עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וצפייה בסרטונים וסרטים/סדרות, ללימודי חשמל עם תוכנות כבדות. למשחקים נגיד כמו GTA החדש ופיפא call of duty אבל שלא יהיה חזק בצורה קיצונית שיקפיץ תמחיר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על 14, אפשר להציע גם כאלה עם 15 * רזולוציית המסך?שיהיה מסך איכותי , רצוי FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כדי לחבר לטלויזיה לעיתים * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd כלשהו יהיה נחמד , לא בטוח שיכנס לתקציב. 1 TB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס…

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  2. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב?עבודה כללית שימוש בהרבה מאוד טאבים פתוחים , בדיקות תוכנה ואולי תכנות בעתיד. * גודל המסך? 14-15 אין עדיפות. האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני חושב שעדיף מסך מאט אבל לא חייב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). אין עדיפות לרזולוציה מסוימת אך חשוב שיהיה מתאים לקריאת טקסט במיוחד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? כמובן שעדיף כמה שיותר קל אבל לא שיקול הכי קריטי שיש * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, …

• 3 תגובות
    • 973 צפיות
  3. * מטרות המחשב? משחקים כבדים, בתקווה שיוכל להריץ כל משחק על ההגדרות הגבוהות ביותר ב-FPS מעולה בלפחות 3 שנים הקרובות. המחשב יהיה המחשב הראשי והיחיד שלי כך שמשמש גם ללימודים לסטודנט ועבודות מסביב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא פחות מ-17 אינץ', אני לא יודע מה ההבדל בין מסך מבריק למאט, אשמח להסבר. * רזולוציית המסך? לא מבין בזה הרבה אבל כמה שיותר, יותר טוב. כל מה שישפר לי את הביצועים והגרפיקה במשחקים הרי הוא מבורך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חובה numpad במחשב. * משקל רצוי? לא משנה כל כך, ברור לי שאני לא עומד לקבל פה מחשב קל ונוח לנשיאה עם הדרישות שלי... אני כרגע עם מחשב גיימינג נייד מיושן יחסית שהמחשב הנ"ל אמור להחליף (Asus G73). הוא שוקל 4 ומשהו קילו ואני מ…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ולפניכן אני בארה"ב ככה שאני מעדיף לקנות משם את המחשב * מטרות המחשב? תכנות, MATLAB , משחקים כבדים(אבל לאו חשובות ההגדרות) ועבודה משרדית כמו כל סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 * רזולוציית המסך? 1080P ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה שתחזיק כ4 שעות של עבודה כבידה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 * Bluetooth? אם אפשרי- לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 256 גיגה * כונן אופטי?ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. Started by palin,

היי, החלטתי לקנות את המחשב דרך אייבורי / KSP אילת. אחרי בדיקה של מספר מחשבים החלטתי ללכת על אחת מהאופציות הבאות: 3,700 ש"ח (עם אחריות ל-3 שנים) אחרי הורדת מע"מ Lenovo Yoga 500-14 80N40036IV 3,700 דרך אייבורי אילת: (זכרון 16G) "15.6 Dell Inspiron 5558 i7-5500U מסך מגע או כל מחשב אחר שמופיע כאן בלינק, עונה על הדרישות ועולה פחות מ4300 (מחיר אילת): רזולוציה 1080X1900 IPS, מאט 8G RAM + עדיפות SSD / היברידי סוללה חזקה משקל נמוך מעבד i7 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?orderBy=&act=cat&id=2590&filters%5B1184%5D%5B%5D=1189&filters%5B1184%5D%5B%5D=1190&filters%5B2802%5D%5B%5D=2807&filters%5B3091%5D%5B%5D=3092 יום טוב חברים

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by d1231,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש להחליף את הנוכחי שמקרטע לי. אשמח להמלצות. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תיכנות, משחקים כמו football manager * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל המסך לא קריטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) fhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סולל…

7. היי, אני מעוניין לקנות מחשב שיחזיק לאורך זמן ויהיה עמיד, בנוסף אני רוצה אופציה לגיימינג, לא חייב באיכות הכי מטורפת אני אוהב יותר אסטרטגיה משוטרים. התקציב הוא 3000 עד 3500 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב, לא מעוניין להדאיר אופציה לשדרוג עתידי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה כמה מאות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לא חייב ברזולוציות מטורפות, אבל בעיקר שהמחדב עצמו יהיה מהיר יעבוד חלק ויחזיק כמה שנים טובות ללא בעיות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב יהיה בשימוש י…

