tray לוח אם Asus Prime H610M-A D4 Micro ATX זכרון Kingston ValueRAM 16GB DDR4 3200MHz KVR32N22S8/16 DIMM כונן Kingston 1TB NV2 PCIe 4.0 NVMe SSD M.2 כרטיס מסך Asus Phoenix GeForce RTX 3060 V2 12GB GDDR6 ספק כח אקטיבי Antec VP550P PLUS 550W

10. Started by iveco,

אני יכול לקנות את המעבד i5-14600kf יחסית "בזול " 785 שקל , או לקנות את האולטרה איי 5 245K ב 1300 שקל או R7 9700X ב 1270 שקל , אני ממש מתלבט כל המעבדים יש להם ביצועים טובים על הנייר PASSMARK ה 245K יש לו את הביצועים הכי טובים אבל בפועל זה לא ככה ה 14600KF יש לו אחלה ביצועים החיסרון הענק שלו זה הצריכת חשמל 180W אם לא יותר ה 9700X בשיא המאמץ זה 88W ל 14600KF יש בעיות של קריסה ? מסכים כחולים ?

11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח, אפשר לחרוג בעד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, תוכנות בשימוש: תלת מימד cinema4D after effect Photoshop illustrator Form-Z - תוכנת תלת מימד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

12. טוב אז אני משתחרר עוד חודש ויוצא ללימודים עכשיו אני צריך את ההמלצות שלכם לגבי מספר דברים. -איזה שילוב עדיף יש לי 10000 שקל לבזבז על המחשב עכשיו מה עדיף מחשב גיימינג שיהיה בבית בסביבות 5K ונייד נוח לעבודה בסביבות 3-4K או נייד שיהיה גם ללימודים וגם למשחקים?(יש לציין שאת הנייד אני קונה מארה"ב אז התקציב לנייד גיימינג 2K ולנייד רגיל 1K). עכשיו בקשר לנייד גיימינג,האם המחשבים של alienware מומלצים ?יש באתר שלהם את המחשב הבא - http://www.dell.com/us/p/alienware-m18x/pd.aspx יש גם את המחשב הבא שמומלץ שם http://www.dell.com/us/p/alienware-m11x-r3/pd.aspx?ref=M11x - מה אתם אומרים עליו ?יש להם שם עוד מספר מחשבים האם יש אחד יותר מומלץ ? - האם מחשבים עוצמתיים לגיימינג יהיו נוחים גם …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום לכולם, אני צריך חוות דעת על מפרט מKSP. הדרישות של המחשב הן כוח עיבוד גדול (לתוכנות שמבצעות חישובים מתמטיים) ומספיק זיכרון כדי להתמודד עם בוחטא נתונים. נמצא מפרט בKSP שנראה מתאים. מה דעתכם? יש מה לשפר במסגרת התקציב? דגם מחשב: iSB1 מעבדי אינטל: Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11721 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Generic CPU Cooler For s1155/1156 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8717 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE H67M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12286 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8516 דיסקים קשיחים: H…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. אני מחפש מחשב ללימודים, VISUAL STUDIO וכו'. לאופיס ולגלישה. ראיתי את הדגם הנ"ל ‎G62-B50SJ של HP מפרט: ‎מעבד :‎Intel® Core i3 350M Processor, 2.26GHz,3MB Cache,1066MHz FSB‎ זכרון: ‎3GB DDR3 1066MHz (1 x 2048 MB + 1 x 1024 MB), הארד דיסק:‎320 GB (5400Rpm) מסך: ‎15.6'' Diagonal High-Definition LED HP BrightView Widescreen Display (1366 x 768) כרטיס מסך:‎Intel HD Graphics, up to 1274 MB total available graphics memory‎ אחריות לשנה. הוא מגיע עם לינוקס- אבל זה שטויות להתקין עליו ווינדוס. אז אני לא רואה סיבה להוסיף כסף לווינדוס. יעשה את העבודה? מחיר של המחשב 2250... שווה את ההשקעה? אני מעוניין סביב מחיר זה ( עדיין סטודנט ).

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Junky,

שלום אני חדש פה, הייתי רוצה שתרכיבו לי מחשב בתקציב סביבות ה9 אלף שקל, הייתי רוצה שתתנו דעה על המפרט הזה AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Venice DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D GeIL 2GB 2*1GB Value PC3200 DDR400 Dual Channel Westren Digital SATA 36.7GB 10000 RPM Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RP Leadtek Geforce PX6800GT 256Mb Retail PCI-Express SLI LG DVD 16x48 Black OEM NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk Enermax 485W EG495P-VE FMA 20/24Pin Power Supply המפרט הזה הוא לא כולל מארז, הייתי רוצה שתמליצו לי על מארז טוב, יפה ושיתאים למחשב שלי. תודה

• 30 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by AmitY,

בבקשה תקראו את ה-כ-ל ואז תגיבו (הוספתי הערות בחלק) תודה רבה! המפרט: מארז מפואר מאושר אינטל עם יציאות USB קדמיות ואחוריות --------------- לוח אם: ASUS או MSI מקורי תומך בזכרון 2x400MHz DUAL DDR AGPx8 סריאל ATA RAID FUNCTION -------------- מעבד פנטיום 4 אחריות לכל החיים (לא סלרון) INTEL PENTIUM 4 PROCESSOR WITH HT TECHNOLOGY 2.8 GHz 800MHz prescott 1MB cache (512k לא) -------------- מאורר למעבד מתוצרת אינטל מקורי ------------- זכרון פנימי DDR 400MHz 512MB ------------- כרטיס מסך (לא משולב על לוח האם) Nvidia Geforce Fx5200 128Mb + TV OUT עם זכרון DDR ------------ מסך MAG 17" ------------ דיסק קשיח CACHE 8Mb 7200 80Gb SATA בטכנולוגיה החדשה SERIAL ATA (לא IDE) או דיסק IDE …

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. ההורים שלי רוצים לקנות מחשב חדש ואני צריך עזרה בהרכבת המפרט. התקציב הוא בערך 2000-2500 אבל אפשר לחרוג קצת אם צריך. בעיקרון השימוש העיקרי שלהם הוא גלישה באינטרנט, אימיילים, תמונות, ואולי קצת משחקים של הנכדים.. המחשב בד"כ יריץ כמה דברים במקביל וצריך שהכל ירוץ חלק ובלי בעיות בכמה שנים הקרובות. תודה רבה

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Scumpo,

אהלן חברים, אחותי התחילה ללמוד אנימציה במכללה הישראלית לאנימציה בתל אביב. היא זקוקה למחשב שיתאים לעבודה עם ADOBE ומאיה, ובכלל שיתן עבודה למשך כל שנות הסטודנטיה ולא יתכלה לאחר שנתיים.. לכן צריך פה משהו "זול" מצד אחד - סטודנטית בכל זאת, לא עורכת מקצועית עם פרויקטים ודדליינים - ואיכותי מצד שני - שיתן עבודה טובה למשך כשלוש שנים. לגבי מאק, אל תמליצו בבקשה, הם עובדים שם במכללה עם ווינדוס ונאמר להם במפורש לרכוש I7. בסיור שלי באינטרנט נתקלתי בחנות הבאה: http://www.pcpower.co.il/ משהו מכיר ויכל לתת חוות דעת? האתר נראה מקוצעי מאוד, מה שתפס אותי במיוחד שם הוא העניין שללקוחות החנות יש אשכרה תמיכה טכנית בטלפון, כמו ללקוחות HP למשל. השירות הזה יכול להיות סופר אפקטיבי לסטודנט שנ…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Plast,

1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-150 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג בעיקר, עבודה משרדית וסרטים כזה ברגיל כרגע. בעתיד הוא עשוי לשמש ללימודים ושימוש בתוכנות למיניהן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כרגע לא.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF4,FIFA15 וכו' כו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 21" וטלויזיה 42" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by SPONER,