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by acker16,

לאחר המון התלבטויות אני חולק כאן את מפרט הHTPC שאני חושב לקנות (הקרדיט לא הולך אלי אלא להרבה יועצים שמבינים הרבה יותר ממני) המחשב באמת ישמש בהתחלה לצפיה בבלו-ריי וב KODI אבל בהמשך גם כמחשב הרב תכליתי של המשפחה בשנים הקרובות ולכן השארתי מקסימום אפשרויות (להוספת עוד כוננים, עוד זיכרון, כרטיסי מסך ועוד כרטיסים שאני לא חושב עליהם כרגע). הדגש העיקרי כאן היה על צורת המארז שמתאימה לי בדיוק לארונית , לא קטנה מדי, לא גדולה מדי ונראית נהדר לטעמי.(לכן גם הסכמתי לקחת מארז שקיבל ביקורות מעורבות) [אופציה נוספת הייתה ה Silverstone GD09 שנמכר ב420 ש"ח, או ה GD07 שלא מצאתי בחנויות] החיסרון הבולט הוא שהמחשב עולה כאלף שקל יותר ממה שתוכנן במקור. ~ הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.c…

9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , תיכנות והזרמת סרטים לסטרימרים בבית -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? +\- 5 אין כלכך עדיפות ל…

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  10. Started by bati6,

יש איזו תוכנה שבודקת את איכות הסוללה, האם היא פועל כראוי או לא? כי יש לי מחשב חדש של דל ואני מרגיש שהסוללה נזללת מהר מדי מבלי שאני עושה דברים קיצוניים במחשב.

• 8 תגובות
    • 3.8k צפיות
  11. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601483645 - Intel - i3-4170 Dual core CPU - LGA1150 - 3.7 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400 - Haswell Refresh - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 576/564 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 B85M-P33-V3 - MSI - Socket LGA1150 CPU support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - DVI, VGA video outputs - 1x PCIe 3.0 x16 slot - 8 channel audio - 4x SATA6 3Gb/s - 2 x SATA2 3Gb/s - Gigabit ... שלוש שנות אחריות כמות: - 1 - 256/251 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX316C10F_8 - HyperX - 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by ~Pizza~,

היי. צריך מחשב לשימוש אינטרנט וכדומה. משהו מאוד בסיסי. איך המפרט הבא? מעדיף מKSP. אבל אם בחנות אחרת אני אקבל תמורה הרבה יותר טובה אז אשמח לשמוע. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by tamiron,

אני עומד להתחיל ללמוד הנדסת מכונות בסמסטר הקרוב ומחפש לפטופ זול עם ביצועים טובים, לעבודה בתוכנות CAD וSolidWorks. לכן דרישות המינימום הן: i5, 8GB, כרטיס מסך ממוצע. עוד לא ברור לי אם ארצה לסחוב אותו איתי לכל מקום באוניברסיטה - זאת אפשרות, ועד כמה זמינים שקעים להטענה של הלפטופ (אם לא זמינים צריך סוללה חזקה יותר). שתי האפשרויות שעומדות בפניי הן: 1. http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=15896 יתרונות: כרטיס מסך טוב, מפרט טוב, מסך גדול (15.6), מוכר יחסית בשוק. האפשרות הזולה מבין השתיים (לא בהרבה), העיצוב קורץ לי יותר. חסרונות: יחסית כבד, לנובו זאת חברה שאני לא לגמרי שלם איתה כי להבנתי השירות לקוחות שלהם לא טוב. 2. http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=4464 עם הר…

• 0 תגובות
    • 956 צפיות
  14. Started by bati6,

איך אני יודע אם הוא גם צורב??

• 1 תגובה
    • 826 צפיות
  15. Started by RAZIEL98,

שלום אני מחפש מחשב שאני יוכל להשתמש בו לגיימיניג וטיפה עריכת וידאו עם תוכנת avid אבל בעיקר לגיימינג וצפייה בסרטיםֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿ/סדרות ורצוי שיהיה מסך מגע חשבתי על המחשב הזה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14802 אני מתכוון לרכוש את המחשב באילת תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. ****עריכה: הסתבר כלא נכון****** היי, לידיעת כל מי שמתכנן לקנות מחשב נייד בקרוב, רק רציתי שתדעו שאם אתם קונים מחשב עם windows 8.1 תוכלו לשדרג ל-windows 10 בשנה הראשונה ולהישאר איתו ללא הגבלה. מה שלא אומרים לכם, וזו האזהרה, זה שאם תפרמטו את המחשב אחרי התאריך 29 ביולי 2016 תחזרו ל-windows 8.1 ללא אפשרות לשדרג חזרה חינם ל-windows 10. אם תרצו לחזור ל-windows 10 תאלצו לקנות אותו בכ-400 ש"ח (בנוסף למחיר של windows 8 ששילמתם כשקניתם את המחשב). לחלק מאיתנו זה חשוב ואף אחד משום מה לא מציין את הנתון הזה, אני חושב שאנשים צריכים לדעת ולהבין את זה. אני הייתי ממליץ לחכות כמה חודשים עם קניית מחשב עד שמחשבים יתחילו להגיע מובנים עם windows 10 בכדי להימנע מהעניין. תודה.

17. Started by bati6,

אני עובד עם המחשב(מחשב חדש בן חודש של DELL) ופתאום הוא התחיל לעשות רעש מהצד השמאלי למעלה והוציא מהצד אוויר חם, לאחר שתי דק הרעש נחלש והוא כמעט נפסק וכך גם האוויר, יצא הרבה פחות אוויר, זה הגיע לרמה שרק אם ממש מקריבים את האוזן שומעים את הרעש ורק אם שמים את היד מרגישים שיוצא אוויר. זה נורמאלי?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  18. אני משתמש ב-SSD של אינטל בנפח של 120GB וחשבתי לקנות SSD רזרבי על מנת לעשות שכפול של נוכחי שישרת כ-SSD להציל אותי בזמן חירום. האם זה רעיון גיבוי טוב שיכול להציל ולתת לי להמשיך לעבוד ללא הפסד זמן ונתונים חשובים? איזו תוכנה תוכל לשכפל דיסק נוכחי ולהבטיח שבזמן חירום דיסק SSD משני לא ייכשל וישאיר אותי שעות לשחזר מערכת ונתונים ויאפשר עבודה עיקבית? אני עושה עבודה משרדית ואני בוטח ב-SSD של אינטל מבחינת אמינות שזה נקודה הכי חשובה לי ועל פי זה רציתי גם לדעת איזה מותג אחרי אינטל אתם יכולים להמליץ מבחינת אמינות. תודה

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by Guarding angel,

שלום לכולם, חושב למכור את ה-3570k שעבר Lapping מקצועי עם קירור Scythe Mugen 3. כמה אוכל לקבל בעבורם?

• 5 תגובות
    • 3.6k צפיות
  20. Started by Vova Dirabin,

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?priceoffer=31167 איך המחשב הזה שחבר בנה לי בתקציב 4K+- 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21אינץ 1680 1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש…

• 1 תגובה
    • 997 צפיות
  21. Started by mayalou,

שלום! אשמח לעזרה ולעצות לקניית מחשב נייד. אני צלמת ואני צריכה מחשב נייד שיריץ קבצי RAW ולייטרום. אני צריכה שהוא יהיה קל והתקציב שלי הוא 2000 שח יש חיה כזאת ? יש למישהו המלצות ? אני מצלמת טיולים ולכן אני אשמח שהוא יהיה קל, זול ויריץ לייטרום תודה רבה! מאיה.

• 1 תגובה
    • 905 צפיות
  22. Started by goor,

מה התקציב המקסימאלי? 1500שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל (גם ככה זה לא הרבה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? (100שח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לנער שבעיקר משחק ברשת, לא משחקים כבדים, ללא עריכת תמונות/וידאו. קצת אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך: HD מסך 22~23 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…

23. Started by asa_s1,

שלום, אני מחפש מחשב נייד עמיד/ביטוח ל-X שנים לשבר נזק וכד' * מטרות המחשב: בעיקר עבודה משרדית, צפיה בסרטים מיוטיוב ואולי גם כמה משחקים קלים. * גודל המסך: "15.3 מאט. * רזולוציית המסך:" הכי סטנדרטית, רוצה לראות את האייקונים בגודל נורמלי ולא פצפונים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: עדיף מקלדת מוארת אבל לא חובה. * משקל רצוי: לא כבד במיוחד, נועד לבית אבל לפעמים גם לוקחים אותו למקומות אחרים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא, סוללה סטנדרטית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות:לא * Bluetooth: היום זה סטנדרט. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256G * כונן אופטי: מומלץ שכן, אבל אפשר להסתדר בלי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא, אבל אני רוצה אם אפשר ש…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by LTE,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב בשבוע הקרוב ורציתי לדעת את דעתכם עד כמה חשובה האחריות שעומדת מאחורי מותג המחשב וכמה זה שיקול מבחינתכם ברכישה למשל אני שומע שהאחריות על מחשבי לנובו שלא דרך IBM לא משהו, למרות שיש המון המלצות על מחשבי LENOVO YOGA מה גם שהאחריות היא רק לשנה כנ"ל הבנתי שהשירות של אסוס לא משהו למרות שנותנים אחריות ל-3 שנים השאלה מה הגורם המכריע שכדאי להתחשב בו בבחירת המחשב?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  25. 1.מה התקציב המקסימאלי? 20 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית, 3D מודלינג, תכני HD ומעלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות ADOBE (פוטו, אילוסט', אין דיזיין, לייט רום, דרים, ועוד.) ZBRUSH, MAYA. פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחוב…

דיונים חדשים בפורומים