שימוש גיימינג: מחפש מחשב ולא מוכר רוב חלקיו באחריות . מפרט טכני מתומצת: מעבד : INTEL CORE I7 2600 3.4G כרטיס מסך: Gigabyte GTX680 2GB GDDR5 HDMI Windforce זיכרון ראם: g.skill 8 giga ספק כוח: chieftec 600 לוח אם: asus p8h61 דיסק קשיח: Hitachi 1T כונן אופטי: LG DVD RW *22 מארז: sharkoon

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by Nero4321,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שח בערך אם זה קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2K או 4K, אני עדיין לא יודע מה התקציב שלי יאפשר לי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. שלום, אני מחפש מחשב לשימוש יום יומי, בעיקר לשימושי משרד (אינטרנט + אופיס) אך שמדי פעם אני יוכל להפעיל בו תוכנות גראפיקה ואדריכלות לרבות פוטושופ, אוטוקד, סקאטצפ, VRAY ועוד. חשוב להבהיר כי המחשב יהיה מחובר בצורה תמידית ל-2 מסכים, ספק 3. מצ"ב השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח כולל מע"מ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית + תוכנות גראפיקה ואדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יום יומי של אופיס ואינטרנט + זליגה לתוכנות גרפ…

23. שלום לכולם כמה אפשר לקבל על הרכיבים הנ"ל (אם אפשר), בנפרד או ביחד? לא עברו אוברקלוקינג לוח אם Gigabyte GA-X58A-UD3R מעבד Intel i7-930 זכרונות Kingston HyperX 12GB Kit (3x4GB Modules) 1600MHz DDR3 DIMM Desktop Memory (KHX1600C9D3K3/12GX) (אגב - רוצה לשדרג ל Gigabyte GA-Z170X-Gaming-3 i5-6600 HyperX HX421C14FBK2-16 (2X8GB DDR4 2133Mhz אשמח לחוות דעתכם על הדרך)

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. היי, יש לי ASUS ZenBook ux31e, המסך שלו שבור ולא עובד (מנפילה שבה אולי ניזוקו עוד חלקים וזה מקור הבעיה שלי ), אני מחבר אותו עם מיקרו HDMI - HDMI למסך חיצוני (Sony Bravia). העסק עובד סבבה בלי דרייברים של הכרטיס מסך (integrated Intel HD Graphics 3000 GPU) או בסייפ מוד אך ברגע שמותקנים דרייברים הוא פשוט לא מזהה את המסך החיצוני לא משנה מה אני עושה (fn+f8, Win+P, ניסיון על בליינד "להעביר" למסך החיצוני) לכן אני מסיק שהוא לא מזהה אותו (גם לא משמיע רעש כשמחברים אותו). כשמותקנים דרייברים אז מסך הטעינה של וינדוס מופיע על המסך החיצוני אך ברגע שהוא נכנס לוינדוז אין שום אות לזיהוי. אבל בלי דרייברים אין שום בעיה! איך אני גורם לו לעבוד עם דרייברים? תודה

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Ncoder,

שלום לכולם, אבא שלי מעוניין במחשב שישמש אותו בעיקר למשחקי אינטרנט פשוטים כמו באבלס . המפרט שהוצע ב-1500 ש"ח: מעבד אינטל G4400 לוח אם כולל כרטיס גרפי בלוח של גיגבייט H110 (לא ידוע לי הדגם המדוייק). זיכרון של קרושל DDR4 סטיק אחד 4 גיגהבייט (לא ידוע לי דגם מדוייק) דיסק קשיח SSD של חברת פנטר??? גודל 120 גיגה (לא ידוע לי דגם) צורב DVD מארז כולל ספק כוח 500W (לא ידוע לי דגמים) זה המפרט שאבא שלי קיבל מהחנות המקומית והיעדר הדגמים המדוייקים מאוד מחשידים אותי. מה דעתכם? האם יש משהו שהייתם משנים במפרט או האם יש לכם הצעה למפרט טוב יותר עבור השימושים של אבא שלי? הייתכן שאפשר להביא מפרט יותר זול? …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים